2011. július 31., vasárnap

VÁLSÁG? MIFÉLE VÁLSÁG?

Az adósságválság, mely több európai országot söpör el, meglepő fordulatot vett. Állami döntés született: a bankok nem mehetnek csődbe, mentőövet dobnak nekik, a segítséghez pedig kölcsönt vettek fel a pénzpiacokon. Mindennek az lett a következménye, hogy az államok kiszolgáltatott helyzetbe kerültek. Az adósságcsapda miatt függnek az Európai Bizottságtól, az Európai Központi Banktól és a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), pedig egyik sem demokratikusan választott testület. A görög, a portugál, az ír nép sorsa e három szervezet irodáiban dől el. Az elszegényedés elleni tiltakozó mozgalmakkal mit sem törődve az Európai Unió és az IMF is elvárja, hogy alkotmányba foglalják a költségvetési egyensúlyt, a megszorításokat, a szociális háló felbomlását – az adósságot viszont törleszteni kell minden áron. Talán addig, amíg a tiltakozó mozgalmak összeurópai szinten nem egyesülnek. A gazdaság, egyszersmind a demokrácia európai válsága négy fő kérdést vet fel. Miért kellett négy országban (Írországban, Spanyolországban, Portugáliában, Görögországban) példátlan határozottsággal keresztülvinni azt a politikát, amelynek a csődje borítékolható volt? A döntéshozók talán olyan vajákosok, akik gyógymódként olyasmivel rukkolnak elő, ami biztos bukás, ez pedig arra készteti őket, hogy megtízszerezzék az adagot? És miért van az, hogy bár demokratikus rendszereinkben az ilyen kormánydöntéseknek az egész lakosság áldozatul esik, mégsincs más választásunk, mint hogy leváltsuk a kormányt egy ideológiailag rokon másikra, amelyik ugyanazt a sokkterápiát fogja ránk erőltetni? S végül: van-e más választásunk? 

Az első két kérdésre azonnal adódik a válasz, mihelyt szakítunk az „általános érdekről”, a „közös európai értékekről”, az „együttélésről” szóló hangzatos, ám üres szólamokkal. E politikák nem őrültek, hanem nagyon is racionálisak. Ráadásul többnyire el is érik a céljukat. Csakhogy ez a cél nem a kiút a gazdasági és pénzügyi válságból, hanem e krízis érett gyümölcsének a leszakítása. Ez a válság lehetővé teszi több százezer tisztviselői állás megszüntetését: Görögországban tízből kilenc nyugdíjba vonuló állását nem töltik be. Csökkentik a fizetésüket és fizetett szabadságuk időtartamát, a magántőke kezébe játsszák a gazdaság komplett szektorait, megkérdőjelezik a munkához való jogot, emelik a legigazságtalanabb fajta adókat, az ÁFÁ-t, növelik a közszolgáltatási díjakat, megkurtítják a táppénzellátást – röviden: megteremtik a tisztán piaci alapon működő társadalmat. Ez a válság elhozta a liberális gondviselést. Normális körülmények között ezek közül az intézkedések közül a legkisebb is elkeseredett és talán eredményes ellenállásba ütközne; most minden egyszerre zúdul ránk. De politikusaink nem is akarnak kikecmeregni az alagútból, amely számukra az ígéret földjére vezető autósztráda. 

Június 15-én az Irish Business and Employers Confederation (IBEC), az ír munkaadók szervezete Brüsszelbe utazott, hogy találkozzon az Európai Bizottság képviselőivel. Azt kérte az Európai Uniótól, hogy gyakoroljon nyomást Dublinra, hogy az ír munkaügyi szabályozás egy részét azonnal helyezze hatályon kívül. A találkozó után Brendan McGinty, az IBEC ipari kapcsolatokért és humán erőforrásért felelős igazgatója kijelentette: „A külföldi megfigyelők jól látják, hogy a mi munkaügyi törvényeink, bérszabályaink akadályozzák a munkahelyteremtést, a növekedést és a talpra állást. Ugyanakkor viszont a nagyszabású reform annak a programnak a magja, mely elnyerte az unió és az IMF kezességét. Most nem olyan időket élünk, amikor a kormány meghátrálhat a nehéz döntések elől.” A döntések azonban nem lesznek mindenki számára nehezek, hiszen a dereguláción átesett ágazatokban egyszer már megfigyelt tendenciát fognak általánosítani: „A pályakezdők bérszintje az utóbbi években körülbelül 25 százalékkal csökkent. Ez azt mutatja, hogy a munkaerőpiac reagál a gazdasági válságra és a munkanélküliségre.” A szuverén államadósság mérete az unió és a Nemzetközi Valutaalap kezébe adja azokat az eszközöket, amelyekkel Dublinban megteremthetik az ír munkaadók által megálmodott rendet.

Úgy látszik, a dolog máshol is működik, ugyanis pár nappal korábban, június 11-én a The Economist egyik vezércikkírója így fogalmazott: „A reformok miatt aggódó görögök a válságot alkalomnak tekintik, hogy hazájuk helyes pályára állhasson. Titokban dicsérik a külföldieket, akik megszorongatták a képviselőket.” A liberális hetilap ugyanazon számában található egy elemzés arról a megszorító tervről, amelyet az unió és az IMF kényszerít rá Portugáliára. „Az üzletemberek kategorikusan állítják, hogy nem lehet kibújni a dolog alól. Pedro Ferraz da Costa, az egyik munkaadói agytröszt vezetője azt állítja, hogy az elmúlt harminc évben egyetlen portugál párt sem javasolt ilyen radikális reformokat. Hozzáteszi, Portugáliának nem szabad veszni hagyni egy ilyen lehetőséget.” Vagyis éljen a válság!

Harminc év: ez nagyjából a portugál demokrácia életkora. Annak idején a nép szegfűkkel halmozta el a fiatal katonatiszteket, mert megdöntötték a végtelenül hosszú diktatúrát, véget vetettek az afrikai gyarmati háborúknak, agrárreformot ígértek, kampányokat az írástudatlanság felszámolására, az üzemekben pedig munkáshatalmat. Ehhez képest most a víz- és telefonszolgáltatás privatizációja után, a nyugdíj- és egészségügyi rendszer, az oktatás liberális „reformjai”, a végkielégítések csökkentése és a nagy áremelkedések előtt a munkaadók számára a nyár kellős közepén eljött a karácsony. És a karácsonyfa tovább fog görnyedni az ajándékok súlya alatt, hiszen az új miniszterelnök, Passos Coelho bejelentette, hogy még tovább fognak menni, mint amit az Európai Unió és az IMF előírt számukra. Meg akarja lepni a befektetőket. 


„Akár tudatában vannak, akár nem – állítja Paul Krugman amerikai közgazdász –, a politikai vezetők szinte kizárólag a részvényesek érdekeit szolgálják, azokét, akik hatalmas jövedelmet húznak a vagyonukból, akik a múltban nagy hiteleket nyújtottak meggondolatlanul, s akiket most megkímélnek a veszteségtől, azt a többiekre hárítva.” Krugman szerint e tőketulajdonosok kívánságai azért is teljesülnek gördülékenyen, mert „jelentős összegeket fektetnek a választási kampányokba és bejárásuk van a politikai döntéshozókhoz, akik általában az óriás pénzintézeteknél heverik ki fáradalmaikat két politikai pozíció között.” A Görögország pénzügyi szanálásáról szóló európai vita során Mark Fekter osztrák pénzügyminiszter azt találta mondani: „nem engedhetik meg a bankoknak, hogy profithoz jussanak, miközben az adófizetők veszítenek”. Döbbenetes naivitás: 48 órás habozás után Európa hagyta, hogy a részvényesek érdekei egyszer s mindenkorra diadalmaskodjanak.

Az államadósság-válság látszólag összetett mechanizmusok eredménye, amelyek megértéséhez jól kell ismernünk a pénzügyi szféra állandó újításait: a származtatott termékeket, a hitelkockázati ügyleteket, stb. Ez a technikai kifinomultság félrevezeti az elemzőket, de főleg leszűkíti az elemzők körét azokra a bennfentesekre, akik ugyanakkor a közvetlen haszonélvezői ennek a rafináltságnak. Csak ők ismerik részleteiben a különböző „termékeket”, míg a pénzügyi analfabéták fizetnek, miközben azt képzelik, hogy a végzetnek járó sarcról van szó. De az is lehet, hogy ezt a sarcot a hétköznapi emberek feje fölött kialakított modern rendszer szedi, ami ugyanaz. Próbálkozzunk talán egyszerűbben, vagyis a politikán keresztül!

Korábban az európai uralkodók a velencei dózsétól, a firenzei kereskedőktől, a genovai bankároktól vettek kölcsön. Senki sem kényszeríthette őket törlesztésre: időnként megtagadták a visszafizetést, ami meg is oldotta az államadósság problémáját. Jóval később az új szovjethatalom közölte, hogy nem fizeti ki a cárok által felvett és elherdált hiteleket: francia hitelezők nemzedékei őrizgették a padláson az értéktelen „orosz kötvényeket”. 


Más, finomabb eszközök is lehetővé tették az adósság gúzsának lazítását. A brit államadósság például 1945 és 1955 között a bruttó hazai termék (GDP) 216 százalékáról 138 százalékra, az Egyesült Államoké 116 százalékról 66 százalékra mérséklődött, minden megszorító csomag nélkül, éppen ellenkezőleg! Természetesen a világháború utáni szilaj gazdasági növekedés automatikusan csökkentette a nemzeti vagyonhoz viszonyított adósság mértékét. De nem csak erről van szó. Az államok ugyanis akkoriban fix törlesztőrészleteket fizettek, amelyek az inflációval fokozatosan veszítették az értéküket. Ha a hitelszerződést fix öt százalékos éves kamattal kötötték meg, a kölcsönt pedig olyan pénznemben törlesztették, melynek az értéke évente tíz százalékot romlott, akkor a reálkamat negatív lett, s ilyenkor az adós járt jól. 1945 és 1980 között a reálkamat szinte minden évben negatív volt a legtöbb nyugati országban. Az eredmény: „a hitelezők a pénzüket a bankbetétben tartották, és a bankok az államnak az inflációnál alacsonyabb kamat mellett nyújtottak hitelt.” Az államadósság így minden különösebb erőfeszítés nélkül csökkent. Az Egyesült Államokban a negatív reálkamat az amerikai kincstárnak a GDP 6,3 százalékával megegyező összeget hozott az 1945–1955 közötti évtizedben.

De miért egyeztek bele a „hitelezők”, vagyis a bankbetétesek a kifosztásukba? Nemigen volt más választásuk. A tőkeáramlást szigorúan korlátozták, a bankok jellemzően állami tulajdonban voltak, így nem maradt más lehetősége se a bankoknak, se a tőkéseknek, mint hogy kölcsönöztek az államnak, mely így finanszírozta magát. Akkoriban a tehetős magánszemélyek nem tehették a pénzüket spekulatív brazil befektetésekbe, amelyeket a következő három év szójaárainak ingadozásához igazítottak. Megoldásként a tőkemenekítés maradt, az aranyrudakkal teli bőröndök Franciaországból Svájcba vándoroltak a leértékelés hírére vagy az esetleges baloldali választási győzelem előestéjén. A csalók azonban azt kockáztatták, hogy börtönben végzik.

A nyolcvanas évekre változott a helyzet. Az inflációkövető bér megvédte a legtöbb munkavállalót a pénzromlás következményeitől, miközben a tőkemozgás szabadságának hiánya arra kényszerítette a befektetőket, hogy elfogadják a tartósan negatív reálkamatokat. Az ezredforduló után azonban ennek épp az ellenkezője következett be.

Az inflációt követő reálbér gyakorlatilag mindenhol eltűnt. Franciaországban Alain Cotta közgazdász ezt az 1982-ben meghozott jelentős döntést nevezte a munkaadóknak nyújtott „Delors-adománynak”. 1981 és 2007 között ráadásul az infláció hidráját eltiporták, a reálkamatok szinte minden évben pozitívak lettek. A tőkemozgások liberalizációjából profitálva a „befektetők”, a nagy megtakarítással gazdálkodók – természetesen nem a postai takarékbetétes lisszaboni nyugdíjasról vagy a szaloniki alkalmazottról van szó – az állam versenytársává váltak és, François Mitterrand emlékezetes kifejezésével élve „alvás közben is pénzt kerestek”. Kamatjövedelem, vagyis kockázati jövedelem kockázatvállalás nélkül! Mondanunk sem kell, hogy az inflációhoz igazított bér és a negatív reálkamatok korszaka után a vásárlóerő gyors csökkenése és az égbe szökő tőkejövedelmek teljesen felborították a társadalmi viszonyokat is. 


De láthatólag mindez nem elég. A munka kárára már eddig is a tőkét előnyben részesítő mechanizmusokhoz a hármasfogat (az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és az IMF) hozzácsapta a kényszert, a zsarolást, az ultimátumot. Az államokat teljesen kifosztotta a bankoknak nyújtott túlságosan nagylelkű segítség, így most hitelért könyörögnek, hogy befoltozzák a hó végi hiányt, és rájuk parancsolnak, hogy válasszanak a liberális hashajtó és a csőd között. Európa jelentős része, mely tegnap megszabadult Salazar, Franco és a görög ezredesek diktatúrájától, azt veszi észre, hogy most Brüsszelből, Frankfurtból és Washingtonból irányított protektorátussá vált. A legfőbb feladat: kifizetni a bankokat.

Ezeknek az államoknak a kormányai a helyükön maradnak, de csak azért, hogy felügyeljék a parancsok helyes végrehajtását és eltűrjék, hogy a nép szembe köpi őket. Ez a nép megértette, hogy sohasem lehet elég szegény ahhoz, hogy a rezsim megszánja. „A görögök többsége – írja a Le Figaro – a nemzetközi pénzügyi gyámságot új diktatúraként éli meg, hasonlóan ahhoz, amit 1967 és 1974 között az ezredesek juntája idején már megtapasztalt.” Hogyan gondolhatjuk, hogy az európai eszme megerősödve kerül ki ebből a helyzetből, ha egyszer társítják a kényszerzubbonnyal, a bírósági végrehajtóval, aki elveszi az ország szigeteit, tengerpartjait, hogy aztán magánkézre juttassa őket? Az 1919-i versailles-i békeszerződés óta jól tudjuk, hogy az ilyen össznépi megaláztatás milyen destruktív nacionalizmushoz vezethet.

Már csak azért is, mert a provokációk sokasodnak. Az Európai Központi Bank (EKB) új elnöke, Mario Draghi, aki elődjéhez hasonlóan a pénzügyi fegyelemre intette Athént, a Goldman Sachs igazgatóhelyettese volt akkor, amikor ez a pénzintézet a görög jobboldallal együtt meghamisította a költségvetési adatokat. Az IMF, amely a francia alkotmányról is véleményt formál, felkérte Párizst, hogy vegye bele „az állami pénzügyek egyensúlyának szabályát”. Nicolas Sarkozy pedig mindent elkövet, hogy belemesterkedje az alkotmányba az IMF kérését.

Franciaország, mint azt közölte, szeretné, ha a portugálok mintájára a görög pártok is „szövetséget alkotva egyesülnének”; François Fillon miniszterelnök és José Barroso, az Európai Bizottság elnöke is próbálta meggyőzni a görög jobboldal vezetőjét, Antonisz Szamaraszt, hogy lépjenek koalícióra a szocialista kormánnyal a megszorítások végrehajtása érdekében. Jean-Claude Trichet, az EKB elnöke pedig abban bízik, hogy „az európai hatóságok vétójogot kapnak bizonyos nemzetgazdasági politikai döntések felett”.

Honduras szabadzónákat hozott létre, ahol a nemzeti szuverenitás nem érvényesül. Európa most a szabad szférák intézményét vezeti be, és itt felesleges a pártok közötti vita, hiszen ezekben a kérdésekben a szuverenitás korlátozott vagy nem is létezik. A pártok diskurzusa ezért „a társadalmi témákra” koncentrál: burka, a kábítószer legalizálása, sebességmérők az autópályákon, egy-egy politikus szerencsétlen elszólása vagy félreérthető mozdulata, vagy egy iszákos művész viselt dolgai. Ez az általános hanyatlás láthatóvá teszi a két évtizede megjelent tendenciát: a tényleges politikai hatalom áttevődött a demokrácián kívüli körök kezébe. Ez pedig addig tarthat, amíg a felháborodás ki nem robban. Most itt tartunk. 


Csakhogy a felháborodás hatástalan, ha nem értjük, hogy mi váltotta ki, mi és miért történik körülöttünk. A megoldások ismertek: meg kell akadályozni a pénzügyek túlburjánzását, a monetarista és deflációs politikát, mely súlyosbítja a „válságot”, el kell törölni az adósság egy részét, államosítani kell a bankokat, megfékezni a pénzügyi köröket, visszafordítani a globalizációt, visszavenni azt a sok százmilliárd eurót, amit az állam az igazságtalan adócsökkentés következtében elveszített (hetvenmilliárd csak Franciaországban az elmúlt tíz évben). Olyan szakemberek, akiknek nincs okuk rá, hogy Trichet felkészültségét irigyeljék, csak épp más érdekeket szolgálnak, mindezt már részletesen kifejtették.

