2010. december 21., kedd

Filmipar és a média szemben az erkölccsel, a társadalomrombolás következményei

Sex és New-York, How I met Your Mother és még sorolhatnám a címeket. Mi a közös bennük? Azaz életvitel, amit sugallnak ezek a sorozatok. Nőkkel elhitetik, hogy normális dolog harmincon túl is család és gyerek nélkül minden héten pasizni, bulizni, vásárolni a barátnőkkel. Férfiaknak pedig bizonygatják, hogy mennyire menő dolog folyton hajtani a nőket, egyik ágyból a másikba kerülni. Kitűnő példa erre az előbb említett sorozatok egyikéből, amikor az örök agglegény gúnyosan megjegyzi a szerelmes párnak, hogy:”eddigi életükben csak egymással feküdtek le.” Szerintem egy férfinek sem szabad szégyenkeznie azért, ha nem bújt össze a fél várossal.
Persze mindenkinek jár a szórakozás, azonban mindennek megvan a maga helye, ideje. Ugyanezt gondolom a nemi életről is. Azonban a filmipar és a média ezt is teljesen eltorzította. Napjainkban sajnos divattá vált a homoszexualitás és az egyéb deviancia. Szinte alig akad olyan tv-s műsor, ahol valamilyen formában ne találkozna az ember fia ezen eszmékkel. A teljesség igénye nélkül: transzfesztiták, szilikonnal dúsított playmate-ek, akikben annyi természetesség sincs, mint egy Mcdonalds-os sajtburgerben, drogos műsorvezetők stb. És ott vannak természetesen a melegfelvonulások, mint a deviancia tetőpontja. Kérdem én, miért kell valakinek nyíltan reklámoznia másságát, ráadásul mindezt legtöbbször obszcén módon? Azt hiszem ez teljesen privát dolog, ami nem tartozik másokra és történelmi utcáink se ilyen rendezvényeket érdemelnek.

Természetesen a zene világa sem kerülhette el az erkölcsi romlást, mivel a muzsikával is tömegeket lehet megmozgatni, befolyásolni (sokan a Föld egyetlen közös nyelvének nevezik). Az „elit” egyik prominens képviselője Lady Gaga, ő csupán csak egy azon bálványok közül, akik rossz irányba terelik a fiatalok és a többi réteg gondolkodását. Klipjeiben minden megtalálható, ami a jó ízlésnek ellent vall. Női ruhában férfiak, fordított keresztes apácaruha, röviden szólva deviáns dolgok megfűszerezve némi sátánizmussal és szabadkőműves utalásokkal (erről már többen írtak előttem, érdemes utánanézni 1-2 elemzésnek az interneten). Sajnos amíg tömegek imádják a hozzá hasonló előadókat, addig nem nagyon lesz változás. Média lehúzza a süllyesztőbe a sztárocskákat, majd kreál egy utódot, ha az előbbi már nem vonzza a megfelelő számú hallgatóságot.

Az átlag nem is sejti sokszor, hogy az ilyen „értékrenddel” megáldott sorozatok, filmek stb. milyen károsak lehetnek a családokra, de legfőképpen a felcseperedő fiatalságra. Hogyan fognak az ilyen „erkölcs” szerint élő fiúk és lányok majdan együtt élni és gyereket nevelni? Elárulom, sehogy… Az olyan lányok, akik fél életükben csak a kirakatot bámulták és az volt a legnagyobb gondjuk, hogy milyen ruhát vegyenek fel a hétvégi bulira, azok bizony nem fognak tudni helytállni az otthoni teendőkben, a gyereknevelést ne is említsem. A teljesen elbutított, metroszexuális „férfiak” pedig az msn-en és Facebook-on kívül nem sok dologhoz konyítanak majd. Így válnak teljesen kiszolgáltatottá a hatalmi elittel szemben és elfogadják annak látszólag kézenfekvő megoldásait.

Éhes vagy, de nem tudsz összedobni még egy rántottát sem? Egyél gyorsétteremben tartósítószerekkel agyontűzdelt műételeket! Gyereket akarsz „korlátok” nélkül? Fogadj örökbe, esetleg hordasd ki leendő „gyermeked” egy béranyával, így leszel igazán csúcsszingli!
És ez csak pár kiragadott példa volt a sok közül… Az ehhez hasonló anomáliáknak köszönhetően a „civilizált” emberek önellátó képessége drasztikusan romlott az utóbbi évszázadokban, aminek szörnyű következményei lehetnek például egy hosszabb áramkimaradás vagy élelmiszerhiány esetén. Vajon ez a célja a háttérhatalmaknak, hogy minél kevesebben vészeljenek át egy esetleges katasztrófát? A kérdés megválaszolását az olvasóra bízom.

Felvázolt problémákra vajon lehet-e ésszerű megoldás? Globális szinten valószínűleg még nem igazán, mivel mindenhonnan csak a szellemi szenny ömlik az emberek felé. Igen nehéz dolog ebben az ellenszélben erkölcsös, normális emberként élni. Személy szerint azt tanácsolom mindenkinek, hogy próbáljon a lehetőségeihez mérten önálló lenni az életben. Nem szabad ölbe tett kézzel várnunk a megoldást másoktól, hiszen mindenki a saját sorsáért felelős! Megszerzett tudást senki nem veheti el tőlünk, ahogy édesapám mondta.

Moonlight

47 megjegyzés:

  1. Nem tudom 100% biztosan állítani, hogy ez a cél (csak 99%), de mindenesetre ez az eredmény: elszakítani az embert a morális és a családi értékektől, valamint a hazaszeretettől. Valahol sztem úgy dönthettek, hogy ilyen lesz az "új világrend" polgára. Logikus a dolog, hiszen, ha elvesszük az emberektől a morális iránytűt (ezért elsősorban a vallásokat kell bomlasztani, lehetőleg belülről) és megfosztjuk attól a szeretettől, amit egy anya-apa típusú családban találhat kiskorában, valamint ha kiverjük az emberek fejéből a "haza" fogalmat, amolyan biorobotokat nyerünk, akiket olcsó élvezetekkel lehet aztán kordában tartani.

