2011. július 12., kedd

BOLDOG SZÜLINAPOT, MISZTER R.!


A híres brit orvosilap „Lancet”-ben jelent meg nemrég egy figyelemreméltó tanulmány. Mivel nem vagyok befizetője a lapnak, nem ismerem a tanulmány részletes eredményeit, csupán azokat amiket a brit lapok közöltek. A tanulmány a munkanélküliség és az öngyilkosság közti statisztikai összefüggést vizsgálja tíz európai országban 2007 és 2009 között, valamint azt, hogy ezekben mennyire fejledtek a munkanélküliek felé nyujtott szociális támogatások és a mentális (pszichologiai, pszichiátriai) egészségügyi rendszer. A megfigyelt tíz európai ország két csoportra van osztva: Anglia, Ausztria, Finnország, Görögország, Írország és Hollandia, akik mind 2004 előtt csatlakoztak az Európai Unió-hoz, valamint Csehország, Lituánia, Magyarország és Románia, akik 2004 után csatlakoztak (ők az „új tagállamok”). Azért szerepelnek ezek az országok a tanulmányban, mert részletes statisztikai adatokkal rendelkeznek a munkanélkuliséggel, szociális rendszerrel és öngyilkossággal kapcsolatosan.

A kutatók abból indultak, hogy mind a tíz megfigyelt országban 2007-ben kezdődött jelentősen növekedni a munkanélküliség, ahogy kitört Európában is a (mesterségesen keltett de immár jócskán elvadult) „gazdasági válság”. Párhuzamosan a munkanélküliség növekedésével, egyidőben kezdett növekedni a 65 évnél fiatalabb felnőttek öngyilkossági rátája is… kivéve Ausztriában, ahol a növekedő munkanélküliség ellenére is tovább csökkent az öngyilkosságok száma. A tanulmány első megállapítása tehát az, hogy a növekedő munkanélküliséget párhuzamos öngyilkosság szaporodás kiséri, kivéve Ausztriában.

A tanulmány második megállapítása az, hogy az öngyilkosságok száma arányosan növekedik a munkanélküliséggel. A tíz megfigyelt ország közül Lituániában és Görögországban növekedett leginkább a hívatalos öngyilkossági ráta, 17 százalékkal, ezután pedig 13 százalékkal Írországban. Ausztrián kívül minden megfigyelt országban együttesen növekedett a munkanélküliség és az öngyilkosságok száma, ezutóbbi minimum 5 százalékkal, maximum 17 százalékkal. Nem állnak rendelkezésemre a magyar adatok, de eszerint valahol 5 és 13 százalék volt nálunk 2007 és 2009 között az öngyilkosságok hívatalos (a Világ Egészségügyi Szervezet adatai szerint) növekedése.

A tanulmány harmadik megállapítása az, hogy a munkanélküliség növekedését annál erősebben követi az öngyilkosságok szaporodása, hogy rosszabb a szociális ellátás és a (főleg mentális) egészségügyi rendszer. A tanulmány szerint, az a legjobb módszer a gazdasági válsághoz kötött öngyilkosságok száma csökkentéséhez, hogy az állam fokozza a szociális ellátásokat és többet költsön a mentális egészségre is, a munkahelyteremési programokkal párhuzamosan. A tanulmány szerint ez az, ami miatt egyes országokban jóval többet gyilkol a munkanélküliség és ami megmagyarázza az osztrák kivételt, ugyanis Ausztria a tíz megfigyelt államok közül a legjobb szociális ellátási és mentális egészségügyi rendszerrel rendelkezik. Van azonban egy másik kivétel, amit a tanulmány szerint nem lehet így megmagyarázni: Fínnország. Ott ugyanis növekedett a munkanélküliség, mint ahogy a többi megfigyelt országban is, de annak ellenére hogy kiváló a fínn szociális háló és egészségügyi rendszer, az öngyilkosságok száma is növekedett 5 százalékkal, ellentétetesen az osztrák példával. A fínn kivétel azonban nem cáfolja meg a tanulmányt a szociális háló és az egészségügyi rendszer öngyilkosság-elhárító hatását illetően, hiszen a pszichiáterek már évek óta tudják, hogy a skandináv országokra jellemző napfény hiány erős depresszióhatást gyakorol a lakosság mentálisan sérülékenyebb részén. Nem véletlen például, hogy a magyar pszichiáterek jelentős része a skandináv országok felé vitorlázott el amióta Magyarországon az állam rendszerint kispórolja a pszichiátriát (és általában az egészségügyet) a költségvetésből.

