2011. szeptember 18., vasárnap

EGY KIS TILTOTT NÉPTUDOMÁNY...

Douglas Reed
Douglas Reed, a szerző (1895-1976), egy népszerű brit ujságíró és író volt a két világháború között. Egy időben, a "The Times" tudósítója volt Közép-Európában. Olyan időkben írt, amikor jóval nagyobb volt Európában a szólás-szabadság, mint ma. Akkoriban, még az számított antiszemitának, akit zavart a zsidó "kiválasztottság", ma már pedig az, aki zavarja a zsidó "kiválasztottságot". Ha valakit érdekel a téma, nagyon érdemes elolvasni Reed legismertebb tanulmányát: "The Controversy of Zion" (sajnos nem tudok magyar fordításról). Hozzá kell azonban tenni, hogy Reed óta valamit változott a helyzet: ahogy kezdett pusztítani a nemzetközi bankárok által kieszelt és vezetett "globalizáció", elsősorban zsidó értelmiségiek foglaltak és foglalnak nyíltan állást ellene, mint ahogy a cionizmus ellen is. Ezzel azt akarom mondani, hogy nincs értelme elitélni egy egész népcsoportot, hanem igen is érdemes emberek cselekedeteit függetlenül a faji, vallási vagy nemzeti hovátartozásuktól értékelni. Ebben biztosan egyetértett volna velem Douglas Reed, aki szerintem nem a gyűlölet embere volt, ellenkezőleg sok más "antiszemitának" titulált személyiségekkel.

*** 

(...) 

Az általam ismert országok közül Magyarországon a leghatalmasabb a zsidóság. Az ártatlan külföldi, aki boldog és vidám napokat és éjszakákat tölt Budapesten, persze nem is sejti ezt, s azt hiszi, hogy a „magyarokat” ismeri meg. Ezért Magyarország a legalkalmasabb terep a zsidó kérdés tanulmányozására.

Egyszer egy kávéház teraszán ültem egy különösen értelmes zsidóval. Előttünk teljes pompájában tárult fel Budapest látképe. Az én emberem gondolatokba merülve nézett le a városra. „Hát nem gyönyörű ez?” - szólt. - „Tudja, ez volt a zsidók paradicsoma, nem Bécs!” Eddig még nem gondoltam ennyire végig a dolgokat, de éreztem azonnal, hogy társamnak igaza van.

Egy idősebb magyar nemes úr mondta egyszer, hogy Magyarországon a nemesek és mágnások felfogása az volt, hogy az üzlet nem méltó a magyar emberhez. A zsidókat használták fel mindenféle vétel, eladás, kölcsön stb. lebonyolítására. Ezzel kiszolgáltatták az országot a zsidóknak és lemondtak azok javára az országon való uralkodásról.

A magyar nép, a tömeg, mely a földből és a munkából él, nem vette észre a nagy változást. Éppúgy dolgozott továbbra is, mint azelőtt az eke szarvánál vagy a gyárakban. Idővel azonban a gyárak napról napra jobban megszaporodtak és ugyanilyen arányban nőtt a gyárak állal táplált üzletek száma is. A zsidók hatalma nőttön-nőtt. A nemtörődömségbe süllyedt nemes alól pedig lassan kiszaladt a föld s mind nagyabb mértékben zsidó kézre került.

A zsidók ügyesen beszivárogtak a kúriák és kastélyok urai és szolgái közé, s nemsokára kifejlődött a zsidó egyeduralom azon a téren, melyet úr és szolga egyaránt nem ismert és nem értett: Az előbbi azért, mert túl gőgös és lusta volt, az utóbbi azért, mert tudatlanságban és szolgaságban élt. Ez volt a zsidóság aranykora. Ahogy az én ismerősöm mondta: „Magyarországon volt a zsidók paradicsoma a világháború előtti fél évszázadban.” Azután olyasmi következett, amire emlékezzék vissza mindenki aki ezt a síránkozó felkiáltást hallja: „Jaj, mi lesz a zsidókkal tíz év alatt, ha ez így megy tovább! Mind kipusztulnak!”

Következett a proletárdiktatúra, a kommunista forradalom, majdnem teljesen zsidó vezetőségével. Utána a visszahatás, rövid de vad zsidóellenes korszakával és aztán a zsidó jólét újabb dicsőséges időszaka! Ezért olyan tanulságos éppen Magyarországon tanulmányozni a zsidókérdést. Németországtól eltekintve, ez az egyetlen ország Európában, ahol heves zsidóellenes mozgalom lépett fel a háború óta. Pár hónap alatt azonban minden feledésbe merült és a zsidók étele és hatalma újra megnövekedett. Ez a helyzet még ma is, mikor újra felhők gyülekeznek a zsidóság feje fölött északnyugt felől.

