2010. december 27., hétfő

JELENET GALAXISUNK TÖRTÉNELMÉBŐL.

Paul Hellyer, Kanada egykori hadügyminisztere (1963-68), elmondta 2008-ban (I), hogy a második világháborút követően egy földönkívüli civilizáció kapcsolatba lépett az amerikai elnök Dwight D. Eisenhowerrel és figyelmeztette a nukleáris fegyverek fejlesztése ellen. Ma már Amerika feltehetően az űrből is képes bevetni tömegpusztító fegyvereket (II), ami a két másik nukleáris nagyhatalmat is űrfegyverkezésre kényszerít. Érdemes tudni, hogy csupán három geoszinkron pályán keringő, kilövő bázis képes az egész bolygót lefedni.  
Hellyer arra is utal beszédjében, hogy Amerika a földönkívüli "repülő csészealj"-hoz hasonlító járműveket fejlesztett titokban és felteszi a kérdést, vajon mi célból? Werner von Braun, az amerikai űrkutatás elhunyt atyja egykori munkatársa, Dr Carol Rosin, azt mondta egy 2004-es interjúban (III), hogy von Braun említeni szokott egy titkos amerikai tervet, miszerint a mumusként kijelölt szovjet ellenség után nemzetközi terrorizmus, aszteroida becsapódás és földönkívüli támadás veszélyek lesznek az amerikai űrfegyverkezés alibijei. Jó ideje már jelen vannak a tömegmédiában és az amerikai filmiparban a terrorista, a földönkívüli, valamint az aszteroida ("Armageddon", "Deep Impact"...) témák. Az idén pedig, a híres asztrofizikus Stephen Hawking különös hangsúlyt adott a földönkívüli veszedelem témának (IV).  


Eisenhower és a földönkívüliek kapcsolatáról beszélt nem rég Henry W. McElroy is, az amerikai Kongresszus egykori tagja (V). Azt állítja az amerikai képviselő, hogy olyan hivatalos dokumentumot látott a politikai karrierje során, amely említést tesz egy leendő találkozásra Eisenhower és már a Földön tartózkodó földönkívüliek között. Érdemes még említeni Philip J. Corso, az amerikai katonai hírszerzés egykori alezredesének (VI) könyvét is, "The Day After Roswell", amiben többek közt az olvasható (VII), hogy a roswelli incidens (1947) előtt is lezuhantak már földönkívüli gépek és, hogy az amerikai vizsgálatok szerint, a roncsokban talált alacsony, szürkés bőrű, nagy fekete szemű és nemi szervek nélküli lények valóban csak afféle "bio-robotok", a gépek szerves irányító részei. Corso szerint, az amerikaiakon kívül, a huszadik században, a németek, az oroszok, a britek és az olaszok is tanulmányozhattak náluk lezuhant hasonló gépeket és lényeket.

Ha minden igaz, egy földönkívüli civilizáció békés technológiát ajánlott fel az emberiség akkori nagyhatalmának (Amerika) annak cserében, hogy ne legyen tovább fejlesztve a nukleáris fegyver és az ajánlat vissza lett utasítva a háttérhatalom nyomására. Paul Hellyer szerint, a háttérhatalom tovább is felülbírálja az amerikai elnöki döntéseket. Feltételezhetően, az amerikai "katonai-ipari komplexum" háttérhatalomról van szó, amely ellen figyelmeztetett Eisenhower 1961-ben, az elnöki mandátuma végén: "A hatalmas katonai establishment és a jelentős magán hadiipar közötti összefonódás az amerikai történelem újdonsága. Védekeznünk kell a törvénytelen befolyás ellen, amelyre ez a komplexum igyekszik szert tenni, nyíltan vagy rejtett módon, vészes mértékben és kibújva az állampolgárok ellenőrzése alól." (VIII). Ha az amerikai kapcsolat valóban megtörtént, akkor persze a szovjet vezetőséggel is kapcsolatot teremthettek a földönkívüliek és azzal sem jártak sikerrel. Az is elképzelhető azonban, hogy meg sem kísérelték felvenni a kapcsolatot a szovjetekkel, hiszen az ötvenes években Sztálin már súlyosan beteg volt mind testileg és szellemileg, utána pedig egy tartós hatalmi vákuum keletkezett. Philip J. Corso szerint, 1954-ben találkozhatott Eisenhower a földönkívüliekkel, vagyis nemsoká Sztálin halála után. Mindenesetre, ha akkoriban a két nukleáris hatalom közül az egyik elfogadja a földönkívüli ajánlatot és leállítja a nukleáris hadi fejlesztését, a másik hatalomnak nem lett volna érdekes tovább haladni azon az úton, hiszen a földönkívüliek védelme alá került volna az ellenfél. Elképzelhető, hogy egy gyors békés technológiai fejlesztés következett volna, aminek eredményeként ma már egy emberközpontú és határok-nélküli társadalomban élnénk.

Felmerül a kérdés, hogy miért nem próbálta meg felvenni velünk a kapcsolatot újra ez a civilizáció vagy, ha megtette, vajon azóta is ilyen bugyután vissza lett utasítva? Véleményem szerint, feltéve hogy igaz a történet, a földönkívülieknek nincs okuk újra felvenni a kapcsolatot velünk, amennyiben az volt az eredeti szándékuk, hogy békés technológia cserében önkéntesen lemondjunk a tömegpusztító hadi-technológia fejlesztéséről. Vagyis, ha a földönkívüliek az emberiség önpusztítását kívánják megakadályozni, most már felesleges velünk tárgyalni, hiszen rengeteg pénz és munka árán "sikerült" megszereznünk az önpusztító tudást. Azt is el lehet képzelni, hogy az ajánlat afféle belépő vizsga volt és az emberiség bebizonyította, hogy egyelőre nem alkalmas csatlakozni a csillagtársadalomhoz. Mondhatjuk persze, hogy az amerikai háttérhatalom vagy a szovjet vezetőség csupán néhány száz ember, ami nem az egész emberiség vagy akár azt, hogy nem minden nemzet azonos szellemi fejlődési szinten van. Azonban, minden emberi hatalmi elit emberekből áll és mivel ezek általában a legtanultabb társadalmi rétegekből származnak, mégis csak az emberiség általános gondolkodásmódját tükrözik. Ami pedig a nemzetek különböző fejlődési szintjét illeti, egy szellemileg fejlett földönkívüli civilizáció számára talán nincs értelme felbontani az emberiséget külön csoportokra.

Van azonban valami, amit talán tovább is megtehet értünk egy minket figyelő jó szándékú, technológiailag és szellemileg magasabban fejlett civilizáció. 2010, szeptember 27-e óta komolyan gondolhatjuk, hogy földönkívüli ellenőrzés alatt állnak a ballisztikus (interkontinentális) nukleáris rakéták. Az nap Washingtonban, hét amerikai tiszt tartott egy különleges sajtókonferenciát (IX). Ezek a tisztek amerikai nukleáris kilövőbázisokon szolgáltak az elmúlt évtizedekben és elmondták a sajtókonferencián, hogy szemtanúi voltak olyan eseményeknek amelyek során "csészealj"-szerű gépek jelentek meg rövid ideig a bázisok felett, miközben a rakéták indítórendszere lefagyott és csak a titokzatos látogatók távozása után működött újra. A sajtókonferencia rendezői szerint több, mint 120 más tisztek is tanúskodtak hasonló eseményekről, de nem akartak nyilvánosság elé kerülni. Ha ez valóban megtörtént amerikai bázisokon, akkor máshol is megtörténhetett és úgy tűnik, mintha "valakik" azt üzennék a földi nagyhatalmaknak, hogy ne fenyegessék egymást nukleáris rakétákkal, mert úgy sem lesz lehetőségük ezeket bevetni. Ha ez valóban így van és valamelyik nukleáris hatalom mégis megnyomja az indító gombot, akkor a rakéták feltehetően nem fognak felrobbanni vagy egyáltalán el sem hagyják a silókat.

