2010. december 4., szombat

A Tudomány csak az érem egyik fele

 A NASA 2010. december 1-én bejelentette:"...egy az eddig ismertektől alapvetően eltérő biokémiai megoldást alkalmazó élőlényt fedeztek fel a Földön. Egy olyan baktériumot találtak, amely foszfor helyett arzént is tud használni szerves molekuláinak,  például DNS-ének felépítésénél. Link Ez azért nagyon érdekes, mert a biológusok zöme eddig úgy gondolta: a foszfor - amely úgynevezett elsődleges biogén elem  -nélkülözhetetlen az élőlények szervezetében. A felfedezés rávilágít arra, milyen keveset tudunk az életről, és módosíthatja a Földön kívüli élet utáni kutatás stratégiáját is."




Először is némileg másra számított az emberfia a "nagy bejelentéssel" kapcsolatban, ugyanis a - Hollywood által is rásegített -  földönkívüliekkel való riogatás, valamint a Blue Beam Project sokak szerint vélhetően valódi veszélyt tartogat, azonban ennek előkészítése láthatóan megfigyelhető hivatalos tudományos kutatói és régészeti szektorok mozgolódásában is. Valahogy meg kell alapozni a nagyobb bejelentéseket, megdolgozni a népeket -ez a tömegmanipuláció egyik elsődleges törvénye. Azonban van itt néhány érdekesség!

Vannak akik rendszerint jól megmosolyogják mostanában azt, amikor a  tudomány rácsodálkozik egy - egy új felfedezésére, és szinte már hetente  hangzanak el az olyan kifejezések mint: "milyen keveset tudunk az életről" "Teljesen téves az elképzelésünk a térről, időről" (lásd pl. itt: Link ) Stb. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a bebetonozott dogmák - mint mindig is - most is elkezdtek repedezni, sőt recseg-ropog az egész tákolmány. Másrészt jó  hír, hogy egyre többen vannak olyan gondolkodók, akik nem hajlandóak  elfogadni a tudomány jelenlegi állását, sőt az új bejelentéseket is kritikus szemmel nézik, megkísérelve kitalálni a mögöttes érdekeket (lásd pl. climategate botrány). Harmadrészt azért is érdekesek ezek a "rájöttek, hogy mennyire tévesek az eddigi elképzelések" mert ezek az elméletek szinte kivétel nélkül kezdik visszavezetni az emberiséget abba az irányba, amit legegyszerűbben csak egységnek, vagy egyensúlynak nevezünk. Ez pedig a tudomány és a spiritualitás egyensúlya. Az anyag és a szellem harmóniája.

Érdemes ezt az oldalt olvasgatni: Link Ahol olyan érdekes kérdéseket feszegetnek, mint pl. a "MI OKOZZA A VILÁGEGYETEM ŐRÜLETES DINAMIZMUSÁT?" Fontos kérdés, mert ma az a tévhit az uralkodó, hogy elegendő egy  képlethez hozzá biggyeszteni egy kis "t" vagy delta t szorzót, és ettől már  mozgásba is jön minden folyamat, amit leírtunk matematikai egyenleteinkkel. A kegyetlen igazság az, hogy ez egyszerűen nem igaz. ...és itt a csapda, ami (egyúttal) komolyságra is int minket, mert vélhetően teljesen alapvető (a legfontosabb) dologról van itt szó. Honnan ered az egész Univerzum  kezdeti mozgásmennyisége, anyagának belső dinamizmusa?
Egy ősrobbanás bevezetése  jó (és egyszerű) ötletnek látszott, mert egy robbanásról mindenkinek az a kép ugrik be, hogy bumm, és máris felszabadulnak az óriási energiák. Nem  igaz... Mi is tartja az időt mozgásban, (múlásban) vagyis mitől nyeri az idő a kiapadhatatlan dinamizmusát? Ha erre rájövünk, akkor ebből nagyon sok dologra következtethetünk még.
Azt mindenki tanulta, hogy az atomok roppant dinamizmussal bírnak, a fénysebességnél is gyorsabban perdülő atommagok körül elektronok keringenek. Dinamikájuk kifogyhatatlan. Ezt szó nélkül bebifláztuk, és elhittük. De mi tartja az atomokat ilyen évmilliárdokig tartó létezésben és dinamizmusban? Ez valahogy 'nem volt olyan fontos'. A tudományos magyarázatok között olyat is találtam, hogy az atomok folyamatosan egyre kisebbek lesznek, és innen nyerik a veszteség pótlására az energiát. Mint a piruettező korcsolyázók. Ez meggyőzően hangzik annak, aki nem szokta végiggondolni a dolgokat. Egyébiránt csak ötlettelen erőlködés....  Hogy miért van ez a hihetetlen dinamizmus az "anyagban"? Mert ÉL! A tudomány tehát nem képes mindenre kielégítő választ adni, mert hiányzik a duális párja, a szellemiség. Áshatnak akármilyen mélyre egyre mélyebb üregeket fognak találni... :) A hagyomány embere, az archaikus korban rendelkezett ezekkel az ismeretekkel, de az utóbbi néhány ezer év alatt teljesen eltolódtunk pusztán anyagi irányba. Jelenleg a kiegyenlítődés folyamata zajlik, ez nem kétséges, ezért is van minden héten újabb bejelentenivalója a tudománynak, mert egyre jobban nem érti a helyzetet! :)
Ha valaki esetleg ellentétet érezne a között, hogy itt egy propaganda, tömegmanipuláció megalapozása történik és a között, hogy ezek az elméletek valósak, és egyre inkább a szellem-anyag egyensúlyára mutatnak, annak végig kell gondolnia, hogy az eseményeket mindig is szerették irányítani. "Ha nem tudod irányítani, állj az élére" - ugyebár. Na ez történik most. Az elit próbálja megülni ezt a lovat is, hiszen a szellemi világ egyre erőteljesebben "betüremkedik" az anyagi világunkba, de ez csak gondolati szinten zajlik, hiszen mindig is itt  volt, csak elfeledtették velünk. A szellemi világ alatt kell érteni a hitet is természetesen.

