2011. június 21., kedd

A nagy kincsvadászat Palesztinában

A szokásos módszeremmel élve, először nézzük a hírt, aztán a véleményt. Forrásom a „Nép”szava…
A Szentföld Ázsia felől. Majdnem annyi itt az olaj, mint Szaúd-Arábiában
Jeruzsálem – Tavaly augusztusban még csak másfélmilliárd hordónyi olajkincsről beszéltek, amelyet Ros HáÁjinnál találtak, ámbár akkor is hozzátették, hogy sokkal több is lehet a fekete aranyból. Ma már arról írnak a lapok, hogy a hi-tech törpeállam olajtartaléka Szaúd-Arábiáéval vetekszik.
Izrael gazdaságföldrajza évtizedeken át nem volt valami bonyolult, a tanulóknak csak azt kellett megjegyezniük, hogy a zsidó államban lényegében semmilyen komoly mennyiségű bányászható energiahordozót nem rejt a föld méhe, ércei sincsenek, vize sincs – nincs semmije, csak narancsa és olajbogyója.
Noha szokás volt emlegetni Mózest, aki ki bírta választani az egyetlen helyet a Közel-Keleten, ahol nincs olaj, az izraeliek igazából soha nem adták fel a reményt, hogy egy szép napon találnak olajat. Találtak is valamennyit, de legfeljebb napi ötezer hordóval tudnak felszínre hozni jelenleg, míg az izraeli gazdaság huszonnégy óra leforgása alatt negyedmillió hordót is elhasznál. (Egy hordó kb 159 liter.)
A jég a Földközi-tenger alatti gázleletekkel tört meg néhány évvel ezelőtt, míg tavaly nyáron a Tel-Avivtól néhány kilométerre keletre, a Nyugati Part (Ciszjordánia) határán végzett fúrások keltettek izgalmat a nagyközönségben, amely azonban hozzászokott a néhány évente felröppenő hírhez, meg ahhoz is, hogy rövid időn belül kiderül: a lelet vagy kicsi, vagy olyan mélyen van, hogy nem érdemes kitermelni.
A Ros HáÁjin-i Meged-kút mintáinak elemzése nyomán azonban kiderült, hogy ezúttal talán van mit keresni: jó minőségű, igen kevés ként tartalmazó olaj került elő, és a mintákban lévő víz aránya nem haladta meg a tíz százalékot. A mennyiség tekintetében tekintélyes adat – 1,525 milliárd hordó – látott napvilágot, de a jelentés azt állította, könnyen lehet, hogy alábecsülik a leletet.
A legújabb adatok fényében Izrael a világ harmadik legnagyobb olajtartalékával rendelkezik. Emiatt az eddig is rendszeresen címoldalon szereplő miniállam fontossága még inkább nőni fog. A világ olajtartalékának mindössze két százaléka felett rendelkező Líbiában kitört felkelés pillanatok alatt száz dollár fölé hajtotta az olaj hordónkénti árát.
Senki sem tudja, meddig fog tartani a közel-keleti instabilitás – annyi azonban bizonyosnak tűnik, hogy ha a világ egy része eddig nem nyugodott bele a zsidó állam létezésébe, ezek után még kevésbé fog. Igaz ugyan, hogy a 238 négyzetkilométeres olajlelőhely a 67-es határokon belül – tehát nem a Nyugati Part és nem a Gázai-övezet alatt – található, ami azonban mindegy, mivel a palesztinok a Golan-fennsíkon kívül Izrael teljes mai területére igényt tartanak.
Megnyugtató, hogy a felfedezésre egy stabil, gyakorló demokráciában került sor, amely a nemzetközi hitelminősítőknél rendre AA, A1 besorolást kap. Az sem közömbös, hogy Izrael rendelkezik az olaj kitermeléséhez szükséges technológiákkal. Minderre nagy szükség lesz. Dr. Juvál Bártov, az Israel Energy Initiatives vezető geológusa megkockáztatja azt az állítást, hogy a Szentföld méhében rejlő palaolaj mennyisége 250 milliárd hordóra rúg, ami csak tízmilliárd hordóval marad el a jelenleg ismert szaúdi készletektől. Ezt a mennyiséget még az Egyesült Államok is csak három és fél évtized alatt tudja felhasználni.
Elhelyezkedés a térképen
A palaolaj felszínre hozatalához rengeteg víz és energia szükséges, kérdés tehát, mibe kerülne a kitermelés. A legújabb izraeli technológiák – állítják az illetékesek – képesek arra, hogy háromszáz méter mélyen elkülönítsék az olajat a palasziklától, és ezek az eljárások nemhogy vizet igényelnek, hanem még vizet is termelnek. Igaz azonban, hogy csak elméletben, mert ezek a technológiák annyira újak, hogy még soha senki nem használta őket. Most zajlik majd a próbájuk, s ennek világszerte nagy lesz a jelentősége, ha ugyanis a vizsga sikeres, a technológiát mindenütt fel lehet használni a mélyen fekvő palolaj felszínre hozatalához, mégpedig vízpocsékolás és környezerombolás nélkül.
Izraelben a vízrétegek nem találkoznak az olajpalával, hanem az alatt több száz lábnyira helyezkednek el. A lelőhelyek nagyon gazdagok, ami azt jelenti, hogy tonnánként akár 23-25 hordónyi olajat is rejt a kőzet. A harmadik fontos tényező, hogy mekkora összegért lehet egy hordót kitermelni. A barátságtalan sarkvidéki készletek esetében – így Alaszkában – a járulékos költség elérheti a hatvan dollárt is. A számítások szerint ez az összeg 35 és 40 dollár között van, vagyis majdnem olyan kedvező, mintha mélytengeri fúrással hoznák felszínre az olajat a brazil partoknál. Lehet, hogy Mózes mégis tudta, mit csinál?
A lehetséges politikai következmények beláthatatlanok. A világ olajkitermelése az instabil közel-keleti diktatúrákból áttevődhet az energiaóriássá avanzsáló zsidó államba, valamint Brazíliába, Mexikóba és általában a világnak azon részeire, amelyek a befolyt összegekből nem az iszlamista terrort szponzorálják.
Izrael stratégiai elhelyezkedése új értelmet nyer. Az országból kiinduló csővezetékes energiaexport célja lehet közvetlenül Európa, de tengeri úton elérhető India és Kína is. Egy ekkora exportkapacitás kiépítésére Izraelnek jelenleg nincs pénze, de nem nehéz megjósolni, hogy a világ nagybankjai sorban fognak állni, csak hogy a beruházás részesei lehessenek.
Ha csakugyan nem tévednek a geológusok, egy ekkora lelet akár megduplázhatja az izraeli GDP-t, és rendkívül megerősödhet az ország fizetőeszköze, az új sekel, amely évek múltán akár a svájci frankhoz hasonlatos menekülővaluta szerepét töltheti be. Az olaj világpiaci ára csökkenhet – ami nem jó hír az arab világnak, Iránnak, de Venezuelának és az oroszoknak sem, akik nyilván mindent megtesznek a számukra kedvezőtlen világgazdasági fejlemények hatásának mérsékléséért.
----------------------
Nos, eddig a hír. És most egy kicsit kukkantsunk be mögé.
Kezdjük ezzel: „a tanulóknak csak azt kellett megjegyezniük, hogy a zsidó államban lényegében semmilyen komoly mennyiségű bányászható energiahordozót nem rejt a föld méhe, ércei sincsenek, vize sincs – nincs semmije, csak narancsa és olajbogyója”. Nos, ha tényleg így van, akkor hülyítve oktatták a saját tanulóikat is, a világot meg átverték, hiszen akkor miért mentek éppen oda? Szintén nem régi ugyanis a hír, hogy a Földközi tenger palesztin partjai hatalmas gázmezőket rejtenek (Gázai Gáz?). Most meg érkezik a hír, hogy ettől kissé dél-keletre meg egy hatalmas olajkészlet van a Föld mélyében.
És tessék mondani, csodálkozik még valaki, hogy az izraeliek nem akarják elfogadni az 1967-es ENSZ határokat?! Erősen kétséges ugyanis, hogy ezeket az erőforrásokat most fedezték volna fel.
De ássunk mélyebbre!

