2011. június 24., péntek

A Magyarországi Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének Nyílt Levele

Ezen levelet úgy a hazai mint a nemzetközi sajtó figyelmébe ajánljuk, valamint az itt leírt tények kivizsgálására nemzetközi segítséget kérünk az Európai Parlamenttől, továbbá Oroszországot mint a térség nagyhatalmát arra kérjük, hogy vesse latba befolyását az esetleges törvénytelenségek felderítésében.
Ugyanis ha a jogtiprásokra belátható időn belül, megfelelő jogorvoslat nem születik az már nem csak Magyarország belügyét képezheti, hanem annak határain túlra is kiterjedhet.
Ezen nemzetközi segítségre való felhívásunk történik azon okból kifolyólag, hogy úgy érezzük hazai porondon szervezetünk mindent elkövetett, amit a törvénytisztelő magatartás keretei biztosítottak.

Az utóbbi években Magyarországon a bankok, a hazai fizetőeszköz hitelezését, valószínűsíthetően mesterségesen, olyan előnytelen feltételekkel kínálták a polgárok számára, az úgynevezett devizahitelekkel szemben, hogy gyakorlatilag az elmúlt fél évtizedben nagy többségében „nagyon kedvező” feltételekkel, csakis deviza alapú-nak hirdetett hitelek kerültek kiközvetítésre. Ezeknek többsége CHF elszámolás alapján történt, mert mint mára bebizonyosodott, ezek a hitelek csak az elszámolási nyilvántartásokban deviza alapúak. A hitelt nyújtó bankok ezen hitelek folyósításakor, ténylegesen nem vásároltak devizát és a visszafizető részletek mellett nem is tartalékoltak devizát, illetve nem vásárolnak devizát a részletek visszafizetésénél. Ezek a hitelek mindig is forint hitelek voltak, forintban lettek kifolyósítva és forintban vannak törlesztve, viszont devizában vannak nyilvántartva anélkül, hogy árfolyam veszteségeik keletkeznének, amely nem létező árfolyamveszteségeket könyörtelenül az Adósokra hárítják.

A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete (BAÉSZ) már 2009-ben többszöri alkalommal fordult ez ügyben a Bankszövetséghez, a Pénzügyminisztériumhoz, a Kormányhoz, a fogyasztóvédelemhez és az akkor még ellenzéki pártok vezetőihez, akik már azóta 2/3-os többséggel a hatalom kizárólagos gyakorlói.
Ezen beadványainkban arra is felhívtuk a figyelmet, hogy több mint egy millió család létbiztonságának veszélyeztetése, súlyos csalások következménye. Ugyanis a hitelek felvételének időszakában a hitelfelvevők nem tudták felmérni az ország valós gazdasági állapotát, amely gazdasági állapot egyenesen kihat a pénzügyi folyamatokra, ezáltal a hitelek visszafizetési lehetőségeire is. Ugyanis az akkori kormány meghamisította a gazdasági mutatókat, az őket kiszolgáló média dübörgő gazdaságról számolt be. Mára már köztudott, hogy a nemzetközi „gazdasági válság” nem okozója, csupán leleplezője volt a hazai állapotoknak. A miniszterelnök kiszivárogtatott Öszödi beszéde is azt bizonyította, hogy hazudtak éjjel és nappal hogy elrejtsék a valós állapotokat a választók elől, de a választók egyben a hitelfelvevők is, akik ilyen hazugságok árnyékában hoztak tíz vagy húsz évre szóló döntéseket.

A magyar jogban a csalás büntette akkor valósul meg, ha az áldozatot tévedésbe ejtik, tévedésben tartják és ebből kifolyólag anyagi kára keletkezik. Mindez az előbb felsorolt esetből megvalósult, de Magyarországon nincs az úgynevezett politikai felelősségre vonás lehetősége, bár véleményünk szerint ez közönséges köztörvényes csalásnak kellene hogy minősüljön.
Pontos számadatokkal nem rendelkezünk, de több öngyilkossági esetről is tudomásunk van, amelyek ezen okokból való kilátástalanságból fakadtak, anélkül hogy személyi felelősségek megállapításra kerültek volna.
Ugyanúgy eredménytelenül záródtak azon próbálkozásaink is, hogy a magáncsőd intézményének a bevezetését a törvényalkotók soron kívül napirendre tűzzék.
A jelenlegi többségi kormánytól is mindössze annyi tellett, hogy csakis a bankoknak kedvező, az Adósoknak a végső döfést megadó árfolyam befagyasztási intézkedést terjesszenek elő, ami csakis kizárólag arra jó, hogy a csőd előtt állók haláltusáját kitolja három évig, ugyanis a bankok az árfolyam különbözetet egy elkülönített számlán, kamattal terhelve vezetik és az árfolyam
rögzítésének lejárta után az Adósok mindezen különbözetet kamatostól vissza kell fizessék, valójában még több terhet róva rájuk, látszólagos segítségnek álcázva és a tömeges csődhullámot ezáltal szétoszlatva. Így azok akik már most is becsődölnének még három évig fizetnek a banknak amely majd három év múlva ugyanúgy kifosztja az Adóst mindenéből.
A virtuális árfolyam különbségekből adódóan, a bankok által értékbecsült és jelzálogként elfogadott ingatlanok mára már nem fedezik a valójában soha fel nem vett összegeket, ezért a bankok által ilyen-olyan faktoring cégeknek átadott ingatlanok, jóval piaci ár alatt kerülnek kalapács alá, úgy hogy az Adós nem csak az eddig befizetett törlesztéseit és az ingatlanját veszíti el, hanem akár több millió forint, soha fel nem vett összeg hátralékkal is maradhat és ez a a jellemző. Ezen virtuális többletköveteléseket a bankok, az adósok jövedelméből tiltja le akár több évig vagy évtizedig a magáncsőd intézményének hiányában, amelynek megalkotására egyelőre Magyarországon nincs politikai akarat, amely tény is bizonyítja a politikai réteg és a háttérhatalmi pénzvilág maffiaszerű összefonódását. Az ilyen embertelen intézkedések következtében az Adósokat nem csak több évi munkájuk gyümölcsétől fosztják meg, hanem a legális munkába való részvételtől is mivel 30%-40%-os fizetés letiltással Magyarországon képtelenség családot eltartani.