Az események a következők: 1919-ben kikiáltották a vörös köztársaságot Magyarországon. A 26 vezető népbiztos közül 18 zsidó volt! Magyarországon ebben az időben a zsidók a korlátlan hatalom birtokában voltak, magukhoz ragadták az ország kormányzását is szembeszökően valóságos uralkodó osztályt alkotlak. Igaz, az elnöki szélben ült a jó kőművesmester, Garbai Sándor, de szava nem volt. Ő volt a vörös köztársaság „díszgoj”-a. A zsidóké volt a magyar királyság, a hatalom és a dicsőség. Kun Béla (Aaron Cohen), Pogány Schwartz József, Szamuelly (Samuel) Tibor és a többiek ellenőrzés nélkül garázdálkodtak. Emlékezzünk e tetteikre!

Sokan megütköznek azon, hogy a zsidóság vezető szerepet vállalt a kommunista forradalomban. „Hogyan lehet az,” kérdezik, hogy a zsidó, aki „imádja” a pénzt, olyan tan szolgálatában áll, mely tagadja a magántulajdon jogosságát? A magyarázat az, hogy ott fenn, a vezetőségben, mindig van pénz, de valami más is, ami a zsidó előtt még a pénznél is kívánatosabbnak tűnik: a hatalom!

A kommunista forradalom bukását követte Horthy Miklós altengernagy kormányzóvá választása. Kikerülhetetlenül bekövetkezett az antiszemitizmus fellobbanása. Ez 1919-ben történt. 1920-ban már csökkenőben volt a zsidóellenes áramlat, 1921-ben már el is múlt. A zsidóság pedig elindult egy újabb befolyásbeli és növekedő hatalmi időszak felé. Különös jelenség, ha a magyar nép szegény sorsát és a fellobbant szenvedélyeket tekintetbe vesszük.

A zsidók legelőször is tömegesen megkeresztelkedtek, hogy hangsúlyozzák a vörös diktatúrától való elkülönülésüket és hogy a valószínűleg bekövetkezendő megtorlás alól kivonják magukat. 1919-ben 7146, 1920-ban 1925, 1921-ben már csak 827, ezután elenyésző kevés zsidó keresztelkedett meg. Ekkor ugyanis csökkent már a védekező Ieplezgetés szükségessége és a Mózes-valláshoz való visszatérések száma gyorsan növekedett.

17 évvel később, 1938-ban a magyarországi zsidók gazdagabbak és hatalmasabbak voltak mint valaha. Úgy látszott, hogy Kun Béla emléke teljesen eltűnt a magyarok emlékezetéből. Az antiszemitizmus csak holt betű volt, eltekintve az északnyugatról közeledő, fenyegető égiháborútól. Papíroson a magyarországi zsidók csak az összes lakosság 6.5 százalékát tették. Szám szerint csak 600.000 zsidó élt Magyarországon, mely szám már a megkeresztelkedett és fél-zsidókat is magában foglalta.

A látszat azonban egész más volt. Ez a zsidó fölényt mutatta az élet igen sok viszonylatában, a zsidók lélekszámához viszonyítva messze kimagasló fölényt. A benyomás az volt, hogy sokkal többen vannak, mint ahogy azt a statisztikai adatok mutatják. Egy magas életszínvonalú, az ország minden más társadalmi osztályánál gazdagabb és hatalmasabb csoportot alkottak és alkotnak még mai is, mikor e sorokat iram.

A Magyarországi összes ipari vállalkozásoknak 46 százaléka, a vezető bankok részvényeinek 78-80 százaléka a zsidók tulajdonában volt. A nagy üzleti vállalkozások alkalmazottainak 70 százaléka, a magántisztviselők 67.2 százaléka és a banktisztviselők 36 százaléka zsidó volt. Sőt zsidó kezében volt egész Magyarország területinek 11.7 százaléka is, annak ellenére, hogy egy cionista vezető férfi sok évvel ezelőtt a magyarországi zsidóságot e szavakkal intette:

"Nagy és végzetes hibát követtek el, ha földbirtokokat szereztek. Az országban levő ingatlan vagyonnak már is több, mint a fele a tiétek. A nép nem fogja időtlen időkig tűrni az ilyen hódítást. Csak fegyverrel tarthat meg ilyen nagy birtokot az a kisebbség, mely a néphez idegen, és nincs történelmi igazolása, mint az arisztokráciának."

A nagyobb birtokok 17.6 százalékának zsidó tulajdonosa volt. Az orvosok 34.4 százaléka, az ügyvédek 40.2 százaléka, a hírlapírók 31.6 százaléka zsidó volt. Budapesten, a fővárosban, ahol a lakosságnak majdnem egyharmada zsidó, az arányszám még sokkal nagyobb. A kiadó és nyomdavállalatok majdnem teljesen, a magánszínházak mind és a mozik 40.5 százaléka zsidó kézen volt.

Hogy tisztább képet nyerjünk erről a majdnem kizárólagos zsidó egyeduralomról, nézzünk bele a 20 vezető iparvállalat üzleti szervezetébe az 1934-35. évben. Az itt szereplő 336 név közül 235 zsidó név. A legnagyobb ipari érdekeltségek közül 290 állt 10 vezető bank ellenőrzése alatt. Az itt szereplő 319 név közül 306 zsidó. 1936-ban 19 budapesti újság 418 kiadót, hírlapírót és munkatársat foglalkoztatott, ezek közül 306 zsidó.

