2011. augusztus 19., péntek

Pallagépítő őseink




Úgy gondolom egyik székely testvérünk jelentősen hozzájárult a nagy kirakó megértéséhez.
Erdély csodálatos tájairól, és a valódi magyar kultúráról-történelemről, a 35.000 éves pallagépítő őseinkről szóló kisfilmet ajánlom megnézésre.

Érdemes hallgatni a székelyekre… :)

TT



36 megjegyzés:

  1. Lehet megköveztek, de én nem osztom azt hogy a magyar a legszebb, a legjobb és legokosabb. Ugyanúgy vannak köztünk kiválóak és hitványak mint bármely nemzetben. Azt sem osztom, hogy Krisztus magyar volt meg az ősember magyar volt, vagy azt hogy a minden nyelvek eredete magyar volt.
    Azt viszont osztom, hogy a magyar nyelv, talán az összes nyelv közül a legtöbbet őrzött meg az egységes ősnyelvből ha volt ilyen, a kettő nem ugyanaz.
    Keresek egy linket amit nem találok, kiváló kutatás konkrét eredményeit publikálják benne, a magyar nyelv és más világnyelvekkel összevetve, de addig is amíg megtalálom ezzel kell beérnetek:-))
    http://szekelyfold.info.ro/index.php/a-magyar-nyelvrol

    Amit biztosan állíthatok, anélkül, hogy más nemzet érzékenységét megbántanánk, az az, hogy a magyaroknak nem kell szégyenkezniük múltjuk és kultúrájuk miatt, egyenes gerinccel büszkén mondtam eddig is a világban, hogy magyar vagyok, bár volt olyan akinek fogalma sem volt hol van Magyarország. Ami a jelent illeti annál inkább van mit szégyellnünk, mert hitvány jellemre vall mindaz amit ez a nemzetközösség megenged azoknak akik a vérét szívják.Á.

    VálaszTörlés
  2. A Párizsi Sorbonne egyetem kutatói számítógépek segítségével megvizsgálták a világ összes kis és nagy, élő és holt nyelvét abból a szempontból, hogy melyik őrzött meg legtöbbet az ősműveltség nyelvelemeiből, vagyis az ős-etimonokból (etimon: valamely szó alapformája, őse, amelyből származik).

    Ezek alapján megállapították, hogy a magyar az egyetlen nyelv mely szavaiban 68% -ot őrzött meg az ős-etimonokból, míg pl. angol nyelv 4%, a latin 5%, a héber 5%, a csendes-óciáni nyelvek 7%, az indiai munda-khol 9%, a tibeti szanszkrit 12%, az őstörök, türkmén 26% ős-etimont tartalmaz.



    Ez az elképesztő százalékarány újabb bizonyítéka a magyar nyelv ősiségének. Á.

    VálaszTörlés
  3. Árpi, ezeket a teóriákat én sem osztom. Akad így is nép, aki kiválasztottnak képzeli magát. Ettől függetlenül különleges sorsot szánt nekünk a jó Isten.

    VálaszTörlés
  4. Árpád!
    Szokás szerint dicséretben kell részesítselek.
    Igazán dicséretes, hogy gondosan ápolt és vigyázott szerénységed, jellemességed áttételt nyert nemzeti síkra is...
    Helytelenítem!
    Még akkor is, hogy bizony Magyarország, Magyar Államfő jó régen kapta meg a jogosan kijáró, elvárható tiszteletet, elismerést, méltóságot!
    Talán emlékeztethetlek a levert, szétesett háttért jelentő Francia-országra, mikor is de Gaulle, a tőle szokott és elvárt, elfogadott szerénységgel védelmezte hazája méltóságát, akár a seggfej, jellemtelen tömeggyilkos gazember Churchill ellenében és nagy bánatára is!
    Magyarország ezt a természetes méltóságot utoljára a kritikus helyzetben alkalmatlan Horthy Miklós kormányzó személyében élvezhette, meg vesztette el, tétovázásával, határozatlanságával, nem utolsó sorban zsidó környezete befolyására, s vált, hűséges katonái sírásójává!
    A manipulált történelemírás átsiklik, meg sem említi a későbbiekben százezrek értelmetlen halálához vezető, Horthyt terhelő, mindent eldöntő csatavesztést: az Anschluss végrehajtása során Hitler napokig megállította csapatait az ezeréves határon, hogy hiába várja a természetes és elvárható, végül is elmaradó magyar válaszlépést! Az elkötelezettség, az elvesztett bizalom maradt a csatamezőn. Meg a vonalasan levezethető katona-politikai következmények, túl azon, hogy ide vezethető vissza, hogy alárendelt fegyverzet került alkalmazásra...
    Horthy zsidó környezete, meg a dühödt, őrjöngő, azóta is zsidó média uszítása: "Hitlertől ajándékot?!" vezetett el egészen a "Don-kanyarig"!
    " A nem cselekvést nehéz tetten érni!"
    Ez azért is "érthetetlen helyzetkezelés volt", mert ebben az időben már felismerhető volt Moszkva eszement fegyverkezése, és nyíltan vallott /Zinorjev/, Európát lerohanó célja!

