2010. december 11., szombat

KÖNNYEN X-MAS HITEL AJÁNLAT!

Közeledik Karácsony és szaporodnak az internetes trükkös ajánlatok. A csibészek is tudják, hogy ilyenkor a lapos pénztárcánk még laposabbnak tűnik az ajándékozási láz miatt. Egy idő óta, a világ négy sarkából küldött "visszautasíthatatlanul olcsó hitel" ajánlatok különösen virágoznak a magyar neten (már a fél galaxis tudja, hogy hitelfüggőek vagyunk), de olykor kapunk örömhírt ilyen vagy olyan nemzetközi online lottótól is, hogy megnyertük a nagy bingót amihez még szelvényt sem kellett vennünk, amikor nem éppen egy menekülésre készülő afrikai diktátor könyörög nekünk, hogy segítsünk neki kimenteni a kis rongyos bankszámlájukra a lopott milliárdjait, cserében természetesen olyan gazdagok leszünk, hogy még Csányi bácsi is megsárgul az irigységtől. Olyan is akad, amikor valamiféle ENSZ-es társaság lángol a vágytól, hogy átadjon nekünk valamiféle nemzetközi díjat, természetesen adómentesen és készpénzben, de a leleményes széltolók fantáziájától függően egyéb más forgatókönyvek is előfordulnak.
George de la Tour: A szerencsemondó
A svindli lényege mindig ugyanaz. Először csak válaszolnunk kell e-mailben, hogy kösziszépenérdekeladolog és nem is kell túlságosan kompromittáló információkat adnunk magunkról, csupán a nevünket, a címünket, a telefonszámunkat meg ilyesmit. Ezután, a második fordulóban indul igazán a buli, hiszen ott már hirtelen a személyigazolvány számunkra is van szükség, valamint egy bankszámlaszámra is, hogy el tudják nekünk küldeni azt a beígért mannát, amitől minden áron meg akarnak szabadulni javunkra a jótékony kutyaütők. Manna viszont ekkor sem potyog, hanem általában egy kamu céglogóval ellátott nyomtatvány, amit ki kell töltenünk, természetesen aláírnunk és aztán postán vagy faxon visszaküldenünk. A postacím gyakran egy holland, spanyol, svájci vagy nigériai postafiók. Ekkor már is tiszta haszon vagyunk a svihákoknak, még ha az általunk adott bankszámlaszámon egy lyukas garas sincs. Ugyanis, ekkor már eleget tudnak rólunk, beleértve az elegáns kis aláírásunkat is, hogy a nevünkben különböző üzletecskéket kössenek a nagyvilágban, például online kölcsönök vagy hitelkártya csalások százait. Néhány nap alatt akár több százezer dolcsival rövidíthetnek meg világszerte egy raherli cégeket a mi nevünkben, aminek köszönhetően rengeteg új barátokat szerezhetünk magunknak rekord sebességgel. A játéknak azonban még nincs vége, hiszen ekkor még nem tudjuk, hogy a lopott személyi adatainkkal másokat is átvertek a simlisek és nagy ártatlan szemekkel tovább is várjuk a beígért manit, ha bár már kezdünk kicsit ideges lenni.

Ekkor, az svindlerek azt üzenik -néha telefon keresztül, ha közöltük velük a számunkat- hogy minden oké csak felmerül néhány lényegtelen költség, ó semmiség, csupán két-háromszáz dolcsi, ugye tudjuk mi az az átkozott adminisztráció meg ilyesmi, de ha ezt átutaltuk, akkor tuti, hogy a jövő héten már fulladozni fogunk az arany lavinában. Sajnos sokkal többen bedőlnek a mesének, mint gondolhatnánk és, ha átutalják a kért aprópénzecskét (általában olyan legális cégeken keresztül, mint a Western Union), nagyon szépen meg köszönik az új barátaink és közlik, hogy most már majdnem átutalták az összeget a számlánkra, de egye fene van még egy kis utolsó váratlan biztosítási vagy átutalási vagy frásztudjami költség, ó semmiség, csupán száz vagy kétszáz dollár, de aztán ihaj-csuhaly jön a nagy aranyeső! Ez a kis játék akár többször is megismétlődhet, mielőtt a palimadár rájön, hogy mekkora... szemét disznók vannak a világon. Tudok olyan esetről, amikor egy svájci bank igazgató (ugye-ugye, hová vezethet a kapzsiság?) több százezer dolcsit utalt át egy virtuális afrikai diktátornak. Az átlagos áldozat néhány száz vagy esetleg ezer dolcsival megússza.

