2011. június 8., szerda

A kérdés, amit nem tesznek fel az új E-coli baktériummal kapcsolatban

Miközben Németországban és Európa több országában egyre több embert fertőz meg az E-coli baktérium, elfelejtik feltenni a kérdést, hogy vajon mi módon vált az E-coli baktérium hirtelen rezisztensé nyolc különböző típusú antibiotikum családdal szemben majd jelent meg az élelmiszerláncban.
A mostani megbetegedéseket az E. coli O104:H4 csoportba tartozó baktérium okozza, ami általában nem antibiotikum rezisztens. A rezisztencia csak úgy alakulhat ki, ha a baktériumot ismételten antibiotikummal kezelik a mutáció előidézése és ezen keresztül a rezisztencia elérése érdekében.
Ha szeretnénk megismerni a törzs eredetét csak vissza kell vezetni az E-coli genetikai kódját és megtudhatjuk, milyen gyógyszerekkel kezelték a kívánt hatás elérése érdekében. Ezt a vizsgálatot elvégezték és az eredmény elég érdekes képet mutat az O104:H4 csoport eredetéről.
A genetikai kód megmutatja a baktérium múltját
Amikor a németországi Robert Koch Intézet munkatársai dekódolták az O104:H4 törzs genetikai összetételét azt találták, hogy a baktérium a következő antibiotikumokkal szemben rezisztens:
• penicillin
• tetracycline
• nalidixic acid
• trimethoprim-sulfamethoxazol
• cephalosporin
• amoxicillin / clavulanic acid
• piperacillin-sulbactam
• piperacillin-tazobactam
Emellett az O104:H4 törzs különleges enzimek termelésére is képes, ami „szuper erővel” ruházza fel. Ezt szaknyelven ESBL-nek (Extended-Spectrum Beta-Lactamases – széles spektrumú béta-laktamázoknak) nevezik. Az ide sorolt mikrobák képesek olyan enzimeket előállítani, amelyek a 3. generációs (a kórházak által legszélesebb körben alkalmazott) cephalosporinokat (például cefuroxime, cefotaxime és ceftazidime) is hasítják, és ezáltal hatástalanná teszik.
Emellett az O104:H4 törzs két különleges gént, a TEM-1-et és CTX-M-15-öt is tartalmaz, ami az orvosok rémálma 1990 óta, írja a Guardian.
Miért félnek tőle az orvosok? Mert fertőzés esetén kulcsfontosságú szerveket támad meg és sok esetben halállal végződik.
Egy halálos baktérium létrehozása a biotechnológia segítségével
Hogyan jöhet létre egy olyan baktériumtörzs, ami nyolc különböző gyógyszerosztály majdnem egy tucat antibiotikumával szemben rezisztens, két halálos génmutánssal és ESBL enzim képességgel rendelkezik?
Erre kizárólag egy mód van: a szóban forgó E-coli törzset ki kell tenni mind a nyolc gyógyszertípus hatásának. Normális körülmények között ez nem történik meg egyszerre. Először penicillinnel kezelik a törzset majd megkeresik a túlélő kolóniákat és azokat tetracyclinnel kezelik. A túlélő kolóniák ezt követően rezisztensek lesznek mindkét antibiotikummal szemben és így szépen egyenként végig kell vinni a művelet mind a nyolc antibiotikum családdal. Tudatos genetikai szelekcióról van szó, amit laboratóriumi körülmények között végeznek egy kívánt hatás elérése érdekében. Minden biológiai fegyver így készül az Egyesült Államok hadseregének Detrick marylandi laboratóriumában.
Maga a folyamat a leírtaknál kicsit összetettebb, a lényeg, hogy egy ilyen rezisztens törzs kizárólag tudatos laboratóriumi eljárások eredményeként jöhet létre. Elképzelhetetlen, hogy a természetben véletlenszerűen megtörténjen. Például, ha a baktérium egy élelmiszerből ered (mint ahogyan ezt állítják), hogyan vált rezisztensé ennyi antibiotikummal szemben, amikor növényeket nem kezelnek antibiotikummal?
Gyakran előfordul, hogy egy törzs rezisztensé válik egy adott antibiotikummal szemben, de nem nyolc különböző antibiotikum csoporttal szemben. Eredetének egyetlen forrása lehet: egy laboratórium. Azt természetesen nem tudhatjuk, hogy a létrejött baktérium véletlenül vagy szándékosan került ki a laboratóriumból. Ezt mindenki döntse el maga.
Először betiltják a természetes gyógyszereket, majd megtámadják az élelmiszerláncot
Miközben a hatóságok a fertőzés forrását kutatják, ne feledjük, hogy az EU a természetes gyógyhatású készítmények és étrendkiegészítők betiltására és a természetgyógyászok munkájának megnehezítésére készül. Miután nem állnak majd rendelkezésre természetes gyógymódok már csak annyit kell tenniük, hogy elijesztik az embereket a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztásától is. Ez fontos, hiszen a friss zöldségek rengeteg gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek, és amíg a vásárlók hozzájuthatnak friss zöldségekhez módjukban áll természetes úton megelőzni bizonyos betegségeket.
Amennyiben sikerül elérni, hogy az emberek féljenek a friss zöldségek fogyasztásától, könnyebben rávehetők, hogy feldolgozott, egészségtelenebb élelmiszerek fogyasztására térjenek át. Az eredmény: több beteg és nagyobb igény a gyógyszerek iránt, azaz nagyobb haszon a gyógyszergyáraknak.
További fejlemények az E-coli fertőzésekkel kapcsolatban
  • 22-en haltak meg, 2600-an betegedtek meg, melyből hatszáz beteg állapota válságos, sokuknál fennáll a veszély, hogy veseműködésük leáll.
  • Annak ellenére, hogy továbbra sem sikerült egyértelműen bizonyítani a fertőzés forrását, Ilse Aigner fogyasztóvédelmi miniszter továbbra is óvott mindenkit a növényi csíra fogyasztásától. Egyben újra figyelmeztette a lakosságot arra is, hogy tartózkodjon a nyers uborka, a nyers paradicsom és a nyers saláta fogyasztásától. Jobb, ha félnek ez emberek a zöldségevéstől!
  • Az E-coli baktérium O104-es törzse véres székletet, hasmenést és vesekárosodást okozhat.
  • Eddig 10 európai országból jelentettek megbetegedést, leginkább olyan embereknél, akik Németország északi részén jártak.