    Visszatérve; ma igen kevés okunk lehet büszkének lenni.., de országos és emberi méltóságunkat nem adhatjuk fel!
    Társadalmunk, s elsősorban a hatalom alapvető bűntette ezen méltóság folyamatos megsértése, semmibe vétele!

    Gyöngyösi Zoltán/piskota

    VálaszTörlés
  5. Üdv Elnök urak! Külön üdv a feltalálóknak!

    Há mi ez a halottasház?? Semmi Novák gyerek gyalázás?? Rátok se ismerek. Azt hittem, már rég főoldalon külön topicba hozzátok a hírt! Pedig most lehetne mocskolódni. :) Ki ne hagyjátok, nem is ti volnátok!

    VálaszTörlés
  6. Moto barátom, eltévesztetted a házszámot. Itt nem gyaláztak eddig senkit, de jó párszor szó volt jogos, vagy vélt elvárásokról a Jobbikkal, mint legnagyobb nemzeti szervezettel szemben.
    Ehhez semmi köze, hogy két embernek gyermekük született.
    Hála Istennek a baba és az anyuka is jól van a hírek szerint. Ennek csak örülni szabad, mert a statisztikák szerint jócskán fogyunk.

    TT

    VálaszTörlés
  7. Oké TT, akinek nem inge, annak nem szólt.

    VálaszTörlés
  8. Mr. Moto miről van szó? Valaki megszületett vagy meghalt? Mi bajod elftárs? Ki gyalázott kit, rajtad kívül? Bolond vagy Te a javából, tudod csak azokkal foglalkozunk akiknek jelentősége és súlya van, gondolom ezzel Te is így vagy azért jár ki számomra a külön köszönés:-)Á.

    VálaszTörlés
  9. Nahát... ez mindennek a teteje! Kikérem magamnak!
    Találkozunk a bíróságon! :)

    VálaszTörlés
  10. Névtelen, ennek semmi értelme, ne hergeljétek magatokat. Nem valami ellen , hanem valamiért kell küzdeni, ahogy e lap mottója :-)) is mondja, meg hát a beszólókat hanyagolni kell, amennyire lehet. Én is csak azért reagáltam mert jó a hangulat, eredményes megbeszéléséket folytattam az elmúlt két napban, azért is nem voltam gépközelben, de ha eljön az ideje akkor mindenről bővebben....Á.

    VálaszTörlés
  11. Mindenkit beperelek!!!
    Találkozunk a bíróságon! :)

    VálaszTörlés
  12. Milyen szép is itt, 35.000 évre visszanyúló őseink "tövében", tudásuk, tetteik legtiszteletteljesebb megemlékezésének alkalmából egymást b.szogatni.

    Gratulálok gyerekek.
    Moti, sikerült a provokáció, a többiek meg szépen benyelték. Gratulálok, gyerekek. Hajrá magyarok!

    TT

    VálaszTörlés
  13. No jólvan akkor most elfogyott a türelmem...

    VálaszTörlés
  14. TT. itt csak a névtelen nyelte be a valamit, aki lehet moto is mivel senki sem reagált rá...Á.

