2011. augusztus 30., kedd

ITT AZ ŐSZ, FOLYTATÓDIK A NAGY ÁLLAMBONTÁS.

Janikám, zseniális ez az "állam méretreszabása" szlogen!
Csak ámulok és bámulok hogy mindenki milyen rutinosan játsza már a szerepét a magyar politikai cirkuszban. Orbán bejelenti hogy nagy baj van, az utolsó három hónapban váratlanul át estünk a versenyképes gazdasági paradicsomból egy aggasztóan válságos állapotba –természetesen a világválság miatt, naná mijazhogy!- és a többi párt erre egyhangúan azt feleli, hogy „mi tudtuk, mi megmondtuk, ez a gazdasági politika katasztrófához vezet”. Az átlagember számára nem igen tűnhet fel, hogy az egész összehangolt nyavajgás egy több párti politikai koreográfia aminek a célja előre megindokolni az állambontás folytatását. Hirtelen a hatalom hagyja, hogy az általában kisminkelt munkanélküliségi statisztika kicsit növekedjen (sőt, erre most Orbán különösen rá is mutat!) és azzal riogatja a pórnépet, hogy száz milliárddal rövidebb az állami bevétel a vártnál és, hogy ezt mindenképpen gyorsan kompenzálni kell az állam „méretre szabásával” (így nevezi Orbán az állam leépítését). Valóban minden e körül forog: az állam „méretre szabása” vagyis az állam leépítése, ahogy ez meg van írva a nagy globalizációs liszaboni szerződéses könyvben (és még világosabban a ciánmérgező bölcsek jegyzőkönyveiben). Ezt kell előre kimagyarázni a pórnép felé, nehogy olyan érzése támadjon, hogy egy kitervelt rombolási művelet folyik az orra alatt.

Szlogenkirályunk...
Most hát, „mivel az utóbbi három hónapban aggasztóan romlottak a gazdasági mutatók”, nincs mese, „méretre kell szabni” az államot, különben tovább nő a munkanélküliség és újjabb adókat kell bevezetni. Jól ki van ez találva és minden parlamenti párt részt vesz a színjátékban azzal hogy nem figyelmezteti világosan szavazóit a lényegről: ismét beindul nagy gőzzel az SZDSZ-MSZP által indított állambontás. A hisztéria a visszafizethetetlen államadósság törlesztésének elkerülhetetlennek bemutatott felgyorsítása (minek, ha már úgy is visszafizethetetlen?) és most a „váratlan-hírtelen-aggasztó gazdasági mutatók” körül nem más célt szolgálnak, mint az állam további leépítésének az indoklását.

Mi várható a következő hetekben, hónapokban, ami az állam leépítését –bocs „méretre szabását” illeti? Természetesen folytatódnak a korház- és iskolabezárások (amiket persze nem illik így nevezni, hiszen csupán „összevonásokról”, "átszervezésekről" meg ilyesmiről van szó), egyéb állami támogatások elmeszelése, állami és önkormányzati ingatlanok elherdálása miután gyakran az adófizetők pénzéből lettek felújítva (mint például most éppen Szigligeten az eddig irodalmárok alkotóházaként működő Eszterházy kastély, amiből hamarosan kaszinó vagy/és luxus szálloda lesz), az önkormányzati tulajdonban lévő vízművek átjátszása a vízmultik kezére (ezért is kell ellehetetleníteni előzőleg az önkormányzatok pénzügyi helyzetét, gyakran a fideszes önkormányzatok közreműködésével), de most napirenden van a MOL teljes privatizálása is.

Nemrég ötszáz valamennyi milliárdért vásároltuk vissza az orosz állam tulajdonába került MOL részvényeket (húszvalamennyi százalékot), ezzel tovább növelve az államadóságunkat, mivel IMF hitelből lett kifizetve a számla (amit aztán mi, a pórnép, törlesztgethetünk ad eternam). Orbán az energiafüggetlenség visszanyerésével indokolta a költekezést (anélkül, persze, hogy megkérdezte volna a fizető pórnép véleményét), de máris szó esik hívatalos körökben arról, hogy a visszamagyarállamosított részvények hamarosan ismét eladásra kerülhetnek, amennyiben a költségvetési hiány igényli (naná, hogy fogja!). Párhuzamosan arra is nagyon sok pénzt költöttünk nemrég, hogy ki legyen pofozva az Adriái kőolajvezeték (a „Barátság” vezetéke) és mivel várhatóan a MOL kapni fog a líbiai kőolajkutakból -jutalom közreműködésünkért a nátós mészárlásban- a vállalat Közép-Európa nagy energiatrösztje lesz. Az az európai multinacionális energiavállalat, amely meg fogja szerezni a MOL részvényeket a magyar államtól, egész Közép-Európa energia ellátását fogja irányítás alatt tartani és ezt elsősorban a jelenlegi magyar kormánynak és a magyar adófizető "önkéntes" közreműködésének köszönheti majd. Miért van az, hogy ilyenkor mindig egy bizonyos „vörös pajzs” képe villog a kis fejemben? 

