2010. december 1., szerda

WIKILEAKS = NEOKON?

Tele van a nemzetközi és főleg amerikai sajtó a "kiszivárogtatott" diplomatikus titkocskákkal. Ha másra nem is, az egész alkalmas lehet felkavarni bizonyos közvéleményeket, például Amerikában, az arab világban, Koreában és Kínában. Lehet, hogy Wikileaks egy "psy-ops", vagyis egy pszichológiai hadművelet? Bizony lehet. Eddig lényegében az arab-iráni kapcsolatok, Pakisztán, Afganisztán, Kína és Korea körül forog az ügy. 

Arab országok és Irán.

Kiderül, hogy a szaúdi királyság szerint Amerikának le kell "vágni az iráni kígyó fejét" (= Ahmadinejad rezsim), mert az veszélybe sodorja a békét. Azt is megtudjuk, hogy Egyiptom, Abu-Dhabi, Bahrein és az Egyesült Arab Emirátusok vezetői szintén így nyilatkoznak Amerika felé. Mivel ezek az országok lakosságai sokkal inkább Iránnal szimpatizálnak, mint Amerikával, a kiszivárogtatások akár polgárháborús helyzeteket is eredményezhetnek... ami viszont jól jönne most az amerikai globalistáknak, azaz a "neokonoknak". Ugyanis, ha komolyabb zavargások törnek ki az arab világban, a neokonok által irányított amerikai sajtó ezeket természetesen az "iszlamista terrorizmus" számlájára fogja írni és azt szajkóztatja majd, hogy fokozni kel az "terror-elleni háborút", különben veszélyben van a demokrácia és egyben Amerika energetikai ellátása is. Bin Laden is kikerülhet ismét a mumus-szekrényből és akár egy nukleáris merényletet is ígérhet a hiszékenyebb amerikaiaknak. Jelenleg a neokonok szénája vacakul áll az amerikai közvéleményben sőt mi több, az Obama kormány igyekszik (többé-kevésbé sikeresen) kivezetni Amerika szekerét a "terror-elleni háború" zsákutcából. Különösen fáj a neokonoknak, hogy Amerika még nem bombázta le Iránt és Wikileaks segítségével azt remélhetik, hogy az amerikai közvélemény és a szenátus manipulációjával sikerül rákényszeríteni az Obama kormányt erőszakkal megdönteni az Ahmadinejad kormányt.

Pakisztán.

Megtudjuk, hogy a pakisztáni kormány nem engedi Amerikát irányítás alá venni nukleáris létesítményeit, mert ezt nem fogadnák el a pakisztáni muzulmán tömegek akik ezáltal az iszlamista ellenzék mögé állhatnának. Ezzel az információval úgy tudják manipulálni az amerikai közvéleményt és a szenátust a neokonok, hogy az általuk irányított sajtón keresztül rámutatnak a pakisztáni atombombákra amiket ugye a pakisztáni iszlamisták megszerezhetnének egy puccs folyamán. Wikileaks segítségével azt remélhetik a neokonok, hogy az amerikai közvélemény és a szenátus manipulációjával sikerül rávenni az amerikai kormányt pakisztáni területre terjeszteni a háborút az ott lévő iszlamista erők megsemmisítésére. Ez azért fontos a neokonok számára, mert rájöttek, hogy semmiképpen sem szerezhetik meg Afganisztánt a szomszédos pakisztáni iszlamista bázisok megsemmisítése nélkül, ami viszont gyakorlatilag egy újabb háborút igényel, újabb csapatokkal és persze újabb dollárokkal.

Afghanisztán.

Megtudjuk, hogy az afgán elnök Hamid Karzai őrült, kormánya pedig velejéig korrupt. Ezzel az információval úgy tudják manipulálni az amerikai közvéleményt a neokonok, hogy kimagyarázzák vele az amerikai kudarcot Afganisztánban és egyben megcáfolják azokat, akik szerint Amerika nem képes bevenni az országot, mint ahogy Oroszország sem volt képes rá. Vagyis, e logika szerint, Amerikának elég lenne kicserélni az afgán kormányt és persze még több pénzt fordítani erre a "keresztes" hadjáratra. Jelenleg tele van az amerikaiak hócipője az eredménytelen afgán háborúval és főleg azzal, hogy az amerikai adófizető seggéről is lehúzza a bőrt miközben Amerikában nő a nyomor. Wikileaks segítségével azt remélhetik a neokonok, hogy az amerikai közvélemény és a szenátus manipulációjával sikerül rávenni az amerikai kormányt még több pénzt költeni az afgán háborúra, ami a neokonok szerint megnyerhető.

Kína és Korea.

