2010. december 13., hétfő

KARÁCSONYI MESE: A HÁROM VEZÉR ÉS A LÉLEK.

Lehet, hogy az államvezetés is művészet? Mindenesetre, nem minden nemzeti vezér művész. Mind ahogy csak az mondhatja magát művésznek, akinek van saját mondanivalója és ereje, illetve tehetsége azt kifejezni. Nemzeti vezérnek is csak az mondhatja magát, aki saját nemzetét szolgálja, nem pedig idegen terveket. Érdekes módon, a nemzeti vezér egy művészi előadás közben is felismerhető.

Nézzük csak:
Egy nemrég "leszerelt" (leszerepelt?) magyar "nemzeti vezér" előadása: >>> Video <<< Aranyos, ugye? Vagy talán inkább... "érdekes"? Egye fene, mondjuk, hogy "figyelemre méltó". Mármint a szakértők figyelmére. Igaz, már szakértők sem nagyon vannak Magyarországon, amióta  a pszichiátriára sincs pénz. Slussz-passz.

A jelenlegi vezérünk előadása (a videó harmadik percében kezdődik): >>> Video <<< Mintha valóban énekelne, ugye? Mintha... Mondjam azt, hogy "mintha valóban kormányozna"? Inkább nem mondok semmit, de azért gondolni még lehet, ugye? Fogjuk rá, hogy egyelőre még lehet. Gondolom hát.

Végül is, íme egy másik nemzet vezére, akit érdekes módon nem igen kedvel a mi jelenlegi vezérünk: >>> Video <<< Talán azért nem kedveli őt, mert a másik vezér valóban énekel, nem csak "mintha"? Vagy talán, mert az a másik valóban nemzeti? Ejj ejj, már megint hangosan gondolkodok... nem lesz ennek jó vége.

A táncos vezérünk nem énekel semmit, ő egyszerűen rángatózik. Egyszerűen, de nem igazán nagyszerűen. Inkább olyan... bábu-szerűen. Na jó, nem lehet mindenki Travolta. Ez a bábszínházas tánc előadás legalább egyértelmű, sőt még azt is rá lehet fogni, hogy "őszinte"... akár csak az öszödi beszéd. Ha felhörpintünk egy korsó dilibogyó pálinkát, talán még Travolta is eszünkbe juthat... a "Szombat esti láz"... nosztalgia, ha ránk száll... kissé olyan ez, mint az mszp szocializmusa: nem sok köze van a néphez, de azért lehet vele nosztalgiázni, nem igaz?

A "mintha énekelne" vezérünk azt "mintha-énekli" a "rendszerzáró bulin", hogy "Azok a boldog,szép napok, ég veled! Te nem tudod milyen jó nélküled." Vajon mi lesz a sláger a narancsrendszer záró buliján? Tudja-e új vezérünk, hogy a dicsőség jön, aztán megy... főleg ha közben nem tesz azért, hogy maradjon?

Hogy mit énekel a harmadik vezér? "Blueberry Hill" a dal címe. Klasszikus jazz. Kissé szomorú, de szép. Talán nem is ez a lényeg. Inkább az, hogy a rákos és vak gyermekek megsegítésére rendezett jótékonysági esten énekli. Ezért is kicsit szomorú a dal... de szép. Tudjátok miről énekel valóban ez a vezér? A lélekről... ami nélkül nincs sem nemzeti vezér, sem nemzet.

Áldott Karácsonyt minden jóakaratú embernek!

mézesmózes

22 megjegyzés:

  1. Arra célzol Mózes, hogy talán hamisan és még csak nem is szívből énekel a vezérünk? Vagy a hitelességgel lenne baj?
    Micsoda feltételezés... ehehe

    VálaszTörlés
  2. Orbánnak szerintetek melyik dal állna a legjobban?

    Lelke nem sok van, de az marha "nemzeti".

    Bár a videó fake, de szerintem találó :-)

    http://www.youtube.com/watch?v=krfHPenuxNU&feature=related

    Remélem Viktor így fog járni a nemzet "színpadán" is.