Tehát egyáltalán nem technikai és pénzügyi vitáról, sokkal inkább politikai és szociális harcról van szó. Persze a liberálisok gúnyosan mosolyogni fognak, hogy egyesek lehetetlent követelnek. De hiszen közben ők bevégzik az elviselhetetlent. Talán újra emlékezetünkbe kell idéznünk Jean-Paul Sartre Paul Nizannak szóló bátorítását: „Ne szégyenkezzék, amiért a Holdat akarja: szükségünk van rá.”


Írta: Serge Halimi
Fordította: Ferwagner Ákos
Forrás

135 megjegyzés:

  1. „Ne szégyenkezzék, amiért a Holdat akarja: szükségünk van rá.”
    -Ne csodálkozzanak, ha ólmot kapnak,szükségünk van rá....

    VálaszTörlés
  2. "Korábban az európai uralkodók a velencei dózsétól, a firenzei kereskedőktől, a genovai bankároktól vettek kölcsön. Senki sem kényszeríthette őket törlesztésre: időnként megtagadták a visszafizetést, ami meg is oldotta az államadósság problémáját. Jóval később az új szovjethatalom közölte, hogy nem fizeti ki a cárok által felvett és elherdált hiteleket: francia hitelezők nemzedékei őrizgették a padláson az értéktelen „orosz kötvényeket”."
    Ez Magyarországon is "divat" volt! Mikor a király, vagy akár országos Főúr, úgy ítélte meg, hogy már az eget is sérti a zsidók arcátlansága, mohósága, egész egyszerűen annullálta, megsemmisítette a zsidó követelést!
    mm.
    Egy ideje olvasgatom honlapodat. Érzékeltetett kételyedre válaszul: tetszik!
    piskota

    VálaszTörlés
  3. Köszi Piskota de ez nem az én honlapom, mindenki írhat ha van mondanivalója vagy tehet rá általa olvasott érdekes cikkeket.

    mm

    VálaszTörlés
  4. Mégis melyik honlapról van szó? Van egy jó pár ahová mindenki beírogathat.
    Kata

    VálaszTörlés
  5. A Velorex blogról van szó, Kata. Ez nem egy ember blogja, de lehet hamarosan nulla ember blogja ha már sem bejegyzés, sem hozzászólás. Elkeserítő hogy ennyire nincs mondanivalójuk az embereknek arról ami éppen az orruk alatt folyik és aminek a vége könnyen az lehet hogy el kell hagyniuk hazájukat vagy belenyugodniuk egy "közmunkás" (havi 28 ezer ft!) karierbe, ha addig nem esnek áldozatul a két hét alatt expressz helyreállított közrendnek.

    mm

    VálaszTörlés
  6. Mózi ne keseredj el!

    http://vastagbor.blog.hu/2011/07/25/nem_vicceltek_tenyleg_europa_kinaja_leszunk

    Nem tudom, hogy bemásoltam-e már ezt a linket, de a lényeg nem változik. Semjén aranyköpése eléggé bicskanyitogató a bejegyzés végén.

    Fele műszakpótlék, kevesebb szabadság stb. Ezek után ki akar majd itthon dolgozni?

    VálaszTörlés
  7. mm

    "Elkeserítő hogy ennyire nincs mondanivalójuk az embereknek arról ami éppen az orruk alatt folyik,..."
    Szerintem van véleményük, mondanivalójuk, de megtartják maguknak, a hosszú beszoktató periódus következtében: "ne szólj szám, nem fáj fejem...!"
    Nagy valószínűséggel véleményüknek rendkívüli súlya van, súlyosan érintheti az uralkodó "elitet", akár még a közvetlen felmenőiket is, és a félelem, ami e rendszer egyik alapvető talpköve, nem teszi számukra lehetővé, hogy hozzászóljanak! Nyilván annak is tudatában vannak, hogy másodpercek kérdése beazonosításuk!
    Sokkal fontosabb, hogy olvassanak, mert akkor van remény, hogy baráti körben meg is beszélik!
    Türelem, van mit tudatilag bepótolni...
    piskota

    VálaszTörlés
  8. Piskota valahogy úgy működik a helyzet mindenhol, ahogy leírtad. Nálunk a cégnél, amikor először volt róla szó, hogy bevezetik a 12 órát mindenki lázadozott meg elégedetlenkedett, de szájkaratén kívül senki se mert lépni... Mindenki féltette az állását inkább.

    Szakszervezetek is csak az árnyékbokszukat vívták, mivel a fizetésüket ők is a cégtől kapják. Ez a szomorú helyzet.

    VálaszTörlés
  9. Ne búsulj Moonlight, gondolj inkább ezekre a szegény szerencsétlen politikusokra akiknek még szakszervezetük sincs hehe..

    mm

    VálaszTörlés
  10. Mózi! Én e honlap cikkeit rengeteg helyre bemásolom, hogy népszerűsítsem. Piskótának igaza van, az emberek egyre jobban félnek ahogy a létbizonytalanság szele megüti őket. Embereknek rengeteg rossz tapasztalatuk van arról, hogy ha mégis kiállnak valami mellett akkor gyakran magukra hagyják őket az "ébresztők". Ifjú koromban naív őszinteségem miatt, kollegáim engem is faltörő kosnak használtak, viszont nem álltak ki magukért amikor lehetőségük lett volna, azaz gyáván magamra hagytak a főnökség szemében azt a látszatot keltve, hogy csak az én problémám amit felvetek. Kollegáim kétszínű magatartása, gyávasága kényszerített arra, hogy a továbbiakban csak és kizárólag a saját érdekeimért harcoljak.
    Kata

    VálaszTörlés
  11. Kata!
    A téma ismerős, magam is gyakoroltam. Mondjuk én jogosan, mert ténylegesen "kos" jegyben születtem.
    Megértem olyan szituációt, hogy a párttitkár, nekem a párton-kívülinek panaszkodott, mert tudta, hogy egyetértésem esetén, biztos, hogy "nekiesek" a főnöknek...
    Vezetői értekezleten, párt, KISZ, szakszervezet, szakmai stáb, kaptam a főnöktől azt a kritikát: "Zoli, te olyan összeférhetetlen vagy!" Azonnali válaszom volt, hogy ezt adja írásban, mert ha őket "viszik", nekem dokumentum legyen a kezemben, hogy én nem értettem egyet! Ezzel ejtve is lett az eset.
    Megjegyzem, az idők távlatából, már sokkal enyhébben, megértőbben látom az akkori eseményeket, ami akkor országos "mentalitás" volt...
    piskota

    VálaszTörlés
  12. Kata, Piskota. Megértem én ezeket, csak szomorú mert most a nemzet teljes lerombolása folyik az orrunk alatt és sokan ezt nem fogkák fel, azt hiszik hogy csupán politikáról van szó. Ugyanakkor mindig fenntről jön a példa, most például az egyetlen nemzeti pártunk is látványosan kussol és élvezi az élet habos oldalát, ahelyett hogy összefogjon más erőkkel azokban a témákban ahol van egyetértés (pl most a munkaügyi rabszolga törvény). A Jobbik nem áll ki (vagy csak jelképesen) a szakszervezetekmellett, a bedöntött hitelesekkel vagy az "ellenzéki" pártokkal akkor sem ha lenne egyetértés és összefogás.

    Az elvileg nemzeti blogokon pedig két féle tevékenység folyik:

    -A steril gyűlölködés és zászlólengetés (a politika, a cigányok, a zsidók, a szlovákok, a románok, a szerbek, a homoszexuálisok, stb ellen), ez pl a kuruc vonal.
    - A steril jópofiskodás és nemzetinek mondott üres traccsolás.

    Amikor már arról van szó, hogy próbáljuk megérteni a problémák okait, már nincs senki és még a Jobbik sem igyekszik megmagyarázni hogy mi folyik valóban (pedig ez lenne az egyik fontos feladatuk a bennük bizakodó polgárok felé). Nem igaz hogy nincs alternatíva az erőszak (ami csak ronthat a helyzeten és ami egyelőre szerencsére még nincs) és a steril traccsolás, hőbörgés, stb.

    Sajnos az emberek túl lusták ahhoz, hogy komolyan elgondolkodjanak és ahhoz is, hogy az általuk támogatott pártpolitikusoktól bármit számon kérjenek. Amikor pedig mindent elveszítettek, akkor már nincs erejük, depresszióznak, gyűlölködnek, gyógyszereznek, isznak vagy végeznek magukkal. Tényleg könnyű prédák vagyunk.

    mm

    VálaszTörlés
  13. Úgy hallottam hogy Novák ott felejtette VIP-s hitelkártyáját az általa bérelt helikopterben.

    VálaszTörlés
  14. Mózi megértem, amiről írsz, szerintem nagyon sokan így is látják, ahogy te, de itt nem csak Magyarországról szól a történet, hanem mindazt, amit írtál nyugodtan kivetítheted globális méretekre.

    Jól írod, igen lusták az emberek. 10 körömmel ragaszkodnak mindahhoz, ami most működik. Tudják valahol, hogy rossz és igazságtalan, de nem képesek kilépni ebből a koordináta rendszerből.

    Magasabb a törlesztőrészlet? Nem baj, vállalok egy második, netán haramadik munkát is. Fizetem, amíg bírom. Így gondolkodik a legtöbb devizahiteles.

    Az Mszp-nek, Fidesznek együtt még mindig több, mint 3 millió támogatója van.
    Nincs miről beszélni.

    Én már csak azt tudom, mondani, amit Posta is szokott: minél rosszabb, annál jobb.

    Még nem elég rossz...

    Amíg az egész nyugat nem fogja fel, hogy milyen csapdában vergődnek, addig nálunk sem lesz változás.
    Nem csak itt van megszorítás, korrupció, eladósodás, erkölcsi lezüllés stb... hanem ez az egész nyugatot átjárja.
    Minden politikus elárulta az országát, kivétel nélkül.

    A jövönk infón ezt olvasom:

    "A miniszterelnök azt mondta, az amerikai hatóságok végül képesek voltak elegendő józan eszet felmutatni ahhoz, hogy kiegyensúlyozott döntést hozzanak, mivel az esetleges fizetésképtelenség a teljes világgazdaságra komoly hatást gyakorolna."

    Ha valaki értelmezni tudja Putyin eme állítását, várom.
    Csak mert Putyinra sokan úgy tekintenek, mint aki hadat üzent a nyugati cionista rendszernek.
    Ezekből a sorokból nem ez derül ki.
    Egyébként Oroszország is lejtmenetben van.

    A kínai és indiai mesterségesen felpumpált gazdasági dübörgés szép lassan kifullad.

    Nincs megoldása ennek a helyzetnek.
    A rendszeren meg kell nyomni előbb utóbb a "reset" gombot.

    Kraft

    VálaszTörlés
  15. Kiegészítésként még annyi, hogy azon is el lehet gondolkodni, hogy az eurozónán belül hány nagyobb gazdasággal rendelkező ország nem került még terítékre egy esetleges fizetésképtelenség szóbakerülésekor.?

    Egy kezemen meg tudnám számolni ezeket az országokat: Németország, Ausztria, Hollandia, Finnország.

    Ez persze nem jelenti azt, hogy ezek az országok fenntartható pályán lennének, de Magyarországgal ellentétben rendelkeznek saját gazdasággal. Helyzeti előny, de nem kiút.

    Kraft

    VálaszTörlés
  16. No, ez érdekes helyzet lesz:

    Zárolják a vagyonokat?

    Pár hete pletyka szinten keringett, hogy az állam 20 millió forint felett el akarja venni az emberek pénzét. Ezt Afrikában csinálták meg egyszer, el is söpörte a népharag az ottani kormányt. A 21. század Európájában pláne kivitelezhetetlennek tartják ezt a szakértők.

    Európa ide, 21. század oda, információink szerint ez mára kész törvénytervezet. A parlament elé elvileg tavasszal kerül. Azzal a különbséggel, hogy nem 20, hanem 5 millió forint a határ! A bankszámlákon lévő vagyonokat meghatározott időre (10 év) zárolják. Elméletben a tulajdonosé marad, de az állam gazdálkodik vele. Ha a tulajdonos pénzt akar kivenni, kérvényt kell benyújtani, indoklással együtt. Mire akarja költeni, mikor adja vissza.

    Ezután nem állunk messze a rendkívüli állapot bevezetésétől sem. Rendkívüli idők, rendkívüli intézkedések. Mi sem megbotránkozni, sem csodálkozni nem tudunk – erről beszélünk egy ideje.

    Gondolkodtunk a fenti információk kezelésén. Felesleges pánikkeltést nem kívánunk folytatni. A fentiek valódiságát a kormány pillanatok alatt megerősítheti, vagy cáfolhatja. Hogy ki hisz nekik, az megint más kérdés. Nem vennénk lelkünkre, ha miattunk omlana össze a bankrendszer. De ez legyen az ő problémájuk. Ha viszont a Jövőnk.info cikke miatt kezdik el kikapkodni a pénzeket a bankból, akkor el lehet kezdeni gondolkodni!

    Molnár Tamás – Jövőnk.info

    Akiknél nem tudnak mit zárolni, azokkal mi lesz?
    Kata

    VálaszTörlés
  17. Kata. Szerintem ilyesmit nem tenné meg OV, mert ez tartósan érintené a "felső tízezret", ami pedig ellentétes liszaboni szerződéses elitista rendszerrel. Azt viszont el tudom képzelni, hogy a svájci frank és euró lakossági számlákon lévő összegeket kötelezően forintosítják a bankok -mondjuk pár hétig- és aztán visszaváltják devizára miután OV nemzetközi bankár mentorai 10-20 százalékkal leértékelték a forintot: a váltási különbség tiszta haszon lenne a kormánynak és ez nem kis összeg lenne. Persze a haverok (köztük a magyar multimilliárdosok) előre értesítve lennének, csak a középosztály (ami marad belőle) lenne így kizsebelve. Ehhez a cselhez csak az kell, hogy előre lehessen tudni mikor értékelődik le durván a forint, ami nem gond egy olyan kormánynak aki a nemzetközi bankárok szolgálatában áll. Soros milliárdokat keresett a múltban ezzel a csellel és ezt alkalmazta valamikor az argentin kormány is, hogy friss valutához jusson ingyen (ezesetben dollárhoz).

    mm

    VálaszTörlés
  18. Kraft, Egyetértek veled, kivéve hogy sztem a Nyugattal ellentétben Ázsia nem fog összeomlani sem gazdaságilag sem erkölcsileg. Meggyőződésem szerint küszöbön a korszak, amikor Ázsia (Kína, Korea és Japán és talán India is) fogja osztani minden lapot ezen a bolygón. A Nyugat (lényegében Európa és az USA) már reménytelenül haldoklik gazdaságilag és teljesen feldobta a bakancsot erkölcsileg.

    mm

    VálaszTörlés
  19. Mózi, az un. "felső tízezer" már rég nem itthon tartja pénzét, sőt a vállalkozását sem. A Soros-csel amit írtál, hihető, végtére is Soros-növendékek vannak hatalomban.

    Ez igaz: "A Nyugat (lényegében Európa és az USA) már reménytelenül haldoklik gazdaságilag és teljesen feldobta a bakancsot erkölcsileg." - hétfőn a Világpanorámában a vendég (Bernard Lietaer) ezt megerősítette:
    http://tdyweb.wbteam.com/Vilagpanorama0801.htm

    VálaszTörlés
  20. Mózes szerintem a történet nem ennyire kerek, ami a két blokkot illeti.

    Nyugat, kelet? Ázsia, vs Európa, USA?

    Nem bontanám meg ennyire élesen őket több okból sem, de a legfontosabb a globalizálció, annak is az a foka, ahol már tartunk.

    Hogy a nyugat döglődik ez tiszta sor, bár itt is ki lehetne emleni pl. Németországot a sorból, de mondjuk azt hogy döglődik.

    A keleti blokk sem egységes. Japánt és Kínát egy lapra tenni, egy leendő keleti hatalom tagjává tenni nem biztos, hogy helytálló.

    Japán bármennyire is keletre van, én a "nyugati" tömbbe sorolnám őket.

    Ha lesz időm és energiám lefordítok egy német cikket Kínáról, de bemelegítésnek ennyi:

    http://www.stop.hu/articles/article.php?id=905967

    Ez a cikk sok mindenre nem tér ki, de rápillantást ad a kínai gazdaság törékenységére.
    "az 5 éves tervnek teljesülnie kell"
    A GDP minden áron 8-10%-os növekedést kell produkáljon, és ez a száguldó GDP is még mindig mérföldekre van a döglődő USA-tól.

