2011. június 28., kedd

TITKOK ÉS KEKSZESDOBOZOK...

Manapság szinte mindenhol és mindenkinél van mobiltelefon. Ennek megvan az egészségügyi kockázata is, ahogy már ezen a blogon is láttuk (link). Van azonban egy másik kockázata is a mobilmániának, amiről  kevesebben tudnak: egy mobiltelefon ideális lehallgató eszköz azok számára, akik rendelkeznek a szükséges elektronikával, elsősorban az állami hírszerző szervezetek, de a multinacionális cégeknek dolgozó privát hírszerző szervezetek is és persze a szervezett bűnözés. Nem számít, ha a mobiltelefon ki van kapcsolva, akkor is távirányítható poloskaszerűen. Egyébként ugyanez a helyzet a hálózatra csatlakoztatott és mikrofonnal rendelkező számítógépekkel (asztali vagy laptop), különösen ha ezek egy "routeren" keresztül kapcsolódnak a hálózatra.

Mindezért már régóta tilos mobiltelefont vinni sok olyan helységbe, ahol valamiféle fontos tárgyalás folyik. Azonban nem mindig könnyű betartatni ezt a szabályt, hiszen nem illik motozgatni az ilyen tárgyalások előkelő résztvevőit. Ezek közül akadhatnak júdások is vagy valaki csak elfelejti kint hagyni mobilját, illetve nem akarja azt kint hagyni mert fél, hogy esetleg valaki kipecáz belőle adatokat. Lehet persze ilyenkor ideiglenesen kivenni az akkumulátort a telefonból, de ez kissé macerás. Ezért egy idő óta egyre több szervezet és vállalat azt a módszert alkalmazza, hogy a bizalmas tárgyalások résztvevői ugyan bevihetik mobiljukat, de odabenn a cseles kis jószágok alumínium kekszesdobozokba vannak zárva. Ezek a jól ismert dobozok igazi kis Faraday kalitkák, vagyis nem engedik át a jeleket amelyekkel akár diszkréten távolról is kapcsolatba lehet helyezni a mobiltelefonokat.

Az „őszödi beszéd” valószínűleg nem szivárgott volna ki, ha az ottlévő elvtársak kekszesdobozba zárták volna mobiljukat és elképzelhető, hogy akkor nem is lett volna fideszes kétharmad... Gyurcsán és a titokszolgálata nem ismerték volna akkoriban a kekszesdoboz titkát? Vagy talán ismerték, csak...? Talán sosem fogjuk megtudni a választ, de remélhetően a Jobbik és a magyar szakszervezetek nem csak ismerik a kekszesdoboz titkát, hanem használják is... mármint persze, ha tényleg a pórnép érdekeit képviselik és nem csak a demokráciakirakat szerepét játszák a globalizációs valóságshowban.  

39 megjegyzés:

  1. szrog lha,

    az öszödi beszéd olyan jó minőségben került rögzítésre, hogy szinte kizárt, hogy egy mobil telefonnal rögzítették. Sokkal valószínűbb, hogy jól képzett technikusok készítették a felvételt jó előre megtervezett forgatókönyv szerint.
    Amúgy ha nincs kéznél kekszes doboz, jó megoldás az akkumulátorok eltávolítása is a mobilokból.
    Minél kevésbé "okos" valakinek a telefonja, annál kisebb a veszély, hogy le tudják hallgatni. Egy megfelelően programozott okostelefon valószínűleg képes mobil térerő nélkül is kémkedni, mert akár memória kártyára rögzítheti a kívánt szöveget, amit később továbbíthat. Ez utóbbi funkcióval még nem találkoztam, inkább csak feltételezés részemről, de ha nekem eszembe jutott, akkor talán a fejlesztőknek is... :o)