60 megjegyzés:

  1. Velorex, minden amit itt leírsz teljesen logikus és helytálló. Gratula. Vajon miért nem lehet ezt olvasni a "nagy" mediában? Biztosan nem azért, mert egy tudományos újságírónak sem tűnt fel. Attól tartok, hogy teliben találtad a szöget. Kezdetben arra gondoltam, hogy esetleg titokban már is génmódosított uborka, paradicsom meg ilyesmi van az európai hipermarketek polcain és tudjuk, hogy a génmódosítás fő módszere ecoli baktériumokat alkalmaz mint génhordozó (hogy be legyenek juttatva a kivánt gének a módosított növény sejtjeibe) és aztán ezek a baktériumok akár mutálhatnak is a génmódosított növények melegében... csak hogy teljesen logikus, amit mondasz, ilyen szuper antibiotikum-immunis ecoli nem lehet a véletlen műve. Marad tehát a biofegyver magyarázat. Ez azt is megmagyarázza, hogy az oroszok -akik nem kismiskák a biofegyverekben- azonnal leállították Európából a zöldségimportot: bizonyára nagyon komolyan veszik a veszélyt. Már csak az a kérdés, hogy kinek érdekében áll ez az egész és itt is nagyon elgondolkodtató, amit írsz, ugyanis tudjuk, hogy a nyugdíjjasok és a betegeskedők (akik általában legyengült immunrendszerrel rendelkeznek) egyre kevésbé kívánatosak az Európai Unióban (mint ahogy az USA-ban is). Lehet, hogy ez a vírus, mint ahogy a higannyal és egyéb nehéz fémekkel dúsított oltások is, egy nagy eutanázia terv része? Minden kitelik azoktól, akik a liszaboni szerződéses Ájrópát találták ki. Ahogy mondod, azok akiket nem öl meg a baktérium már nem mernek zöldséget/gyümölcsöt fogyasztani és ezáltal legyengül az immunrendszerük... és így még kevesebb esélyük lesz elérni a nyugdíj korhatárt.

    mm

    VálaszTörlés
  2. Amúgy persze azt sem lehet kizárni, hogy az új baktérium Kadhafi bosszúja, mert állítólag Líbia is jócskán kifejlesztette a biofegyver arzenálját. Egy másik lehetőség pedig az, hogycionék állnak a dolog mögött, hogy egy jó nagy rágcsálni való járványos gumicsontot bedobjanak, hiszen az ENSZ arra készül, hogy ősszel elismerje a független palesztin államot, ami a cinista települések gyors végét jelentené a palesztin területeken. Sem a szerencsétlen Kadhafinak, sem a lelketlen cionéknak nincs már veszteni valójuk...

    mm

    VálaszTörlés
  3. Kezdték a mindenféle állatokról elnevezett influenzákkal, sajnos már sokan ott futottak oltásért, pedig azok gyerekjátéknak tűnnek ehhez képest így első blikkre.

    Mi lesz majd, ha emelkedik a halálozás? Mindenki fut majd az oltóanyagért. Nagyon aljas emberek ezek a gyógyszerlobbisok.