    Kraft

    VálaszTörlés
  3. Igen, Velorex és Kraft, ez a bejegyzés arról szól, hogy kezd kifogyni a LÉLEK a magyar "elitekből". Szerencsére, "lennt" még mindig sok lélek van, de már ott is kezdenek lenni aggályos tünetek. A példát mindig "fenntről" kell mutatni, Putyin ezt jól tudja. Tanulhatna tőle a magyar gőgős "elit". Például annyira megfájdulna a képviselők és a politikusok feje attól, ha minden évben egy havi bért átadnának egy karitatív gálán ahol legalább egyszer úgy találkoznának egymással, hogy nem kibelezik egymást? Ki is az, aki mostanában folyton "társadalmi egységről" hablatyol miközben vígan felvesz egy féltucatnyi olyan havi fizetéseket aminek a legkissebb is legalább 10x több, mint a magyar melós bére?

    mm

    VálaszTörlés
  4. A Lélek egy bizonyos szempontból olyan, mint az energia, vagy az anyag. Az összmennyisége állandó.
    Csak az nem mindegy kibe mennyi jut... Talán az sem biztos hogy jó, hogy egyre többen vagyunk itt a Földön, egyre kevesebb lélekjelenléttel (érdemes ezt a magyar szót ízlelgetnünk!).

    Nekem is az a véleményem, hogy aki tud énekelni, abba már szorult egy kis igazi lélek is - sajnos manapság nem becsülik meg a valódi tehetségeket. Érdemes végezni egy gyors összehasonlítást mondjuk a több százezres magyar népdalgyűjtemény, és a siratófal mellett mormogók között. :)

    Az elitek (bár ez így nem helyes kifejezés, mert a már így is magyartalan, de eleve többekre vonatkozó szót többesszámba tesszük, ezért nem helyes azt sem mondani, hogy médiák), szóval az elit szinte már teljesen lelketlen. Ők már csak anyag, meg némi rosszindulatú szellemiség.
    De senki sem menthetetlen! Még az elit sem!

    Isten áldd meg az elitet is!

    TT

    Velorex, cikk?

    VálaszTörlés
  5. Elkezdték kiemelni a zsidókat a vezetésből?

    http://index.hu/kulfold/2010/12/14/elhunyt_richard_holbrooke/

    Nem akarok elméleteket gyártani, de elég furcsák a körülmények, és az utolsó mondata sem éppen hízelgő az elit számára:

    "Abba kell hagynotok a háborút Afganisztánban"

    Remélem megfogadják az utolsó tanácsát.

    TT

    VálaszTörlés
  6. Eléggé csodálatos ez a Holbrook hír az indexben, TT. Egyelőre a nemzetközi mediában alig van szó Holbrook haláláról, arról pedig még kevésbé, hogy ezek lettek volna az utolsó szavai. Ha tényleg ezt mondta, sztem a globalista media el fogja próbálni hallgatni. Vajon honnan tudja ezt az Index?

    mm

    VálaszTörlés
  7. Tudat nélkül nem értelmezhető a lélek kifejezés sem. Honnan lehetne tudni, hogy az állatoknak van e lelkük?

    A tudatot rombolják nap, mint nap, és ez mérgezi a lelkeket is.
    Kár arról beszélgetni, hogy kinek van több, meg kevesebb lelke, ez így szerintem értelmetlen.

    Mózi cáfolj meg ha nem így van, te inkább szakértője vagy e témának.

    Kraft

    VálaszTörlés
  8. Kraft, ebben a bejegyzésben nem arról a "vallásos" lélekről van szó, ami túléli a test halálát. Itt a lélek egyenlő a szellemmel, vagyis a hazaszeretet, az empátia az elesett emberek iránt, a becsület, minden ami több a személyes hatalmi és anyagi érdekeknél. Attól van "lelke" a nemzeti vezérnek, hogy szolgálja népét, nem pedig ugródeszkának használja a dicsőség és az anyagi gazdagság felé. Ezentúl, attól is van lelke a vezérnek, hogy bátor. Bátorság és oda-adás nélkül nincs vezér, csak zsarnok. Ha pedig nincs nemzeti vezér, oda veszhet a nemzet is.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Mózes értem melyik "lélekről" van szó, én is arról beszéltem. És a mondanivalódat is értem.