Magyarországon ugyancsak nem rendelkezünk csoportos perindítási lehetőséggel, amely törvénytervezetet a volt Köztársasági Elnök nem fogadott el és visszaküldte megfontolásra, mondván hogy visszaélésekre adna lehetőséget. Tette mindezt ugyanazon a napon amikor azzal együtt a holokauszt tagadásról szóló törvény is asztalára került amelyet elfogadott, az visszaélésekre okot nem biztosíthatott és azóta is mindannyian rendkívül fontosnak tartunk, mert valószínűsíthetően több tagadó van ebben az országban mint banki károsult. Viszont sajnálattal tapasztaljuk, hogy azóta sem került újból napirendre a visszaélésekre okot adó törvény tervezet. Ennek hiányában nem marad más hátra mint erőinket szétaprózva felvenni a küzdelmet a bankokkal szemben . Két éve a BAÉSZ elnöke polgári peres úton pert indított Magyarország legnagyobb bankja ellen, amely per két év után szinte még mindig a perelhetőségi megállapítás szakaszában van. A kilátások érzékeltetésére ismertetni kívánjuk azon tényeket, hogy a bank rosszhiszemű, tárgyalást hátráltató és akadályozó magatartást folytat, amelyért a bíróság több alkalommal is mulasztási bírsággal sújtotta, de előfordult az is, hogy az alperes bank elismerte mulasztását de ennek ellenére méltányossági alapon kérte a bírság elengedését, amelyet a másodfokú bíróság jóváhagyott és annak fellebbezési költségeit, az ügyben vétlen felperesre rótta nyolc napon belüli kifizetési kötelezettséggel, úgy hogy fellebbezésnek helyet nem biztosított.
Meglátásunk szerint mindezen törvénytelenségek és időhúzások arra szolgálhatnak, hogy megakadályozzák a per nemzetközi bíróság elé vitelét amilyen hosszú ideig csak lehet, tudván azt hogy egy esetleges csőd bekövetkeztével együtt a jogi lehetőségek tárháza is erősen megcsappan.

Mielőbbi nemzetközi kivizsgálását kérjük annak, hogy megállapításra kerüljön, hogy valójában-e deviza alapú hitelek voltak kiközvetítve és ezáltal jogosak-e az elvárt és behajtott árfolyam különbözetek, vagy csak fiktív, virtuális elszámolás alapján, soha el nem végzett ügylet után szedik be a bankok a törvénytelen módon hatalmas, meg nem érdemelt haszonnal a törlesztéseket, ezáltal koldusbotra és kilátástalanságba kergetve ember milliókat, téve mindezt a mindenkori kormányok asszisztálásával.
A megfelelő törvények hiánya, azoknak meg nem alkotása vagy a meglévőknek nem mindenkire egyformán való alkalmazása, megfosztja az átlag embereket az őket megillető jogi úton való igazság kereséstől. Addig amíg egy ilyen perben egy év csak azzal telik el, hogy a bíróságok sorra megállapítják illetékességüknek hiányát, elkallódott periratokra hivatkoznak, az Adósokat háromszor is kilakoltathatja a bank.
3
Félő, hogy nemzetközi nyomás és a helyzet megfelelő átvilágítása nélkül, az embereknek nem marad más választása, látván azt, hogy a törvénytisztelő magatartás olyan útvesztőkbe süllyed, amelyek a teljes ellehetetlenüléshez vezetnek, ezáltal a kétségbeesett helyzetek kétségbeesett reakciókat fognak kiváltani és mint utolsó önvédelmi eszközhöz, az erőszak alkalmazásához fognak folyamodni családjuk védelmében. A kormány valószínűsíthetően ezt nagyon jól tudja és ezért költ milliárdokat a válság ellenére, terrorelhárító szervezetek felállítására, egy olyan országban ahol a terrorizmus ismeretlen fogalom, ha eltekintünk Matuska Szilveszter 1931-ben végrehajtott egyéni akciójától.

A több nyelvre lefordított, az orosz miniszterelnöknek, az európai parlamentnek és a nemzetközi sajtónak is eljuttatott nyílt levél célja a jogi segítség kérés és egyben figyelmeztetés is azok számára, akik a közeljövőben üzleti kapcsolatba akarnak lépni az érintett Magyarországi bankokkal , hogy milyen kockázati következményekkel fog járni ha bebizonyosodik az, hogy a devizahitelek mögött valójában soha sem volt deviza és így az árfolyam különbözet behajtása valójában egy soha el nem végzett szolgáltatás, ügylet utáni, törvénytelen haszonszerzés. A fent említett perben, meglátásunk szerint a bank a következő jogszabályokat sértette meg, és ez szinte a teljes devizahitelezésre kiterjedhet.
Ptk.4.§.(1), Ptk.6.§.,Ptk.201.§.(1),Ptk.231.§(1)-(2),Ptk.232.§(4),Ptk.302§.,Ptk.361.§(1),Ptk.528.§.(3),Pénzintézeti törvény 213.§(1),1996.évi CXII.tv.Értelmező rendelkezésekIII. Egyéb meghatározások 7-es pontja, 87/102/EGK Irányelv 2. Cikk(3) bekezdése, 2008/48/EK Irányelv14 pontja, 275/2010.(XII.15.)Korm.Rendelet,1996. Évi 112. tv. ,Ptk.305.§(1),Ptk.306.§.(1)”a”


Kásler Árpád, a BAÉSZ elnöke.
2011.06.21

48 megjegyzés:

  1. A "gonosz" Gyurcsány idején még rendszeresen lehetett hallani a BAÉSZ tevékenységéről és szót is kapott az akkoriban ellenzékinek számított HírTV-ben és ECHOTV-ben. Ma már, hogy "ITT AZ IDŐ" és a "jó" legyőzte a "gonoszt" (hajrá Viktor!), érdekes módon már ugyanúgy nem szalonképes a BAÉSZ, mint amikor a "gonosz" uralkodott. "Itt az idő", de vajon minek?

    mm

    VálaszTörlés
  2. Mm, mire az "Itt az idő"? Hát arra, amit ígértek:
    "Változás"
    "Siker"
    "Remény"
    "Új kezdet"
    "Együtt"
    "Jövő"
    "Biztonság"

    Csak én érzem, hogy ezekből a manipulatív plakátüzenetekből semmi nem jött be?
    Panka.