    VálaszTörlés
  4. Összevissza beszélve próbálják minél nagyobb zűrzavar mögé rejteni a nyilvánvalót.
    Először az uborka ( a termesztők tönkretéve), aztán valami biotermék( persze, biztos, bezzeg a Monsanto az tuti) a tettes, és mivel már túl sokan sejtik a valóságot,(hogy ezt csakis mesterségesen állíthatták elő) bedobják a bioterrorizmust, ami ellen lehet megint küzdeni.
    Végülis ez az igazság, csaképpen saját maguk ellen kellene harcolniuk a véleményformálóknak, mivel ők a terroristák is.
    Csak nekem tűnik úgy, hogy ez megint elég jól illeszkedik az "összeesküvés elmélet"-be, pontosabban gyakorlatba?
    Szulthan

    VálaszTörlés
  5. Azért van, aki már egy éve az egyetlen lehetséges megoldásról beszélt: http://www.magunk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=934:valasztas-foeldoen-es-egen&catid=44:jelen&Itemid=163
    Aki még mindig FÉL, bármitől, nem lehet EGÉSZséges tudatú.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  6. A mutánsokról jut eszembe, nemrég megnéztem az X-men legújabb előzmények :) részét. Na hát ebben aztán volt agymosdatás rendesen, Kubai válságot is a mutánsok okozták, minden náci háborús bűnös Argentínába menekült, de a zsidó szuperfőhős megtalálja őket, és bosszút áll (micsoda metszett vágyálmok!), a rossz mutánsok természetesen német és orosz földről jöttek, a jó mutánsok - nem fogjátok kitalálni - amerikaiak.
    Láttam itt nemrég egy cikket Holywood manipulációiról, hát skacok, ez a film is tökéletesen beleillik a sorba. :D
    Panka.

    VálaszTörlés
  7. Jó a cikk. Remekül rámutat arra, hogy a O104:H4 baktérium minden valószínűség szerint egy szándékos biotámadás része, vagyis egy merénylet. Ha ez a támadás Kadhafitől jönne, akkor bizonyára tele lenne már vele a média, ezért sokkal inkább máshol kell keresni. Az sem valószínű, hogy az USA áll a támadás mögött, mert akkor már felhasználta volna arra, hogy valamelyik ellenségét vádolja vele, mint a NY-ikertornyok esetében. Oroszországot és Kínát pedig azért lehet kizárni, mert ilyesmi semmi képpen sem állna az érdekükben. Azt sem hinném, hogy valamelyik európai titkos szolgálat az elkövető, mert ez egy öngól lenne Európa ellen. Ergo...

    délelőtti látogató

    VálaszTörlés
  8. Nem az az érdekes, ami a cikk tartalma, mert nem hiszem, hogy bárki itt másra gyanakodott volna.
    Az érdekes az, hogy ez legalább megjelenhetett, ha nem is a fősodratú médiában.
    Nem hiszem, hogy a líbiai diktátor keze lenne a dologban.
    Jó pár ilyen esetet fognak még "produkálni", hogy a háztáji és kisüzemi termelés betiltható legyen.
    Az élelmiszer kontrollja az elitnek nagyon fontos. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy ez a módszer kiváló a földek megszerzésére és a falusi lakosság városokba való kényszerítésére.
    A városi lakosság könnyebben ellenőrizhető, befolyásolható, jobban sakkban tartható és olcsóbb államfenntartást tesz lehetővé.

    VálaszTörlés
  9. MM : Amikor arról volt szó, hogy a németeknél lesz "valami" "csapás" (Úgy értem ellen-csapásnak álcázott cionista terrorcselekmény) akkor már beszéltünk róla, hogy miért pont a németeknél kellene ezt a támadást elkezdeni.

    Itt komoly érdekek feszülnek egymásnak és egymás ellen ilyen akciókra is képesek. Nem véletlen az orosz óvatosság... Tudhatnak valamit.

    Egyébként mintha nem is olyan rég pont arról értekeztünk itt, hogy a németeknél lesz valami.
    Hát itt van.

    bukovinai.

    (aki tényleg olyan hülye, hogy véletlennek véli ezeket a dolgokat azzal tényleg kár foglalkozni)

    VálaszTörlés
  10. Az efféle húzások az EUs "szabad piac"-nak is odabaszhatnak. Lehet pont az ilyenek miatt kezdenek majd az emberek inkább hazait vásárolni, mert abban jobban megbíznak. Amúgy 10-20 hulla egy 80 milliós államban még nem járvány. Hisztéria keltés az egész, de gondolom célja van. Kérdés mi az.