    Ez ugye ismerős nekünk is a nem túl régi múltból? 5 éves terv... :-)

    Aztán szóba került még az erkölcs kérdése. Hány olyan linket másoljak be, amiben a japán fiatalok "kritikus helyzetéről" írnak? A leginkább érintettek a városi tizen,- huszon éves fiatalok.

    Kína is elszenvedi mindezt a nagyvárosaiban. Kínát talán csak India tudja felülmúlni szélsőségekben.

    Nem vitatom, hogy nyugat haláltusája miatt a keleti népek erkölcsi gazdasági előnybe kerültek, de ha nem figyelnek oda (már pedig úgy tűnik nem), akkor Kína nem csak a nyugati technológiát fogja megszerezni teljes egészében, de a vele járó erkölcsi hanyatlást is importálják.

    Tetszettünk volna nem globalizálódni...

    Kraft

    VálaszTörlés
  21. A fenti link képekben:

    http://www.youtube.com/watch?v=0h7V3Twb-Qk

    Kraft

    VálaszTörlés
  22. Kraft. A Kelet (beleértve Japánt és Indiát)"erkölcsi" és "szellemi" fölénye a Nyugat (beleértve magunkat) felett abból áll, hogy ezek a népek nem egymástól elszigetelt individualistákból állnak, hanem hisznek a kollektivitásban vagyis abban, hogy ők a nagy csoport kis részei és, hogy ez így is helyes. Nyugaton már "szélsőségesnek" számít ilyesmi és sikerült elhitetni a tömegekkel, hogy az individualizmus a "normális". Európában éppen azok az országok működnek még, ahol megmaradt a kollektív szellem (lehet ezt nacionalizmusnak is hívni, de nem pusztán zászlólengetésről van szó és nem is gyűlöletről az idegen felé, mint ahogy sok bugyuta hungarista képzeli): Németország, de főleg Norvégia, Fínnország, Izland, Svájc és persze Ausztria. Ezeket az országokat az is jellemzi, hogy nem "városi" országok ("urbán-globális kultúra"), hanem sokkal inkább kisvárosi és vidéki (hagyomány-szerető kultúra). Persze mindenütt próbálnak rohasztani a kazár bankárok által távirányított "globalisták", de ez főleg ott sikerül nekik, ahol valami miatt megsérült már előzőleg a kollektív szellem, pl mert elárasztották az országot bevándorlókkal vagy mert a kommunizmus zombifikálta az embereket. Ugye nem kell mondanom, hogy milyen csoport áll mind a tömeges bevándorlási politikák, minfd a kommunizmus létrehozása (és aztán likvidálása miután az bejátszotta szerepét) mögött?

    mm

    VálaszTörlés
  23. Ami Kínát illeti, Kraft, szerintem nagyon fogékony vagy a Kína-ellenes youtubos globalista propagandára. Mindenhol lehet találni rosszat, de az összkép számít, amit nem ismerhetsz ha csak a rosszról akarsz tudomást venni.

    mm

    VálaszTörlés
  24. Mózi, a fentebbi kommenteddel egyetértek, ezen nincs mit vitatni, bár Japán esetében, mint írtam ez már nem olyan egyértelmű. A fiatalok elszigetelődése rosszabb, mint itt egy-egy "züllött" nyugati országé.

    Ami Kínát illeti. Okkal nevezel Kína ellenesnek, ennek pedig egy oka van.
    Nem tudok elképzelni egy olyan világot, ahol az USA szerepét Kína átveszi, és ezzel megoldódna minden olyan probléma, amit most az USA okoz.

    Egész biztosan nincs összetett képem Kínáról, de amit látok, az nem tetszik, és ezt nem csak a propaganda videókból merítem, hanem pl. egy hallgató szakdolgozatából is (neten elérhető), aki kint élt Kínában és megírta tapasztalatait politikamentesen.
    Kínáról nagyon nehéz hiteles infókat szerezni, de minél több olvasással ki lehet következtetni egy s mást.

    De győzzetek meg az ellenkezőjéről. Mindig csak azt hallom, hogy Kína ellenes vagyok, de hogy mi a jó Kínában nekünk, egyáltalán maga Kína mitől jó, szerintetek mi az, amit tőlük tanulni lehetne, miből gondoljátok, hogy fenntartható pályán van Kína..stb?? Nagyon szívesen meghallgatom az érveket, max lesz amivel egyetértek, lesz, amivel nem.

    Kraft

    VálaszTörlés
  25. Kraft. Szerintem Kína abban jó nekünk, hogy felgyorsítja a kazár világhódító terv összeomlását. Azután majd indulhatunk tiszta lapokkal, mert sztem Kína nem fog át venni semmilyen szerepet Nyugaton, így a gyarmatosító szerepét sem.

    mm

    VálaszTörlés
  26. "Szerintem Kína abban jó nekünk, hogy felgyorsítja a kazár világhódító terv összeomlását..."
    Ezzel a kitétellel akár vitatkozni is lehetne. Az igényes "nyugati" szakemberek helyett, a technológia további bontása révén, alkalmazásba kerülhet a kimeríthetetlen forrásokból táplálkozó kínai munkaerő. Szorgalmas, monotónia tűrő, alulfizetett. Szóródnak szét a világban millió-számra, ahol többnyire zárt közösségeket alkotnak, nem vegyülnek. Sikerre vannak ítélve. Ideális szorgalmas, igénytelen munkás! "Kulizik!"
    Nos, ebből kifolyólag támasza lehet, fenntartója, megmentője a jelenlegi gazdasági rendszernek, szélsőséges esetben.
    Ami ebben az esetben fenyeget az az, hogy este azzal fekszel le, hogy reggel arra ébredhetsz, hogy már nem Magyarországon vagy, hanem az új Izraelben, ezzel szemben esetleg rádöbbenhetsz, hogy kis-Kína lakója vagy!
    piskota

    VálaszTörlés
  27. Nos ez nem így van Piskota. Azzal hogy megjelennek a kínai gyárak az EU és az USA területén, csak növekedni fog a munkanélküliség Nyugaton. Ugyanis ezek a gyárak lényegében csak összerakják a darabokat amiket Kínában gyártanak vagyis a munka javát nem hozzák el Kínából hiszen akkor ott keletkezne súlyos munkanélküliség. Viszont az EU-ban vagy USA-ban összerakott kínai termék egy olyan európai vagy amerikai termék gyártásának jelent komoly konkurrenciát amit teljes egészében Európában vagy az USAban lehetne összeállítani a nyugati cégeknek. Ergo, még több munkanélküliség lesz Nyugaton tehát még gyorsabban fog összeomlani a globalista rendszer. Ezt persze tudják a nyugati elitek is de nincs választásuk mert Kína csak akkor nyitja ki piacát a nyugati multik előtt, ha a Nyugat is kinyitja kapuit. Kínában viszont főleg a munkaerő piac nyílik ki a nyugati cégek számára mert a kínai fogyasztói piacot mindenféle eszközökkel többnyire zárva tartja a kormány a nyugati termékek előtt ha csak nincs hasonló kínai termék (ami egyre ritkább). Nyugaton viszont viszonylag kevés munkaerőt vesznek igénybe a kínai "összerakó" gyárak akiket sokkal inkább a nyugati fogyasztói piacok érdeklik. Ez egy olyan sakk játék amiben a nyugat már túl van a "sakkon" és nagyon közel a "matthoz". Remélem érthető voltam.

    mm

    VálaszTörlés
  28. Egy jó példa arra hogy miként védi ügyesen Kína a fogyasztói piacát. Kína beengedte Ikeát aki sok munkahelyet nyomban oda is vitt Európából, abban reménykedve hogy a kínai fogyasztói piac az egekbe fogja pumpálni a nyreségét. Csak hogy miután az Ikea gyártási folymatai világossá váltak a kínaiak számára, nyomban létrejött egy kínai Ikea amely ugyanolyan cuccokat árul de olcsóbban és akinek az üzletei ugyanúgy néznek ki mint az Ikeák (több emeletes áruházak olcsó étteremmel és játszótérrel a gyerekeknek és még az ikeás kék és sárga színeket is átvette. Ugyanez történt az Apple-el nemrég. Most pedig hamarosan meg fognak jelenni az európai és amerikai fogyasztói piacokon a kínai Ikea és Apple utánzatok, talán nem azonos minőségben (ha bár...) de biztosan olcsóbban. Többet ésszel mint erővel vagyis hogyan lehet a Nyugatot a saját globalista csapdájába csalni.

    mm

    VálaszTörlés
  29. Mózi, tökéletes a meglátásod: "Csak hogy miután az Ikea gyártási folymatai világossá váltak a kínaiak számára, nyomban létrejött egy kínai Ikea amely ugyanolyan cuccokat árul de olcsóbban". Ez szinte majdnem minden termékre igaz. Volt alkalmam beszélgetni egy kínai üzletemberrel aki mosolyogva mondta, hogy a Tescóban, Auchanban árult "márkás" cuccok, szinte mind Kínában készültek és itt márkanév meghagyással többszöröséért értékesítik, mint a más vagy hasonló néven ugyanazt a kínai piacokon és üzletekben. Itthon a sznobok fenntartás nélkül súlyos ezreket fizetnek pl. Adidas cipőért, holott azt is Kínában gyártják, hiába nincs feltüntetve terméken. Ennek a kínai kereskedőnek Pekingben egy ruhagyára van, melyet a gyermekei vezetnek, papa pedig Európában teríti az árut. Kínaiak még az amcsi kémrepülőgépeket is leszedik, és apró darabokban (szétszedve) adják vissza pilótáikkal az amcsiknak, persze lekoppintva és maguk által tovább fejlesztve a technikát.

    Nálunk olyannyira nem védik a hazai fogyasztópiacot, hogy pl. tört (piros) paprika hazájában a zömmel multik polcain, mindenféle idegen (ráadásul ellenőrizetlen) paprikák vannak. Ugyanez a helyzet a hússal, zöldséggel, tejtermékkel, ...
    Kata

    VálaszTörlés
  30. Kata. Így van, nálunk szinte semmi sem a lakosság érdekében zajlik, ezért sokan Abszurdisztánról beszélnek, pedig nincs hiány a logikából csak éppen nem a nemzet érdekéről van szó. A magyar kormányok csak végrehajtók. Most pl az európai pénzelit (amely rángatja az EU madzagait) úgy döntött hogy beengedi a kínai nagy cégeket közvetlenül az európai piacra (valszeg mert azt reméli hogy ezután Kína is átengedi tömegesen az európai multik termékeit saját fogyasztói piacára) de mivel szinte egy európai kormány sem meri vállalni ennek a felelőségét elsőként, természetesen Magyarország a kijelölt önkéntes. Igaz, nálunk már annyira romokban van úgy is a gazdaság, hogy úgy is mindegy.

    mm

    VálaszTörlés
  31. mm.
    -hogy mint lesz, azt Te sem tudod, meg én sem tudom. Lehetnek sejtéseink, összevethetünk ismereteket, következtethetünk a trendekből...
    Magam részéről igyekszem a nem kizárható variációk korlátai közt maradni. Ez szűkebb mozgástért jelent a lehetségesnél...
    piskota

    VálaszTörlés
  32. ERRE VARRJATOK GOMBOT!Á.
    http://www.youtube.com/watch?v=eDQKOgaX-OY&feature=player_embedded

    VálaszTörlés
  33. Ez vár Orbánékra is...
    http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=54077

    VálaszTörlés
  34. ....
    Egy ördögi körbe került Kína, amiből ő sem fog kiszabadulni, ez volt a gyors fejlődésük ára, ami nem fenntartható.
    Valahol olvastam, hogy ugyanazt a high tech cuccot Kína 2-3szor annyi energiával állítja elő, mint Németország, de ha ettől eltekintünk, akkor is nyilvánvaló Kína energiaéhsége. Ebben máris elkerülte az USA-t pedig ők sem a takarékosságukról híresek, de majd hozzászoknak, ahogy mi is.

    Nekem sincs kristálygömböm, de attól tartok a Kínai csoda már most elérte csúcspontját, innen már csak visszafelé lesz, egyrészt a nyersanyagok véges mennyisége miatt, másrészt a nyugat közelgő végső válsága miatt.

    Kína ügyes volt, jól felismerte, hogy milyen adottságai vannak, és hogyan lehet a lehető legnagyobb sebességgel felpörgetni a gazdaságot, de úgy néz ki eddig tartott.
    A szellemvárosok építése egyáltalán nem nyugati propaganda, hanem egy valós probléma.

    Kína ez mellett rengeteget költ a nem működő nemzeti vagyonának kiépítésére is (utak, közművek stb..) amik csak viszik a pénzt, de direkt mód nem termelnek profitot.

    Kína nagyot álmodott és messze jutott, de a jövőjük pont olyan ingatag alapokon nyugszik, mint az egész nyugaté, hacsak Kína fel nem ismeri időben, hogy amit tesznek, az természetellenes, és tele van hamis illúziókkal.

    Tudnám még ragozni sokáig de azt hiszem nyilvánvaló, hogy mi a gondom Kínával. Kínát a nyugat tette naggyá, és a nyugat is fogja kinyírni.
    Kínának meg kellett volna maradnia a külvilágtól elzárt országnak, és nem rácsatlakoznia a nyugat fertőzött vérkeringésére.

    Kraft

    VálaszTörlés
  35. Mózi már pesszimistább vagy, mint én, pedig ezt a jelzőt én érdemeltem ki a blogon :-)

    De vicc félre, még Kínára visszatérve pár gondolat erejéig.
    a 11.15-kor íródott írásodban, nagyon jól leírtad, hogy jártak Kínában a profit éhes nyugati befektetők, csak a végkövetkeztetéssel nem értek teljesen egyet.

    Hogy Kínának mit kellett és kell feladnia ahhoz, hogy ezt a fejlődést produkálni tudja, abba most nem mennék részletesebben bele. Kína erkölcsi talapzatát a nyugati világtól történő elszigetelődésével tudta megtartani, sorozatos törvény és rendelet módosításokkal egyre lazábbá tették a nyugat megjelenésének lehetőségeit országukban.

    Kínai jog elég sajátos, és nehezen értelmezhető, de több ismeret hiányában messzemenő fejtegetéseket inkább kihagynám.

    Ami érdekes volt az az Ikeá-s példa.
    Kínában alapvetően 3 törvény érvényesül a külföldi befektetőkre, amelyek közül a legfontosabbak:
    - a kínai–külföldi tőkearányos közös vállalat
    (Chinese-foreign equity joint venture, EJV)
    - a kínai–külföldi szerzıdéses közös vállalat
    (Chinese-foreign contractual joint venture, CJV)
    - és a kizárólagosan külföldi
    vállalkozás (wholly foreign owned enterprise, WFOE).

    Az első kettő törvény tette lehetővé az Ikeás példát, kezdetben ezek voltak túlnyomó többségben, és talán vannak most is.

    Kínától ügyes húzás volt, ezt el kell ismerni. Kihasználva a nyugati vállalatok, vállalkozások profitéhségét, szépen ingyen és bérmentve lekoppintották a technológiákat. Ezek mögött hosszú éves kutatás fejlesztés áll, amit a nyugat tálcán kínált fel Kínának, és éltek is vele, így eshetett meg, hogy majdnem minden befektetőből Kína létrehozott egy Nr.2 számút, már saját maga előállítva azt.

    Ez a folyamat vezetett oda, hogy a kínai gagyi dömping után Németország megkongatta a vészharangot, mert leesett a tantusz nekik, hogy Kína bizony már most konkurencia a német technológiának, ez a jövőben még élesedhet. Eddig legyintett mindenki, "ok, ez csak egy kínai vacak..."
    Ma már másképp fest a dolog, a gagyi mellett ott van a high tech is.

    Ami pedig a munkahelyeket illeti, nos érdekes helyzet. Szerintem is sakk-matt ebben a formában, de nem csak nyugatnak, hanem Kínának is.
    Az ok pofon egyszerű. Kína legnagyobb felvevőpiaca az EU, és az USA. Ha innen a termelést kiviszik Kínába, akkor a munkanélküliség folyamatosan nő, nem beszélve a nyugat kríziséről, így Kínának folyamatosan szűkül a piaca.
    Hiába él 1,3 milliárd ferdeszemű hazájukban, a saját kereslet az alacsonyan tartott bérek miatt nem tudja felvenni azt a többletet, amit nyugaton elveszít.
    Kína előtt egyetlen lehetőség maradt, emelnie kell a kínai munkások bérét. Ez már évek óta folyamatban van, de még mindig nem éri el a nyugati bérek töredékét sem.
    De ebben az esetben eltűnik az olcsó biorobot, a cégek elhagyhatják Kínát tovább vándorolva India felé.

    VálaszTörlés
  36. Árpi én már nem csodálkoznék azon se, ha Obama bejelentené, hogy valójában mi történt 9/11-én. Lassan, de biztosan nincs tovább hátrálni. Egyre szélesebb tömegek ismerik fel, hogy mi folyik és mi történik az EU-val és az USA-val.