Ha a brit tanulmánynak igaza van és a növekvő munkanélküliség aszerint fokozza az öngyilkosságot, hogy működik vagy sem a szociális háló és az egészségügyi rendszer… akkor bizonyára nemsoká mi leszünk Európa öngyilkosság bajnoka. Nálunk ugyanis az állam a már amúgy is folyamatosan csökkenő adóbevétel javát (O.V. elismerése szerint is a 70 százalékát) a visszafizethetetlen államadósság törlesztésére használja, nem pedig munkahelyek tömegének teremtésére (mondjuk például az állami szektorban) és még kevésbé a (gyakran reménytelen) munkanélküliséggel sújtott polgárok szociális és egészségügyi támogatására, illetve a teljesen lerobbant egészségügyi rendszer helyrehozására. Az öngyilkosság egyébként csak a jéghegy csúcsa ami a munkanélküliség pusztító hatását illeti, sokkal de sokkal nagyobb azok száma, akiknek „nem sikerült” öngyilkos lenni, de szellemileg és gyakran testileg is megtépázva tengetik tovább fájdalmas napjaikat a nagy semmiben és persze azok száma akik a depresszió mocsarába süllyednek. Aztán ott vannak az alkohol és egyéb kábítószer (beleértve az alattomos benzodiazepineket) utonállók is, akiket csak sok szerencsével vagy akarat erővel tudja elkerülni a tartósan munkanélkülivé vált szerencsétlen…

Vajon miféle ember az a politikus, aki a magyar gazdaság romjai közepette úgy véli, hogy a munkanélküli egyben munkakerülő is és, hogy „ösztönözze” a „lustákat”, három hónapra csökkenti jövő évtől a munkanélküli ellátást? Aztán még rá tesz egy lapáttal és a rokkantnyugdíjjasokat is visszakergeti a munkapiac sivatagjába, beleértve olyan elmebetegeket is, akik az Országos Pszichiátriai Intézet bezárása óta gyakorlatilag alig vagy nem részesülnek pszichiátriai ellátásban. Arról nem is beszélve, hogy az egykulcsos adórendszer bevezetésével –aminek piszokul örvendeznek rózsadombiék- azok a többszázezer családok anyagi fennmaradása is veszélybe került, ahol már csak az anya vagy az apa hoz haza néhány tízezer forintot. Múltkor azt hallottam valamelyik állami rádióban, hogy körülbelül 300 ezer olyan ember van Magyarországon aki több, mint 100 milliós vagyonnal rendelkezik. Ha ez igaz, akkor egész biztosan van 300 ezer tartós szurkolója a jelenlegi hatalomnak, de mi van a többi kilenc millió valamennyi magyarral? Őket ki képviseli?

Nat...
Ja, még valami, aminek talán nincs közvetlen köze a témához, de valahol mégis van, hiszen a nemzetközi bankárkaszt egyik fő példányáról szól a hír (aki ráadásul sok sok mindent birtokol már kis hazánkban) és tudjuk, hogy főleg ennek a kasztnak „tartozunk” a visszafizethetetlen államadóssággal amibe lassan beledöglünk. Na szóval, itt az örömhír: a szóbanforgó jóember éppen most ünnepelte negyvenedik szülinapját és csak 300 millió forintba került a házibuli. Ha a pórnép nem, legalább az új világrend félistenei élvezzék az élet habos oldalát, gratulálunk nekik és persze annyi boldogságot kívánunk kedves Natnak szülinapja alkalmából, amennyit ő és sors(talan)társai okoznak nekünk nap mint nap.