    VálaszTörlés
  2. Névtelen, szerintem pedig az volt a legegyszerűbben végrehajtható az őszödi beszéd ügyben, ha akkor egy Gyurcsányhoz közel lévő és csúcsminőségű mobilról veszik le hangot. Talán éppen Gyurcsány mobiljárol... mindenesetre a fő elvtársak mobiljai bizonyára nem az olcsó kategóriához tartoznak, ezért szerintem -ha elég közel van a kütyü- nincs gond a hangminőséggel. Persze ez csak egy feltételezés részemről. Ami az "okos" mobilokat illeti, ezek most még elég drágák, de ezeket is hamarosan gyártani fogják a kínaiak Magyarországon és akkor várhatóan olyan olcsók lesznek, hogy 2-3 év múlva már csak ilyenek lesznek forgalomban. Egyébként az "okos" mobil a képet is rőgzíti (fénykép és film formában)... Mókás lenne, ha a kínaiak az általuk gyártott mobilokat olyan kódolt csipsszel látják el, hogy csak ők tudjak majd őket lehallgatni hehe..

    mm

    VálaszTörlés
  3. Ugyanilyen módszerrel lesz a chip is bevezetve ha be lesz, még fizetünk is érte, nem kényszerrel. Sőt emberek fognak sorban állni érte mert akinek lesz az könnyebben utazhat, hitelhez juthat stb. Ki van ez találva csak az ellenszere nincs még. De hiszem hogy lesz, vagy így vagy úgy.Á.

    VálaszTörlés
  4. Én személy szerint telefongyárban dolgozom. Ha van mini USB bemenet a telefonon, akkor egy USB kábel segítségével akkumulátor nélkül is ki lehet szedni adatot telefonból, csak megfelelő program kell hozzá. Szóval nem tanácsos elveszíteni a telefont:)

    VálaszTörlés
  5. moonlight,
    az utóbbi időben a bolhapiacon vásárolok. Elég nehezen találtam hagyományos kaszát, üllőt hozzá meg kaszaverőt. De vettem ott 70 éves diódarálót és 100 éves kézi szőttes konyharuhát, törölközőt stb kenderből. Igaz hogy hülyének néznek , de egyre jobban érzem magam. Azzal kezdem a napot, hogy kaszálok egy villával a jószágoknak a gát oldalban. Van benzines fűnyírom meg fűkaszám is az idióta korszakomból, de ma már csak röhögök rajta, hogy be szopattak engem is. Lelegeltetem a füvet a libákkal amiből télire mangalicával keverve, felesbe kolbászt csinálok. Rotchild meg bekaphatja csányival együtt, usb-stől.Á.

    VálaszTörlés
  6. Gratula, Árpi. Le a kalappal!

    mm

    VálaszTörlés
  7. Kösz mm. erről szólt a polgármesteri kampányom is de hülyének néztek, 38 ezerből hétszáz értett velem egyet. Összehoztak egy kikényszerített jelölt megmérettetést ahol az öt polgármesterjelölt pár percig előadhatta a lényeget. Engem félbeszakítottak pár perc után amikor a fideszes ÚR háromszor annyi ideig beszélhetett, ma már ezen is csak röhögök, hogy de jó! A lényeg arról szólt, hogy négyen az mellett kardoskodtak, hogy Gyula húzóágazata a TURIZMUS és a PÁLYÁZATOK révén ez kell hogy első helyen álljon. Én mint ügyeletes balfácán azt merészeltem mondani, hogy a turizmus egy fontos ágazat, de szerintem csak másodlagos kell hogy legyen ugyanis erősen függ a nemzetközi gazdasági helyzettől ami igen labilis és első helyen kell hogy szerepeljen a helyi termelés a helyi fogyasztással összekötve amire kiépülhet a helyi feldolgozó ipa és erre mint hab a tortán jöhet a turizmus. Mondanom sem kell, hogy nem nyertem hangszórót és azok akkor nyomták a rizsát a turizmusról kb. három hete majd hajba kaptak a gyulatévében, hogy veszteséges a fürdő. Hát persze hogy az,mindig is az volt de a helyi érdekek és lenyúlások abban érdekeltek, hogy a Világfürdőnek elnevezett 25 milliárd ft. költségvetésű új projektet megvalósítsák, akkor amikor a régi fürdő sem termelte ki még a bekerülési költséget sem. Hangosabban vísítani nem tudok már meg nem is akarok. a dinók is kimúltak amikor elérkezett az idő.Á.