    Kraft

    VálaszTörlés
  37. Kraft!
    Kínával kapcsolatos megfogalmazásaid nálam nagyon ültek...
    "Kínának meg kellett volna maradnia a külvilágtól elzárt országnak, és nem rácsatlakoznia a nyugat fertőzött vérkeringésére."
    Biztos, hogy Kínát akartál írni?! Véletlenül nem a Kárpátmedencére gondoltál?! - mert ez lehet számunkra a megoldás, összefogva, leválni a nyugat fertőzött vérkeringéséről, lekezelve a helyi fekélyeket!
    piskota

    VálaszTörlés
  38. Kraft. Csak azt felejted el hogy Kína azért építi fel a Nyugat hátán saját óriási középosztályát hogy ne legyen export-függő és ettől már nincs messze Kína. Ha akarjuk ha nem, vége a Nyugat korszakának és kezdődik a Kelet korszaka. Én ennek örülök is, mert a Nyugat nem csak gazdaságilag ment csődbe, hanem erkölcsileg is és ezt elsősorban annak köszönheti, hogy átadta a hatalmat annak a nagyon kicsi csoportnak aki a pénzvilág felett szerezte meg a hatalmat a velencei bankárok korszaka óta. vagyis egyáltalán nem vagyok pesszimista ami a bolygót illeti, csak ami a Nyugatot illeti. Energia: ez most valóban Kína sebezhető pontja, például ha elveszíti az irán gáz-szerződéseket (mert mondjuk globális kormány jönne létre Iránban), az nagy csapás lenne de ezért is világossá tette Kína hogy nem fogja hagyni magát sarokba szorítani és minden eszközzel meg fogja védeni érdekeit. Nos éppen ez, ami miatt nem lehet kizárni egy újjabb világháborút és ami miatt lehet komolyan aggódni, mert amúgy a Nyugatért egyáltalán nem érdekes már aggódni.

    Amúgy Kína nem csak a bonyolult jogrendszerével védi meg magát, hanem sokkal inkább azzal, hogy a nyugati óriás vállalatok profit-éhességét saját maguk ellen fordítja. Itt egy másik példa:

    Pár évvel ezelőtt kijelentette a kínai kormány hogy a francia és német nagyon-gyors vonatból akar rendelni de még nem tudja melyikből és kérte a franciákat és a németeket hogy segítsen dönteni. A németek nem estek be a csapdába, de a franciák (az Alsthom kazár irányítású cég) azt hitte hogy megfogta jávé lábát és belegyezett hogy egy mérnöki cspatot küldjön Kínába hogy a kínaiakat kellőképpen felvilágosítsák a masina tökéletességéről: a kínaiak persze feltették a megfelelő kérdéseket (terveket is kértek és kaptak) és ebből indulva -éveket megspórolva a kutatásban- minden szükséges információt megszereztek ingyen. Aztán közölték Alsthommal hogy sajnos a recsszió meg stb és egyelőre mégsem vásárolnak gyors vonatot. Nem sokkal később pedig megjelent a kínai gyorsvonat, a francia technológiával de fél áron.

    mm

    VálaszTörlés
  39. A témában érdekes megjegyezni hogy miután mindenféle amerikai és izraeli elemzők szerint közös csapás készül Irán ellen, hírtelen kiderült hogy a legmodernebb amerikai vadászgépek elektronikus irányítórendszerével bibi van és az egészet most mikroszkóppal át kell vizsgálni. Az már előzőleg kiderült hogy a Pentagon rengeteg csippet Taiwantól rendelt amik mindenféle katonai járgányba és kütyübe lettek beépítve, többek közt a repülőgépekbe. Taiwan pedig e csippeket részben Kínától szerezte be, hogy képes legyen eleget tenni a rendeléseknek, de ezt persze akkor elfelejtette jelezni. Ergo, most hogy az USA és Izrael egyre komolyabban fenyegetik Iránt, el lehet képzelni hogy Kína aktivizál itt-ott néhány általa készített fertőzött csippet és ezzel üzeni Amerikának: sokkal törékenyebb a nagy amerikai hadsereg mint Washington eddig gondolta. Persze az is lehet hogy a nagy támadás előkészületeihez tartozik a támadásban résztvevő gépek teljes átvilágítása hogy a kínai cselescsippek előzőleg ki legyenek szűrve. Mindenestre vihar van a levegőben.

    mm

    VálaszTörlés
  40. TT, a kérdésedre válaszol valamennyire a fennt olvasható cikk. Az államok eladósítása egy szándékos manőver az állami szuverenítások megsemmisitéséhez és ezt a pénzvilág urai hajtják végre az általuk megvásárolt politikusok közreműködésével (ilyen értelemben a magyar kormányok szinte iskolapéldák). Mivel a "fősodratú" mediák (főleg a tévécsatornák) is így vagy úgy irányítás alatt vannak (a tulajdonosok és a főszerkeztők vagy a reklámbevételeken keresztül), ezek is részt vesznek a tömegek megtévesztésében (és itt is Magyarország szinte iskolapélda).

    mm

    VálaszTörlés
  41. mm. az Alsthom cég Spanyolországi leányvállalatának vezérével tárgyaltam egy hétig ez év júniusában a találmányommal kapcsolatban. Nem akarok részleteket kiteríteni, de annyit elmondhatok, hogy az első fél órában már kijelentette, hogy a szabadalmi költségek figyelembevételénél Kínát teljességgel ki kell zárni, nem érdemes egy eurocentet sem arra áldozni. Azzal amit leírtál , már érthető miért. Egyébként azóta ez a kör már bezárult, mert igaz hogy már a második szerződéstervezetet is megküldték, de egyiket sem fogadtam el.Á.

    VálaszTörlés
  42. Árpi. Ne hidd, hogy egy nyugati multi bármilyen szabályt is betart ha megteheti hogy nem tartja be. A kínai ügyben csupán azért lett átrázva a cég mert hülyének nézte a kínaiakat és nem gondolta hogy Kína is tud legalább olyan cseles lenni mint egy nyugati multi. Miért viselkedne Kína szűzleányként amikor gengszterekkel tárgyal?

    mm

    VálaszTörlés
  43. mm. természetesen nem hiszem, sőt, de nem is ez a kérdés, hanem az, hogy ebben a gengszter világban mi a szerepünk és hogyan bírunk megmaradni, országként, nemzetként és felelős családokként ami ugye a jövő záloga.Á.

    VálaszTörlés
  44. Árpi. Egy dolog biztos: nagyon zavaros idők jönnek. Hogy a végén mi fog mind ebből kisülni számunkra, azt igazán nem tudhatjuk. Összetörik a kazár bankárok világuralom álma, jó és akkor mi lesz velünk? Ha jön Ázsia korszaka, ahogy gondolom, hogyan fog velünk bánni Ázsia? És ha egyszerűen csak magunkra hagy Ázsia (ahogy gondolom), vajon nem mi magunk fogjuk kinyírni egymást miután összeomlottak a nyugati államok? Én úgy érzem (ez persze csak egy megérzés), hogy a nyugati világban sok helyen madmax rendszer lesz egy jó ideig, ahol csak az erőszak fog uralkodni, de leznek olyan helyek is, ahol a lakosságoknak sikerül megvédeni az anarchiától az erkölcsi alapon működő társadalmat. Szerintem ilyen értelemben jó hely lesz Magyarország.

    mm

    VálaszTörlés
  45. Kraft. Már nem titok hogy technológia szempontból 10-15 év max és Kína meghaladta a Nyugatot, vagyis egyre kevesebb cuccot kell neki nyugatról importálni. Emellett, a GDP-féle számítgatások a profit-orientált gazdaságra érvényesek csak: a kínai nagy cégek állami tulajdonban vannak, vagyis nem a profit az elsődleges cél, hanem a munkahelyteremtés. Egy egészen más logikában vagyunk Kínával. Ami az energiát illeti, ez valóban kényes kérdés Kína számára is és már csak ezért is érdekében áll az, hogy tönkre menjen a nyugati fogyasztói társadalom, mert így nem lesz már szükség Nyugaton annyi erőforrásra.

    mm

    VálaszTörlés
  46. Te meg azt nem érted, Kraft, hogy a kínai társadalom egész más alapokon működött mindig is, mint a nyugati. Náluk a kollektivitás, ami számít, nem az egyén. Ez az, amit globálék sem képesek kapizsgálni, nem értik hogy miért nem sikerült nekik kiborítani a bilit odafelé valamilyen színes forradalommal vagy a nyugati kütyükultúra csalogatásával. A kínaiak megvárták, hogy maguk is képesek legyenek kütyüket gyártani, nem sétáltak be a "kütyüdemokrácia" csapdában csak hogy az üzleteik előbb legyenek feltöltve kütyükkel. Mit számít akkor, ha a kínaiak is szeretnek shoppingolni amikor már ezzel nem az import áruktól függenek oly mértékben, hogy saját gazdaságukat (és szuverenításukat) veszélyeztetnék? Amúgy egy olyan társadalom ahol nem tombolhat az őrült individualizmus és egománia nem igen hajlamos eladni lelkét a kütyüparádé öröméért. Ezeket talán azért nem érted, Kraft, mert nem igen volt alkalmad kínai emberekkel találkozni és a helyszínen látni a kínai társadalmat. Nem kell feltétlenül elhinni kazárék anti-kínai propagandáját, ők rendszeresen összekeverik a valóságot a kivánságaikkal.

    mm

    VálaszTörlés
  47. Mózi, azért az se mindegy, hogy az a bizonyos kollektivitás miként valósul meg. A média által távvezérelt birkanyáj ugyanúgy kollektív gondolatmeneten alapul. Az ember nem veszítheti el teljesen az egyéniségét, mivel onnantól már nem ember, hanem puszta biorobot...

    Szóval szerintem globálék ugyanúgy a kollektivitás mentén gondolkodnak, az egyéni gondolkodású emberek számukra ugyanúgy kártékonyak. A különbség annyi, hogy ők Kínával ellentétben nem a nyílt elnyomást részesítik előnyben, hanem az alattomosabb agymosó módszereket, mivel a Nyugat papíron demokratikus ugyebár.

    A megoldás - mint mindig - most is valahol a kettő között rejlik. Aurea mediocritas.

    VálaszTörlés
  48. Moonlight. Kínában nincs különösen "elnyomás", sem nyíltan, sem másképp. Ugyanis nincs rá szükség. Ha egyszer egy kínai városban jársz, észreveszed, hogy csak kevés rendőröket látsz és azt is, hogy az emberek az utcán általában eléggé vidámak. Ez a kínai "elnyomás" is csak része a Kína-ellenes sódernek, nyugaton általában csak negatív módon beszélnek Kínáról a mediá és ez persze nem véletlen.

    Kraft, Moonlight. Nem "kollektivizmustól" van szó, hanem kollektív szellemről. Magyarán, az átlag kínai ember elsősorban kínainak érzi magát és büszke is rá mert tudatában van azzal, hogy sok sok évvel visszamenőleg (amióta létrejött az egységes Kína) az ősei részei voltak a nemzeti történelem, tudás, kultúra, stb létrehozásának. Az ősök mindig ott vannak az élőkkel és a nemzet nem csak egy absztrakt ideál vagy egy jól csengő himnusz. Nehéz ezt elmagyarázni annak, aki nem él benne vagy nem volt ezzel közvetlenül kapcsolatban. Szóval, semmi köze ennek a kollektív szellemnek a kommunizmushoz. legalább is nem a kommunizmusból árad, hanem esetleg fordítva.

    mm

    VálaszTörlés
  49. A legjobb írás a témában. Nem merül el a részletekben, érthetően vezet el a probléma gyökeréig, ráadásul olvasása közben az ember folyamatosan igazolhatja a saját országában már megtörtént és éppen folyó eseményekkel, politikusokkal- minddel!.
    A kérdés részünkről már csak az lehetne, hogy de akkor hogyan tovább? Kit támogassunk, kire szavazzunk? Hát épp erre adta a legjobb választ, mármint, hogy nincs jobb vagy baloldal, hanem van a társadalom amely élni akar és van a befektetők hada, akik élősködni akarnak. Nagyon leegyszerűsítve - van a munkás és a munkaadók, részvényesek.
    Szabad-e hagyni, hogy olyan mértékben használjanak ki, mint amilyen mértékben teszik? A válasz természetesen, nem.
    A görögök tiltakozása jut eszembe unos-untalan,
    "Európa népei, keljetek fel!"
    Ezzel a felirattal bontottak ki hatalmas transzparenst az Akropolisz elõtti falnál.

    Minden, a rendszerváltás, rendszerváltások, az un. demokrácia, a demokratikus választások, az összes párt, az összes kormány, csak arra kellett, hogy az embereket egymás ellen uszítsák. És amíg tart a gyűlölködés, amíg szarságokkal vannak elfoglalva, addig mehet a szabadrablás.

    Igazuk volt a görögöknek. Csak sajnos máshol akkor érzik majd így, ha már nem lesz mit és/vagy miből enni sem.

    VálaszTörlés
  50. 10:26 én is úgy gondolom hogy ez egy remek elemzés. Csak úgy mellékesen megjegyzem azt is, hogy az író egy francia (sefarad) zsidó, vagyis nem kell feltétlenül kereszténynek lenni ahhoz, hogy valakinek legyen mindegyszerre sze és lelke. Én ezért sem szeretek zsidózni úgy általában. Na mindegy, valóban azt akartam mondani, hogy Serge Halimi elemzése nagyon sok francia értelmiség véleményével van összhangban miközben Magyarországon általában az értelmiségiek még mindig a fideszes EU birodalom seggnyalásánál tartanak. Vagyis Magyarországon még odáig sem értünk, hogy a rendszer ember-ellenes jellemét tömegesen felismerjék azok, akiknek a leginkább kellene hogy aztán segítsenek a tömegeknek ellenálni az uniós propagandának. Ilyen értelemben (is) ez itt még a balkán világ.

    mm

    VálaszTörlés
  51. Mózes! Igazad van! Igazolhatom, hogy visszatérően, majd nyíltan fejezted ki lojalitásodat a zsidóság felé, s talán még szolidaritásodnak is tanújelét adtad...
    Az igazságnak megfelelően azt is tanúsíthatom, hogy többször támadtak meg téged, hogy nem csak szolidáris, hanem egyenesen zsidó származék vagy... Bocs, de úgy emlékszem, hogy ezt a gyanút magam is felvetettem feléd...
    Egyszóval: valóban hitelesen mondhatod, hogy nem szeretsz zsidózni...
    Megjegyzem, én sem szeretek zsidózni, minden gondunk, problémánk megszűnne, ha magunkra hagynának bennünket, tényleg nem kéne foglalkozni velük! Boldogulnánk nélkülük! Csak nélkülük boldogulnánk! /-van rá történelmi példa!-/
    Gyzoltán/ piskota

    VálaszTörlés
  52. Elkeserítő hírek jönnek minden nap az ország minden részéről (kivéve persze a "Rózsadombokról" ahol minden oké köszönik szépen). Tisztában kell lenni azzal, hogy a magyar zsidók többsége számára is elkeserítők a hírek, mert ugye ők sem a "Rózsadombokon" élnek, akkor sem ha a "Rózsadombokon" élők többsége valszeg zsidó. Ezért, egyre több magyar zsidó is ki fog szállni a narancs hajóból és egy olyan rendszert követelni, ahol az ember számít, nem a "versenyképesség", az "államadósság csökkentése", az Európai UNió meg frász tudja micsoda.

    mm

    VálaszTörlés
  53. mm,
    a kiválasztottak köreiben már az a hír terjed, hogy gond lesz a magyar bankokkal. A hírek szerint elkezdik kiszedegetni vagyonkáikat minden olyan bankból, aminek van magyar leányvállalata vagy fiókja. Az ismerősöm szerint az izraeli bankokat ajánlják nekik. Ez persze sok mindent jelenthet, de Magyarországnak nem feltétlenül jó...
    Magam is úgy látom, hogy kezdik felfogni a magukat zsidónak valló egyszerű emberek, hogy nekik is gondjuk lehet, noha a kormányzatban meglehetősen felül reprezentáltak... A politikus bűnözők fajtól, vallástól függetlenül, gátlástalanul szívják a "csőcselék" vérét... Merthogy lassan mindenki feláldozható csőcselék lesz Magyarországon, aki nem politikus vagy milliárdos.

