2011. augusztus 18., csütörtök

Venezuela devizatartalékát Chavez Oroszországban akarja tartani


A Venezuelai elnök, Hugo Chávez megerősítette azon tervét, hogy az ország deviza-tartalékait szövetséges országok bankjaiba akarja tartani, köztük Oroszországban is.

Chavez a nyilatkozatot egy nappal azután tette, hogy az ellenzéki törvényhozó Julio Montoya elmondta, Venezuela áthelyezheti az eddig európai és amerikai bankokban őrzött devizatartalékait Orosz, Kínai és Brazil pénzintézetekben, miután visszahívja hatalmas aranytartalékait a külföldi bankoktól.

"Az amerikai és az európai gazdaságok süllyednek. Úgyhogy itt az ideje kipróbálni, a kínai, oroszországi és brazíliai gazdaságok szilárdságát," az állami tulajdonban lévő VTV csatorna telefonos interjújában mondta ezt a venezuelai vezető.

„És az aranyat vissza kell hozni saját páncéltermeinkbe, ezzel példát mutatva szomszédainknak”mondta. Mindezt fokozatosan fogjuk kivitelezni egy világszerte használt technikát alkalmazva, amellyel megbizonyosodhatunk arról, hogy a letétbe helyezett aranyrudak és a visszajuttatottak ugyanazok-e.”

Azt mondta „a lépés, az ország nemzetközi tartalékainak előnyére szolgál” a fenyegető globális kapitalista válsággal szemben.



Mivel augusztus 8-i dátummal, Venezuela a legnagyobb aranytartalékkal rendelkező országok közé tartozott 365 tonna arannyal, amelynek értéke meghaladja a 18,3 milliárd dollárt. Ennek több mint felét külföldön tartották. Az ország nemzetközi tartalékai körülbelül 6,3 milliárd dollárt tettek ki ebből 59,17%-ot Svájci bankokban, 17,9%-ot az Egyesült Királyságban helyeztek letétbe, 11,31%-ot az Egyesült Államokban és 6,48%-ot Franciaországban.

Fordította, Kásler Árpád
2011.08.18

A fordító megjegyzése: mindez egy korábbi fordításom, a Fort Knoxi eltűnt aranyról Putyinnak szóló jelentést erősíti meg és azt, hogy az Amerikából Kínába szállított aranyrudak hamisnak bizonyultak.

Forrás

16 megjegyzés:

  1. Chavez úgy látszik tud valamit, és ő tesz is a hazájáért. Csak nehogy rájuk is wolframos aranyat akarjanak sózni:)

    VálaszTörlés
  2. moonlight, ez gondolom ad még egy kedvezőtlen lökést a globális folyamatnak, ha már lúd legyen kövér.Á.

    VálaszTörlés
  3. Gondolom globálékat megeszi a fene, hogy Chavez még a rákot is túlélte, és még mindig az ő idegrendszerükön táncol:)

    Ha már globális folyamatokról beszélünk:
    http://www.demokrata.hu/upload/3/_____11.jpg

    Ma a boltban meglepődtem, mikor a Demokrata borítóját nézegetve elolvastam a szalagcímeket. Ha már egy ilyen újság is a mostani világrend tarthatatlanságáról ír, akkor bizony érdekes hónapoknak, éveknek nézünk elébe.

    VálaszTörlés
  4. Árpi légy szíves add meg a forrást.
    Köszi!

    TT

    VálaszTörlés
  5. http://en.rian.ru/world/20110818/165881068.html
    Kösz TT, bár az átküldött anyagon azt hiszem ez rajta volt 07:26 18/08/2011
    BUENOS AIRES, August 18 (RIA Novosti) Á.

    VálaszTörlés
  6. Beraktam a linket a bejegyzés végére. Bocs, én szedtem ki az elejéről, amit Árpi bemásolt.

    VálaszTörlés
  7. Árpi, de jó hogy ezt lefordítottad, máris nagy a riadalom globáléknál. Chavez szerdán bejelentette, hogy államosítja aranyipart (kitermelést és feldolgozást, felhasználást), már egy kanadai társaságot ki is rúgott. Lehet, hogy a verespataki emiatt is olyan sürgős?

    Alex Jones'Prison Planeten is bőven foglalkoznak ezzel.
    Kata

    VálaszTörlés
  8. moonlight, jól látod. Bencsikék már kezdik az átállást. Keddi Demokrata körben Kerényistől, már Szentkoronás pólót húztak és nem köpködtek a Jobbikra:
    http://tdyweb.wbteam.com/DemokrataKor0816.htm

    Tőlük igen ízléstelen volt, mert ők valóban, szövegben is magyarkodtak. Ismerjük Bencsik, Kerényi eddigi pálfordulásait.
    Kata

    VálaszTörlés
  9. Kata, ami még meglepő volt számomra, hogy a Hír tv-n(!!) volt összefoglaló Bösztörpusztáról! Ráadásul valamelyik minisztert is nyilatkoztatták ott. Bár az MSZ állítólagos fideszes kötődéséről már beszélt például Posta is, de ettől függetlenül is érdekes az egész. Narancsék nagyon szeretnének magyarkodni, csak nem mindenkit tudnak vele átejteni szerencsére.