50 megjegyzés:

  1. Nem sajnálom a fényűzést tőlük, semmi gond sem lenne ezzel HA,
    -nem a természeti kincsekből gazdagodnának meg amely természeti kincsek minden emberé kellene hogy legyen, nem egyes kiváltságosé
    -nem országok és nemzetek vagyonának szétrablásából gazdagodnának meg , korrupció és zsarolás útján a döntéshozók megvásárlásával
    -nem látok ezek között egy feltalálót sem aki feltalálta volna a tyúkszaros napellenzőt ami monopol jogot biztosítana számára, hogy csak ő és senki más ne üzletelhessen ezzel a Qurva drága tengerpartjukon
    -nem csak mi vagyunk birkák, de ez sovány vigasz,Á.

    VálaszTörlés
  2. Nem ám a parlamenti lófaszjóskák, hanem ezek a pofák döntenek a nagy ügyekben.
    Tán ott volt a bulin a magyar félisten, Demján is?

    TT

    VálaszTörlés
  3. Persze hogy hogy ott, TT. Klikk az "örömhír"-re. Szerintem ott volt OV is Sorossal és más ájrópai politikusokkal, inkognitóban nehogy megtudja a választó.

    esti látogató

    VálaszTörlés
  4. Vöröspajzsosék a sleppjükkel buliztak egy jót, közben idehaza meg egyházi rangra emelték "kedvenc" szektánkat, a Hit Gyülit... Ráadásul több ortodox meg izraelita egyház is bekerült ebbe a körbe. Hajrá Magyarország!

    VálaszTörlés
  5. Imé a szép új világrend, melyről már generációk áhítoztak: magángigacégek kormányokon, nemzeteken, embermilliárdokon átívelő korlátlan és pofátlan hatalma.

    Nem akarom PI lelkivilágát idézni, de ezeket szépen összegyűjteni egy szigetre egy Cast Away kazettával, körbe betelepített fehér cápákkal, oszt jónapot.
    Három nap alatt megoldódna az emberiség problémája. Olyan érzés lenne, mint amikor kiragadják az ember fejéből a polipot, letépik láncait, majd szippant egy hatalmasat a friss levegőből...

    TT

    VálaszTörlés
  6. Csak az a baj TT, hogy az elitet az emberiség "termelte" ki és hidd el gyorsan meglenne az utánpótlás. Mi is hozzájárultunk a hatalmukhoz.
    Nélkülünk ez nem ment volna!
    Nem úgy van az, hogy csak az elitek a gonoszok és az elnyomottak az ártatlan báránykák.

    VálaszTörlés
  7. Igen Misi, az a fránya hatás-ellenhatás.

    VálaszTörlés
  8. Misi, van igazságod.Á.

    VálaszTörlés
  9. Nem vagyok benne biztos, hogy mi termeltük ki az elitet, inkább csak a hasznukat. De ha mégis így lenne, akkor vissza tudjuk csinálni, nem igaz?

    Mondjuk ki hangosan: nincs szükségünk rátok többé!

    TT

    VálaszTörlés
  10. Valami oka biztos lehet, hogy Mátyás király vagy Árpád helyett Gyurcsányokkal meg Orbánokkal vagyunk megáldva jó ideje...

    VálaszTörlés
  11. Nem a "rossz" emberek a probléma, hanem a "rossz" rendszerek (az élet és lélek-ellenes rendszerek). Sokkal nehezebb megszabadulni a rossz rendszerektől, mint a rossz embereketől, de a rendszerektől kell megszabadulni, mert azok a probléma gyökerei. A rossz rendszerektől csak úgy lehet megszabadulni, hogy a rendszer áldozatai kinyitják szemüket és elkezdik használni agyukat. Az ájvékolás és a gyűlölet nem vezetnek semmihez. Ez egy lassú folyamat, de nincs más út. Az "elitek", vagyis a rossz rendszerek haszonélvezői természetesen mindent megtesznek, hogy megállítják ezt a folyamatot és sikerül is nekik lelassítani, de leállítani biztosan nem.

    reggeli látogató

    VálaszTörlés
  12. http://kuruc.info/r/34/81984/

    A mai kávépótló....
    Nem hiszem el, hogy ennyire beszűkült, csőlátású emberek alkotják a Jobbik-garnitúrát!!! Fel kellene fogniuk végre, hogy összefogás nélkül ők is be lesznek darálva a többi párttal egyetemben. Értsék már meg, hogy ott a Parlamentben 40-50 fővel nem fogják egyedül megváltani a világot. Vagy inkább a Fideszhez közelednének? Elképesztő.