Már eleve Izrael jogos léte is erősen megkérdőjelezhető, melyet vallási indokokra építve hozott létre a zsidó világelit, tökéletesen figyelmen kívül hagyva az ottani őslakosok véleményét. Akit mélyebben érdekel a dolog, nézzen utána az 1917-es Balfour deklarációnak: http://hu.wikipedia.org/wiki/Balfour-nyilatkozat_%281917%29 , majd hallgassa meg Benjamin Freedman kongresszusi beszédét 1961-ből: http://www.youtube.com/watch?v=qHl6p0xR_kE , végül olvassa el Bunyevácz Zsuzsa: Az egyiknek sikerül…c. cikkét: http://www.hunhir.hu/index.php?id=28974&pid=hirek
Remélhetőleg fenti három elemből összeáll a kép mindenkinek, de ha nem, akkor a Népszava egy látszólag vicces kérdése megvilágíthatja: „Lehet, hogy Mózes mégis tudta, mit csinál?”
Persze, hogy tudta. A gazdag terület már az ókorban is a Kánaán volt, tekintve, hogy kánaániták lakták, előtte meg sumérok. Most ne térjünk ki ezen népek és a magyarok közötti rokoni szálakra, de akit érdekel a téma, nézzen utána pl. a tatárlaki korongoknak, és a rajta található írásmódot vesse össze a mezopotámiai leletekkel. A zsidók „istene” azonban – függetlenül annak lakosaitól – ezt a területet jelölte ki nekik, és ennek elfoglalásához minden engedélyt megadott, imigyen:

Ímé én Angyalt bocsátok el te előtted, hogy megőrízzen téged az útban, és bevigyen téged arra a helyre, a melyet elkészítettem.
Vigyázz magadra előtte, és hallgass az ő szavára; meg ne bosszantsd őt, mert nem szenvedi el a ti gonoszságaitokat; mert az én nevem van ő benne.
Mert ha hallgatándasz az ő szavára; és mindazt megcselekedénded, a mit mondok: akkor ellensége lészek a te ellenségeidnek, és szorongatom a te szorongatóidat.
Mert az én Angyalom te előtted megyen és beviszen téged az Emoreusok, Khitteusok, Perizeusok, Kananeusok, Khivveusok és Jebuzeusok közé, és kiirtom azokat.
Ne imádd azoknak isteneit és ne tiszteld azokat, és ne cselekedjél az ő cselekedeteik szerint; hanem inkább döntögesd le azokat és tördeld össze bálványaikat.
És szolgáljátok az Urat a ti Istenteket, akkor megáldja a te kenyeredet és vizedet; és eltávolítom ti közűletek a nyavalyát.
El sem vetél, meddő sem lesz a te földeden semmi; napjaid számát teljessé teszem.
Az én rettentésemet bocsátom el előtted, és minden népet megrettentek, a mely közé mégy, és minden ellenségedet elfutamtatom előtted.
Darazsat is bocsátok el előtted, és kiűzi előled a Khivveust, Kananeust és Khitteust.
De nem egy esztendőben űzöm őt ki előled, hogy a föld pusztává ne legyen, és meg ne sokasodjék ellened a mezei vad.
Lassan-lassan űzöm őt ki előled, míg megszaporodol és bírhatod a földet.” (Mózes II. 23.)