Legutoljára azt tudtuk meg (Link), hogy a kínai vezetőség gyakorlatilag elvesztette az irányítást Észak-Korea felett és egy háború elkerülése érdekében nem is akadályozna meg Korea egyesítését bizonyos feltételek mellett. Ez információ kiszivárogtatása veszélyes lehet Kína számára, mert nem tudni mit fog kiváltani a kínai kommunista párt kemény magjában. Mindenesetre, a neokonok nagyon örülnének, ha sikerülne Wikileaks-nek kukacot ültetni a kínai kommunista párt almájába. Ez a kiszivárogtatás akkor is jól jön nekik, ha erőszakkal akarják bevenni Észak-Koreát, mivel attól félnek sokan Amerikában, hogy ez háborút jelentene Kínával. Ugyanis, a kiszivárogtatott információk azt sugallják, hogy Kína nem hajlandó fegyveresen támogatni Észak-Koreát egy esetleges koreai háborúban. A neokonok tudják, hogy csak Kína áldásával lehet békés az előbb-utóbb bekövetkezendő koreai egyesítés, vagyis cserében Amerika többé nem használhatja Koreát ballisztikus rakéták és nukleáris tengeralattjárók bázisának. Ezért elképzelhető szerintem, hogy a neokonok inkább háborúval akarják egyesíteni Koreát és talán az sem zavarná őket, ha ettől egy amerikai-kínai konfliktus törne ki. Wikileaks segítségével azt remélhetik tehát a neokonok, hogy az amerikai közvélemény és a szenátus manipulációjával sikerül rávenni az amerikai kormányt háborút indítani dél-koreai szövetségével Észak-Korea ellen.

Hogy mennyire lesz hatásos a Wikileaks fegyver a neokonok kezében, a következő hónapok során fog eldőlni. A legrosszabb esetben még több háború lesz, a legjobb esetben pedig bele fog törni a neokonok méregfoga.

mézesmózes

A történet margójára:


Velorex

57 megjegyzés:

  1. Nem beszéltem össze Mózessel, de azt hiszem sikerült a WikiLeaks lényegét kivesézni ezen az oldalon.
    Mózes más megközelítésből nézi az ügyet, amiben szintén elgondolkodtató kijelentések vannak.

    Azt hiszem az FN adta ennek az egésznek azt a címet, hogy a "Globális őszödi beszéd".

    A sajátunknak tudjuk a végkimenetelét, a Wiki ügynek, főleg hogy folytatódni fog, még egyelőre nem.

    VálaszTörlés
  2. Ez lemaradt az előző linkelésből,bocsi.
    WikiLeaks founder Julian Assange on most-wanted list

    Interpol has placed the Australian-born founder of WikiLeaks on its most-wanted list after Sweden issued an arrest warrant against him as part of a rape investigation.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon egyszerű a dolog: ha a nyugati globalisták számára annyira nagyon veszélyes információk láttak volna napvilágot, akkor egy keddi napi Blikk 9. oldal lap aljánál tovább nem jutott volna a hír... De így, hogy minden félórában dübörög a médiagépezet ezzel kapcsolatban, így nem lehetnek kétségeink a célok tekintetében.

    Szerintem a hattyú-halálát láthatjuk kibontakozni.

    TT

    VálaszTörlés
  4. TT, azért is beigazolódik a neokon magyarázat, mert az izraeli kormány tegnap nyilatkozott és nagyon meg van elégedve. Szerintük a Wikileaks "kiszivárgások" tökéletesen igazolják az álláspontukat, miszerint még az arab világ számára is Irán a veszély, nem pedig Izrael. Köztudottan, az amerikai neokonok és az cionisták már évek óta egymásban kapaszkodva tolják a szekerüket.

    Hozzá fűzhettem volna a fenti íráshoz, hogy a Wikileaks információk szerint a palesztin Fatah örül minden olyan izraeli akciónak, ami a Hamaszt tépázza. Ez valszeg igaz, de eddig nem voltak nyilvánosak a Fatah vezetői névszerinti nyilatkozásai izraeli tárgyalásokban. Ez egész biztosan egy háborút fog most indítani a két palesztin csoport közt.

    mm

    VálaszTörlés
  5. "az Obama kormány igyekszik (többé-kevésbé sikeresen) kivezetni Amerika szekerét a "terror-elleni háború" zsákutcából"

    Te ezt elhiszed??? Esze ágában sincs semmi ilyesmit tenni. Nézd csak meg, hogy Obamat tök ugyanazok a szervezetek támogatták mint Busht. Az egész csak színjáték. A hangszín változik, a politika marad.

    VálaszTörlés
  6. Kérdés már csak az, hogy a fent említett országok, és szervezetek mennyire veszik komolyan a WikiLeaks ügyet, illetve vezetői számára tartalmaz-e új információkat, hiszen mindegyiknek megvannak a maga hírszerző csatornái.

    Magyarán hagyják-e magukat felültetni a provokációnak.
    Véleményem szerint Kína és Oroszország biztosan nem.
    Attól tartok ők sokkal többet tudnak az USA piszkos játékairól, mint amennyi itt a WL-ben nyilvánosságra került.