    VálaszTörlés
  11. Ha van nyugodt két órátok, szánjátok rá:http://www.youtube.com/watch?v=CWUThh37BpM&feature=player_embedded#at=98
    Ne fogadj el semmit, bárki mondja, de gondolkodj, rakd össze magadnak a nagy képet, hogy megtaláld utadat, feladatodat, önvalódat.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  12. Szerintem nem lehet kihagyni ebből a témából a gyógyszer business-t sem. Ettől függetlenül az oldalon régebben felvetett teória se hülyeség, főleg hogy Líbiában eléggé akadozik a gépezet.

    VálaszTörlés
  13. Eléggé megfeszített napom volt, tele energiaharccal, de azt hiszem meglett a jutalma egy nyugodt két órában. Lecsendesített. Köszönöm Szulthan!!

    TT

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok,

    Ezek után csodálkoztok még bármin is? Martonyi ilyen tisztán és érthetően még nem igen nyilatkozott, már hazudniuk sem kell, ez a vicc, mi meg csak nézünk ki a fejünkből, hogy hmmm?:

    http://www.fn.hu/kulfold/20110608/martonyi_financial_times_ban/

    Ház ez vár ránk. Kísérleti telep vagyunk élen Magyarországgal és Németországgal.
    Fentről permeteznek minket, mint a tetveket, itt lent az élelmiszerünket mérgezik, mint a patkányoknak.

    Mi a jó büdös franc kell még ennek az országnak, hogy magához térjen csipkerózsika álmából?
    Kilakoltatás? Hamburger-, cukor-, sóadó? Még kevesebb fizetés még több munkáért? Meddig még?

    Mire elérnénk a "felébredt" kritikus tömeget az öreg kontinens tele lesz beteg, elszegényedett, depressziós emberrel.
    Lassú, de biztos sorvadásra ítéltettünk, ha ez így megy tovább.

    Kraft

    VálaszTörlés
  15. Kraft, jó hogy itt vagy, de azért ha időd engedi nézd meg a Marcel Messing interjút egy lecsendesedett két órában. Mindenkire ráférne.

    TT

    VálaszTörlés
  16. Megnézem TT, és eddig is itt voltam, csak nem írtam kommentet :) Ezt az írást is megosztottam a fészbukon, had olvassák minél többen, csak még mindig sok a konzumbarom.

    Kraft

    VálaszTörlés
  17. Jön jön JÖN!!! NIBIRÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!!! Marcel Messing a messiása! DDDD

    VálaszTörlés
  18. Névtelen, jó hogy te is felfogtad a lényeget mint Róbert. Annyira fejlődésképtelen vagy, hogy még stratégiát sem tudsz váltani? Pedig ez már elég unalmas...
    Sz.

    VálaszTörlés
  19. Megtalálták a hasmenésjárvány okozóját!

    "...Helyileg termesztett növényi csírák okozzák az eddig 29 ember életét követelő, és csaknem 3000-et megbetegítő hasmenésjárványt, így a paradicsom, uborka és saláta fogyasztására vonatkozó figyelmeztetést feloldották - mondta Reinhard Burger, a németországi Robert Koch Intézet elnöke pénteken.
    Bár a korábban gyanúsított alsó-szászországi gazdaságból származó növényeken végzett tesztek egyike sem volt pozitív, a járványügyi vizsgálat elég bizonyítékkal szolgál a következtetések levonásához - hangsúlyozta Burger. A csírákra vonatkozó hatósági intés tehát továbbra is érvényben marad...."
    http://gondola.hu/cikkek/76701-Megtalaltak_a_hasmenesjarvany_okozojat_.html

    No komment!

    VálaszTörlés
  20. Ennyi a biogazdágnak. Miféle "bizonyítékok" alapján, ha már egy teszt sem volt pozitív? Relytély és import nibirui kutyagumi...

    mm

    VálaszTörlés
  21. Kicsit régebbi cikk, de erről én nem hallottam a fősodratúban (bár nem is nagyon figyelem).

    http://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/11367/ehec-fertozes-uj-tunetei

    Azért a két tünet közt van egy kis különbség.

    De lényeg továbbra is Martonyi szavaiban vannak. Kísérleti telep vagyunk, egyáltalán nem biztos, hogy itt most az ehec, és a 30 halott a fontos, mindenesetre népességcsökkentésre nem igazán jó, ettől autóbalesetben is több ember hal meg.
    A reakció talán fontosabb volt, és amíg az ehec-n lehet rugózni, addig sem kell másról tudósítani.

    Kraft

    VálaszTörlés
  22. A ilyen nyavalyás baktériumokat az uniós fejetlenség is hozza magával.Mindenkivel kereskedünk minden marhaságot megveszünk. ami nem kell a nagykutyáknak azt szétküldik az értéktelenebb államokba és így elterjesztenek minden mocskot az egész világon. A ilyen multifunkcionális baktériumok nem fejlődnek minden utcasarkon, azt hiába akarják elhitetni, tehát egyre több a valószínűsége, hogy szándék áll az ügy mögött.
    menasagh.