A nukleáris fegyverek fejlesztése jelenleg is folytatódik, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a ballisztikus rakéták irányítása ne lenne földönkívüli irányítás alatt. Ugyanis, a fegyverkezési verseny nagy bizniszt jelent az amerikai és általában nyugati katonai-ipari komplexum számára. Ott pedig, ahol nincs szerepe a magántőkének a fegyverkezésben, azért muszáj lépést tartani, mert nem lenne túl racionális a földönkívüliekre számítani egy amerikai támadás esetén. Legfőképpen talán azért folytatja Amerika a fegyverkezési versenyt, mert ez része a gazdasági háborúnak Kína és Oroszország ellen. Az amerikai háttérhatalom jelentős része a mai napig naivan de kitartóan törekszik a világhatalomra, ami eddig stratégiailag megfelelt az európai globalizációs erőknek és Izraelnek is. Amerika őrült fegyverkezése rengeteg erőforrást von el a gazdaságilag még fejlődő állapotban lévő Kína és Oroszországtól (egyre jobban Indiától is), reményt adva ezzel a nyugati globalizációs erőknek, hogy megszerezzék a globális irányítást. Amerika azonban, a gazdasági háborúskodással -és persze a "terror-elleni" háborúskodással- önmagát sodorta az összeomlás szélére és ez mindenképpen meg fogja határozni az emberiség jövőjét. Átmeneti időket élünk tehát és nem tudjuk mi vár ránk a híd másik oldalán, de talán nem vagyunk annyira egyedül, mint gondolnánk.

Békét és erőt 2011-ben minden jóakaratú embernek! 

60 megjegyzés:

  1. Érdekes cikk, Mózes. Valami biztosan lehet a dolog mögött, különben az ENSZ nem blamálná magát:

    http://index.hu/tudomany/brittudosok/2010/09/27/foldonkivuli-ugyi_nagykovetet_nevez_ki_az_ensz/

    VálaszTörlés
  2. Velorex szerintem az ENSZ már számtalanszor blamálta magát, egy bizonyos "cél" elérése érdekében.

    Egyébként valóban érdekes Mózes cikke, elgondolkodtató, kicsit hihetetlen is, vagy inkább azt mondom ezer és egy kérdés merül fel bennem, de próbálok leszokni arról, hogy valamit, amit nem tudok (egyelőre) felfogni, azt el is utasítsam.

    Ha nem lennének tudósok, könyvek, média, akkor a mai napig nem tudnám, hogy a nap mitől ad meleget, és a Föld (majdnem) gömb alakú stb...

    Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy bizonyos szintig meg kell bízni ezekben az alternatív hírforrásokban is.
    Mégha számomra nehéz is.

    Egyébként függetlenül az UFO-któl, nem hiszek az atomfegyverek bevetésében, legalább is világméretben. Ne kérdezzétek miért hiszem ezt, csak egyszerűen így érzem.

    Más:

    Ha már önpusztítás. Az atom gyors és kíméletlen, de rendelkezünk mi egyéb önpusztító módszerrel is, csak sokkal lassabbak. Ezekről nem szólnak UFO információk.

    Egyébként így utólag visszaolvasva az ATV kapta fel a legjobban a hírt:

    http://atv.hu/cikk/20100927_evtizedek_ota_itt_vannak_az_ufo_k_de_a_kormanyok_titkoljak_video?source=hirkereso

    Egyébként a sok összeesküvés elméletre okot adó Haarp szerkezetre sem kapott a jónép kielégítő magyarázatot.
    Egy nagy nyitott kérdés, hogy mit tud, és mit nem. Pedig az legalább szemmel látható.

    Ez egy sok feltevésen és "ha" szócskán alapuló témakör.

    VálaszTörlés
  3. Velorex ez a mondat különösen érdekes, az általad belinkelt cikkben:

    "Az ENSZ ezért érezte úgy, hogy ideje kialakítani egy protokollt, amire az intelligens idegen létformákkal való első találkozáskor lehet támaszkodni, még ha ez nem is várható a közeljövőben."

    Csak egy költői kérdés. Hogy lehet protokollt kidolgozni olyasvalamire, amiről semmi használható információ nincs? (legalább is, nem ismert előttünk)

    VálaszTörlés
  4. Igen Kraft,

    egy kicsit furcsa ez a dolog. Egyrészt számomra nehezen hihető, hogy 50 éve sikerül eltitkolni valamit olyan szinten, hogy csak találgatások és fake videók (amiben boncolnak egy állítólagos földönkívülit) kerülnek nyilvánosságra. És persze az amatőr videók, amiken a messzi távolban vibrál VALAMI sötét pont az égbolton...
    Vagy találtak ilyesmit, amit lassan ideje lenne nyilvánosságra hozni, vagy sz@rt se tudnak előszedni, viszont klasszul lehet költségvetési pénzeket mindenféle drága és értelmetlen dolgokra szerezni az adófizetőktől. A félelem nagy úr, ijesztgetéssel mindenre rá lehet venni az egyszerű embereket. Ebből éltek a törzsi varázslók évezredekig, miért ne jönne be most is.. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a világ csak annyi, amennyit látunk belőle, de azt igen, hogy sok kókler él mások rettegéséből.
    Aztán meg ilyet kijelenteni, hogy nem várható a közeljövőben VALAMI, az önmagában fura. Olyan keveset tudunk még mindig a világegyetemről, hogy dőreség a távcsöveinkre vagy más technikai eszközeinkre hagyatkozva azt állítani, hogy nem lesz találkozás idegen civilizációkkal... Szerintem bármikor történhet ilyen, bár egy olyan civilizáció, ami képes bolygóközi közlekedésre, az valószínűleg már nem a fajtársak kizsákmányolására alapuló társadalomban él, és valószínűleg nem is pusztán anyagi síkon gondolkodik. Ha így lenne, kipusztította volna magát, mielőtt képes lett volna az űrutazásra... Vagyis bolond lenne egy olyan társasággal szóba állni, (ezek lennénk mi) akik a szellemi fejlődés óvodájában tanyáznak. Vagy talán még csak a bölcsödében..

    VálaszTörlés
  5. Jelenleg az Űrügyekkel foglalkozó szervezet legfeljebb csak ürügyekkel foglalkozik, hogy egy kis zsetont tudjon szerezni magának. hehe

    VálaszTörlés
  6. Kraft, ugye azt már tudjuk, hogy a világuralomra törő eliteket csöppet sem zavarna több milliárd embert kinyírni egy csapással, sőt... ha úgy érzik, hogy meg tudják semmisíteni mondjuk Kína vagy Oroszország ellenállási képességét a nukleáris fegyver bevetésével, akkor valószínűleg meg is teszik. Ehhez csupán az kell nekik, hogy a másik oldal ne legyen képes megsemmisíteni túl sok amerikai várost, mert akkor természetesen nem lenne győztes. Az amerikai hiperszonikus rakéták képesek elérni céljukat néhány perc alatt és olyan alacsonyan repülnek, hogy egyelőre nincs esély őket tömegesen elhárítani. Ez az előny egyelőre nincs meg a másik oldalon. Most már csak az hiányzik az amerikai globalista erőknek, hogy valahogy interceptálni lehessen az ellenfél "hagyományos" rakétáit (főleg a tengeralattjárókból kilőtt rakétákat), mielőtt ezek megsemmisítik az amerikai nagyvárosokat. Szerencsére úgy tűnik, hogy még erre nincs technikai megoldás, legalább is erre utal a feltételezhetően nemrég kínai tengeralattjáróból kilőtt rakéta Los Angeles környékén http://mr-moto-velorex.blogspot.com/2010/11/josno-es-kinai-tengeralattjaro.html

    mm

    VálaszTörlés
  7. Még valami: az amerikai űrfegyverkezésnek most éppen az a célja, hogy az űrből interceptálni lehessen az ellenfél rakétáit, amíg ezek még nem értek célközelbe. Ilyesmi technikailag elképzelhető műhold pálya magasságból.

    mm

    VálaszTörlés
  8. Velorex, talán azért nem várható a kapcsolat a közel jövőben az ENSZ szerint, mert a globalisták nem akarnak kapcsolatot teremteni, ameddig meg nem szerezték az irányítást az összes nemzet felett. Ami a titkot illeti, persze nem kerültek napvilágra egyértelmű bizonyítékok és annál is több fantáziás mesék hiszen a téma nagyon izgatja a fantáziákat, de a nagyhatalmak padlásai tele vannak több évtizedes és néha évszázados titkokkal. Mindenesetre, egy fejlett civilizáció valszeg nem fogja ránk erőltetni jelenlétét. Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy egyelőre tényleg megbuktunk a vizsgán.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Nem tudom Mózes, részemről csak találgatás a következő gondolatsor, mert nincs semmilyen konkrét információm, de úgy gondolom, hogy a maci és kína is rendelkezhet még meglepetésekkel...
    Oroszország soha sem verte nagydobra, ha valamit sikerült kifejlesztenie, de sejthető, hogy a hadi technikában nem balkáni szinten vannak, és az általad emlegetett kínai tengeralattjáró is egy kedves meglepetés lehetett, amivel udvariasan közölték azokkal akik értik az ilyesmit, hogy "hátrább az agarakkal"...
    Nem mellékesen az oroszoknak is van már saját GPS rendszerük, (valahol olvastam, hogy kiépítés alatt van, de a hadi célokra szolgáló része esetleg már működik..) szóval elképzelhető hogy bárhová oda tudnak varázsolni egy kis szeretetcsomagot egy fürge kis rakétával 1 méteres hibahatáron belül most is..