(Nem mellékes a dolog, hogy a Bibliai „kitteusok” név alatt szkítákat kell érteni…) A zsidók „szerződése” JHVH-val tehát azt a területet jelölte ki nekik, amely a szkíták, sumérok, kánaániták lakhelye volt, de ez a szerződés több mint háromezer éve köttetett, viszont tekintve a történelmi tényeket elmondható, hogy az elmúlt háromezer évben gyakorlatilag nem létezett zsidó állam! A politikai cionizmus megjelenése azonban gyökeres változást hozott Palesztina történetében. Megteremtője Herzl Tivadar. A Judenstaat (A zsidó állam) című munkájában a zsidó állam megvalósítását követeli és megrajzolja ennek a körvonalait, Argentínát és Palesztinát tarja alkalmasnak rá. Művét olvasva úgy tűnik, nem igazán zavarta az, hogy Argentína és Palesztina lakott volt. S ugyan milyen az az „isten”, amelyik saját népével kiírtat másik népeket? Hát nem egy jó szándékú egyetemes isten az egyszer biztos...

No, de miért éppen Palesztina kellett nekik „ismét”? Ennek megértéséhez még globálisabban kell a kérdést megvizsgálnunk:
Az USA-t mind a négy háborújába (I. vh, II. vh, Vietnám, Irak) mézesmadzagon, előre kitervelt provokáció mentén rángatta bele a pénzvilág elitje – ismert okok miatt. Benjamin Freedman amerikai politikus 1961-es kongresszusi beszédében részletesen feltárja, hogy milyen fondorlatos módszerekkel sikerült a cionista lobbinak elérnie, hogy a „nagy testvér” belépjen a világháborúkba. A cionisták célja a 1897-ben íródott „cion bölcseinek jegyzőkönyve” óta ismert: totális világuralom. Az adja a jegyzőkönyvek hatalmas erejét, hogy maga az írás bizonyíthatóan hamisítvány, de a tartalom, az évszázados terv még is megvalósulni látszik. Erre most részletesen nem térünk ki, de érdemes megjegyezni, hogy e cél elérésének egyik legjelentősebb eszköze volt egy ideológiai-vallási köntösbe csomagolt hídfőállás létrehozása a Közel-keleten, Palesztinában, melyet a világháborúk következtében el is értek, és mely megfelelő alapot biztosíthatott a Kelet leigázásához.
Izrael egy vallási köntösbe bújtatott, tudatosan létrehozott „demokratikus” terrorállam. De miért volt olyan fontos az a terület? Egy lehetséges fizikai-gazdasági ok: Anglia megbízható zsidósággal betelepítendő Palesztina útján közvetlen összeköttetést létesített a brit gyarmatpolitika két sarkpontja között. Palesztina beleesik abba a világútba, amely Afrika legdélebbi pontjától, Cape-Town-tól Afrikán, Egyiptomon, a Szuezi-csatornán és Palesztinán át Indiáig vezet. A Szuezi-csatorna stratégiailag a világ egyik legfontosabb pontja (lásd. az oszmán-török uralom alatti útkereséseket keletre).
Tehát Palesztina geopolitikai szempontból igen jó helyen fekszik, s most hogy végre a szájtáti nagyközönség előtt is kiderült, még erőforrásokban is igen gazdag, talán nem kell csodálkoznunk az ott elkövetett, hat évtizede tartó népirtáson.

Ezután nézzük kicsit az erőforrások oldaláról is a témát!
Szokták mondani, hogy nincsenek véletlenek. Nos, úgy tűnik a zsidó államot most megsegítették a mélység áldásai, mely úgy tűnik eddig sem volt ismeretlen számukra:
1.Mózes 49,
25. Atyád Istenétől, a ki segéljen; a mindenhatótól, a ki megáldjon, az ég áldásaival, onnan felülről, a mélység áldásaival, mely alant terül, az emlők és anyaméh áldásaival.
Hm…

A népszava cikkének hozzászólásai igen zsidóbarátok és optimisták, miszerint az eddigi arab olajmonopólium megszűnik, mostantól be lehet inteni az olajembargóknak, stb., de a filoszemiták talán nem veszik figyelembe, hogy az egész Közel-Kelet már így is egy puskaporos hordó, és most, hogy finoman fogalmazzunk olaj került a tűzre… Nem biztos, hogy ez most hiányzott ott.
Ráadásul ez vélhetően visszavetheti az alternatív energiakutatást, amire eddig rá voltak kényszerülve a technológiai kutatásaikról híres izraeliek is (bár ebből a szempontból nem ismert, hogy csak vásároltak, vagy volt fejlesztés is, de valószínűleg az utóbbi az igaz).
Félreértés ne essék! Az, hogy mostantól Izrael olajnagyhatalom lett, a világ gondolkodóiban nem irigységet szül, hanem csak további történelmi szempontú kételyeket, és félelmeket a jövőre nézve… 
Eleve már felmerül a kérdés a környezetet tiszteletben tartó emberekben, hogy nem-e lenne szerencsésebb mostantól abbahagyni a Föld bőrének „zsírpárnájának” kiszivattyúzását, és végre komolyabban bevezetni a már régóta létező alternatív energiák alkalmazását, azokon a gazdasági szegmensekben ahol csak lehetséges?
Ráadásul amit most találtak Izraelben az „csak” olajpala, nem könnyűolaj. EROEI érték jóval tíz alatt, rossz esetben 1.4 (minden befektetett egységnyi energiáért 1.4 energiatartalmú olajat kapnak vissza). Magyarán irdatlan mennyiségű energia kell a kitermeléséhez, de állítólag, hogy-hogy nem „éppen mostanra” (!) létezik a technológia: „A legújabb izraeli technológiák – állítják az illetékesek – képesek arra, hogy háromszáz méter mélyen elkülönítsék az olajat a palasziklától”. És még kételkedünk benne, hogy nincsenek véletlenek??