Szóval számíthatunk egyre több érdekességre, ugyanis a nyúl ürege -végtelen. Szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy ne beleőrüljünk például az egyre kisebb és kisebb részecskék/alkotóelemek felfedezésére, hanem be kell látnunk, hogy az Élet makro és mikro irányban végtelen, és van egy nagyon fontos tulajdonsága: Elpusztíthatatlan.
És van egy másik fontos tulajdonsága is: Az élet mindig utat tör. Miért csodálkoznak akkorát a tudósok azon, hogy egy élőlény a környezetében nem találván mást, az arzént kezdi hasznosítani és beépíteni? Miért ismernénk az összes létformát, amikor még a saját bolygónkat sem ismerjük? :)
Vagy mondhatunk egy közelebbi példát is: állandóan azt halljuk, hogy mennyi méreggel etetnek minket. Az élelmiszereink tele vannak "az egészségre káros hatású" vegyi anyaggal. Ez így is van, ám figyelembe kell venni az Élettel kapcsolatos két alaptételt: elpusztíthatatlan, és utat tör. Ez a gondolatmenet elvezethet minket arra is hogy belássuk: az ember képes szinte minden körülmények között alkalmazkodni, a szervezete képes még ezeket a mérgeket is feldolgozni. Csak nézzük meg! Hiába a sok mérgezés,  mégis egyre több gyönyörűbbnél gyönyörűbb gyermek születik, nem beszélve a  női nemről. (A korabeli fényképek alapján) a száz évvel ezelőtti állapothoz képest ma elképesztően sok szép ember rohangál az "átlagos" társadalmi rétegekben is! Vajon hogyan lehetséges ez, amikor annyi vegyszerrel mérgeződnek? Ez talán nem azért van, mert az ÉLŐ ember - finoman adagolva - képes hasznosítani szülőbolygónk, a Földanya bármely anyagát? Porból lettünk...

Egyáltalán nem kell csodálkozni azon, hogy az Élet olyan utakat talál magának, amely a jelenlegi józan eszünk szerint lehetetlen. "Embernek ez lehetetlen, Istennek azonban minden lehetséges" - mondja az Evangélium is. Némileg azért vitatható azonban ez utóbbi kijelentés. Az ember számára - mint a Teremtés koronája - egyáltalán nincs lehetetlen. Felfoghatatlan lehetőségek rejlenek az emberi fajban, és ezt remélhetőleg egyre inkább belátja maga is, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy gondolatainkban, életszemléletünkben olyan paradigmaváltás következzen be, mely tulajdonképpen nem új, hanem visszavezet a régiek tudásához.
Az Egységhez.

TT

5 megjegyzés:

  1. Egy idő óta a NASA minden felfedezését Spielberg scifi módon előhírdeti, hogy minél nagyobb figyelmet keltsen fel a tömegmediában, de aztán a tudományos világon kívül mindenki csalódik, mert nem szenzációs földönkívüli életről van szó. Ezt azért csinálja a NASA, mert a gazdasági válság miatt egyre kissebb összegekkel rendelkezhet és már a működésképtelenség szélén van a szervezet. Például, négy hónap múlva már az utolsó űrsikló is ki lesz vonva a forgalomból és évekig már csak orosz vagy kínai járgányokkal lehet amerikai űrhajósokat juttatni az űrben. A NASA kutatólaboratóriumai 80% több, mint 40 éves és sürgős korszerűsítésre szorul... csak hogy nincs erre pénz. Az Obama kormány másfél milliárddal akarta bővíteni a már nagyon szűk NASA költségvetést, de a republikánusok októberi győzelme után ebből nem lesz semmi, sőt még az eddiginél is kevesebb lesz a borítékban. A NASA tehát nagyon pedáloz azért, hogy felkeltse a tömegek figyelmét a kutatásaira, mert ha nem sikerül neki több pénzügyi támogatást szerezni valahonnan, a jövő évtől már tömeges elbocsájtások kezdődhetnek a fantasztikus magas szaktudású technikusok és kutatók rangjaiban. Ez az egész jól mutatja, mennyire sikerült tönkretenni Amerikát az ultraliberális politikának az utóbbi években. Szomorú.

    mm

    VálaszTörlés
  2. Ha nem tudod legyőzni állj az élére.
    Elnézést a bakiért!

    TT

    VálaszTörlés
  3. Közben ilyesmire megy az amerikai adófizető pénze: http://www.popularmechanics.com/technology/military/news/pentagon-approved-a-flying-car

    mm

    VálaszTörlés
  4. Nibiru?

    http://index.hu/tudomany/urkutatas/2010/12/07/a_jupiter_sotet_ikertestvere_rejtozik_a_naprendszer_hatarvideken/

    TT

    VálaszTörlés