    VálaszTörlés
  15. Miért kell ollózni? Minden hozzászóló valamilyen információt jelent, még Moto hszólásai is. Én például ezért soha nem vettem le egy hozzászólást a lapról, ha bár megtehettem volna. Ez szerintem gyerekes viselkedés és annak idején többek közt ezért is léptem ki Posta blogjából ahol valamilyen admin manócska habzó szájjal kezdett ollógatni. Ráadásul abban igaza volt Motonak, hogy legalább egy kis életet nyomott a blogba a hozzászólása. Na mindegy, a végén még igaza lesz Motonak, egy halottasház lesz a blogból. Kár.

    mm

    VálaszTörlés
  16. Hm... jó kis levél a dalai lámához:

    http://kataklizma.info/2011/01/24/heffner-atilla-levele-a-dalai-lama-oszentsegehez

    A levélíró választ valószínűleg nem kapott a lámától, de maga a levél egy elég jó spirituális összefoglaló.

    Az történt ugyanis, hogy a dalai láma évtizedek óta látogatja a Pilis-i Dobogókőt, de amikor tavaly év végén egy liberálisok (!) által szervezett előadásán rákérdeztek a Föld szívcsakrájára, akkor kinevette, és ostobának nevezte szinte az egész magyarságot.

    Ha Mózi által nem derült volna már ki a láma Róccsildékkal ápolt baráti kapcsolata (akik gondolom pénzelik, utaztatják körbe a világban Kína rosszhírét keltve), akkor még az lenne a véleményem, hogy a saját érdekünkben, és Dobogókő védelmében nem mondott igazat, de így azonban nem tudok másra gondolni, minthogy azt mondta amit a gazdái elvártak tőle.
    :(

    TT

    VálaszTörlés
  17. Még azt sem valszeg, TT. Dalai mögött az amerikai (haldokló) birodalom áll, aki számára semmi jelentősége nincs a spiritualitásnak, sem a magyarságnak, sem különösen a kettőnek egyben. Dalai ugyanaz a bábszínház kategória, mint az összes nyugati politikus.

    mm

    VálaszTörlés
  18. Mózi, annyi a különbség, hogy Postáéknál a normális kritikákat is törölték nem egyszer. Ezeknek az anyázós hozzászólásoknak meg aztán nagyon sok értelme volt:) A normális kommentek maradtak a helyükön, Motoé is. Inkább legyen üresebb a blog, minthogy azzal legyen tele, hogy 2 ember a jobbikos miniszterek ürülékéről értekezik.

    VálaszTörlés
  19. Moonlight, szóval te vagy az aki ollózik ezen az oldalon miközben gyakorlatilag alig járultál hozzá a bloghoz. Minek képzeled magad, valami nagy inkvizitornak?

    mm

    VálaszTörlés
  20. Pillanatnyilag Moonlight tartja életben a blogot, Mózi. Ha ő nem lenne, sem Árpi, sem az én cikkeim, és sok egyéb nem került volna fel. Velorex sajnos abszolút eltűnt, Kraft sem ír semmit, csak néha olvas, Te is kicsit mintha megsértődtél volna (vagy csak sok a nyári kerti meló, nem tudom), úgyhogy szerintem nem érdemes Moon-t cseszegetni, mert tök jogos volt, hogy kivette a primitív hozzászólásokat - ezt egyébként Velorex is megtette korábban is.
    Amúgy mit tudtok róla?

    TT

    VálaszTörlés
  21. Én is ugyanúgy hozzájárultam, csak kisebb mértékben. Ebben a blogban ugyanúgy benne vannak az én gondolataim is. Egyébként Kraft és jómagam szoktunk moderálni, ha valakinél elszalad a ló.

    Ha ez Neked ennyire tetszik, akkor nyugodtan vitatkozz Motoval név nélkül.

    VálaszTörlés
  22. TT, miket beszélsz? Moonlight legfeljebb saját seggét tartja életben mert itt mindenki (nem vagyunk túl sokan) maga teszi fel az általa írt bejegyzéseket, kivéve talán Árpi. Magyarán nincs itt szükség egy szaros ollózó "adminra", legalábbis eddig azt hittem.

    mm

    VálaszTörlés
  23. Tudod mit Moonlight? Mától azt csinálsz a bloggal amit akarsz. Nyugodtan játszhatod tovább az inkvizitort, élvezd ki jól magad. Persze nélkülem.

    mm

    VálaszTörlés
  24. Érdekes módon régebben egyszer sem emeltél szót senki "inkvizítorkodása" ellen:) Csak nem sikerült kitörölnöm valamelyik "elmés" megjegyzésed?