Végezetül még egy pofátlan eleme a cikknek:
Megnyugtató, hogy a felfedezésre egy stabil, gyakorló demokráciában került sor, amely a nemzetközi hitelminősítőknél rendre AA, A1 besorolást kap.”
Tessék mondani! Egy gyakorló demokráciának alapköve más népek kiirtása??
És ami a hitelminősítőket illeti… a tesvírek már csak segítenek, nemigaz ? ;)

2011. június 21.

TT

26 megjegyzés:

  1. BREAKING NEWS!
    BREAKING JEWS?

    TT

    VálaszTörlés
  2. Ez a hír minden eddigi teóriát képes felborítani szerintem, 180 fokos csavar a javából. Bennem több kérdés, és ötlet felmerült egyből:

    - ezzel nem kicsit, nagyon betarthatnak Iránnak, Oroszországnak, és minden olajhatalomnak. Van egy olyan érzésem, hogy akár provokálni is akarják a másik oldalt, így nem Izraelnek kellene kezdeni a táncot. Úgy néz ki, hogy Irán megtámadása pusztán porhintés volt.

    - így el tudják adni a közmédiának, és a birkáknak, hogy a magyarországi betelepülés pusztán mese, miközben aktívan szivároghatnak be.

    VálaszTörlés
  3. Moon, ez eddig eszembe se jutott, de hihető! Hiszen miért akarna ideköltözi bárki is a tejjel-mézzel-olajjal-gázzal folyó Kánaánból a segílyesek országába? A válasz látszólag az, nem akar.
    Pedig akar. Mert ezek a gének megérzik az idők szavát kéremszépen. Jó példa erre, ha megfigyeltétek az utóbbi egy évben irdatlan ütemben folyik a törtarany felvásárlás a zsidók részéről. Tán csak nem megérezték a semmiből előállított fedezetlen papíralapú pénz bukását?
    Nem akarok riogatni senkit, de a patkányok is megérzik a süllyedő hajó veszélyeit, és inkább távoznak. De hová...?

    TT

    VálaszTörlés
  4. Ez nem igazán hír, ugyanis a magyar cikk egy márciusi izraeli cikkből fakad, amely már tavaly közölt információk alapján lett írva: http://www.jpost.com/Features/FrontLines/Article.aspx?id=211676

    Lényegében, eddig ez az egész csak az izraeli energiacég Zion kijelentésein alapszik, beleértve azt, hogy egy csodatechnolóviával rendelkezne, amely lehetővé teszi a gazdaságos kitermelést. Ugyanilyen olaj van Alaszkában és az amerikai Rocky Mountains-ben is, ahol au utóbbi hónapokban kiderült, hogy az Exxon óriás energiacég kitermelési csodatechnológiája nem sokat ér. A világ legnagyobb energiacége nem rendelkezik a megfelelő technikával, de a kicsi izraeli energiacég igen? Kevés az esély. Sztem ez az egész csak az izraeli energiacég részvényei felpumpálásáról szól, aztán majd néhány hónap múlva kiderül, hogy lufi az egész de előtte persze a bennfenntesek már eladták aranyáron a részvényüket. Ez történt gyakorlatilag Magyarországon is a Falcon által hírdetett makói gázmező álmokkal.

    mm

    VálaszTörlés
  5. Móz, lehet, hogy csak propaganda célokat szolgál az egész?

    TT

    VálaszTörlés
  6. És persze az is igaz, hogy ilyen hírekkel, az izraeli kormány valamennyire lefékezheti azt a növekvő kivándorlást, amely lassan már a zsidó állam létezését fenyegeti. Ha ez sikerül neki, csak örülhetünk Magyarországon, mert ha idetelepül egy nagy rakás kiválasztott, akkor a magyar állam kerül halálos veszélybe.

    mm

    VálaszTörlés
  7. Igen, TT, sztem is nagyon meglehet. Az előző kommenttel a kérdésedre válaszoltam előre.

    mm

    VálaszTörlés
  8. Akkor nincs más hátra, minthogy előre, terjesszük az álhírt, hátha még a Lázár is kivándorol az övéihez! :)
    Panka.

    VálaszTörlés
  9. Így van, Panka. Amúgy ha nincs is igazán izraeli kőolaj, úgy tűnik viszont, hogy van izraeli földgáz és még pedig a Mediterrán alatt. Csak hogy ennek a javarésze a palesztin vízek alatt fekszik, ami ugye kissé ciki... Erről írtam egy kis cikket a Barikád lapra, két és fél éve. Állítólag jövőre kezdik a kitermelést és akkor önállósíthatja magát energetikailag a zsidó állam. http://barikad.hu/node/22341

    mm

    VálaszTörlés
  10. Nos, ami a Zion Oil & Gas részvényeit illeti, úgy tűnik hogy éppen ezekben a hetekben pukkadt ki a lufi és a bennfenntesek nagy haszonnal megszabadultak tőle: http://moneycentral.msn.com/investor/charts/chartdl.aspx?symbol=ZN&&CP=0&PT=7

    Vagyis most hogy lezuhant az árfolyam, kituggya, talán az rejlik a Népszava cikk mögött, hogy most a magyar palimadár befektetők rászálljanak és ismét száguldozzon a részvény?