Hasznos olvasnivaló

36 megjegyzés:

  1. Szerintem Mózes írta, és bizony nagyvonalkban ez a közeli jövő. A távoli még sötétebb. Mikor mond már ítéletet a magyar nép, hogy eddig s ne tovább??

    További adalékok a tervezett munkatörvényköny módosításáról, kiegészítve az állam lebontásáról szóló bevezetőt:

    -A munkavállaló munkahelyén és munkaidején kívül is a munkáltató elvárásának megfelelően köteles viselkedni.
    · Kollektív szerződés helyett majd az üzemi megállapodás is érvényesen szabályozhatja a jogokat és kötelességeket (az ÜT-nek nincs eszköze az akaratának
    kikényszerítésére).
    · A munkahelyen - a munkavállaló beleegyezése nélkül - kamera figyelheti meg a munkavégzést.
    · A munkáltató a munkavállalót bármikor, bármennyi ideig – akár más munkáltatónál is – munkaszerződésétől eltérően foglalkoztathatja (modern rabszolgaság előjele).
    · A fegyelmi felelősségre vonás szabályait KSZ helyett a munkáltató által a munkavállalóra „kényszerített” munkaszerződés tartalmazhatja.
    · Megszűnik a felmondási védettség minden korábbi szabálya.
    · Az átlagkereset helyett a távolléti díj alkalmazásával csökkenni fog a végkielégítés összege.
    · A heti pihenőnap és a munkaszüneti nap törvény szerinti időtartalma 7-22 óra között értelmezheti (1 nap nem 24 órából áll?).
    A kihirdetett munkarendet 3 nappal korábban módosíthatja a munkáltató, azaz pénteken rendelkezhetnek a hétfőtől érvényes munkaidő-beosztásról.
    · Az életkorhoz kapcsolódó alapszabadság csökken, azaz 45 év helyett csak 51 évesen
    éri el a 30 munkanapot.
    · A szabadságot az eddigiektől eltérően munkaórában is nyilván lehet tartani.
    · Megszűnik a gyermekszületés esetén az apáknak járó 5 munkanap - eddig távolléti
    díjjal -fizetett szabadság.
    · Csökken az éjszakai és megszűnik a délutános műszakpótlék.
    · A túlmunkapótlékot elsősorban azonos mértékű szabadidővel kell megváltani, a
    pénzbeni kifizetés ezentúl majd a munkáltató döntésén múlik!
    · A munkabérről a munkáltató nem lesz köteles havonta elszámolást adni.
    · A gondatlanul okozott kár esetén a munkavállaló akár a teljes kár megtérítésére is
    kötelezheti lesz, viszont megszűnik a munkáltató korlátlan kárfelelőssége.
    · A munkavállalók érdekvédelmét ellátó szakszervezetek jogai (ellenőrzés, vétó, stb.)
    döntő többségben megszűnnek, amely a munkavállalók jog- és érdekvédelmét
    lehetetleníti el.
    · A szakszervezeti tisztségviselők munkajogi védelme és munkaidő-kedvezménye
    megszűnik
    - a közfoglalkoztatásért járó nettó 43.000 Ft csökkenthető 28.000 Ft-ig, ha a munkáltató szerint nem megfelelően végzi a munkát a dolgozó (vagyis bármikor), valamint a közmunkás “kikölcsönözhető” cégek részére is. Nyilvánvaló, hogy a multik ezek után nem minimálbérért, hanem 28.000 Ft-ért fogják alkalmazni az embereket.



    No kéremszépen jövőre irigyelni fogjuk a kínai alsóosztály munkakörülményeit.

    Rabszolga magyar, mikor nyílik ki narancs hályogos szemed????

    Kraft

    VálaszTörlés
  2. Igen én írtam. Elképesztően jól látod sokszor a szitut, Kraft, annak ellenére hogy fiatal vagy. Bár csak a többség is ilyen tisztán látna, most nem lennénk ekkora pácban.

    mm

    VálaszTörlés
  3. Jó kis írás, nekem néha az az érzésem, hogy azt próbálgatja pártunk és kormányunk, hogy mikor mennek ki az emberek az utcára, és ennek megfelelően mikor lehet behívni az unijós zsandárokat, -megfegyelmezendő a csőcseléket, (akik nemrég még választópolgárok és fülke-forradalmárok voltak...)
    A helytartó hatalom valószínűleg saját rendőrségétől és a maradék katonaságától is fél, különben nem hozták volna létre a TEK-et. Merthogy -legalábbis véleményem szerint- a TEK nem más, mint az MSZMP-nek a munkásőrség, az MSZP-nek az INKAL volt...

