2011. június 2., csütörtök

MAGYARORSZÁG ÉS OZ, A "NAGY VARÁZSLÓ".

Íme egy rövidke cikk a HUNHÍR.INFO-ról:



"Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter beismerte: Orbán Viktor csak olyan beszédeket mondhat választóinak, amelyeket még elfogad Brüsszel, különben bedöntik a gyarmatot. A magyar kormány feje próbálkozhat ugyan, de a döntés a világhatalom kezében van. Nincs vita: Magyarország a világhatalom megszerzett gyarmata, mint ahogy egyik főnökük korábban nyilvánosságra is hozta.


A nemzetgazdasági tárca vezetője szerint Orbán azt javasolta tavaly a brüsszeli vezetőknek, hogy "valljuk be a Magyarországgal kapcsolatos igazságot", ők azonban megtiltották neki arra hivatkozva, hogy több uniós ország pénzügyi csődje elég veszélyt jelent az unióra, nem kell azt további gondokkal terhelni. Azt viszont ne gondolja egyetlen vérradikális sem, hogy ha nem Orbánnak, hanem mondjuk Bárczy Benőnek hívnák Magyarország miniszterelnökét, más lenne a helyzet. Nem. Bárki a főnök, csak addig mehet el, amíg megengedik. Ha lázad, vagy elenáll, elüti az autó, ha csapatai élére áll, egy szempillantás alatt megszállják az országot az Európa Csendőrök."


Nos, ez nem egészen igaz, mert ha mélyen tisztelt miniszterelnökünk valóban kényszerből tenné és mondaná azt, amit tesz és mond, akkor legalább némi részletkérdésekben fel lehetne ismerni a nemzeti érdeket védő szándékot. Például mostanában, ami a hat hónapos hipermarket építésimoratórium javaslatot (LMP) vagy az üzletek vasárnapi zárvatartás javaslatot (KDNP) illeti. Ezutóbbi javaslat visszautasítása különösen pofátlan volt a hatalom részéről. Először is vasárnap az egyetlen nap, amikor a család együtt lehet, amennyiben persze a szülőknek nem kell gürizni, mert akkor nincs iskola sem; tehát különösen hitvány dolog ezt a lehetőséget megtagadni egy olyan kormánynak, amely folyton a "családbarát" jellemét fitogtatja. Másodszor, amennyiben csak azok az üzletek nyithatnak vasárnap, ahol maga a tulajdonos az eladó (ugyanis így szokott működni ez a törvény különböző európai országokban), a kis családi boltok egy esélyt kaptak volna a túléléshez a nagy üzletekkel szemben, ahol alkalmazottak vannak a pult mögött... még hogy egy kis és közép vállalkozás barát kormányunk van! Ezentúl persze vasárnap az Úr napja, amikor nem illik pénznyereségért dolgozni egy kereszténynek, akinek ráadásul nem könyű részt venni a vasárnapi misén, ha közben oda van láncolva valamelyik farizeus által tulajdonozott hipermarket pénztárgépéhez... még hogy keresztén kormányunk van!


Szóval nem is a Hunhír cikk az érdekes itt, hanem sokkal inkább az egyik hozzászólás, amit nyomban ide is másolok:


"Elöljáróban ki kell jelenteni, hogy nincs világhatalom! Vannak a világban olyan csoportok, akik a kezükben lévő eszközökkel nyomást tudnak gyakorolni, de csak azokra akik ezt megengedik nekik. Oroszország, Kína, India, Japán, Maláyzia és Budapestnél alig nagyobb Szingapúr ezt sohasem engedte meg. Az Arab világ is ide tartozik és most már Dél-Amerika is! Tehát világhatalomról beszélni enyhén szólva is nagy túlzás!