Bizonyára jócskán jövedelmező lehet az efféle internetes palimadár szafari, hiszen már évtizedek óta tart. Az átverés mögött nemzetközi bandák vannak, akik egyszerre több tucatnyi postafiókokkal, címekkel, telefon/fax számokkal és hamis céglogókkal zsonglőrködnek és éjjel-nappal számítógépes programokkal milliós tételekben gyűjtögetik be mindenhonnan az e-mail címeket, illetve küldözgetik világszerte a csábító kis ajánlatokat. A szövegek szinte mindig angolul vannak és ez menti meg gyakran a magyar leendő áldozatot, aki egy mukkot sem ért az egészből és persze nem is válaszolhat. Ma már azonban nálunk is egyre többen kezdenek kuruttyolni Shakespeare nyelvén, ezért talán nem árt figyelmeztetni ez a fajta művelet ellen. Egy kis kacagás mindig jót tesz, ezért megosztom veletek ezt az apró gyöngyszemecskét, amit nemrég kaptam egy bizonyos "Sir Harald" bankár gentlemantól és amire majdnem rá lehet fogni, hogy magyarul van írva. Hurrá! hála valószínűleg a mindentudó guglitolmácsnak, már a magyar ember is élvezheti a globális internetes átverés csípős örömét! Íme hát:


Feladó: GLOBAL FUNDERS
Címzett: ---
Tárgy: Könnyen X-mas Hitel ajánlat

Könnyen X-mas Hitel ajánlat!

Szia kedves, szeretném, ha tudnátok, hogy mi vagyunk itt, hogy segítse
azokat, akiknek nagy szükségük van a pénzügyi help.We kínáljon
hiteleket a 3%-os kamat ezért kérjük, csak annyit kell tenned, csak
minket az alábbi részleteket, így
hogy nem tudjuk feldolgozni a hitel rendben.

Alkalmazás részletei.

Az Ön neve:
Ország:
Állami:
Cím:
Telefonszám:
Szükséges összeget:
Hitel időtartama:
Életkor:
Szex:
Havi jövedelem:
Foglalkozás:

Azt szeretném, ha a minket ez a fent felsorolt részleteket, hogy mi is
eljárni okay.Thanks.

Kapcsolattartó e-mail: (globalfunders07@gmail.com)

Sir Harald.


mézesmózes

11 megjegyzés:

  1. Kedves Mézes-mázas!

    Köszönjük figyelemfelkető írásod. Okulásunkra szolgál! Amint említetted - hál'Istennek - elég "gyatrák" vagyunk angolból, ezért még sokunkat nem érint. De javaslom mindenki, aki tudja küldje tovább, mert kitudja, kinn segíthet.

    VálaszTörlés
  2. Nekem erről az a kör-email jut eszembe, amelyikben állítólag Bill Gates szétosztja vagyonát. Minden továbbított e-mail-ért 245 Eurót kap az illető. És....?

    .....továbbküldik!

    Félelmetes mennyire sötétek az emberek.

    Kraft

    VálaszTörlés
  3. Igen Kraft, de ez nem csak egy ártatlan kamu, mert ha az illető nem is fizet, hanem csak közli személyes adatait, ezeket simán fel lehet használni online bűncselekményekre.

    mm

    VálaszTörlés
  4. A legtöbb gyerek, mire megérkezik az általános iskola első osztályába, szinte kivétel nélkül találkozott már számítógéppel, így internettel is (már ahol a szülők még megengedhetik ezt)

    Kézenfekvő megoldás lenne, hogy az iskola dolga lenne, hogy a gyerekek figyelmét felhívják az ilyen és ehhez hasonló veszélyekre.
    Az internet amellett, hogy rengeteg hasznos információt, és szórakoztatási lehetőséget nyújt, roppant veszélyes is tud lenni.

    Ezzel sajnos nem mindenki van tisztában.
    Átalakult a világ, amiben élünk, ezt követnie kellene az oktatásnak is.

    Kraft

    VálaszTörlés
  5. Az oktatással illetően, nincs is már rá szükség, hiszen mindnyájan nagyon könnyen gazdagok lehetünk és akkor már csak annyi a dolgunk, hogy miként költsük el a pénzünket, ehhez pedig inkább ártanak az erkölcsi értékek és a tudás. Én például csak tegnap közel egy millió ájrót nyertemaz "international lottery commission"-tól. Már meg is rendeltem a Ferrárit (csajozni), a Bentleyt (operába járni) és a Mercédesz terepjárót (golfozni járni):

    "Your Email has won the PANISH INTERNATIONAL E-MAIL AWARD PROMOTION
    PROGRAM 2010 and you have been approved 815,810.00 EURO. send your
    name,address phone,country for more details.
    --
    Shkolnik,Sean"

    mm

    VálaszTörlés
  6. http://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U&feature=player_embedded

    VálaszTörlés
  7. Buko

    Természetesen én is tudom mi folyik oktatás néven, én csak egy lehetőséget vázoltam fel, hogy HA normális országban élnénk, akkor így lehetne megoldani.
    Tudom, hogy nem abban élünk.

    Ha valakinek lenne kis humorérzéke akkor totál fake adatokkal kitölteni a fenti e-mailt és elküldené a cimzetthez.

    A kör email-ekről még annyit, hogy elvileg én már rég halott kéne legyek, mert amennyi ilyen szarságot már kaptam, és amennyit ebből nem küldtem tovább, minimum 50X el kellett volna gázolni a villamosnak :-)

    Egyébként még mindig nem jöttem rá, hogy mire jó ez a "küldt tovább és szerencséd lesz, ha nem megdöglesz" típusú kör email.
    Ez hasznot hoz valakinek a levélforgalom generálásával?
    Mert más poént nem látok benne. Az ilyen vackok és a spam-ek teszik a levélforgalom túlnyomó többségét.

