2011. június 27., hétfő

A Végjáték prológusa – Kína ante portas

Az elmúlt hét történései után elkapott egy gondolat, ami azóta is motoszkál a fejemben, erről szeretnék írni Nektek. Vajon miért kezdett árnyékbokszba az Orbán-kormány tavaly az IMF-fel? És vajon miért nem követette ezt semmilyen szankció? A válasz számomra most derült ki: valószínűleg azért, mert már akkoriban megegyezett a kínai kormányfővel az 1milliárd eurós hitelről! Ne felejtsük el, hogy tavaly Kínában látogatást tett Orbán, valamint beruházásukba kezdett itthon több kínai cég. Így már érthető, hogy miért nem volt feltétlen szüksége az IMF kegyeire a narancs hatalomnak.

Ahogy azt Kraft is kifejtette, a kínai közeledésnek biztos nem a felebaráti szeretet az oka. Történelmünk is igazolja, hogy a Kárpát-medence kulcsfontosságú területen helyezkedik el. Gyakorlatilag nevezhetjük Európa kapujának is. Magyarország olyan hídfőállása lehet Kínának, ahonnan könnyűszerrel terjeszkedhet Európa felé (hála a schengeni övezetnek), valószínűleg ez is lehet a célja. Nem hiába sürgeti Soros György az EU központosítását, az Unió válságával érvelve (amit ő és más spekulánsok indítottak el). Egy komolyabb kínai térnyerés könnyen az EU végét jelentheti.

Nekünk, magyaroknak mennyire lehet előnyös ez a partnerség? Őszintén szólva bennem vegyes érzések vannak ezzel kapcsolatban. Jelenleg szükségünk van külső segítségre az ország talpra állításához, azonban nem mindegy, hogy ez milyen áron történik. A nyugati kazár bankár világ mellett Kína tűnik a kisebbik rossznak, de nem szabad elfelejteni az ország maoista múltját, és a jelenlegi apparátusát sem. A beruházások nagyon sok új munkahelyet adnának az országnak, de felmerül a kérdés, hogy mi mit adunk cserébe? Másik érdekes dolog, hogy mit fog ehhez szólni az USA-Izrael tengely? Bár utóbbi országban is nem olyan régen tett látogatást Ven Csia-pao.

Továbbá Gyurcsány is üdvözölte blogjában Orbán Kína politikáját. Ebből egyértelműen csak az derül ki, hogy a Fidesz-MSZP páros továbbra is egy érdekkörbe tartozik.

Az egész ügy pikantériája azonban a nyirkai-jóslat lehet, ha jól értelmezzük. A jóslat szerint: „Bevezetik a hét tevét, hogy az innen köpködhessen lángot –a bikát nyergelõ asszonyra.” Ez a pár sor az idő múlásával egyre kevésbé illik a zsidó betelepítésre. Sokkal inkább úgy tűnik, hogy ez egy keleti hatalom terjeszkedését hivatott előre jelezni (jelen felállás szerint Kínáét). Ha mindez megtörténik, akkor könnyen lehet elindítója egy nagyobb háború eseményeinek. A jóslat többi sora is erről tanúskodik, hogy a 7 teve bevezetése kül- és belföldön egyaránt feszültséget szít. Blogokat olvasgatva mindenhol azt látom, hogy a kínai hír megosztja a hozzászólókat, nem is kicsit.

És mi lesz velünk? Sajnos igazi nemzeti kormány nélkül csupán csepp vagyunk a politika tengerében. Úgy néz ki, hogy a történelem ismétli önmagát, újból egy nagyhatalom felvonulási terepe leszünk. Ráadásul az eddigi legalárendeltebb helyzetben kell várnunk a jövő történéseit.

18 megjegyzés:

  1. Hm, igen. Kételyek, kételyek hátán.
    A kérdés most tényleg az, hogy a hétfejű sárkány minden múltbéli történéstől függetlenül barátja-e a turulnak. Ha igen, akkor a kínai érdekek érvényesítése mellett párosulhat valami jó is ebben a történetben.

    Csak a magyar ember ennyi birodalommal a nyakán már valahogy nem bízik senkiben...
    Talán ez lenne az értelme erőpróbáinknak? Hogy ebben a sorsfordító nagyhatalmi játszmában megtaláljuk végre önmagunkat?
    Hajrá magyarok!

    TT

    VálaszTörlés
  2. Bizony TT, a magyar ember az elmúlt pár száz évben megtapasztalta a nála nagyobb hatalmak tiprását a földjén.