    VálaszTörlés
  4. Velorex. Ezek csak egy dologtól tartanak: a tömeges elégedetlenségből fakadó lázadások. Ezért is hazudnak ennyit, hogy ezt eljerüljék. Tudják, hogy csak azt a csordát lehet terelgetni, amelyik tűri a gazdit és lehetőleg ragaszkodik is a gazdihoz. Magyarországon viszonylag könnyű dolga van a globalista elitnek, mert a magyar ember ha bár gyakran nagyszájú, általában nagyon békés, nem szereti az erőszakot. Persze ott vannak a kitudja hány százezer cigányok is, akik másképpen működnek, ők sokkal kevésbé iszonyodnak az erőszaktól: őket ezért "pozitív diszkriminációval" és mindenféle "segéllyel" lát el a globalista hatalom, hogy a seggükön maradjanak. A TEK egyekőre főleg egy pretoriánus gárda a politikai elit szolgálatában.

    mm

    VálaszTörlés
  5. Mózes,

    a cigányság politikai okokból véleményem szerint soha sem menne az utcára. Ha eltűnnének a segélyek, akkor meg hangosan rasszistáznának, és lopnának maguknak mindent, amire szükségük van. Gyurcsányék gondoskodtak róla 2006-ban, hogy a magyarnak ne legyen kedve hőbörögni, de ha tömeges elégedetlenkedések lennének újra, akkor most is gondoskodnának. Megvan már a technika, a tüntető tömeg kezelésére... A 80% birka azonnal szétszéled, ha azt a néhány bátor kolompost kiemelik, vagy eldördül néhány lövés. Szóval szerintem ha már nem tudják magyarázni a bizonyítványt, akkor gyorsan fabrikálnak egy tömegtüntetést, amit látványosan szét lehet verni, aztán mindjárt azzal foglalkozik mindenki, nem pedig az ország maradékának szétrablásával az állam szétrombolásával, és a magyarság végleges szolgasorba taszításával.. Egy esetleges rendkívüli állapot felülír mindent, és azt nem olyan nehéz összehozni...

    VálaszTörlés
  6. Velorex, a cigányság sztem kimenne az utcára, ha már nem tudna megélni a gyermekpótlék rendszerből, ehhez csak vezetők kellenek, de azok megvannak a maffiózó "vajdák" személyében. Ezek viszont csak akkor vinnék ki az utcára a cigányokat, ha megszűnne a pozitív diszkriminációs rendszer aminek köszönhetően nem létezik cigánybűnözés és még kevésbé cigány szervezett bűnözés.

    mm

    VálaszTörlés
  7. Régebben Posta oldalán sokat emlegették, hogy a Jobbik a legkártékonyabb párt az összes közül, ez még a választások előtt volt.

    Akkor nem értettem miért mondanak ilyet, kiálltam a Jobbik mellett, időközben leesett a tantusz.

    A Jobbik kreálói jól felismerték azt az állapotot, hogy a két nagy párt rajongói mellett egy egyre nagyobb társadalmi szegmens jelent meg, egy radikálisabb, változásért kiáltó réteg.

    Ezt le kellett fedni azonnal egy párttal, és ennek az áldozata lett a Jobbik. Közel 1 millió embert ezzel "kielégítettek". A Jobbik a politikában és a parlamentben szokatlan kritikus hangnemet ütött meg, és ez némi reményt adott a zembereknek.

    A gondolkodni képes része rájött, hogy egy nagy szabású átverés részei, a többiek még hisznek a jobbiknak, vagy abban, hogy elhozhatják a szebb jövőt.

    Ez az egyik oka, hogy nincs aki utcára menjen, másik része pedig az, amit Velorex 2006-ról említett.
    Budaházy benntartása szerintem amolyan példa statuálása, így kamikáze akcióba sem szabad kezdeni.

    Nem tudom elképzelni hol a pont, amikor már az európában egyedülállóan birka türelmű magyarnál is elszakad a cérna.

    Pedig amíg semmi erőt nem demostrál a jónép, akkor az Orbánnak egy visszajelzés, hogy mehet tovább a kijelölt úton.

    Napokban olvastam egy cikket, hogy Cipruson megszorítások jönnek, gondoltam szegények, őket is utolérte, néhány adat:

    -ÁFÁ-t 15-ről 17%-ra emelik (nálunk 25%)
    -Nyugdíjárulékot 2,5-ről 3%-ra emelik (nálunk 10%)
    -60 ezer euro feletti jövedelműeket 30 helyett 35% jövedelemadó terhel. (Orbán egykulcsos szarságát mindenki ismeri)

    Csak a kontraszt miatt másoltam be, hogy melyik országban mit jelent a megszorítás.

    Magyar rekord mennyiséget dolgozik és adózik, cserébe szart se kap, sőt még bele is rúgnak párat.