    VálaszTörlés
  3. Ugyanmá Panka, mind ez és még ennél is több bejött... a narancs arisztokrácia számára. Csak az a bibi, hogy ez pusztán egy néhány emberke ezerből, a többiek ugyanis csak statiszták ebben a szuperprodukcióban és ez az az apróság, ami nem kimondottan szerepelt az "ITT AZ IDŐ" szlogenben.

    mm

    VálaszTörlés
  4. Hm...

    http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=5&AID=21&Direkt=82772&offsetlo=0

    TT

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Velorex, hogy kitetted.
    mm. csak részben igaz amit írsz, ugyanis még mostanában is keresnek a fősodrású médiától, hála Istennek már ritkábban, de elhajtom őket a sunyiba. Azért teszem mindezt mert manipulatívak és aljasak. Egyszer majd megírom ha megérem, hogyan működik a média. A megkeresésekre, mostanság mindig azt mondom, hogy csakis élő adásba veszek részt legalább tíz perc rendelkezésre álló idővel, na ez az amit nem mernek bevállalni.
    Tegnap este kaptam egy levelet egy Jobbikos országgyűlési képviselőtől,aki hajlandó lenne ez ügyben személyesen is találkozni velem, elmondása szerint, hogy jobban képviselhesse a banki károsultakat.
    Becsületükre legyen mondva legalább a szándék megvan bennük, de ugyanígy meg volt bennük a szándék a találmányomat illetően csak semmi konkrét kézzelfoghatót nem tudtak nyújtani.

    Bennem nincsenek előítéletek vagy inkább küzdök ellenük, én a tettekből próbálok ítélni.

    A tisztelt képviselő úrnak kifejtettem, hogy sajnos a Jobbik sem a lényegről beszél, ugyanis sokszor hallottam tőle is meg mástól is, hogy a kormány nem segíti a devizahiteleseket. Kérem tisztelettel, a DEVIZAHITELESEKET NEM KELL SEGÍTENI!
    A tényeket kell napvilágra hozni, a csalást és az átverést, akkor minden megoldódik magától.
    Kezdésnek például olvassák fel ezt a levelet a parlamentben. Kíváncsian várom, hogy megteszik-e.

    Sokan küldik nekem az ECHO tv linkjeit a témával kapcsolatban és tehetetlenül nézem a porhintést ami folyik.

    Erről írtam még annak idején egy szösszenetet a Posta Imre honlapon, hogy három hónap tevékenység után rájöttem, hogy akaratlanul a rendszer eszközévé váltam, ez kell nekik, nyilatkozatok, szereplések és sok hűhó semmiért anélkül, hogy történne érdemi dolog.

    Bízom benne, hogy az orosz lapok kellő súlyt tulajdonítanak a dolognak és felkapják a hírt rendesen, mert aki tisztában van azzal, hogy milyen pénzügyi következményei lesznek annak ha borul a bili, az megteszi a kellő óvintézkedéseket. Próféta az ember saját hazájában nem lehet ezt már tudjuk. Erre egyik legfrissebb példa, hogy két napja hozott a postás egy nagyméretű borítékot Münchenből, egy energetikai szaklap volt amiben negyed oldalt szántak a találmányomnak, nagyon megtisztelő kommentárral és mindezt még el is küldték nekem. A Genfi kiállításon készíthettek rólam és a kütyüről fotót, nem is tudtam róla és még a postai címemet is kinyomozták. Hát kérem ez a különbség, itthon még egy betűt sem írtak róla le semmilyen újságban sőt a Magyar Feltalálók Országos Egyesületének elnöke szerint szégyent hoztam Magyarországra!!!!Bakker ehhez még én sem tudok kommentárt fűzni.Á.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem az orosz felső körök pontosan tisztában vannak vele, hogyan folyik a deviza alapú hitelezés. Sőt, tisztában van vele a "magyar" elit is. Ebből a szempontból némileg reménytelennek érzem a velük való kommunikációt, függetlenül attól, hogy jómagam is benne csücsülök a frank-csapdában.
    De legalább megpróbáltad Árpi!
    Kíváncsi vagyok, lesz-e egyáltalán bármilyen reakció is.
    Naivabb éveimben még én is gondoltam olyanra, hogy egy két felvilágosító filmet elküldök a magyar politikai vezetőségnek, de hamar rájöttem, hogy ez mennyire nevetséges dolog lenne. A bérgyilkosnak bemutatni a főnökeit...

    TT

    VálaszTörlés
  7. TT. tudod ez olyan mint amikor elmész harcsázni viszel magaddal snecizőt is...
    Bemásolok Tulok lapjáról Hsz.-t

    #1 | dodopapa - 2011.06.24. 11:45:31
    "...csapataink harcban állnak.....segítsetek! segítsetek! segítsetek!..."
    ÉS??? ...segítettek???....ez az igazi naivitás...
    minden mondatával, szavával, betűjével,és gondolatával egyetértek,de feleslegesnek tartom ...rajtunk magyarokon, Magyarországon még soha senki nem segített... miből gondoljuk, hogy ez most majd megváltozik?... csak azért mert igazunk van!?... Ugyan!!! hiszen egész Európa a zsidó finánctőke markában van!..az orosz medve a saját málnásával van elfoglalva, s régen rossz nekünk, ha a miénkbe teszi a lábát...remélem nem éhes még annyira, hogy ezt megtegye, nade, hogy még hívjuk is???...ami itt történik, az egy nemzetvesztő politika eredménye..EZ ellen kell harcolni igazságunk tudatában, még akkor is,ha ez reménytelennek tűnik.
    ma még nincs forradalmi helyzet... akár tetszik,ez a megállapítás, akár nem...még nincs elég elkeseredett ember, még bíznak valami isteni csodában, de még passzívak....pedig :segíts magadon,Isten is megsegít!


    #2 | kasar - 2011.06.24. 12:27:55
    tulok,köszönöm hogy kitetted.
    dodopapa, teljesen igazad van és örülök, hogy a leírtakkal egyetértesz. Csak éppen meg nem értetted teljességgel. Ez nem olyan segítség kérés mint amit Te olvastál ki belőle. Ez a hosszú levél az utolsó mondat kedviért íródott, de sajnálom, hogy el kell lőni a poént. Nekünk egy esélyünk van, éspedig ha felismerjük az érdekeket és azokat megpróbáljuk a mi hasznunkra fordítani. Ha az érdekek azt kívánják, hogy egy seprűnyelet toljon "valaki" az említett bank küllőjei közé, ez egy felkérés a táncra és semmi más sem kell hozzá csak egy főcímoldal.

    Mert mi magunk ezt a szekeret egyedül meg nem állítjuk!