    Nagyon nehéz ezt így megfogalmazni, nem is vagyon ennek a szakértője, de itt lehet tovább tekerni a dolgot, hogy sok jó lelkű ember van, de nem biztos, hogy jó vezetőnek és így tovább...

    Ha egy nemzet képtelen ellenállni, és egy általad leírt vezetőt "kitermelni" magából, akkor meg is érett arra, hogy leradírozzák a Földről.
    Ez a természet törvénye is. Tudod az erősebb kutya esete...

    Kraft

    VálaszTörlés
  10. Igen Kraft, most szerintem sincs vezére a magyar nemzetnek. Sőt, mitöbb, sok nemzet jár ebben a cipőben, mind azok akiket már bekebelezett az "új világrend". Egyébként, múltkor beszéltél az oktatás lezüllesztéséről és hát e-miatt sincsenek már nemzeti vezérek sok országban, hiszen egy gilisztákat termelő oktatási rendszerben nem igen fejlődhetnek ki nemzeti vezérek. Ezt persze jól tudják azok, akik egy "új világrendet" akarnak létrehozni. Az is egy nagy vizsga lesz Orbán számára a következő évben, hogy vissza fogja-e venni a magyar oktatási rendszert abból a gödörből, ahová vezette a szadesz vagy arra fog hivatkozni, hogy nincs mani és hagyni fogja tovább süllyedni. Lehet még tovább süllyeszteni, például ha a rendszert minden áron a leg gyengébb réteghez nyomja le (ez is része a cigány kérdésnek), hogy az is ugyan olyan mértékben tudjon (immár értéktelen) diplómákat gyüjtögetni.

    mm

    VálaszTörlés
  11. Így van Mózi, az ok-okozat szépen lekövethető napjainkig.
    Miért ilyen az oktatás, a média, az egészségügy, stb...

    A tervszerű leigázás, de ezt már mindenki tudja itt.

    Amihez Orbán hozzányúl azzal csak baj lesz, ez igaz az eü-re is és az oktatásra, alkotmányra, most éppen a magánnyugdíjak ügye.

    Aki még mindig tapsikol ezekhez, arra nem tudok mit mondani, mert csúnyát nem akarok írni.

    Ezért mondtam, hogy megérdemeljük, ha hagyjuk a teljes kifosztásunkat, életterünk elvételét.

    Jövőre katasztrófa lesz a mezőgazdaság helyzete, és Orbán még ebbe is beledöfi a kést. Több energianövény, kevesebb élelmiszer.
    Már csak a hülye nem látja, hogy mi folyik ebben az országban, mert akinek még van néhány agytekervénye, a mainsrteam médiából is leszűrheti, hogy mi a terv, nem kell hozzá összeesküvés elméleteket olvasni a neten.

    Csak már gondolkodni sem tudunk.

    Kraft

    VálaszTörlés
  12. Sok mindent felvetettetek, csak néhányra van időm reagálni:

    Mózi, az indexnek elég jó hírforrásai vannak, szerintem ebben az esetben igazat írhatott. Halála előtt sok gennyláda megbánja bűneit. Holbrooke pedig sok csúnya ügyben benne lehetett, és valszeg tökéletesen átlátta mit miért csinálnak. És rájött, hogy ezt abba kell hagyni.
    De az is lehet, hogy ez csak egy médiafogás, szépítés.

    Kraft, nem akarom szétválasztani, pedig a tudat (szellem) és a lélek az nem ugyanaz. Egyébként ha van kutyád, akkor tudod, hogy az állatoknak is van lelkük. Némelyiknek nem is akármilyen. Lélek, és lélek között van különbség hidd el. Az egyik ember lelkiismeretes, a másik lelketlen - a magyar nyelv szépen kifejezi.