    Kraft

    VálaszTörlés
  7. Nem a vezetők a "célpont", Kraft, de még az amerikai szenátorok nagy része sem tud sok mindenről.

    mm

    VálaszTörlés
  8. A "pszichológiai hadviselet" szinte mindig a tömegeket célozza hogy aztán a tömegek nyomást gyakoroljanak az eseményekre és/vagy a politikai döntésekre. Magyarország is jelenleg egy jó példa erre, ha rágondolunk. Jó éjt.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Már értem a gondolatmeneted.

    Jó éjt Mózes

    Kraft

    VálaszTörlés
  10. Misi, ez még csak a kezdet. A narancs kormányciklus nem fog elmúlni anélkül, hogy vissza ne lássuk azokat a bőrkabátos bácsikat, akik az éjszaka közepén szeretnek különösen becsengetni. Benne lesz a narancs alkotmányban is, hogy amennyiben vki nem teljesíti a "polgári kötelességeit", nem is lehetnek alanyi polgári jogai. Volt valah állítólag egy húsdaráló egy Dunaparti pártház pincében, ma már az sem lesz szükséges miután 2-3 halottas cseppfolyósító központ létrejött az országban: nappal a halottakat, éjjel pedig a rendszer ellenségeit lehet majd cseppfolyósítani. Orwell scifi? Nem kell már sokat várni, hogy megkapjuk a választ.

    mm

    VálaszTörlés
  11. Szia MM!

    Időnként elgondolkodom, hogy milyen mesterien látnak előre mindent. Hogyan forgatják visszájára azokat a jogos igényeket, amik a jó szándékú emberekben felmerülnek. Ez itt a pokol!
    "Hazug az, kezdet óta."
    A cikk kapcsán azon is elgondolkodtam, hogy a nagy, alternatív utat próbáló nemzeteknek egy táborba kéne tömörülni. Ehelyett egy nagy háborús konfliktusban úgy tűnik Oroszország nem fog Iránnal és Kínával egy oldalon állni.
    Pedig hármunknak együtt ütőképes ereje lenne.
    Vajon hogyan osztották meg őket? Nyilván ott vannak mindenhol az elit pártiak is.
    Ázsiai Unió?
    Ázsiában is mindkettő úr akar lenni?

    VálaszTörlés
  12. Szerintem nincsenek ők megosztva, Misi, nagyon is együtt működnek, különösen a gazdasági téren, háborút meg nem akarnak és ezért igyekeznek mindent megtenni, hogy ne is legyen. A nyugati mediákban persze mindennek nyoma sincs, azért van olyan érzésünk ide át, hogy nincs összefogás a Rockefelle.Rothschild újvilágrendi tervek ellen. Ezek a tervek jelenleg nagyon is rossz passzban vannak de sajnos mi a Rockefeller-Rothschild területeken élünk és az ő tervük befuccsolása egyelőre a mi hátukon csattan.

    mm

    VálaszTörlés
  13. Olvasok egy könyvet az a címe : "Hazug emberek - A gonoszság lélektana".

    Jó kis könyv. Egy keresztény pszichiáter írta M.Scott Peck. (Az úttalan utakon című könyve is nagyon megfogott)

    Gondolkoztam, hogy hogy működhet ez a dolog és azt hiszem sejtem:

    Aki rájön valamire az arra is rájön egyúttal, hogy rengeteg ember álom világban él. Nem látják a valóságot ezért nagyon sebezhetőek. És ilyenkor ezeket az embereket a rossz a hatalmába keríti. Lehet, hogy eredetileg nem is gonoszok (annyira) de mikor látják, hogy temérdek potenciális áldozat van akit kirabolhatnak, akin élősködhetnek akik kisemmizhetnek, megalázhatnak, akkor ettől megmámorosodnak. elvakulttá lesznek. Úgy gondolkoznak : "Ezek birkák. Hülyék! Ostobák! megérdemlik a sorsukat. Kihasználom őket amennyire csak lehet".)

    A rossz és a jó tulajdonképpen egy belső döntés kérdése. Egyikre sincs kényszer. Akármelyiket is választhatom. Csupán a következményekben van különbség. A rosszat választani a könnyebb út. De az eredménye mindig gyilkolás és pusztulás. Ez a választás kezdetben talán ésszerűbbnek tűnik de élet ellenes.

    Aki ezt választja csak a felszínt látja. Nem lát mindent (holott azt képzeli magáról)

    Gyáva a nehéz úthoz. És gyenge.

    A gonosz emberek legbelül legtöbbször mérhetetlenül gyávák és gyengék - ezért nem képesek a lemondásra , a szenvedésre és a nehezebb út választására. Életük csupa félelem és szorongás.