    Kraft

    VálaszTörlés
  8. Így van Kraft. Eddig remélhettük hogy a Jobbik valóban az, aminek adja magát, de most már a gondolkodó ember nem igen lát erre bizonyítékot. Mindenesetre nekem is úgy tűnik, hogy a Jobbik is része a nagy altató hazugságnak. Ami Budaházyt illeti, nem tudom hogy ő valóban egy áldozat vagy csak egy ál-áldozat (azaz ügynök), de ez nem is lényeges, a lényeg -ahogy írod- az, hogy Budaházy véget-nem-érő alaptalan fogvatartása egy elrettentő példa azok számára, akik lázadozni akarnának a hatalom ellen.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Mózes,

    csak most olvastam el a cikked végén ajánlott "hasznos olvasnivalót". Dobtam egy hátast... Érdemes lenne lefordítani és kitenni ide is magyarul. (feltéve hogy ez szerzői jogi okokból lehetséges)
    Igaza volt Fordnak, elég lenne 50 embert elzárni a világ dolgaitól, és ránk köszönhetne a béke...

    VálaszTörlés
  10. Ami pedig még nagyon kártékony a Jobbikban az az, hogy sok jó érzésű párttársukkal elhitették, hogy a Jobbik tényleg egy tiszta, új erő és nagy lendülettel, energiával próbálták ébresztgetni az embereket.

    emlékszem választások előtt a Jobbik szinte minden héten lakossági fórumot tartott, Posta is vendég volt, de Varga István is köztük volt, mind-mind szemnyitogató emberek.

    Ma lapít a Jobbik, mint szar a gazban. Bent vannak a városi képviselő testületben, semmire nem valók. Ott vannak a megyei közgyűlésben, semmire se valók.
    A jóérzésű emberek időközben belefáradtak a Jobbik impotenciájába.

    Apropó hová tűnt Morvai? Ki hallott róla valamit mostanában? Választások után tele volt a youtube vele. Vonáról szintén alig hallani.
    Ez lett a Jobbik.

    A legnagyobb bűnük pedig a cinkos hallgatásuk. Egy két lényegtelenebb dologban felhördülnek, de a lényeges kérdéseket kínosan kerülik.

    A kuruc.info egy hányinger. Csodálkozom magamon, hogy egy jó ideig onnan vettem a híreket.
    A barikad.hu pedig jóformán csak MTI cikkeket hoz le a saját publicisztika rovat nagyon sovány.

    Megtévesztés ördöki foka. Sokan átlátnak már ezen, de nem elegen.

    Kraft

    VálaszTörlés
  11. Én is csak most vettem észre a linket. Ha lefordításra nem is kerül, de lementeni mindenképpen érdemes, de ez tényleg nagy durranás lenne magyarul.

    Kraft

    VálaszTörlés
  12. Kraft,

    íme Morvai Krisztina frissen melegen:
    http://youtu.be/3sMRdpsZ7lw

    VálaszTörlés
  13. Velorex

    A nézőszám, és a videó alatti kommentek száma mindenre választ ad.
    Krisztinánál megakadt a bakelit. Egyébként óriási lehetőség egy élő adásban szerepelni a királyi tévén, Krisztina még ezzel sem tud igazán élni. Tünetekről beszél, amit mindenki érez, lát, de a lényeg itt sem kerül kimondásra. Na ez itt a baj.

    Kraft

    VálaszTörlés
  14. Sajnálatos, de akiket valamennyire is érdekel a politika, az ország sorsa, azok többnyire, a megosztó pártrendszert elfogadva, párt-elkötelezettek. Ráadásul azt látszanak igazolni, hogy nem racionális alapon, hanem elfogultan emocionális, érzelmi kötődéssel!
    Ebből kifolyólag, szinte lehetetlen szembesíteni őket a pártok, a párt-vezetők káros tevékenységével, amibe már beledöglik az ország!
    Magyarázatot nem találok a parlamenti csőcselék, a csőcselék kormányok, káros, ellenséges, társadalomellenes tevékenységének eltűrésérére.
    Azaz, csak egy magyarázhatja: ilyen szinten van szétverve a társadalom! Ilyen szinten génkezelt, tudatmódosított a társadalom!
    Gyzoltán/piskota

    VálaszTörlés
  15. Velorex, Kraft, teljesen egyetértek azokkal, amit írtok. A Dejan Lucic szöveget nem igen van kedven lefordítani, mert Magyarország és a narancs hatalom kimondottan Rothschild terület és ilyen nyíltan beszélni róluk nem annak való, aki még sokáig szeretne kertészkedni :) Ami a kurucot illeti, a primitív rasszizmusa és a gyakori amerikai globalizáció-melletti állásfoglalás, illetve az, hogy általában kerüli a liszaboni szerződéses globalizáció témát is meg az, hogy kimondottan a gyűlöletkeltésre és a szenzációra megy nekem is sokszor undorító de az a legszomorúbb, hogy bizonyos témákban ez az egyetlen hírforrás ma már Magyarországon.