    Egy jó lelkű ember akkor tud jó vezető lenni szerintem, ha kőkeményen szigorú, de következetes és kegyes is egyben. A leírások alapján Attila, Árpád, és Mátyás és talán Horthy áll ehhez a legközelebb.

    Kraft, az erősebb kutya esetére eszembe jutott egy sorozat, figyelj csak:
    Dínók - meteor - ember - vírus - ?

    Szerintem nem kell attól tartani, hogy a magyarságot leradírozzák a Földről, ez nem hinném, hogy valaha megtörténik. Vagy ha igen, akkor onnantól már nem emberiségről beszélünk.
    Jómagam ezen a túl erős nemzetben gondolkodáson már némileg túlléptem, szeretném ezt kissé lazábban felfogni, és a teljes emberi fajt, sőt minden élőt egy nagy családként képzelni el. Lehet, hogy utópia, de másképp már nem tudok tekinteni embertársamra. Ha nagyon bűnös egyént látok, inkább szánom, ez persze nem jelenti azt, hogy ne tudnék néha dühöngeni/gyűlölködni - hiszen ez is emberi vonás.

    A magyarság vezetői egyenlőre a mélyben vannak, búvópatakként. Szántai szerint a Pilisben, bomolhatatlan testben (olyan helyen mint a Nagy Piramis belső középpontja, mely tökélesen konzervál), és a megfelelő időben elő fognak jönni. Elég vad elképzelés belátom, de ebből a szempontból érdemes a Pálos rendről tudnivalókat felfrissíteni, kiknek életútja tökéletes párhuzamban van a magyar királyok és a magyarság sorsával. Ugyanis: amíg van Pálos rend, addig van magyarság.
    http://www.benkedesign.hu/?q=node/317

    TT

    VálaszTörlés
  13. Mozes, így visszanézve Viktorunkat, csak annyi szűrhető le, hogy retardált volt az már fiatalkorában is, figyeljétek a mozgását,arcmimikáját, mert nincs azzal semmi baj ha valakinek nincs jó hangja vagy nem tud táncolni, attól még lehet jó vezér. Ami Gyurcsányt illet az egy másik retardált, szerintem túl sok ez véletlennek, hogy két visszamardott gondolkodású egyént karoltak fel még a legek legelején Sorosék és bandája. Nagy ruttyanás lesz ennek a vége, egy petákot sem tennék fel egyik retardáltra sem, akik ráadásul még rivalizálnak is. Miben, hogy melyik hülyébb?megalkuvóbb, nemzet és hazaárulóbb? Össze kéne kötni őket és áthajítani egy zsinagógán.

    VálaszTörlés
  14. Ami Orbánt illeti, egy dolog biztos: már az elejétől szerepet játszik. Ezt a szerepet valszeg Soros írta, mivel ő az európai globalizáció kelet-európai "szakértője". Sztem, az elején nem volt még meghatározva, hogy Orbán vagy Fodor lesz a magyar újvilágrend főszereplője, vagyis a fidesz-király, de aztán ez hamar eldőlt és attól fogva Fodornak kellett vállalni a második szerepet, a szadesz-király szerepét. Gyurcsánynak is megvolt a maga szerepe, lényegében az, hogy tönkre tegye a magyar szocializmust és előkészítsen egy 2/3 helyzetet Vitya-királynak. Szal úgy tűnik, hogy ez a szent háromság -Orbán/Fodor/Gyurcsány- volt különösen megbízva az ország bedarálásával, az összes többi szereplő (Antal, Horn és a többiek) e-mellett csak másodszerepek voltak és az sem biztos, hogy ismerték a színdarabot saját szerepükön kívül. Amúgy engem sem az zavar, hogy Orbán nem tud énekelni, hanem az, hogy úgy tesz mint ha énekelne, közben csak a szája jár... ez jellemzi sztem az egész politikai pályályát is. Most az mondja, hogy sok idő kell ahhoz, hogy helyre hozza azt, amit a szocik elrontottak, de sztem még több idő kell majd helyre hozni azt, ami most lesz elqrva, például azzal a narancs alkotmányozással, ami lényegében egy "magyarosított" tükre lesz a liszaboni szerződésnek. Ez persze nem egy polkorrekt elemzés és az is lehet, hogy a narancs alkotmány szerint egy ilyen vélemény már "terrorizmusnak" fog számítani.