    Egy biztos, hogy nem Nyugat felé kell tapogatózni szövetségesek után. Párszor már bizonyították, hogy mennyit is ér a szavuk.

    Egyébként a nyirkai-jóslatról készült festményen érdemes megnézni az alakokat: 2 kínai egy földgömb mellett, egy öltönyös ember, a bikát nyergelő asszony, és népek tengere. Lehet mégiscsak igaza lesz az angol kommentelőnek a bevándorlással kapcsolatban...

    VálaszTörlés
  3. Már ne haragudjatok, nem tudom ki írta ezt , az is lehet hogy én tájékozatlan vagyok, DE:
    -én egy milliárd eurós hitelről tudok, ami durván 265milliárd Ft. ami nem kevés de nem is sok a költségvetés számadatait tekintve. Ha tényleg ezer milliárd euro az már kemény téma, de ha nem akkor ne tulajdonítsatok ennek nagyobb habot mint kell. Ja meg javítsátok ki, mert nem mindegy.Á.

    VálaszTörlés
  4. Javítottam Árpi, puszta elírás volt, bár őszintén szólva a pénz része volt számomra a legkevésbé fontosabb. Ennél szerintem sokkal érdekesebb kérdés, hogy miért a kínaiak hitelét fogadta el Orsós az IMF-uzsora helyett?

    VálaszTörlés
  5. moonlight, én egyáltalán a felhajtást nem értem, ugyanis ez államközi szinten nagyon kis tétel, ha meg Kínát nézzük akkor nagyon nagyon kis tétel és itt igenis fontos szerepe van a nullák számának.
    Ezekután Kínai befolyásról és "nagy" tettről beszélni badarság. Inkább késői pótcselekvésnek tudható be, mert már régen felismerhető volt a Kínai szerepváltás a világban. Az hogy viktor ideggyenge mit hadovál és mit ír alá nem kell hogy képezze a napirendi felszólalás előtti hozzászólást. Hol van Torgyán? Hívjuk ide kis módosítással elmondhatná a tutit, "Napirend felszólalásom előtt O.V. mondjon le".Punktum.Á.

    VálaszTörlés
  6. Sőt még annyival kiegészíteném, hogy megalázóan kis tétel, legalább annyira kicsi mint viktor.Á.

    VálaszTörlés
  7. Na még egy nekirugaszkodás, csak azért mert jó napom volt. Jobban szemügyre véve a képet, hát mit mondjak? EZ MEGALÁZÓ, ahogy kicsi viktor átveszi az "ocsó" kínai labdát. Hitel kell, megkapod, "mesze bazmeg". Egy hazaáruló ezt érdemli, merjünk kicsik lenni mint már mások is írták. Viktor ezekután nyaljál be sorosnak, de iziben.Á.

    VálaszTörlés
  8. Tudod Árpi nekem az egész légkör fura: vigyázzban álló ELTE egyetemisták, tibet pártiak vegzálása. Ennyire lesüllyedtünk volna, hogy hitelért megalázkodunk?

    Ettől függetlenül tartom az álláspontom azzal kapcsolatban, hogy valami nyomós oka van a kínai miniszterelnök mostani utazgatásainak Európában és Izraelben.

    VálaszTörlés
  9. Szerintem nem az a kérdés, hogy mit kapunk Kínától és mit adunk neki cserébe, mert az Orbán kormány mögött az EU igazi urai állnak: a kazár bankárcsaládok és ezek fő kapitánya Soros. A kérdés tehát a következő: mit óhajtanak a kazár bankárok annak cserében, hogy teljesen kinyitják Kínának az európai piac kapuit. Ennek a kapu nyitásnak Magyarország az operatív eszköze (elsősorban innen fogja most Kína vám- és kvóta-mentesen elárasztani termékeivel Európát), de erről egészen biztosan nem Orbán döntött, hanem a kazár bankárok. Ezek pedig szövetséget akarnak kötni Kínával, mert nem sikerült sem nekik, sem az amerikai globalistáknak hatalmukba keríteni Kínát. Szerintem a kazár bankárok abban látják az utolsó lehetőséget, hogy eljöjjön a "világrendjük", hogy fűt-fát igérnek Kínának annak cserében, hogy ő is csatlakozzon ehhez a világrendhez. Az amerikai globalisták pedig (nagyjából a Rockefeller klán) pillanatnyilag kissé meg vannak zavarodva, mert nem tudják hogyan tovább.