    Moonlight, elfelejtetted amlíteni azokat a sorozatokat és műsorokat, amik egyre durvább véres és gyakran szadista jelenetekkel igyekeznek kiírtani a könyörületet és az empátiát, mert ugye ezek is nagy összetartó erőt adhatnak a predátorok ellen. Hamarosan a mozikban: "A Szerb Film" http://filmbuzi.hu/archives/2010/03/23/szerb-film-elozetes-18/ amivel még egy fokozattal tovább lehet szoktatni a nézőt a kegyetlenségre és az undorra, vagyis az "új világrend" új értékrendszerére. Ki tudja, hogy ezt a mocskos filmet részben EU támogatással lett forgatva?

    mm

    VálaszTörlés
  2. Mózi,

    jogos az észrevételed és még számtalan példát fel lehetett volna hozni. Sajnos idő hiányában nem tudtam mindent beleírni, amit szerettem volna.

    Bizony a liberális elvek úgy hangzanak, hogy:"se Isten, se haza, se család". Ezt ma saját szemünkkel láthatjuk saját hazánkban.
    Amikor én általános iskolás voltam az ezredfordulón, akkor még kuriózum volt, hogy az osztályban egyik diáktársamnak elváltak a szülei. Azonban mikor már a középiskolában voltam végzős nem olyan régen, a matematika tanárom mesélte elszörnyülködve, hogy az elsős diákok nagy részénél elváltak a szülők... Vallás és haza témákat pedig szerintem nem nagyon kell boncolgatni, mindenki tisztán láthatja, hogy mi a helyzet. Ide jutottunk és ki tudja, mikor lesz végre felemelkedés.

    moonlight

    VálaszTörlés
  3. Moonlight

    Először is köszönjük a cikkedet!

    A fentikkel nem lehet vitatkozni, ezek tények.
    A szép új világrend valahogy így fog kinézni:

    http://www.youtube.com/watch?v=zixQYDeRtzI

    Mindenki egyenlő, mindenki mindenkivel, ebben a videóban minden benne van, amit ezek szeretnének. A videót csak erős idegzetűeknek ajánlom, szigorúan 18-as karikával.

    Nem gondoltam volna, hogy kylie minogue is idáig süllyed.
    Jobb lett volna, ha a " locomotion" korszaka után lelép és soha többé nem tér vissza, de nem.

    Lassan minden új videóklippben felfedezhetőek ezek a motívumok.
    Szoktatják a zsenge fogékony agyat a jövőhöz.

    VálaszTörlés
  4. Szia Moonlight,

    Ha a jövőben újra kedvet érzel, hogy billentyűzetet ragadj, ne tartsd vissza magad.. :o))

    Valószínűleg a világnak nem a pénzügyi-gazdasági válság a legfőbb ellensége, hanem inkább az erkölcsi romlás... Ezzel együtt, ha valaki nem vevő a szellemi hulladékra, azt nem könnyű pl. a televízión keresztül befolyásolni... Talán az nehezíti a józanságra erkölcsösségre törekvők dolgát, hogy az általad is hivatkozott előadók a legerősebb ösztönön keresztül próbálnak hatni az ember gyerekére... Mózes biztosan tudna erről beszélni.

    VálaszTörlés
  5. Szervusz Velorex,

    Köszönöm szépen az elismerést, két ünnep között igyekszem még jelentkezni írással, remélem az időm is engedni fogja és a narancs párt sem fogja cenzúrázni addigra a fél világhálót:)
    Szerencsére én se nézek tv-t, esetleg focimeccset, azonban az emberek jó része még mindig rá van tapadva a képernyőkre...
    Elég csak megnézni Kraft linkjét, és máris láthatja az ember, hogy milyen módon is használják a szexualitást a saját céljaikra. Személy szerint végignézni nem bírtam.

    moonlight

    VálaszTörlés
  6. Én viszont úgy hiszem, hogy létezik egy rendezőelv a világegyetemben, amelyik képes helyreigazítani az ilyen anomáliákat. Vagy így, vagy úgy, de ez megtörténik. Teszemazt egy napkitörés okozta néhány hetes áramszünet elegendő kell legyen a újraélesztésre, a kijózanításra, detoxikálásra. Képzeljétek el: se tévé, se pc, se mobil, se mozi, se sorozatok - csak az emberi kapcsolatok, kézi hangszerek és a könyvek.
    Eljön ez hamarosan, csak figyeljetek. Nem fogunk mi sem a végtelenségig itt irogatni egymásnak, pedig talán ez az egyetlen előnye a globalizációnak (hogy sok hasonló gondolkodásút összehozott), de ez a kis hátrány megéri azt hiszem, hogy rendezzük emberi sorainkat.
    Úgy vélem az ébresztők számának kell annyira meggyarapodnia, hogy már internet nélkül is terjedjen a dolog. Csak erre vár a természet, és aztán lecsap! :)

    TT

    VálaszTörlés
  7. TT

    Ámeeeen. Mondjuk a Bibliában is van utalás ilyesmire, hogy az emberek majd barlangokban lelnek menedékre a katasztrófák elöl, szóval van ráció a Te mondandódban is. Sok antiszociális embernek biztos jót tenne:)

    moonlight

    VálaszTörlés
  8. TT

    Már megint túl optimista vagy :-) egy két hetes áramszünet esetén nem változna meg a világ.
    Megromlana az összes élelmiszer az otthoni hűtőberendezésekben, víz nem folyna a csapokból, tankolni nem kellene, árukészlet megcsappanna a boltban, a kórházban meghalnának a gépen tartott emberek, az EON levélben kérne sűrű elnézéseket, de a posta nem tudná kézbesíteni, a lakosság őrjöngene mert nem látja a Barátok Közt újabb részeit, majd két hét letelte után azon nyomban visszaülnének az RTL klub képernyője elé, és Berényi miki olyan töltetet adna a magyar népnek, mint egy heroin adag a függőnek :-)

    Na jó kicsit viccesre vettem a figurát, de te is tudod TT, hogy a mai világban áram nélkül nincs élet.
    Ez élet semmiképp amit ismerünk.
    Az alapötleted egyébként jó, csak a 2 hét kevés erre.