    VálaszTörlés
  10. Mózes a több milliárd ember leradírozása "rendben van", erről sokat lehet olvasni, még mindig nem értem az ürügyet. Mert az ugye még az USA-tól is nonszensz, hogy csak úgy atomtölteteket indítson Kína és az Oroszok ellen.
    Előbb konfliktus kell, amit próbálnak a két Korea esetében kiharcolni, de úgy látom nem fog menni, Kína elég ráhatással van az északiakra, hogy azok bevesennek-e atomot vagy sem. (egyelőre itt látok csak reális esélyt erre)

    Velorexnek is igaza lehet, nem tudni, hol tart az orosz technika, hány lépéssel van az USA mögött.

    Ez egy nagyon öszetett gondolatsor, mi nem ismerjűk a globális sakkjátszma következő lépéseit.

    És akkor még itt vannak a földönkívüliek. Erre nagyon nehéz mit mondani. Léteznek, nem léteznek, beavatkoznak-e a Föld életébe vagy sem, csupa fikció.

    Mellesleg ha én földönkívüli lennék, akkor kb. úgy tekintenék az emberekre, mint mi most egy hangyabojra. Kb azon a szinten vagyunk hozzájuk képest.

    Csak érdekesség képp. Tegnap babráltam a számítógépemmel, újra kellett telepíteni, közben a Nat-Geo ment háttérben.
    Este egymást követték a civilizációnk végét előrejelző filmek. Hogy miért pont 2210-re tették ez nem derül ki. Ebben a filmben 2210-ben voltunk. A Föld egy sivatagos nehezen élhető bolygó és a régészek a mostani technikai vívmányainkat kapargatják elő a homokból, és a tenger alól.
    A másik filmben pedig az aszteroida becsapódás lehetőségéről értekeztek, a szupervulkánról stb.. mind-mind olyan eseményekről, ami szintén kiradírozza az élet 70-90%-át a Földön.
    És ezt a két adást egymás után folytatólagosan nyomták, egyiket a másik után.

    VálaszTörlés
  11. Kraft, az aszteroida-becsapás világvégi forgatókönyvéről is írtam ebben a bejegyzésben. Sok mindent meg lehet érteni, ha összerakjuk a kockákat, de persze kőkemény bizonyítékokkal én sem tudok szolgálni semmire. Szerintem jóval több anyag van ebben a bejegyzésben, mint puszta fikció, csak nem árt elolvasni a belinkelt forrásokat is, persze ha érdekel a téma. Ami az orosz hadi-ipar fejlesztettségét illeti, az nem lehet most köszönő viszonyban sem az amerikaival, mivel a mult évszázad utolsó negyedében teljesen elavult és csak az utolsó 4-5 évben kezdett újra felkapaszkodni. A hadi-ipar fejlesztés elsősorban mani kérdés és senki sem tudott annyit ráfordítani az utóbbi évtizedekben, mint Amerika. Az orosz és a kínai hadi költségvetések együtt is csak töredéke az amarikainak. A tény az, hogy valszeg még sosem volt ilyen hadi-technológiai előnyben Amerika és talán többé sosem lesz, mert ez a mostani előny a gatyájába került neki.

    mm

    VálaszTörlés
  12. Jelenleg a Birodalom visszavág legsötétebb fejezeteinél tartunk, de meg kell nyugtassalak Titeket, mert a Jedi visszatér.

    TT

    VálaszTörlés
  13. TT

    Orbánra gondolsz? :-)

    Mózes tudod, hogy az angolom nem a legjobb a google fordítást meg csak akkor alkalmazom, ha nagyon muszáj, mert néha iszonyatosan félrefordít.
    Megköszönném, ha több magyar hivatkozást tennél be, már ami a mi nyelvünkön is megtalálható. (vagy legalább németet)

    Ami az aszteroida becsapódást illeti. A Nat Geo műsorán pontosan az utolsó helyre került a nukleáris fegyverek bevetése a meteorok ellen, meg is magyarázták, hogy miért.
    A fő hangsúly mindig az égitest pályájának megváltoztatása volt, de nem nukleáris robbantásokkal, hanem lézerrel.

    A nukleáris megoldás csak akkor került szóba, amikor már csak egy-két hónap áll rendelkezésre a becsapódás előtt.

    Ezek is valahol megfoghatatlan dolgok, mert ha a NASA azt mondja....
    akkor mi hiszünk nekik. Vagy nem...
    Senkinek nincs a garázsában egy mini űrkutató központ, hogy a NASA adatait ellenőrizni tudjuk.

    Mózes igazából nem látom értelmét egy nukleáris háborúnak. Ha egy ilyen beindul, mond meg hogy lehet kontrolálni, hogy a 7 milliárd emberből csak 1-2 milliárd élje túl?
    Az első atombomba kilövése utánra már szerintem kikerül az irányítás az elit kezéből, amit most frankón a kezében tart.
    Mi marad a bolygóból? egy sugárzó porfelhővel borított golyó.

    Nem tudom. Nem zárom ki ezt sem, de nem látom semmi értelmét.

    Kraft

    VálaszTörlés
  14. Kraft, sok a téveszme a nukleáris háború következményei körül. Talán írok valamit erről. Ami a linkeket illeti, sajnos szinte mindig minden érdekes anyag angolul, franciául vagy spanyolul van, a magyar háló nagyon szegénykés bizonyos témákban. Németül pedig én nem tudok, de kereshetsz a német hálón a kulcsszavakkal, egész biztosan sokkal több anyagot találhatsz, mint magyarul.

    mm

    VálaszTörlés
  15. Igen Mózes, mert én azt feltételezem, hogy ha valaki elsőként beveti az atomot, akkor azt válaszcsapásként nem egy "szimpla" rakéta fogja követni, hanem szintúgy atom.

    A II világháború óta némileg megszaporodtak az úgy nevezett atomhatalmak. Hivatalosan talán 9-10 országnak van jelenleg atomfegyvere, gyakorlatban szerintem ennél többnek.

    Ezért feltételezem azt (lehet, hogy tévesen), hogy az első atombombát továbbiak követnék, nem úgy mint a II világháború esetén. Ott az atommal fejeződött be, de ha most atommal indítanak, annak csúnya vége lenne. Szerintem.

    Kraft

    VálaszTörlés
  16. Ha már az atomnál tartunk és abból indulunk ki, hogy mindeféle képpen lesz atomháború az elkövetkező néhány évben, de legkésőbb 10 éven belül, akkor nekem egy van egy ötletem, hogy ki kit szórjon le atombombával. Nagyon nem leszek érte népszerű, de az USA és Kína kölcsönösen megszorhátnák egymást atommal, úgy hogy abból egy "véletlenül" izraelre esne. Mindegyiknek van hozzá elegendő.
    A vén Európát ezúttal kihagyhatnák a hatalmasok játszmájából.

    És akkor most vettem ki a kezem a biliből.