    mm

    VálaszTörlés
  15. Amikor már túl sok politikai témájú levéllel zaklatom a barátaimat, akkor az egyikük azt írja vissza, hogy:
    SZARNI RÁJUK!!!

    Nem is tudom... talán igaza van. Ha túlságosan belebonyolódunk, még a végén megzakkanunk. Kijelenthető, hogy megismertük a valódi helyzetet, látjuk a meztelen "királyt", mégegyszer nem tud átverni (sokunkat). Ez kellett, de most már talán nem érdemes azon rágódni, hogy így meg úgy vagyunk kifosztva és elárulva. Egyáltalán nem véletlen, hogy idáig jutott a magyarság, csak így járható az az út, mely visszavezet a szándékosan elfeledtetett Istenhez.
    Felejtsük el Orbánékat! Van más dolgunk is. Pl. kezdhetnénk azzal, hogy rendbehozzuk azt a emberi közösség-hálót, amit szétszaggattak. Erre érdemes több figyelmet koncentrálni, nem a politikusok f.szságaira. Szerintem. Nem érnek annyit, felejtsük el őket. Mert minél kevésbé törődünk velük, annál kevésbé vonzuk őket be a világunkba, annál kevésbé lesznek befolyásolói életünknek.

    TT

    VálaszTörlés
  16. TT

    ugyanezt tapasztalom azért nem küldök már semmi "új világrend" sztorit tovább a neten.

    Itt a kérdés már csak az, hogy az illető tudni fogja-e miért viszik vágóhídra, vagy nem tudja.
    Végeredmény szempontjából ugyanaz.

    Persze nagyon előnyére válna ennek az országnak, ha lenne itt egy gondolkodó tömeg, de ez egyelőre reménytelennek tűnik.

    Ettől függetlenül valamilyen szinten felmegy a pumpa bennem, ha valaki azt mondja, ne politizálj, úgy is mindegy, majd eldöntik helyetted!
    Igaz.
    Csak aki nem látja, hogy ez a gondolkodás hová vezet, az önző, mindezt azért mondja, mert neki még megy valahogy, ő kibírja így, de hogy mi lesz az unokájával?
    Ja az már nem olyan fontos.

    TT

    elég keveset gondolok a sárga csekkekre, de banyek minden hónapba jönnek. És egyre nagyobb összeg szerepel rajtuk.

    Nem értek egyet ezzel az ezoterikus baromsággal, hogy amire nem gondolunk, azt nem vonzuk be az életünkbe.
    Én ebben nem hiszek, ill csak részben.

    Ezt gondolom a Titok című filmből merítetted.

    Gazdag akarsz lenni? Hát gondolj rá! Folyton, minden nap, aztán gazdag leszel.

    Végülis...