És kik azok az európai csendőrök akik bennünket megszállnának? Európa délnyugati fele ma forradalmi helyzetben van. Ma már neves német szakemberek is mondják, hogy a görög államadósságot nem lehet visszafizetni, sohasem! Ezért a felét el kell engedni, a másik felét pedig át kell ütemezni. Ugyanebben a helyzetben vannak a spanyolok, a portugálok, az írek és az olaszok is. Ezeket a kamatbehajtók nemes egyszerűséggel a nevük kezdőbetűjével PIGS-nek, azaz angolul "disznók"-nak nevezik. Mindegyik az EURO zóna tagja, mindegyiknek több az adóssága, mint nekünk. OV a tegnapi beszédében azzal dicsekedett, hogy bennünket az egyik, a behajtók tulajdonában lévő lap megdicsért! Amennyiben az adósság az ország ellensége (ebben egyet lehet érteni) és az adósság-behajtók újságja megdicsér minket, akkor valamit nem jól csinál a kormány az ország érdekében.


A magyar adósság éppen úgy visszafizethetetlen, mint a PIGS-ek adóssága. Abraham Lincoln amerikai elnöknek, a polgárháború folytatásához pénzre lett volna szüksége. A Rothschildok 24-36%-os kamatra adtak volna kölcsönt. Lincoln a kongresszusban ezt így mondta el: "Két nagy ellenségem van. A déli sereg előttem és a pénzintézetek mögöttem. A kettő közül a mögöttem lévő a legveszedelmesebb." Ez 1861-ben történt. Lincoln inkább maga nyomtatott ki pénzt, 1865-ben meggyilkolták.


A jelenlegi helyzetben érdemes egy mese tanulságát figyelembe venni. Az "Óz a nagy varázsló"-ra gondoltam. Az egyik tanulság az, hogy a nagy varázsló akitől mindenki félt, egy beteg öregember! A másik pedig a bádog ember és a kislány dialógusa. Bádog ember: "hová mész kislány? Kislány: "nem tudom." Bádog ember: "ha nem tudod hová mész, oda nem vezet út."


Tehát quasi "világhatalom" nem más mint egy reszkető öregember, aki mint Harpagon ül a pénzes ládáján, szeretné egyre több pénzt, de már nem lehetséges, mert a mohóságában túllépett egy olyan határt, amit nem szabadott volna. A kormány pedig nem tudja hogy merre van az előre. Bármit megtehetne most az ország érdekében, de sem bátorsága, sem tehetsége nincs hozzá. Az adósságot nem lehet visszafizetni, az embereket nem lehet tovább terhelni.


Az Európai Unió előbb-utóbb összeomlik, kinek akarnak egyesek megfelelni?" 


Forrás 

19 megjegyzés:

  1. Mózi, én is pont ma néztem meg ezt a cikket (PI - kerecsen ajánlása nyomán), és érdekes módon nekem is sumér hozzászólása tetszett meg a leginkább.

    Azonban van itt egy kis bibi az eredeti Hunhír cikkel kapcsolatban, ezt fel is vetette valaki odaát, de nem jött rá reakció:

    apa1 - 2011.06.01. 17:10
    "Hol ismerte el?
    Milyen körülmények között?
    Kérném a valódi riport valódi kérdéseit és tényleges válaszait.
    Ez az itt felrakott szó és mondathalmaz reagálásra sem érdemes. "

    Nem szeretem az ilyen hangulatkeltő híreket, amikor nem állapítható meg egyértelműen, hogy valóban ezt mondta-e az idézett illető (jelen esetben Matolcsy). Ha valóban ezt mondta, még akkor sem biztos a dolog, ismerni kell a szövegkörnyezetet, stb., de így végképp ciki és hiteltelen a dolog.