    VálaszTörlés
  23. menasagh,

    azt sem lehet kizárni, hogy indiai vagy más "rabszolga" ültetvényekről kerülnek ellenőrizetlen zöldségfélék az európai piacokra, mert ez igen jó üzlet. Az, hogy a szegény indiai termelő mivel éri el, hogy a termékei legalább látszólag vonzóak és értékesek legyenek, senkit sem érdekel.
    A kórházakban kialakulnak multi-rezisztens baktérium törzsek spontán is, amivel már elég régóta küzdenek a higiénikusok, de egy kórházi környezetet nem érdemes egy mezőgazdasági termelő egységhez hasonlítani, mert egészen mások a körülmények..
    Azt lehet még elképzelni, hogy a szerves trágyából kerülnek coli baktériumok a zöldségekre, amit viszont le lehet(ne) mosni.
    Mindenesetre az ilyen baktérium-szörnyek megjelenése mindenképpen (szándékos vagy felelőtlen) emberi tevékenység eredménye
    Persze ha esetleg a szerves trágyázás betiltása a cél - a műtrágya multik nagy örömére- akkor jó az irány..

    VálaszTörlés
  24. Velorex, minden zöldség ami Indiából érkezik Rothschildék ottani óriás farmjaikból jön már kb 2 éve. Sosincs feltüntetve az igazi származási ország, mert minden át van csomagolva az európai érkező kikötőben és ezáltal európai terméknek van minősítve, amit megengednek az uniós szabályok (amik vélhetően nem véletlenül jöttek létre. Rothschildék pedig gyakorlatilag olyan termelési módszereket alkalmaznak Indiában, amit akarnak. Nemrég kiderült például hogy génmódosított avokádót termelnek, amit az indiai kormány nyomban ki is vont az indiai piacról de ez is bizonyára elsősorban exportcikként van termelve. Lehet, hogy egy ideje már génmódosított zöldségek kaphatók az európai hypermarketekben és nem is tudunk róla? Amúgy egy ilyen bonyolult baktériumot, ha az mesterséges, szerintem csak egy állam képes kifejleszteni a biofegyver arzenálja részeként.

    mm

    VálaszTörlés
  25. mm, akkor már az sem megbízható, amikor azt olvassuk a címkén, hogy "származási hely: EU" ?
    Panka.

    VálaszTörlés
  26. Megvan a véleményem, hogy melyik állam terjesztette a baktériumot Európában és különösen Németországban, de nem mondok nevet, mert persze nincs bizonyíték. Nem nehéz kitalálni, ha követjük az aktuális nemzetközi eseményeket. Nekem úgy tűnik, hogy ez egy figyelmeztetés volt, nem pedig komoly pusztító szándék. A biofegyverként fejlesztett baktériumok és vírusok tartalmaznak egy olyan génkódolt részt is, amely korlátozza a kis jószág szaporodását az időben, mert különben az visszaüthet a feladóra. E baktérium látszólag úgy volt programozva, hogy csak rövid ideig legyen aktív, ezért most már nem is jelentenek be több fertőzést. Egyébként -erről nem szólt a magyar sajtó- a múlt héten a Koch intézet közölte, hogy a baktérium tartalmazott olyan géneket is, amelyek a bubonikus pestis (fekete pestis) baktériumára jellemzőek.

    mm

    VálaszTörlés
  27. Panka, bizony nem. Az európai hypermarketekben kapható zöldségek általában európai cimkével vannak ellátva, de a legtöbbször Algériából, Marokkóból, Indiából vagy Új-Zélandól (különösen a gyümölcsök) jönnek. Ezekben az országokban pedig olyan óriásfarmokban vannak termelve, amelyekben a helybeliek csupán rabszolgaként dolgoznak.

    mm

    VálaszTörlés
  28. Jól sejtem, hogy ez a baktérium-forrás "állam" igen sok pénzt öl a gyógyszer-, nano-, bio-, és egyéb fincsi tudományok fejlesztésébe, ráadásul igen híres és elismert is ezen technológiák vonatkozásában? És jól sejtem, hogy szintén ez az "állam" nem csak pénzt öl?
    Panka.

    VálaszTörlés
  29. Jól sejted. Nem csoda, hogy lekorlátozták ennek a jószágnak az élettartamát, hiszen Németország és a forrás-állam közötti kapcsolat, átjárás igen erős.

    TT

    VálaszTörlés
  30. Szerintem jól sejted, Panka. Még hozzátenném, hogy ez az állam különösen erős befolyással rendelkezik Magyarországon és különösen nem kedveli Németországot.

    mm

    VálaszTörlés
  31. Jaj, miért mondasz ilyet, kedves mm, hiszen látható, hogy mennyire kedvelik egymást:
    http://szentkoronaradio.com/files/cionista%20romanc%20a%20zsido%20zaszlo%20arnyekaban%20netanjahu%201234%20merkel.jpg
    Vagy inkább arról van szó, hogy az egyiknek mindörökre le kell feküdnie a másiknak?
    Panka.

