2011. június 13., hétfő

PÜNKÖSDI HÉT BUDAPESTEN...




Meleg "Méltóság" Menet 2009.
Huszonhat film, hat színházi előadás, öt parti, 16 műhelybeszélgetés, 11 egyéb program, köztük a Meleg Méltóság Menet. Röviden - számokban - ez a 16. Budapest Pride, mely június 11-től 19-ig tart A Szivárvány Misszió Alapítvány jóvoltából idén június 11-től 19-ig tart a Budapest Pride Filmfesztivál, melynek keretében megismerkedhet a közönség az elmúlt évek 26 fontos leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű témában forgatott filmjével.
A legnagyobb figyelemmel kísért esemény várhatóan a június 18-án megtartandó Meleg Méltóság Menet lesz. Az előzetes rendőrségi tiltás ellenére, de a bíróság kedvező döntése alapján a korábbiaknál hosszabb úton halad majd a felvonulás: a Hősök terétől indulva végig az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky úton, egészen az Alkotmány utca és Kossuth tér torkolatáig..................................................................................folytatás itt.

15 megjegyzés:

  1. Akkor most már 1:1
    :-)

    Kraft

    VálaszTörlés
  2. PÜNKöSD

    "A húsvét utáni ötvenedik napon, így ebben az évben június 11-én, vasárnap ünnepli a keresztény világ a Szentlélek eljövetelét és egyben az egyház megalapítását, azaz pünkösd napját. Egyesek szerint a pünkösd elnevezés a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból származik, és minden évben május 10-e és június 13-a közé esik. Pünkösdöt a keresztény egyház születésnapjának is tartják.

    A Pünkösdikirályné járás.

    A legszebb kislányt választották meg kiskirálynénak, ami nagy tisztesség volt. Mise után házról házra jártak jókívánságokkal, versekkel, énekekkel köszöntve a háziakat, virággal szórták be a szobát. A játék végén a háziak megkérdezték a lányokat: Hadd látom a királynétokat édes-e vagy savanyú? Fellebentve a díszes kendôt megcsiklandozzák a kislány állát. Ha a királyné mosolyog, de a fogát a világért sem villanthatja ki, megnyugszanak a háziak, mert jó lesz a termés. Ekkor a háziak almát, tojást, kolbászt, pénzt ajándékoztak a jókívánóknak.

    Pünkösdikirály választás

    Amolyan legényvirtus volt, lovas versennyel, tûzugrással, tekézéssel. Aki a legderekabbnak bizonyult, egy évig ingyen ihatott a falu kontójára és minden mulatságra hivatalos volt.A pünkösd az udvarlás, párválasztás ideje. Ilyenkor enyhültek a szigorú szabályok, a leányok bátran mutatkozhattak választottjukkal.A szokások ma már kihalóban vannak, de az ember érzi, ünnepre, pillanatnyi csöndre, játékra, társaságra szükség van most is. Üzenetet hordoznak ezek az ünnepek, az ember és a természet szeretetét hirdetik, csupa olyat, amiben megkapaszkodhatunk és amik által továbbléphetünk."

    Amennyire tudom, Pünkösd idején soha nem volt szokás a "másságot" ünnepelni, pedig régen is voltak ilyen nyomorultak...
    Olyan érzésem van, mintha ez is egy jól megtervezett fricska vagy inkább provokáció lenne a társadalom még egészségesnek mondható részének címezve.
    Hogy a hálószobák falain belül ki mit csinál, az a maga dolga, de borzasztóan irritál, hogy a magyar embereknek folyamatosan tolják az orra alá az itt honos kultúrával összeegyeztethetetlen "kultúrális értékeket". A magam részéről nekifutásból, vizes gumicsizmával rúgnám valagon az összes aberrált barmot -persze külön-külön- aki abban éli ki magát, hogy a társadalom egészséges felét terrorizálja a saját beteges szexuális irányultságát reklámozva.
    Az pedig, aki a kép tanúsága szerint Jézus nevét sem átallja bemocskolni, megérdemelné, hogy egy nagy szenes lapáttal jól hátba vágják.

    VálaszTörlés
  3. Velorex a társadalom egészségesebb fele immunis az ilyen provokációra, mert jól látod, ez az, ennek már semmi köze a melegek jogaihoz, csak egy a több ezer provokáció közül amit a magyar kap mostanában.

    Aki meg itt vonaglik vagy helyesli ezt, azok menthetetlenek. Vagy úgy is mondhatnám szóra sem érdemesek.

    Kraft

    VálaszTörlés
  4. Tudni kell, hogy ez az egész a "szivárvány alapítvány" kalapja alatt megy, amely alapítvány egyike a Soros alapítványoknak amik szorgalmasan igyekeznek írtani a lelket mindenhol, ahol jelen vannak.. Soros bának pedig (vagyis inkább főnökeinek Rothchildéknak) nem lehet nemet mondani, ugye Viktor? Vagy talán lehet, de az túl veszélyes lenne a nemzetközi kis politikai karierre? Még hogy "keresztény" és "nemzeti" kormány, sírni vagy nevetni?

    esti látogató

    VálaszTörlés
  5. http://kuruc.info/r/22/80464/

    Ezektől a hulladékoktól is még inkább felfordul a gyomrom... És állítólag ők a magyar zene krémje! Csík zenekar az smafu?

