2011. július 4., hétfő

"A NEMZET TALPA ALATT RÖPÜLŐ SZŐNYEGGÉ VÁLIK A FÖLD!" (NyIrkai Jóslat)

A külföldiek földvásárlásának tilalma ellenére megállíthatatlan az osztrák terjeszkedés a határszélen, egyes falvakban már a föld 60-80 százaléka idegen kézen van. A birtokosok között olyan nagyvadak is akadnak, mint a Gripen-lobbistaként elhíresült Mensdorff-Pouilly gróf.

Pálnagy Zsigmond (1896-1959): Aratás.
Tavaly decemberben az Európai Bizottság engedélyezte a külföldiek földvásárlási moratóriumának meghosszabbítását három évvel. Külföldiek tehát nem vehetnek földet Magyarországon, ahogy eddig sem vásárolhattak, s legfeljebb pár tucat zsebszerződés lapul az íróasztal fiókban az előbb-utóbb bekövetkező piacnyitásra várva - gondolhatnánk. A valóságban nem ez a helyzet.

A közbeszéd kliséi a témában bő tíz évvel ezelőtti állapotokat tükröznek. Az ország egyes régióiban - főleg a nyugati határszélen - a termőföldek felvásárlása nem a távoli jövő réme, hanem befejezett tény. A két évtizede érvényes jogi tilalom ellenére egyes falvakban a határ 60-80 százaléka külföldi kézen van. Mindez részben jogi kiskapuk kihasználásával, részben jogsértéssel, részben magyar strómanok közbeiktatásával történt. A dátum nélküli "zsebszerződés" már rég nem a legjellemzőbb módi, ennél kifinomultabb megoldások alakultak ki (lásd lenti keretes írásunkat).

Elsőként a Jobbik ismerte fel, hogy a problémából politikai tőkét lehet kovácsolni. A párt két országgyűlési képviselője május elején "földvédelmi razziát" tartott Vas megyében. Helyi fórumokon a párt politikusai ígéreteket tesznek a földek visszaszerzéséről, az osztrák vircsaft felszámolásáról.

A Jobbik módosító indítványt is benyújtott az alkotmányhoz, mely kimondta volna, hogy termőföld kizárólag magyar állami, önkormányzati vagy magyar állampolgárságú természetes személy tulajdonában lehet. Az EU szabályaival összeegyeztethetetlen passzust a Fidesz kénytelen volt leszavazni, amit a Jobbik azóta hazaárulásként a kormánypárt szemére hányhat. A radikálisok taktikája politikai szempontból ésszerű, hiszen ezen a kormánypárti többségű vidéken keresniük kellett egy sokak számára fontos, indulatokat gerjesztő és nehezen megoldható problémát a választók megszólítására. A nyugati határszélen gyakorlatilag nincs cigány kisebbség, így a radikálisok fő témája errefelé nem rezonál a fülekben.

Ezzel együtt a probléma valós. Becslések szerint eddig egy négyes metrónyi (400 milliárd forintnyi) földalapú mezőgazdasági támogatás szivárgott el Magyarországról a külföldi kézre került területek miatt. Közben a helyi magyar gazdálkodók ellehetetlenülnek, mivel nem tudják bővíteni birtokaikat. Komoly visszhangja volt Sipos Győző megszólalásának a Vas Népében, melyben a csákánydoroszlói gazda arról panaszkodik: hiába szeretett volna piaci áron földet vásárolni, a külföldi vetélytársak nem engedték. A vasi határszélen hektáronként 6-800 ezer forintos áron cserélnek gazdát a földek, de néha hallani milliós ajánlatokról is. A magyar gazdák ebben a versenyben nem rúghatnak labdába, a külföldi vevők egymásra licitálnak.

A külföldi kézre került földterületek nagyságára lehetetlen pontos adatokat szerezni. Roszík Péter egyetemi docens, a téma szakértője szerint országosan 200 és 600 ezer hektár között lehet az osztrák kézen lévő területek nagysága, de egyéb külföldi birtokosok is jelen vannak. A Vas megyei földhivatal elutasította a Heti Válasz adatkérését, arra hivatkozva, hogy nem tartják nyilván a külföldi tulajdonosokat, haszonbérlőket és más földhasználókat (noha ezek az adatok a tulajdoni lapokról leolvashatók). Így a helyi gazdák becslései alapján próbáltuk néhány területen megragadni, hogy a föld mekkora része borult piros-fehér-pirosba Vas megyében.

Folytatás itt.