    #3 | Tulok - 2011.06.24. 12:42:32
    Csatlakozva Árpihoz, már régóta az lett volna a feladatunk, hogy saját nyelvükön is tájékoztatni tudjuk a Magyarországon zajló eseményekről a külföldet, mert bármennyire is nehezükre is esik, fel kell hogy fogják, mi csak az első lépcső, a kísérleti terep vagyunk. Utána ők jönnek!

    VálaszTörlés
  8. Árpi, ebben az országban nincs összefogás, mindenki csak a saját seggét védi, a narancs hatalom pedig magasan tojik a közvéleményre, Szíjjártó mindig mindent kimagyaráz egy rövid és semmitmondó dumával a seggnyaló sajtó felé. Ha a banki adósok esélyt akarnak adni maguknak, egyik pártra se számítjanak hogy elintézzen nekik bármit is. Vegyék kezükbe saját sorsukat, mert csak ők képesek olyasmit tenni -TENNI, nem mondani, mert a szavaknak nincs már súllya- ami esetleg még a pofátlan és rhinocérosz bőrű narancs hatalmat is zavarba hozhatja. Na nem erőszakos cselekményekre gondolok, mert azok csak rontanának a helyzeten. Lehetne például egy kollektív éhségsztrájk, mondjuk a parlament előtt olyan jól bevált greenpeaces módszerekkel, mint például az egymáshoz láncolás, hogy nehéz legyen elhurcolni az éhségsztrájkolókat.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Amúgy ha valaki egészséges (csak olyanok vágjanak egy esetleges éhségsztrájkba), hetekig lehet nem enni anélkül, hogy jelentős kár keletkezzen a szervezetben.

    mm

    VálaszTörlés
  10. Olyan nagyon nem kell erőlködniük az uraságoknak, hogy széthúzást keltsenek a magyarban, sajnos ezt megtesszük mi magunk is. (ezért kapjuk a sok büntit is egyébként). Jó példa erre PI honlapja, ahol néhány évvel ezelőtt egy nagy létszámú, igen sok tájékozott emberből álló közösség jött létre, majd idővel ez a közösség szétszedte önmagát, (hiába a sok okos ember) és szétbomlott WF oldalára, Postaszarra, Velorexre, Tulokra, és még ki tudja hányfelé. Sajnos nem csak a házikolbászt tudjuk elsőrangúan szeletelni...
    Hiába, ilyenek vagyunk, nekünk nem is kell nagyon külső segítség, szétdaraboljuk mi egymást is ha kell... :(

    Borús napom van.

    TT

    VálaszTörlés
  11. mm. egyetértek. Mondjuk én inkább látnék nagyobb esélyt abban, hogy senki se törlessze hiteleit mindaddig míg ki nem derül ezen hitelezések körüli disznóság. De ez szinte utópia megvalósítani, a legelsők között próbáltam összeegyeztetni és koordinálni egy egészséges ellenállás formát, de be kell vallanom nem jártam sikerrel.
    De a sors iróniája, hogy akik két évvel ezelőtt hallani sem akartak ilyesfajta ellenállási formáról, mert féltek a következményektől, mára már nem tudják fizetni a hiteleiket mert nincs miből. Tehát a következmények nem fognak elmaradni,de az esélyt is elvágták maguktól, hogy változás legyen. Mert szétaprózódva dőlnek be ami nem okoz fejfájást levezényelni. Mindezt irányítottan is megtehettük volna és hiszem, hogy eredményesen, nem kellett volna sem kukát sem székházat ostromolni, ja még ez mellé mondjuk fél millió bírósági beadvánnyal megbénítani a bíróságokat. Ha hiszitek ha nem kb. két tucatnál kevesebb deviza per van országosan. Ez azt hiszem mindent elmond, de ez is azért van mert az emberek azt hiszik, elhitették velük, hogy ők tehetnek róla és erről szól ez a levél, hogy át lettek verve többszörösen. A Jobbik képviselőjének azért írtam, hogy olvassa fel a parlamentben, hogy ne lehessen megkerülni a dolgot, de nem látom sem a Barikádon sem a Kurucon, mert az emberek ha ráébrednek, hogy csalás áll a háttérben akkor mernek csak lépni, addig nem.Á.

    VálaszTörlés
  12. Mivel Magyarországon vagyunk, ennek a történetnek így is úgy is az lesz a végfejezete, amit a bankok írtak és narancsék neszesemmifogdmegjól stílusban átírtak. Vagyis, sok sok ingatlan 2-3 éven belül át fog kerülni izraeli imgatlankezelő cégekhez akik egy szép nagy bérlakás portfólióhoz jutnak így, természetesen áron alúl. Narancsékra számíthatunk: úgy el fogják tussolni az egészet, hogy jövőre már az utcára jutott devizahiteleseken kívül senki sem fog törődni az üggyel, főleg hogy addigra mindenkinek még rosszabb lesz a sorsa mint ma.

    mm

    VálaszTörlés
  13. "A tisztelt képviselő úrnak kifejtettem, hogy sajnos a Jobbik sem a lényegről beszél, ugyanis sokszor hallottam tőle is meg mástól is, hogy a kormány nem segíti a devizahiteleseket. Kérem tisztelettel, a DEVIZAHITELESEKET NEM KELL SEGÍTENI!
    A tényeket kell napvilágra hozni, a csalást és az átverést, akkor minden megoldódik magától.
    Kezdésnek például olvassák fel ezt a levelet a parlamentben. Kíváncsian várom, hogy megteszik-e."

    Lenhard Balázs és Z. Kárpát Dániel elmondta ezeket a parlamentben is. Elmondták a tüntetésen is az ott lévőknek és leírták a barikád újságban is.

    VálaszTörlés
  14. Mantis,

    dobj egy linket, ha tényleg ír erről a Barikád, vagy intézd el, hogy tényleg kint legyen Árpi levele ott is.
    Persze ha el tudod intézni.

    VálaszTörlés
  15. Mantis, parttalan vitába nem szeretnék bocsátkozni veled, de ugyanazon részigazságokat mondták el a tisztelt képviselő urak, amelyeket már a fősodrású média is tálal. Az említett képviselő elküldte tegnap a PSZÁF elsőfokú győzelmét. Mantisz, erősen vissza kell fognom magam! De ha akarod elküldöm személyesen csak neked a részleteket, hogy ne érjen a vád, hogy kavarom a szart. De addig amíg úgy teszünk mintha, addig minden marad a régiben. Én azzal is tisztában vagyok, hogy a lehetőségek tárháza erősen korlátozott, de attól még nem kell letérni az egyenes útról, mert ennek a vége nem csak az lesz, hogy a hitelesek bebuknak, hanem bukik az egész ország. Még akkor is mindenkit így vagy úgy utolér ennek a szele, ha ma mondjuk EP képviselőként hazaviszi a 254misit egy ciklus alatt.Á.

