2011. június 26., vasárnap

Pillanatfelvételek Narancsisztánból



At Úr 2011 évében, június hónap elején történt. Királyunk a Gödöllői kastélyi parkjában készült történelmi (mint mindig) beszédet mondani az ott mulatozó uniós technokratáknak, amikor hírtelen zuhit küldtek a huncut égiek az előkelő társaság nyakába. Menekülés a kastélyba (nehogy már elázzanak a milliós öltönyök, cipellők és egyéb frizurák), ahol majd biztonságban lehet folytatni a szertartást. Csak hogy az égiek nem hagyták ennyibe és egy jól célzott mennykű újból megszakította a történelem fonalát. Másfél óra volt szükséges feltámasztani a ropogósra sült hangosítási rendszert, ezért úgy döntött a protokoll, hogy addig az uraság megtömi a majmot a séfek által előkészített (és a pórnép által kifizetett) sok csillagos lakomával (a sok ijjedség miatt már bizonyára korogtak a nemes gyomrok). A lakoma után azonban, királyunk valami fennséges ok miatt többé nem méltoztatott megjelenni, hogy befejezze az égiek által félbeszakított mondókát… Talán rájött, hogy aznap az égiek nem áhítanak több sületlenséget hallani tőle?

Közben Bayer Zsolt, aki nemrég még cikizte a jobbikosokat, mert azok csendőrséget akarnak a (nem-létező) cigánybűnözés megfékezéséhez („mégis mibűűűl?” kérdezte akkor gyúnyosan valamelyik tévéműsorban), Bayer tehát közben elfelejti bekapcsolni a szabványos polkorekt gondolatfejlesztőt és ilyeneket ír a Magyar Hírlapban. Jól tetted, ember, az igazlátás csak akkor károsodik, ha nem használják:


***

Falukutatók 

Igazából nem "róluk" lesz szó. Hanem arról, hogy ideje lenne feltámadniuk. Hogy legalább tudjuk, mivel kell szembenéznünk pillanatokon belül.

El kell merülni Zemplén és a Cserehát falvaiban. Hogy megértsük, mit is jelent valójában a nyomor, s mindaz, ami vele jár.

Zemplén és a Cserehát egyes falvai már nem Magyarországon vannak. Nem Európában vannak. Nem a Homo sapiens benépesítette Föld nevű bolygón vannak. Hanem túl mindenen, ami emberi, s ami még emberi maradt. S ez már régen nem „cigányügy”. Ez a mi ügyünk.

Ami Zemplén és a Cserehát falvaiban kinőtt a nyomorból, az elől nincs már menekvés. Abból a nyomorból legelőször a felfoghatatlan, iszonytató agresszivitás nőtt ki. Az egyszerű lopás már az élet része. A tolvajnak is, a meglopottnak is. De lassan az lesz a mindennapi brutalitás is. „Hétköznapi fasizmus” – mondhatnánk a közhelyet, hogy ne legyen ostoba közhely. Mert ott most ez van: hétköznapi fasizmus. A nyomor trónjára ült többség bosszút áll az ott felejtett kisebbségen. S hogy senki ne tévedjen: ott már a cigány a többség. Mert lassan minden nem cigány elmenekült. Még néhány konok öreg húzza, s néhány középkorú, akinek végképp nincs hová mennie. Ők jönnek haza az esti busszal Kazincbarcika vagy Ózd rettenetes gyáraiból, s a kocsma előtt összegyűlt horda gúnyosan üvölti feléjük: „Mi van, parasztok! Dolgozni voltatok!?” És röhögnek, ahogy a hiéna röhög a kilátástalan éjszakában…

A kirabolt öregasszonyokat, idős házaspárokat egyre gyakrabban össze is verik. (Gadnán megerőszakolták a nyolcvanéves asszonyt, majd fejszével levágták a lábát. Uramistenem!) Azóta, ha egy öregember éjjel felriad a szomszéd szobából áthallatszó zajra, magára húzza a takarót, és lapul, legalább az élete megmaradjon. Aztán másnap csöndesen odaadja az ország egyik legszebb református templomának kulcsát az arra vetődő idegennek. Az ufónak.

Az egyik faluból tavaly költözött el a legutolsó magyar család. A templom harangját azóta azért nem tudják ellopni, mert elrontották a sorrendet: előbb a harangtoronyba vezető falépcsőt vitték el, és tüzelték el, így most nem férnek hozzá a haranghoz.