    Más:

    olvastam egy cikket arról, hogy Kína immár nem csak az USA államadósságát finanszírozná, hanem Hollywood-ba is beszállna egy, vagy több stúdió felvásárlásával.

    Nem tudom mi sülne ki ebből.

    Jó éjt
    Kraft

    VálaszTörlés
  9. Kraft, csak hogy lásd nem vagyok elfogult Kínával kapcsolatban. Sztem Kínának nagyon jó, ha a nyugati emberből giliszta lesz mind testileg, mind erkölcsileg, mert akkor biztos, hogy többé nem kell tartania attól, hogy a gőgös Nyugat ismét leigázza Kínát a nagy ágyuival. Ez a testi és lelki lezüllesztés, amit művel a "kiválasztott" kaszt vezetősége Nyugaton azért van, hogy ez a kaszt könnyen uralkodni tudjon a nyugati emberek felett, de közben ezzel úgy legyengítik a fehér embert, hogy valszeg 1-2 évszázad múlva az el is fog tűnni genetikailag. Persze az a bizonyos "kiválasztott" kaszt nem tekinti magát "fehér" embernek, hanem csak "kiválasztottnak, de ennek ellenére belőle is giliszta lesz és még arra sem lesz képes, hogy a többi gilisztákon uralkodjon. Nemrég a globalizáció egyik "kiválasztott" ideológusa, Jacques Attali, azt találta mondani egy "kiválasztott" gyülekezésen, hogy a "kiválasztottak" népének 200 millióra kell nőni minél előbbb. Na és akkor mi lesz? 200 millióval több giliszta slussz punkt hehe...

    mm

    VálaszTörlés
  10. Mózi két verzó lehetséges, az egyik, amit te leírtál a "gilisztákkal" :-)

    A másik pedig az, hogy ha már kínai kézben lesz a stúdió, akkor nyilván beleszólást is szerez, hogy milyen filmek kerüljenek gyártásra. Messze menő illúzióim nincsenek, hogy erkölcsileg építő jellegű filmek tömkelege fog születni, de hátha...

    Végül is a választás szabadsága még mindig megvan, hogy megnézzük e ezeket a filmeket, vagy sem.
    Egyébként nem mindegyik hollywood-i alkotás való kukába, de tény, hogy egyre több..

    VálaszTörlés
  11. Kraft, éppen azt mondom, vagyis nincs két verzió: ha a kínai tőke is irányítja a nyugati film ipart, valszeg ők is rátesznek egy lapáttal arra, ami már most megy, mert Kínának is érdekében áll egy gyenge nyugati ember, mint ahogy a "kiválasztott" kasztnak is. A "kiválasztott" kaszt uralkodni akar a legyengített nyugati társadalmak felett (valóban az egész bolygó felett, de már látja hogy ez nem fog menni), Kína pedig biztonságban akarja érezni magát a Nyugattal szemben. A végén sztem a "kiválasztott" kaszt is be lesz darálva, mert olyan jól ők sem tudnak sakkozni, mint Kína.

    Ami a szabadságunkat illeti, hogy megnézzük vagy sem bizonyos dolgokat, szerinted mit érünk vele, ha már szinte csak azok a bizonyos dolgok között válogathatunk? olyan ez, mint amikor két csapod van, de mindegyikből ugyanaz a (szenny)víz folyik.

    mm

    VálaszTörlés
  12. Egyébként meglepődnék azon, ha már most nem lenne jelentős a kínai tőke az amerikai filmgyártásban, csak nincs ez nagydobra verve. Amerikában sok olyan gazdag kínai él, aki amerikai állampolgár, de közben a saját üzleti érdekein kívül elsősorban Kína érdekeit szolgálja, hiszen a kínai ember, bárhol is éljen, általában kínainak érzi magát és ellentétesen a legtöbb fehér emberrel, komoly feladatnak tekinti szolgálni saját népét.

    mm

    VálaszTörlés
  13. Jó cikk. Olvasgatom a "Rábeszélőgép" és a "Hatás - A befolyásolás pszichológiája" című könyveket. Mind a kettőben nagyon erős média-ellenesség lelhető fel. Hogy ilyen könyívek megjelenhetnek annak a magyarázatát abban vélem, hogy egyszerűen már "sok" a dolog. Túl sok a felébredt ember minden téren. Nem lehet mindenkit bezárni, minden könyvet, filmet, blogot, cikket, stb leállítani betiltani. Nincs rá erőforrásuk, hogy mindent átnézzenek.

    Én optimista vagyok, mint TT. Szerintem ezt a folyamatot nem lehet már megállítani. Csak egy világháborúval lehetne ahol tömegesen hullanak el a felébredt emberek.

    De a háború kétélű fegyver. Fordítva is elsülhet. Ma már nem az a helyzet mint 100 vagy 50 évvel ezelőtt... Ma információs háború van, de abban is fejlődnek az emberek(az emberiség) hogy a megtévesztéseken átlássanak.

    A tudatszint emelkedés ezer helyen támad. Mindenhol. Minden szinten történik az emberiség ébredése. Szerintem nem lehet megállítani.
    Olyanok is furcsákat beszélnek mostanában akikkel fél évvel ezelőtt még vérre menő virtáim voltak a hatalom kérdésével kapcsolatban. Kezdik meglátni a valóságot az eléjük vetített illúzió mögött.

    Csak azt tehetnék, hogy az élére állnak és próbálják félrevinni a dolgokat. De ezzel az a probléma, hogy aki ébred, aki tudatossági szintjében emelkedik azt már nagyon nehéz félrevinni hamis eszmékkel.

    Sok "szekta", mozgalom, szövetség, szerveződés kezdte el az emberek elméjének visszaprogramozását. Szükség lesz rá - ha eljön a barlanglakós korszak :) Tényleg ezer szálon támad a tudatosság.

    Szerintem az elitnek nincs hatékony módszere a jelenlegi változásokra. Tanácstalanak véleményem szerint. Csak úgy tudnak a mozgalmak élére állni, ha ébresztgetnek. Így viszont kikerül a vezérlés a kezükből. Aki felébred az elkezd önállóan tevékenykedni és elveti a tekintély elvet. Szóval ez egy öngól.