    VálaszTörlés
  16. Kína megérkezett: egymilliárd eurós hitel a "kölcsönös befektetések előmozdítására"

    http://kuruc.info/r/42/81095/

    Nem is tudom, sírjak vagy nevessek. Inkább az előbbi...

    TT

    VálaszTörlés
  17. Kell nekünk újabb hitel??
    Bár ha a karvajoknál jobb feltételekkel átveszik a sárgák az adósságunk egy részét, akkor még talán jól is járhatunk. Persze ehhez ismerni kellene az alku háttér részleteit. Kölcsönös befektetések ugyanis jelenthetnek lakosság ideözönlést is...
    Már az is nevetséges, hogy meg volt szabva milyen
    ruhában legyenek az ELTE-n a válogatott nézők!
    Panka.

    VálaszTörlés
  18. TT, ez se kutya -> http://kuruc.info/r/1/81101/

    Jön a sárga veszedelem, és az USA után a minket is megvesznek kilóra.

    VálaszTörlés
  19. Moon szerintem ennek a látogatásnak semmi köze Tibethez, kuruc info mindenről beszél, csak a lényegről nem.
    Vajon mit, és miért rodeózik itt olyan "titokban" a kis kínai az EU-ban? Miért lett ez olyan fontos neki?
    Csak nem azon aggódik, hogy az USA "elhalálozása" után nem lesz piaca a gagyinak?
    Kína soha sehol nem jótékonykodik, ez biztos. Hiába vásárolja az állampapírjainkat is, feldughatja őket, akár az amerikai állampapírokat, mert nem lesz miből visszafizetni még a kamatait sem.
    Előbb utóbb kipukkad a kínai lufi is... szar ügy.

    Kraft

    VálaszTörlés
  20. Kraft,

    én se arra céloztam. Biztos nem felebaráti szeretetből jönnek hozzánk. Szerintem köze lehet a nagy látogatásnak a közmunkaprogramhoz is. Pláne, hogy Viktor-Viktornak az egyik demagóg szövege az volt nem olyan régen, hogy:"Magyarország termelékenység szempontjából versenyképes lesz Kínával, Brazíliával szemben!"

    Képzelheted, hogy ezt miként szeretné megvalósítani, ha még csak a töredékét is... Az "egy millió munkahely 10 év alatt" nevű parasztvakítás is kezd beérni, csak kicsit másként, ahogy a naiv narancsos birkák gondolták. Mehet majd a diplomás és mindenki más stadiont meg gátat építeni. Szóval nemsokára megérhetjük, hogy mi is hasonló színvonalon dolgozunk majd, mint sok kínai munkás. Olcsó munkaerőként még inkább a multik prédái leszünk.

    Egyébként azt hiszem tavaly Echo TV-ben Szaniszlóék is nagyban reklámozták a kínaiakat, hogy nem csak gagyit gyártanak, és milyen jó lenne feléjük nyitni. Gondolom itt (is) lehet a kutya elásva.

    VálaszTörlés
  21. Kína nem azért vásárol fel magyar államkötvényt, hogy gyárakat tudjon ide telepíteni: ehhez nem kell fizetnie, tárt karokkal várják narancsék a kínai gyárakat. Az állampapír vásárlás cserében, Kína valószínűleg valami olyant fog kapni, ami egyelőre még titok, de nem nehéz kitalálni. Két dolog érdekelheti Kínát nálunk, azon kívül hogy idetelepít néhány gyárat: az egyik a termőföld, a másik pedig az, hogy idetelepíthessen kínai embereket (Kína már rég túlzsúfolt demográfiai szempontból). Elképzelhető, hogy 2012-ben létrejön valahol Dunántúl (Zala, Somogy vagy Tolna) egy több ezer hektáros kínai mezőgazdasági terület, ahol kínai földműves családok lesznek telepítve azzal a céllal, hogy Kínának termeljenek ezt-amazt. Ezt már megtették több afrikai országban és most készülnek megtenni az USA-ban is, Európában pedig valószínűleg Magyarországon fogják megtenni mert, amint tudjuk, Magyarország eladó. HUNGARY: FOR SALE!

    esti látogató

    VálaszTörlés
  22. Nem tudom, mik Kína szándékai, de a "magyar" gazdaság szempontjából tökéletesen mindegy, hogy ki vásárolja az állampapírokat, mert a kamatszivattyú ezzel nem áll le. Emlékezzetek vissza, hogy nem is túl régen Kína nagy mellénnyel bejelentette, hogy görög illetve portugál állampapírokat fog vásárolni, mert neki fontos az EU stabilitása.
    Nos a két ország pénzügyi helyzetéhez azt hiszem nem kell különösebb kommentár. Ez inkább PR fogás volt Kína részéről, mintsem valós segítség.
    Nálunk ugyan ez lesz a helyzet.

    Aztán el lehet gondolkodni a ferdeszemű látogatásának célországain is. Miért pont ezekbe az országokba?

    Magyarország?
    Németország?
    Anglia?

    Németországban egyértelműen a technológia, ami érdekli Kínát, mert bár sok mindenre képesek, azért Németországtól még le vannak maradva.

    Anglia. Ha azt mondom, hogy Anglia és bankrendszere (city of london) vezető szerepet töltött és tölt be a jelen pénzrendszer kialakulásában és fenntartásában, akkor talán nem állok olyan messze a valóságtól.

    Magyarországnak nem tudom pontosan milyen szerep jut. A mezőgazdaságunk jelentéktelen egy Kína méretű ország részére, az ország befogadóképessége szintén, így inkább valami közvetítő, vagy összekötő kapocs lehetünk kelet-nyugat közt a kedvező földrajzi elhelyezkedésünk miatt.

    Teljesen mindegy egyébként mi Kína szándéka, ha a legkisebb jelét sem mutatjuk, hogy mi egy szuverén ország vagyunk, ami persze nem igaz, akkor minket továbbra is mindenki csak ki és felhasznál a céljai elérése érdekében. Ráfáztunk már kelettel, nyugattal egyaránt, és nem tanulunk belőle semmit.
    Merjünk újra kicsik lenni.

    Kraft

    VálaszTörlés
  23. Egy biztos Kraft, hogy a jelenlegi és az ehhez hasonló bábkormányokkal kb. esélytelen puhatolózni külföldön, mert mindent néznek, csak a magyar ember érdekeit nem. Szóval az utolsó bekezdéseddel csak egyetérteni lehet.