A másik falu megmaradt iskolájába 165 gyerek jár, közülük 151 cigány. Az átlagos IQ hetvenes – ez az imbecilszint. Itt húzza az igát néhány szent őrült pedagógus, aki a májusi fizetését már nem kapta meg, mert a maradék pénz elment segélyre. És a hetedikes „tanuló” már terhes. Ikrekkel…

A harmadik faluban egy vállalkozó tíz cigányt akart felvenni állandó munkára, több pénzért, mint a segély. Kettő volt hajlandó elmenni dolgozni… És ülnek a porban, arcukon nyál csorog, és megdobálják az idegent.

A negyedik faluban a cigány uzsorás tizenhárom éves gyereklánnyal „él együtt”. Mindenki tudja, hogy uzsorás. Mindenki tudja, hogy gyereket hág. Baja nem lesz belőle. A törvények is mások arrafelé.

A barbárok foglalhatták el így valamikor Rómát. Bizony. A Zemplén és a Cserehát Magyarország legszebb vidéke. A Rákócziak földje. Illetve: volt. Ma: egy másik bolygó. S lehet erre finnyáskodni is, s lehet felháborodni és rasszizmust üvölteni. De értelmetlen. Az itt leírtak: fényképek. Pillanatfelvételek. Hiperrealista képek. S jó, ha tudjuk: amikor majd elmenekül onnan az utolsó magyar is, és már végképp nem lesz kitől és mit ellopni, akkor ez a populáció meg fog jelenni a városainkban. Jönnek majd kurvának, rablónak, gyilkosnak. És majd akkor tessék finnyáskodni…

Ideje van a falukutatásnak. Hogy lássuk és tudjuk, amit nem merünk látni és tudni. Pedig valami megoldást találnunk kell, méghozzá azonnal. Ami pedig bizonyos: aki tízéves koráig ebben a közegben szocializálódott, örökre menthetetlen. Ha valamit kezdeni akarunk mindezzel, le kell mondjunk néhány generációról. Ám a most hároméveseket ki kell szakítani ebből a környezetből. Akárhogyan, akármilyen áron. És el kell érni, hogy hetente legfeljebb hat-nyolc órát töltsenek otthon. Máskülönben végképp vége lesz mindennek.

11 megjegyzés:

  1. A csendőrséggel nekem mindössze annyi a problémám, mint mindennel amit "ezek" csinálnak, vagyis abból nem lesz köszönet. A románok már húsz éve visszaállították a rendőrség mellett a csendőrséget....
    Vagyis ez csak arra lesz jó, hogy ha kinyitod a szádat akkor a könnygázt már nem csak a rendőrtől kapod , hanem a gumibotot a várva várt csendőrtől is. A csendőrhíveknek el kellene gondolkodni azon , hogy mit várnak a csendőröktől? Ugyanazt amit sokan mások a három ft.-os kenyértől, vagyis nosztalgiát semmi mást. Mert a csendőrök idejében nem azért volt ismeretlen a cigánybűnözés, mert csendőröknek hívták őket, hanem azért mert karakán ember ült a fehér lovon és a nemzet érdekeit védte, minden hibájának ellenére. És ezt az érdekvédelmet foganatosították a csendőrök. Punktum. Bayer azért írja amit ír, mert megkapta az utasítást arra, hogy emlékeztesse a népet arra, hogy Ő mármint a nép kér és nem a hatalom erőltet rá egy újabb elnyomó szervezetet. Kikből fog állni a majdani csendőrség? Mint látjuk a tendenciát magukból a cigányokból akik dolgozni nem hajlandók, de talán az uniformis és a vele járó hatalom, juttatások és egyéb kiváltságok ráveszi őket hogy a húsz milliós klimatizált Nissan Patfinderekben eltöltsenek 8 órát a korai nyugdíjért. Úgyhogy ébredés emberek a hurok a mi nyakunkra készül nem máséra, persze ezért is mi fizetünk, mert a csendőr bérét is meg kell termelni.Á.

    VálaszTörlés
  2. Azért ilyenek után érdekes dolog lehet Zsoltnak ott csápolni a Fidesz-születésnapokon.

    Gond csak az, hogy Bayer is már az utolsó utáni pillanatban kongatja a vészharangokat. Remélem tisztában van vele, hogy a szeretett pártja hogyan áll hozzá az egész cigánykérdéshez. A kérdés persze költői.

    VálaszTörlés
  3. Még annyival kiegészíteném, hogy ez kb. olyan mint a kettős állampolgárság. Megcsinálták és még tapsoltunk is hozzá, csak nem úgy sült el ahogy mi szerettük volna.Á.