    mm

    VálaszTörlés
  10. Ha pedig Orbán most csupán Rothschildék utasítására adja át a magyar munkapiacot és útlevelet a kínai gyártóknak, akkor ez bizonyára nagyon nem tetszik az európai gazdasági hatalmaknak: Anglia, Franciaország és Németország. Ezért valószínűleg ez az egész csak fel fogja gyorsítani az EU szétesését.

    mm

    VálaszTörlés
  11. mm. nagyjából jók ezen a téren is meglátásaid, bár azt azért én nem osztom azon nézetedet, hogy Rotshildék meg lennének zavarodva. Sőt egyáltalán nem hiszem! Ők nyitották meg Amerika kapuit Kína előtt. Tudom, éltem ott. Amikor gyerekkori barátom arra kért küldjek neki valami amerikait akkor voltam bajban. Ugyanis minden kínai volt. Mondtam is neki, hogy egy hamburgert tudok küldeni semmi mást.
    Szóval Amerikára rátelepedtek és kiszívták a vérét, ehhez kellett a kínai "ocsó" árú, ugyanezzel a forgatókönyvvel akarják az EU-t is letérdeltetni, majd ezekután Kína letérdel magától ha a felépített termelőegységeknek nem lesz felvevő piaca. És akkor jöhet a megváltó világkormány! Ez csak a második nagy világválság, ezzel még korai lenne bevezetni őket, lestz ettől egy sokkal borzasztóbb időszak kb. 2050 körül ahol a népesség csúcsot dönt, a klíma változás csúcsot dönt és az agymosottak száma is csúcsot dönt, az lesz a világkormány ideje, bár jósolni nem szeretnék, de addig is egyre rosszabb lesz. Hacsak valami nem történik?????

    VálaszTörlés
  12. Névtelen, nem Rothschildék, hanem Rockefellerék. Az US piacot annak cserében tudta Kína elárasztani, hogy évtizedekig felszivacsolta az US államkötvényeket, ezzel jócskán támogatva a dollár hegemóniáját. Most pedig olyan nagy a munkanélküliség és a nyomor az USA-ban (mert az importált kínai árut kínaiak gyártották eddig Kínában, nem pedig amerikaiak az USA-ban), hogy egyre kevésbé érdekes az US piac Kína számára. Európával viszont más a helyzet, mert ha idejönnek a kínai gyárak, akkor nem lesz különösen több munkanélküliség Európában a kínai termékek miatt (hiszen ezek nagy része európai munkaerővel lesz gyártva). Viszont ettől kevesebb munkahely lesz Kínában és ezt valahogy kompenzálni kell Kínának. Ezért valószínűleg mostantól egyre kevesebb terméket fog exportálni Kína Nyugat felé és egyre több... kínait hehe..

    Én csak pislogok hogy milyen vastag pofabőre van Orbánéknak: néhány hónappal ezelőtt még Kína volt a nagy gonosz aki kínozza a tibetieket és az ujgúrokat meg saját diákjait lemészárolta a Tien Anmen téren (azóta kiderült, hogy semmilyen mészárlás nem volt ott), most pedig hírtelen Kína a naaaagy új tesó. Nyilvánvalóan akkor is azt böfögte és tette Viktor, amit parancsoltak neki Rothschildék és most is.

    mm

    VálaszTörlés
  13. Az EU nem azért fog szétesni, mert a kínai gyárak megsokszorozzák az európai munkanélküliséget. Ugyanis Közép és Dél Európában a kínai gyárak csökkenteni fogják a munkanélküliséget, Nyugat és Észak Európában viszont fokozni fogják de összeségében nem lesz ettől nagyobb a munkanlküliség Európában... csupán Nyugat és Észak Európában (ezért is ilyen kutyán fogadta most Orbánt a norvég kormány). Ennek következtében pedig a nyugat- és észak-európai országoknak előbb-utóbb meg kell védeni piacukat és ettől fog szétesni az EU. Lehet, hogy ez is Kína célja? Ha tőlem kérdezik, azt mondanám, hogy lehet. Eddig Kínának sikerülz kinyiffantani Amerika gazdasági hatalmát, most pedig talán sikerülni fog neki szétzúzni a zsidóbankárok Európai Unuóját is... aztán jöhet a kínai bolygó hehe..

    mm

    VálaszTörlés
  14. mm. azért ciánéknál is megvan a hierarchia, rokakefélék nem csinálnak semmit rotchildék beleegyezése nélkül vagy ellenük, bár igaz, hogy megkapták az USA gyarmatot azért tudják ki az úr a háznál.