    mm

    VálaszTörlés
  11. Ami most a magyar embert illeti, ez itt inkább a nagy hír: Orbán Viktor már nem is titkolja, hogy 10 forint adóból 7-et az államadósság törlesztésére akarja fordítani. http://www.fn.hu/makro/20110621/mire_gondolt_orban/ ...és ha 7 ft-ról beszél, az valszeg inkább 8 vagy 9 ft-oz jelent valóban. Sajnos sokan nem értik, hogy ez mit jelent számukra az, amikor a befizetett adó már nem a nemzeti gazdaságban forog (évekig!), hanem elhagyja az országot. Mellesleg, az a magyar ember keserves munkájából megtermelt pénz is elhagyja az országot, amit Brüsszelnek fizetünk be (csak egy töredéke jön vissza "uniós támogatások" révén) vagy éppen a NATO-nak. Ergo, teljesen elvérzik az, ami marad a magyar gazdaságból és ez nem csak azt jelenti, hogy bedöglenek az állami szolgáltatások (egészségügy, oktatás, nyugdíj, közbiztonság, tömegközlekedés, stb), hanem talán méginkább azt, hogy ezentúl még gyorsabban fog emelkedni a munkanélküliek száma és elképzelhetően 2012 vagy 2013-ban már alig lesz olyan háztartás, ahol legalább egy ember ne lenne tartós munkanélküli. AVE VIKTOR IMPERATOR! MORITURI TE SALUTANT!

    délutáni látogató

    VálaszTörlés
  12. Tessék elolvasni, tessék okulni! http://kuruc.info/r/7/80844/

    mm

    VálaszTörlés
  13. Jó kis cikk, tegnap TT is belinkelte egy másik bejegyzéshez.

    Lenhardt kimondta kendőzetlenül az igazságot. Amúgy mi se fogjuk igényelni ezt a devizaintézkedést, ebből is kiderül, hogy mennyire átverés.

    VálaszTörlés
  14. A Magyarországi Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének Nyílt Levele

    Ezen levelet úgy a hazai mint a nemzetközi sajtó figyelmébe ajánljuk, valamint az itt leírt tények kivizsgálására nemzetközi segítséget kérünk az Európai Parlamenttől, továbbá Oroszországot mint a térség nagyhatalmát arra kérjük, hogy vesse latba befolyását az esetleges törvénytelenségek felderítésében.

    Ugyanis ha a jogtiprásokra belátható időn belül, megfelelő jogorvoslat nem születik az már nem csak Magyarország belügyét képezheti, hanem annak határain túlra is kiterjedhet.
    Ezen nemzetközi segítségre való felhívásunk történik azon okból kifolyólag, hogy úgy érezzük hazai porondon szervezetünk mindent elkövetett, amit a törvénytisztelő magatartás keretei biztosítottak.

    Az utóbbi években Magyarországon a bankok, a hazai fizetőeszköz hitelezését, valószínűsíthetően mesterségesen, olyan előnytelen feltételekkel kínálták a polgárok számára, az úgynevezett devizahitelekkel szemben, hogy gyakorlatilag az elmúlt fél évtizedben nagy többségében „nagyon kedvező” feltételekkel, csakis deviza alapú-nak hirdetett hitelek kerültek kiközvetítésre. Ezeknek többsége CHF elszámolás alapján történt, mert mint mára bebizonyosodott, ezek a hitelek csak az elszámolási nyilvántartásokban deviza alapúak. A hitelt nyújtó bankok ezen hitelek folyósításakor, ténylegesen nem vásároltak devizát és a visszafizető részletek mellett nem is tartalékoltak devizát, illetve nem vásárolnak devizát a részletek visszafizetésénél. Ezek a hitelek mindig is forint hitelek voltak, forintban lettek kifolyósítva és forintban vannak törlesztve, viszont devizában vannak nyilvántartva anélkül, hogy árfolyam veszteségeik keletkeznének, amely nem létező árfolyamveszteségeket könyörtelenül az Adósokra hárítják.

    A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete (BAÉSZ)már 2009-ban többszöri alkalommal fordult ez ügyben a Bankszövetséghez, a Pénzügyminisztériumhoz, a Kormányhoz, a fogyasztóvédelemhez és az akkor még ellenzéki pártok vezetőihez, akik már azóta 2/3-os többséggel a hatalom kizárólagos gyakorlói.
    Ezen beadványainkban arra is felhívtuk a figyelmet, hogy több mint egy millió család létbiztonságának veszélyeztetése, súlyos csalások következménye. Ugyanis a hitelek felvételének időszakában a hitelfelvevők nem tudták felmérni az ország valós gazdasági állapotát, amely gazdasági állapot egyenesen kihat a pénzügyi folyamatokra, ezáltal a hitelek visszafizetési lehetőségeire is. Ugyanis az akkori kormány meghamisította a gazdasági mutatókat, az őket kiszolgáló média dübörgő gazdaságról számolt be. Mára már köztudott, hogy a nemzetközi „gazdasági válság” nem okozója, csupán leleplezője volt a hazai állapotoknak. A miniszterelnök kiszivárogtatott Öszödi beszéde is azt bizonyította, hogy hazudtak éjjel és nappal hogy elrejtsék a valós állapotokat a választók elől, de a választók egyben a hitelfelvevők is, akik ilyen hazugságok árnyékában hoztak tíz vagy húsz évre szóló döntéseket.

    A magyar jogban a csalás büntette akkor valósul meg, ha az áldozatot tévedésbe ejtik, tévedésben tartják és ebből kifolyólag anyagi kára keletkezik. Mindez az előbb felsorolt esetből megvalósult, de Magyarországon nincs az úgynevezett politikai felelősségre vonás lehetősége, bár véleményünk szerint ez közönséges köztörvényes csalásnak kellene hogy minősüljön.
    Pontos számadatokkal nem rendelkezünk, de több öngyilkossági esetről is tudomásunk van, amelyek ezen okokból való kilátástalanságból fakadtak, anélkül hogy személyi felelősségek megállapításra kerültek volna.
    Ugyanúgy eredménytelenül záródtak azon próbálkozásaink is, hogy a magáncsőd intézményének a bevezetését a törvényalkotók soron kívül napirendre tűzzék.