    VálaszTörlés
  54. Velorex, képzeld csak hány magyar "kis" zsidó (aki nem áll közel a narancs hatalomhoz vagy nem euromilliomos) elveszthette nyugdíjját azzal hogy narancsék kirámolták a magán nyugdíjpénztárat. Aztán tudjuk hogy a magyar zsidó közösségben sok az idős ember, már pedig aki idős és nem rendelkezik amerikai nyugdíjjal nem igen tud fizetni százezreket egy protézisműtétért vagy fogkezelésért és akkor jöhet a több éves várólista = halállista.

    mm

    VálaszTörlés
  55. Velorex az teljesen érthető lenne, hogy a "magyar" bankokból menekítik a vagyonukat, de én semmi értelmét nem látom annak, hogy izraeli bankokba vigyék át. Mi lenne ennek a lényege? Izrael helyzete nem egy stabil ország képét adja.

    Másrészt, szerintem a beavatottak, akik kiválasztottak is, már nem feltétlen pénzben tartják a vagyonukat, vagy legalábbis egyre kisebb részét csak, mert a nemes és ritka fémek, illetve a termőföld sokkal jobb befektetés, amit egyelőre még meg lehet vásárolni a semmit érő zöldhasúval.

    Kraft

    VálaszTörlés
  56. Mózi én nem aggódnék a "kis" zsidó nyugdíjasokért, hiszen - magyar kisnyugdíjasokkal ellentétben - évtizedek óta az államoktól kizsarolt véget nem érő "kárpótlás milliárdokból" nekik is bőven jutott, eü jobb ellátásukat, segélyezéseket, +életjáradékokat - is ezekből fedezik.

    VELOREX amiről írsz, engem kísértetiesen emlékeztet a II. VH-ban Wallenberg és magyarul tudó táskahordozója Soros György tevékenységére. Mint tudjuk, Wallenberg apja svéd bankár volt. Wallenberg nem csak a zsidókat, hanem azok pénz- és egyéb vagyonát is kimentették Amerikába, ide-oda. Soros még él és nyilván nem feledékeny, ismét összeszedik azaz "mentik" saját bankjaikba "kis- és nagy" zsidók pénzeit, értékeit.
    Kata

    VálaszTörlés
  57. Kraft, valszeg te is megkaptad mailen:

    "Tudod-e, ha egy izraeli állampolgár, vagy annak érdekeltsége bárhol a világon ingatlant vásárol magának, akkor az Izrael állam törvényei szerint automatikusan a zsidó állam tulajdonává is, fennhatósága alá tartozóvá válik?

    Fenti képlet alapján, szerinted Hazánk területének hány százaléka képezi már Izrael tulajdonát?

    Ez azt jelenti, hogy Izrael, saját törvényeire hivatkozva, jogosult „saját” érdekeit bárhol megvédeni a világon."

    Ezért nem engedték a Szent Korona alkotmányt:

    „Ami a magyar földön, föld alatt és föld felett van, a Szent Korona által jelképezett egyetemes magyarság elidegeníthetetlen, örök tulajdona…”

    2012. január 1-től lesz hatályos az új ország új alaptörvénye, nincs már sok időnk.
    Kata

    VálaszTörlés
  58. Ez a parlamenti csőcselék sem lett felhatalmazva, hogy felülírja ősi alkotmányunkat!
    Évtizedek óta látszatkormányok jönnek és mennek, de a bitorolt hatalmat másra sem látom felhasználni, mint vagyonszerzésre, meg a magyar nemzet tönkre-tételére!
    A parlament, a parlamenti csőcselék minősíthetetlen tevékenysége pedig folyamatos katasztrófa!
    A globalizáció minden társadalmi kötödést igyekszik felszámolni, hogy egy-szál magunkban, kezelhető kiszolgáltatott gójként, döntsenek felettünk, életünkről-halálunkról!
    Minden lehetséges, s talán még ma elképzelhetetlen módon is, szembe kell szállni a gonoszsággal, a sötét sátáni erőkkel!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  59. Egyiptomiak tegnap este, elég látványosan kitették a szűrét a kairói izraeli nagykövetnek és sleppjének. Origo szerint sok-sok izraeli civil is menekülőre fogta és reptéren mentésre várnak. Egyiptomiak e kép tanúsága szerint is: http://w.kuruc.org/galeriaN/hir/kairo_izraelnagykovet4.jpg („A nép az izraeli nagykövet eltávolítását akarja” olvasható Kairóban) Itt még szépen kérték átmeneti hatalmat. Egyik honlapon olvastam egy jó - számomra új - kifejezést a kairói izraeli követség kilakoltatására: "Népi diplomácia". Orbánék (is) jobban tennék, ha nem a "népi diplomáciára" várnának, mert akkor könnyen meglehet, hogy bankár haverjaikkal együtt, nekik is menekülőre kéne venni.
    Kata

    VálaszTörlés
  60. Úgy tűnik egyiptomiak követik az izlandi példát. Legújabb hírek szerint: "A cionista nagykövetség elleni éjjeli akció nyomán valószínűleg lemond az egyiptomi kormány - olvasható az al-Ahram angol nyelvű online kiadásában. Az egyiptomi kormánylap szerint Essam Sharaf miniszterelnök összehívta minisztereit, s még szombaton döntés születhet a kormány távozásáról. Az eltelt fél év alatt elkövetett hibák miatt azonban sok kritika érte a kormányt, és Sharafot már többször is felszólították a lemondásra."
    Kata

    VálaszTörlés
  61. Kata, Ámen :) Bár nálunk még mindig mély álomban van a többség.

    VálaszTörlés
  62. Izrael egy példátlan jelenség a történelemben. Soha nem volt még egy olyan ország amit kivétel nélkül mindenki utál, még azok is akik politikai okokból kinyalják a seggét. Egy ilyen helyzetnek aligha lehet jó vége. Mára már egyre több zsidó is menekül Izraelből és valszeg nem kevesen Magyarországra. Komolyan szó van arról is, hogy háború lehet Izrael és Törökország közt és a cionisták úgy gondolják általában, hogy az USA vagy nem fog beavatkozni vagy Törökország oldalára áll.

    mm

    VálaszTörlés
  63. Azt se felejtsük el, hogy a cionista államnak elég atomfegyvere van ahhoz, hogy több tucatnyi nagyvárost a levegőbe repítsen bárhol a viláon. Az amerikaiak már megpróbálták átvenni e arzenál irányítását de csak langyosan és persze ez nem jött be. Veszélyes időket élünk.

    mm

    VálaszTörlés
  64. Az a gond, hogy Netán-nyáú van olyan elvetemült, hogy kilőjön 1-2 atomot a világra. Remélem nem kerül rá sor. Egyre inkább kialakulóban van egy olyan Izrael ellenes szövetség, ami még komoly fejfájást okozhat a nyugati érdekeltségeknek. Törökország, Irán plusz még talán Egyiptom is.

    VálaszTörlés
  65. Mózi, nem hiszem, hogy izraeliek be mernék vetni atomfegyvert - ráadásul "hivatalosan" nincs is nekik - mert már enélkül is rosszul áll az egész Világon a szénájuk. Amennyiben mégis bevetnék akkor még a Föld bolygót is el kellene hagyniuk, mert nem lenne olyan ország aki befogadná őket. Erdogan látogatásának meghiúsítása és esetleges megállapodása miatt rendezték a tegnapi cécót és még az átmeneti kormányt is, még ma lemondatják.
    Kata

    VálaszTörlés
  66. Líbiában is rosszul áll a szénájuk (NATO és EU-s csatlósai) mert "Kadhafi visszatérhet a hatalomba - erősítést kapott a tuareg és más szaharai törzsektől" és "Orosz jelentések szerint Líbia 70-80%-a a Kadhafi-erők kezén van" (Jövőnk.info)
    Kata

    VálaszTörlés
  67. Nem kell mindent összekeverni Kata. Izrael szerepe Líbiában nagyon kicsi. A kezdetben Izrael még támogatta is Kadhafit, nemhogy üldözte volna. Kadhafi nagyon megfelelt Izraelnek, most viszont sokkal bizonytalanabb számukra a líbiai helyzet. Ami a nukleáris arzenált illeti, sok mindent nem tudhatunk itt Magyarországon, ezért szerénynek kell lennünk és kerülni olyan nagy okos kijelentéseket, hogy Izrael nem fogja merni bevetni az atomarzenált. Ugyanis manapság nagyon nagy a szélsőséges ortodoxok befolyása a cionista hadseregben és titkos szolgálatokban, ők pedig "vallásos" alapon gondolkodnak.

    mm

    VálaszTörlés
  68. Aztán még valami: Oroszországból több tucatnyi "hátizsákos" atombomba tűnt el a KGB raktárokból a kilencvenes években. Ezeket valszeg korrupt tábornokok adták el és ha már eladók voltak, egész biztosan tudtak róla cionék és szerintem nem hagyhatták hogy valaki más felvásárolja őket. Ezeket a bombákat azóta el is helyezhették különböző nagyvárosokban, mind Nyugaton, mind Keleten. Ha valaha ezek kezdenének felrobbanni, mindenki az alkaidára gondolna, azok pedig akik tudnának valami konkrétumot nem mernének nyilatkozni, mert gyorsan elütne őket a villamos. Szóval, ha akarjuk, ha nem a cionista állam manapság egy óriási negatív hatalom és egy óriási veszély is egyaránt. Ezért mondom hogy nagyon veszélyes időket élünk.

    mm

    VálaszTörlés
  69. Szerintem se szabad alábecsülni őket. Az a vallási fanatizmus, ami jellemzi az iszlámot, ugyanúgy megtalálható a haszid, ill. a Mózi által emlegetett ortodox csoportoknál. Norvégiában is egyből előhúzták a kalapból Breiviket.

    VálaszTörlés
  70. Az egyetlen megoldás az lenne, ha a világ belenyugodna abban, hogy a cionista állam létezik és különböző okok miatt nem fér össze egy palesztin szomszéd állammal. Egyébként sosem létezett olyan, hogy "palesztin állam", úgy hogy most sem kellene feltétlenül létrehozni egyet. A nyugati pénzhatalmak (akik gyártják a papírpénzt) könnyedén felajánlhatnának akár százezer dolcsit és ingyen felső oktatást a gyerekeinek minden palesztinnak hogy költözzön el bárhova a világon és a palesztinok többsége el is költözne. Így meg lehetne oldani egy olyan helyzetet ami akár a harmadik világháborúhoz vagyis legalább óriási balhékhoz vezethet. Csak hogy a palesztinokat is felhasználják a nyugati globalisták, mert nehogy azt higgye bárki hogy pusztán "humanizmusból" támogatják globálék a palesztin állam létrehozását. Ezt nevezem játszani a tűzzel.

    mm

    VálaszTörlés
  71. Így van Moonlight. Most sokan abban reménykednek hogy hamarosan vége lesz a cionista államnak mint a botnak. Ha Izrael elveszíti a palesztin területeket (termőföld, ívóvíz, olaj és földgáz) akkor valszeg rövid időn belül nagyon pocsék helyzetbe kerülne, az igaz. Csak hogy van ott pár millió ember aki hajlandó meghalni a cionista állam álomért és mindenképpen mindenre képes. Ezért szerintem nagy hiba most azt hinni hogy a cionista államot a háttérbe lehet szorítani politikai enszes döntésekkel meg ilyesmi.

    mm

    VálaszTörlés
  72. Azt is sokan elfelejtik Magyarországon, hogy a palesztin területek elvesztése után több százezer zsidó telepes minden valószínűség szerint Magyarországon folytatna mezőgazdasági tevékenységét a cionista állam javára. Egyszerűen azért, mert a magyar kormány engedné be őket a leg könnyebben és mert itt van bőven első osztályú termőföld, nem is beszélve arról, hogy országunk már régóta egy földi paradicsom a zsidók számára.

    mm

    VálaszTörlés
  73. Mózi a cionék nem csak a palesztinokkal nem férnek össze, hanem szinte mindenhol ahol felbukkannak és adott nemzet tagjának hazudva magukat, hatalomhoz jutnak. Elég csak az elmúlt 20 évet felidézni és az a tömény gyűlölet amit a nemzetekre szórnak, élettér kiszorítás az egyre elviselhetetlenebb.

    Al-Kaidáról tudjuk, hogy most is ugyanazok működtetik akik létrehozták. Líbiában pedig nyíltan, szövetségben használják őket felkelőknek álcázva megszállók segédcsapataként.

    Az lehet, hogy Kadhafi megfelelt Izraelnek, de korántsem biztos, hogy Kadhafinak és népének - főleg a történtek után - megfelel Izrael.
    Kata

    VálaszTörlés
  74. Mózes-Mózes!
    "Izrael egy példátlan jelenség a történelemben. Soha nem volt még egy olyan ország amit kivétel nélkül mindenki utál, még azok is akik politikai okokból kinyalják a seggét."
    Talán helyesebben is fogalmazhatnál, mondjuk Izrael oldaláról, aki minden országot gyűlöl, még azokat is, akiket nemtelenül felhasznál, mivel "vallási" alapon embernek sem tekinti az egész emberiséget!
    Később írod:
    "Az egyetlen megoldás az lenne, ha a világ belenyugodna abban, hogy a cionista állam létezik és különböző okok miatt nem fér össze egy palesztin szomszéd állammal. Egyébként sosem létezett olyan, hogy "palesztin állam", úgy hogy most sem kellene feltétlenül létrehozni egyet. A nyugati pénzhatalmak (akik gyártják a papírpénzt) könnyedén felajánlhatnának akár százezer dolcsit és ingyen felső oktatást a gyerekeinek minden palesztinnak hogy költözzön el bárhova a világon és a palesztinok többsége el is költözne"
    Nos, ilyen sorokat magyar ember végképp nem írhat le, nem is ír, de az egész Földünkön elítélés alá esik, ki szülőföldjét áruba bocsátja!
    Mivel Magyarország a zsidó gyarmatosítás legfőbb célpontja, kérdeznélek, hogy a magyar embereknek mennyi dollárt biztosítanál, hogy a zsidók békésen tegyenek minket földönfutóvá!
    Mózes! Te sikeresen kelted azt a látszatot, hogy nagy zsidó győzelemre számítasz Magyarországon! Jó előre biztosítod lojalitásodról, elkötelezettségedről, hűségedről, hogy kiket, azt kérdezném, mert a látszat szerint, tévedésbe esnék, ha hitelt adnék szavaidnak, hogy Te nem zsidó származású vagy...
    Direkt, vagy latens módon támogatod őket, csak a hitelesítésed végett engedsz teret az objektivitásnak.
    Minden megnyilvánulásodat kritikusan kell fogadni, motiváltságod egyértelmű!
    Sajnálom, hogy személyeskedésre kényszerültem, de ami sok, az sok, az sokk!
    Kicsaptad a biztosítékot...!
    Gyöngyösi Zoltán/piskota

    VálaszTörlés
  75. Piskota, majd akkor nagymagyarkodj, ha itt lesznek az izraeli telepesek. Fingod sincs a valóságról, egy díszhúszár mézeskalács világban élsz. Miközben globálékkal együtt a (soha nem létezett) palesztin államnak tapsikolsz, azok a zsidók akiknek majd el kell hagyniuk az ottani földeket már sorba állnak Izraelben a magyar követség előtt a magyar útlevélért. Azok a zsidó telepesek nem díszhuszárok ám, ők a magyar díszhuszárokat reggelire felfalják. Amúgy ha lesz egy palesztin állam, nehogy azt gondolja valaki, hogy a palesztin termőföld, olajbogyók, kőolaj és földgáz egy percig is palesztin kézben marad, már csurdogál az európai és amerikai multik nyála és a háttérben már egyezkednek a palesztin korrupt politikusokkal, mint ahogy ezt tették Magyarországon is a "rendszerváltás" előtt. Most is szegények a palesztinok, azután is szegények lesznek, most sincs palesztin független állam, azután sem lesz.

    mm

    VálaszTörlés
  76. Kedves mm!
    Minden bizonnyal igazad van, még az én sötét feltételezésemnél is sokkal rosszabb lehet a helyzet.
    Egyébként tévedni tetszik! "/ha itt lesznek az izraeli telepesek./" Itt vannak! 1992-93 évben olvashattam a "Népszavában", hogy Somogyban, esetleg Zalában már évek óta kibuc működött!
    Személy szerint Te említetted, hogy jó nem tudni róla, hogy mi van, esetleg mi van felhalmozva, a zsidó negyedben, vagy alatta...
    Eszembe sincs kételkedni az izraeli katonai megszállásunkban. Ezt különben is igazolja az izraeli nagykövetasszony cinikus kijelentése az izraeli repülőerők jelenlétéről: "rutin repülés volt!"
    Tévedni tetszik a rendszerváltást illetően is, mert az vastagon elmaradt!
    Ez itt meg erősen zavarosra sikeredett nálad: "Miközben globálékkal együtt a (soha nem létezett) palesztin államnak tapsikolsz,..."
    Felvilágosítalak: a "globálék" azok a soviniszta-rasszista emberiségellenes zsidóság, így róluk eleve kizárt feltételezni, hogy tapsikolnának a palesztin államnak!
    Ami meg engem illet, ez ideig nincs tudomásom róla, hogy a palesztin állam közvetlen kérdésében állást foglaltam volna!
    Ezt pedig tipikus zsidó húzásnak tekintem: "Piskota, majd akkor nagymagyarkodj,..."!
    A Te fenyegetést hordozó, félelemre apelláló félmondatod minden negatív feltételezésemet igazolja! Tisztában vagyok fenyegetettségemmel, mint, ahogy illene tisztában lennie minden magyar honfitársamnak, mert ez a fenyegetettség minden nem-zsidóra kiterjed!
    Azért jó lenne, ha a feladatodra is koncentrálnál, a tudati zavarkeltést nem gyakorolhatod, ha túlságosan leleplezed magad...
    Gyz/p
    Ui: véletlennek nem tekintem, hogy gondom támadt az internettel...