    mm

    VálaszTörlés
  16. Annyit még hozzátennék: akár mennyire is lehet a legkárosabb pártnak kikiáltani a Jobbikot, akkor is a Jobbik az a párt, aki azokat tömöríti, akiket leginkább lehet a helyesnek vélt irányba fordítani...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  17. Zoli, én is abszolut így látom. Talán hozzátenném, hogy ma már az átlag magyar ember annyira skizofrén állapotba került, hogy teljesen elvesztette a talajt a lába alól: egyik oldalról látja hogy minden összedől körülötte és persze fél, hogy őt is elkapja a cunami, de a másik oldalon a kedvenc politikusai mindig valami óriási reményt kecsegtetnek előtte (Orbán az Európai Uniót, Vona a következő választások után majd beköszönő "nemzeti" korszakot), így hát az átlag magyar állandóan ketté van hasítva a reménytelenség/félelem és a remény/vágy között.

    mm

    VálaszTörlés
  18. Á második kommenteddel is egyetértek, Zoli.

    mm

    VálaszTörlés
  19. "A háztartások fogyasztásának csökkenésével kapcsolatban Orbán Viktor arról beszélt, hogy sok családnál van több pénz most, mint egy évvel ezelőtt, szerinte azonban "innentől kezdve" a kormánynak nem dolga, hogy eldöntse az emberek helyett, mit csinálnak a pénzükkel: fogyasztanak, megtakarítanak vagy adósságot törlesztenek. "Inkább azon gondolkodom, hogy ha már az emberek többet takarítanak meg, mint korábban, akkor hogy tudnánk lehetővé tenni, hogy ez a pénz (...) valamilyen módon szerepet játsszon a magyar állam finanszírozásában. Tehát hogyan tudnánk elérni például azt, hogy a magyar államkötvényeket közvetlenül az emberek vásárolják meg, és a lehető legegyszerűbb úton jusson el hozzájuk, ha már takarékoskodni akarnak" - vetette fel, hozzáfűzve, hogy a magyar állampapíroknál biztosabb megtakarítás nem létezik ma Magyarországon." http://hetivalasz.hu/uzlet/a-kovetkezo-egy-hetben-javaslatot-fog-tenni-a-kabinetnek-40908/

    A munkabérek egy része államkötvényben lesz fizetve vagy mi a frászkarikát tervez megint őfelsége, hogy kizsebelje a maradék középosztályt?

    mm

    VálaszTörlés
  20. mm,Zoltán, én is egyetértek a hozzászólásaitokkal, viszont ilyenkor mindig hiányérzetem támad arra nézve, hogy nem egészítitek ki a jogos kritikátokat és a valóságot tükröző meglátásotokat azzal, hogy végre valaki levezeti a megoldás kulcsát. Ez alatt azt értem, hogy ha a pártalapítás végérvényesen járhatatlan út és még egyszer hangsúlyozom, hogy maximálisan egyetértek azzal, hogy a többpárt rendszert miért hozták létre, de mm. Te is sokszor említetted hogy nehezményezted Posta kritikáit a jobbik ellen, pont azért hogy a fidesznek ne legyen kétharmada vagyis teljhatalma. Ha nincs több párt rendszer akkor teljhatalmú irányítás van, ami nem lenne baj ha valóban a nemzet érdekeit képviselné. Visszatérve eredeti kérdésemhez, Ti hogyan látjátok, miben látjátok a hatalomhoz való akár csak közeledést is, ha nincs párt mögötte, hogy megmérettesse magát szavazósdi útján, mert az én olvasatomban ezen kívül nincs más módszer per pillanat mint a Castrói módszer, ami egyébként nagyon kedves számomra, de utópia a jelen helyzetben. Zombik és farizeusok országává lettünk, ezért megvalósítható megoldásra lennék kíváncsi. Tudjátok a kritika az fontos, ha objektív akkor még hasznos is, de önmagában elégtelen. A MEGOLDÁS levezetése nélkül csak előjátéka valaminek.Á.