    Kraft

    VálaszTörlés
  17. Amíg az atomháborúról vízionálunk, addig nyugodtan folyik tovább a III. világháború, mely a II. vh. lezárásának napján kezdődött, és amely a következőkből áll:

    1. Háború az immunrendszer ellen (gyógyszermaffia, stb.)
    2. Háború a tudat ellen (gondolatgátak, gondolatrendőrség, hírek stb.)
    3. Háború a nemzetek ellen (kultúrális, gazdasági, stb.)
    Röviden fogalmazva háború folyik az élet minden területén, itt és most az orrunk előtt, úgyhogy talán nem érdemes azon filózni lesz-e atom, vagy sem. De mindezek mellett még az az érdekes, hogy ezek a dolgok szükségesek a továbblépéshez. Ezek olyan lépcsőfokok, melyeket nem lehet átugrani szerintem.

    "If God has a master plan
    That only He understands"
    /Martin L. Gore/

    TT

    VálaszTörlés
  18. Röviden. Hat fokozat van egy lehetséges atomháborúban. ha elég nagy valamelyik nukleáris hatalom technológiai előnye, fenn áll a veszély, hogy támadásba lendüljön mert szerinte minden valószínűséggel egy 1., 2. vagy legfeljebb 3. fokozatú atomháború elég lesz ahhoz, hogy az ellenfél megadja magát anélkül, hogy kilőjje az egész atomarzenálját és ezzel az egész bolygót megmérgezze. De mi van akkor, ha az ellenfél nem fogadja el, hogy vesztett és helyette úgy gondolja, hogy vele együtt vesszen el mindenki? Van itt egy lényeges pszichológiai tényező, vagyis egy teljesen szubjektív paraméter ami az emberi civilizáció számára élet-halál jelentőségü lehet. Ezért veszélyes az atomfegyver fejlesztése és ezért érthető, hogy a földönkívüliek ezt megpróbálták leállítani, ha valóban léteznek körülöttünk.

    mm

    VálaszTörlés
  19. Ja és Kraft, nem Orbánra gondoltam. :)

    Az öreg zsidó Lukas bácsi vélhetően nem véletlenül választotta ezt a nevet, mert a Föld lakosságának nagyrészének ismerősen cseng.

    Jedi - Jesu

    TT

    VálaszTörlés
  20. Jó, hogy említed Mózes, itt valóban pszichológiai hadviselés folyik. Azok akiknek nincs, azok nem szeretnék ha másoknak lenne, akik meg igyekeznek beszerezni, azok meg attól várják a megnemtámadást. Hehe! Tehát paradox módon úgy néz ki, az atom birtoklása biztosít(hat)ja a világbékét, az egyensúlyt. Biztos vagyok benne, hogy ezzel még Einstein is egyetértene...
    Ráadásul léteznek már technológiai módszerek, melyekkel ezeket az atomtölteteket biztonságos módon hasznosítsák az erőművekben. Remélhetőleg ezt az alternatívát választja az emberi faj. Ha mégsem, akkor reméljük a Sólymok időben visszatérnek.

    TT

    VálaszTörlés
  21. TT, amit felsoroltál mind részei a globalizációs elitek háborújának az emberiség ellen, hogy megszerezzék az irányítást az emberiség felett. Ennek része a nukleáris fegyverkezési verseny is, amit beindított és folytat Amerika. Többek közt, erről is szól a bejegyzés és nem arról, hogy lesz vagy sem nukleáris háború. Ha csak erről szólna, elég lett volna egy paragrafus, amit persze nem írtam volna meg, mert valóban nincs értelme ilyen bugyuta színten "filózni".

    A valóság szinte mindig többrétű, ezért is nem könnyű értelmesen írni bármilyen témáról és ezért is nem mindig elég egyszer elolvasni még egy ilyen rövid bejegyzést is. Két módszer van kezelni a valóság bonyolultságát egy írásban: hosszú, de gyakran unalmas és olvashatatlan szöveggel vagy rövidebb, de tömörebb azaz gondolkodás-igényes szöveggel.

    mm

    VálaszTörlés
  22. Egy érdekes cikk, ami az emberiség-elleni háborút illeti: http://www.politaktika.hu/hirek/metropolita_vs_zionism4512145 Érdekes elolvasni a hozzászólást is a cikk után.

    mm

    VálaszTörlés
  23. TT tudom, hogy nem Orbánra gondoltál, csak vicceltem.
    Egyébként Orbán nekem egyre szimpatikusabb figura lenne, ha tudnám, hogy nem Soros kölyke.
    A médiatörvény is teljesen rendben van, ha ehhez megint nem Orbán neve fűződne.
    Az már csak hab a tortén hogy jövőre még alkotmányozó nemzetgyűlés is lesz a Fideszből.

    Ez a Vitya nem fér a bőrébe.

    Mózes, tudom, hogy nem volt helyes csak az atomot kiragadni a cikkből, és teljesen igaza van TT-nek, sőt ezt már én is megírtam egyik cikkemben, hogy a háború most is zajlik, csak más síkon.
    Az atomot csak azért ragadtam ki, mert 86-ra emlékszem még, ha haloványan is.
    Csak egy reaktor egyetlen blokkja robban fel, nem egy atombomba.
    A következményeket nyilván nem kell leírni.

    Mózes, most sarkosítok és ezért kérlek ne haragudj, de akit éppen ledobnak atommal, annak is magyarázd el, hogy "bocsika ez csak 1. fokozatú volt, ebből még felépülhetsz".

    Kezdetektől írom, hogy én sem hiszek az atomfegyverek bevetésében, több okból se.

    Mózes által belinkelt cikk tartalmának köztudatban való terjedése minden atombombánál veszélyesebb. Sorosék számára, de nyilván erre is felkészültek, mint eddig úgy tűnik mindenre.

    VálaszTörlés
  24. Volt még egy mondatod Mózes:

    "De mi van akkor, ha az ellenfél nem fogadja el, hogy vesztett és helyette úgy gondolja, hogy vele együtt vesszen el mindenki?"

    Jelenlegi Kína vezetése ilyen. Ezt tudja az USA is, ezért sem fognak az amcsik Kínára atomot dobni.

    VálaszTörlés
  25. Kraft, azt nem tudhatjuk, hogy mire hajlandó a kínai vezetőség bizonyos helyzetben (a kínai vezetőséget sem ismerjük) és, hogy mennyit képes kockáztatni az amerikai globalista elit ha a gazdasági háborúban számára is bebizonyosodik vagy bebizonyosodott már a teljes veszteség. Ez is az a bizonyos szubjektív tényező. Amúgy egy 1. fokozatú nukleáris veszteségből sem épülhet fel egy nemzet, hanem csak tartomány lehet belőle, ugyanis ez azt jelenti, hogy megsemmisült a nemzeti vezetőség, a hadsereg ütőképessége és persze a lakosság élelmiszer/energia ellátása. Ez történt Irakban, csak nem atomfegyverek által.

    mm

    VálaszTörlés
  26. Mózes olvastam egy elég hosszú írást a kínai rezsimről, sajnos nem mentettem le.
    Persze az is csak egy írás de az alapján nagyon leegyszerűsítve állíthatom, hogy Kína szószerint bármire képes azért, hogy a Kínai birodalom ne tűnjön el a föld felszínéről, akár saját lakosságának túlnyomó többségének feláldozása révén is.

    Nem mondok ítéletet, hogy ez jó vagy rossz. Mert mint minden ezen a Földön, nézőpont kérdése.

    VálaszTörlés
  27. Üdv Mindenkinek!

    Először is utólag szeretnék Nektek boldog Karácsonyt kívánni, előbb sajnos nem tudtam írni, remélem jól telt
    Az atom témához. Szerintem maga az atombomba egy státusszimbólum 1945 óta, magyarul ha rendelkezel vele vagy minél több van, annál jobban gyakorolhatsz nyomást a többi nemzetre. Nem a semmiért riogatják mindig a közvéleményt azzal, hogy az aktuális ellenségképnek (momentán Irán) atomarzenálja van vagy azt készül építeni. Bevetni szerintem senki sem meri jelenleg pillanatnyilag, mivel nincs meg az az ürügy, mint a második világégés végén. Ha a földönkívüliek valóban tárgyaltak már "velünk", akkor valószínűleg újra eljön ez az idő, mivel újfent kezd elmérgesedni a helyzet.
    Amúgy az oroszokat én nem becsülném le, második világháború alatt is jelentős handicappel indultak, mégis a T-34-gyel sokáig nem tudtak mit kezdeni a németek, a háború végére pedig eléggé megerősödtek (persze ez köszönhető a szövetségeseknek is).

    moonlight

    VálaszTörlés
  28. Már megint a kínaiakról vitatkoztok! :)
    Valamiért minden témából ide lyukadunk ki! :))

    Mózes, elnézést, hogy nem ezzel kezdtem, de a cikked nagyon magas szinvonalon íródott! Ahogyan megjelölöd a forrásokat is, ez már írói kategória, tudományos munkákat is megszégyenítő minőség. Komolyan mondom, öregem, Neked írnod kéne egy könyvet, melyben összefoglalod a gondolataidat, legyen szó egészségügyről, globalistákról, világuralomról, stb. Nem gondoltál még rá?