    VálaszTörlés
  15. A jelenlegi többségi kormánytól is mindössze annyi tellett, hogy csakis a bankoknak kedvező, az Adósoknak a végső döfést megadó árfolyam befagyasztási intézkedést terjesszenek elő, ami csakis kizárólag arra jó, hogy a csőd előtt állók haláltusáját kitolja három évig, ugyanis a bankok az árfolyam különbözetet egy elkülönített számlán, kamattal terhelve vezetik és az árfolyam
    rögzítésének lejárta után az Adósok mindezen különbözetet kamatostól vissza kell fizessék, valójában még több terhet róva rájuk, látszólagos segítségnek álcázva és a tömeges csődhullámot ezáltal szétoszlatva. Így azok akik már most is becsődölnének még három évig fizetnek a banknak amely majd három év múlva ugyanúgy kifosztja az Adóst mindenéből.
    A virtuális árfolyam különbségekből adódóan, a bankok által értékbecsült és jelzálogként elfogadott ingatlanok mára már nem fedezik a valójában soha fel nem vett összegeket, ezért a bankok által ilyen-olyan faktoring cégeknek átadott ingatlanok, jóval piaci ár alatt kerülnek kalapács alá, úgy hogy az Adós nem csak az eddig befizetett törlesztéseit és az ingatlanját veszíti el, hanem akár több millió forint, soha fel nem vett összeg hátralékkal is maradhat és ez a a jellemző. Ezen virtuális többletköveteléseket a bankok, az adósok jövedelméből tiltja le akár több évig vagy évtizedig a magáncsőd intézményének hiányában, amelynek megalkotására egyelőre Magyarországon nincs politikai akarat, amely tény is bizonyítja a politikai réteg és a háttérhatalmi pénzvilág maffiaszerű összefonódását. Az ilyen embertelen intézkedések következtében az Adósokat nem csak több évi munkájuk gyümölcsétől fosztják meg, hanem a legális munkába való részvételtől is mivel 30%-40%-os fizetés letiltással Magyarországon képtelenség családot eltartani.

    Magyarországon ugyancsak nem rendelkezünk csoportos perindítási lehetőséggel, amely törvénytervezetet a volt Köztársasági Elnök nem fogadott el és visszaküldte megfontolásra, mondván hogy visszaélésekre adna lehetőséget. Tette mindezt ugyanazon a napon amikor azzal együtt a holokauszt tagadásról szóló törvény is asztalára került amelyet elfogadott, az visszaélésekre okot nem biztosíthatott és azóta is mindannyian rendkívül fontosnak tartunk, mert valószínűsíthetően több tagadó van ebben az országban mint banki károsult. Viszont sajnálattal tapasztaljuk, hogy azóta sem került újból napirendre a visszaélésekre okot adó törvény tervezet. Ennek hiányában nem marad más hátra mint erőinket szétaprózva felvenni a küzdelmet a bankokkal szemben . Két éve a BAÉSZ elnöke polgári peres úton pert indított Magyarország legnagyobb bankja ellen, amely per két év után szinte még mindig a perelhetőségi megállapítás szakaszában van. A kilátások érzékeltetésére ismertetni kívánjuk azon tényeket, hogy a bank rosszhiszemű, tárgyalást hátráltató és akadályozó magatartást folytat, amelyért a bíróság több alkalommal is mulasztási bírsággal sújtotta, de előfordult az is, hogy az alperes bank elismerte mulasztását de ennek ellenére méltányossági alapon kérte a bírság elengedését, amelyet a másodfokú bíróság jóváhagyott és annak fellebbezési költségeit, az ügyben vétlen felperesre rótta nyolc napon belüli kifizetési kötelezettséggel, úgy hogy fellebbezésnek helyet nem biztosított.
    Meglátásunk szerint mindezen törvénytelenségek és időhúzások arra szolgálhatnak, hogy megakadályozzák a per nemzetközi bíróság elé vitelét amilyen hosszú ideig csak lehet, tudván azt hogy egy esetleges csőd bekövetkeztével együtt a jogi lehetőségek tárháza is erősen megcsappan.

    Mielőbbi nemzetközi kivizsgálását kérjük annak, hogy megállapításra kerüljön, hogy valójában-e deviza alapú hitelek voltak kiközvetítve és ezáltal jogosak-e az elvárt és behajtott árfolyam különbözetek, vagy csak fiktív, virtuális elszámolás alapján, soha el nem végzett ügylet után szedik be a bankok a törvénytelen módon hatalmas, meg nem érdemelt haszonnal a törlesztéseket, ezáltal koldusbotra és kilátástalanságba kergetve ember milliókat, téve mindezt a mindenkori kormányok asszisztálásával.

    VálaszTörlés
  16. A megfelelő törvények hiánya, azoknak meg nem alkotása vagy a meglévőknek nem mindenkire egyformán való alkalmazása, megfosztja az átlag embereket az őket megillető jogi úton való igazság kereséstől. Addig amíg egy ilyen perben egy év csak azzal telik el, hogy a bíróságok sorra megállapítják illetékességüknek hiányát, elkallódott periratokra hivatkoznak, az Adósokat háromszor is kilakoltathatja a bank.
    3
    Félő, hogy nemzetközi nyomás és a helyzet megfelelő átvilágítása nélkül, az embereknek nem marad más választása, látván azt, hogy a törvénytisztelő magatartás olyan útvesztőkbe süllyed, amelyek a teljes ellehetetlenüléshez vezetnek, ezáltal a kétségbeesett helyzetek kétségbeesett reakciókat fognak kiváltani és mint utolsó önvédelmi eszközhöz, az erőszak alkalmazásához fognak folyamodni családjuk védelmében. A kormány valószínűsíthetően ezt nagyon jól tudja és ezért költ milliárdokat a válság ellenére, terrorelhárító szervezetek felállítására, egy olyan országban ahol a terrorizmus ismeretlen fogalom, ha eltekintünk Matuska Szilveszter 1931-ben végrehajtott egyéni akciójától.