    Én mindenesetre bizakodom. Meg különben is mától rövidülnek az éjszakák és a fény legyőzi a sötétséget :) A jövő év különleges lesz és 2012 is. Izgalmas időszak előtt állunk - minden szempontból.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  14. Bukovinai, szerinted hányan vannak, akik "ébredeznek" ebben az országban? Összetéveszted az elégedetlenséget az ébredéssel. Az elégedetlenek csak arra vágynak, hogy valaki megnyugtassa őket és most Mon azért is ilyen népszerű az EU, mert az átlag magyar az EU-ban látja a reményt. Az elitek mindig adnak vmi reményt és közben -mint most a szájkosár törvénnyel- azt is elintézik hogy a népszerű mediák ne merészeljenek "ébreszteni". Most még beszélhetünk ilyesmiről ilyen blogokon, ahol gyakorlatilag csak egy maréknyian vagyunk, de ezt is meddig? Agymosottá válik a nyugati társadalom és a magyar társadalom különösen. Ebből ki út minden országnak csak külön külön lehet, amennyiben sikerül nemzeti érzésű kormányoknak létrejönni, akik kitakarítják az istállót. A kérdés az, hogy miként jöhet létre egy nemzeti kormány, ha az ellenzék is be van darálva, mint ahogy ez most folyamatban van Mon? Én sem igazán tudom a választ.

    mm

    VálaszTörlés
  15. Igen Mózi végülis van logika abban, amit írsz. Kína eddig is jól felismerte a nyugatban rejlő lehetőségeket (gagyi dömping) miért pont ebből a "show bizniszből" maradna ki.

    Kínát nem érdekli különsebben a nyugat, bár ez így nem jó kifejezés.

    Lényeg a kicsi sárgák védelme mindenek előtt:

    http://www.origo.hu/nagyvilag/20101222-betiltottak-az-angol-szavak-hasznalatat-a-kinai-lapokban.html

    Jól teszik, bár nehezen kivitelezhető, mert nálunk sincsenek meg az angol kifejezések magyar megfelelői, pedig ha valamelyik, hát a magyar színes nyelv.
    Ez főleg a (számítás)technikára és a pénzügyre vonatkozik.

    Azt hiszem ezzel Németország is próbálkozott, de elég kevés sikerrel. Náluk már teljesen keveredik az angol a némettel. Ezt még a hasonlóság is elősegíti, ami a két nyelv közt van.

    VálaszTörlés
  16. http://www.youtube.com/watch?v=-MSCrXGKGnc&feature=player_embedded

    Mózes : Épp ezt mondom. Nem csak politikailag ébredeznek az emberek, hanem minden szálon. Élelmezéssel kapcsolatban, egészséggel kapcsolatban, vallással kapcsolatban, spirituális dolgokkal kapcsolatban, a családdal kapcsolatban, hagyományokkal kapcsolatban, történelemmel kapcsolatban és még sorolhatnám. Minden téren támad a tudat szint emelkedés. Ártalmatlannak látszó dolgokon keresztül jutnak el az emberek (ugyanarra) a felismerésre... Remélem előbb-utóbb összeáll az a kormány amire gondolsz. 4-8 éven belül.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  17. Kraft, a kínai ember nem csupán kínai nemzetben gondolkodik, hanem kínai "fajban". Ebben igaza is lehet, hiszen valszeg nem csak Afrikában jött létre az emberiség, hanem egyszerre több helyen is, vagyis nem egy emberiség van, hanem több. A kínaiak legalább is meg vannak arról győződve, hogy az őseik nem Afrikából jöttek, hanem a jelenlegi kínai területen fejlődtek ki. A kínai népet tehát az jellemzi, hogy egyedül az összes többi népek közt, egyben genetikai, területi és kultúrális egység. Ezért sztem legyőzhetetlenek.

    mm

    VálaszTörlés
  18. Bukovinai, sztem csak akkor lehet Mon egy nemzeti kormány, ha már a jelenleginél is sokkal többet szenvedet ez a nép. Attól tartok, hogy 4-8 év ehhez nem lesz elég és most már attól is tartok, hogy ez nem egy jobbikos kormány lesz, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy a Jobbik arra a sorsra fog jutni, mint előtte a MIÉP és a kisgazdák. Mitöbb, ha már eleget szenvedett a magyar, akkor is ott lesz a nagy veszély, hogy ugyan azok, akik most az EU mesével csapják be, akkor majd egy "jóságos" világkormány reményével fogják átverni a népet. Az emberek mindig hajlamosak elhinni, hogy van egy könnyű és rövidebb út a nyugis-kényelmes élet felé és a predátorok ezt jól ki is tudják használni más eszközökkel együtt.

    mm

    VálaszTörlés
  19. Bármilyen furcsa is - és sokáig én is elleneztem - de szerintem egyelőre nem annyira rossz, hogy benne vagyunk az EU-ban. Egy alternatív történelemben lefuttatott modell alapján már lehetnénk akár újra orosz gyarmat, vagy kínai, vagy arab gyarmat. Vagy éppenséggel szláv. Az erőviszonyokat tekintve bármelyiküknek fájhat ránk a foga, megkaphatnák könnyedén, ha nem lennénk benne a nyugati tömbben. Nem minden fekete itt sem. Szerintem ez a dolog a magyarság sorsából ered. Addig itt kell maradjunk még szét nem esik, aztán jön valami más. Egyetértek azokkal, akik szerint egy kínai fennhatóság sem lenne semmivel jobb mint ez a kazár uralom. Még ha szorgalmasak is, de Mózes is utalt rá, hogy saját egységük van, a többi ember számukra MÁS. Nem tudom minket mennyire tekintenek a kínaiak testvérnek, főleg azok után hogy ellenünk építették a Nagy Falat... :)
    Annak a médiának sem minden tekintetben van mérgező szerepe, amit kapunk nap mint nap, mert lehet benne szűrni. Vagy jobb lenne egy olyan arabos tilalomban élni?
    Szóval nem egyszerű kérdések ezek.
    Ez a fenenagy szabadság (illúzió) sem biztos, hogy minden tekintetben illúzió. Vannak akik teljes életüket végig élik nyugaton boldogan, és nem érdekli őket semmilyen bilderberg, meg CFR, meg semmi hasonlók. Igaz, hogy a szabadságuk mindössze a hajfesték színének önálló megválasztásában merül ki, de hát Istenem... :)

    Kraft a mi nyelvünk alkotó képességű. Mondok egy számtek példát, ezt figyeld:
    TÖREDEZETTSÉGMENTESÍTŐ

    1 szógyökből, és 7 ragból áll, így lett alkotva, így lett értelmes szó.