    TT

    VálaszTörlés
  2. Ja most épp egy ilyen körlevél kering a neten:
    TT


    "Most kiszivárgott hírek szerint elkészült az Orbán-Kormány vészforgatókönyve
    arra az esetre, ha az Európai Bizottság – a multik nyomására - az Uniós joggal
    ellentétesnek találja a telekommunikációs szektorra kivetett magyar különadót
    és a többi válságadót is.
    Pénzügyi szakemberek szerint 100 %, hogy az Európai Bizottság – miután lejár
    hazánk Uniós elnöksége – azonnal „elmeszeli” az említett hazai adószabályokat.
    Ezt csak azért nem tették meg eddig, mert nem lett volna illendő az Unió soros
    elnökének ilyen „övön aluli” ütést adni, de a Bizottság már meghozta döntését,
    csak annak kihirdetésével vár még egy rövid ideig.
    E döntés hatására pedig összeomlana a magyar államháztartás (mivel több,
    mint 500 Mrd Ft-os a negatív következményük) és elszállna a Ft árfolyama (300
    Ft feletti EUR és 250 Ft körül svájci frank adódna), hacsak a Kormány nem lép
    valami extrát.
    Ez az extra pedig az alábbiakat jelenti a tervek szerint:
    - a már államosított magánnyugdíjpénztári megtakarítások után a frissen
    létrehozott Államadósság Csökkentő Alapba átvezetve államosítani
    fogják a 2 millió Ft feletti bankbetéteket is. A kommunikáció szerint
    persze nem örökre, hanem „csak” addig, amíg helyre nem áll az ország
    pénzügyi helyzete, ami gyakorlatilag sajnos azt jelenti, hogy
    tulajdonképpen mégis örökre.
    Figyelem:
    - tehát már csak nagyon kevés idő van arra, hogy akiket érintenek a
    tervezett intézkedések biztonságba helyezzék a 2 millió Ft feletti
    megtakarításaikat!!! Ez praktikusan azt jelenti, hogy a pénzeket kp-ban
    ki kell venni a hazai bankokból vagy át kell utaltatni azokat külföldi
    bankszámlára.
    Ha jót akarsz ismerőseidnek, akkor továbbítsd a hírt nekik is!"

    :) vagy :( ?

    VálaszTörlés
  3. Szrog lha, ezek szerint szerinted se nem keresztény, se nem családbarát, se nem magyar kormányunk van, de hát akkor milyen?

    Panka

    VálaszTörlés
  4. Panka,

    hazaáruló, kollaboráns és gyáva így röviden és tömören:)

    VálaszTörlés
  5. Nem kell izgulni tovább, királyságunk van:

    http://5mp.eu/web.php?a=magyarnemes&o=g5sMT4_9BS

    VálaszTörlés
  6. Névtelen, erről a király videóról nekem Franchet d' Espéray francia tábornok jut eszembe, és az amit Belgrádban (Nándorfehérváron) mondott a Károlyi Mihály vezette tárgyalóküldöttségnek 1918. november 7-én.
    Panka.

    VálaszTörlés
  7. Panka, ez jó! :)
    És tényleg úgy tűnik, hogy ezek a nemesek (is) bizony azok...

    TT

    VálaszTörlés
  8. TT, hogy mondta ezt vagy sem Matolcsy, az nem lényeges. A bejegyzéshez csupán bevezetésként szolgál a Hunhír cikk, a lényeg az a bizonyos hozzászólás. E hozzászólás igazsága teljesen független attól, amit esetleg mondott vagy nem mondott egy Matolcsy bábpolitikus és azért csináltam belőle bejegyzést erre a blogra, mert szerintem megérdemli.

    Panka, szerintem egy helytartó kormányunk van, amely Magyarországból minta országot akar csinálni a liszaboni szerződésben fogalmazott neo-liberális (gazdaságilag) és elitista (társadalmilag) "értékrend" szerint. Ha valaki meg akarja érteni mifelé viszi Magyarországot ez a zavaros víz, olvassa el Soros György könyveit, mint ahogy diszkréten de szorgalmasan teszi a narancs párt nomenklatúrája. Ez legalábbis a (még) szabad ember véleményem és teljesen egyetértek vele.

    szrog.lha

    VálaszTörlés
  9. http://www.jovonk.info/2011/06/03/spanyolorszagi-tuntetesek-izland-mi-peldakepunk

    No, úgy látszik nem csak szűk köreinkben példaértékű Izland:)