    VálaszTörlés
  32. http://www.jovonk.info/2011/06/10/nemetorszag-csapatokat-kuldene-libiaba-kadhafi-bukasa-utan

    Úgy néz ki, hogy bevált ennek a bizonyos országnak a fenyegetése.


    http://www.jovonk.info/2011/06/14/bio-terrorizmus-vagy-bio-fegyver-tesztelese-az-uj-e-coli-betegseg

    Látom most már a jövönk.infósok is leközölték ezt a cikket.

    VálaszTörlés
  33. Nos, láss csodát, hírtelen kezd lehülni az EU és különösen Németország támogatása a palesztin ügy iránt: http://kuruc.info/r/4/80556/

    délutáni látogató

    VálaszTörlés
  34. Nos, azt hiszem nekünk lőttek fiúk!
    Kína Izraellel barátkozik
    http://kuruc.info/r/4/80564/
    Tán mégis igazuk lesz azoknak, akik szerint a sárkányt is ugyanaz a háttérhatalom mozgatja?
    Panka.

    VálaszTörlés
  35. Nagy pofozkodások előtt vannak a nagy barátkozások. De legyünk pozitívak, ma az a divat...

    VálaszTörlés
  36. Bizony Velorex, mint anno a Molotov-Ribbentrop paktum megszületése után 2 évvel már lőtték egymást a németek meg a szovjetek :)

    VálaszTörlés
  37. "De legyünk pozitívak, ma az a divat... "

    ...meg a lőtt seb. :)


    Én már korábban is kifejtettem a véleményemet Kínával kapcsolatban.
    Igazából mit is kéne Kínától elvárni? Ha netán átveszi az USA vezető szerepét (ami sosem fog megtörténni) akkor egy új igazságosabb világrend születne?
    Lehet, hogy a mesék happy end-el végződnek, de ez a történet aligha.

    De tényleg fő a pozitív gondolkodás. Jövőre már egy magasabb tudati szinten fogunk létezni, már aki megmarad a 7 milliárból... opps :)

    Jó éjt

    VálaszTörlés
  38. Ja, bocs, Kraft voltam...

    VálaszTörlés
  39. Ne feledjük, hogy annak a bizonyos - nem európai - államnak a termékeit egyre több országban bojkottálják. Egyenlőre a megszállt területeken termesztett portékát nem engedik be pl. a britek és néhány Észak-EU állam (norvégok, svédek) szűkítik kereskedelmi és egyéb kapcsolataikat ezzel a bizonyos állammal.

    Panka, kínaiakat nem véletlenül nevezik a Távol-Kelet kazárainak.
    Kata

    VálaszTörlés
  40. Érzitek-e, hogy az ilyen felülről irányított stúdióból kijövő propaganda filmeknek mi a valódi célja?

    National Geographic Magyarország - 7 milliárdos év
    http://www.youtube.com/watch?v=b8udRn83Pec

    TT

    VálaszTörlés
  41. Komolyan nem olvastam még ilyen virágnyelven íródott zsidózást.

    Féltek az Orbán cenzúrától vagy mi a szösz? :))

    Kraft

    VálaszTörlés
  42. A zsidók országát szerintem nem zsidók irányítják.
    Panka.

    VálaszTörlés
  43. TT ennek a videónak sok célja nincs, azon kívül, hogy érezd magad szarul, amiért szaporodsz.
    Ebben meg van igazság. Egy véges rendszer nem bír el végtelenül növekvő, szaporodó alrendszereket.

    Ha a létszámcsökkentésre gondolsz, arra teljesen hatástalan a reklámfilm. Ez inkább csak figyelemfelkeltés, hogy:

    Zűrös idők következnek!

    Kraft

    VálaszTörlés
  44. Alakul. Még valaki?

    TT

    VálaszTörlés
  45. Panka a zsidóknak igazából nincs is országuk. Diaszpórában több, mint kétszer annyi zsidó él világszerte, mint Izraelben, én így hirtelen nem tudok mondani még egy ilyen nemzetet, mint ők.
    Magyarok is élnek a világon mindenfelé, de az arányok...

    Izraelnek inkább csak (rövid) múltja van, de véleményem szerint a jövője még ennél is rövidebb.

    Kraft

    VálaszTörlés
  46. TT elolvastad a belinkelt videó alatt lévő kommenteket is?

    Félelmetesen sötétek vagyunk.