    TT

    VálaszTörlés
  29. Köszi a bókot, TT. A mai világban csak az a könyv adható ki és kapható a könyvesboltokban, amely "kompatibilis", én pedig nem vagyok az. Sebaj, a jelenlegi globalizáció nélkülem is fel fog fordulni.

    mm

    VálaszTörlés
  30. Mózes, ha találsz megfelelő kiadót, nem feltétlen csak a "kompatibilis" könyvek jelennek meg.
    Persze az RTL klub nem reklámozta, de pl. a Lugánói tanulmányt sem nevezném kompatibilisnek, mégis megjelent.

    Manapság az interneten könnyű beleolvasgatni számtalan témába, nyilván mindenki böngészőjében a kedvencek menü alatt ott sorakoznak az általa kiválasztott és szavahihetőnek vélt oldalak.

    Egy könyv azonban mégis más. Szerintem megfelelő rálátása a világra csak annak lehet, aki a megfelelő minőségű, és mennyiségű könyvet kiolvasta, és nem csak az interneten kattingat, oldalról oldalra ugorva.
    Én az utóbbiak közé tartozom, az információim 99%-a internetről való, így nem biztos hogy túlzottan irányadóak is.

    TT

    hagyjuk Kínát szerintem is. Vess fel más megközelítést, vagy irányvonalat.
    Egyik írásnál (tán pár héttel ezelőtt) adós maradtam neked egy válasszal, majd igyekszem bepótolni.

    VálaszTörlés
  31. Kraft, Magyarország most kezd lenni igazán demokratúra. Az internet ezekben a napokban kezd ollózva lenni. Na nem a pornó meg a pedofília van ollózva, hanem a politikailag nem korrekt. Van pl egy youtubos videó, ami bemutatja a brit időjárás szakértőt aki előre megmondta, hogy nagyon hideg és havas tél lesz decembertől februárig Britanniában és általában Európában, miközben a hívatalos jelentések egy esős-langyos telet hírdettek, ahogy ezt illik egy "ember által okozott felmelegedési" korszakban. Ezt látjuk, hogy kérjük a videót a youtubon: http://www.youtube.com/watch?v=TkzNmWlCig8&feature=player_embedded#
    A FoxNews-on azonban megnézhetjük, mert (egyelőre) még nem lehet minden forrást cenzurázni: http://video.foxnews.com/v/4475360/mocked-meteorologist-gets-last-laugh/

    mm

    VálaszTörlés
  32. Ez elég gyerekes cenzúra, egy perc alatt beállítom úgy a böngészőmet, hogy elérhetővé válik a videó.
    Mózes ezen már csak mosolyogni tudok.

    Egyet mondjatok el nekem, mert már kezdek semmit nem érteni.
    Orbán a nagy atlantista, izraelista, USA imádió miért hoz egy olyan mádiatörvényt, ami miatt az egész EU és USA nekünk esik?

    Mire megy ez ki? Az antiszemét, rasszista, fasiszta jelzőket már ránkaggatták, akkor mire fel ez az egész?
    Mi a bánat történik Magyarországon? A svájci frank már lassan 225 Ft-on áll, de lesz még több is. EU elnökök leszünk, miközben átalakul Orbán alkotmányozó nemzetgyűléssé.
    Hová ez a rohamtempó?

    A kormány jövő évi első intézkedései a kataszrófavédelmet és a vízgazdálkodást fogják érinteni, nem mást.

    Ez nem túl sok ez így egyszerre?

    Kraft

    VálaszTörlés
  33. Kraft, ha szürve van a youtube országunk felé, akkor az cenzúra és a legtöbb netező nem tud ezen átlépni. A kérdés a válaszodra talán az, hogy olyan gazdasági és társadalmi intézkedésekre készül a narancs hatalom, amelyek nagy felháborodást kelthetnek, ezért előre le kell fogni a narancs hatalom által még nem irányított mediák száját, hogy ne fokozzák az elégedetlenséget. Tudod, hogy működik az átlag ember: ha nem beszélnek róla a sajtóban/tévében vagyis legalább ha nem csinálnak belőle ügyet, akkor hát nincs is ügy. Nagyjából sejtem, mi készülhet, írjak erről egy bejegyzést?

    mm

    VálaszTörlés
  34. Most meg azt jelzi a gépem, hogy "új program van telepítve", miközben semmit sem telepítettem és nem is látok új programot a listán.. basszuskulcs!

    mm

    VálaszTörlés
  35. @Kraft

    Tegnap olvastam olyat Czike László tollából, hogy elvileg Orbán nincs valami jóban mostanság a vakolókkal, ezt erősíti az, hogy pl. a Washington Post és majd' minden sajtóorgánum szapulja a médiatörvény miatt. Nem tudom mennyire hiteles infó, mindenesetre érdekes :)
    -> http://www.czl.gportal.hu/gindex.php?pg=2932111&nid=1251908

    moonlight

    VálaszTörlés
  36. Mózi

    Még a populista videóklippek közül se lehet mindent megnézni, mert kiírja hogy:"a Te országodban nem támogatott a videó". Nem tudom, hogy ez a szűrés milyen elven mehet.

    moonlight

    VálaszTörlés
  37. Az más, moonlight. Vannak copyrightos okok is, de ez most nem az.

    mm

    VálaszTörlés
  38. Sziasztok,

    egy kis olvasgatnivaló (angol) :

    http://knizky.mahdi.cz/

    bukovinai

    VálaszTörlés
  39. Okés Mózi.
    Nekem meg valamiért nem küldte el a másik hozzászólásomat...

    @Kraft
    Minap olvastam Czike László tollából, hogy elvileg Orbán nincs jóban mostanság a vakolókkal, erre lehet bizonyíték, hogy a komplett külföldi sajtó kritizálja a médiatörvény miatt, ráadásul az IMF-fel is szembefordult ugyebár.
    -> http://www.czl.gportal.hu/gindex.php?pg=2932111&nid=1251908

    moonlight

    VálaszTörlés
  40. Kicsit döglődik a rendszer, vagy csak nekem?
    Mózes küldtem egy mail-t.

    Kraft

    VálaszTörlés
  41. Moonlight most én kérek elnézést a spam szűrő nevében, ott találtam meg a hsz-edet, és visszaállítottam.
    Ahogy észrevettem eddig a linkeket is tartalmazó kommentek kerülnek oda, de abból is csak néhány.
    Ahogy Velorex, úgy én sem értem, hogy mi alapján szűr ez a rendszer.

    Bocs még egyszer.

    Mózes én személy szerint örülnék neki, ha írnál erről egy bejegyzést, ami most hazánkban történik, mert én úgy érzem kezdem elveszíteni a fonalat.
    Orbán viselkedése nem tiszta számomra. Tudom, hogy most is nyugat párti, de közben meg egy-két kirohanása, amit nem tudok hová tenni.
    Én már nem tudom, hogy ez is a terv része-e vagy mi a szösz van.

    VálaszTörlés
  42. Visszakanyarodva az eredeti mederbe, én úgy vélem, hogy a témát érdemes legalább három különböző szemszögből megvizsgálni.