Most nézzük a kiskereskedelmet, a zsidók legnagyobb erősségét. Itt szembeszökőbb a zsidó túlsúly, mert a bolti kiszolgáló-asztal mögött jobban észrevehető, mint az irodák falai közé zárva. Budapest utcáin néhol kilométereken keresztül hiába keresünk nemzsidó üzletet. Ha valamit vásárolni akarunk, nagyon nehéz azt kereszténynél megvenni.

Megdöbbentő és kétségbeejtő ellentét van a jól keress egyénekből álló, erősen elsáncolt zsidó közösség jóléte és a Budapest határában lakó munkásság, vagy a vidéken élő parasztság nyomora között. A legtöbb munkás zsidónak dolgozik s mikor megkapja sovány fizetését, átadja azt a feleségének, aki elindul és zsidó kereskedőnél vásárol be. Így a pénz körbe jár és, eljut - hová? Semmiképp sem olyan helyre, ahol a munkás vagy a földműves hozzájuthatna. Ez lényegében egy új zsarnokság, hasonló ahhoz, melyet a nemesség és az egyház a középkorban tartott fenn. Ez is éppúgy ellensúlyozásra szorul, mint más, ma is fennálló zsarnoki rendszer. Ez nézetem szerint a megoldásra váró probléma lényege. Mert ha a zsidónak megadjuk a teljes egyenlőséget, az rögtön a keresztények kiszorításán munkálkodik és kiváltságos helyzetet igyekszik biztosítani a maga, számára.

Menjünk vidékre, figyeljük a módszert, ahogy a zsidóság ott dolgozik. Menjünk Mezőkövesdre, ahova a külföldieket tömegesen viszik vasárnaponként, mert vasárnap a nép felölti festői ünneplőjét, melyben a templomba megy és a külföldiek nagyon élvezik e szép látványosságot. Az az érzésük, hogy végre valóban kezdik megismerni Magyarországot és a magyar népet. Jól megebédelnek a sarki kocsmában, melyet kizárólag a turisták számára rendeztek be magyar operett-stílusban és amelynek semmi vonatkozása sincs a mezőkövesdi élettel. Azután visszautaznak Budapestre!

De mi, akik mélyebbre óhajtunk tekinteni, nem vasárnap melyünk Mezőkövesdre, hanem szombat délután. A földmívesek, a falusiak munkában vannak, nincs rajtuk festői ünneplő ruha. Látástól vakulásig végzik nehéz munkájukat.

Amerre csak nézünk, gondoktól, fáradtságtól barázdált arcokat és nehéz munkában elnyűtt testeket látunk. De menjünk egy kicsit tovább, be a piactérre, ahol a templom áll és az út kiszélesedik. Látunk itt néhány üzletet, - a falu főterén, ahol a falu népe találkozik. Ha Mezőkövesd London volna, ez lenne a Piccadilly Circus. Az üzletek mindegyike fölött zsidó tulajdonos neve áll. Szombat este van, a kereskedők nem dolgoznak már. A fiatalja szerteszét ácsorog a piacon, az idősebb asszonyok és férfiak a boltokban ülnek és beszélgetnek.

Ha nem nézzük a környezetet, csak ezeket a tétlenül álldogáló fiatal embereket, akkor akár Londonban is lehetnénk a Piccadilyn. Ugyanezeket a figurákat láthatjuk ott is. Ruhájuk jószabású, cipőjük jól illik lábukra, új kalapok vannak jólfésült fejükön. Jómódúak. Ők az urai ennek a távoleső kisvárosnak, göröngyös utaival, szaladgáló libáival és lassan mozgó ökrösszekereivel együtt.

A többi csak háttér: a templom, a földműves nép, az egyszerű házacskák. Egész hosszú télen át a petróleumlámpa gyönge fénye mellett parasztasszonyok és lányok hímeznek, varrnak. A sarkon van egy üzlet, melyben jól öltözött zsidó ül és olvassa a Pesti Naplót. Itt megvehetjük azokat a gyönyörű terítőket és ágytakarókat, melyeket oly sok téli estén át hímeztek és varrtak széppé az ottani nők. Áruk elég borsos. A készítők viszont meglehetős olcsón adják el ezeket a zsidónak. Budapesten is sok üzlet kirakatát tölti meg munkájával a magyar művészet és tehetség, úgy hogy a külföldi turisták a meglepetés és gyönyörködés kiáltásával állnak meg a tükörablakok elölt - de ezek az üzletek is mind zsidó kézen vannak. 

Legközelebb, ha ilyen üzlet előtt megállsz, gondolj azokra, akik ezt a sok szép holmit készítik. Keress valakit, aki elvezet otthonába és figyeld meg őket munka közben.