    VálaszTörlés
  21. Árpi. Tudjuk már, hogy a demokráciának nevezett akármi valóban álcázott oligarchia, vagyis olyan rendszer amiben a politika hátterében egy szűk pénzelit vezeti a bált. Ez ellen mi nem tehetünk, de ha sokan ráébrednek, akkor nehezebben lesznek manipulálhatók és a végén az oligarchiának muszály lesz bevetni az erőszakot, hogy tovább uralkodhasson. Ha viszont már nem a demokrácia hazugsággal uralkodik az oligarchia, hanem erőszakkal/terrorral, akkor az már egy nagyon ingatag rendszer ami előbb-utóbb összeomlik és ami talán a politikusoknak és a rendszer gazdáinak sem adna nagy élvezetet. Én per pillanat most csak eddig látok, de ami speciel Magyarországot illeti, 2014-ben a Jobbikra fogok szavazni amennyiben az bejelenti, hogy Morvai lesz a miniszterelnök győzelem esetén, mert ha még valakiben képes vagyok többé-kevésbé bízni a magyar politikában, az egy nő és különösen ő. Persze, lehet hogy nagyon tévedek, de ha már így is úgy is ebben a rendszerben vagyunk egyelőre, akkor inkább legyen ő a menőmanó.

    mm

    VálaszTörlés
  22. Árpád!
    Természetesen kell lennie, s van is, megoldás!
    Természetesen az messze nem elég, hogy következetesen fellépünk a mát jellemző, következetesen elfogadhatatlan jelenségek, történések ellen!
    Ugye tudod, hogy hiányérzeted jórészt önkritikát takar, magamat illetve tudom!
    Sajnálatosan nem jutottunk el oda, hogy ne csak tagadjunk, hanem elfogadható és követhető programot, irányelveket adjunk. Akár kormányszintű programot is beleértve...
    Sokunkban él, hogy mit, hogy mint kéne.., sok jó, és sok jónak vélt gondolattal... Viszont hiányzik a lehetséges egyeztető fórum.
    S innen kezdve jöhetne a vég-nélküli okoskodás...
    Vagyis, kulcskérdés, a legfontosabb kérdésekre koncentráló, igenis "népszerűségre" törekvő, szűkített program, elképzelés, melynek könnyen átlátható logikáját széles körben lehet elfogadni! -mert a tömegnyomás szükségszerű!
    Ez a kályha, ahonnan indulni kell...
    Egyenlőre ennyit, mert beégnek a zöldségeim a földbe...
    Gyzoltán/piskota

    VálaszTörlés
  23. Lényegében Árpival értek egyet.

    Nekem egyre inkább a következő meglátásom van :

    Anyag nem létezik csak a puszta energia. A gondolat is energia. A pozitív gondolatok pozitív energia a negatív gondolatok pedig negatív energia.

    Minél inkább szajkózza valaki a negatív gondolatait annál inkább gerjeszti a negatív energiát.

    Ez persze nem egy anyag-szemléletű hozzáállás.

    Mi a megoldás ? pozitív energia gerjesztése. NINCS olyan helyzet amiből ne lenne kiút. Minden helyzetre van megoldás. Ehhez viszont meg kell érteni, hogy nincs előre megírt jövő. A jövőt mi hozzuk létre a pozitív vagy a negatív gondolathullámainkkal.(és azt követő cselekedeteinkkel)

    SENKI nem függetlenítheti magát a rendszertől. A gondolatok kölcsönhatásban vannak egymással és hatnak egymásra. Egy negatív gondolatot képes kioltani egy ugyanolyan intenzitású pozitív gondolat. A pozitív irányú változáshoz pozitív gondolat-túltengés szükséges.

    Azt kell, hogy mondjam, hogy az ember szabad akarata gyakorlatilag abban szabad, hogy dönt : pozitív energiát akar gerjeszteni vagy negatív energiát. Minden "rossz" előrejelzés ellenére is lehet pozitív gondolatokkal szemlélni a világot. Sőt, csak így érdemes!

    Az az ember, aki elárasztja a saját fejét negatív gondolathullámokkal ahhoz hasonlít, mint aki szándékosan káros és mérgező ételekkel tömi a hasát. A gondolat is lehet káros és mérgező. Aki ilyenekkel tömi a fejét az ne csodálkozzon, hogy ha levert és pesszimista hangulata lesz. Hogy ha nem lesz kedve semmihez, elhagyja az élet kedve. Mit hitt, hogy mi lesz ? Aki negatív gondolatokkal árasztja el saját magát az negatív energiába burkolja magát.

    Mózes írásai mellé kellenének TT, szultán, lélekgyógyász és mások pozitív gondolatai, hogy ne billenjen fel az egyensúly.

    Nem azt mondom, hogy nincs szükség a negatív fejlemények előrevetítésére, hanem azt, hogy ezt úgy célszerű megtenni, hogy mellé megfelelő adag pozitív gondolatot is mellé teszünk. Hogy ne szegjük a kedvét a kedves olvasóknak.

    Aki képes megérteni, hogy ez a "gondolat-mátrix" hogy működik az képes bármekkora adag negatív esemény közepette is megőrizni a humorát és a jókedvét. Gyakorlatilag a semmiből (vagyis inkább legbelső mély meggyőződéses hitéből, Istenszeretetéből) képes pozitív energia hullámok gerjesztésére. Bármilyen vészterhes időben és rossz körülmények között. Az ilyen ember körül mindig van remény és mosoly. Mindig erőt tud önteni másokba és tudja lelkesíteni az elkedvetlenedetteket. Ennek a végtelen pozitív energiának a forrása a szer-etet. Aki ebből tud meríteni azt nem lehet se pesszimizmusba dönteni sem elvenni a kedvét.