    TT

    VálaszTörlés
  20. TT, téged már is sikerült átverni azzal a dumával, hogy az EU-n kívül Magyarország csak "orosz" vagy ilyesmi megszállás alatt létezhet. Először is, Oroszország nem száll meg senkit, még Ukrajnát sem, pedig az nem is EU tag és sokkal közelebb van hozzá, mint Magyarország. Másodszor pedig, sem Norvégia, sem Svájc nem EU tagállamok és őket sem száll meg senki. Ausztria pedig nem NATO tag és mégsem fél, hogy megszállja valaki. Ez az egész süket duma az EU védelmezéséről a már nem létező szovjet kommunizmus ellen sajnos még mindig sok embert megtéveszt. Sokan úgy vélik, hogy "ébrednek", de csak egy olyan alternatív gondolkodást fogadnak be, amit éppen azok számára tálalnak, akik nem elégednek meg a szokásos szlogenekkel.

    mm

    VálaszTörlés
  21. Mózi, lehet hogy félreértettél. Én arra gondolok, hogy nekünk ebben a nagyhatalmi sakkjátszmában egy harmadik út keresése a leginkább indokolt.
    Írtam régebben egy társadalmi elemzést a különböző rendszerekről, ha időm lesz rá elküldöm. Abból kiderül hogyan látom.
    Még egy erősen nemzeti kormány is igen-igen nehezen tudna a mai geopolitikai helyzetben ügyesen lavírozni, amilyen erősen folyik a világ tömbösödése (már megint). Kína hiába államkapitalista, még is csak kommunista. A nyugat hiába "szocialista" kormányokkal van teli, mégiscsak liberális vadkapitalista.
    Szerintem a kommunizmus és kapitalizmus melletti harmadik út először nálunk fog megvalósulni. Nem akarom beskatulyázni mondjuk hungarizmus néven, de valahol ott az arany középút, csak izmus nélkül.... eheheh! :)

    (igazán írhatnál újra valami báránykáim stílusú dumát Mózi! :)

    TT

    VálaszTörlés
  22. Ja, jut eszembe, nekünk nincs félnivalónk semmilyen nagyhatalomtól, hiszen mi rendelkezünk a világ legerősebb, legalattomosabb, legszívósabb, legszavazóképesebb, leg leg leg(alja) hadseregével, kik bármilyen állam tőgyét képesek lehúzni a metró szintjére, s kiket úgy hívnak:
    A fekete sereg.

    Csak be kéne már vetni őket külföldön...

    :I

    TT

    VálaszTörlés
  23. TT, egy magyar nemzeti kormánynak nem az lenne a dolga, hogy "lavírozzon", hanem az, hogy ne legyünk tovább kifosztva és, hogy ne csak egy olcsó munkapiac legyünk a multik számára. Nem kell mindent túlbonyolítani és elhinni azt, hogy úgy is olyan picike nép mint mi nem képes önállóan élni. Ismét az osztrák, svájci és norvég példára hívom fel figyelmedet, de beszélhetnék a horvátokról is. Horvátország nem EU tag és eddig nagyon jól sikerült neki "lavírozni", kevés a munkanélküliség, az állami szolgáltatások működnek és 2012-ben még egy horvát robot is le fog szállni a Holdra http://croatiantimes.com/news/General_News/2010-12-02/15616/Moonlanding_for_Croatia_in_2012. Semmi sem azon múlik, hogy mekkora a hadseregünk, úgy sem akarunk megtámadni senkit és senki nem akarja megszállni Magyarországot. TT, te Magyarországon élsz vagy valahol távol?

    mm

    VálaszTörlés
  24. Szerintem meg a magyar földre, - mint Európa egyik leggazdagabb életterére - sokan fenik a fogukat Mózi (nemcsak zsidók költöznek ide, de hollandok, kínaiak, és a többi). Ebből kifolyólag egy önálló független államként a világ legveszélyesebb pozíciója nálunk lenne: a külügyminiszter. :)
    És ne legyenek illúzióid, hogy a környező szláv tenger nem csippentgetne le területeket ha akarna, ha tehetné (lásd előző század, és a mai törekvéseiket is moldávoknál, vagy a szlovák nacionalizmus). Egyenlőre nem csinálják, illetve csak burkoltan: nézd meg a határmenti településeket, pl. Békés megyében, igencsak elrománosodott, de szerb is van ott bőven. Látszólag békésen élnek egymás mellett ezek a különböző etnikumok, de ha konfliktus lenne, mindenki a saját fajtáját védené.
    Azt akarom csak kinyögni, hogy a világ mozgásban van folyamatosan, ezért semmit sem lehet kizárni. A határok sosem lesznek bebetonozva. Én sem szeretném semelyik szomszédunkat se megtámadni, sokkal inkább szeretnék egy Kárpát-medencei magyar gazdasági-szellemi-kultúrális úniót, mely előbb utóbb átvehetné a vezetést ebben a régióban. Még akár az EU-n belül is. Bár persze még jobb lenne tényleg a föderatív eu helyett csak szimplán egy kereskedelmi szövettség, esetleg katonai megnemtánadási megállapodás a tagállamokkal, mindenféle bürökratikus marhaság, vízfej, és GMO nélkül.
    Ehhez mit szólsz?