    Érdekes a felvetésed, hiszen régebben is mi voltunk Európa kapuja. Török is innen szeretett volna felvonulni, és még számtalan példát lehetne mondani. Nem hiába nem érdeke a háttérhatalomnak, hogy a Kárpát-medencében egy önálló és erős állam működjön. Bárcsak fordulna végre az a bizonyos kocka...

    VálaszTörlés
  24. Hát persze, hogy Kína számára Magyarország "híd" lehet Európával: a Magyarországon gyártott kínai termékek vámmentesen kerülhetnek az uniós piacra. Ezentúl, Kína számára a Magyarországon termeszthető zöldség, gyümölcs, kukorica, gabona egyáltalán nem jelentéktelen. Az is fontos mint gazdasági, mint geostratégiai, mint demográfaia szempontból (egy millió kínai, aki külföldön él és dolgozik, az már nem egy millió kínai, akinek munkahelyet kell teremteni Kínában) Kína számára, hogy minél több országban telepítsen olyan kínai közösségeket, amelyek gyakorlatilag "kis Kínaként" működnek.

    délelőtti látogató

    VálaszTörlés
  25. Árpi

    Küldd csak a részleteket. Email címem harvester@citromail.hu. Bár nem hinném hogy túl nagy csodákat olvashatnék ki belőle.

    A Jobbik két vonalon támadja a "deviza" hitelt:

    1. Az általad is említett nemlétező devizán alapuló vagyis csak devizában történő számlavezetés miatti csalás okán.

    2. Hibás termék. Vagyis amikor a hitelfelvevő bemutatja a fizetőképességét igazoló papírokat (amit a bank követel) akkor a bank megállapítja hogy mekkora hitelt kaphat aminek a részleteit ki is tudja fizetni. Amikor a bank különféle kezelési költségekkel , nemlétező árfolyam külömbségekkel , kamatemeléssel megfizethetetlenné teszi a hitel részleteit akkor az az ő felelősségének kellene lennie.

    Az általad leírtakkal tisztában vannak a Jobbiknál és ha megnézted a parlamenti közvetítéseket valamint a banki adósokért való tüntetést akkor ezek el is lettek mondva. Hogy miért nem történik semmi? Mert a Jobbik hiába mondta el ezeket. Nincsenek 100ezrek az utcán akik a bankok vérét akarnák pedig minimum ennyien kellettek volna hogy legyenek a Jobbik tüntetésén. Az ő és családjuk jövője múlik rajta, és mégsem... A Jobbiknak nincs ereje még ilyen volumenű ügyeket megoldani, legfeljebb tájékoztatni tudja a lakosságot. Árpi néha vedd figyelembe hogy az emberek nem a te fejeddel gondolkodna, nem tudják azt amit te, néha még akkor sem ha elmondják nekik, a Jobbik ugyan azokkal a nehézségekkel néz szembe ilyenkor mint te.. Nem tudom hogy mi kell még a jónépnek, mert az igazság úgy látszik nem elég. Majd akkor lesz rinya amikor elkezdődnek a végrehajtások. Pedig ezt itt és most kellene megoldani...

    VálaszTörlés
  26. Kína vizet akar. Abból van neki kevés.

    TT

    VálaszTörlés
  27. Mantisz, ha csodát akarsz olvasni azt csodaországba keresd ne itt. Ja hogy elmondták, mindezt őelőttük elmondtam én is, más is de egyikünknek sem sikerült kivinni 100000embert az utcára. Két évvel ezelőtt még én is ott téptem a számat a Jobbik emelvényén a Pénzügy Minisztérium előtt, kb 200 ember előtt, ennyit tudott megszólítani a Jobbik akkor és most sem sokkal többet ahogy én sem ...
    Ja ha lenne kétharmaduk? Na ezt már nem hiszem hogy kivárhatjuk.Á.

    VálaszTörlés
  28. Félek, sajnos nem sok foganatja lesz a dolognak, mert az EU-ban, és Oroszországban is olyan befolyása és hatalma van a bankoknak, a bankvilágnak, mint amilyen itthon. :(
    Azt kellene tenni, mint amit Argentínában tettek. Egy csomó feldühödött ember megindult, és szó szerint porrá zúzták a bankokat, a bankfiókokat. Menekültek is kifelé a mocskok az országból, és csodák csodája, Argentína mégsem omlott össze.

    VálaszTörlés
  29. Csak hogy Magyarország nem Argentína, sem Görögország. Túl kevés a vér a pucákba errefelé és még kevesebb a becsület a politikusokba.

    VálaszTörlés
  30. Névtelenek párbeszéde.....
    igen, most is kellene válaszoljak egy Dr.-nak, többek között erre...

    "
    Szinte ezt az egy levelet találtam meg számtalan portálon, ezt ismerem. Korábban a TV-ben hallottam Önökről, de emlékeim szerint politikai intézménynél több volt, eseti segítségL

    Sajnos nem látom, érzem, hogy egy-egy ilyen levél mennyire tud előremozdítani egy iylen horderejű döntést, legfeljebb más irányból is felnyitja a szemeket L

    ...............................................

    Akkor legalább jogintézményt tud ajánlani? "

    Gondolom a tisztelt Dr.-t eddig megvédte a címe attól, hogy szembesüljön azzal, hogy nincs jogintézmény ami segíteni tudna, az ESETI SEGÍTSÉG meg már a csúcs, lassan én fogok eseti segítségért fordulni Őhozzájuk mert én ilyenről nem tudok. A legtöbb ember eseti segítség alatt anyagi segítséget ért ami az elmaradt tartozásait nullára hozná és gondolja, hogy majd onnan már nem fog megcsúszni. Az igen Tisztelt Dr. nem tudom milyen eseti segítségre gondolt ez esetben, de itt üzenem neki , hogy nincs ilyen és nem is volt. De valószínű ezt akkor nem tudta amikor forradalmat csináltak a fülkében, akkor nem kérdezték a véleményemet, most meg már késő.
    Na tisztelt névtelenek ezért nem lesz itt Argentína. ezt már jónéhányszor megkaptam, hogy politikai erődemonstrációt csinálok, már csak mosolygok rajta.Á.

    VálaszTörlés
  31. A magyar ember inkább öngyilkosságot követ el, minthogy hangosan kiálljon a jogaiért. Persze, a legtöbb esetben "lassú" öngyilkosságot követ el, azaz alkolholista vagy benzodiazepines függő lesz. Ez is része a "magyar átoknak", mert nem volt mindig így.