    Ez lehet az oka annak, hogy ilyen sok kiszolgálója van ennek a sátáni rendszernek. Csupa gyáva beszari alak. Akik félnek az igazsággal szembe nézni.

    Most a sátánistákról nem beszélek - akik Lucifert tekintik istenüknek - az egy másik kategória. Azok már tényleg pszihopatikus esetek. Teljesen kifordítva gondolkoznak a világról. Értékrendjük az ellentéte a természetesnek.

    Csak gondoltam leírom a gondolataimat.

    Persze a "gonosz" emberek tök átlagosnak néznek ki. a gyávaságuk nem látszik. De a cselekedeteikből ki lehet következtetni...

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  14. Hát persze, hogy így van ez, bukovinai. A pszichopaták mellett sok olyan ember is kerülhet látszat-hatalmi pozícióba a jelenlegi "újvilágrendi" rendszerben, aki túl gyenge, hogy ellenáljon a csábításnak és a megfélemlítésnek is. Gyenge akaratok, gyenge morális értékek, ebből gyakran olyan anyag is keletkezik (esetleg egy kis rágesítéssel), amivel ráadásul zsarolni is lehet ezeket az embereket. Persze a pszichopatát nem kell megfélemlíteni, sem zsarolni, mert az mindig kilóra megvehető és sosem fog törődni a szenvedéssel, amit a rendszer okozhat a "pornépnek". Ezért elsősorban mindig és mindenkor a pszichopaták az ember-ellenes rendszerek kedvenc szolgálói.

    mm

    VálaszTörlés
  15. Vajon mi lesz pontosan ebben a feljelentésben?

    http://kuruc.info/r/2/70559/

    VálaszTörlés
  16. Úgy látszik a magyarországi képviselők vagy nem értik még miért van ez a vikibotrány, vagy nem beszélhetnek róla nyíltan - na vajon melyik lehet?

    Szerintem Volner nem érti, Németh Zsolt meg csak parancsvégrehajtó. Íme:

    http://kuruc.info/r/34/70544/

    A lényeg 6:48-tól hallható. Globáléknak szokásuk olyan terveket készíteni, melyekkel több legyet is üthetnek egy csapásra, lásd 9-11:
    - megfélemlítés
    - invázió indok
    - energetikai-szellemi rituálé (tömeges lehangolás)
    - stb.

    A vikiról már szintén megállapítottunk pár dolgot:
    - megfélemlít, káoszt teremt
    - besározza a keleti nemzetek jóhírét
    - eltereli a figyelmet
    és most Németh államtitkár "úr" szájából elhangzott a lényeg:
    1. probléma: kiberbűnözés
    2. javaslat: szigorítani kellene a netet
    3. megoldás: internet cenzúra!

    TT

    VálaszTörlés
  17. Szebb napot!

    Biztos naív vagyok, de én már sokszor felsültem az összeesküvés elméletek gyártásában. gondoltam mindenre, csak néha arra nem, hogy a válasz általában nagyon egyszerű. Épp ezért ebben az esetben is azt gondolom, nincs a háttérben semmi, csupán hozzájutott a WikiLeaks az anyagokhoz, azok meg lehozták. semmi előre kitervelősdizés, csupán felrakták a netre, oszt kész.

    szebb napot!

    VálaszTörlés
  18. Velorex, ezek szerint van jobbikos anyag is a W-ben. Az vajon mi lehet?

    TT, ez az internet cenzúra már agyonrágott csont. Garantálom neked, hogy nem lesz cenzúra, hanem olyan jogszabályok amelyekkel anyagilag és társadalmilag padlóra lehet vágni a "politikailag nem-korrekt" polgárokat az "antiszemitizmus-rasszizmus-gyűlöletkeltés", az "állambiztonságveszélyeztetés", a "személyzaklatás" és egyéb "terrorizmusra uszítás" jegyében. Azt is megmondhatom neked, hogy ez már beindult, pl blogmegfigyelés, blogprovokálás és névlisták készítése formában és 2011-ben várhatóak az első lecsapások. A "bőrkabátosok" is megvannak már, ezért kellett létrehozni a "Tékát" (Terrorelhárítási Központ), csak várják az új Alkotmányt, hogy akcióba léphessenek.

    Azért sem lesz internet cenzúra, mert a következő időszakban arra lesz felhasználva a net, hogy az "alternatív" blogok és hírportálok megfigyelésével fel legyen térképezve a "politikailag nem-korrekt" magyar kis világ miközben párhuzamosan és diszkréten "ki lesznek kapcsolva" az így felderített egyének. Ez az "új világrend", welcome on board, folks! :)

    mm

    VálaszTörlés
  19. Moto, a röhej ebben, hogy ez nem összeesküvés elmélet. Egyszerűen így működik a manipulációra épülő modern hatalom.
    1. Kreál egy problémát (lövöldözik egy egyetemista)
    2. Javaslatok születnek, ez a szakasz a tömegek gondolatainak beadagolása (szakértők megállapítják, hogy szigorítani kellene a civil fegyvertartást)
    3. Megoldás (törvénnyel szigorítják az otthoni fegyvertartást).
    És az egész honnan indult ki vajon? Indokot akartak találni egy ilyen törvényhez.

