2011. augusztus 6., szombat

PACE E SALUTE!

Változik a világ, változnak az emberek és talán még időben. Itt vannak például az új izraeli zsidók. Ők még fiatalok és ha Izrael túléli szüleik bűneit, ők lesznek hamarosan az új izraeli nemzet. Ezek az emberek békét akarnak, békésen akarnak együtt élni a szomszédokkal egy olyan világban, ami nem a gyűlöletről, az erőszakról, a félelemről és az igazságtalanságról szól. Ugyan ilyen lelkes és értelmes fiatalok vannak a másik oldalon is, a muzulmán világban és egyre több nagyszerű fiatal van mindenhol már az emberek bolygóján. Talán még nem késő, talán még megmenthető az, amit a szülők olyannyira elszúrtak, elszúrnak és nem csak Izraelben. Szeretem ezeket az embereket, ők a remény és az élet hadserege. A film angolul van, talán majd akad valaki, aki ért hozzá és lefordítja magyarra... jó lenne, mert már nálunk is kezd eluralkodni a gyűlölet egymás iránt, amit az egyoldalú manikeista szócséplések olyan hatékonyan tudnak táplálni.




Ahogy szokták mondani a korzikaiak: PACE E SALUTE! vagyis BÉKE ÉS EGÉSZSÉG! Az egészség persze nem csupán testi, hanem elsősorban szellemi szinten értve.

link 

8 megjegyzés:

  1. Mit értessz "manikeista szócséplés" alatt ami gyűlöletet kelt?
    A Manicheizmus pont a szeretet vallás nem?

    pr

    VálaszTörlés
  2. Pr. Manikeistának szokták mondani olyan szempontot ami szerint valami egyszersmint vagy fekete vagy fehér. A valóságban minden árnyalatos és minden változékony.

    mm

    VálaszTörlés
  3. Na azért még korai lenne azzal kezdeni a dolgot, hogy egymás keblére boruljunk, de a végén ez sem zárható ki,DE előbb a VALÓDI felelősöknek felelni kell tetteikért és az utódok részt vehetnek eme cél elérésében, bizonyítva ezzel, azt, hogy ők másak, valójában.Á.

    VálaszTörlés
  4. Árpi. A bosszú egyáltalán nem fontos. A bűnösök így is úgy is meghalnak, mint mindenki más. Nem is kell senkinek senki keblére borulni, elég ha tiszteljük egymást és rombolás helyett építünk. Az egomániával kell leszámolni, a sehová sem vezető őrült individualizmussal, nem ilyen vagy olyan emberekkel, bármit is tettek. Éppen elég volt már a szélsőséges viselkedésekből ezen a bolygón.

    mm

    VálaszTörlés
  5. mm. nem bosszúról van szó, ha valakinek lenne oka bosszúra biztos köztük lennék, de távol áll tőlem a bosszú, mindig is távol állt. Ez amit most utolsó mondatodban leírtál eléggé ijesztő számomra, ugyanis nem bosszúról van szó, de a megdobnak kővel és dobj vissza kenyérrel, nem járható út, szerintem. Mert azok találták ki akik kővel dobnak. Mindegy, nincs jelentősége tovább ragozni ezt, viszont van egy fontos téma, azt is mondhatnám helyzet van. mm. lökj egy üzenetet légy szíves mert küldenék egy anyagot. Köszi Á.
    kaslerarpad@yahoo.com

    VálaszTörlés
  6. Minden további szóért kár...
    Ez egy provokatív teszt!
    piskota

    VálaszTörlés
  7. Ennek a népnek történelem folyamán véghezvitt eddigi tettei után ez a ténykedés csupán lepkefing megítélésük megváltoztatásáshoz.
    Ha egyáltalán elhisszük ami történik, mivel hosszú idők óta bizonyították,(meg persze le is van nekik írva szent Talmudjukban) hogy csak a saját érdekeik fontosak, ennek érdekében a hülye gojokat átverni szinte kötelező.
    Ugyhogy ne ájuljunk el ezektől az állítólag lázadozó utódoktól, mérlegeljünk higgadtan, eddigi tapasztalataink tükrében.
    Azért azt mindjárt kezdésnek megkérdezném tőlük, hogy mi a véleményük egy nemzet elődeinek ÁLLÍTÓLAGOS bűnei miatt a 70 évvel később élt utódok büntetésésről, felelősségéről.
    És ugye nekik nem állítólagos bűneik vannak, ráadásul a világtörténelem során folyamatosan.
    Ugyhogy azért én óvatos lennék ezekkel a "lelkes, és értelmes fiatalok"-kal, és neveltetésük okán velük kapcsolatban szellemi egészségről beszélni. Üdv:
    Szulthan

    VálaszTörlés
  8. Igen, Izrael Shamir keményem bírálja a zsidóságot. Talán igaza van de én hiszem hogy a zsidók is változhatnak és bízok benne, hogy változnak is az új generációk.

    mm

    VálaszTörlés