    VálaszTörlés
  13. Moonlight, ez volt már az alkotmányozásdiban is (és előtte a szájkosártörvénnyel), a Jobbik gyakorlatilag támogatta a narancs alkotmányozást azzal, hogy részt vett benne miközben jól tudták a jobbikos képviselők hogy semmi szavuk nem lehet hozzá. Most is a narancsot támogatják azzal, hogy inkább nem tesznek semmit a narancs diktatúra ellen, minthogy összefogjanak másokkal ellene. Ez a játék már kezd nagyon is világos lenni, a Jobbik csak alibi az ál-demokráciához a nemzeti érzésű magyarok számára. Hajrá Vona!

    délelőtti látogató

    VálaszTörlés
  14. Persze a maszop is ugyanazokat a gazdákat szolgálja, mint a Jobbik és ugyanazt az összefogást kapásból visszautasító taktikát használja, nehogy veszélybe kerüljön a narancs uralom. Az LMP az amerikai eliteket szolgálja inkább, de ezek legalább nem az EU malmára hajtják a vízet és ezért nem számíthat rá a fidesz és ezért bizonyos esetekben szövetségese lehetne egy magyar nemzeti pártnak... már mint ha lenne ilyen.

    mm

    VálaszTörlés
  15. Moonlight, nincs már parlamentáris keretek közötti megoldás. Ki kell várni, hogy a Soros korszak a magyar lakosság feléből kukázó hajléktalanokat varázsoljon, aztán majd csak történni fog valami. Szerintem már nem kell sokat várni.

    mm

    VálaszTörlés
  16. No, ezt én elfelejtettem begépelni, hogy az MSZ(M)P ugyebár egy térfélen játszik a Fityisszel, szóval ők is simán kerékbe törhetnék az esetleges status quo-t.

    Abban igazad van, hogy a magyar ügyekre alles zusammen nincs megoldás a jelenlegi keretek között, viszont ezzel az ideiglenes szövetséggel azért elég rendesen be lehetne tartani a kétharmados törvénykezésnek. Szomorú realitás viszont az, hogy narancsék nagyon durván be fogják magukat betonozni a hatalomba, amit csakis erőszakkal lehet majd megtörni.

    VálaszTörlés
  17. @Időszaki látogató!

    Rossz a logikád, mert nem mész végig a láncon.
    Az Általad rossznak titulált rendszereket emberek gondolták ki, hozták létre, és jelenleg is működtetik. Így mégiscsak az emberek a felelősek.
    Az un. azonosság – ellentét logika, korunk logikája, aminek az alapján reagáltál a hozzászólásomra hibás, mert a világot teljes átfogó értelmezése ezzel nem lehetséges.
    A régiek a világot, amelyben éltek az azonosság logikával értették meg. Az sem volt megfelelő, mivel világuk felbomlott, elenyészett.
    Ami jelenleg történik az a két logika egyesítése, hiszen mindkettőben van jó elem.
    Az emberiség utolsó nagy korszakának a logikája a most vajúdó egységlogika lesz, amely a két előző logika pozitív egyesítéséből születik.
    Az egyesítés nem összeadás.

    VálaszTörlés
  18. Moonlight, az erőszak nem feltétlenül forradalmat vagy polgárháborút jelent. Az is erőszak egy kártékony hatalom felé, amikor már semmi sem működik az országban, gyakorlatilag nincs adóbevétel sem és a többség gyűlöli minden politikust. Ilyenkor vagy átmegy a rendszer egy kemény afrikai típusú diktatúrába, vagy bedobja a kulcsot a politikai eli és elhúz a francba (persze sosem üres zsebbel), mert ugye számára sem kellemes állandó gyűlöletben és magas falak között élni ha van benne egy minimum emberiesség. Orbánékat jól elképzelem néhány év múlva egy pálmafás tengerparti kis palotában valahol Montenegróban, "Nat" szomszédságában.

    mm

    VálaszTörlés
  19. Sokszor már úgy vagyok vele, hogy inkább menjenek melegebb éghajlatra(mondjuk a Negev-sivatagba), Isten úgyis ítélkezni fog felettük a bűneik miatt. Egyszer biztosan be lesz nyújtva a számla.