    Így működik nagyban is - szerintem. Nincs ebben semmi összeesküvés, ez egy jól bevált mechanizmus.

    TT

    VálaszTörlés
  20. Nagyon naív vagy, Moto. Jó neked.

    mm

    VálaszTörlés
  21. Egyébként, Moto, te nagyon nem jössz be a zújvilágrend képbe, mert azzal, hogy folyton lángszórózod a Postablogot, megakadályozod, hogy minél több palimadár gyűljön össze azon az ágon, hogy aztán ők is listára kerülhessenek. Motokám, elijeszted a vadat ám és ennek biz nem örülnek odafenn :) persze csak viccelek csak viccelek hehe..

    mm

    VálaszTörlés
  22. Hát...ez a wikileaks annyiban azért mindenképpen fura hogy valahogyan hozzá jutott ehhez a rengeteg anyaghoz...kérdés hogyan...

    VálaszTörlés
  23. Bizony Mantis, több százezer titkosított dokumentumokról van szó, amelyek ráadásul sok hívatalos forrásból származnak. Ilyesmit nem képes begyüjteni egy ember, de még egy csapat sem ha nincs mögötte egy nagy kaliberű titkos szolgálat. Ráadásul, ha az amerikai háttérhatalmat tényleg zavarna az ügy, már rég lekapcsolták volna Assange-t, hiszen olyannyira nem bujkál, hogy interjúkat is ad.

    mm

    VálaszTörlés
  24. Természetesen én se úgy gondoltam, hogy valaki kinyitott egy sublót fiókot, oszt nesze ott az összes agyag és rakjuk ki a világhálóra, csupán, azt gondolom, hogy nem kell nagyon összekombinálni sosem a dolgokat, mert majdnem mindenre pofon egyszerű a válasz. Mint ahogyan azt az élet már sokszor bebizonyította.

    VálaszTörlés
  25. Moto, ha minden "pofon egyszerű" lenne, akkor nem lennének titkos szolgálatok, nem lenne pszichológiai hadviselet, nem lenne dizinformálás és elvégre nem lenne "új világrend" sem, de talán valóban létezne a Mikulás és valóban szép lenne az élet, nem csak a Milkacsoki reklámokban.

    mm

    VálaszTörlés
  26. Én mondom nektek, az egész mögött kerecsen áll. Ő mozgatja a szálakat. A télapóról meg szálljatok le, mert épp tegnap tudtam meg, hogy nem is létezik, én meg sírógörcsöt kaptam.

    VálaszTörlés
  27. De vajon ki áll kerecsen mögött? és ha télapó nem létezik, ki tömte meg szaloncukorral a papucsomat? ennyi homályos titok már az agyamra megy, inkább megyek vissza tűzifát aprítani, állítólag a jövő héten ismét tél lesz.

    mm

    VálaszTörlés
  28. A Télapó létezik. Ez a fedőneve annak a - vélhetően a róccsildok finanszírozásában működő - nemzeteken átívelő hipertitkos csoportnak, mely keleten Télapó néven, észalon Jolopukki, nyugaton Nikolaus néven, Holliwoodban Télapu néven, és van ahol Milulás vagy Szent Miklós néven fut. Ennek a csoportnak annyira homályos az eredete valamint az ügyletei, hogy igazából senki sem tudja hányan vannak, honnan szerzik be az árut, s hogyan juttatják el MINDENKIHEZ!
    Súlyosbítja a veszélyt az is, hogy a csoport tagjai MIND egyformák! Nehéz ügy, és aki ezt a titkot megfejti, az olyan ősi titkot fog megismerni, mely azonnali csokimérgezést von maga után.

    :)

    TT

    VálaszTörlés
  29. Hát ez borzasztó! Egyenesen katasztrófa! Akkor ezek tennoristák! De, ha most azt mondjátok, hogy a Jézuska se létezik és nyuszi sincs, én most azonnal átmegyek a postacomra és Imrének bevallom, hogy szeretem!

    VálaszTörlés
  30. A télapóról van egy nagyon jó cikk a hajnalhasadas oldalon.

    Érdemes elolvasni. hogy mi módon mennek a csűrés csavarások. Egy jó dolgot hogy csavarnak ki háromszor és hogy használják fel mégis negatív célokra.