    A több nyelvre lefordított, az orosz miniszterelnöknek, az európai parlamentnek és a nemzetközi sajtónak is eljuttatott nyílt levél célja a jogi segítség kérés és egyben figyelmeztetés is azok számára, akik a közeljövőben üzleti kapcsolatba akarnak lépni az érintett Magyarországi bankokkal , hogy milyen kockázati következményekkel fog járni ha bebizonyosodik az, hogy a devizahitelek mögött valójában soha sem volt deviza és így az árfolyam különbözet behajtása valójában egy soha el nem végzett szolgáltatás, ügylet utáni, törvénytelen haszonszerzés. A fent említett perben, meglátásunk szerint a bank a következő jogszabályokat sértette meg, és ez szinte a teljes devizahitelezésre kiterjedhet.
    Ptk.4.§.(1), Ptk.6.§.,Ptk.201.§.(1),Ptk.231.§(1)-(2),Ptk.232.§(4),Ptk.302§.,Ptk.361.§(1),Ptk.528.§.(3),Pénzintézeti törvény 213.§(1),1996.évi CXII.tv.Értelmező rendelkezésekIII. Egyéb meghatározások 7-es pontja, 87/102/EGK Irányelv 2. Cikk(3) bekezdése, 2008/48/EK Irányelv14 pontja, 275/2010.(XII.15.)Korm.Rendelet,1996. Évi 112. tv. ,Ptk.305.§(1),Ptk.306.§.(1)”a”


    Kásler Árpád, a BAÉSZ elnöke.
    2011.06.21

    VálaszTörlés
  17. Árpi,

    ez egy korrekt írás, ha hozzájárulsz, főcikknek kiteszem ide is!
    Amúgy akkora már az igazságtalanság és törvénytelenség, hogy Európa illetve a világ valószínűleg nem ússza meg háború nélkül. A kérdés csak az, hogy a felfegyverzett tömegek egymást ütik majd, vagy elindulnak és megkeresik azokat, akik valójában felelősek az egyre szélesebb körben elterjedő nyomorért. A magam részéről az utóbbi csapatba fogok beállni, ha úgy hozza az élet, nem leszek hajlandó ártatlan emberek ellen fellépni, legyenek bármilyen vallásúak vagy nemzetiségúek...
    Az "elitek" a bunkjereikben sem lesznek biztonságban. Ideje összeszedni az infókat, hogy hol épülnek ezek a magán bunkerek...

    VálaszTörlés
  18. Nem akarok senkit tévhitbe ringatni, de egy ilyen akcióval legjobb esetben is csak a másodhegedűsöket lehetne fellelni, de az agy megúszná. Ha csak nem tényleg egy váratlan, részükről előre nem betervezett esemény zajlik le, bár szinte kizártnak tartom, hogy ezek nem készültek fel minden eshetőségre. Az agyak elérhetetlennek tűnnek, legalábbis ezt híresztelik magukról (ezért szaporodtak el gombamód az önkéntes előadók is világszerte, akik a legyőzhetetlen, érinthetetlen, halhatatlan háttérkormány mítoszát voltak és vannak hivatottak terjeszteni).

    De azért van remény is. Véleményem szerint eljön a pont hamarosan, amikor már akkora égbekiáltó aljasságok lengik körül az elitet, hogy nem lesz az a pénz, amiért bármelyik ember kiszolgálná őket. No és ekkor jön el a keserves felismerés, hogy a pénz nem ehető.
    Ennek a pontnak az eléréséhez szerintem nem kell más, mint rengeteg türelem, tudatosság növelés, egymás segítése és tanítása itt alul. Mert teljesen értelmetlen vasvillákkal megindulni a ... hová is? merre is?
    Ez a dolog meg fog oldódni, ezt határozottan érzem, de nem fegyveresen (láttuk a történelemben, hogy hová vezettek a fegyveres konfliktusok, melyektől csak erősödött a globális elit), hanem passzív ellenállással, ésszel, bölcsességgel.
    Árpi leve nem rossz, de félő, hogy süket fülekre talál. Mit gondoltok Szegedi nyílt levele Orbánhoz eljutott egyáltalán...?

    Nem, ezt a dolgot nem az irányított húshéjaknak, hanem nekünk, valódi embereknek kell megoldanunk. Mindenki tegye a dolgát, és meglesz a gyümölcse.

    TT

    VálaszTörlés
  19. mm: "Erről írtam egy kis cikket a Barikád lapra, két és fél éve"

    Hé, engem többek között ez az írás indított el az úton, Mózi!!! :) Ekkor döbbentem rá, hogy szinte semmit nem tudok a világról... :D
    Most eldöntheted, hogy jó felé kanyarodtam-e, főnök! :)