    VálaszTörlés
  20. Nem Isten előtt kell számot adjanak, hanem a saját lelkiismeretük előtt, amikor minden egótól lecsupaszítva rádöbbennek összes hibás tetteikre.

    De ez igaz ránk is, mindenkire.

    TT

    VálaszTörlés
  21. TT, az izraeli állampolgárok valszeg nem fognak nyilatkozni, helyette majd lesz hamarosan vmiféle Lázár-lex az a szörnyű "zsidózás" ami megy ebben a szörnyű antiszemita országban. Egyébként érdekes ez a hszólás a TMRSZ cikk után:

    "Tisztelt TMRSZ!
    Az Önök szervezetével szimpatizálójaként az alábbi megbízható helyrőlszármazó információt szeretném megosztani Önökkel: Lázár János (FIDESZ) az állami spórolás mestere, korkedvezményes nyugdíjunk eltörlője napi több száz euroért lakik a Kempinski luxusszállodában egy lakosztályban. Vajon a havi több ezer euro-s számlát a saját pénzéből, vagy közpénzből fizeti?? Nem lepődnék meg, ha az utóbbi lenne.
    A költségtérítése valószínűleg kevés a luxusszálloda számlájának a fedezésére.
    Üdvözlettel: egy nyugállományú rendőr"

    Itt majd a Jobbik meg fogja tudni engedni magának hogy nemmel szavazzon a Lázár-lex ellen, hiszen nélküle is meg lesz a 2/3 és így a Jobbik tovább tudja olcsón megjátszani a kis szerepét a nemzeti érzésű magyarok számára.

    délutáni látogató

    VálaszTörlés
  22. http://w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/wovkipa2.jpg

    VálaszTörlés
  23. Újfent életre kelt a spamszűrő, most 3 hozzászólást kellett visszarakni. Pedig csak egynél volt link a szövegben...

    VálaszTörlés
  24. Gyanús ez a spamszűrő. Csak nem zazraeli gyártmány?

    VálaszTörlés
  25. Én a spamszűrő nem tűröm tovább ezt a szörnyű antiszemita hangnemet, ezért mostantól minden félórában razziát tartok! Továbbá minden jelenlévő fassiszta adatait közlöm a terrorelhárító központtal! Hajrá szebb jövő!

    Spamszűrő

    VálaszTörlés
  26. Szia Spamszűrő! De jó, hogy jössz, már úgy is untam a nyílt beszédet, végre visszatérhetünk az utalásokra, célozgatásokra! :))

    Ez itt kérem szépen egy jó iránynak tűnik:
    Elfogadták a Nemzeti Energetikát
    http://kuruc.info/r/2/82003/

    ... ha az ember nem látná, hogy hogyan végződnek a jó kezdeményezések a narancsbirodalomban. :(
    Ráadásul beszédes, hogy nem Magyar Energetikáról beszélnek, így egy kissé kétséges (vagy éppenséggel egyértelmű?), hogy melyik nemzet lesz ennek a haszonélvezője. Az amelyik majd fizet minden változásért, vagy az, amelyik idehozza a technológiát, tulajdonában van az enegriaszektor, és minden szolgáltató?

    Bánja a tököm egyébként, ha megteremtik a megfelelő támogatási rendszert, aminek segítségével nem csak a tehetősek, hanem a kis jövedelműek is elindulhatnak az energetikailag önellátó házak/lakások felé. Már ha egyáltalán ez a cél, és nem valami egészen szörnyen más...