    VálaszTörlés
  10. Én ismerek olyan embert, aki néhány éve rájöTT, hogy az eddigi élete tele van hazugsággal.
    Miért ne történhetne meg ez másokkal is?

    TT

    VálaszTörlés
  11. TT, én is ismerek ilyen civil embereket, de akik a médiában celebkednek, megmondó emberek, mint Bayer Zsoca, Bencsik András, Kerényi Imre, Deutsch Tompi, eddig sem voltak kispályás "átalakulók". Én ezekről beszéltem. Múlt hét pénteken már Bayer Zsoca sem élcelődött a magyar nemzeti oldalon az ő Heti tetvesükben. Bocs, de nekik nem igazán hiszek, bennem életre szóló undort váltottak ki a legutóbbi kampányok alatti viselkedéseikkel. Egyébként azt már évek óta mondom és tapasztalom, hogy a hazai cionkajmánok a világ felé magyarnak adják ki magukat, hogy a világ népharagja ne sodorja el őket és könnyedén beépüljenek idegen nemzetekben. Amennyiben túlélik és mi nem leplezzük le őket, "magyarként" ott folytatnák az "Új világrendben", ahol abbahagyták. Ezért is akarják megalázni, megfélemlíteni, kinyírni a még nem agymosott magyarokat, hogy ne legyen aki emlékezik gyalázatos múltjukra.
    Kata

    VálaszTörlés
  12. TT, azon a szinten szerintem naivitás ilyet feltételezni. Ők nagyon is tisztában vannak a dolgok menetével, csupán a miérteket nem kötik az orrukra a bábszínház igazgatói.

    Jobbikban például Losonczyról is ezt gondolom. Szigetes témában kimutatta a foga fehérjét. A vér nem válik vízzé. Orbánnak se nőtt gerince 2006-ban, és azóta sem.

    Azok után, hogy Csurka élő adásban arra buzdította az embereket, hogy szavazzanak a narancsra, én már nem ringatom magam ilyen hiú ábrándokban. Inkább készüljön fel mindenki arra fejben, hogy nem sokára nálunk is megtörténhetnek a londoni balhéhoz hasonló dolgok.

    VálaszTörlés
  13. Azt írja a Blikk, hogy 97 luxusautót vett a kormány a legfelsőbb kormányzati vezetőknek - 600 millióért.

    Ez az egyszeri olvasóban biztos dühöt vált ki, de ha jobban belegondolunk, a „luxus” autók Skodák, és ha visszaosztjuk 6 milkó egy autóért talán még nem a luxus kategória… :)
    Inkább egy jó nyomott árnak tűnik.

    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hű de fasza, kapnak a semmirekellők még száz autót, hanem hogy milyen tipikus szenzációvadász hír ez már megint, de amiről szól, az meg fostalicska ahhoz képest amekkora pénzek vesznek el a "fiatal" ""demokraták"" miatt.
    Panka.

    VálaszTörlés
  14. Panka, minél nagyobb mennyiségben vásárolnak valamit, annak arányában olcsóbb a termék. Ez autónál különösen, hiszen a gazdasági válság és a bedőlt hitelek miatt is az autókereskedelem nagyon visszaesett. Már eleve olcsóbb ha a gyártótól vásárolnak. Iszonyatosan nagy kedvezményeket is adnak, hogy folytatódjon a gyártás. Valszeg itt is érvényesül a 2-t fizet, 3-at kap elve.

    A 600 millió nem egy "fostalicska" összegű közpénz, ha azt vennénk alapul, hogy ebből 600 bedőlt hitelest (1 millió/ügy) azonnal ki tudtak volna segíteni pl. 3%-os kamattal és közben gőzerővel jogilag a szélhámos bankosok orrára koppintani.

    Amúgy kormányzati autókra, debreceni stadionépítésre (debreceni csapatot egyébként is az izraeli gyógyszergyár támogatja, építsen ő a saját költségén stadiont!), Lantos intézetre, fölösleges n-dik zsidókárpótlás fizetésére+4 zsidóegyház közpénztámogatására, és még hosszú a sor: SEMMI SZÜKSÉG!
    Kata

    VálaszTörlés
  15. Persze Kata, inkább csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy az emberek többségét az ilyen hírekkel etetik, sőt dühítik, de a valóban nagy összegekről, melyek elhagyják az országot nem tájékoztatnak senkit.

    Persze, hogy nagy pénznek tűnik nekünk ez a 600 milkó, de ha belegondolunk, hogy egy kormány tagjai Skodával járnak, annak nem szabadna annyira dühítőnek lennie önmagában (ha nem ismernék a többi gaztettüket persze!). Nem tudom, hogy a régi kocsikkal mi történik, de az egy bevett szokás a nagy cégeknél, hogy időnként leamortizálják a gépjármű parkot. Elképzelhető, hogy ezen ügy mögött is van egy még nagyobb ügy, de a tömegeket ezzel a - többihez képest - piszlicsáré pénzekkel dühítik, hogy legyen min szitkozódniuk a kisüsti mellett. Számomra ez a dühítő, ez az örökös morzsa csepegtetés, miközben egy Kóka, egy Iványi, Egy Veres, meg egy Draskovics még mindig szabadlábon van.
    Panka.

    VálaszTörlés
  16. Panka, ne olvass blikket, és nem fáj a fejed! :)

    TT

    VálaszTörlés