    Tanulságos.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  31. Egy ideje próbálom leszoktatni a családomat a húsvéti csokitojás és a mikulási csokitélapó ajándékozgatásról, sőt a karácsonyi őrületről is, mert ezeknek az ünnepeknek nem erről kellene szólniuk. Ha az ember nem is hívő, akkor is pl. Karácsonykor pont az ellenkezőjét kellene csinálni mint amit most teszünk, és inkább visszavonulni kellene kicsit. Elcsendesedni.
    Vannak sikereim, de nem teljes még...

    TT

    VálaszTörlés
  32. Karácsony ? jó az. Egy csomó felvilágosító anyagot tudok adni ajándékba :P És nem kérdezhetik, hogy ezt miért adom :D

    Könyveket, CD-ket, filmeket írásokat. Gyerekeim ezt kapják tőlem idén. Meg a húgom is (barátnőm is) egyszóval fel kell fedezni a lehetőségeket a hátrányban.

    Nekem ez az ajándékom. Másoknak is ajánlom a figyelmébe. Egy remek alkalom mikor a hozzánk tartozókat felvilágosító anyagok tömkelegével tudjuk ellátni. Előbb-utóbb úgyis megnézik, elolvassák, stb.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  33. Üdv mindenkinek!

    Nem olyan régen találtam rá az oldalatokra és nagyon jónak tartom az eddig olvasott cikkeket, csak így tovább!
    Nekem ami fura volt legelőször a WL-be, hogy abszolut piacvezető lapoknak adták le a "titkos dokumentumokat". Érdekes módon minden további nélkül kiszivárogtatták, pedig aztán egy New York Times mögött sem a jóérzésű amerikai emberek állnak ebben biztos vagyok. WL egy újabb terméke az információs hadviselésnek.

    moonlight

    VálaszTörlés
  34. Üdv. moonlight. Jó a megfigyelésed és azt is lehet hozzá fűzni, hogy az amcsi diplomaták akiknek a kompromittáló kijelentései szerepelnek a W. "kiszivárogtatott" anyagokban gyakran nagy támogatói a cionizmusnak ami közbena haszonélvezője is ezeknek a "kiszivárogtatásoknak" az amcsi neokonokkal együtt. Az Obama kormány viszont csak azt szüreteli az egészből, hogy egyre többen követelik a lemondását. Ergo...

    mm

    VálaszTörlés
  35. Még hogy nem vagyunk figyelve :) Az előző kommentemre ezt a "véletlenszerűen generált" jelszót kellett beírnom: CONSULAT.

    mm

    VálaszTörlés
  36. Üdv Mózi. Jó újra olvasni a gondolataidat, mégha a Jobbik-témában nem is értünk teljesen egyet.
    Obamás, Amerikás témához->
    Az amerikai és magyar politikai élet között meglepő párhuzamokra lehet bukkani(kicsit délibábos, de szerintem van alapja).
    Amerika: 8 év szörnyű Bush-kormányzás után jön a "remény", hogy majd Obama mindent helyre tesz és minden jó lesz, majd az ígéreteivel ellentétesen cselekszik, és ő is a FED-et szolgálja ki.

    Magyarország: 8 év MSZP-uralom után már közutálatnak örvendenek Fletóék és a szintén nem túl okos tömeg kétharmados többséget ad Orbán kezébe úgy, hogy neki csupán pár hangzatos parasztvakítást kell bevetnie(adócsökkentés és társai). A választások után persze narancsékról is lehull a lepel az értelmesebbek előtt és persze az előzetes ígéretekből sem váltanak be nagyon semmit sem. A recept ugyanaz.

    moonlight

    VálaszTörlés
  37. Moonlight, szerintem van egy különbség. Orbán mindig is az európai globalisták embere volt, Obama pedig valóban az amerikai nacionalisták embere és nem a globalistáké. El sem tudjuk képzelni, milyen nehéz más irányba állítani Amerikát miközben az amerikai háttérhatalom kezében van szinte minden hatalmi eszköz.

    mm

    VálaszTörlés
  38. Ja pont ma tűnt fel nekem is, hogy érdekes módon a honlap vezetőjét veszik őrizetbe, de pl. a Guardian-t nem, pedig az minden nap hozza le a viki infóit... :) Ezek szerint csak jó, és csak érdeke valakinek ott a felső körökben, hogy kiszivárgott a dolog.

    TT

    VálaszTörlés
  39. MM

    Nekem meg azt kellett beírnom hogy "MODLZ"

    Fussunk az életünkéééért!!!!!!!!! :D:D:D

    VálaszTörlés
  40. Egy amerikai magyar meglátása:

    http://jovonk.info/2010/12/08/wiki-sundstein-avagy-keresd-zsidot

    Kicsit erőltetett, de alátámasztja a fentieket.