    VálaszTörlés
  77. mm!
    Tisztában vagyok vele, hogy lényegesen többet tudsz, de legalább mások is ismerkedjenek a jéghegy csúcsával:

    A Moszad Magyarországon!

    „Ha késön, ha csonkán, ha senkinek Írjad!” – Arany János
    Hazánkért Online, 2008. 03. 20.

    - Ön a Kádár-rendszerben a III/II-es főcsoportfőnökség hadnagya volt 1978 és 1985 között. Húsz éve leszerelt. Miért érezte szükségét most megszólalni?




    Az izraeli titkosszolgálat minden döntésnél
    jelen van Magyarországon



    ▓ „Az a szervezett erő, amely parancsra van jelen a médiában, és most rendkívül hallgatag,

    az a Moszad állománya. Az izraeli titkosszolgálat keresztbe-kasul átszövi a magyar közigazgatást,

    a tömegtájékoztatást, a hatalmi szerveket, beleértve a titkosszolgálatokat is. Olyanok vagyunk,

    mint egy lyukaktól hemzsegő ementáli sajt” - mondta a Demokratának

    Kozenkay Jenő egykori kémelhárító tiszt.

    A terjedelme miatt feltenni nem tudtam az érdemi részt, a gép nem fogadta..., de talán ennyi is elég, hogy a gyakorlott internetesek megtalálják az eredeti cikket érdeklődés esetén...
    Gyzoltán/piskota

    VálaszTörlés
  78. Piskota, csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy eddig még nincsenek izraeli telepesek Magyarországon. Akik vannak, azok a fidesz által annyira kedvelt és a kuruc által "pajeszosoknak" titulált szektások, akik itt-ott néhény százan vannak jelen országunkban. Ők nem izraeliek és nincsenek túl sokan sem. A cionista telepesek sokkal nagyobb számban jöhetnek és főleg sokkal keményebb fiúk, velük nincs ejnye-bejnye lehetőség, minden megy a levesbe (ahogy ezt a palesztinok már rég tapasztalják). Amúgy a palesztin állam fő támogatója az EU vagyis az európai globalisták.

    mm

    VálaszTörlés
  79. Kedves Mózes!
    Nélküled is tisztában vagyok vele, hogy életem felett mások rendelkeznek! Az általad tagadott izraeli telepes jelenlét nélkül is már igen régóta, tollvonás és parancskiadás kérdése az életünk. Kétség nem férhet a zsidóság, a Moszad gyilkolási képességéhez, hajlamához.., terror uralmához, csak éppen nem tudom elfogadni!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  80. Semmi nem számít!
    Tudomásul kell venni egyesek elvárását, hogy illik vörös szőnyeggel várni a mindenható "vendégeket", akiknek Magyarország ellen elkövetett bűnei az eget ostromolják!
    Abban minden bizonnyal nagyon hatékonyak, hogy miként kell kifosztani Magyarországot, amint a gyakorlat messzemenően igazolja!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  81. Mózes, meghatároznád, te mit, és miért is csinálsz itt tulajdonképpen?
    Sz.

    VálaszTörlés
  82. Sz. Igyekszek rámutatni a problémák gyökereire úgy, hogy közben senki ellen sem uszítsak és senkinek sem hízelegjek, ami sajnos egyre ritkább a "nemzeti" blogokon. Tőlem ne várj zászlólobogtatást, nagymagyarkodást, nibiruskodást, zsidózást, "mindet a lámpavasra-zást" meg ilyesmit de ha ez kell, vannak bőven erre szakosodott blogok.

    mm

    VálaszTörlés
  83. Mm, kösz. A miértre is ha válaszolnál, azt is megköszönném.
    Sz.

    VálaszTörlés
  84. Sz. Azért, mert mindig felment a pumpám a zsarnokságtól és a hazugságtól.

    mm

    VálaszTörlés
  85. Mm. Kösz,de én a célodra vagyok kíváncsi amiért ilyeneket írsz:
    "A cionista telepesek sokkal nagyobb számban jöhetnek és főleg sokkal keményebb fiúk, velük nincs ejnye-bejnye lehetőség, minden megy a levesbe (ahogy ezt a palesztinok már rég tapasztalják). Amúgy a palesztin állam fő támogatója az EU vagyis az európai globalisták."
    Ez neked a problémák gyökerére való rámutatásnak, vagy inkább egy kis félelemkeltéssel megspékelt tudathülyítésnek tűnik?
    Meg hogy globáléknak semmi köze a zsidósághoz,sőt...
    Ahhoz képest a "hamisított" Cion bölcseinek jegyzőkönyvei elég jó sorvezetőnek tűnik globálék világában.
    Szerintem döntsd el a célod, és ténykedj tovább aszerint. Vagy úgyis azt teszed?
    Sz.

    VálaszTörlés
  86. Sz. Van egy régi mondás: nincs süketebb annál, aki nem akar hallani.

    mm

    VálaszTörlés
  87. A tegnap, a ma, a holnap alapvető, meghatározó konfliktusa feszül az egész világra! Az egyik oldalon a zsidóság, valamint a zsidóság által kilóra megvett nem-zsidó, zsidókat szolgáló pribékek, a másik oldalon mindenki más, a nemzeti tudatukhoz ragaszkodó népek, nemzetek, a baleknak lenézett, kifosztott, megalázott, a zsidók szerint embernek sem minősített /gój-barmok,/ emberek sokasága, kiket éppen globalizációs jellegtelen masszává kívánnak ömleszteni!
    Ez az objektív helyzet, amely kizárja a semleges álláspontot, helyzetet!
    Vagy ide, vagy oda! -mert nincs süketebb annál, aki nem akar hallani...
    Lehet kezdeni, folytatni a süketelést...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  88. Zoltán ne sértődj meg ha azt mondom nálad beragadt a lemez öregem. Minden hozzászólásod más-más szavakkal ugyan, de tök ugyanarról szól.
    Nem mondom, hogy nincs igazság a szavaidban, azonban ezzel a "döntsd el a barikád melyik oldalára állsz" hozzáállással pontosan azoknak a gondolatgyártóknak követed az utasításait, akik néhány évszázad óta ugyanazt művelik: létrehozni két vagy több pólust, egymásnak ugrasztani, majd a zavarosban halászni.
    Szó sincs itt arról, hogy a világ zsidósága áll a barikád egyik oldalán, és a világ többi része a másik oldalon! Több dimenziós problémában ülünk ez igaz, de nem lehet ennyire leegyszerűsíteni a dolgokat. Illetve le lehet, de az már majdnem Isteni szintet igényel, hogy átlássuk ezen konfliktusokkal terhelt időszak időszerűségét, és létszükségességét. Ez más téma.

    Mit értesz zsidók alatt egyébként? Talán ezen az oldalon nem kell bizonygatni, hogy mennyire nem egységes nép/faj/vallás/ateista gazdasági csoport ők sem. Iszonyatos káosz van az ő felfogásuk szerint is, nem állnak egy oldalon. Talán egyetlen közös tulajdonságuk van: ha elkezdik b.sztatni őket, akkor igyekeznek összezárni - ez történelmi múltjukból eredő, hozott tulajdonság. Azonban véleményem szerint magát az antiszemitizmust a zsidó vezetők generálják. Vannak, akik igen jól megélnek abból, hogy a ellentéteket uszítsanak népek között, és ezt a receptet művelik a zsidóság és más népek között is.

    De nehogy azt hidd, hogy én nem gondolkodtam úgy mint Te nemrégiben még! Csak én már továbbléptem. Nagyon nagy megtévesztésben vannak azok, akik egyenlőségjelet tesznek a zsidók és a gonosz közé. Nemrég még én is azt hittem, hogy ezek egy ufók által betelepített faj, a leigázásunk katonái :). Ma viszont már azt mondom, hogy ők a szükségszerű szellemi fejlődés kiváltói. Ugyanis az elit rétegükre oly jellemző lelketlen aljasság egész tömegekben váltott ki jellemi változást, egész egyszerűen azért mert kisemmizetten rájöttek, hogy lehet boldogan élni házimozi és egyéb halmozott kütyük nélkül is.

    És mi a helyzet a szerinted "világ másik felével"? Ott minden egységes, faszájos? A "másik" oldal kezdődik a vallási fanatikus iszlám világával, a bolygó nyersanyagkészletét lassan uraló sárgákon, valamint az őket kiszolgáló Dél-Amerikai és Afrikai sötét kiskirályokon át, a hidegvérű oroszokig tart, és elvileg ebbe a tömbbe kellene nekünk is, a cionistákat elutasító Európaiaknak tartoznia.

    Én magamat antiszemitának tartom, de nem azért amiért ezt a szót kitalálták. Azért vagyok antiszemita, mert jelenleg azt látom, hogy a világ szemita fajának két prominens képviselője egymást szívből gyűlölve rángatja bele a világot a harmadik világháborúba. A zsidók a gójóknál már csak testvéreiket, az arabokat gyűlölik jobban. Ha tehát mindenképpen ellentétes pólusokat akarsz felállítani, akkor ez az.
    Viszont a teljes Föld népességét én nem terelném be két akolba, csak mert innen a fotelból ez úgy tűnik. Sokkal színesebb a világ mint gondolnád, és sokkal jobb is lehetne ezek a sötét gondolatok nélkül, melyek téged is körülvesznek gondolatgyártóktól eredően. Csak próbáld ki egyszer, hogy másképp látod a dolgokat, érdemes.

    Elnézést a személyeskedésért. :)

    TT

    VálaszTörlés
  89. Így van, TT. Nem tudtam volna ilyen remekül megfogalmazni.

    mm

    VálaszTörlés
  90. Zoli mielőtt visszavágnál még gyorsan annyit írok, hogy én kifejezetten nem kedvelem a zsidókat, különösen elítélem a holokausztiparból és mások szenvedéséből éldegélő vezető rétegüket, Izrael létezését és népirtó politikáját meg egyenesen elutasítom.

    Fentiektől függetlenül azonban van az ismerőseim között olyan hétköznapi zsidó ember, akivel viszont elég jól kijövök, sőt egyetértünk nemzetpolitikai témákban is! Ugyanis létezik őszintén magyar hazafi zsidó is, bár ez a látszólag abszurd állítás néhány embernél kiveri a biztosítékot. :D

    TT

    VálaszTörlés
  91. TT.

    Sem meg nem sértődtem, sem visszavágni nem áll szándékomban. De az érdeklődésemet felkeltetted...
    Módfelett érdekelne, némileg ugyan eltérve a megakadó tű megfogalmazásodtól, mondanám szilárdan képviselek egy általam helyesnek tartott álláspontot, amelyről érzékeltetted, hogy tulajdonképpen nem tartod helyénvalónak, szóval az érdekelne, hogy évezredekké növekvő évszázadok alatt a zsidóság tűje alaposan beragadt, mindig azonos parazita szerepet játszva?!
    Eltérő egyéni sorsok, szándékok lehetségesek...
    Szóval erre válaszolj, hogy ezen hosszútávú zsidó tűfelakadást miképp tudod elfogadni, mikor az emberi normák szerint.., nem is folytatom, de arról is elgondolkozhatsz, hogy emberek ugranak ki naponta az ablakon, robbantják-gyújtják fel lakásaikat, házaikat, mert életüket ellehetetlenítették!
    Tömeggyíkosság, népirtás folyik országunkban!
    Persze tudomásul addig nem kell venni, míg rád nem kerül a sor...
    Nincs tudomásom róla, hogy kezdeményeztem volna a zsidók kibelezését, demokratikus úton történő főbelövését, vagy kiirtásukat...
    Ettől függetlenül a kifogásaim jogosak, aminthogy megítélésük is! Írtam, egy-egy kivétel lehetséges.
    Évekkel ez előtt hosszabban beszélgettem telefonon Mónus Áronnal, aki egyébként tudomásom szerint zsidó.
    Ő jelentette ki, hogy jó élő zsidó nem létezik.., neki elhiszem!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  92. Zoli mielőtt válaszolnék visszakérdezek: hová, melyik tömbbe tennéd pl. a pápuai őslakosokat, akik évezredek óta kannibálok?

    Vagy szerinted melyik csoportba tartoznak azok az afrikai törzsek, akik évezredek óta szemrebbenés nélkül legyilkolják a szomszéd falut, ha épp úgy állnak az üstökösök?

    (Mózi, most ne figyelj! :) )
    Vagy hová tennéd a kínaiak által elkövetett népirtásokat ujgur és tibeti rokonaink ellen?

    Fenti három példánál magyarázd el légy szíves, hol érhető tetten a zsidók keze.

    Számunkra, európai, civilizált embereknek sokféle erősen megbotránkoztató és embertelen dolog történik a világban, de hogy mindezt egyetlen nép nyakába varjuk az remélem belátható, hogy tévedés. Rettentő nagy tévedés.

    TT

    VálaszTörlés
  93. TT.
    A világ bonyolultságán botorság lenne vitatkozni. De ami feltétlenül zavar: vitathatatlan, hogy totális zsidó gyarmatosítási offenzíva zajlik Magyarország ellen!
    Mondanám, hogy mai "civilizált" világunkban magánügy, hogy egy mm, vagy TT behódol-e, vagy nem. De mikor latens módon, vagy egészen nyíltan a közösséget is behódolásra kívánja rávenni, ahogy mm teszi, attól sem tartózkodva, hogy fenyegető kitételekkel spékelje mondanivalóját, akkor végképp nem értem, hogy Te miért velem akarsz vitatkozni, mikor ezt Mózessel kellene elkövetned?! Netalán hűségesküdet vette? Elkötelezett szövetségesek vagytok, vagy csak úgy hivatalból?
    Ugyanazon internetkommandóhoz tartoztok?
    Forró ez a téma, csak óvatosan ködösítsetek...
    Gyz/P

    VálaszTörlés
  94. Remélem elhiszed nekem Zoli, hogy semmilyen netkommandóhoz nem tartozom, és nincs hűségesküm senki felé, és remélem azt is elhiszed, hogy pusztán jó szándékból ejtettem meg azt a pár sort, hogy kissé kizökkentselek a befordulásból. És remélem nem veszed zokon ha gondolkodó, keresztény emberként nem értek egyet a "minden zsidót kiirtani" féle hőzöngésekkel.

    És akkor most nézzük sorjában!

    1. Magyarország gyarmatosítása a zsidók által: elismerem, és látom nap mint nap. Nem izraeli koszos telepesek által, hanem zsidó "üzletemberek" és az azoknak dolgozó politikai maffia és médiaemberek által, valamint a több generáció óta itt élő, itt ragadt zsidó elit kommunisták/szabaddemokraták (melyik épp hogy hívja magát) által immár globalisták irányítása alatt.

    2. Jó zsidó nincs: nem ismerem el, mert több ismerősöm is van közülük, és egyikük sem rossz ember, legfeljebb különbözik a világnézetünk.

    3. A világ nyugati féltekét zsidók irányítják: elismerem azzal kiegészítve, hogy ugyanezen irányító elit tömbjébe tartozik az angol arisztokrácia is, melynek tudomásom szerint semmi köze nincs a zsidókhoz, az egyiptomi és babilóniai civilizációhoz - vérvonaluk révén - viszont annál több.

    De egyébként tipikusan elkövetjük azt a hibát, hogy túl sokat foglalkozunk a zsidókkal. Állítom ha fele ennyire foglalkoznánk velük, akkor fele ennyire lennénk frusztráltak miattuk, és kétszer annyi időt tölthetnénk értelmesen mondjuk a családdal (én is beleesek örökké ebbe a hibába). A nyíltan zsidó tulajdonú index-en pl. alig találni olyan szót, hogy holokauszt, vagy izrael. Elismerem, hogy sok baj van a zsidókkal, sok elítélendő tettük van, de sokszor már mi magunk keressük a kákán a csomót, ráadásul állandóan általánosítunk.

    Én sem szeretem, amikor kollektívan elítélnek magyarként valamelyik múltbéli magyar ember cselekedetei miatt.

    Ne ítélj, hogy ne ítéltess!