    VálaszTörlés
  8. Hát igen, az emberek többsége nem veszi észre hogy a turizmus mekkora blöff. Elhiszik, mert el akarják hinni, hogy majd tömérnyi jól fizető és kevésbé fárasztó munkahely lesz és ömleni fog a pénz mert jönnek majd (mindig "majd"...) a német turisták (a turista Mon mindig német... de talán mostantól már a kínai turistára is várva várni fogunk...), akik bizonyára már rágják a küszöböt, hogy jöhessenek elkölteni sok sok pénzüket (na persze...) minden magyar faluban és városban. Ha pedig azt mondod nekik, hogy ez nem egészen így működik, hogy a munkahelyekért tenni is kellene valamit, nem csak várni az uniós mannára és a német turistára, akkor bezzeg ferdén nézbek rád. Ne sajnáld, hogy nem választottak polgármesternek, Árpi, a jelenlegi narancsos polgármesterek, igaz, jól megtömik zsebüket (mint a szegfűs polgármesterek előttük), de ezért be kell, hogy csapják választóikat. Ilyesmi nem rendes embernek való.

    mm

    VálaszTörlés
  9. mm. én is így gondolom, egyetértek. Jó egyetérteni egy másik magyar emberrel anélkül, hogy ebből hasznot remélnénk. Mára már ez is kihalófélben van, ugyanakkor bánt az, hogy a sok ostoba magával ránt a gödörbe.Á.

    VálaszTörlés
  10. A hiszékenység az egyik alaptulajdonságunk. Ezért fordulhat elő pl. az is, hogy ennyi sikeres hülyítési tanfolyam megy nálunk.
    Ennek a reklámnak a hallatán majd eldobtam a kormányt:

    Akarja tudni hol a helye a világban? Önnek tanácsadásra van szüksége: KRONOBIOLÓGIAI-PSZICHOGENETIKA!

    :-I

    TT

    VálaszTörlés
  11. Ízlelgessétek ezt a gyönyörű "magyar" szót... kronobiológiai-pszichogenetika.

    Hajrá magyarok!

    TT

    VálaszTörlés
  12. Névtelen ezek szerint létezik Nimród szabadegyetem. Ez biztos jó dolog...
    Hogy fizetni kell az oktatásért? Ez már nem annyira.
    De akkor is! Ha már Nimród, meg magyarkodás, akkor miért nem lehet magyarul fogalmazni. Pl. ez a gyönyörű szóösszetétel helyett azt mondani: "személyes életritmus-tan", vagy valami ilyesmi?
    Vagy ott van a másik gyönyörűség ezen az oldalon: Transzperszonális Pszichológia :))

    Na ezt ki hogy fordítani vissza magyarra?
    Én pl. így: Felszabadító Önismeret.

    BOCS MÓZI, sokat OFF-oltam! Ööööö.... azazhogy sokat nem-a-témába-vágó-ltam! :)

    TT

    VálaszTörlés
  13. TT, összekapcsolható a téma! Ha a vezéreink ott a parlamentben, mobiljukat kekszes dobozokban hagyva elvégeznének egy-egy tanfolyamot a Nimród szabadegyetemen, lehet, hogy emberségesebben állnának az ország irányításához! :D

    Névtelen, köszi a linket! Elolvasva egyébként nem is olyan nagy hülyeség ez a bioritmus dolog, majd egyszer kiszámolom egyik nehéz napokon, hogy éppen kronobiologóai-pszichogenetikailag hol tartok a ritmusban, és miért ugrok neki mindenkinek!! :DD
    Panka.

    VálaszTörlés
  14. Kata, ha ezek a kütyük tényleg hamarosan kaphatók lesznek, minden hükyegyerek meg is fogja vásárolni őket vagy -a "norvég" hülyegyerekeink esetében- elrabolni azoktól akik megvásárolták. Ettől aztán még hülyébbek lesznek, annyira el lesznek már foglalva egész nap a gombnyomogatással és az imbecil videoklippek letöltésével meg egyéb személyes szexuális élmények közvetítésével a barátok és barátnők felé, hogy már nem is lesz idejük használni saját eszüket. Így hát várhatóan a következő generáció olyan hülye lesz, hogy csak pislogni fogunk rajtuk. Nem is tudom, mi tudna megállítani ezt az ámokfutást egy fizikailag és agyilag fogyatékos társadalom felé. Ámokfutás ami egyébként szerintem minden csak nem véletlen, mert éppen ilyen idióta polgárok kellenek az "új világrendhez". Valószínűleg semmi sem fogja, ezen is túl kell jutnunk mielőtt egyszer majd végre észhez térünk, valamikor talán az évszázad második felében.