    TT

    VálaszTörlés
  41. Mózes : szerintem Obamát rosszul értékeled. Én úgy tudom, hogy "családtag". Nyakig benne van a vérvonalban. Innentől kezdve pedig tök mindegy, hogy nacionalistának hazudja-e magát vagy minek.
    Szerintem csak egy profi színész (mint Orbán) semmi több. Nem egy JFK az mindenképpen biztos.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  42. Támogatom Mózi véleményét Obamáról. Gondolj bele Bukó. Az elitisták fehér rassz. Nem igazán fér bele a Róluk kialakult képbe egy fekete ember bevétele.
    Szerintem a balek sorsára fogják juttatni és a hatalomra jutását egyszerűen hagyták. Biztos, hogy megvannak a terveik ezzel kapcsolatban.
    Az USA-ban van nemzeti mozgalom, nem is gyenge és vannak pénzes támogatói. Ott azért a demokrácia nagyon erős és bele is ivódott az emberek gondolkodásmódjába.
    Akik régen odamentek már meghaltak és az amerikaiak maguknak új hazát kreáltak. Kevés hagyományuk van, s talán ezért ragaszkodnak ezekhez nagyon. csak ez van nekik.

    VálaszTörlés
  43. Misi : Lehet, hogy Mózessel igazatok van. De azért nekem még ez a véleményem :) (tévedni szabad - úgysincs semmi jelentősége :)

    Üdv!

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  44. Buko!
    Te kezdesz egyre normálisabb lenni! Mi van veled? Nem leszünk így jóba! :)

    VálaszTörlés
  45. Azon a jövönk infon van egy érdekes cikk erről a wiki leaks ről... aszongya valami zsidó találta ki az egészet. Amit leírnak eléggé ésszerűnek tűnik...nem rossz egy postacsicska bandától...:))

    VálaszTörlés
  46. Szerintem nem az úgymond amerikai nacionalisták intézték el a béke nóbeldíjat Obamának és a felesége sem ősmagyar. Úgyhogy Bukovinaira szavazok.

    161

    VálaszTörlés
  47. Mr. Motó. Rosszul értékeled a helyzetet. Én ilyen voltam mindig. Az a kép változik csupán folyamatosan a fejedben amit rólam kialakítottál :) (Ne is ellenkezz, ezeket most olvastam egy komoly szakkönyvekben, úhogy biztos így van.)

    NLP -> A terület nem azonos a térképpel. (Na, miket tudok b+ :)

    (MINDENKINEK tanulmányozni kéne ezeket a dolgokat.... Állítólag a görögöknél még iskolai szinten tanították ezeket az ismereteket és később is egészen a XVII. századig iskolában kötelező tantárgy volt. (Vita, érvelés, meggyőzés, szofisták, retorika, szóhasználat, stb)

    De sajnos mára ellustult az emberi elme. Emiatt esznek meg az emberek minden lózungot, amit beadnak nekik. Meg persze szándékosan nem tanítják ezeket hisz épp az a cél, hogy hülyék maradjunk...

    A Rábeszélőgépet olvasgatom, de a Hatás - A befolyásolás pszichológiája is jó. (+ Zentai István : A meggyőzés útjai)

    Aki nem jártas a témában (nem pszichológus) annak javaslom akármelyiket, mert mindegyik nagyon jó!

    Komolyan mondom. Nem elpazarolt idő ezeket olvasni...

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  48. Moto ezt meg csak neked (érteni fogod - vagy nem :)

    "Amikor két egymással ellentétes tudattartalmunk (gondolatunk, hiedelmünk, véleményünk) van, az agyunkban disszonancia – kényelmetlen feszültség – keletkezik. Például az a hiedelem, hogy jön a pusztító árvíz, kellemetlenül ellentétes azzal a tapasztalással, hogy mégse jött. Festinger szerint e feszültséget az ember olyan kínosnak érzi, hogy igyekszik megszüntetni, mégpedig a lehető legkönnyebb módon: megváltoztatván egyik (vagy másik, vagy mindkét) tudattartalmat, hogy jobban „megférjenek”. Különösen így van olyan helyzetekben (mint példánkban), amikor az ember önbecsülése forog kockán.(3) Kezdődik a ferdítés, a tagadás, önmagunk (és mások) „megdumálása”, az ésszerűsítés. "

    Érted-e ? (hogy miért küldöm ezt neked)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  49. Obama-nak már a Harvard óta egy cionista a mentora, előtte mondjuk tényleg egy néger lelkész volt fő támasza. Drábik Korszakváltás c. könyvében is szerepel ez. Nekem ő ugyanolyan báb, mint a többi, ugyanúgy a FED embereit rakta be fontos pozíciókba, mint a Bush-familía(persze ennek is a szöges ellentétét ígérte).

    moonlight

    VálaszTörlés
  50. Dúl az információs terrorizmus persze... Aki valamely hatalom számára kellemetlen híreket közöl, az terrorista, és demokrácia ellenes. Aki hazudik, lop, csal, hazát árul, az meg felelős államférfi...
    Nem akarom elhinni, hogy ennyire buta a világ, hogy benyeli ezt a maszlagot. Most tekintsünk el attól, hogy kik és miért közöltek a WikiLeaks-en keresztül igaz vagy nem igaz információkat, de ugye "terrorizálni" általában olyan embereket lehet, különböző hírek megjelentetésével, akiknek valami takargatnivalója van...