Jöjjenek velem Esztergomba, Magyarország bölcsőjéhez, ahol az első magyar királyok palotája állott egy sziklás dombon a Duna fölött. A nagy folyón átívelő híd egészen a legutóbbi időkig Csehszlovákiába vezetett, most azonban újra magyar a folyó túlsó partja is. Ugyanazt a képet lát­hatjuk szombat délután az itteni főtéren is, mint Mezőkövesden. Száz és múlva talán Esztergomból nagy, gazdag, népes és fontos város lesz. A kis főtér megnő s helyi Piccadilyi-Circus válik belőle. Egész Esztergomban itt lesznek a házhelyek a legértékesebbek. Mindegyiknek zsidó a tulajdonosa, a boltok mindegyike fölött zsidó név áll első szerény vállalkozások, arany, króm, vagy neonfény keretében. A fiatal zsidók városi ruhában ácsorognak, beszélgetnek.

Nézzük meg Kecskemétet, ezt a már meglehetősen nagy várost. Itt főzik azt a kiváló barackpálinkát, melyet a walesi herceg fedezett fel a magyarok számáru - így mondják Magyarországon. Itt a főtér nagy. A piactéren álló legnagyobb épületek egyike a zsinagóga. Rengeteg pénzbe kerül egy ilyen zsinagóga. Köröskörül a téren ugyancsak csillognak a zsidó cégtáblák. A zsinagógából jönnek kifelé Kecskemét zsidai, jólöltözötten, fontosságuk tudatával arcukon, széles taglejtésekkel beszélgetve. Különálló nép, idegen a magyartól.

De menjünk el Magyarország bármely városába vagy nagyobb falujába s látni fogjuk, hogy az egyik legnagyobb épület a zsinagóga és a bankok, az üzletek, a mozik a benzinkutak tulajdonosai mind zsidók.

Egyszer elmentem egy Budapest környéki nagy kirakodó vásárra s megdöbbentem az itt látott olcsó gyári áruk lidércnyomásos tömege felett, melyet a környékből bejövű parasztok mohón vásároltak. Az egyik sátorban egy zsidó árulta a keresztény Isten és a zsidó próféták arany rámába foglalt legszörnyűbb olaj nyomatait. Az egész vásárt átkutattam valami után, amit megvehetnék, amire szívesen néznék akkor is, ha már más országban leszek, ami engem Magyarországra emlékeztetne, a végnélküli búzarvetéseket kaszáló magyarok gyönyörűséges országára s nem az alantas gyári áruk Magyarországára. Végre találtam néhány gömbölyűfenekű ivópoharat, mélyet ha ital van benne, vagy kézben kell tartani, vagy ki kell inni, mert az asztalra letenni s csendesen iszogatni belőle nem lehet, minthogy feldől. Gyönyörű darabok voltak. Négyet megvettem belőlük s csak azt sajnálom, hogy a még megmaradó kettőt is meg nem vettem. Sohasem nézek rájuk gyönyörködés nélkül. Darabjuk 6 pence-be került, úgy tűnik nekem, hogy igen olcsón vásároltam.

Ismerősöm „zsidó paradicsomnak” nevezte Magyarországot. Jól kinyitottam a szememet Magyarországon jártamban s igazat kell adnom neki. Nem győzött meg engem azonban senki és semmi arról, hogy a zsidók is olyan jók lettek volna Magyarországhoz, mint az hozzájuk. Ha valaki tanulmányozni akarja a most olyan időszerűvé vált zsidókérdést, Magyarországot ajánlom, mint tanulmányai megkezdésére legalkalmasobb terepet.

Nagy hatással volt rám a zsidók látszólagos érzéketlensége is a világesemények iránt. Magyarországi tartózkodásom alatt éppúgy, mint Bécsben közvetlenül a németek bevonulása előtt, vagy Prágában ugyanezt tapasztaltam hasonló körülmények között. Míg Anglia, Franciaország és Amerika küzdött a zsidókérdések híreivel és meséjével, addig ezekben a varosokban, Hitlerrel kapuik elolt, a zsidók látszólag zavartalanul mentek útjukon tovább s nem változtatva semmit életmódjukon vagy szórakozásaikon, e válságos időkben is, éppúgy, mint addig megtöltötték a jobb kávéházak, éttermek, szállodák, bárok és éjszakai klubok helyiségeit. Ez így van még most is, mikor e sorokat írom, 1938 novemberében Prágában. Néhány kilométerrel odébb most zsinagógák égnek le. A zsidók ezreit küldik Németországból Lengyelországba és százakat Csehszlovákiába. Itt Prágában a zsidók nevetnek, esznek, isznak, táncolnak, mintha semmi gondjuk sem lenne. A zsidókról táplált téves nézetek közül a legveszedelmesebb az, hogy. gyáváknak tartják fikat. Ellenkezőleg, a legbátrabbak, ha saját ügyükről van szó. Sőt, tolakodóak!

mm

(...)