    Nem csinálok azt, amit szeretnék, mivel ez a blog nem az enyém. Az admin jogot Velorex-től kaptam, szóval ha hibázom, akkor NEKI tartozom elszámolással. Sajnos ma már nem sok ideje van a blogra.

    Ahogy TT is írta, szívesen kirakom bárki cikkét az oldalra.

    Értelmetlen marakodni itt nüansznyi dolgokon, ennek az oldalnak nem erről kellene szólnia...

    VálaszTörlés
  25. Móz, az én cikkeimet nem én rakom fel ide, hanem Velorex, vagy Moonlight.
    Velorex annak idején felajánlotta az admin jogot, de idő hiányában én visszautasítottam, így csak hébe-hóba ha írok valamit, az kerül ki.

    Szerintem teljesen jogos a moderálás minden normális helyen. Ez nem inkvizíció, hanem az oldal szellemi szintjének megőrzése érdekében történik. Kár ezért Moon-t basztatnod, csak mert a névtelen, teljesen off hozzászólásodat törölte.

    Mózi! Miért hagyod magad egyébként provolálni Moto által? Ennél sokkal többre tartottalak.

    TT

    VálaszTörlés
  26. A cenzúra nem "nüansz". Mivel Velorex létrehozta a blogot, el kell ismernem a jogát hogy törölgessen hszólásokat tetszése szerint, de sosem díjjaztam ilyesmit. Azt már nem nem fogadom el, hogy rajta kívül bárkinek legyen joga itt törölgetni olyasmit, amit nem saját maga írt, főleg ha csak "kissebb mértékben" járult hozzá a blog tartalmához. Ha szaporodnak a kis admindiktátorok, én inkább megyek.

    mm

    VálaszTörlés
  27. Mózi, az nem diktátorkodás, pláne nem cenzúra, hogy a blog színvonalát nem engedem lesüllyedni a kocsmai bunyó szintjére. Mióta szemléled Te ennyire liberálisan a világot? Az oldal olvasottságát nem műbalhékkal szeretném növelni, és szerintem a többiek is így vélekednek.

    Nálam kicsit felment a pumpa, hogy egy ilyen érdekes cikk alatt egymás szapulása ment ordenáré módon.

    Ami a személyemet illeti, a 22 évemmel nagyjából az unokád lehetnék. Ennyi idősen nem hiszem, hogy szégyenkeznem kellene, mivel érdekel a világ, ami körülvesz minket, és nem a Való Világ előtt tátom a számat. Te és a többiek még jó, hogy több mindent hozzá tudtok adni az oldalhoz, mivel milliószor több tapasztalat van a hátatok mögött.

    VálaszTörlés
  28. Ha van Isten, lenéz rátok.Á.

    VálaszTörlés
  29. Nem kell sehová lenézzen, Ő Benned is ott van Árpi. Csak hagyd néha a felszínen világítani.

    TT

    VálaszTörlés
  30. Sziasztok,

    nem tűntem el teljesen, de voltak magán jellegű problémáim, amik felemésztették az energiáimat az utóbbi néhány hónapban... Az elmúlt hetekben pedig szabadságomat töltöttem, gyakorlatilag rádió, TV, mobil telefon és internet nélkül, és be kell ismernem, hogy nagyon jól éreztem magam.
    Most viszont vége a szabadságnak, és igyekszem majd többet foglalkozni a bloggal is. Eddig sem rejtettem véka alá, hogy nem szeretnék bősz, mindenható tulajdonost játszani itt a blogon, és ezt most is csak megerősíteni tudom. Hálával és köszönettel tartozom Mózesnek, Kraftnak, Moonlightnak, TT-nek, Árpinak, Lélekgyógyásznak és minden névvel vagy név nélkül hozzászóló olvasónak, mert nélkülük ez a blog nem tudna működni. Egyedül képtelen lennék ezen a színvonalon működtetni ezt az oldalt. Persze jobbat, látogatottabbat én is el tudnék képzelni, de aki próbált már blogolni, az tudja, hogy nem is olyan egyszerű folyamatosan érdekes témákkal előrukkolni.