    VálaszTörlés
  4. Árpi, lehet hogy Bayer most ilyen aljas terv részeként készíti a közvéleményt, de lehet hogy nem. A fickó szerintem tökös, ha kicsit túldagadt az egója is, így kapásból nem borítanám a bilit a fejére. Ahogy a vak is mondta...

    mm

    VálaszTörlés
  5. Árpi, ugyanez a helyzet a médiatörvénnyel, a közmunkaprogrammal és még jó pár dologgal. Nem jó szándékkal használják fel, hanem saját maguk és gazdáik érdekében.

    VálaszTörlés
  6. Moonlight, noncs is "közmunka program". Az, hogy fillérekért átadja az állam a munkanélkülieket olyan multimilliárdos vállalkozóknak, mint Demján hogy például focistadionokat építsenek, az nem közmunka, hanem rabszolgakereskedés. A közmunka az, amikor a munkanélkülieket az állam (kormány vagy önkormányzat) alkalmazza, tehát nem csinál rajtuk profitot, ha nem is fizet sokat.

    mm

    VálaszTörlés
  7. Tudom Mózi, édesanyám közfoglalkoztatás szervezőként vett részt a közmunkaprogramban itt Zalaegerszegen, amíg narancsék hagyták. Annak milliószor több értelme volt, mint amit most készülnek bevezetni(pedig MSZP-s kezdeményezés volt).

    Csak arra próbáltam utalni, hogy ezt is lehetne normálisan csinálni. Csak a szándék "kicsit" más...

    Egyik ismerősömmel üvegtörmeléket akartak válogattatni, mikor nem olyan régen jelentkezett a munkanélküliben. Megjegyzem olyan emberrel, aki diplomás és 3 nyelven beszél. Természetesen megvonták tőle a munkanélküli folyósítását, mivel nem fogadta el. Hajrá Magyarország, hajrá Fidesz...

    VálaszTörlés
  8. "Új Magyarország" (liszaboni szerződéses Magyarország) = új feodalizmus vékonyka "demokratikus" díszlakkozással.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Mózi, a közmunkaprogramról nekem is ugyanez ugrott be amikor olvastam, ki mindenkinek (civileknek, alapítványoknak, kisebbségi önkormányzatoknak, ...) kölcsönzik a közmunkásokat. Trükk az egészben az is lehet, hogy összes multinál seperc alatt felmondanak mindenkinek és félpénzért azaz közmunkásként vissza veszik őket. Ezzel a trükkel bizony hamar meg lesz az 1 millió régi-"új" munkahely. Narancsék nem is titkolják, hogy közmunkásokat zömmel "állami" nagyberuházásokhoz, gátépítéshez, katasztrófa elhárításhoz irányítják. Kisebbségi önkormányzat (vajh melyik is lehet az?) szép lesz, ha magyarokat kölcsönöz, hogy amit védenceik szétbarmolnak vagy nem hajlandók elvégezni azt velük végeztessék el.
    Az meg, hogy 3 órás utaztatást és/vagy helyben lakhatást biztosítanak közmunkásoknak ez azt sejteti, hogy külföldre (saját érdekeltségeikbe) is "kölcsönöznek" munkaerőt, most már legálisan.

    Nekem erről az egészről a hírhedt munkaszolgálat, kitelepítés jut csak az eszembe, közmunkatáborokról pedig a koncentrációs táborok vagy a Gulág, hiszen fegyveres rendőri "munka"felügyelőket terveznek. A padláslesöprés (milliók hajléktalanná tétele) most folyik ezerrel.

    VálaszTörlés
  10. Bocs, Kata voltam a legutóbbi névtelen.

    VálaszTörlés
  11. Kata, szerintem fantasztikusan jól látod. Még én sem gondoltam annyira végig hogy bizony ebből lesz meg a millió "új munkahely" (300.000 2014-ig, ezt is megigérte Viktor király): rabszolga munkahelyek. Ezekből a "munkahelyekből" nem lehet családot alapítani, sem persze lakást építeni és akkor már gyakorlatilag csak a társadalom felső rétege tud szaporodni, na meg persze a cigányok akik egész másképpen kezelik a szülő-gyerek viszonyokat. Ergo, eltűnik a magyar és lesz helyette egy olyan "bipoláris" ország ahol a felső réteg főleg zsidó, a "massza" pedig cigány lesz.

    mm

    VálaszTörlés