    Kraft

    VálaszTörlés
  47. Igen Kraft, ezért van szükség rá, hogy mutasd a fényt! Hogy miért épp Te? Mert neked megvan hozzá a tehetséged! Hogy hogyan? Azt neked kell megtalálnod. Hogy mikor? Bármikor elkezdhető a feladat, de ezzel a feladattal téged bíztak meg.

    TT

    VálaszTörlés
  48. Nem TT, én ezt a feladatot nem vállalom. Egyrészt azért, mert én sem vagyok teljes mértékben a "fény" birtokában, másrészt azért mert nincs fogadókészség.

    Fényt csak annak tudsz adni, aki hajlandó azt befogadni. A többségnek a sötétség sokkal jobb, mégha tudják is, hogy hová vezet, de legtöbb esetben fogalmuk sincs.

    TT ezen a kis blogon, ami jóformán már csak néhány jóindulatú ember virtuális kerekasztala, mindegyönk azon dolgozik, hogy fényt, értelmet vigyen a többi elmébe. Ki így-ki úgy.
    Látod mennyire hatástalan. És nem csak azért mert kevés az idelátogató, persze ez is nyomós ok.
    Kevés az, aki ezekre az információkra valóban kíváncsi, de ha kíváncsi is, nem biztos, hogy elkezdi megérteni, de ha meg is érti, nem biztos, hogy az életére hatással van.

    TT ezen a téren nincs dolgunk hidd el. Az internet nagyon sok ember számára elérhető már itt Magyarországon is, és miért van az, hogy mi itt beszélgetünk ezekről a dolgokról, valaki meg 20.40-kor lekésett a barátok köztről és csak azt nézi meg online, vagy a legújabb sztárhíreket?
    Mi a különbség a két karakter között?
    És vajon lesz különbség köztünk, ha ideér majd a big crash?

    Ami történik, annak meg kell történnie. Az emberiség, a kapzsiságtól vezérelve a jövőjét is felélte. Ezért pedig be lesz nyújtva a számla. Utólag. És mi fizetünk, persze akkor már nem Forinttal.

    Rengeteg gondolat motoszkál még a fejemben, de az már nem egy komment terjedelméhez igazodna.

    Kraft

    VálaszTörlés
  49. Szívesen elolvasnám Kraft!

    mn

    VálaszTörlés
  50. Ha valaki a rózsaszín médiaköd miatt még egyáltalán nincs tisztában a világban zajló eseményekkel, még nem biztos, hogy rossz vagy sötét ember is. És ha egy ilyen emberhez odamész a rémisztő felélt jövőképeddel, akkor ezt el fogja utasítani. Szerintem a kevésbé tájékozott embereknél nagyon apró adagokban kell megindítani az ébresztési folyamatot, mert ha túl nagy dózist kap, akkor visszafelé sülhet el a dolog, és inkább visszamenekül az rtl képernyője - a "biztonság" - elé.
    Saját tapasztalat, hogy egy lánynak elkezdtem ecsetelni (ha jól emlékszem) a wiki botrány hátterét, azt még elfogadta, de a 911 valódi okainál már visszakozott. Érvek sokaságát zúdítottam rá, erre egyre furcsábban nézett.

    Tudom fárasztó eljárás kitapasztalni, hogy ki mennyit képes elviselni az igazságból, de szerintem ez az egyetlen hatékony út. Állítom van olyan gyengébb lelkületű ember, aki Mózi atyánk egy mondatától felvágná az ereit. Remélem ez nem lehet cél.

    Kraft, Te képes vagy a feladatra, ebben biztos vagyok. Ha kipihented magad, akkor azt a rengeted gondolatodat leírhatnád mondjuk egy "felélt jövő" c. cikkben - de a heppiendre igényt tartok! :))

    TT

    VálaszTörlés
  51. Az a baj Mózes, hogy nem mindig tudom rendszerezni és összeszedni a gondolataimat. Tegnap este tényleg sok minden járt a fejemben, de ma már nem tudnám folytatni a fenti gondolatsort.
    Nehéz ezt megmagyarázni, valami olyasmi lehet, mint amikor az író elkapja a fonalat és füstöl az írógép a keze alatt, de van, hogy csak bámulja a falat, mert egy mondatot se bír leírni.

    TT amit leírtál azzal maximálisan egyetértek, ha valaki valóban a fényt szeretné továbbadni, akkor tényleg nem az a megoldás, hogy egy 100W-os halogénnel kisütöd a szemét, hanem mint egy potmétert, szép lassan feltekered.

    Na és nekem ehhez nincs már késztetésem, mint ahogy fent ezt megírtam.
    Való igaz a tudatlanság, és a sötétség szétválasztandó jelenségek, de nem az én szemszögemből nézve.

    Nekem mindegy, hogy valaki csak azért sötét, mert az RTL nagyon kimosta az agyát, de egyébként fogékony a körülötte zajló eseményekre, vagy pedig totál debil az illető.