    mm

    VálaszTörlés
  15. mm. az arisztokráciák úgy tudták megőrizni kiváltságaikat évszázadokig, hogy elhitették a pórnéppel, hogy ők jobbágyoknak, szolgáknak születtek. Ebben nem kis szerepe volt az egyháznak is, mármint a sötétségben tartani a népet úgy hogy közben világosságról beszélt.
    A "kiválasztottak" ezen a gyenge trükkön átláttak és elkezdték fellázítani az egyszerű embereket, egyenlőségről stb hadoválva míg meg nem történt a francia forradalom stb. Jól megkutyulták az ezeréves hagyományokat és a zavarosban halásztak mindaddig amíg megszerezték a vezető pozíciókat mindenütt. Namármost, hogy mindezt hosszú távon meg is tartsák ahhoz zombikat kell kinevelni és mint látjuk, egyelőre a forgatókönyv szerint jól haladnak a dolgok.Á.

    VálaszTörlés
  16. Így van Árpi. Az agymosó Vatikán helyett most a kütyüparádé, a mindennapos pornó és a valógságshow zombifikálják a jónépet. Meg persze az állandó süket duma a "demokráciáról" és a remény életbentartása az ötöslottóval. Mindez azonban sztem sosem lesz olyan hatékony és tartós kényszerzubbony, mint az Egyház és ezért előbb-utóbb vmi mást is ki kell talni az új arisztokráciának. Talán a csipp, ami folyamatosan fog adagolni vmiféle kábítószert vagy vmi ilyesmi? Sötét korszak ez, de bízok benne, hogy az ezeréves új kazár birodalom rekord sebességgel fog elmúlni.

    mm

    VálaszTörlés
  17. Kata, attól tartok hogy mit sem érnek ilyen bizonyítékok egy olyan társadalomban ahol a "megélhetési bűnözésnek" nincs komoly ára. Norvégaink számára már szinte dicsőségnek számít a priusz és amúgy is csak ritkán maradnak tartós ideig rács mögött. Akárhogyan is, milyen börtönrendszer az, ahol "rokonok" közt találják magukat, letöltendő ideiket pedig ilyen családi hangulatban a börtön fitnesszterme és a zene- vagy színházklub között tengetik?

    mm

    VálaszTörlés
  18. Gárda Szövetség. Aranyos... Már leírtam itt egyszer semmi értelme nem volt annak a szövetségnek , legfeljebb annyi hogy a komolyabb állománnyal rendelkező MNG-t elrángassák a Jobbik mellől, a többi gárda egyenként még a 10-20 főt sem éri el, sőt a bújdosó gárda vagy bújdosó bandérium (vagy valami hasonló) állítólag 2(!) főből áll. Ez a "szövetség" ráadásul éket vert a Vonáékhoz hű Gárdisták és a Párt semleges Gárdisták közé. Amióta megalakult már vagy egy éve, nem csináltak semmi érdemlegeset. Kalap szar az egész na. Azért annak örülök hogy az MNG rendre együtt tüntet a Jobbikkal és az Új Magyar gárdával amit a szövetség többi tagja gyakran nehezményez is.
    A népharang cikke is csak egy rosszindulatú pöcs kirohanása , semmi több.Ez egyébként sem a Jobbik meghívója volt hanem kizárólag Kiss Róberté, persze így több embert lehet egyszerre bemocskolni. Ettől függetlenül Kiss Robi levelét abszolút nem értem, sem azt hogy mit akarhatott vele. Sokan elfelejtik azt a rengeteg jót amit tett, jellemző módon, de én is azt mondom hogy neki gárda ügyben már nem nagyon kellene vergődnie. Azok után ami történt illene félre vonulnia.

    VálaszTörlés
  19. Árpi jó Neked, én sajnos panelban nem vagyok ennyire eleresztve... De talán egyszer lehetőségem lesz nekem is erre:)

    Mantis, nem kellett annyira rángatni a Gárdát a Jobbik mellől, a párt 1-2 prominens képviselője is megtette ezt elég hatékonyan. Anno fel akarták használni a gárdistákat egy cigány-magyar konfliktus kiélezéséhez, de szerencsére volt annyi eszük, hogy Sajóbábonyban nem ugrottak neki a mozdony szőkéknek. Ezért mehettek is a levesbe. Egyébként nagyon jól teszik, hogy elhatárolják magukat bármiféle párttól(bízom benne,hogy nem csak papíron). Kiss Róbert neve hallatán meg remélem csupán mosolyogva legyintenek egyet.