    TT

    VálaszTörlés
  20. TT, köszönöm a bókot. Szerintem, ha arra igyekszel, hogy ne légy mások által (és persze az éned által sem) manipulálva és megtévesztve, akkor mindenképpen jó uton jársz. A testünkben lehetünk akár gyengék is és az öregedéssel mindenképpen az is vagyunk vagy leszünk, de a "fejünkben" és "lelkünkben" erősnek lenni csak akarat kérdés és ezt az erőt senki/semmi nem tudja elvenni tőlünk, sem az emberek, sem a balsors, sem az idő és még a halál sem. Számomra ez a "jó felé kanyarodás" és ezért is írogatok néha olyan dolgokat, amelyek "negatívnak" látszanak, nem azért hogy reménytelenség vagy gyűlölet szülessen belőlük. Én például Rothschildékat sem gyűlölöm, mert tudom, hogy én magam is születhettem volna Rothschildnak és akkor valszeg én is olyan lelketlen lettem volna mint ők: csupán felhívom a figyelmet a gaztettetekre és a hazugságokra, hogy ezeket tudván könnyebb legyen elkerülni a manipulációt és a megtévesztést amiben ilyen emberek és ügynökeik nagymesterek.

    mm

    VálaszTörlés
  21. mm

    "Erről írtam egy kis cikket a Barikád lapra, két és fél éve"

    Tényleg jó cikk volt (ha te írtad ha nem...XD). Örömmel látom hogy abba hagytad a Jobbik mocskolását, sőt egyre többet hivatkozol rájuk meg a médiájára. Ilyen voltál amikor kicuppant a fejed Jimbó seggiből, emlékezhetsz , akkor én is elismertem hogy éleslátó ember vagy, tele jó ötletekkel meg minden. Aztán egy időre seggfejjé váltál, te is elkezdted a világvége blablát, meg a Jobbikban látni minden rosszat. Most megint jó írásokat pakolsz fel és jók a hsz-ek is, már amikor látom mert mostanában sok a meló, nem nagyon netezek. Reméljük ez már a végleges mm és nem kezdesz el újra szeszélyeskedni...:))

    VálaszTörlés
  22. A pártokban szerintem egyre kevesebben bíznak. Az egyénekben lehet látni megcsillanni némi reménysugarat. Mózi akkor lett mérges - ha jól emlékszem - amikor sorozatban jöttek elő a tényleg nagy horderejű témák, leleplezések, stb., de a Jobbik csak leragadt a 2006-os szemkilövetéseknél.

    TT

    VálaszTörlés
  23. Mantis,

    a Jobbik értelmes ötleteit eddig is elfogadta szerintem majd' mindenki itt, mint például Lenhardt mostani írását. Az meg mindenkinek a saját dolga, hogy kritizálja a Jobbikot vagy sem, ha valamivel nem ért egyet. Ez senkinek sem tiltható meg;)

    Alapjában véve nincsen semmi baj a jobbikos felszólalásokkal sem, legalábbis amiket én láttam, viszont a kétharmaddal szemben nem sok esélyük van a parlamenti keretek között, ezt be kellene már végre látni. Ha valamit véghez akarnak vinni narancsék, azt meg is fogják tenni, ez a baj a kétharmaddal. Ezért nyomták alájuk ezt a hatalmat, mert különben a Jobbik jó pár nemzetellenes törvényt meg tudott volna akasztani, így viszont nem.

    VálaszTörlés
  24. Mantis, csak hogy világos legyen, éppen azért hagytam ott Posta blogját, mert a választások előtt elkezdte szándékosan támadni a Jobbikot, ezzel még több esélyt adva annak ami sajnos be is következett, a narancs 2/3. Én pedig azért támogattam kérdés nélkül a Jobbikot a választások előtt, mert a narancs 2/3-ot szerettem volna segíteni elkerülni. Most viszont a baj megtörtént, Soros-Rothschild rendszerben élünk állandó megtévesztően nemzeties zászlólengetések közepette hála a narancs két harmados győzelemnek, ezért már nincs okom feltétel nélkül mindenáron tapsolni a Jobbiknak. Sajnos úgy látom, hogy a Jobbik vezetőit inkább a politikai marketing érdekli ma már, mint az igazság kimondása. A Jobbik politikai marketingje eleinte a csontig rágott 2006-os tüntetésekből táplálkozott, most pedig a trianonozásból, hasonlóan a fideszhez. Közben minden nap többen kerülnek reménytelen helyzetbe idehaza, egyre többen végeznek életükkel, belebetegednek vagy elhagyják az országot.

    mm

    VálaszTörlés
  25. mm

    A 2006os tüntetésekről szerintem egyáltalán nem kell leakadni, hiába esett róla 100x szó. Egyrészt mert budaházyék még mindíg börtönben vannak és nem gyurcsányék, másrészt meg ha egy nemzet ellenes pártmegmozdulást 5 év után elfelejtünk akkor legközelebb majd éleslőszerrel fognak "rendet tenni", nem kell tehát elfelejteni semmit már csak azért sem mert az akkori felelősök még mindíg szabadlábon, sőt a parlamentben vannak. De eléggé ostoba érv azzal támadni a Jobbikot hogy csak ez és a határ revizió fedi le a tevékenységi körét. Hiszen ott van az államadósság újragondolása, a piac védelem és -teremtés, munkahelyteremtés, devizahitelesek problémái, közbiztonsági kérdések hogy csak a legégetőbb gondokat említsem(ritka értelmes dolog ezt marketingnek nevezni). Vonáék ezeken a területeken is igyekeznek áttörést elérni, azonban ehhez szükséges hogy az emberek is felfogják lehet másként is csinálni mint ahogy vitya és a fidesz mondja.
    Nem kell csápolni minden Jobbikos megmozduláshoz de jelenleg ők képviselik a magyar nemzetet a körülményekhez képest a lehető legjobban, így a fölös okoskodás a munkájukkal kapcsolatban és a mocskolódás értelmetlen szerintem. A Jobbik nem a kedvenc márkanevem, egyszerűen nincs más kitörési pont a nemzeti érdek érvényesítéshez. Ha lenne akkor azt támogatnám, egyenlőre ez van.

    VálaszTörlés