    VálaszTörlés
  51. Ha valaki tud egy kicsit angolul és tudja egy kicsit használni a szürke állományát, akkor ez a cikk világosan rámutat Wikileaks kivoltára: http://www.veteranstoday.com/2010/12/27/gordon-duff-adl-wikileaks-vital-to-israels-intelligence-program/
    Nem akarom különösen kommentelni, mert ma már nincs szólás-szabadság Magyarországon.

    mm

    VálaszTörlés
  52. Látom, hogy a kuruc is kapcsol már.

    mm

    VálaszTörlés
  53. Sok marhaságot össze hordtok itten rakásra.Diverziós elméleteket,stb.De ha annyira jól értesültek vagytok,hogy lehet az hogy figyelmen kivül haggyátok az iraki békés civileket lemészárló,amerikai helikopterböl való gyilkolást.Ennyire hüljék azért ti sem lehettek.Szerintem inkább aról van szó,hogy bizonyos körök elszeretnék bagatelizálni Asange bravuros akcióját.Elterelni a figyelmet,a politikusok mocskairól.

    VálaszTörlés
  54. Persze hogy a mai demokratikus modern világban,hajlamosak vagyunk elfelejteni a lezárt határokat,és ha mégis sikerült útlevélhez jutni,a vegzáló vámosok aroganciáját.Ezért örülyünk a mai világ nyújtotta szabadságnak,és sose felejtsük el hogy ennél szabadabb az ember még nem igen volt.Vigyázzunk tehát rá!Hogy az internet által nyújtott információs elönyökröl már hadd ne is emlitsek.A mai világban,mindenki azt mondhat amit csak akar,vérmérséklete,és inteligencia szintje alapján.És ha valakivel nem mindig értünk egyett,legyintünk egyett és rezignáltan tasszük hozzá:bolond lukból,bolond szél fúj.

    VálaszTörlés
  55. "Szeressük egymást gyerekek,az élet minden kincs.Ennél szebb szó hogy szeretett,a nagy világon nincs.Hisz az élet tóvaszáll,s a sir magába zár.Szeressük egymást gyerekek,mert minden percér kár"

    VálaszTörlés
  56. Kedves Névtelen,

    a világot különböző emberek különböző módon látják. Nincs ezzel semmi baj. A mai világ nyújtotta "szabadság" nem mindenkinek ugyanazt juttatja az eszébe.. Ezzel sincs semmi baj.
    Hogy mi és miért történik például Irakban, azt elég sokan jól látják itt, de azt a hatalmat, ami ezt műveli, Te "szabadsághozónak" gondolod, ha jól értem.
    A politikusok csak bábok egy nagy marionett előadáson, ha erre ráébredsz, már közelebb kerülsz az igazsághoz.

    VálaszTörlés
  57. Ez a nyugati fenenagy szabadság valójában csak annyit takar, hogy megválaszthatod milyen üdítő italt vegyél, illetve döntésed a hajfesték színének kiválasztására korlátozódik (Bunyevácz Zsuzsa felismerése, és tökre igaz).
    Ezen túl nemigen van beleszólásod a történésekbe - legalábbis, ha belegonolsz - ez a kép özönlik le a médiából. Fogyassz! Vásárolj! Még ma! Válogass! Dönts, és engem vegyél! De meg ne kérdezd miért nem csökkent a törlesztőd! Eszedbe ne jusson a "megválasztott" képviselő dolgai után érdeklődni! Felejtsd el az államadósság szót! Húzd be a farkad, ha öltönyöst látsz nyilatkozni!

    Ennyi, meg egy bambi.

    Biztos nehéz élni a fejlődő országokban is, ezt nem vitatom. De összességében nézve, összevetve nem sok különbség van egy nyílt diktatúra, és egy médiával altatott kamatrabszolgaság között.
    Egyik sem jó, egyik sem az EMBERÉRT jött létre, hanem a néhány évezrede a piramis csúcsán élők kedvéért.

    Korunk nagy változása abban is áll, hogy a korábbi hierarchikus (piramikus) berendezkedések átalakulnak, és az irányító-hatalmi súlypont eltolódik a társadalom mélyebb rétegei felé, az egyszeri emberek közé - mikor ők is felismerik egyéni hatalmukat és lehetőségeiket. :)
    Ezért kapkod és nyivákol az elit, mert érzi, hogy kicsúszik a lába alól a talaj. Ezt a vergődést kell túlélni - szerintem legfeljebb néhány év már csak...

    TT

    VálaszTörlés