    VálaszTörlés
  20. "Mantis, nem kellett annyira rángatni a Gárdát a Jobbik mellől, a párt 1-2 prominens képviselője is megtette ezt elég hatékonyan. Anno fel akarták használni a gárdistákat egy cigány-magyar konfliktus kiélezéséhez, de szerencsére volt annyi eszük, hogy Sajóbábonyban nem ugrottak neki a mozdony szőkéknek. Ezért mehettek is a levesbe."

    Jimbó oldala utáni utóeffekt...:)Azt hittem már kiheverted. A boltjában vertek meg egy asszonyt és azért vonultak fel a gárdisták ahogy előtte is rengeteg településen megtették. Nem sutyorgott egy cigány fülébe sem Jobbikos prominens hogy vágja bele a baltát a gárdista autójába és nem ült egy Jobbikos prominens ördög a gárdisták vállán hogy ugyan ugorjon már neki a csimpánzoknak(ez kifejezetten tiltották is a gárdista kapitányok). Azért voltak ott a gárdisták hogy felhívják a figyelmet a cigánybűnözésre. Ennek köszönhető hogy ma már a kormány is kezd foglalkozni ezzel a súlyos problémával. Ha nincs a Gárda és a Jobbik, ma ez a kérdés nem lenne vita tárgya, a probléma viszont ugyanolyan ha nem súlyosabb lenne. De tényleg csak a szerencsén múlott hogy nem lett tragédia. Annak valóban komoly következményei lehettek volna. Inkább a csimpánzok felbujtóit és a rendőröket akik hagyták odáig fajulni a helyzetet, kellene összekonspirálnod , nevezetesen draskovicsékkal. A Gárdát az aktuális kormányok tették tönkre azzal hogy törvényen kívülre helyezték. Utána már nem maradt mozgásterük , így lassan leépültek. Ezt a folyamatot különféle szarkavarók és oda nem illő személyek csak gyorsították.

    VálaszTörlés
  21. Mantis, ma különös késztetést érzek, hogy felbőszítselek de nem foglak. Tibor bától ennyi ragadt rám, hogy megrögzött hívőtől és párt katonától mentsen meg az isten, kis i-vel. Egyszer azért szívesen látnálak egy ökörsütésre téged, motót meg truemant is, a végére meg vagy legyilkolnánk egymást vagy nem, de szerintem érdekes lenne. Á.
    U.I.:inkább mégis egy mangalica (ami disznó) sütésre, elfogadjátok?, de enni is kell belőle!!!

    VálaszTörlés
  22. Árpi

    Egyszer összehozhatnánk. De jelzem én egy - másfél kiló fokhagymás tarját bevágok helyben + 1 rekesz sör. Utána politizálhatunk.:)

    VálaszTörlés
  23. Mantisz, csányi számlájára írom, bíz isten, de mondom ,hogy enni is kell belőle, disznót, magyart, borból pálinkából nem lesz híjja.Á.

    VálaszTörlés
  24. U.I.: a sört te hozod.Á.

    VálaszTörlés
  25. Na Mantisz, ezt a lakomát arra a napra is időzíthetjük amikor beidéz a bíróság, tudod hiszen, vagy nem? A perelésem nem haragból történik, csupán kötelességből. De előtte konzultálok a Jobbikos Országgyűlési képviselővel, Ő keresett, mondván szeretné jobban képviselni a hitelkárosultak ügyét,ezért konzultációra kért fel. Magam mögé néztem de nem láttam senkit, ezek szerint hozzám beszélt. De tényleg, itt tartanánk???!!Á.

    VálaszTörlés
  26. Hát hogyan is felejthetném el árpi. Azóta hogy bejelentetted hogy bepereled a postaszart, csapkodó bírói kalapácsokkal álmodok..:DDDD

    "konzultálok a Jobbikos Országgyűlési képviselővel, Ő keresett, mondván szeretné jobban képviselni a hitelkárosultak ügyét,ezért konzultációra kért fel. Magam mögé néztem de nem láttam senkit, ezek szerint hozzám beszélt. De tényleg, itt tartanánk???!!"