    Kraft

    VálaszTörlés
  8. Kraft, a "küld tovább" levelek önmaguktól szaporodnak miután vki elindított egyet heccből. Valszeg sokan szórikáznak ilyesmivel és majdnem kiugranak bőrükből az örömtől, amikor egyszer valahonnan csak visszatér hozzájuk az a tengerbe dobott palack.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Íme a válasz a megfélemlítő körlevelekre:


    „Kedves Mindenki!

    Amikor ilyen levelet olvasok, mint amit kaptam, elkeseredés és szomorúság van bennem, mert egy ilyen szép történettel meg lehet nyitni a szíveket, majd egy hirtelen fenyegetést bele téve: "ha nem küldöm tovább, meghalok, leszárad valamely testrészem, soha nem lehetek szerelmes, minden vagyonom elveszhet, stb...."
    Ez bennem még régebben félelmet keltett.
    Ma már tudom, hogy pont ezt használja ki az, aki elindította.
    Ír egy szép történetet, amit felhasznál arra, hogy megnyissa a szíved, majd ezen keresztül manipulál be, hogy küldd tovább a levelet. IGYEKEZVE A BŰNTUDATOT FELKELTENI BENNED, HOGY BEINDÍTSON NÁLAD EGY KÜLÖN PROGRAMOT, MISZERINT NEM ÉRDEMLED MEG AZT, AMID VAN. HA MEG NEM ÉRDEMLED MEG ÉS MÉGIS VAN, AKKOR VEZEKLÉSRE SZÓLÍT FEL vagy csak egyszerűen felkínálja annak a babonának az elfogadását, hogy ha nem küldöd tovább, akkor bizony jaj neked.
    A lényege az ilyen fajta levélnek, hogy félelmet keltsen, majd tényleg tovább küldd.
    Ezzel nem teszel mást, mint másban is félelmet keltesz, majd ő is félelemből tovább küldi... Szó nincs már szeretetről, csak a félelemről..... Egyetlen egy céllal, hogy számtalan kör e-mail fusson a rendszeren és lassabb legyen a levélforgalom. Ez logikusan végig gondolva érthetővé válik. Ez amellett, hogy babonakeltés, melyet elég veszélyesnek tartok, önprogramozás szempontjából egy program VÍRUS is. Csalódottság van bennem, hogy emberek nem látják át, hogy ez az egész arról szól, hogy a nagy rendszer lassítva legyen.
    Sajnálom, hogy ezek a levelek, nem azért lesznek továbbküldve, mert jót akarnak másoknak, hanem félelemből. Nekem fontos a tiszta és őszinte kapcsolat a szeretet és a barátság.

    Ezért, ha jókívánságot szeretnél nekem küldeni, kérlek, hívj fel, mondd el nekem, vagy csak egy nekem szóló mailt küldj, amiből tudom, hogy tényleg őszintén jutottam eszedbe.
    Köszönöm és kívánom, hogy ezt a levelet a szíveddel értsd meg.

    Nem haragszom senkire, aki félelemből továbbított ilyen leveleket nekem. Sőt, elmondom neked, hogy én is tettem ezt sokáig...
    Ha egyre többen merünk kilépni a félelem MÁTRIX-ából, akkor gyorsabban tudnánk letölteni a leveleinket”.


    Nagyon szép napot kívánok Neked!

    Ica

    Ui1: Amikor kör e-maileket kapok és nagyon durva ÁTOK / babona keltés van benne, akkor a fenti levelet küldöm tovább, de nemcsak annak, aki küldte, hanem annak is, akik még megkapták a levelet.
    Szinte kivétel nélkül kapok tőlük -- még ismeretlenül is válaszokat, ahol megköszönik, hogy így összefoglaltam, és kívánják ezt a levelet majd ők is hasznosítani.
    Van, aki arról számol be, hogy Ő pont így érez, csak nem akar megsérteni senkit, ezért bízik benne, hogy hamarosan eljut az ismerőseihez valami kerülő úton.


    Ui2: Hasonló megoldásokat még itt találhatsz: www.sziakademia.hu

    Bodza

    VálaszTörlés
  10. Ezt már észrevettétek ???

    http://image48.webshots.com/48/5/21/73/2186521730056915066ZqqSJH_fs.jpg

    A Keleti Pályaudvaron elöl jobb oldalon ott az 1984-es szám. (Orwell : 1984-e, meg a többi. Ez egy kabbalisztikus szám, mint a 42 a 800 meg a 33,13 satöbbi)

    :D

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  11. Mantis

    Ez nekem kevés, én Pősze vérét akarom látni! :-)

    Remélem azért tudatosult benned, hogy a két P betűs közül melyik ártott többet a Jobbiknak!?

    Míg előbbinek van eg 20 fős törzsolvasói gárdája, utóbbival tele a mainstream!

    Kraft

    VálaszTörlés