Forrás 

26 megjegyzés:

  1. Ettől jobb hozzászólást magamtól sem tudnék.Á.

    "Ismerősöm „zsidó paradicsomnak” nevezte Magyarországot. Jól kinyitottam a szememet Magyarországon jártamban s igazat kell adnom neki. Nem győzött meg engem azonban senki és semmi arról, hogy a zsidók is olyan jók lettek volna Magyarországhoz, mint az hozzájuk. "

    VálaszTörlés
  2. Árpi. Akár zsidó, akár nem, az ember alapvetően egy klánikus faj, a hála érzés pedig főleg csak a klánon belül létezhet. Ha a zsidók helyett Magyarországon mondjuk a svábok vagy a kunok lettek volna nyeregbe helyezve a lusta arisztokrácia által, ők is szerintem elfogadták volna az ajándékot és elsősorban a saját érdekeik vezérelték volna őket. Ezért szerintem mindig veszélyes egy kissebbség kezében adni hatalmat a többség felett, mint ahogy ez most is van a zsidósággal az EU szinten vagy kezd lenni a cigánysággal Magyarországon (ahol közben a zsidóság tovább is elsőbbséget élvez mindenkivel szemben).

    mm

    VálaszTörlés
  3. mm, ez rendben van, illetve lenne, de már régen létkérdésről van szó. Csak elemezgetésekkel nem kerülünk közelebb a megoldásokhoz és én itt nem "mindent eltörölni" megoldásról beszélek. A vicc az egészben, hogy annak ellenére, hogy szűk a mozgásterünk, még ezt sem aknázzuk ki.Á.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem jelenleg nulla mozgásterünk van, Árpi. Legfeljebb azt lehet elérni, hogy többen tisztábban látják azt, amit a politikusmókusok hazugságokkal álcáznak "reggel-éjjel-este".

    mm

    VálaszTörlés
  5. Ejnye-ejnye! -csak nem én vezettem a kezét Douglas Reednek?
    Köszönettel vettem, hogy kitettétek.
    Lenne egy-két kitétel, amit érdemes lehetne kibontani, csak amit elfogadtok mástól, azzal vitatkoztok, ha én írom le.., legalább is egyesek.
    Ez viszont természetes, más az ismeretanyagunk mélysége.
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  6. Zoltán, van kis igazság abban amit leírsz, mert tudod senki sem lehet próféta saját hazájában, de a gond nem itt kezdődik, hanem a következő lépésnél és Te nem egyszer sejttetted vagy felvázoltad a következő, szerinted szükséges lépést és valójában Téged már azzal asszociálnak, szerintem. Ez egy érdekes kérdés, majdnem hasonlatos a banki cselekményekhez (nem hiába). A feljelentés készítésénél, nagyon sok mindent szívem szerint még belevittem volna, de az már csak "próza" lett volna. Ugyanis a lényeg a tényálláson múlik. Van tényállás vagy nincs tényállás. Itt is erről van szó, hogy amint az író felvázolja azt, hogy az asszonyok fáradságos munkával kihímezik a terítőt amit a zsidó olcsón megvesz és drágán árul a boltjában. Na itt van az egyik kutya elásva, ez most tényállás vagy sem, szerintem nem. Mondhatnánk azt is , hogy ne adják oda olyan olcsón, na és itt jön a tényállás, mert kénytelenek olyan olcsón odaadni, ugyanúgy mint ma elmenni éhbérért kulizni. Itt jön a felelőssége a mindenkori törvényhozóknak, törvényalkalmazóknak,akik már régen nem a magyar nép és magyar nemzet érdekeit szolgálják. Á.

    VálaszTörlés
  7. Árpád! A tényállás sokszorosan rosszabb, rosszabb minden feltételezésnél. Ez majd részben, töredékében, éles helyzetben kerül napvilágra.
    Bár túloznám a keserű valóságot...
    Míg mi itt írogatunk.., meg hű, de megmondjuk, az ellen cselekszik, nálunk csak nagyon kevesen tesznek is, mint észrevetted.
    Aki amit tud, tegye meg, még ha kevésnek is tűnik!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  8. Érdekes cikk, mondott újat.
    De azért fura hogy pont egy angol írta egyébként, mert Lonbonban van a zsidó elit központja.
    Nehéz ügy ez. Nehéz szemet hunyni a sok aljasság felett, amit itt elkövettek, de tagadhatatlan, hogy a közemberek, a kis hétköznapi kisboltosok, kerekedők, iparosok, programozók, stb. alapvetően nem rossz emberek, csak legfeljebb más a világnézetük. Az ő legnagyobb problémájuk is a saját elitük, mint nekünk.
    Bár a mi elitünk tulajdonképpen nagy részt zsidó :)

    TT

    VálaszTörlés
  9. TT

    Ne panaszkodj! Te sikeresen hunytál szemet, s úgy tűnik nem esett nehezedre!
    Gyz