    Hááát... ha a dolog nem úgy végződött hogy megszólalt az vekker, akkor lehetséges...:)

    VálaszTörlés
  27. Mantis, tudom, hogy ez fájó pont neked, hogy azok akiknek te szeretnél csontig benyalni, ahhoz fordulnak konzultációra akit te semmire sem tartasz és hosszú ideje fikázol.Mantisz, az élet nem egy habos torta, jobb ha ezt elfogadod, ettől függetlenül a meghívás áll.Á.

    VálaszTörlés
  28. Árpi. Ne szerepelj komplexusaiddal ...:) Vagy kérj segítséget mm-től, ő szakember. Az hogy elismerem a Jobbik eddigi munkáját még nem benyalni vágyás, és az hogy néha oltok egyet kettőt még nem jelenti azt hogy semmire sem tartanálak. Írtál már olyanokat is amikkel abszolút egyet értettem, sőt hasznosnak is találtam, néha meg akkora ökörségeket hogy égnek áll az ember haja, így megy ez, nem kell elpityeredni.;-)

    "Mantisz, az élet nem egy habos torta"

    Ma sokkal bölcsebben térek nyugovóra...:)

    VálaszTörlés
  29. Mantisz, felébredtél? Hasadra süt a nap. Ébredj, ma a felkelés napja van.Á.:-))

    VálaszTörlés
  30. Jó látni ezt a csendes, békés társalgást. Már csak egy csomag keksz hiányzik az idillhez.
    :P
    TT

    VálaszTörlés
  31. TT. ez a vihar előtti csend, meglásd leszek én még itt postaszopó is megfűszerezve egyéb pikantériákkal.:-))Á.

    VálaszTörlés
  32. Mantikor és Magneto, a két jóbarát keresve sem találhatna jobb helyet a békülésre, mint itt! :)

    De most őszintén! Feljebb emelkedve a hiúságon és az önérzetes egón, nem jobb szúrkálódás nélkül kibírni néhány napot?

    TT

    VálaszTörlés
  33. TT. ennyi kell.

    A korábbi svéd hajó szabotálása után az Ír hajó motorját is megmekkelték a kiválasztott szabotőrök, a gázai flottillából.Á.
    http://www.startribune.com/nation/124716778.html

    VálaszTörlés
  34. Azért légy óvatos Árpi. Tudod, Mantis egy moszados ügynök... persze csak viccelek, csak viccelek.. vagy talán mégsem?

    déli látogató

    VálaszTörlés
  35. Jaja Árpi, légy óvatos.... jéhéhéé...:DDD

    VálaszTörlés
  36. Mantis, kicsit félreértettél. Nem a Jobbikot neveztem meg, mint a szálak mozgatóit, dehogyis:) Csak félreérthetően fogalmaztam, bocs. Gárdás-ügyet elsősorban a Pősze-féle némberekre értettem. De amúgy Draskovicsék is elég tevékenyen benne voltak persze.

    VálaszTörlés
  37. Holdsugár hugica...XDD biztos hogy véletlenül fogalmaztál ennyire félreérthetően eeeh?... Pösze már a múlt, és egyébként sem az ő böfögése bomlasztotta szét a Gárdát mert az ő szava súlytalan volt a Jobbikon belül is és egyedül maradt a seggfejségeivel elég hamar utána meg kivágták mint macskát szarni . A fentebb említettek miatt ment szét a gárda. Ráadásul az újdonsült vezetők kicsit többet önérzeteskednek mint kellene, ez is akadály.

    VálaszTörlés
  38. http://3.bp.blogspot.com/_71yY1xziaJc/S8lK5uLd3qI/AAAAAAAAAHQ/eGud5KolYdk/s1600/image001.jpeg

    VálaszTörlés
  39. Ez sem rossz:

    http://www.youtube.com/watch?v=1XiWC3YUq9M

    Ekkora örömet......a génhibások ..... http://www.youtube.com/watch?v=OpzL1L0Ui3Q&feature=related .((((((((((

    VálaszTörlés