    TT

    VálaszTörlés
  25. TT, a magyar kissenségek problémái nagyon fel lettek fújva és ez nem véletlen. Nézdd csak hámy magyar költözött át Romániából, Szlovákiából vagy akár Ukrajnából az utóbbi években. Nagyon kevsen, pedig ha átköltöznek, már a "rendszerváltás" óta az a helyzet, hogy viszonylag gyorsan kapnak munkavállalási lehetőséget és állampolgárságot is. Most az EU elhiteti a határontúli magyar kissebségekkel, hogy "autonómiát" kaphatnak az Unión belül, de gyakorlatilagk csak uniós tartományok lesznek, uniós helytartókkal akik az EU-tól fogják kapni az utasításokat és nem a lakosságokat fogják képviselni. Cserében megkapják az ottaniak azt az illúziót, hogy újra "magyar" földön élnek miközben valóban multinacionális cégek által uralt uniós földön fognak élni.

    Miközben a hungaristák mindenféle "kárpátmedencei" álmokban élnek és a fidesz is bíztatja őket ebben az Unióval együtt, az is elvész, ami még marad Magyarországból. Véleményem szerint sokkal kevesebbet kellene "tótoznunk" és "trianonoznunk", de sokkal többet törődnünk azzal, amit éppen most lopnak el tőlünk.

    mm

    VálaszTörlés
  26. Én is abban a bizonyos Aurora Mediocritas-ban hiszek, sajnos a jelenlegi cion barát kormányunkkal ez kivitelezhetetlen. Ettől függetlenül szerintem eljön még azaz idő, mikor újra a sarkunkra állunk. Innen szép nyerni, szokták mondani:)
    Bukovinai
    valószínűleg a 2012-es eseményeket(ha valóban beteljesedik) sem az "elit" se más nem fogja tudni kontrollálni, az ő hatalmuk sem végtelen és ezt tudják nagyon jól. A világegyetem történéseibe nem szólhatnak bele.

    moonlight

    VálaszTörlés
  27. No igen, sokan félreértelmezik az új világrendet. Van aki az USA uralmára gondol itt, van aki a feltörekvő kelet új világrendjére, de valójában ez az egész történet erről szól: nemzetek feletti mamut magáncégek uralma a nemzetállamok fölött a szó szoros értelmében. És ebbe játszmában benne van Kína is bár egyelőre államként, de kihelyezett óriásvállalatokkal (az állam felé kötelezettségekkel gondolom).
    Ez a helyzet. Ez ellen mit tud tenni egy nemzetállam? Védi amit tud, nem szolgáltatja ki a társadalmát, gazdaságát, energetikáját, egészszégügyét, médiáját. De bezárkózni sem szabad, hiszen mindannyian ugyanazon a bolygón élünk! Nem lehet teljesen függetlenedni, szerintem jóban kell lenni amelyik állammal csak lehet, ha nem ellenkeznek az érdekek. Kínával kapcsolatban bár rossz érzéseim vannak, de azt mégis csak el kell róluk mondani, hogy többnyire kereskedelmi kapcsolatokra törekednek és (egyelőre) nem akarják rákényszeríteni a szokásaikat másokra (kivéve a két vitatott területet). De hogy jobb lenne az ő fennhatóságuk alatt élni? Ezt nem hiszem...

    Erre értettem a lavírozást, ügyes kormányossal el lehetne hajózni ezen a világtengeren komolyabb baj nélkül, de ennek még nem látom reális esélyét.

    Pláne akkor nem, ha a valószínűleg bekövetkező földrajzi átalakulások menekülthullámokat fognak generálni. Mit kezdünk több millió arabbal, vagy kínaival? Oda fognak menni, ahol élettér van. Ahol van ivóvíz, termőföld. Ezek védelme hogyan lehetséges egy erős nemzeti kormánnyal, amikor elszabadul a káosz? Nekem fogalmam sincs.
    Illetve van egy olyan sejtésem, hogy egy energiamentes, olaj nélküli időszakban kialakulhat olyan helyzet, amiben maga a Kárpátok elegendően áthatolhatatlan határt alkot a gyalogosok ellen. Ha nem akarjuk beengedni őket... Kemény döntések elé nézünk még úgy vélem.
    Egy ilyen helyzetben nem biztos, hogy a nemzetség számít, hanem, hogy ki mennyire tud hozzátenni az élethez, segíteni a közösséget.

    TT

    VálaszTörlés
  28. hello, csak érdeklődnék: nem lehet hogy az emberbe genetikailag kodolva van hogy minél több mindenkivel, minél többet? :) Csak mert nem tudom hol van az leirva hogy egy férfinek csak egy nője lehet, mármint a biblián kivül? Szerintem ez az emberekbe van kódolva, persze rájátszik a média is... Csak nézzétek meg a muszlimokat, több feleség rendszere, nyilván nem véletlenül :)

    JD

    VálaszTörlés
  29. JD,

    a muszlimoknál sem lehet mindenkinek akármennyi felesége. Úgy tudom, hogy egy átlag férfinak legfeljebb 4 lehet, ha mindegyiket egyformán képes megfelelő színvonalon eltartani.
    Az a fajta szabadosság, amiket a fenti cikkben szereplő videók és filmek mutatnak be, a történelem sorén számos társadalom felbomlásához hozzájárultak.
    Nem mellékesen a társadalom építőköve a család, és azzal nehezen összeegyeztethető az új divat...

    VálaszTörlés
  30. JD, ha tudsz magadnak olyan feleséget szerezni, akit szeretsz és aki szeret téged annak ellenére, hogy közben jobbra-balra kefélgetsz, akkor semmi baj, nem leszel egyedül, lesz egy igazi családod és a gyerekeiteket is szeretettel fogjátok tudni felnevelni, nem pedig a tévére vagy a számítógépre vagy az utcára bízni. Azonban, ma már a nők általában nem díjjazzák, ha tárgyként kezeli őket a férj és ez a muzulmán társadalomban is így van. Ha pedig az élettársadnak olyan érzése van, hogy nem igazán tiszteled őt, akkor ő sem fog valszeg tisztelni téged, nem lesz köztetek szeretet sem és mind ennek a kicsi gyerekek isszák meg a levét, vagyis boldogtalanok lesznek és később sokkal nehezebb lesz nekik megtalálni az egyensűlyt, amit nem találtak meg a családban. Te pedig egy magányos vén trotty leszel, akit örömmel fog ellátni az eutanáziás doki, mert ahogy már nem áll fel a fütyid parancsra, nem lesz kedved már élni sem.

    mm

    VálaszTörlés
  31. Félreértés ne essék, nem a család ellen vagyok, és nem a Sex és New York életvitel mellett, cupán egy észrevételt tettem, miszerint a férfiak szeretnek minél több nővel lefeküdni... bilogia. Nyilván a civilizácio kordában probálja tartani a férfiak ezen vágyát ezért nem véletlen a sok válás és félre k.félés.... Aztán ott van az érzés is, hogy a nőm ne lehessen másé, de persze én elmehessek más nőkhöz, ami szintén képzavar egy férfinál :D A legjobb ha házasságig letudja zárni magában ezt egy ember, utána meg csak a család, de azt a változatot természet ellenesnek tartanám hogy egy férfi, egy nő, házaságig no sex stb ahogy a keresztényeknek tanítgatják.