    VálaszTörlés
  10. TT. Ahogy mondod, a "világnézetről" van szó. Csak ritkán vannak alapvetően "rossz" emberek (ezek a "pszichopaták", a született ragadozók), szinte mindig a "világnézettel" van baj, vagyis a gondolkodásirendszerrel. Engem nem izgat különösen a zsidó kérdés, mert tudom, hogy úgy sem tehetek semmit az ügyben, itt csak az idő segíthet, vagyis az emberiség általános szellemi fejlődése ami idővel ki fogja törölni a negatív gondolkodási rendszereket. Azonban, szerintem el kell olvasni (vagy legalább is átszaladni) Reed könyvén, "The Controversy of Zion", ha valaki meg akarja érteni a zsidó gondolkodásirendszert. Ez a könyv azért is csodálatos, mert egy nagyon művelt ember írta, akinek nem csak akadémikus tudása volt, hanem jól ismerte a valóvilágot és az embereket, ráadásul képes volt gyűlöletérzés nélkül értelmezni. Egy dolog biztos, nem a "mein Kampf" féle gyűlöletes és rasszista írásokból vagy a "Jud Süss" féle náci propagandafilmekből lehet megismerni a zsidó gondolkodást, ilyesmi csupán karikatúra. Egyébként a német hadseregben mindig (még a nácik alatt is) számos zsidó tiszt volt és az első világháború első hőshalott pilótája is zsidó volt (akinek az emlékművét aztán a nácik eltüntették). Vagyis lehet valaki zsidó és hazafias.

    mm

    VálaszTörlés
  11. Érdekes elgondolkodni, vajon mi kell ahhoz, hogy a zsidó ember hazafias legyen egy adott országban. Szerintem először is az kell, hogy az ország értelmiségi "elitjében" a zsidók ne a többséget alkotják, mert akkor már szellemileg "zsidó területen" érezhetik magukat. Aztán, a nem-zsidó elitek ne legyenek antiszemitának, különben a zsidó értelmiségi elit alig ha tud azonosulni az országgal. Harmadszor, az adott ország független kell, hogy legyen, mert ha csak egy gyarmat, az értelmiségi elit javarésze is gyarmatosítva van, vagyis képtelen a hazafiságra. Szerintem Magyarországon már egy ideje sajnos egyik feltétel sincs meg a három közül...

    mm

    VálaszTörlés
  12. ... és talán ez az alapvető oka az ország balsorsának immár jó pár évszázad óta.

    mm

    VálaszTörlés
  13. Miért is oly nehéz tudomásul venni a tényeket?
    Miért van, hogy az emberek nagy többsége inkább összehord hevet-havat, csakhogy letagadhassa az igazságot?
    Kézenfekvő a válasz: addig, míg le tudja tagadni a tényeket, mert a közvetlen negatív hatása még nem érinti, ezt teszi, hogy tenni ne kelljen az igazság birtokában.
    Ezt a mechanizmust "hárításnak" nevezzük. S még ezt is egy "nick" név mögé bújva.., aminek lenyomozása pillanatok kérdése...
    Mégis "divat" a használata. Vajon miért?
    Nehogy valamelyik szomszéd szót emeljen, hogy ez beszél, mikor évtizedek óta ismerem, és tudom, hogy...?!
    Közismert zsidó személyeken kívül csak egyszer találkoztam a jelenséggel, hogy valaki felvállalta volna a zsidóságát az un. nemzeti honlapokon.
    Gondoljátok, hogy nincsenek jelen?
    Az aprólékos figyelemből bármi is kimaradhat?
    Szó sincs róla, minden rögzítésre kerül, aktuális pillanatban elő is!
    Nincs intelmem a hárítók felé, nekik egyenlőre így kényelmesebb...

    Mindez mellett, van és részben megfogott a honlap szellemisége.
    Valahol írtam, hogy az egész kérdés csak statika, ha jó irányba hat, támogatandó, ha a hatás negatív, elutasítom, vagy vitatkozom, mert mást vélek igaznak. Ilyen egyszerű...
    Gyöngyösi Zoltán/piskota

    VálaszTörlés
  14. Piskota. Talán azért "fogott meg a lap szellemisége", mert ez itt nem egy nagymagyarkodó szócséplő lap tele díszhuszárokkal, karikaturális "hazamentőkkel" vagy "hazaárulókkal", valamint képzelt nemzetszabadító vérfürdőkkel. Itt a tisztánlátásra megy a hangsúly, tudván hogy az gyakran nem kiméli a jól bekövesedett szemléleteket.

    mm

    VálaszTörlés
  15. mm
    "...egy nagymagyarkodó szócséplő lap tele díszhuszárokkal, karikaturális "hazamentőkkel" vagy "hazaárulókkal", valamint képzelt nemzetszabadító vérfürdőkkel."
    Emlékeztető megfogalmazás, mely éppen a honlap pozitív szellemisége ellen hat. Bizonyos körökben gyakran hangoztatott panel kitétel...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  16. "... és talán ez az alapvető oka az ország balsorsának immár jó pár évszázad óta."

    Szerintem nem. Figyeld csak mit írnak mások:

    "A Vaskor utolsó előtti esztendejében vagyunk, az ókori szentiratok erről a következőt írják le:
    A Vaskor minden korok legalantasabbika, legborzalmasabbika. Nem hogy szó sincs ilyen magasrendű létmódról mint az Aranykorban, az ősi szentiratok a következőt mondják:
    A Vaskori ember hazug, önző, erkölcstelen, kapzsi, kegyetlen, civilizációja alantas. Csak a pénzre, csak a testiségre épül.
    A vaskori ember, az istenekben nem hisz, a fényre nem vágyik, kizárólag földi gyönyörszerzésben akarja megtalálni a boldogságát."