    TT

    VálaszTörlés
  27. Energia. Tudni kell pl, hogy az EU a jövő évtől már megszünteti a támogatásokat a nap és szél energia szektorok felé és gyakorlatilag csak a "bio üzemanyag" lesz támogatva, az pedig természetesen a szokásos energia multikat fogja boldogítani. Ami különösen a magyar geotermál energiát illeti, az már biztos, hogy főleg izraeli érdekeltséghez fognak tartozni az újonnan épülő geotermál villamos erőművek, vagyis ezektől egy fillérrel sem fog csökkenni a villanyszámlánk, hiszen a profit a cél, ami ráadásul nem is fog Mon maradni. A fő energiaforrásunk, ami a fűtést illeti, marad az orosz gáz és mivel Orbánnak nagyszerűen sikerült elrontani Magyarország kapcsolatát Oroszországgal, alig ha számíthatunk olyan gáz árkedvezményre a Gazpromtól, mint amilyent éppen most harcolnak ki maguknak a németek.

    délutáni látogató

    VálaszTörlés
  28. Szegény Dórika ezt most nagyon félreértette:

    Ellenzéki összefogást szeretne az LMP
    http://kuruc.info/r/34/81984/

    Szegénykém folyamatosan arról beszél, hogy a Jobbik nem vesz részt a komcsikkal választási eseményben, holott ez a feldobott labda egyáltalán nem erről szól, hanem a narancsdiktatúra ámokfutásának egy lehetséges megállításáról. Nem vagyok sem lmp-s, sem mszp-s, szimpatizálok a jobbikkal, de ez a mostani nyilatkozata Dórának nagyon homokba dugott struccra emlékeztet.

    Baszki, ha a jobbik nem látja be azt a nagyon egyszerű tényt, hogy itt már csak az ilyen perverzió távolíthatná el az egyre jobban megszilárduló betonburkot Viktorland-ről, akkor nagyon sajnálom őket. Ahogy Mózi is mondta, az lmp-t az amerikai zsidók támogatják, az mszp-t a még időben lementett "archívuma" tartja életben, a fidesz meg egy az egyben az izraeli+eu elitnek kíván megfelelni. Ebben a helyzetben légy okos Te Magyar!

    Egyébként el lehet dönteni gyerekek!
    Vagy felvállaljátok a közös kormánybuktatást, vagy itt éhséglázadások lesznek hamarosan.

    A valódi cél valószínűleg ebben az lmp-s javaslatban az, hogy tovább fokozzák a parázsló ellentéteket, de mi lenne ha egyszer belemennénk úgy a játékba, hogy egy duplacsavart követően mi jönnénk ki jól?

    Áááá. Fáradt vagyok már ezt megérteni, majd mm kifejti.

    TT

    VálaszTörlés
  29. Ahogy nézem ÚVR urai kezdenek kilépni a színfalak mögül. Kíváncsi vagyok melyik rocccsild gyereket fogják bedobni, mint az új messiást. Dávidnak fizimiskája miatt sok esélye van erre:

    http://www.youtube.com/watch?v=U7-fSHPWeZg&feature=related

    Tán csak nem ő ül sion csúcsára?

    Vele még a keresztényeket is igen könnyen meglehet téveszteni, nézzétek meg a hasonlóságot:

    http://www.szkosz.com/files/341/02.jpg

    TT

    VálaszTörlés
  30. A csocselek ugral mind a veszett bolha de nem kerulheti el a sorsat: szuletestol halalig minket szolgalni. Aki ez ellen tiltozik, azt terroristanak fogjuk minositeni es nyomtalanul el fog tunni. Nems okara mar arra sem lesz szukseg, hogy fenntartsuk a demokracia latszatat, mert mar nem csak a penz van iranyitasunk alatt, hanem a kormanyok. Nehany ev mulva minden szolga el lesz latva egy beultetett mikrotramszpondorrel ami folytonosan szabalyozni fogja az agy mukedest es igy mar nem lesz lehetoseg semmifele ellenallasra. Magyarorszag lesz az uj vilagrendunk elso teljes gyozelme.

    VálaszTörlés
  31. Nem kell sokat varni Velorex, 2012-ben mar nagy lepeseket fogunk tenni magyarorszagon hogy eljojjon a mi vilagunk. Jovore ilyenkor mar vilagos lesz mindenki szamara, hogy nincs valasztas: szolgalni a gazdakat (minket) vagy megdogleni. Magyarorszag lesz a pelda, ezutan pedig a tobbi europai orszag fog kovetkezni es aztan az egesz bolygo.

