2011. szeptember 2., péntek

ZSIDÓK AZ ŰRBEN...

Íme az utolsó Mel Brook film (valóban már pár éves): "Zsidók az Űrben." Egyesek szerint, mint például a maga is zsidó de a cionizmust nem igen kedveló Gilad Atzmon híres szaxofonista, a film üzenete valami olyasmi, hogy a Zsidó Állam helye nem a Földön van... Persze ez egy bonyolult és nagyon kényes téma, de egy dolog biztos: ma már nincs igazi barátja a Zsidó Államnak, sőt egyre több zsidó ember is ferde szemmel néz rá és ezt elsősorban magának köszönheti.

Szeptember 20-án szavaz az ENSZ közgyűlése arról, hogy Palesztinát mint önálló államot felvegyék-e a szervezetbe és nagyon úgy tűnik, hogy a szavazás eredménye a palesztinoknak fog kedvezni. A cionista kormány ezt valószínűleg nem fogadja el és mindent el fog követni, hogy azután sem jöjjön létre egy palesztin állam. Ugyanis, Izrael termőföldjének és ívóvízkészleteinek javarésze akkor már a palesztin állam területén lenne. Persze a cionista vezetők nem hülyék és tudják, hogy mindig kell egy B terv. Ezért feltehetően készítettek is már egyet. Ilyen lehet például egy vadi új Zsidó Állam létrehozása, vagy legalábbis a jelenlegi Zsidó Állam számára új élelem és vízkamra szerzése "máshol"... ami biztos nem az űrben lenne. 





3 megjegyzés:

  1. Most már tényleg nem tudom, tanuljak meg kínaiul vagy inkább héberül?

    Petike

    VálaszTörlés
  2. Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül, a realisták meg lőni...

    VálaszTörlés
  3. Petike, tanulj meg oroszul, mert azt tudják a kínaiak és héberek is. :-)) A héber nyelv - hasonlóan az eszperantóhoz - egyébként is egy francia, orosz, német egyveleg. Gondolom ezért szorgalmazzák Hoffmannék (fideszék), hogy angol helyett németül és franciául tanuljanak a nebulók, melyekből már könnyebben megtanulhatják és megérthetik az új ország új gazdijainak a nyelvét.
    Kata

    VálaszTörlés