    VálaszTörlés
  15. Pihentetésképpen olvassátok el Szabó Judit május 5-i írását:

    http://www.spiritualis-tanitasok.hu/aktualis.html

    TT

    VálaszTörlés
  16. Magyarország és Kína kapcsolata nagyon régi és nagyon jó volt mindig.Ennek az az oka
    hogy Kína több ezer éves kultúrával rendelkezik,mint ahogyan mi is.
    Sok a rokon vonásunk.
    Például Kína nem fenyeget katonailag senkit,pedig hadserege, gazdasági ereje alapján
    megtehetné,alapjában véve békés állam.
    Szun-ce(kr.e 403-335) mondta,a hadseregnek három fontos dolga van:
    1.Az ellenség elrettentése
    2.A belső rend biztosítása
    3.Az ország védelme
    Függetlenül attól hogy Kínában ki uralkodott,a Kínai Hadtudományi mű a"Ping-Fa"
    törvényeit vette figyelembe,kezdve az egységes Kínai Államot megteremtő Csin Si
    Huang(kre.221) -tol Mao Ce Tung (1945) ig.

    Magyarországon is hasonló elvek uralkodtak,hiszen a magyar haderő egészen 1526-ig
    olyan erős volt,a híre olyan félelmetes volt,hogy a szomszédai gondolni sem mertek
    arra hogy megtámadják.

    A Kínaiak ismernek és szeretnek bennünket,a kultúránkat,a zenénket.A Kínai iskolák-
    ban tanítják Petőfit,tanítják a hun-magyar történelmet.
    Párizsban,vagy Szingapúrban,ha magyarul mobiltelefonálok,megkérdezik az emberek,
    hogy milyen nyelven beszélek.
    Jó tíz éve Sanghajban a kikötői sétányon,mutogattam a velem lévő két magyarnak
    az oda exportált 16 T-s portáldaruinkat,amikor is egy kínai megszólított bennünket,
    igaz Angolul,de tudta hogy magyarul beszélünk és arra kért bennünket hogy ha van,
    adnánk- e el neki különböző fém magyar érméket,mert éremgyűjtő és egy pár címlet
    hiányzik neki.
    Ezzel szemben az átlag magyar alig tud valamit Kínáról.
    Ez az itt hozzászólásokból is kiderül.
    Pedig ha ismerné Kon-Fu-Ce boldogság elméletét,amelynek egy tételét még
    Jack London is feldolgozta egy novellájában,még a jelenlegi körülmények között is
    élhetőbben élhetne.Gondolom Li Yu Tang "Mi kínaiak" magyarul is megjelent könyvét
    sem sokan olvasták.
    A Kínai- magyar kapcsolatok,mások,sokkal jobbak korrektebbek lesznek mint az eddigi,
    bennünket kizsákmányoló kapcsolatok.
    Van ugyanis egy keleti közmondás ami úgy szól:"Jó üzletet csak két barát tud kötni,
    és azon mind a két félnek nyerni kell.Ha az egyik becsapja a másikat,oda a barátság,
    és nem ér semmit az üzlet.!"

    sumer71
    http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=42538

    Nagy vihart kavart ez a kínai látogatás, de szerintem ez azért jó, mert így sok minden felszínre kerül, sok mindent megtudunk.

    TT

    VálaszTörlés
  17. TT, ez egy idealizált kép Kínáról, a valóság ennél árnyalatosabb. Kínában is van sok gazfickó, mint mindenhol. Ráadásul, a kínai ember általában nem csak érzelmesebb, mint mondjuk egy német vagy, brit vagy amerikai, hanem kegyetlenebb is tud lenni. Az is igaz, hogy a kínai kultúrában alapvetően szerepel a "mindkét félnek kell nyerni egy jó üzletben", ami homlokegyenes ellentétes az általunk sajnos jól ismert farizeus mentalitással.

    Talán a legfontosabb: Kínát így vagy úgy be akarják darálni a globalista erők és ezt a kínaiak jól tudják. Ezért Kína most egy nagy meccset játszik globálék ellen és minden lépése ennek a játszmának van alárendelve.

    mm

    VálaszTörlés
  18. http://www.jovonk.info/2011/06/29/belefutott-orban-csapdaba

    Azt hiszem ezzel nagyjából csak egyetérteni lehet.

    VálaszTörlés