    VálaszTörlés
  6. Nehogy már Tripla T legyen az oldal tetején, inkább egy népszava cikk, mi? :)

    Nem szabad felülni Soroséknak, meg túl sokat foglalkozni ezekkel a beteg dolgokkal, mert csak szaporodik, ráadásul teljesen felesleges energiaharc. Ha inkább a saját környezetünkre, a hagyományainkra, saját megtisztulásunkra koncentrálunk, szép lassan eltűnnek majd az életünkből ezek a dolgok.
    Szerintem.

    TT

    VálaszTörlés
  7. Csókoltatom tripla T messiást, dupla T, de ha már a hagyományaikról beszélsz, szerencsére neki sincs több köze hozzájuk, mint a Soros alapítványoknak és a százezer szektának amik élősködnek Magyarországon. Kár, hogy még nem értetted meg, ez a blog nem a szekták szolgálatában áll és nem is tripla T "tanításai" eszköze. Tudod, néha a "jóból" is árt a sok :)

    mm

    VálaszTörlés
  8. TT

    Szerinted miért van ott az első bejegyzésem? Mózi biztos értette.
    Mózes kitett egy érdekes írást a tölcsérekről, és te nyomtad rá tripla T-t, erre jött Mózes a népszavás bevágással.

    TT ez egy iratlan szabály volt a blog életében mindig, hogy legalább pár napot várunk az előző bejegyzés után, ha csak nem valami nagyon aktuális téma merül fel.
    Hát tripla T nem azok közé tartozik, ami ne várhatott volna. :-)

    És tudom, hogy most nem sértődsz meg, mert te nem olyan vagy :-)

    Kraft

    VálaszTörlés
  9. Nincs miért megsértődnöm Kraft, mert én még egyetlen egy cikket sem tettem fel az oldalra. A gazda dönti el mikor teszi fel a neki küldött írásaimat. Amikor a legutolsó tripla írást elküldtem, már napok óta nem volt változás a blogon, szóval nem hibáztam.
    Értettem az első bejegyzést is.

    Mózi, írtam az elején, hogy ez egy sorozat lesz, mert nem akartam egyszerre feltenni az egészet, túl tömény lett volna. Válaszolj kérlek néhány kérdésre!
    1. Áruld már el légy szíves, hogy melyik mondat motivált arra, hogy az első lelkesedésed után 180 fokos fordulatot tegyél?
    2. Tényleg érdekelne, miért alakult ki ez az elképesztő gyűlölet, ami már a Krisztussal szembeni gyűlölettel vetekszik?
    3. A sorozat melyik gondolatát tudod cáfolni, hm?

    TT

    VálaszTörlés
  10. Nos, a cikket én tettem ki az oldalra, mivel TT már szombaton elküldte nekünk a cikket, csak nem voltam itthon. Egyébként én sem értem ezt a rivalizálást a TTT-cikkek miatt...

    (csak halkan jegyzem meg, hogy Mózi is pakolt már fel egyszerre több cikket, ezen szintén felesleges vitázni:)

    VálaszTörlés
  11. Nah, itt is az EGÓK háborúja folyik?.....teljesen mindegy milyen oldalra megy már fel az emer olvasni, mindenütt a marakodással találkozik!!űűűűűáááááá

    VálaszTörlés
  12. Sajnos ez így van névtelen. EGYmást marjuk, nem érezve, hogy mind Egy.
    Ez a nem mindEGY.

    TT

    VálaszTörlés
  13. Látod névtelen, ilyen a magyar...
    Ha a másik oldal is megszólal ez ügyben, akkor talán végre rövidre is tudjuk zárni ezt a teljesen felesleges marakodást.

    VálaszTörlés
  14. Nem ilyen a magyar Moonlight, ilyenné lett.

    Amúgy hol van itt a vita skacok? Nincs itt ilyen oldal, meg olyan oldal. Felejtsétek el az "oldalakat"!

    Észrevettem egy anomáliát, ezt TT szóvá tette Mózi irányába, én leírtam, hogy miért történt, és szerintem ezzel a történet rövidre is van zárva, nincs harag nincs sértődés, és veszekedés. Nincs is értelme, ez mindössze figyelemfelkeltés.

    Soha nem tudni, hogy egy-egy kis bejegyzésen ki mennyit dolgozik, hogy még valami élet legyen ezen a blogon, így csak szimplán tiszteljük meg annyival, hogy nem küldünk rá egyből egy másik bejegyzést.
    Csak ennyi az egész.

    Bár nekem már nem sok közöm van ehhez az oldalhoz, de azért mint "indító tag" élek a lehetőséggel, hogy ezt megírjam.

    Szóval se harag, se sértődés, csak egy aprócska figyelem a másik iránt. Ennyi.

    Szép délutánt mindenkinek!

    Kraft

    VálaszTörlés
  15. http://kuruc.info/r/2/80667/

    "Örül a judapesti buziparádénak a haldokló Európa vezetése." Ha valaki nem tudná hogy honnan fúj ez a seggszagú szél és, hogy kiket szolgál valójában a magyar politikai elit.

    esti látogató

    VálaszTörlés