    JD

    VálaszTörlés
  32. JD,

    nem akarlak elkeseríteni, de a nők jelentős része is szeret(ne) minél több férfival lefeküdni. Tudod, a férfiak minden nőt meg akarnak szerezni, a nők meg keresik a legjobbat.. Az indokok mások, de az eredmény ugyanaz.
    Mégis, ha valaki boldog, stabil hátteret szeretne, kénytelen megzabolázni az ösztönös vágyait, mert ahogy Mózes mondta, szeretetet és megbecsülést csak hasonló érzésekért cserébe lehet kapni. Szexet persze vehetsz pénzért is, de az nem ugyanaz. Ha még nem volt ilyen élményben részed, próbálj meghódítani egy nőt szeretettel, szerelemmel, és látni fogod a különbséget még a szexben is...
    Egy szerelmes nő aki tiszteli is a párját, az nem lép félre, és egy szerelmes férfi sem. Ha tehát nem akarod, hogy a feleségedet/barátnődet mások szórakoztassák, próbáld meg szeretni és tisztelni. Meglátod, nem lesz olyan fontos neked sem egy szép és bensőséges kapcsolatban, hogy idegen combok közé bújhass...
    És ez nem csak a keresztények esetében működik így.

    VálaszTörlés
  33. Ha a férfiak azt tanulnák az iskolában, azt látnák a TV-ben és azt tapasztalnák a családban, hogy egy nő mellett kell leélni az életüket, ki kell mellette tartani bármi áron, akkor így is tennének. De mivel az elit ennek épp az ellenkezőjét hirdeti mindenhol emiatt van az embereknek olyan érzésük, hogy nekik ez nem elegendő. Több kell. több élmény, több szex több akármi. (Még tudományos - hazug - filmeket is készítenek ennek igazolására)

    De ez csak egy átverés. Így verik át a nőket és a férfiakat. Emiatt mennek szét a családok és romlanak meg az életek. 100 éve még nem így működtek a dolgok.

    Az volt a férfi példakép aki a felesége mellett kitartott a végsőkig. Jóban-rosszban, örömben-bánatban. A hűség természetes és egyértelmű dolog volt. Mára ezt a képet szétverték és helyette mindenféle hazug képet csináltak. Aki ennek a hazug képnek akar megfelelni az valószínűleg csak elb@szhatja a dolgokat.

    Csak a kísértés több mint régen. Alapvetően az érték ma is az mint 5000 évvel ezelőtt.

    A szinglizmus és a válásra és megcsalásra való uszítás a média terméke. Az elit megrendelésére.

    Én nem kértem, hogy ilyen filmeket és műsorokat csináljanak amik ezeket sugallják. Gondolom ti sem. akkor viszont csak a csúnya illuminátusok lehettek. az ideológusaikon keresztül. Mert ezek ülnek minden fontos poszton, ezek mondják meg a buta népnek (nekünk), hogy hogy kell élnünk. Mit tegyünk és mit ne. Mi a normális és minem az.

    Az ember elfelejti, hogy milyen jó dolog tartozni valakihez, aki viszont szereti minden hibája ellenére és milyen jó dolog kitartani valaki mellett nehéz körülmények között is minden hibája ellenére. 100 éve még nagyon jól tudták ezt...

    Az elit összes művét a szemétbe kell hajítani és vissza kell térni az eredeti értékekhez. Minden téren kritikával kell fogadni a tudósaik és fizetett hazudozóik hazugságait. Úgy az orvostudomány, az élelmezés, oktatás, emberi kapcsolatok, vallás, történelem vagy bármi más területen.

    Kukába a sok hazug eszmével és ideológiával.

    Térjünk inkább vissza a több ezer éves tudáshoz. Amiről a próféták, nagy tanítók, filozófusok és bölcsek papoltak. De csak óvatosan mert régen is voltak fizetett vagy felfogadott ideológusai az elitista bomlasztó eszméknek.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  34. JD

    Érdekes nekem nem más nőkön jár az eszem, mivel boldog kapcsolatban élek a barátnőmmel. Lehet nem fogod elhinni, de köztünk még veszekedés sem volt, nem hogy félrelépés valamelyik oldalról.

    Sajnos rengeteg film arról szól, hogy mennyire menő dolog folyton hajtani a nőket, pedig szerintem előbb-utóbb mindenki rájön, hogy milyen, amikor van egy biztos pont az életedben, akivel kölcsönösen szeretitek egymást. És amúgy is milyen férfi az, aki egy ösztönön se tud uralkodni? Emberek vagyunk és nem ösztönlények.

    moonlight

    VálaszTörlés
  35. Kezdem úgy érezni, hogy egyre kevesebb keresnivalóm van ezen a blogon. Bukovinai, TT után most veled sem értek egyet.

    Amit te itt leírtál az sehol nincs kőbe vésve, az én gondolkodásmódom azért ennél "liberálisabb" a szó jó értelmében, mert Magyarországon a liberalizmus egyenlő lett az SZDSZ-el.

    Mi az, hogy egy féfinak bármi áron ki kell tartani egy nő mellett, vagy fordítva?

    És baromi könnyű mindent megint az "elitre" és a médiákra fogni.
    Moonlight cikkével egyetértek, de a történet nem ilyen fekete-fehér, mint ahogy sok minden más sem.