    A blog beindítása óta eltelt időben sok dolog megváltozott, a motivációm is. Ma már inkább egy érdekes kisérletnek látom a dolgot, amiben olyan emberek dolgoznak együtt akik gyakorlatilag nem is ismerik egymást (nem tudjuk hogy ki milyen vallású, nemzetiségű stb.). Valamiért mégis képesek vagyunk kisebb döccenőkkel együttműködni a józan ész logikáját követve... Remélem, hogy ez a jövőben méginkább így lesz. Talán ha országos méretekben is képesek lennénk így együttgondolkodni és összetartani, akkor már előrébb lennénk.
    Megszólítva érzem magam, ezért válaszolok a moderáció témában is. Korábban néhány trágár vagy teljesen "off" hozzászólást töröltem, illetve áthelyeztem a "gondolattemetőbe", de hosszú ideje nem teszek ilyet. A gondolattemetőt is megszüntettem, mert úgy láttam, hogy nem lesz már rá szükség. Egyrészt megtanultam elfogadni az enyémtől eltérő véleményeket, másrészt általában normálisan mennek a dolgok. Senkit sem tartok ellenségnek, van amiben igazat adok másoknak, és van amiben nem, de ettől színes a világ, nem igaz? :o)
    Akinek admin jogai vannak, az éljen vele belátása szerint. Minden nap tanulunk valamit, és az embert akkor lehet megismerni, ha "hatalmat" adunk a kezébe. A személyes mércém szerint mindenkit aki részt vesz a blog életében, szívesen tekintek a virtuális barátomnak, és mindenkitől szívesen fogadok tanácsokat, javaslatokat.
    Számomra az a lényeg, hogy értékes írások és hozzászólások szülessenek vagy jelenjenek meg ezen a blogon, hogy minél többen legyünk, akik tanulva taníthatunk másokat. Mert van mit tanulnunk, úgy érzem.


    Köszönöm, hogy kitartottatok, és hogy nélkülem is úgy működtettétek az oldalt, hogy én sem tudtam volna jobban. Bízom benne, hogy ez a jövőben is így megy majd, mert ha bármelyikünk elsüllyed a saját problémáiban, vagy csak lusta vadmalac mint például néha én is, a többieknek akkor is vinniük kell a "zászlót". Nem az a fontos, hogy pillanatnyi elmezavarában ki varrta rá a zászlórúdra azt a darab textilt, hanem az, amit a közösen, folyamatosan csínosított "zászló" szimbolizál..:o).
    Egyszer csak megtanuljuk végre, hogy különbözőek lehetünk, de mindannyian ugyanannak a dolognak a részei vagyunk.

    Üdv,

    Velorex

    VálaszTörlés
  31. .... most jártam ott pár hete (A Gyergyói medencében) és mesés a táj.

    Ezt az oldalt ajánlom a szíves figyelmetekbe :

    http://www.vntv.hu/legjobbvideok.php

    Ez egy jó videó :

    http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=f639bef72

    Ez is különösen érdekes :
    http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=343dfd8f7

    Meg még több is van ami nézhető és jó.

    bukovinai

    (Voltam a Csíksomlyói templomban is... egy órát ücsörögtem a helységben és komolyan mondom feltöltődtem, mint egy elem... ezek az energia mezők léteznek, olyan pozitív energia sűrüsödés van a templomban, hogy bárkit megérint aki beteszi oda a lábát...) Mózes, egyszer ki kéne próbálnod egy ilyet.... beülni egy ilyen templomba pár órára... és csak ülni és magadba szállni... Biztos vagyok benne, hogy megérintene a hely. Éreznéd, hogy feltölt a pozitív energia. Na, egyszer próbáld ki :)

    (Parajdon is voltam a sóbányában (sót is hoztam) CSAK ÉTKEZÉSI SÓT nem árulnak, de ezen már meg se lepődöm. Mindegy azért én és a kedvesem hoztunk vagy 10 kiló "ipari" sót onnan úgyhogy az elég lesz egy kis időre.

    VálaszTörlés
  32. Bukovinai, köszönöm a tanácsot, de nincs szükségem ide vagy oda menni üldögélni hogy feltöltődjek "pozitív energiával". Amikor nincs túl hideg vagy túl meleg, kimegyek a kertbe és dolgozok. Testi mozgás, jó levegő, a természet szépsége és a sikerélmény amikor a növények jól fejlődnek, nekem ennyi bőven elég és ennyi bajt kívánok neked is ha majd te is nyugdíjjas leszel.

    mm

    VálaszTörlés
  33. Egy csomó nyugdíjassal (vidéken élő emberekkel) mentem egy busz útra és ki kell mondjam : kicsit irigykedtem rájuk.