    "Az ókori szentiratok teljesen mást írnak a történelem menetéről, szó sincs az ő világképükben fejlődésről, teljesen fordítva képzelték el, az ókoriak azt mondták, hogy épp ellenkezőleg: Az emberiség egy nagyon magasrendű állapotból indul, és hanyatlik, hanyatlik, hanyatlik, és most valahol itt vagyunk a hanyatlás végpontjánál 2011-ben. "

    "Egy nép akkor sikeres, amikor olyan világkorszak van, ami az ő lelkiségével azonos.
    A vaskorban egy aranykori nép mit tapasztal?
    A vaskorban ki a sikeres? Aki vaskori tulajdonságokkal rendelkezik. Lelkiismeretlenül harácsol, hódít, indít gyilkos háborúkat, elpusztít más népeket stb-stb.
    Ha olyan népet nézünk, aki aranykori, az ettől borzadni fog, soha nem fog ilyet csinálni.
    Ebből következően a Vaskorban, mit fog tapasztalni egy ilyen? Az, hogy állandóan kudarcot vall. Hogy mindenki őt nyomja el, mindenki az ő területét veszi el, hogy mindenki rajta masírozik keresztül, hogy minden háborúból vesztesen jön ki.
    Szokták tőlem kérdezni, miért van az, hogy Magyarország, mióta csak…….egy nép, amely annyit szenvedett, szokták tőlem kérdezni, hogy van turáni átok? Miért szenvedett annyit a magyarság? Miért hullott annyi könnyünk? Miért van az, hogy annyi fájdalom van?
    Miért van az, hogy már az ókori sumerben gyilkoltak bennünket, már a szkítákat megpróbálták kiirtani.
    Mióta bejöttünk ide, csökken-csökken az országunk területe. Keresztül ment rajtuk, török, tatár, habsburg, orosz – mindenki.
    Miért van az, hogy azt látjuk, hogy ez a tehetséges, szorgalmas, munkaszerető, kulturált nép – a magyar – egyszerűen hervad, fogy, önbizalmát veszti, területét veszti.
    Szinte minden újkori háborút elvesztettünk. Vagy a vesztesek oldalára kerültünk. Miért?
    Ez nem azért van, mert ilyen rossz lapjárás van a magyarokra. Hanem, mert a Vaskor egyre alantasabb és ezért csak az a nép sikeres, amelyik vagy alkalmazkodik hozzá, vagy eleve olyan lelkisége van, aminek jó a Vaskor.
    A magyar milyen? Soroljuk a tulajdonságait! – Vendégszerető, végtelenül befogadó, az ingét odaadja a vendégnek akkor is, ha neki nem marad, elképesztően önzetlen és segítőkész, szinte már gyermekien naiv, iszonyatosan könnyen becsapható, megvezethető. Idealista, lelkesedő, tud eszmékért hevülni, nagyon sok művészt ad a világnak, nagyon sok felfedezőt."

    folyt.köv

    VálaszTörlés
  17. "Rezgések" és 2012 baromságok újratöltve...

    mm

    VálaszTörlés
  18. mm. tudod mi lesz 2012 után?
    2013:-))Á.

    VálaszTörlés
  19. Így van Árpi, jól látod. Semmilyen pánikkeltésre nincs szükség, de a másik végletre sem, ami az ezoterika bugyraiba vezet. Az általam ajánlott anyagban nincs egyik véglet sem.

    TT

    VálaszTörlés
  20. Megtehetitek ugyan, de ne tegyétek, hogy visszamentek Posta Imre oldalát olvasni.
    Szőnyűségek szerepelnek nála a napi menüben:
    Szabó Dezső, meg Marschalkó Lajos.
    Kész trauma, úgyhogy eszetekbe se jusson!
    Óvlak benneteket, hogy úgy ne járjatok, mint az öreg-néne az állatkertben, aki látva valamely állatot, ami némileg elütött a házi csirkéitől, kijelentette, hogy már pedig ilyen állat nincs!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  21. Figyelj Zoltán, minden tiszteletem ellenére, fel kell világosítsalak arról, hogy az itt kommentelők egyikét sem kell különösebben kiokosítani zsidó ügyben. Ha jól értelmeztem mindössze azt szeretnénk mellőzni, hogy ne mindennapi téma legyen a zsidózás. Mert ehhez nem kell ész, Zoltán felfogtad?! Ehhez nem kell ész! Örömömre szolgálna ha kivitelezhető és megvalósítható forgatókönyvvel állnál elő,ami a jelenlegi helyzetből kivezethetne.

    Te vagy nem látod, vagy nem akarod látni a dekadenciát. Addig míg a jobbik, a 17 százalékával mindössze 300 embert tudott összeverbuválni a pénzügyminisztérium elé, deviza ügyben, Pesten egy szórakozó hely bezárása ellen tíz ezren gyűltek össze. Zoli, kicsit szerényebben a Posta kínálattal, ha lehet, mert gondolom Te is azért írogatsz ide, mert rájöttél hogy ami meddő az meddő is marad.