    Kraft

    VálaszTörlés
  17. Ahogy mondod, Kraft, nem "politizálunk", hanem gondolkodunk. Manapság, aki nem ezt teszi, hanem hagyja magát sodorni az események medrében, vagy agyhalott vagy egyik csalódásból a másikba esik, ahogy a sztárpolitikusaink igéreteik sorra gyíkfinggá válnak. Egyre nagyobb lesz a gazdasági káosz, mert a jelenlegi rendszer egy zsákutca és ezért egyre nagyobb csalódások lesznek, ha nem próbálunk nyitott szemmel navigálni. Az sem árt, ha elgondolkodunk a leendő megoldásról, ami a nemzetet teszi előnybe a birodalommal szemben, mert így látjuk, hogy van megoldás és nem esünk túlságosan kétségbe. Az EU az utolsó birodalom és a szolgapolitikusaival együtt el fog tűnni a történelem pöcegödrébe hamarosan, akármilyen ügyes szlogeneket találnak ki a birodalom szolgapolitikusai. Ez azért van, mert a valóságtól nem lehet sokáig menekülni politikai szlogenek és propaganda hátán. A valóság például az állandóan növekvő munkanélküliség és nem csak Magyarországon, akárhogyan is sminkelik a számokat a pánikoló kormányok. Januártól a magyar munkanélkülinek kötelező lesz elfogadni bármilyen közmunkát, bármilyen diplomája is legyen, csak akkor fog kaphat kiegészítő munkanélküli segélyt. Nos, ez miben megoldás? Igazi állások ettől még nem lesznek és tovább fog növekedni a munkanélküliek száma. Ez csak azt tükrözi, hogy nincs már pénz egyszerre a munkanélküli segélyre és a közmunka financírozására. Nemsokára már arra sem lesz elég pénze az államnak, hogy a munkanélkülieket a közmunka keretből tartja fenn és akkor mi lesz? Válasz: RENDSZERVÁLTÁS. Nem kell feltétlenül forradalomra gondolni, maga a kemény gazdasi valóság (= nyomor) is elég lesz egy igazi rendszerváltást kikényszeríteni, különben anarchia lesz és akkor már a zeliteknek is annyi lesz.

    mm

    VálaszTörlés
  18. Így van Kata, ez egy adventi bejegyzés volt. Elsősorban a lélekhez szól, mert minden ami jó csak ott kezdődhet.

    mm

    VálaszTörlés
  19. TT, nem kötelező próbálni megérteni, hogy mi folyik körülöttünk, hogy milyen fából lehet a közel jövőnk meg ilyesmi. Én is szeretek kertészkedni, de ha kertészeti tanácsokat akarok, kertészeti lapon keresek inkább. Sajnos, egyre kevesebben hajlandók ébren maradni Magyarországon, ezért is sokkal többen olvassák a kertészeti vagy konyhareceptes lapokat, mint például ezt itt: http://magyardiplo.hu/kezdlap/305-a-koezkorhazak-eladok

    mm

    VálaszTörlés
  20. TT

    Ennél jobb választ én sem tudtam volna adni, mint ahogy Mózi megfogalmazta előttem.

    Nézd el lehet menekülni a valóság elől ideig óráig (több millióan ezt teszik most) de előbb utóbb eljön a pillanat, amikor nincs tovább, vagyis Mózi által említett zsákutca végére érünk.
    Akkor fog megtörténni az az eseménysorozat, amit Post csak a "nagy valami" néven emleget.

    Ennek nem látni a pontos forgatókönyvét, csak sejteni lehet, és ezt találgatjuk itt az oldalon is.

    Nézd TT, kidobhatod a TV-det, a számítógépedet, és kimehetsz kertészkedni. Lehet nem tudomást venni mindarról, ami történik, csak akkor ne csodálkozz majd, ha egyszer csak jön egy sárga csekk az önkormányzattól, hogy az ország felterképezése során a hátsó udvarodban haszonállat tartására alkalmas helyiséget fedeztek fel, így fizess "önellátási különadót".

    Ugye kikerekednének a szemeid és mit sem tudván semmiről, nem tudnád a dolgot elhelyezni a beszűkült koordináta rendszeredben!?

    Tudod TT egy ismerősömmel úgy nagyon nagy vonalakban szoktam beszélgetni erről a helyzetről, ami a glóbuszon, szűkebb környezetben Mo-n van. Hellyel közzel megérti felfogja, de mindig megkapom, hogy túl sok időt fecsérelek ilyesmire, túl pesszimista vagyok.

    Ezt egyébként már több emberkétől kaptam visszajelzésként, ergo lehet benn valami.