    VálaszTörlés
  10. Moonlight, izzadnak is ám a patkányok... ezért is utasítotják helytartó kormányaikat két kézzel lengetni a nemzeti zászlót és torokszakadtan üvölteni a nemzeti szlogeneket miközben bejelentik sorra a nemzet-ellenes neoliberális "reformokat" a (visszafizethetetlen) államadósság visszafizetése jegyében. Hajrá birkák!

    délutáni látogató

    VálaszTörlés
  11. Az íreknél a nagy kérdés most pediglen az lesz, hogy mit kezdjenek a sok lengyel, orosz, magyar, stb. vendégmunkással. Ha jól tudom ilyenekkel tele a sziget. Picsatudja, talán pont emiatt ugrott meg az ír gazdaság pár éve. Akkoriban is mintaországként emlegették, meg most is, csak most más apropóból, hehe. :D.
    Azért én drukkolok nekik, szabadságharcuk a miénkhez igen hasonlatos. Vagy nem jól látom? Nem tudom... :DD
    Panka

    VálaszTörlés
  12. Ja, bocsássatok meg, most látom, hogy nem is az írekről volt szó!!! Pirulok! :D
    Panka

    VálaszTörlés
  13. http://www.jovonk.info/2011/06/03/gyorshir-eloallitottak-szima-juditot-szekszardon

    Átkos újratöltve....

    VálaszTörlés
  14. Azon gondolkodtatok-e már, hogy amennyiben a Globalista Sötét Világháttérhatalom valóban egy beteg öregember, akkor pénzt és fáradtságot nem kímélve miért jelentek meg néhány éve hazánkban is az önkéntes országjáró előadók (Drábik, Bogár, Varga, stb.), akik az érinthetetlen, legyőzhetetlen, láthatatlan háttérhatalomról kezdték el "lerántani" a leplet, felvilágosítást adni a népnek? Még érdekesebb a történetben, hogy arra azért ügyeltek, hogy nehogy az RTL népének jelenjenek meg ezek az előadók - mert ott valószínűleg erre még nem volt szükség, hanem a gondolkodni kezdett "alternatív" médiákban, és az interneten. Hát nem furcsa, hogy pont mielőtt rájöhettünk volna, hogy valóban egy beteg öreg tartja kezében a szálakat, gyorsan kaptunk sok-sok információt, hogy milyen régi és hatalmas ez az erő? Hmm...

    Hopi

    VálaszTörlés
  15. Óz útjai kifürkészhetetlenek?
    Panka.

    VálaszTörlés
  16. Hopi, többnyire öregemberek ezek, de hatalmuk valóban régi. Hatalmuk gyökerei egészen a babiloniai fogságból visszatérésig vezethető, kábé 2500 évvel ezelőtt. Hatalmuk valóban nagy, mivel ők uralkodnak a nyugati világ központi bankjai felett.

    délelőtti látogató

    VálaszTörlés
  17. Némáá hopi püspök is előmászott...:))) Örülök egyébként, ő postaszopósága bár ezerarcú, de azért vannak jó gondolatai. Remélem korét nem vonzza ide...XDDD

    VálaszTörlés
  18. Kezdem úgy érezni, hogy Szeszáknak még kerecsennél is nagyobb Jobbik-fóbiája van, ami elég nagy szó.

    Ettől függetlenül a kiragadott gondolatban van igazság.

    VálaszTörlés
  19. Kedves Szeszák uraccsád!

    A tényként kezelt hallucinációjához hozzá se szólok, annyira gyenge. Viszont azt jó ha tudja, hogy a Jobbikosok nem igazán szeretik az idiótákat és mikor észreveszik, hogy valaki nem 100-as (lsd Posta Imre), akkor páros lábbal rúgják sejhajon. Így járt ön is. 2x bizonyíthatott, 1x sem tudott. Köszönjük, de önnek kívül tágasabb! Lehet menni Postamajomhoz, ott szívesen látják a maga fajtáját!

    Alá szolgálja!

    VálaszTörlés