    TT

    VálaszTörlés
  95. Nekem nincs annyi türelmem, hogy veled vitatkozzak Zoltán. A te világnézeted egyik alapja a "mindig és mindenhol minden zsidó gonosz" és ez olyan fontos számodra, mint másnak a vallás. Magyarán nálad ez egy vitathatatlan dogma. Ez a blog szerintem nem a zsidózásról szólt eddig és remélem, hogy ezután sem ez lesz a menü, mert számomra minden dogma bazi unalmas és bugyuta.

    mm

    VálaszTörlés
  96. mm!

    Ez így nem jó! Állítasz valamit rólam, részben elvárva, hogy én védjem meg az általad rólam állítottakat, részben meg mindjárt támadod is az általad teremtett, nekem tulajdonított álláspontot.
    Ráadásul, nem az én álláspontomról kellene vitatkozni, hanem azokról az elfogadhatatlan durva megnyilvánulásaidról, mellyel bátorkodtam személyedet szembesíteni: nézd vissza, idézőjelek közt pontosan idéztelek!
    A személyed nem fontos, de ahogy manipulálod a környezeted, az nem lehet közömbös. P. Imre honlapján értéktelenségednek megfelelően kezeltek, nem érvényesülhetett a kétségtelen kiváló manipulatív képességed, elvesztetted varázsod. Itt még kitart.
    Különben sem a vita vezet, hanem, hogy óvjam az ártatlanokat... Tőled!
    Idővel sokak előtt válik nyilvánvalóvá szereped.
    Tudom, akkor már késő lesz, bár már most is elkésve vagyunk...
    Vitakészséged miatt túl nagy falat vagy a többségnek, hogy ellent merjenek neked mondani.
    Bízom benned, hogy fel nem adva, továbbra is hűségesen szolgálod, kiket eddig is szolgáltál.., jutalmad majdan nem maradhat el.
    Üdvözlettel
    Gyzoltán/piskota

    VálaszTörlés
  97. TT.

    Te egészen más eset vagy. Bosszankodtam mutatott ártatlanságodon, melléfogásodon, mert, mint írtam Mózessel illett volna vitatkoznod.
    Mivel bosszús voltam, megosztottam veled.
    Fájdalmasan hagyod magad időnként megvezetni...-
    üdv. Gyz/p

    VálaszTörlés
  98. Sziasztok,

    beszállnék én is ebbe az egyébként nem túl hasznos vitába. A hatalmat bitorló elitben vannak zsidók is, meg nem zsidók is, ezen kár vitatkozni. Véleményem szerint a lényeg az, hogy egy közösség -mondjuk Magyarország polgárai- képesek-e a saját életterüket és gyerekeik jövőjét megtartani, megalapozni vallástól és faji hovatartozástól függetlenül. Ha valaki Magyarországon bűnt követ el, annak a magyar törvények és erkölcs szerint kell(ene) felelnie cselekedetéért. Nem vezet jóra sem a negatív, sem pedig a pozitív diszkrimináció. Többször leírtam már, hogy például az amerikai Függetlenségi Nyilatkozatban leírt elvek (hogy az ősi magyar Alkotmányról már ne is beszéljünk..) szinte tökéletes alapját képezhetnék a mai életnek is.

    Egyébként a sok-sok magyar találmányt, amire olyan büszkék vagyunk, jelentős részben zsidó tudósok alkották, és őket nagy hiba lenne összemosni azokkal a latrokkal, akik mondjuk Palesztínában gyermekeket gyilkolnak.. Jóval nagyobb arányban járultak hozzá a magyarországi zsidók a találmányokhoz, mint azt a létszámuk indokolná, miközben a magyar "arisztokrácia" nagy része nem volt hajlandó könyvet venni a kezébe, és állandóan széthúztak összetartás helyett. Most sem erőltetjük túl magunkat ezen a téren...
    Miért csodálkozunk, hogy háttérbe szorulunk a saját országunkban?
    Néhány nappal ezelőtt jártam a Magyarok Vásárán, és őszintén szólva kicsit elkeseredtem. Volt, aki régi edényeket, szőrmét, dísztányérokat vagy szőlő mustot árult, mások sajtot, lekvárt, mézet, bicskát, vagy éppen hun ingeket próbáltak eladni. Összességében úgy éreztem magam, mint az indián rezervátumba látogató érezhetné. Megnézhettem, hogy az "őslakosok" hogyan állítják elő illetve hogy árulják a portékájukat, de versenyképes üzleti értéket sajnos nem láttam.. Azt kellene észre venni, hogy a "magyar rezervátum lakók" és gyerekeik lassan legfeljebb csak saláta levelet moshatnak majd a mekdonáldszban, (ha nagyon ügyesek és szófogadóak lesznek, akkor pár év múlva talán majd húst is süthetnek...). Tehetetlen, széthúzó balfácánok vagyunk (tisztelet a kivételnek) miközben minden bajért a zsidókat meg a cigányokat hibáztatjuk. Nem furcsa?
    Zsidók csinálták Trianont, és sok más disznóságot is, de nem "A zsidók", cigányok gyilkolnak és rabolnak sok helyen, de nem "A cigányok".
    Summázva azt mondanám így a végén, hogy ideje lenne végig nézni magunkon, és a saját házunk előtt söprögetni, mielőtt másokat kezdünk hibáztatni. Ha rend lenne az országban, akkor semmilyen idegen érdek nem tudna érvényesülni, a bankár gengsztereké sem...

    VálaszTörlés
  99. Na velorex, ebből még balhé lesz....
    Úgy mint abból, hogy az Egyiptomi Izraeli követségen, a lázadók szigorúan titkos dokumentumokat vittek el, három nappal ezelőtt.Á.

    VálaszTörlés
  100. "Magyarország polgárai- képesek-e a saját életterüket és gyerekeik jövőjét megtartani, megalapozni vallástól és faji hovatartozástól függetlenül. "
    Egyelőre NEM!, de ehhez nem kis szerepe van a zsidóság által kézbentartott média és oktatás szerepének,azért ezt ne tévesszük szem elől.Á:

    VálaszTörlés
  101. Szerintem a gyűlölködés mint romboló kretinizmus mindig káros, bárhonnan is jön. Sajnos úgy tűnik, hogy a gyűlölet ma már az egyik legelterjedtebb érzés az országban.

    mm

    VálaszTörlés
  102. Igazad van Árpi abban, hogy a médiák úgymond zsidó kontroll alatt vannak, és abban is, hogy sok közöttük a lelkiismeret nélküli alak, de mit tehet erről az egyszerű zsidó ember?
    Nem szeretnék egyetlen gengsztert sem védeni, de abból, hogy egy bűnöző kék szemű, nem következik automatikusan, hogy minden kék szemű ember gengszter lenne. Úgy gondolom, hogy a hétköznapi zsidó ember ugyanúgy szar helyzetben van Magyarországon (nem kis részben saját hit vagy fajtestvérei miatt), mint a keresztények a buddhisták, vagy az ateisták, csak mivel állandóan ostorozzuk a zsidókat általában, joggal érezheti magát minden zsidó üldözöttnek.
    Senki nem gondolt még arra, hogy pont a gyűlölet fenntartása az, ami akadályozza a normális együttélést és élteti a zsidó különállást? Az viszont tény, hogy a zsidóknak sem kell a szomszédba menni egy kis gyűlölködést kölcsön kérni...

    VálaszTörlés
  103. VELOREX!

    Trendi a megnyilvánulásod! Ez a divatos elvárás, így kell kezelni az ügyeket! Elégedett lehetsz, megfelelsz az elvárásoknak.
    Azért ne feledd, azok az említett magyar /zsidó/ találmányok alapvetően ténylegesen magyar koponyákban születtek meg, csak éppen zsidók orozták el. Üdítő kivétel a nagy-jelentőségű porlasztó esetében, hogy a feltaláló magyar Csonka János neve is kapcsolódhatott a találmányhoz. /Bánki/
    Árpád találmánya is majd nagy valószínűséggel zsidó név alatt fog futni...
    Mint a pók, lesben állnak a szellemi produktumokra!
    A gyűlöletről meg annyit: fogalomzavarban vagytok! Ott is az elutasítandó gyűlöletet húzzátok az esetekre, ahol, tulajdonképpen a száraz objektivitás van jelen. Sajnos a száraz jelen ennyire emészthetetlen, józan ésszel már-már felfoghatatlan. Rendkívül ostoba helyzetbe szorították Magyarország nem-zsidó lakosságát!
    A "Magyarok Országos Gyűlését" a /zsidó/ média, mindent elkövetve, igyekszik valami népi vásárrá zülleszteni. Nálad sikerrel!
    A "MOGY"-ról magam is írtam néhány sort, a TEMPO Fórum rovatába...
    Végül nem mehetek el Mózes utóbbi hsz-e mellett. Annyira nagyszerű, jónak ható, tetszik, hogy kötelező idézni:
    "Szerintem a gyűlölködés mint romboló kretinizmus mindig káros, bárhonnan is jön. Sajnos úgy tűnik, hogy a gyűlölet ma már az egyik legelterjedtebb érzés az országban." -hát nem fenomenális? S ott áll mögötte Mózesként a kőtáblával, hirdetve az igét, sajnos sokak előtt még hiteles személyként.
    Lefordítom, hátha valakinek nem lenne világos: "gyűlölködő hülyének nevez"!
    Az helyett, hogy az általa elkövetett idézett mocskolódásaira adna magyarázatot...
    Tudomásul kell vennünk, a felsőbbrendű vallás már csak ilyen, csak-már bocsánatot ne kérjen a lábtörlőtől, hogy besározta...
    Ez lenne az a gyűlölet, melyet nem illik megkérdőjelezni?
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  104. velorex, ha valaki akkor én nem gyűlölök senkit, sem faji sem más alapon, de azt senki se várja tőlem, hogy ha megdobnak kővel dobjak vissza kenyérrel. Egyetértek azzal is, hogy sok "kis zsidót" a nagyjaik ugyanúgy semmibe veszik mint a magyarokat, de amikor egy Kertész Ákos, genetikailag alattvalónak titulálja a magyarokat, röfögve moslékzabálónak, akkor ezt a sok kis zsidót nem hallom ajvékolni hangosan, hogy azért ilyet mégsem lenne szabad mondani, pláne meg leírni, ráadásul egy olyan írja le aki ezeknek az alattvalók államának a kitüntetéseivel büszkélkedik. Véleményem szerint egy igazi féreg az ilyen de ettől függetlenül nem általánosítok.

    piskóta,mm, amit műveltek annak semmi értelme.Á.

    VálaszTörlés
  105. Azért azt észre kell venni, hogy az ilyen Kertész féle ügyeket igen magasan vállára veszi a média is, ezáltal gerjesztve tovább a gyűlölködést, még jobban sarkallva a magyarokat a zsidók utálatára. Észre kell venni, hogy ezek a dolgok nem véletlenül történnek, hanem szándékosan, véleményformálók agyából pattannak ki, akik pontosan tisztában vannak a magyarság lelkivilágával, pszichéjével, mert jó régóta tanulmányozzák.
    Egyébként sem olyan nehéz minket kiismerni, mert általánosságban egyenesek, tisztességesek, békeszeretőek, befogadóak, de e mellett viszont sajnos hirtelen haragúak, sértődékenyek, és "mindent-tudóak" is vagyunk (látott már valaki magyar embert aki nem értett a politikához vagy a focihoz?? :).
    Legtöbbünk az érzelmeinken keresztül gondolkodunk, ellentétben a zsidókkal, akik viszont hideg fejjel, kiszámítóan is tudnak kőkeményen gyűlölni - sokáig (mert ők hüllők! :). E mellett rendkívül hiszékenyek is vagyunk, ami egyébként nem feltétlenül csak rossz dolog, mert ez annyit jelent, hogy maradt még HIT a magyarságban, ami nélkül képtelen élni.
    Nem sorolom tovább, mert nincs kedvem magunkat elemezni, de az látható, hogy ezeket a tulajdonságokat rendkívül könnyen ki tudják használni az összeugrasztásunk érdekében.

    Hiába vagyunk ilyen űberokosok, ha az egyetemeink, hivatalaink, kórházaink, stb. telve vannak zsidó vezetőkkel, tanárokkal, orvosokkal, politikusokkal, stb. Azért nem érdemes utálni a zsidóságot, csak mert a szellemi vezetői szakmákban felülreprezentáltak, és a kapcsolataik révén szinte bármit elérhetnek. Inkább érdemes lenne ebből tanulni! Tudom, ilyenkor felvetődik a kérdés, hogy a szegény magyar hogyan juttassa egyetemre a gyerekét, még ha okos is, de nincs pénze? Nem könnyű erre válaszolni, de azért nem lehetetlen.
    Tudom, hogy a szellemi elit réteget uralják a zsidók Magyarországon, és ide bejutni nem könnyű, illetve aki képes rá, annak be kell igazodni a játékszabályokba, ami viszont már nem a magyar emberhez méltó cselekedeteket vonhatja magával (politikusbűnözés, ingatlanpanama, stb.).

    Mindezektől függetlenül szerintem szépen kifejlődni látszik egy olyan magyar szellemi réteg, amely előbb utóbb képes lesz lecserélni a mostanit. (A Jobbik soraiban látok erre példákat). Ehhez viszont nem puskaropogás, hanem sok idő és türelem kell, ha nem akarunk még egy 56-os attakot végigélni. Ha a csere megtörténik egyszer, az nem jelenti azt, hogy minden diplomás zsidót ki kell irtani, viszont igazodniuk kell a magyar erkölcshöz (amit jó lenne lassan mi is ismét megismernénk, élnénk vele).
    Kétféleképpen történhet meg a valódi rendszerváltás: hirtelen véresen, vagy lassan nyögve-nyelősen. Ki dönti el, melyik a jobb?

    TT

    VálaszTörlés
  106. TT, szerintem a "nyögve-nyelősen" verzióra már van egy "szavazó":

    Isten malmai lassan őrölnek, de őrölnek.

    S hogy egy példával érzékeltessem:
    http://www.kreativ.hu/media/cikk/mi_folyik_az_indexnel

    Szaniszló Ferenc

    VálaszTörlés
  107. Árpád!

    Igazad van, meg nem is!
    Mózest megszorongatni, szembesíteni az általa írtakkal szinte lehetetlen. Olyan mintha egy kígyót akarnék egy hordó olajban.., szóval meddő!
    Ugyanakkor az is tűrhetetlen, ahogy visszatérően fényezi a zsidóságot, a szigorú tényeket teljesen figyelmen kívül hagyva. Sokat nem tévedhetek, ha feltételezem, hogy képzést kapott rá.., mint M.A. a Cool TV szereplője, kinek kiégett a lakása, de úgy kísérelte meg oltani, ahogy Izraelben tanulta/!/, elmondása szerint. Nyilvánvaló, hogy kiképzésének csak mellékterméke volt a tűz esetén követendő magatartás!
    Magam is úgy vélem, hogy elég volt! Nekem sok is! Aki ennyiből nem értette meg, hogy miként hatnak rá, azzal kár foglalkozni...
    Mózes meg csak szórja elméleti drog termékeit, természetesen a szomorú tények maximális figyelmen-kívül hagyásával.
    Származásánál fogva neki jár az élet napos oldala...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  108. Zoltán, miért nem mész valamilyen radikális hungarista oldalra, ha annyira érdekel a zsidózási téma? Magyarán: szállj le rólam lécci. Amúgy nem vagyok zsidó, de igazán azt sem tudom, hogy mit jelent zsidónak lenni, mert ugye manapság a zsidók majdnem mind ateisták és nem is szemiták. Ami a szármasámomat illeti, apa ágon a családom kutyabőrt kapott régesrég miután harcolt a mongolok ellen (tatárjárás) és túlélte a mongol megszállást, aztán icipici nemes létükre, őseim parasztok, papok és tisztek voltak, 56-ban pedig nagybátyám a mártírok listájára került még mielőtt birkózó válogatottként kiment volna az ausztrál olimpiára megvédeni a magyar színeke. Anya ágon mindig kis parasztok voltunk és az ávosok a családot Hortobágyra deportálták mert szerintük túlságosan katolikusok voltunk. Nem kell válaszolnod, nem fogok veled vitába állni, mert tudod én csak egy kígyó vagyok az olajos hordóban :)

    mm

    VálaszTörlés
  109. Az utat csak a kígyó ismeri.