    Ettől függetlenül míg az ismerősöm inkább az x-faktorban leli örömét, és fogalma sincs arról, hogy miért veszít reálértékéből a nyugdíja, addig én bogarászom a cikkeket, olvasgatok, próbálok kikövetkeztetni dolgokat, ritkán több, gyakrabban kevesebb sikerrel, de mégis előrébb látok, mint egy "átlag magyar".

    Az RTL népéből idén is 60% az az arány aki a karácsonyt hitelből akarja finanszírozni.
    Áldásom rá. Sőt javasolnám nekik, hogy vegyenek fel szabadfelhasználású jelzághitelt és vegyenek akciós lapostévét, hátha ők is bekerülnek abba a közel 1 milliós embertömegbe, akiket jövő tavasszal kipakolnak a lakásukból.

    Mindez miért? Mert tájékozatlan idióták. Félre értés ne essék nem rájuk haragszom, hanem inkább értük, de akkor is dühös vagyok.

    Persze mit ér a düh, hatalom nélkül, lehet mondani.

    Jelen korunkban sok mindent lehet, csak a valóságtól elmenekülni nem. Ezt még pár száz éve meg lehetett tenni, de ma már nem, max egy lakatlan szigeten, ahová sokszor én is vágyom.

    Hát ezért "politizálunk" TT.

    Kraft

    VálaszTörlés
  21. Csak hogy fokozzam pesszimizmusom :-))

    Lassan nagyon aktuális lesz mindez, úgy a dallal együtt:

    http://www.youtube.com/watch?v=l9CsQHsoG6Y

    Kraft

    VálaszTörlés
  22. Kraft, csak egy kérdés: jobbá vált-e az életed azóta, hogy jobban megérted a folyamatokat, és a "jövőbe látsz"?

    Mert nekem nem...
    Az a nagy büdös helyzet, hogy még azon a szakaszon is túl kell lépni, amiben most vagy. Gondolkodol, tudatosan élsz, elemzel, meglátod a miérteket. Jó. Viszont ez a képesség (szint) padlóra küld - ez természetes. De van tovább! Mindannyiunkon végigmennek ezek a szakaszok.
    Egyesek szerint a hit és a remény veszélyes dolgok, mert hitegetik az embert, és még szarabbul esik a bekövetkezett pofon. Nézd, lehet, hogy most meglepődsz, de nálam pessszimistább ember talán nincs a környezetemben, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne másokat felemelni időnként.
    Mitől jobb, ha minden percben azon síránkozunk mekkora szar a helyzet? Na nem akarom én sem rózsaszínben feltűnteni a rákos elburjánzást, csak igyekszem a helyzetet elfogadni, és tenni valamit, ami jobbá teheti. Nem könnyű ez a feladat.

    Hidd el, az elitnek ugyanúgy hatalmas feladat ezt a több milliónyi és exponenciálisan növekvő politikailag éber tömeget irányítani, és megnyugtatlak, hogy nem fog sikerülni. Többé már nem. Elvehetnek nagyon sok mindent tőlünk ez tény, azonban ha egyre többen leszünk, akik pozitív energiákkal töltik fel a rendszert, annál kevésbé fognak működni az aljas módszereik.

    "Azért nem tud minden rosszakarat megvalósulni, mert sokszor jó embereken akarják kereszülvinni"

    Az ellátórendszerek mint az egészségügy, vagy az élelmiszeripar, a nyugdíj, stb. nagy valószínűséggel be fognak dőlni, ez világosan látszik a folyamatokból. No de hát nem épp ezt akarjuk? Hát nem az a cél, hogy ez a korrupt aljas nagy kakás vödör végre kiboruljon, hm? Dehogynem. Csak az nem mindegy milyen gyorsan történik a váltás, és hogy kik irányítják.
    MEg kell próbálni a lehető legjobban függetlenedni a rendszertől, de úgy, hogy az emberi közösségedtől ne távolodj el.
    Nem egyszerű a feladat, de miért kellene feladnunk, vagy elhiggyük a véleményformálók által súgalmazott világvégét??

    TT

    VálaszTörlés