    1. Az egyik szempont az, hogy az amcsik nagy valószínűséggel rendelkeznek nem földi eredetű technológiákkal. Az elmúlt 50-60 év vitathatatlan technikai előnyét nem tehetjük be csupán a gazdasági sikereknek, vagy teljes mértékben annak, hogy agyelszívó módon sok okos ember vándorolt az új világba. Ráadásul az is valószínűsíthető, hogy a hétköznapok használati tárgyai között is találhatóak olyan eszközök, melyek eredetileg nem ezt a célt szolgálhatták, de bizonyos idő elteltével katonai célokra már elavulván, háztartásbeli felhasználásra ki lettek téve a nagyközönség számára. Ilyen lehet pl. a pletykákból ismert tépőzár, ami egyesek szerint földönkívüli találmány. Persze miért ne lehetne földi, nemigaz? Mindenesetre tényleg megfigyelhető, hogy az utóbbi évtizedek vívmányai az usa-ból kerülnek elő többnyire, és ezért olyan érzése támadhat a laikusnak, hogy a már elavult földönkívüli technológia-morzsákat onnan csöpögtetik a nagyközönségnek. Hogy az amcsik hogyan jutottak hozzá földönkívüli technológiákhoz, véletlenül, vagy megkeresés útján, ezt nem tudjuk erről az IP címről eldönteni. :)

    2. A másik szempont pedig a fejlődéselméletben keresendő. Több gondolkodó foglalkozott ugyanis már a témával, hogy egy fejlettebb civilizációnak hogyan kellene viselkednie egy nálánál fejletlenebbel szemben, ha találkoznak. Valószínűleg a világegyetem összes kifejlett civilizációjának hasonló lépcsőkön kell keresztül menjen, mire eléri azt a szintet, amikor már nem beszélhetünk önpusztításról, és mint Isten kertészei gyomlálják a világűrt. Az a civilizáció, amelyik túllép az ön- és környezetpusztító szinten, valószínűleg már azt is tudja, hogyan viselkedjen egy nála alacsonyabb lépcsőfokon állóval. Én itt érzem annak a problémának a megválaszolását, hogy bár a bolygó életében a földönkívüli jelenlét és megfigyelés nagy valószínűséggel folyamatos, de mégis kerülik a kapcsolatfelvételt, legalábbis nyílvánosan – ami szerintem annak tudható be, hogy nem akarnak beavatkozni a természetes fejlődésbe, mert annak akár katasztrofális következményei lehetnek. Egy hiperintelligens faj – ha épp nem új élettér után kutat – minden bizonnyal tisztában van vele, milyen szinten szabad csak beavatkozni más fajok fejlődési útjába, és talán ez történik a mi esetünkben is. Hagyják a dolgokat kibontakozni, meglátják mennyire tudunk továbblépni ösztöneinken, vagy döngöljük bele magunkkal együtt másokat is a Földbe.

    3. És itt jön egy harmadik szempont is. Egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy a bolygónkat csak egy idegen faj figyeli. Simán el tudok képzelni ugyanolyan felállást a csillagok között utazók között, mint ami itt jellemző a Földön: miszerint léteznek teremtő de léteznek élősködő népek is. Vannak tanítók, de vannak hódítók is. A mi civilizációnk utolsó 5000 évében a hódítók egyre inkább felülkerekedtek a kultúrákat teremtő népeken, és az is lehetséges, hogy ez az uralmi csoport (eszme) jut el a bolygó elhagyásának megfelelő szintre. Kozmikus szempontból nézve ez megengedhetetlen. Viszont az is lehet, hogy e miatt is vannak viták minket a megfigyelők között, és feltételezhető, hogy nem a jószándékú idegenek irányítják, támogatják a globalistákat. Azt is el tudom képzelni, hogy mindössze egy darab szuperinteligens lény van a háttérben már évezredek óta, aki képes volt megtervezni ezt a generációkon átívelő tervet, és akit igen jól őriznek valahol eldugva. Na őt kell elkapni!

    TT

    VálaszTörlés
  43. TT

    szerinted a földönkívüliek árulták el nekünk azt is, hogy a föld mélyén rengeteg kőolaj található, vagy mi magunk találtuk meg?

    Kőolaj nélkül ugyanis a ma ismert világunk nem létezne, még mindig igáslovak húznák az ekét a szántókon, és nem beszélgetnénk most számítógépen.

    egyébként az Internet is amcsi találmány.

    VálaszTörlés
  44. Ja, és abban sem vagyok biztos, hogy az emberi faj azonos úton fog járni az elkövetkező időkben. Mivel nagyon úgy néz ki, hogy négy vagy öt alap rassz létezik az emberi fajon belül, és a globalizáció ellenére látványosan megmaradtak bizonyos markáns különbségek, ezért elképzelhető, hogy más más úton indulunk el. A mongoloid rassz, főleg a kínai, eléggé törekvő, igencsak igyekszik megszerezni a Föld összes erőforrását, de ez nem biztos, hogy a jelenlegi birodalmuk fenntartásához kell elsősorban, hanem sokkal inkább megalapozni egy kínai kirajzást az űrbe. Nagyon komolyan nyomják az űrfejlesztéseket a kis ferdeszeműek! Az első emberi kóloniák talán kínaiakból fognak állni. Ki tudja?
    Szerintem elképzelhető, hogy külön utak vannak kijelölve nekünk. Az europid típus talán visszatér szellemi örökségéhez, és újra a spiritualitás útjára lép, abban teljesedik ki. A negroid népek öröklik a Földet, hadd fejlődjenek még? A sémik és árják meg talán beültetett implantátumoktól hemzsegő biorobotokká válnak, mert ez az irányzat is igen komolyan megy ám - mondjuk a japánoknál is sajnos. Egyesek csúnyán kezdenek eltávolodni attól amit úgy hívunk: az EMBER.
    Ki tudja hová vezetnek ezek a különböző utak?
    Hm...

    TT

    VálaszTörlés
  45. Kraft ne tereld már el a témát megint! :)
    A kőolaj is csak egy szükséges lépcsőfok volt, de ideje továbblépni. A fejlődést örökké nem gátolhatják meg még a nagy olajlobbik sem.

    Egyébként én bízom benne, hogy Európa mivel már szinte semmit sem gyárt, (mert minden Ázsiában készül) egy olyan szellemi-innovációs központtá válik, és nem egy múzeummá, mint amilyen jelenleg...
    Jó lenne egy közös elvek és célok mentén szerveződő Európa, de nem ez a rákos vízfej.

    TT

    VálaszTörlés
  46. TT

    komolyan nem akarlak megbántani, mert jófejnek tartalak, és az írásaid többsége is átlag feletti intelligenciáról és tudásról árulkodik, de ezt az utolsó hozzászólást ugye te sem gondoltad komolyan?

    Európa szellemi központ???
    Hmmm?

    A termelést meg hagyjuk meg Kínának?

    Komolyan mondom, nagyon nem értelek.

    Amúgy nem tereltem el a témát. Te előhoztad, hogy mi mindent köszönhetünk az USA-nak, mint technikai vívmányt.
    (messze nem mindent, de ezt most hagyjuk)

    Azt viszont el kell fogadnod, hogy kőolaj nélkül ez nem ment volna.
    5 liter benzinben jóval több energia van, mint amit te két kézzel egy hónap alatt elő tudsz állítani, és akkor azt hiszem nagyon keveset mondtam.

    Ez nem kötekedés vagy témaelterelés, hanem tény.
    Ha a kőolajos lépcsőfok kimarad, akkor sehol se lennénk.

    VálaszTörlés
  47. Igen Kraft, Európa mint szellemi központ. Miért olyan hihetetlen?
    Kína a világ gyártóközpontja.
    India a világ szolgáltatóközpontja
    Dél-Amerika a világ élelmiszer- és szappanoperaellátója :)
    Az USA a világ technikai központja (szerintük)

    És Európa? Rád mi vár öreg kontinens?
    Szerintem él még itt akkora szürkeállomány, amely kivívhatja magának az innovációs központ címét. Hiába él sok tudós Indiában, vagy Amerikában, az emberiség első és legkomolyabb ősi vívmányai vélhetően nem messzi földekről származnak, hanem innen.
    Méghozzá igen közelről. És akkor még nem beszéltünk az olyan nem technikai, hanem szellemi vivmányokról mint az írás. Merthogy az is innen indult ki. Az híresztelik a hivatalosék, hogy Európának nincs ókora. Dehogynem!!
    Ezt a könyvet mindenkinek ajánlom, nagyon helyreteszi a darabokra szétesett képet:

    http://www.magyarmenedek.com/products/4478/Az_Uj_Vilagrend_tizparancsolata__avagy_a_Szent_Gral_elrablasa__-_Bunyevacz_Zsuzsa.htm

    Ilyen előzmények után egyáltalán nem tartom lehetetlennek, hogy az európai ősnépesség újra magára talál, és bizonyos tekintetben képes a szellemi irányításban komoly erőkkel részt venni, legyen szó találmányokról, vagy egy emberibb világszemléletről, kiegyezésről. (és itt most ne az angolszász hódítókra gondolj!)