    VálaszTörlés
  110. Nem vagyok filoszemita, de azért határozottan vannak tehetséges zsidó kedvenceim:

    Louise de Funes
    Rowan Attkinson (Mr. Bean)
    Hofi Géza
    Dave Gahan (Depeche Mode)
    Harison Ford (Han Solo, Indy)
    George Lucas
    Steven Spielberg
    Géczy Gábor (magtár)
    Dr. Léhmann György ügyvéd
    Drábik János közíró

    Sorolhatnám még, de fenti emberek meghatározóak voltak a személyiségfejlődésemben, a véleményformálásomban, és kevésbé lenne színes az életem nélkülük. Sokszor megakasztott, amikor rájöttem, hogy egy-egy gyerekkori példaképem, „sztárom” zsidó származású, de aztán ez az érzés felülértékelődött, és rájöttem valamire: semmivel sem kell őket kedvelnem kevésbé, miután kiderült milyen származásúak.
    Egyébként az már köztudott, hogy a 70-80-90-es évek magyar komikusai nagyrészt zsidók voltak. Elterjedt az a vélemény, hogy nem véletlenül ők kerültek színpadra, s hogy a valódi céljuk a magyarság altatása volt, a szelep leeresztése, valamint a paraszti-falusi életmód kifigurázása (pszichikailag városlakóvá tétel), de én szerintem ha ezek az emberek nem röhögtetik végig azokat a nehéz évtizedeket, akkor könnyen újabb magyar vér folyt volna. Szóval lehet, hogy beépített ügynökök voltak, de ha ez így is van, akkor Isten keze vezérelte őket a mi védelmünkben.
    Szóval ki tudja eldönteni, hogy valaki jó, hasznos, vagy rossz tevékenységet folytatott-e? Egyáltalán van-e nekünk jogunk bárkinek is az életútját megítélni, míg a sajátunkkal sem vagyunk sokszor tisztában?

    TT

    VálaszTörlés
  111. TT, nagyjából igazad van, csak azért van egy kis bökkenő. Anélkül, hogy magasztalnám vagy alábecsülném a tehetségüket, szerintem a tehetség a kibővült látáskörből, tapasztalatból és tanulásból tevődik össze javarészt amihez adódik az ember veleszületett tehetsége. A bökkenő ott kezdődik, hogy ha mindenütt ott vannak, egy idő után nem engednek oda olyanokat akik nem megukfajtája, vagyis hiába pályázol egy állásra, munkára, megrendelésre, hivatalra és most legyünk jóindulattal, ha azonos tehetséggel rendelkezel is a saját fajta plusz pontot ér, erről lehet vitatkozni de felesleges mert így van. Namármost ha valaki ez felett elsiklik az szerintem kötözni való bolond, ha meg sérelmezi akkor antiszemetet kiabálnak, mi erre a megoldás?Á.

    VálaszTörlés
  112. Árpi én egy olyat hallottam egyszer, hogy bizonyos állásokba ha zsidók jelentkeznek, az olyan, mintha egy 100 m-es gyors futás versenyében 40 m előnyük lenne a többi jelentkezőhöz képest...
    Panka.

    VálaszTörlés
  113. Panka, melyek azok a bizonyos állások? Tudod ennek az eredménye kb. az amit mm. felvázolt, vagyis a gyerekeink örülhetnek ha salátát moshatnak a mekiben.Á.

    VálaszTörlés
  114. Árpi. "igazságos" megoldás alig ha létezik. Bizáncban kitiltották őket minden "stratégiai" szektorból, azaz kormány, diplomácia, hadsereg és pénzhitelezés. Ezt azonban ma már nem tehetjük meg, mert bizonyos kazárok a nyugati világ urai lettek bankjaikon és a központi bankokon keresztül. Innentől nincs miről vitatkozni. A "zsidó" probléma akkor fog megoldódni, amikor a nemzetközi bankárok hatalma a porba hull.

    mm

    VálaszTörlés
  115. Ugyanis nem az a zsidó probléma, hogy egymást segítik azokban a szakmákban, ahol vannak: minden társadalmi csoportnak joga van ilyesmihez és nálunk pl az erdélyiek is nagyon összefognak az üzleti világban. A zsidó probléma a cionizmus óriási befolyása az amerikai politikában és a zsidó nagybankárok óriási befolyása a nyugati világ gazdaságában, illetve az európai gazdaságban és politikában.

    mm

    VálaszTörlés
  116. mm. ez az ami nem fog előfordulni békés úton, ugyanis a könnyen jött pénzt termelő egységekbe, bányákba, termőterületekbe, logisztikai bázisokba, fegyvergyárakba és még nagyon sok mindenbe fektették. Innentől kezdve várni a valamit, hogy meg fog történni badarság. Ezek a válságok periodikusan megismétlődnek,nincs ebben semmi rendkívüli, ez bele van kalkulálva, olyan mint egy autónál, számítani lehet arra, hogy költeni kell rá hogy guruljon, nem is kicsit, de ettől függetlenül mindenkinek van autója.Á

    VálaszTörlés
  117. http://www.freepress-freespeech.com/holhome/hoax/kz-tote.htm

    Á.:-))

    VálaszTörlés
  118. Erről van szó Árpi. Ilyesmiken nincs értelme most rágódni, mert úgy sincs rá megoldásunk. A hivatásos zsidózók csak a vízet lapátolják miközben annyi erővel lehet próbálni felhomályosítani az embereket, hogy ne hagyják magukat olyan könnyen becsapni a szokásos politikai nyuszi-a-kalapból cselekkel ("demokrácia", államadósságtörlesztés, trianonozás, EU, stb).

    mm

    VálaszTörlés
  119. mm.

    " Egy ideje olvasgatom honlapodat. Érzékeltetett kételyedre válaszul: tetszik!
    piskota
    2011. augusztus 1., hétfő 7:28:00 CEST"

    Feledve a múltat, barátságosan léptem fel a honlapra, ez ki is tartott, míg a zsidóság ajnározásával, favorizálásával nem provokáltad a honlapot, csak éppen én vettem fel a kesztyűt...
    A zsidóság meg csak annyira érdekel, amennyire betolakodtak az életünkbe, az ország életébe, ami ugye azért jelentős, vagy szerinted megkerülhető problémát jelentenek?
    Jól tudod, hogy rengeteg zsidó megnyilvánulás, sorshatározó cselekedet, idézhető lenne, emberiségellenes "vallási" tételeikről nem is beszélve...
    Kizártnak tartom, hogy e felhozható negatívumokról nem lenne ismereted!
    Az időm meg ténylegesen drága eredménytelen vitára.
    Rendben van, végül is el lehet fogadni amit állítasz származásodról. Viszont mindenképpen sikeresen kelted a zsidóság látszatát, szisztematikus szervilis megnyilvánulásaiddal!
    Gondolom, a továbbiakban nyugodtan tombolhatsz, korteskedhetsz a zsidóság érdekében, mert igyekszem megtartóztatni magam tőled.
    Azt már kifejtetted, hogy nem sajnálnál 100ezer dollárt a palesztinoktól fejenként, hogy világgá menjenek! Ne nekem, hanem az itt olvasóknak fejtsd ki, hogy mennyi dollárt szánsz fejenként a magyarokra, hogy földön-futók legyünk?
    Pá kedves mézesmózes
    Tisztelve elkötelezettségedet
    Gyöngyösi Zoltán/piskota

    VálaszTörlés
  120. piskóta, a te korodban higgadtabban kellene előadd. Az a baj, hogy előbb utóbb mindig konfliktus alakul ki a kommentelők között, ezért mondom, ha végre rászánom magam, hogy legyen saját lapom, ott nyista kommentárok, mert egyébként másból se állna az ember, mint alakul a belső csetepaté. Mindig ez a vége, ha átbillen a mérleg egyik oldalra, ebben az esetben a túl sok csevegés, heteken hónapokon keresztül és semmi tett a gyakorlatban.Ez volt Postánál is, meg ez lesz másutt is, hacsak nem elveteműlt azonos csőlátású emberek verődnek össze. Ennek semmi értelme, azt a fene középutat kellene megtalálni mindenkinek, két lábbal a földön járva és ami a leglényegesebb, hogy megvalósítható és kivitelezhető dolgokon érdemes csak vitázni. Kivitelezhető,kivitelezhető,kivitelezhető!!!Á.

    VálaszTörlés
  121. Mert ha nem kivitelezhető dolgokról megy a vita akkor így járunk, mint ez a 101 éves akit Detroitba a végrahajtó kirakott az utcára abból a házból ahol 65 évig élt . A cuccait nemes egyszerűséggel a ház elé lepakolták az utcára.Á.
    http://news.yahoo.com/101-old-detroit-woman-evicted-foreclosure-191726499.html

    VálaszTörlés
  122. Na! Ilyenkor amikor megy egy kis adok -kapok, mindig síri csend honol a magyar rónán. Mindenki elvonult a saját zugába ? Ébredés, a felkelés napja van, vagy nem?Á.:-))

    VálaszTörlés
  123. Banyek, van egy kis időm ráklikkelek a Velorex blogra, és miről olvasok: a zsidókról. Bekapcsoltam a tv-t a Nat-Geo-n miről beszélnek? A zsidókról. Átkapcsolok az M1-re, kit látok? Egy zsidót.

    A tököm tele van a zsidókkal, teljesen mindegy, hogy kis zsidó vagy nagy zsidó.
    Meg azzal is, hogy ez még mindig téma itt a blogon, pedig Mózes legújabb írása sokkal érdekesebb.
    Na megyek aludni.

    Kraft

    VálaszTörlés
  124. Így van Kraft, túl sokat foglalkozunk velük.
    Ez valamiért a nemzeti oldalak sajátossága.
    Aludj csak, nincs értelme ebbe a meddő vitába belefolyni. :)

    TT

    VálaszTörlés
  125. TT valamelyest rontott az alvás minőségén, hogy még elalvás előtt kapcsolgattam a tévét, vazze és a Duna tv-n is a zsidókról beszélgettek.
    Bicskanyitogató.
    Ha csak töredék ennyit foglalkoznának pl. az izlandiakkal, jóval előrébb lennénk.
    Bár a téma ennél jóval árnyaltabb és bonyolultabb, de egyezzünk meg hogy van cigánykérdés, van zsidókérdés.
    Az már más kérdés, hogy akarunk e kuruc info Nr.2 lenni.

    Kraft

    VálaszTörlés
  126. Kraft, már csak azért sem lehetünk kuruc2 mert amögött feltehetően cionék állnak mi meg csak pici kígyók vagyunk a nagy olajos hordóban :)

    mm

    VálaszTörlés
  127. Na látod ez igaz Mózes. Oda kell figyelnünk, ha hirtelen megugrik a látogatottsága a weboldalnak, akkor baj van :-)

    Kraft

    VálaszTörlés
  128. Szegasztok jampecok! Itt vagyok megint közkívánatra. Látom mózes seggfejsége másoknak is feltűnt. Ne bánkódj ilyesmin piskota bátyám (főleg a te korodban ne), mozes nem kígyó, legfeljebb egy kis selyem majom, fárasztó de nem tőle szar a világ. Csóró asse tuggya már merre van az arra. Teljesen begolyózott a sok online hírelemzéstől. Van ilyen. Amúgy is már rég nincs ki a négy kereke , hagyd békén szegényt.

    VálaszTörlés
  129. Gusztusos és illedelmes kis visszatérés volt ez K1 Mantis! :)

    A faszkodáson túl hozzá tudsz tenni valamit a témához? Szerinted, mint erős jobbikos, most merre tart a jobbik?

    TT

    VálaszTörlés
  130. Sumo TT...:)) Mihez kéne hozzá tennem hippi boiii. A Jobbik teszi a dolgát és erősödik is fokozatosan. Meglátjuk mit lép Ormány a deviza ügyben. Ha a 180 as végtörlesztéses dolgot megcsinálja az megint elaltathatja az emberek egy részét sajnos. Pedig az egész így is csak egy átbaszás.

    VálaszTörlés
  131. A héten valamelyik magyar közgazdász sztem remeköl elmondta az ATV-ben hogy mi lenne az igazságos és észszerű megoldás: megadni mindenkinek a lehetőséget 180 ft-os árfolyamon törleszteni anélkül hogy 3 év múlva (vagy akármikor) az árfolyam különbség miatt keletkező összeget is tudja reklamálni a bank. Szerinte az államnak is meg van a szerepe ebben a naqgy átverésben, ezért neki is hozzá kellene járulni a megoldáshoz, még pedig úgy hogy lemond a bankadóról pár évig és akkor a bankok is könnybben belemehetnek egy ilyen megoldásba. Emellett, azt is kifogásolja jogosan a közgazdász, hogy jelenleg szó sincs kivizsgálni ennek a nagy hitel átverési svindlinek a szálait, nehogy kiderüljön, a legnagyobb uzsorások Magyarországon nem a cigányuzsorások, hanem a nemzetközi bankok. Ami a Jobbikot illeti, én eddig nem hallottam tőle komoly és összetett megoldás javaslatot és azt sem, hogy nagyon követelné a hitelsvindli alapos jogi átvizsgálását. Most állítólag aláírásokat gyüjt a Jobbik az üggyel kapcsolatban de még nem volt szerencsém találkozni egy jobbikos aláírásgyüjtővel sem: hol gyüjtenek aláírásokat, a hold sötét oldalán? Mindenestre ez a Jobbik nem az a Jobbik, akire sok más emberrel együtt szavaztam, ez egy kiherélt Jobbik.

    mm

    VálaszTörlés
  132. Persze, ez még nem oldaná meg azok problémáját, akik elvesztették állásukat és igazán már semennyit sem tudnak törleszteni. Ezzel azonban nem igen lehet vádolni a bankokat, legfeljebb az ország gazdasági politika felelőseit. Mivel állítólag nagyon sok ilyen családról van szó, erre is kellene találni egy megoldást, de ez egy másik probléma. Ha pl a qrmány, miután kizsebelte a magánnyugdíjpénztárakat, nem Rothscildéknak utalta volna át a pénzt, hanem felvásárolta volna a fizetésképtelenné vált családok hitelbe vett lakásait, hogy aztán azokból szociális lakásokat csináljon... de erről szó sincs és ebben a témában sem lehet hallani a Jobbikot. Szóval, szinte biztos hogy nem lesz semmilyen igazságos és hatékony megoldás a bajba jutott tömegek számára, csak sminkelés, figyelemeltérítés és fölösleges politika szemfényvesztő viták.

    mm

    VálaszTörlés
  133. http://kuruc.info/r/26/85174/

    Vajon mire gondolhatnak a képviselő urak, amikor ilyent olvasnak? Arra, hogy a felmérések szerint "erősödik" a pártjuk? Vagy talán arra, hogy milyen klassz ez a többszázezer forintos képviselői állás amiből bőven jut a luxus lakásra felvett banki hitel törlesztésére is? Ti például mire gondoltok, Vona Gábor és Novák Előd? Olyanoktól, mint Orbán, Lázár, Kósa vagy Semjén meg sem kérdezném.

    mm

    VálaszTörlés
  134. mm. amikor a BAÉSZT létrehoztam, még igen stabil anyagi körülményeim voltak, amelyek az önkormányzati választások önálló finanszírozásának és az azóta, folyamatos "bekerítésnek" köszönhetően már nem a régi.Az ok amiért megalapítottam a szervezetet az volt, hogy sokkal korábban észrevettem, illetve felismertem, hogy mi zajlik a háttérben illetve melyek lesznek ennek a folyamatnak a következményei, mint a mai sztár közgazdászok és jogászok némelyike. A jobbikot akkor még igen erőteljesen támogattam, ugyanúgy mint az MSZ-t igen keserű volt az ébredés de hasznos, igaz a tanuló pénzt megfizettem. A szervezetünk minden olyan lépést megtett amiről Te írsz, sőt még annál is többet, de egymagam megfinanszírozni mindent és az ellenerő elhallgatási trükkjeit leküzdeni komoly támogatás nélkül nem tudom. Információk érkeztek arról is, hogy a Viktorék legutóbbi húzása a 180Ft-os lépés a mi feljelentésünknek köszönhető, mely jelenleg a Nemzeti Nyomozó Irodánál van.Ezért tiltották meg az MTV híradóba lejátszani a velem forgatott interjú részleteit, mert másnap bejelentette a kormány, a 180Ft-os átválthatósági szándékát. Valószínű, hogy erről sem fogjuk soha megtudni, hogy így volt vagy sem, de azt hiszem a BAÉSZ-nak nem kell szégyenkeznie azért amit tett eddig, ha megnézzük a rendelkezésére álló eszközöket. Á.

    VálaszTörlés
  135. mm
    2011. szeptember 11., vasárnap 11:47:00
    "Piskota, csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy eddig még nincsenek izraeli telepesek Magyarországon. Akik vannak, azok a fidesz által annyira kedvelt és a kuruc által "pajeszosoknak" titulált szektások, akik itt-ott néhény százan vannak jelen országunkban. Ők nem izraeliek és nincsenek túl sokan sem. A cionista telepesek sokkal nagyobb számban jöhetnek és főleg sokkal keményebb fiúk, velük nincs ejnye-bejnye lehetőség, minden megy a levesbe (ahogy ezt a palesztinok már rég tapasztalják). Amúgy a palesztin állam fő támogatója az EU vagyis az európai globalisták."

    Vitatkoznék, mert vannak. Az igaz, hogy a világból innen-onnan, pl a szörnyen nehezen élhető Kanadából is, meg máshonnan, de vannak. Betelepedve, elszigetelve, várva valamire.

    hm

    VálaszTörlés