    VálaszTörlés
  32. Szép álmok, de azért a többi 6,9 milliárd ember véleménye is számítani fog talán valamit, miközben a bolygó meghódításával foglalatoskodik a hódítók hada. Ha pofozkodásra kerül a sor, ott hullik a csőcselék is meg az elit is, ne aggódj, és valószínűleg hamarabb elfogynak a disznók mint a ludak - ha érted. A pénz csak addig ér valamit, míg hisznek benne az emberek, a földet meg nem viheti el senki a rajta élők lába alól. A házakat sem lehet összecsomagolni, a koporsókon pedig nincs zseb, úgyhogy eleve vesztes az elit, ha egy bolygót akar maga alá gyűrni... Hitem szerint még Magyarországot sem fog sikerülni teljesen felzabálni.

    VálaszTörlés
  33. Névtelen, szerintem meg világrendetek az utolsókat rúgja...
    Sz.

    VálaszTörlés
  34. Kedves Névtelen provokátor!

    Ez a dal tökéletesen tükrözi a véleményem, nem is érdemelsz több szót:)

    http://www.youtube.com/watch?v=DOZeorTYc_w

    VálaszTörlés
  35. Mi az, tán visszatért a GoIm? :)))
    Ne dőljetek be, ez csak mózi lesz!

    Moon a Fanka klip után rögtön következett az "Itt van a Gumimaci" rendkívül magasröptű szerzemény a youtube-on, ez vajon véletlen ? ? ?

    TT

    VálaszTörlés
  36. Megneztem a videot Moonlight, nagyon mokas de ezt a Fankat is akkor vesszuk meg kilora amikor csak akarjuk. Nem akarjuk, mert veszelyt nem jelent szamunkra. Igaz, van ahol nehezebben jon el a mi vilagunk mint mashol, peldaul most Gorogorszagban vagy Irorszagban mert ott eleg kemeny az ellenallas, de magyarorszagon szerencsere nagyon konnyu dolgunk van. Az osszes parlamenti part a zsebunkben van es itt minimalis a tarsadalmi osszetartas is. Nem veletlenul valasztottuk ezt az orszagot hogy elsokent valosuljon meg itt a nagy tervunk minden reszleteben, orszagotok szamunkra egy idealis kiserleti alany.

    VálaszTörlés
  37. Bírom, amikor egyik zsidó b.sztatja másik kettő fajtársát, sőt egyenesen kapás-kaszás lázadásra szólít fel:

    http://kuruc.info/r/7/82087/

    Mindez nagyon derék, de valahogy nekem, mint törzsgyökeres gójnak ez az egész kezd hasonlítani egy szépen megrendezett provokációs színjátékra.
    Ti hogy látjátok?

    Nagyon beindult a Véleménygyár (think tank), valakik egyre inkább meg akarják mondani mit gondoljunk, majd ez alapján mit cselekedjünk.
    Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de amikor az arcomba üvöltik, hogy akció, akkor inkább csendben megnézem a "termék" hátoldalát is.
    Amikor két megmondóember vitázik a tv-ben, valamiért én nem érzem feltétlenül szükségesnek, hogy bármelyikkel is egyetértsek.

    Valahogy errefelé kéne mindenkinek mocorognia...

    TT

    VálaszTörlés
  38. Okos vagy TT, latod hogy az eroszakra uszitas is resze a mi kis uj vilagrendi laboratoriumi kiserletunknek. Ennek a kiserletnek a celja hogy felmerjuk a tarsadalom ellenallasi elszantsagat es az eddigi eredmenyek azt mutatjak hogy az kozel a nullahoz. Termeszetesen az aktiv ellenallokat ugyis azonnal lekapcsoljuk, de jobban szeretjuk ha egyaltalan nincs ellenallas.

    VálaszTörlés
  39. Te figyelj, haver! (Hofi után szabadon)

    Ha itt nincs ellenállás sem, meg már amúgy is mindent szétraboltak, akkor miért is itt kell kísérleteznetek? :))

    TT

    VálaszTörlés
  40. Egyebkent meglepoen kevesen kepesek hasznalni szurkeallomanyukat errefele es ez egy kellemes meglepetes szamunkra. Peldaul meg most sem ertette meg senki hogy a magyar garadanak nevezett muveletunk egyik celja a potencialisan aktiv ellenallok azonositasa volt. Sajnalom hogy le kellett zarnunk ezt a sikeres muveletet de technikai okok miatt nem volt lehetoseg parhuzamosan fenntartani egy al-ellenzeki partot a parlamentben es egy olyan radikalis csoportot amely ehhez a parthoz kapcsolodik.