7 megjegyzés:

  1. Vajon hiábavalónak bizonyul az a sok kiontott vér ezért a földért? Eleink vére nem kötelez már semmire? Vagy ez is már demagóg, idejét múlt eszmefuttatás lenne? Nem hiszem, ahogy azt sem, hogy ezt vér nélkül le lehet mosni. A janicsárok fejét kell először levenni, hogy unokáink megszülethessenek. Aki ezt vérgejzíres rémálomnak hiszi, tegye nyugodtan, de a rémálom java még hátra van!Á.

    VálaszTörlés
  2. Árpi, ahhoz hogy változás legyen, még sok magyar embernek meg kell érteni: gyarmat vagyunk és leszünk ameddig helytartó kormányzókban messiásokat látunk.

    mm

    VálaszTörlés
  3. "Égbekiáltó árulások"

    TT

    VálaszTörlés
  4. A csellel hatalomra segített Paprikajancsi (komment: Ferkó...)

    pofátlanul önkényeskedik, buzerálja a népet.

    Nyegle és buta.

    A Kiskanász (komment: Vitya...) malmára hajtja a vizet.

    Jobb ellenfél nincs (komment: mondja csak valaki, hogy nem ez volt a választások előtt...). A nép tűri őket.

    Nemes lovag-ősök fehér liliomán

    tipródik a nemzet.

    A csősz tolvaj, a bakter rabló, a bíró cinkos.

    A különb nem viszi sokra, mert irigylik.

    Ki-ki rántja lefelé a másikat - az országot együtt.

    Lenézett népek mögött kullog a magyar!

    A nemzet talpa alatt röpülő szőnyeggé válik a föld! (komment: hát most éppen itt tartunk...)

    A rátarti úr napszámért kunyerál.

    Már mindent elkótyavetyéltek.

    Csak alantas szolgálatok maradtak,

    égbekiáltó árulások.

    Lesznek, kik alattomos ellenséggel

    fújnak egy követ.

    Bevezetik a hét tevét (komment: a "hét teve" ez a jóslat rejtélyes kulcsa),

    hogy az innen köpködhessen lángot-

    a bikát nyergelő asszonyra.

    Ebből belviszály is támad, meg külső viszály is.

    A Kost Áldozó

    két fia tovább marakodik.

    a tevék magyar hajcsárai

    manó bőrét húzzák Krisztus képére,

    hogy megtévesszék a népet,

    és aranyra válthassák a félhold csillogását.

    Ők a Kost Áldozó, tevét nyergelő

    fiát segítik,

    más magyarok meg a másikat.

    kettészakad a nemzet,

    lángra lobban az Ország.

    A lángot vér oltja.

    Magyar magyart gyilkol,

    de a bika hátáról is ide lőnek

    a hét teve miatt.

    A nép fele elpusztul.

    A szomszédok megmozdulnak,

    de ugrásra kész a zenélő sivatagok tigrise is.

    A megszeppent maradék

    UKKÓ-t híjja, a BOLDOGASSZONY-t.

    az irigy örül más szerencséjének,

    a rátarti nem rázza a rongyot ,

    a közönyös siet segíteni.

    Ekkor a MAGYAROK ISTENE őrül állítja

    a zenélő sivatagok tigrisét,

    és böcsületes alkuval

    visszakerül, ami visszajár.

    Új kor veszi kezdetét, minden égtáj felé,

    YOTENGRIT, az ŐS-TENGEREK ISTENE nevében.

    A JÓ SZOMSZÉDSÁG TÖRVÉNYE győzedelmeskedik.

    mm

    http://www.yotengrit.com/hu/nyirkai-joslat/a-teljes-nyirkai-joslat

    VálaszTörlés
  5. No meg a rátarti úr napszámért kunyerál Kínánál.

    "Csak alantas szolgálatok maradtak" -> ez akár lehet az új közmunka program is, valamint az, hogy külföldön is csak cselédként kezelnek minket.

    VálaszTörlés
  6. Így van, moonlight.Egrye aggsztóbb a jóslat passzolás a magyar valósághoz, mert akkor most következik a vérfürdő? Igaz, utána minden végre rendbe jön... a túlélők számára.

    mm

    VálaszTörlés
  7. Mózi, nekünk Mohács kell... Ez annyira találó Adytól.

    Nem véletlenül mondja Lázár, hogy még gyorsabb tempóban kell törvénykezni. Valamiért nagyon szorítja őket az idő.

    Ahogy Árpi is írta, a rémálom java még hátravan.

    VálaszTörlés