    Fejesztőközpont.
    A lebutított amerikai tévénézőtől ilyet ne várj. Az őserdők lakóitól se nagyon. A keleti hegyek kecskepásztoraitól se egyelőre. Félre ne érts!!! Nem lenézni akarom az Európán kívüli népeket, de mivel minden népességnek megvan a maga szerepe, ezért remélem, hogy a kissé eltévedt kontinens összeszedi magát és újra magára talál. Ez egyébként létérdeke is, hiszen mi nem rendelkezünk már akkora erőforrásokkal mint pl. a kelet. Nálunk az agymunka elengedhetetlen, mert nálunk speciel nem spriccel fel minden kapavágásnál az olaj...hehe :)

    TT

    VálaszTörlés
  48. Bocsánat, az előző gondolatmenetben Zsuzsa első könyvére gondoltam:

    http://www.magyarmenedek.com/products/1325/A_Szent_Gral_uzenete_-_Bunyevacz_Zsuzsa.htm

    TT

    VálaszTörlés
  49. TT

    Te most gyakorlatilag a globalizmus irányába tolod a szekeret ezzel a hozzáállással.

    Lehet, hogy ez most bunkóság tőlem, de nem érdekel, hogy ki találta fel az írást, és az, hogy mi volt 6-10 ezer évvel ezelőtt.

    Én azt veszem alapul, amit most látok, tapasztalok, és az köszönő viszonyban sincs az általad felvázoltakkal.

    Itt mindenki művészettel foglalkozik, ír, fest, fejleszt, kutat..stb?
    Ebből nem lehet megélni kb. 400 millió embernek TT.

    Vagy úgy gondolod, hogy utána a technológiát Kínának eladva, visszahozza a legyártott terméket és abból mi mindent kifizetünk?
    Képtelen ötlet már ne haragudj.

    Európa lehetne mindaz egyben, amit leírtál.
    Egyáltalán el sem tudom képzelni, mi az, hogy Európa szellemi központ!?

    Ehhez még annyit, hogy én már nem fikázom a tévé előtt ülő amerikaiakat, mert Európa lassan semmivel sem különb, így egy kicsit bagoly mondja verébnek esete forog fenn.

    Hidd el az USA-ban is számtalan ilyen blog üzemel, mint ez, ott se mindenki hülye.

    És itthon is találkoztam már olyan nagy nemzetivel, akinek a kocsija tele van nagy-Magyarország matricával, aztán azt se tudja, hogy Kolozsvár MO-n van, vagy Erdélyben.
    Ennyit erről.

    A származásokról megint nem érdemes komolyabb vitát nyitni. Egyrészt beismerem nincsenek mélyreható infóim ezzel kapcsolatba, de ha már alapul vesszük az egyre inkább hangoztatott tényt, hogy ázsiai eredetű nép vagyunk, akkor ezzel egyidejűleg kakukktojások is vagyunk Európában.

    Aztán a "busmanok" esete. Valóban nem kell leírni őket. Ha egyet kiemelsz közülük még csecsemő korába és a legjobb iskolákba taníttatod, nagy eséllyel semmivel sem lesz "hülyébb" mint bárki más, aki ma az utcákon szaladgál. Ez oda vissza igaz.
    Te is boldogan járnád az esőhívó táncot egy afrikai törzsben, ha oda születsz.

    És akkor még a vérvonalak stb... nagyon összetett téma, és nem is ide tartozik.

    VálaszTörlés
  50. Még a globalizációnak is vannak előnyei kedves Kraft. Ugye jól esik használni az internetet? Sokszor segít nemigaz? Kétélű fegyver ez a globalizáció egyik fő eszköze, nem csak káros hatású, és nem is biztos, hogy csak annak szánták.
    A világ úgy szép ahogyan teremtetteék: sokszínűen. De ettől még nem árt bizonyos dolgokat globálizálni, globálisan gondolkodni (hogy is van? élj lokálisan, de gondolkozz globálisan?). Erre már utaltam korábban, hogy az olyannyira utált globalisták lehet hogy éppen Isten nagy tervét segítik elő tevékenységeikkel, csak nem tudnak róla. Ki tudja?
    Idealisztikus? Lehet. Nézd el nekem.

    A népekkel kapcsolatos észrevételedet értem, és talán nem szerencsésen fogalmaztam. Nem igazán etnikumokra kell ezt a kérdést bontani, hanem inkább területekre. Kelet, nyugat, és mi itt (számunkra) Középfölde. :)

    Kraft. Kérlek ne becsüld alá azok teljesítményét, akik feltalálták az írást. Az ő szellemi és valószínűleg genetikai örököse vagy többek között Te is. A magyarság egyáltalán nem ázsiai eredetű, bár tény, hogy a nemzet alkotók között vannak keleti eredetűek is. A magyarság fő összetevője nem mozdult innen egy tapodtat sem az elmúlt min. 40.000 évben. A nemzet nagy része annak az ősnépnek a leszármazottja, akik elindították az emberi civilizációt. Azért ennek tudatában, ebből merítve van itt némi remény, nem gondolod??
    Erről ha gondolod írok bővebben, most nem.

    Kínát említetted már megint :), és erről eszembejutott egy pletyka, miszerint igen sok elhallgatott magyar találmányt visznek ki a sárgák, és csinálják meg maguk. Ezt lehetne azért okosabban is csinálni, érted? Van itt ész kéremszépen, csak nem engedik kibontakozni.

    Továbbá felhívom a figyelmet arra is, hogy nem feltétlenül kell szigorúan technikai, anyagi szinten gondolkodni, amikor szellemi központról beszélünk...

    De talán nem érdemes ezen lovagolnunk, csak felvetettem, mint lehetőséget, mert más lehetőséget nem igazán látok, hogy Európa szinten tudja magát tartani. Önellátás lehetséges szerinted? Szükséges? Nem jobb egy kölcsönösen előnyös kereskedelem mondjuk a keleti államokkal? Ilyesmik járnak a fejemben...

    TT

    VálaszTörlés
  51. Összefüggés?
    http://index.hu/tudomany/urkutatas/2010/12/28/a_nasa_kidob_500_millio_dollart_az_ablakon/

    TT

    VálaszTörlés
  52. TT

    A NASA könnyen dobál ki dollár milliárdokat, mert soha nem volt fogalmuk arról, hogy azt az adófizetők mennyi munkával állították elő.

    A globalisták Isten nagy tervét hajtják végre tudtukon kívül?
    TT én most elmegyek aludni, mert egyrészt holnap (ma) dolgozom kell, másrészt ezt a feltevést meg kell emésztenem :-)))

    Kínát pedig azért emlegetem folyton, mert mint köztudott megkerülhetetlen nagyhatalom lett, akárcsak az USA. Ilyen tekintetben nekem USA=Kína.
    (egyébként lesz..om Kínát és az USA-t is, nekünk egyikhez se kéne, hogy közünk legyen. Van egy harmadik út is.)

    Jó éjt

    VálaszTörlés
  53. TT

    majd egy napom volt gondolkodni azon, mit írtál, de nem sok mindent dobott ki a computer.

    Egy másik világban el tudom képzelni azt, amiről írsz, ebben, amiben élünk nem.

    A globalizáció lehetne jó, ha nem emberek laknák a földet. Ez nem elit függő, egyszerűen kódolva van bennünk a gonoszság, vagy önzés egy formája. Életkörülmények, nevelés stb.. határozza meg, hogy kiből mennyi jön elő.
    Nincs olyan ember a Földön, aki nem vétene.

    Ezt a problémát lokálisan könnyebb volt kezelni, mint globálisan.
    Ezt most is tartom.

    TT írásaidból egy olyan álomvilágot vélek kivenni, ami nem mostanában lesz ezen a Földön, talán soha.
    Így nincs más hátra, mint várni az UFO-kat, hogy mutasság a helyes irányt.