    :)

    bukovinai

    VálaszTörlés
  24. Egy dolgot meg kell érteni: ameddig egy adott országban a polgárok többsége becsapható, addig be is lesznek csapva. Ez különösen igaz Magyarország esetében, mert nálunk sok zsákmányolni való van és azok számára, akik minket be akarnak csapni, mindig rendkívül sok magyar cinkos akad különböző okok miatt. Én csak azért írogatok a blogon, hogy néhány emberrel több legyen az ébren lévők száma, akik aztán tovább tudnak ébreszteni és így tovább. Nincs expressz megoldás, mindenhez idő kell és jobb, ha arról nem nagyon álmodozunk, hogy eljön a "szebb jövő" számunkra, az is szép ha eljön a gyerekek számára de ezért nekünk kell felébrednünk először.

    mm

    VálaszTörlés
  25. mm, ez a Morvais dolog ugye csak vicc volt.....Á.

    VálaszTörlés
  26. Mózi, a kuruc.infó ugyanazt a funkciót tölti be, mint anno a "Szabad Európa Rádió" ugyanazon fizetős/finanszírozós háttérrel. Félvalós információikkal tkp. az esetleges rendkívüli helyzetekre toborozza rejtetten a manipulált tettre kész "csőcseléket" akik bármire készek egy általuk generált, provokatív helyzetben, pl. álforradalomra. Anno rejtett mérőkocsikkal ellenőrizték, hol kb. hányan hallgatják SZER-t,játék kedvéért még "zavarták" is, hogy az illető kollegiális és baráti közegekben - mindenhol voltak tégla elftársak - panaszkodjanak az adások zavarása miatt, de őket könnyen feldobták a besúgók. Mára finomodott a helyzet, Facebookon keresztüli hozzászólási lehetőséggel, mely seperc alatt ellenőrizhető. Hát nem érdekes, hogy kurucon csak kb. egy éve lehet hozzászólni cikkekhez, de nem helyi regisztrációval amely valahogy védené hozzászólót, hanem egyenesen az azonnal beazonosítható Facebookon keresztül.
    Kata

    VálaszTörlés
  27. Árpi, "a Morvais dolog" sajnos nem vicc, újabb módszerváltás rájuk kényszerült célja, hogy a tartalom (rossz rendszer átmentése) maradjon, csak a megtévesztő külcsíny változzon. Pongrácz Gergely híres mondása "Kimentek a tankok, bejöttek a bankok" ma imigyen változik: Kimennek a bankok, bejöttek a blankoltak.
    Kata

    VálaszTörlés
  28. TT

    Most fekete humorral fogok élni előre is elnézést kérek, de ez a "nincs anyag" dolgot én jelen pillanatban úgy tudom értelmezni, hogy egyre több magyar háztartásban nincs megfelelő mennyiségű élelmiszer, és mindaz, ami már a puszta lét fenntartásához szükséges és valóságos anyag.

    Nekem pl. a Nutella igen is anyag, miazhogy! :-)

    A materialista korszaknak soha nem lesz vége, amíg ember él a földön, max a hozzáállása változik a matériához.

    Ami pedig a pártokat és a megoldást illeti, ugyan nem az ideális megoldás, de realitását tekintve Mózes véleménye egyezik meg leginkább az enyémmel.

    Ha 2012-ben nem ugrunk dimenziókat, már pedig szerintem nem fogunk, akkor marad a pártrendszer, és ha a fidesz így folytatja, akkor a legutolsó szalmaszál a Jobbik lesz, de ez sem az igazi megoldás.

    Kraft

    VálaszTörlés
  29. Így van Kraft.

    Ami az "anyag vagy nem anyag" dolgot illeti, TT, ha mélyebben belegondolsz, ezek csak szavak. Az a tény, hogy az embernek korlátolt lehetőségei vannak megérteni a mindenséget. Csak szavakkal tudunk dobálózni: anyag, részecske, energia, rezgés meg ilyesmi. Azt sem tudjuk pontosan, hogy mit jelentenek ezek a kategóriák vagy hogy jelentenek-e egyáltalán valamit. De ha tudnánk is, mi van akkor, ha az ultíma igazságnak nincs köze sem annak amit anyagnak nevezünk, sem annak amit energiának nevezünk. Ne legyünk már ennyire beképzeltek, nem biztos hogy elég vagyunk ahhoz (legalábbis a jelen állapotunkban), hogy megértsük a világot. Nincs értelme ezt a témát összekeverni a mindennapi "ide-áti" problémáinkkal, mert úgysem vagyunk képesek megérteni a "valóság" igazi jellemét, ha egyáltalán van értelme ennek a kérdésnek.

    mm

    VálaszTörlés
  30. Árpi, mindig kell adni esélyt a reménynek, ha csak nem vagyunk biztosak abban, hogy nincs értelme. Akkor viszont nagyon szomorúvá válik élet, mert remény nélkül nincs élet. Ami Morvait illeti, nem vagyok biztos abban, hogy nincs értelme reménykedni benne.

    mm

    VálaszTörlés
  31. "Az a tény, hogy az embernek korlátolt lehetőségei vannak megérteni a mindenséget."