    VálaszTörlés
  32. http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=108&v_id=8690

    névtelenek, most néztem végig ezt a linket és mit ne mondjak, kellőképpen fel is srófolt, bár tudom, hogy nem kellene, de még nem értem el a lélek azon emelkedett szintjét, hogy mindig teljes önuralmat gyakoroljak.
    Amiről most Szaniszló úr beszél, erről szólt a választási kampányom, de nem állt mögöttem egy milliárdos, hogy a kellő hangosítást megkapjam.Nem, is ez a legnagyobb gondom, hanem inkább ez a mondat, ami elhangzott Szaniszló úr szájából, kiverte nálam a biztosítékot.....
    "Fölszámolták a rablóprivatizálással gazdaságunkat,már csak fogyasztóknak voltunk jók.............................................
    Azután pedig, hogy munkahely nélkül maradt a magyarság tetemes része,....."

    Na itt nyílalt belém, az a felismerés, hogy ismét a bolondját járatják velünk és elmondatják valakivel azt amit hallani akarunk, persze úgy, hogy semmi sem fog történni. A minap Szaniszló úr a Bukaresti magyar nagykövetet ostorozta, nagyon helyesen hozzátéve, hogy Budapestről védik. Budapestről ki???Ki más mint Orbán és Pintér a két mesterpáros, akik puszi pajtások Széles úrral, aki derekasan kivette részét a fenti idézetből, mert ugyebár úgy lett ő is milliárdos hogy nem találta fel a magyar viaszt. Itt szerintem valami nagyon bűzlik és úgy gondolom, hogy átverés lesz a vége, de a módszer azt mutatja, hogy a baj nagyon nagy.

    Ha még hergelem magam egy kicsit akkor tollat ragad és írok Szaniszló úrnak, hogy eme tudathasadást segítsen megérteni. Mi a véleményetek?Á.

    VálaszTörlés
  33. Ne izgulj már Árpi, úgy sem tehetünk semmit. Várjuk az EU összeomlását, hogy aztán narancsék kényszerülve legyenek átadni a helyet és aztán lesz esélyünk tiszta lapokkal indulni, de addig semmiképpen, mert nem vagyunk sem argentínok, sem görögök, sem izlandiak, de még osztrákok sem. Már csak egy rohadtul kifáradt ős nemzet vagyunk, tele sz@rházi árulókkal és potyautasokkal.

    éjjeli látogató

    VálaszTörlés
  34. Ha már Argentínáról is szó van az ottani válságot anno Bernárd Lietar tanácsadásával megoldották így elkerülve összeomlást.

    Szaniszló legutóbbi műsorában Vezér-Szörényi Lászlóval beszélgetett és ő említette fenti tényt, valamint azt, hogy e hét végén Budaörsön Bernárd Lietar egyedüli külföldiként előadó az Országos Helyi Pénz Konferencián.
    http://tdyweb.wbteam.com/Vilagpanorama0708.htm
    és másik hivatkozás:
    http://www.helyipenz.info/

    Vezér-Szörényi László elmondta azt is, hogy Svájcnak hivatalosan is két nemzeti valutája van, frankon kívül a WIR országos helyi pénz, melyet nagyvállalkozások egymás közti elszámolására használják és ez független a nemzetközi árfolyam ingadozásoktól. Ettől sikeres a gazdaságuk.

    Továbbá, úgy a fent hivatkozott Szaniszló műsorban, mint itt:
    http://tdyweb.wbteam.com/KiutTobbszemkozt0707.htm
    kiderül, hogy a deviza alapú hitelcsalásban az MNB is keményen benne van a hamis (általában 15%-kal magasabb a ténylegesnél) deviza árfolyamok közlésével.
    Kata

    VálaszTörlés
  35. éjjeli, az izgulást hagyd meg nekem lécci, ha kérhetem. Te csak várd az eu összeomlását, ami csak akkor fog összeomlani, ha ők akarják, hogy összeomoljon, de abból sem mi fogunk kijönni, mármint jól. Az meg szerintem, kicsit magyarázatra szorul, hogy kinek lesznek kényszerülve átadni a helyet? Na ugye nem a jobbikra gondoltál?! Amire az eu összeomlik, a jobbiknak tán a fejfája sem lesz meg.Á.

    VálaszTörlés
  36. Árpi, a Jobbik szerintem olyan mint minden párt: könnyen megvásárolható, bedarálható, kiherélhető. Ezért inkább abban látok esélyt, hogy miután Orbánéknak és Rothschild-Soroséknak sikerült mindent tönkretenni a kazárbirodalom (rém)álom nevében, akad majd egy igaz ember aki átveszi a közben magára hagyott kormányrudat és jobb vízekre vezeti az országhajót. Bízni kell a sorsban és nem a sorstalanságban. Ami a Jobbikot illeti, én attól tartok, hogy a 2014-es választások előtt vagy utána a Jobbik "koalícióba" fog lépni Orbánnal és helyet fog foglalni a (meztelen) király trónja alatt, a kádéenpés "keresztény" (hehehe) bárók mellett: így is meg lehet vásárolni, bedarálni, stb egy "nemzeti" pártot, sőt igazán csak így, mert akkor a jónép még utána is azt hiszi, hogy van egy nemzeti párt és ettől nem reménytelenkedik el teljesen (gazdáink tudják, hogy nincs veszélyesebb egy teljesen reményveszett pórnéptől).

    vasárnapi látogató

    VálaszTörlés
  37. vasárnapi látogató, még egyet és érthetnék veled de sajnos nem tehetem, több okból sem. Várni tétlenül míg valami történik nem szerencsés dolog, egy karakán emberre bízni mindössze a dolgok menetét még annyira sem az, bár fontos tényező. Mátyás karakán volt, de halála után széthullott az ország. Egy ember kilőhető, megvehető, megzsarolható vagy egész egyszerűen a sors keze közbeszólhat. Ébredezik a nemzet lassan, ami jó jel, de rá kell segíteni az önszerveződésre, hogy kellő időben meglegyen a kellő löket, kellőképpen előkészítve és felkészítve. Mert a jelenlegi vonulat egyenlőre csak a vaskalapos csőlátású "hazafiakat "erősíti ami nem jó, mert őket nem fogja soha a lakosság nagy része támogatni és ezért bukásra vannak ítélve már mostantól, úgy ahogy mindig is voltak a történelem folyamán, lásd tiszavirág életű duhajkodásuk. Csakis egy arany középutat képviselő "ideológia" aminek középpontjában csakis a nemzeti érdek mint tartó gerinc kell hogy szerepeljen, lehet széleskörben elfogadott és elfogadható. Fel kell vázolni és nyíltan felvállalni az alapok letételét ami köré önként és önzetlenül, gyarapodva , fel tud sorakozni a nemzet megmaradt része. Erre a jobbik alkalmatlan, sajnos! Pártkatonák és vallás fanatikusok kíméljenek !hihihi....Á.