    VálaszTörlés
  41. Melyik gárdára gondolsz kedves országhódító? :)

    VálaszTörlés
  42. Valaszolva a kerdesedre tt, a nagy kiserleten belul vannak kissebb kiserletek. A nagy kiserlet az hogy ebben az orszagban letrehozzuk azt a tarsadalmi es gazdasagi rendszert amit akarunk terjeszteni. Itt probaljuk ki es vegezzuk az utolso simitasokat. A kissebb kiserletek a nagy kiserleten belul pedig azt a celt szolgaljak hogy tanulmanyozzuk a kiserleti alanyok reagalasat kulonbozo helyzetekben. Olyan ez mint amikor a pszichologusok patkanyokon kiserleteznek a laborban hogy megertsek mik a patkany tarsadalom mozgato rugoi.

    VálaszTörlés
  43. Értem. Akkor ha jól gondolom, az ilyen filmeket is azért hozzátok létre, hogy az ember az higgye; még a majom is okosabb nála?

    http://www.youtube.com/watch?v=GhxqIITtTtU&feature=player_embedded

    TT

    VálaszTörlés
  44. Termeszetesen az eredeti gardara. Az a garda aminek egy masik celja egy bizonyos part nepszerusitese volt hogy bejusson a parlamentbe, ez egy fontos politikai marketing muvelet volt.

    VálaszTörlés
  45. Hahahah! Mokas ez a video is legalabb annyira mint az elozo. Termeszetesen a majom csak vaktoltenyeket lott de erdekes hogy mennyire elvezi a hatalmat amit erez az emberek felett. Ilyen ertelemben a majom valoban hasonlit az emberre, ezert vigyznunk kell nekunk is hogy az embereknek ne legyen lehetoseguk minket szitara loni.

    VálaszTörlés
  46. Ezeket az áldokumentumfilmeket (több is van) a 20th Centuri Fox készítette marketingfogásból a most készülő Majmok bolygója prequel miatt. Amúgy ötletes! :)

    Mindazonáltal szerintem ez a film is tökéletesen beleillik a Holywood pszichológiai háborúja sorozatba. Csak gondoljatok bele! Majmok (akik a hivatalos irányzat szerint az ember ősei) lázadnak! Mi ez, ha nem propagandafilm, amivel több legyet ütnek egy csapásra. Ráadásul ezzel is megerősítik a fiatal mozinéző milliókban, hogy bizony, bizony mi is majomként kezdtük ezen a bolygón.

    Marhaság!

    TT

    VálaszTörlés
  47. Nem egeszen TT. A movie uzenete a nezok fele inkabb az hogy nincs is sok kulonbseg ok es a majmok kozott. A hollywoodi testvereim meg mindig ki vannak akadva Mel Gibson filmje miatt errol a jezus lazadozo jottmenntrol es meg akarnak gyozni titeket hogy nem vagytok különbek a majmoktol, ami igaz is persze de talan nem kellene ezen annyira megakadni hiszen igy is ugy is szolgalni fogtok minket.

    VálaszTörlés
  48. TT, a jewtube márcsak ilyen:)

    Névtelen, technikai okok miatt nem volt lehetőség? Ugyan már! Egyszerűen a gárdistáknak volt annyi esze, hogy Sajóbábonynál nem mentek fejjel a falnak(vagyis a romáknak), ezért mentek a levesbe sajnos.

    Fankától csak azért nem féltek, mert nem tud nagy tömegekhez szólni.

    Magyarországon valóban nem volt nehéz dolgotok, de ez hamarosan fordulni fog. memento mori!

    VálaszTörlés
  49. Névtelen amiket irsz, azt már te is csak hinni szeretnéd.
    A FÉLELEM HOZOTT IDE, erre a semmi(?)honlapra, megpróbálni visszafordítani azt, amitől rettegtek.
    Ugye már érzed, az a kevés szürkeállomány mire képes.
    Sz.

    VálaszTörlés