    Mózes ez a kulcsmondat! Nagyon fontos. Vajon az ember miért látja a fény teljes hullámhosszának csak egy bizonyos részét, amit mi a szivárvány színeinek hívunk?
    Azért, mert erre van szükségünk. Sem az alacsonyabb, sem a magasabbakat nem kell, hogy lássuk.

    Tök egyetértek Mózessel, kár a kettőt összemosni keverni.
    Itt van egy csodálatos bolygó számunkra, ami nekem anyag, mert ezt a szót találták ki rá, nem tudom másként értelmezni. Vas, víz, homok, kavics, fa..stb mind, mind anyag.

    Miért kéne nekünk megérteni, hogy a fa, mitől fa, és nem kő? Nem érdekel.
    Attól, hogy valaki ezt nem érti élhet egy teljes boldog életet, elhiszed?

    Egyébként beleolvastam az ajánlott könyvbe, kell hozzá bizonyos fizikai ismeret, de alapvetően elvont olvasmány. Rövid benyomásom, hogy összemossa a tudományt az ezotériával. Amire a tudomány nem tud kielégítő választ adni, arra belép az ezotéria.

    Lehet és talán kell is magunkat vigasztalni, hogy nem lesznek hosszú véres évtizedek előttünk, de Orbán atyánk azért megszorít.
    A végén tényleg nem lesz semmi "anyag", amit ma még pénznek hívunk, és az életünk függ tőle.

    Kraft

    VálaszTörlés
  32. Kraft :

    Ha anyag, akkor legyen anyag.

    "egyre több magyar háztartásban nincs megfelelő mennyiségű élelmiszer, és mindaz, ami már a puszta lét fenntartásához szükséges és valóságos anyag."

    Ennél nagyobb baj az, hogy szinte alig van olyan háztartás ahol az embereknek fogalmuk lenne arról, hogy mi az az élelem anyag amire valóban szüksége lenne a szervezetüknek.

    Egyébként meglepődnél, hogy milyen kevés élelemmel beéri az ember, és hogy azt a keveset milyen egyszerű előállítani.... CSAK A TUDÁS KELL hozzá semmi más és nem halsz éhen és a családod se akármilyen körülmények jönnek...

    Ezt a tudást próbálják eltüntetni mindenáron.

    (Előled is...)

    Anyagi javak helyett inkább ezt a tudást kell összegyűjteni, s tovább adni. És akkor jöhet bármi, éhen legalább nem halsz. :)

    (Közért nélkül is van élet - ha van megfelelő tudásod, meg pár alapvető eszközöd hozzá)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  33. Mindent mit teremtesz, pl. pozitív gondolatok, annak megteremtődik az ellenoldala is! mondok egy példát: elkezdek ásni egy gödröt, ami egyre mélyebb lesz és mellette egy re nagyobb az odarakott földkupac!
    Ezért mivel minden energia és arra törekszik, hogy kiegyenlítse magát , mert ez a mozgás az élet, így nem sokra jutunk a pozitív gondolatokkal sem :((((((((((((((!
    Szerintem, GA

    VálaszTörlés
  34. GA, ennyi erővel ne csináljunk semmit se, csak üljünk a fotelban karba tett kézzel:)

    Tudod van egy nagyon jó, régi számítógépes játék(Baldurs Gate2), aminek az elején egy feladvány várja a kalandozót: lényege, hogy bármit teszel, annak a következményeivel számolnod kell. Ha szembe tudsz nézni a következményekkel, és nem futsz el előlük, az már reményre adhat okot. A megoldásért pedig mindig küzdeni kell, a sült galamb-effektus még sosem vált be senkinél, szerintem.

    VálaszTörlés
  35. moonlight!
    A helyes irányba gondolkodol!
    Természetesen a hatalom kisajátító bitorlók, a megszédítő hatalmat gyakorolván, a méltatlan jólétet élvezve, mi a fészkes fenének akarnának, kockázatokat is magában-hordozó, változásokat?!
    Szinte tapintható az erőfeszítésük ellenállni minden lényeges változásnak, de főleg, a hatalmi változásnak!
    Minden veszhet, csak a hatalmuk, a jólétük maradjon!
    Gyz/piskota

    VálaszTörlés