    VálaszTörlés
  38. A "Jobbik konspiráció" hülyéknek:

    1/ Létrehozni egy kis pártocskát tele nemzeti-radikális mondanivalóval, olyanokkal amit a pórnép akar hallani de nem hall a parlamenti pártoktól.
    2/ Létrehozni egy "Magyar Gárdát" egy olyan fekete és bakancsos egyenruhával (amit a kazár Bencsik tervezett...), amitől majd félnek a cigányok.
    3/ Masíroztatni a Gárdát a cigók orra előtt, hogy ezek rettegjenek.
    4/ Miután a Gárda megjátszotta a Zorro szerepét a cigánybűnözéssel szemben és ezáltal nagy népszerűséget hozott a Jobbiknak, jöhetnek a választások és mehet a Jobbik a Parlamentbe.
    5/ Most már komoly reményt jelent a Jobbik az egyre jobban kifosztott pórnép számára, hiszen az már egy parlamenti párt és talán majd a következő választások után kormányzó párt. Él a remény a kifosztott tömegek szívében és ez a lényeg a kifosztók számára.
    6/ Most hogy már a parlamentbe jutott a Jobbik, nincs többé szükség a Gárdára, amit tüstén fel is számol és aztán jöhet egy négy éves szunyóka a kényelmes parlamenti bársonyban a következő választásokig.
    7/ Újra választái idők (2014): miután narancsék tábora 2/3-ból 1/3-ra csökkent, jöhet a Jobbik_Fidesz koalíció, hogy Orbán tovább is a trónon maraddhasson, a jobbikos politikusok pedig tovább is a selyembe tudjanak fingani. Nagy az átverés, de még így is további reményt fog jelenteni az immár kormánypárti (a KDNP-vel együtt...) Jobbik és ha van remény, nincs forradalom...

    Ámen

    VálaszTörlés
  39. Persze közben cionék is ki akarták használni a Gárdát maguk módjára, hogy vérfürdőt rendezzenek a cigányok és nem-cigányok között, de ez szerencsére nem jött be. Az ördög sem győzhet mindig hehe..

    VálaszTörlés
  40. Ámen vagy ómen, a lényegen ez sem változtat, élni kell és reményt táplálni gyermekeinkbe. Itt még nem áll meg az élet. Itt még fel nem adhatju. Megvertek és nem kicsit, elaltattak és nem kicsit, kifosztottak és nem kicsit, de meg nem öltek és nem is fognak. Jó lenne azt mondani, hogy van gyors megoldás de nincs, itt ígérni csak kínt, keservet lehet olyannak aki nem hazudik és nem arra hivatott, hogy bevigye a málnásba a népet mint az msz vagy a jobbik. Sokan mondják nincs már idő szervezkedni, meg értelmetlen is egyben. Van idő, az idő végtelen , azt nem mi halandók szabályozzuk. Eddig az elmúlt húsz évben csak egy ígéretes szervezkedés indult és ez az msz volt, zseniálisan kitalálva, csak sajnos az volt a hivatása hogy tétlenségre ítélve politikai szempontból megforgassa a tennivágyókat és végül bevigye a málnásba. vukics mester megcsinálta,, bár ennek ellenére nem volt hiábavaló, nem múlt el nyomtalanul az egész.Á.

    VálaszTörlés
  41. Árpi, persze hogy egy nemzeti vezért is meg lehet vásárolni vagy ki lehet likvidálni, de... Nincs olyan politikai párt, ami nem lenne megvásárolható vagy bedarálható (ami gyakorlatilag ugyanaz), viszont néha akad olyan nemzeti vezér, aki megállja a helyét. Ezért mondom, hogy bízni kell a sorsban, most úgysem tehetünk mást és mérgelődni sem érdemes mert az gyomorfekélyt hoz és egyre sz@r@bb az orvosi kezelés a zújjj valagrendünkben.

    VálaszTörlés
  42. Jobbik = reménygép.
    Remény = pórnép altató.
    Pórnép altatása = nyugodt uralkodás.

    VálaszTörlés
  43. nyugodt uralkodás= pórnép Á.

    VálaszTörlés
  44. A deviza alapú hitelesek helyzete emberi számítások szerint reménytelen.
    A kialakult helyzet fő felelőse az MNB, aki az alapkamat magasan tartásával idézte elő ezt az állapotot. A „hibás termék” bíróságra vitele akkor sem mentené meg a családokat, ha sikerre vezetne. A PTK szerint ugyanis jogosak a banki követelések, hiszen az ügyfelek aláírták a szerződéseket (kötelmi jog). A szerződésekben az ügyfelek vállalták az árfolyam ingadozásokból eredő terheket. Az egyéb költségek áthárítása pedig az egyoldalú változtatásokat engedő törvény következménye. Ez hozza be alapvetően az illetékes kormányzatok és parlamenti képviselők felelősségét.
    Az egyetlen valós megoldást, ami a dolog nemzetgazdasági hatását is orvosolta volna, a Jobbik által javasolt, állami hitelfelvásárlás és fizethető forinthitellé alakítás biztosította volna.

    VálaszTörlés
  45. Tisztelt Fórumozók!
    Nem hiszem, hogy csak ennyien lennénk károsultak aki hajlandó csatlakozni és tenni is.
    Látom, mindannyiunknak meg van a saját sorsa. De összetarthat bennünket a közös cél!
    Tud-e, valaki hasonló kezdeményezésről? Volt-e már valakinek eredményes ügye bármelyik bankkal szemben?
    Ki tud valamit a pl. A Magyarországi Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetéről?
    Hol és hogyan lehet csatlakozni?
    Lacus

    VálaszTörlés
  46. Nem tetszenek a névtelen irások,akinek véleménye van annak legyen neve is! Tisztelettel:Szabó Teréz

    VálaszTörlés
  47. Kedves Teréz, melyik névtelen írásra tetszik éppen gondolni? Á .(az Á = K.Árpád)

    VálaszTörlés