    A saját terményüket eszik, a saját borukkal és pálinkájukkal kínáltak és az időjárásról, a termésről és a gazdálkodásról folyt a szó...(nem az aktuál politikáról vagy a tv műsorokról...) kinek milyen a termése és hasonlók.

    Én is ilyen nyugdíjas éveket kívánok saját magamnak...

    Unokabátyám kertje meg maga a paradicsom. Van ott minden amit el lehet képzelni : 6 féle gyümölcsfa (dió, cseresznye, alma, körte, szilva, birs) répa, cékla, tök, paradicsom, paprika, eper, szőlő, meg amit akarsz.

    Saját bora van, meg pálinkája. (A körtepálinkát úgy csinálja, hogy az üvegbe "belenöveszti" a körtét és arra ráönti a szilva pálinkát. Az olyan finom, hogy rajzolni nem lehet szebbet. Na, valami ilyesmi öregkort el tudok magamnak képzelni. Persze nagyon sok a munka egy ilyen kerttel, de megéri...

    Gondolom, mióta nyugdíjas vagy te se unbatkozol. :)

    (ezt is a nyugdíjasoktól tanultam :) fogadd szeretettel :

    http://alag3.mfa.kfki.hu/vendeg/index/ketkezi/nyugdijas/nyugdijasvers.htm

    bukovinai

    VálaszTörlés
  34. Köszi a verset Bukovinai. Tudod, amikor a neten írkálok ezt amazt, többek közt azért teszem, mert szeretném ha minél több embernek legyen ilyen nyugdíjjaskora és ezért figyelmeztetni próbálom az olvasót, hogy egyáltalán nem a jó irányba mennek a dolgok. Nekem szép gyermekkorom is volt, szegény de tele mozgással, napsütéssel és csodálatos gyermekkori élményekkel kint a szabadon. Aztán voltam kisvállalkozó és félre tehettem annyit rengeteg munkával, hogy most nyugodtan be tudjam fejezni életemet. Mind ezeket a lehetőségeket szüntetik meg a rendszer gazdái, akiket a politi-kuss-aink szolgálnak és ezt sokan észre sem veszik miközben szurkolnal a kedvenc politikusaiknak. Bosszantó.

    mm

    VálaszTörlés
  35. Szia Bukovinai. Bukovinai csángók között vannak rokonaid - innen a "név"?

    Megfogadtam, hogy néhány évente kimegyek Erdélybe, mert tényleg úgy van, ahogy mondod, az ember ott feltöltődik. Nagyon jól érzem magam a kiskertemben is, de Erdély szíve valahogy más. Kollégám rendszeresen motorozik, sátorozik, túrázik :) a Bihari hegységben, mindent leszarva-itthonhagyva. A határtól 80-100 km-re már gyönyörű, túrista- és gyármentes tájak vannak. Bár nekem egyértelműen a még megmaradt bölcső, Székelyföld tetszik. Székelykő tetejéről, az alant elterülő hófehérre meszelt falú kisházakból álló falut szemlélve másképp fest a világ, mint itthon a postán sorban állva sok-sok sárga szarral a kezemben...
    Lehet, hogy elrontottunk valamit?

    TT

    VálaszTörlés
  36. TT: nekünk az a sorsunk, hogy ITT álljunk helyt. (ha kell, a postán :)

    Ehhez viszont erőt kell gyűjteni (pl Erdélyben... vagy a kiskertben)

    A Csángók még odébb vannak, bukovinától is meszebb. Bukovinában székelyek voltak, akik Csíkból menekültek ki az 1700-as években, de már nem maradt ott senki, csak a templomban/temetőben a kopjafák jelzik, hogy azokat a falvakat még magyarok alapították...

    A bukovinai székelyek csíki székelyek... vagyis pont onnan valók, amiről a film szól...

    vagyis.... őseim több ezer éve itt élnek már a Kárpát medencében.... (erről engem nem kell meggyőzni, mert tudom...érzem)

    VálaszTörlés