    Szóval nagyon megtisztelnél, ha konkrétumokat tárnál elénk a megoldásról, ami kivitelezhető is, mert én is tudnám mit kéne tenni, ha meglenne az ami nincs, tehát ennyire egyszerű, vagy mégsem?Á.

    VálaszTörlés
  22. Árpád!

    Na ez az! Helyben vagyunk! Nincs vita köztünk.
    Egyszerűen a zsidók nem szorulnak rá, hogy a honlapokon is ajnározva legyenek: ez ellen léptem fel, elismerve, hogy az inga vissza túllengett. /-arra pedig kérlek, hogy a dehonesztáló "zsidózás" szót törüld a szótáradból, de főleg a tudatodból, mert ehhez valóban nem kell ész, Árpád felfogtad?!/
    Az írásod lényege a továbbiakban található. Van egy rendkívüli nyomasztó, valóban rendkívüli helyzet, mely országos, és országosan a kilátástalanság érzetét kelti. Ezt felismertük, többnyire az okokat is feltártuk, akár nemzetközi viszonylatban is.
    Ahol mulasztottunk, hogy nem tudtunk egy egyeztetett, elfogadott tervezetet, programot kommunikálni az emberek felé, melynek okai is további elemzésre szorulnának...
    Igen, vannak hatásában kisebb-nagyobb elképzelések, azonnal kivitelezhető megoldások, intézkedések, melyhez éppen a legfontosabb hiányzik...
    Ezért lenne fontos a zártabb egyeztetés, s nélkülözhetetlen a nyilvános program, ami mögé oda lehet állni, fel lehet vállalni...
    Ennek elkövetése minden bizonnyal nem itt, az egyébként szimpatikus honlap oldalain történik meg...
    Amennyiben ezt meglépjük, akkor ki lehet tenni, a baráti, vagy ellenséges honlapok, az elszenvedő közönség kritikájának...
    Ez ennyire egyszerű, vagy mégsem?
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  23. Zoltán, csak tömören és a lényegről.Üdv.Á.

    VálaszTörlés
  24. Árpád!

    Nincs megspórolható út..! Vagyis:
    -eltekintve egy szűk rétegtől, akik többnyire tisztességtelen úton biztosították jólétüket, az ország lakosságának nagy többsége szegény sorban él, vagy veszélyeztetett, tehát érdekei mentén tulajdonképpen közösséget kellene alkotnia, ami nem történhetett meg, mert a bitorolt hatalommal visszaélve, alapvetően sikerrel osztották meg a pártok által!
    /-továbbá; van hitel tartozása, nincs hiteltartozása, ilyen vallású-olyan vallású/
    -reálisan nem számíthatsz rá, hogy a megosztottságot, manipuláltságot biztosító pártrendszer felszámolás alá kerül, minden hátrányos következményével együtt...
    -nincs realitása, hogy a hatalombitorlást biztosító parlamenti csőcselék önmagát felszámolná...
    Nagyjából ez az alap, amire építkezned, építkeznünk kell, /értsd tovább gondolni a teendőket/ méghozzá azzal az irreálisnak tűnő reménnyel, hogy minden befektetett munkát, tervet, elképzelést, nem fog felülírni egy általános, egyébként várt, összeomlás, a vele járó tomboló erőszakkal!
    Latolgasd, a le nem írt másodlagos gondolatokat is...
    Továbbra is vallom, hogy nem honlap a fóruma a vitára bocsátható alap létrehozásának. Az előkészítetlen személyes összejövetelekről pedig van némi fogalmunk...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  25. Piskota, ez mind akár igaz is lehet, de az erőszak (felkelés, forradalom vagy akárhogyan is nevezzük) egy csomó ok miatt nem járható út Magyarországon. A következő remény-állomás 2014 és egy esetleges Jobbik győzelem, mert akkor bebizonyíthaja, hogy valóban nemzeti párt. Ha viszont tovább is hatalmon tartja a narancsot a választó többség, akkor talán meg is érdemli a sorsát. Azt sem lehet kizárni, hogy addig olyannyira tele lesznek a hócipők, hogy nagy zavargások törnek ki, de ilyesmi csak fokozná a többség rosszlétét. Sztem nincs kétperces megoldás, bízni kell. Van egy mondás miszerint az idő nagy úr.

    mm

    VálaszTörlés
  26. Árpád!

    Ez nem igaz is lehet kategória. Ez igaz! Cáfold meg, vagy erőszakold meg magad, hogy elfogadd...
    Erőszakot nem ajánlottam, sőt tiltakozom ellene, hogy esetleg az erőszakhullám nálunk kezdődjön!
    Ismétlem: ne nálunk kezdődjön!
    Addig is sok mindent meg lehet tenni, mint ahogy közéjük tartozva, Te is megteszel, de koránt sincs kimerítve a paletta...
    Igenis lehet a hatalom felé a nyomást fokozni, hogy enyhítést érjünk el a magyarság elnyomatása terén!
    A szimpatizánsok imádkozzanak, de aki csak teheti, tartsa szárazon!
    Gyz/p

    VálaszTörlés