    Korábban én is azt éreztem, hogy amit megtudtam, azt bizony minél több emberhez el kell juttatnom. Sokszor hajnali 4-ig írtam a bejegyzéseket, míg 6-kor már keltem, mert dolgozni is kell. Azt gondoltam, hogy ennek van bármi jelentősége, de már látom, hogy nincs.

    Szerencsére a folyamat elindult és önjáró lett.

    TT nem kell kipihennem magam, nem vagyok fáradt, de most éppen megnyílt egy ajtó az életemben, és ha belépek rajt, akkor egész más irányba megyek tovább, mint amerre most tartok. Ezen sokat gondolkodok mostanában.
    Egész konkrétan a németországi munka. Épp Moonlight-nak említettem egy privát mail-ben, hogy majd kintről írok egy bejegyzést, persze ha összejön minden, és adott lesz, hogy kiutazhatok, de ahogy intézem a dolgot úgy látom, egyre kevesebb az akadály, szinte nincs is.
    Totál a kettősség érzése jár át a kiutazással kapcsolatban is. Az egyik hang azt mondja menned kell, a másik hang bizonytalan, azt mondja maradj, majd lesz valahogy itthon is.

    De az egyik hang erősebb.

    Kraft

    VálaszTörlés
  52. Kraft hallgass nyugodtan a belső hangjaidra, ne írja felül az eszed. Mindenkinek más utat kell végigjárnia, a lényeg, hogy a magadét járd. Én is dolgoztam Hollandiában.
    Ha az az utad, menj,(mégha sajnáljuk is) az akadálymentesség erre utal.
    Az egészért tenni nem csak a fizikai jelenléttel lehet. Ez az egész úgysem fizikai síkon fog megoldódni. Ha kell, úgyis ott leszel ahol kell. Sok sikert!
    Szulthan

    VálaszTörlés
  53. Nem mózes voltam csak hasonló a választott monogrammunk.

    Azért köszönöm :-)

    mn

    VálaszTörlés
  54. Tényleg most nézem, kicsit csodálkoztam is, mert Mózinak én nem nagyon tudok újat írni, :-) bocs, hogy elnéztem az "aláírást".

    Szulthan kösz a kedves szavakat. Döntéseket azért nehéz hozni, mert többnyire csak később igazolódnak be, hogy helyes lépés volt-e vagy sem.
    Azt tudom, hogy hová vezet a mostani életem, azt viszont nem, hogy mi történik ha változtatok, de ezzel mindenki így van.
    Nap mint nap döntéseket hozunk, még ha jelentéktelennek tűnnek is, persze különbség van a döntések horderejében.
    Amire én készülök, az egy kicsit nagyobb döntés az "átlagnál", de semmi extra.

    Azt meg sokszor nagyon nehéz mérlegelni, hogy az ember mikor hallgasson a szívére, és mikor az eszére.

    Kraft

    VálaszTörlés
  55. Kraft, hallgass az eszedre, és húzzál ki némethonba, majd hallgass a szívedre és írjál nekünk sokat onnan is! :)

    TT

    VálaszTörlés
  56. Aztán néhány év múlva - kőgazdagon - gyere haza, és indítsd be a KRAFT-ERŐMŰVEK Zrt-t, amelyik az egész Kárpát-medence önálló energiaellátását biztosítja majd. :)
    (kell-e ennél nagyobb bogár a füledbe?)

    TT

    VálaszTörlés
  57. Igen TT így van. Merjünk nagyot álmodni :-)

    Kraft

    VálaszTörlés
  58. MUHAHAHAHA!!!

    Minő véletlen már megint!!!
    Az AP hírügynökség ismételten bebizonyította elkötelezettségét róccsild tulajdonosai felé!

    Egyiptomból jöhetett a hasmenésjárvány
    http://kuruc.info/r/4/81403/

    Csak nem?! Nem hiszem el! De most tényleg, komolyan?! Csak nem abból a "söpredékekből" álló államból jött a vírus, amelyik épp mostanában lázadozik a cionista befolyás ellen?
    Hmm...
    És vajon az ősforrás honnan származik tisztelt AP? Csak nem a mikrobiológiai technológiájukról méltán híres keleti szomszédtól?

    TT

    VálaszTörlés

  59. Kijutni a pénzügyi válság.. Kap biztosított, megfizethető hitelek adott maximális időtartama 48months a 3.5%-os kamatot hozzá a fő hitel egyensúlyt... a megértés, a pénzügyi stabilitás a mi nagy aggodalomra ad okot..

    Adunk ki hitelek összegét úgy gondoljuk, ügyfelünk megérdemli.. 100%-os garancia hitelek Top üzleti hitelek helyettesítő személyi kölcsönök...

    További információért, kap keresztül-hoz creditfunding@outlook.com

    VálaszTörlés