    Kraft

    VálaszTörlés
  54. Kraft. Az elfeledtetett homályba vesző történelem mélységeiből újra előbukkanni látszik, hogy bizonyíthatóan létezett egy globális kultúra az Atlanti óceántól a Japán szigetekig, sőt még nagyobb kiterjedésben, melyben hasonló ragozó nyelven beszélő emberek laktak, természetmintát követő életvitelük volt, és nem hódításorientáltan éltek, mint a jelenleg uralkodó eszme.
    Ha nem tetszik a globális szó, akkor mondom magyarul: létezett a földkerekségen egy ősi kultúra, mely nyomokban megtalálható minden földrészen ma is. Ennek az ősi kultúrának vagyunk mi magyarok is a részei, az egyik utolsó leszármazottjai. Nem kiválasztottak, hanem örökösök.
    Ez nem egy álomvilág Kraft, ez létezett, és működött. Globálisan. Földkerekségen. Kölcsönös kapcsolatokra épülve.
    Sajnos ma már eléggé kihalóban van az az embertipus, amelyik ennek a kultúrateremtő civilizációnak a leszármazottja, de még így is elérheti az egymilliárd főt. Őket tekinthetjük testvéreinknek is akár.
    A fene tudja miért, de én bízom ebben az egymilliárd emberben, akik még nem szürkültek be teljesen, mint a többiek, ezért képesek újra teremteni olyan világot, amelyik nem a kizsákmányolásra épül.

    Ha ezt álomnak tekintjük csupán, akkor zárjuk be ezt a boltot (blogot) is, és ne osszuk meg itt egymással gondolatainkat sem, mert ezek szerint ennek sincs értelme.

    Vagy még is csak van? Még is csak van értelme annak, hogy Te akár Kanadából is írhatsz nekem bármikor okos gondolatokat, melyeket fel tudok használni, és segítenek nekem? Vagy lehet, hogy még is csak van értelme annak, hogy pl. a h1n1 vírus elleni oltást iyen kevesen vették fel - köszönhetően a globalizáció fő fegyverének?
    Sokat talán nem tudunk tenni a gázai vagy a tibeti népírtás ellen, de annak csak van jelentősége, hogy a világ jobb érzésű fele, embermilliók felhödrülnek, amikor néhány óra alatt tudomást szereznek ilyen történésekről, vagy nem? A hónapokkal ezelőtti árvízkor Románia (!) küldött 200.000 homokzsákot... Vagy jobb lenne trianonozni, és háborúzni velük?
    Hmm?

    Nem tudom neked jobban elmagyarázni Kraft. Én úgy látom, hogy igenis van előnye a globalizációnak, csak meg kell látni a sok szar alatt.

    Talán Bukovinai el tudja magyarázni Neked, hogy ebben az egész folyamatban hol látható Isten "keze".
    Mert Ő folyamatosan munkálkodik. Általunk.

    TT

    VálaszTörlés
  55. TT,
    lenne kedved írni erről a "jófiúk" letűnt globális kultúrájáról, ami bizonyítható? Linkekkel, irodalmi hivatkozásokkal ha lehet. Tényleg érdekelne, és jó kis cikk lehetne belőle.
    Az eljövendő szájkosaras időkben, 2011-ben úgysem fogunk még csak "politikailag inkorrekt" kérdéseket sem feltenni...

    Szeretném tovább vinni a blogot, de bevallom nekem nincs időm és energiám hogy önállóan életben tartsam ezt az oldalt. Kraft sem tud hetente izgalmas írásokat gyártani, és Mózest sem nyaggathatom állandóan új cikkekért.
    Annak meg nincs sok értelme, hogy folyamatosan más oldalak írásait linkelgessem.

    Teszek is ki egy szavazást, hogy egyáltalán működjön-e tovább ez a kis blog..

    VálaszTörlés
  56. Szewaasztok! Szewa Velorex!

    Mi ez a szavazósdi? Nehogymá bezárd a blogot! Már híre van. Ráadásul jó híre! Több helyen is belefutottam már, hogy erre a blogra hivatkoznak és ajánlták a cikkeket egymásközt.
    Igaz, a nagyokos Tabak kitalálta, hogy én vagyok Mézesmózes, faszpapi meg híreszteli, hogy én ki vagyok innen tiltva, tehát az überhülyék is járogatnak ide, de ez a blog sok értelmes dologgal foglalkozott eddig és jó kis hiány pótló. Szóval verd ki a fejedből, hogy bezárod! :)

    Szebb napot!

    VálaszTörlés
  57. Szia Moto,

    nem szeretném bezárni a blogot, de vannak objektív körülmények is.. Egy jó cikk nagyon sok munkát igényel, és elég szűk a kapacitásunk, (sajnos döntően mézesmózesre illetve Kraftra kell hogy támaszkodjak, mivel nem 8 órás munkám van a hétköznapi életemben. egyébként nekik sem) ráadásul az új médiatörvény fenyegeti az ilyen kis blogokat is, ami azért meggondolásra érdemes változás...
    A szavazással rá szeretném venni az itt olvasgatókat, hogy legalább ilyen formában adjanak visszajelzést, hogy van-e egyáltalán értelme az erőlködésünknek. Láthatod, hogy bő egy nap alatt mindössze 15 ember érezte úgy, hogy megérdemel a felmérésünk két kattintást, pedig naponta átlagosan 300 és 600 közötti oldal letöltés van, néha több, ritkán kevesebb ami legalább 80-100 egyedi olvasót jelent. (Az Ycountert már levettem, mert nem akarom, hogy a továbbiakban bárki megnézhesse, hogy milyen IP-ről járnak az oldalon...)
    Azért ez a passzivitás mutat valamit, igaza van Mózesnek, mikor azt mondja hogy nincs nagy igény erre a műfajra. Ha pin@kat mutogatnánk, több ezren jönnének naponta...
    Nem akarok keseregni, de félig döglött ez a kis magyar társadalom, konkrétan egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan kommentelőt sodort ide a jószerencse, akinek mondanivalója is van cserébe az írásokért...

    Más:
    Ha valakinek kételye lenne, akkor elárulhatom, hogy senki nincs kitiltva a blogról. A blog rövidke élete során úgy alakult, hogy csak nagyon ritkán kell rendeznem "gondolat temetést", mert jellemzően normális hangvételben írnak az oldalra, amiért hálás vagyok.

    VálaszTörlés
  58. Velorex szerintem nem kéne ennyire komolyan venned az új médiatörvényt.
    Az internetet már nem tudják cenzúrázni, vagy szabályozni, max. lekapcsolni teljesen.

    Ezt a szellemet már kiengedték a palackból...

    A blogspot-on egyébként sokkal "durvább" blogok is üzemelnek, nem gondolom hogy a kis pornos múltú cenzor asszony pont a Velorex blogot fogja elkaszálni.

    VálaszTörlés
  59. Ne aggódj Kraft,

    nem fostam le a bokámat, de azért próbálok felkészülni a jövőre, hátha egyszer olyan sokan fognak itt írni-olvasni, hogy a cenzik is idetévednek.. :o) Jogi nyilatkozatunk is van már, bár egy ilyen nyúlfarknyi blogon még nem kötelező ahogy olvastam..
    Abban nem vagyok teljesen biztos, hogy nem lesz a jövőben a TV csatornák előfizetéses rendszeréhez hasonló internet -vagyis csak azt fogjuk látni, amit a nagytestvér látni enged, illetve amire előfizetünk- , de addig még sok víz lefolyik a Dunán..

    VálaszTörlés
  60. Az ide utolsó szewasztok tőlem nektek!

    Velorex, most nem válaszolok bővebben, mert már a szilveszteri hangulatomban vagyok, majd megbeszéljük jövőre! :) De szerintem nem lesz itt gond, nem a mi blogjainkra hegyezik a cerkájukat narancsék. Max kevesebbet holokamuzunk :)) Attól még tudja mindenki mi az igazság.
    Nah legyetek rosszak! Minden kedves bloggernek és olvasónak BUÉK!
    Jövőre folytk.köv... vagy megyünk a sittre. XD Kitugggya XD

    Üdv, Fehér Gábor (Mr.Moto)

    VálaszTörlés