    Sajnos az élet úgy hozta, hogy a 4 nagyszülőm közül csak egyet ismerhettem meg, ő is 320 km-re lakott, így sokat nem találkoztam vele.
    Igazi régivágású derék, vallásos asszony volt. A II. világháborúban elvitték a férjét, akitől volt 2 gyereke, és soha nem tért vissza.
    Akkoriban nagyon "ciki" volt egyedül élni, így újra férjhez ment valószínűleg az első adandó alkalommal, csak, hogy ne legyen szóbeszéd tárgya az utcában.

    A második férje már bolond volt, meg is ütötte, és nem viselkedett vele tiszteletre méltóan, de a válás szóba sem kerülhetett, pedig minden volt mellette csak boldog nem. Szült neki is egy gyereket, aki már nem él, de ez nem ide tarozik, hogy miért nem.

    Buko, akkoriban nem volt média, sem agymosás, mégis megtörtént mindaz, ami napjainkban is.
    Akkor is félrekeféltek az emberek, persze titokban, de ha kiderült, akkor sem váltak el, mert az baromira nem volt "trendi".

    Kérdem én, akkor mi a jobb? Egy életet hazugságban leélni, vagy venni a bátorságot, és igenis elereszteni azt, aki nem életünk párja?

    Mindenkinek egy élete van, jogában áll elbaszni, és jogában áll a hibákat kijavítani, még akkor is, ha ez ellent mond egy adott kor társadalmi normáinak. Nekem ez a véleményem.

    Buko, mik az eredeti értékek? Hogy tudnád ezt definiálni?

    Minden kornak megvannak a maga sötét foltjai, de nagyon könnyen ítélkezünk mostanában, annélkül hogy minden információ birtokában lennénk.

    Félre értés ne essék, örülök Moonlight szerencséjének, hogy megtalálta a párját, akivel szeretné leélni az életét. Ez remek dolog. Bár több ilyenről hallanék.
    És még egyszer hangsúlyozom a cikkel is egyetértek, mert ma meg a szingli üzemmód lett divat, ami szintén nem egészséges.

    Mindig létezik egy egészséges középút, véleményem szerint ebben a tekintetben is lennie kell.

    Kraft

    VálaszTörlés
  36. Kraft, az első mondatod szíven ütött...

    VálaszTörlés
  37. Kraft

    Jómagam se arra gondoltam, hogy valaki csakis egy ember mellett legyen élete végéig. Az igazit sokszor piszok nehéz megtalálni, pláne ebben a mai világban, ahol az erkölcsi fertő egyre nagyobb. Rossz hallani az idősebb kollégáktól, mikor arra próbálnának "tanítani", hogy hogyan kell okosan házasság mellett félre...khm.

    Hidd el nekem se elsőre jött össze minden, az ember holtáig tanul, mindenben! Az előző viharos kapcsolatom nyitotta fel a szemem, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy milyen is az a lány, akivel én le akarom élni az életem. Tanultam a hibáimból és rájöttem, hogy nem az előző barátnőmmel fogom megtalálni a boldogságot.

    Nagymamád esetét nagyon sajnálom, elmesélem a saját tapasztalatom családon belül. Szüleim közel 15 évig voltak házasok, de a végére annyira elidegenültek egymástól és csak a veszekedés folyt nálunk is, végül elváltak. Gyerek fejjel nem volt jó átélni mindezt, de utólag én is azt mondom, hogy nem lett volna értelme tovább együtt maradniuk a szüleimnek. Egy kapcsolatban pedig mások véleményére csak a legvégső esetben szabad hallgatni, rosszindulatú pletykákat pedig meg sem kell hallani. Párommal mi úgy beszéltük meg, hogy ha egyikünk a másikat megcsalja, akkor tudni fogjuk, hogy onnantól vége van a dalnak, mert utána már teljesen más lesz a bizalom a másik iránt.

    Természetesen nem lehet mindent a háttérhatalmak nyakába varrni. Ha csak ők lennének romlottak, akkor az emberek felemelnék ellenük a szavukat, de én nem ezt látom. Helyette a "vezetőinket" megvették kilóra és velejéig korruptak, eladták a lelküket az Ördögnek, az emberek jó része pedig az anyagi javakat hajszolja és észre sem veszi, hogy mennyire üres belül. A pénz nem boldogít, pláne nem örökké.

    moonlight

    VálaszTörlés
  38. Velorex én csak kezdem azt hinni, hogy a hiba az én készülékemben van...

    VálaszTörlés
  39. Moonlight,

    írod, hogy a pénz nem boldogít. Persze hogy nem. Mivel boldogabb az, akinek 20 milliárdja van, mint az, akinek csak 19?

    Félre téve a tréfát, a pénz önmagában csak néhány perverz idiótát boldogít, de az emberhez méltó élet folytatásához sajnos a mai világban szükség van rá, vagyis valahogy mégiscsak boldogít az a fránya mani.

    A párkapcsolatok tekintetében Kraft a valóságot próbálta bemutatni, és bizony 10 esetből legalább 6-7 az Ő általa ismertetett algoritmus szerint működik.

    Szóval ha engem megkérdeznétek, azt mondanám, hogy törekedni kell az ideális helyzet elérésére, de nem árt, ha nem köt az ember nagyösszegű fogadást a saját kapcsolatára, mert nem sokaknak sikerül egymás mellett boldogan megöregedni...
    Ettől függetlenül vagy inkább ezzel együtt én sem támogatom a szabados életet.

    VálaszTörlés
  40. Kraft,

    nem baj az, ha nem értünk mindenben egyet, sőt... A magam részéről minden nap tanulok valamit az itt írogatóktól.
    A hétköznapok rohanásában nem tudok rendszeresen világmegváltó beszélgetéseket folytatni a barátaimmal, de az itteni virtuális barátok írásait át tudom futni 10-20 perc alatt, és már meg is van a napi szellemi táplálékom desszert része. Ilyen szempontból nagyon hatékony tud lenni egy ilyen kis blog..

    VálaszTörlés
  41. Kraft kár hogy úgy érzed nem értünk egyet. Szerintem csak beszélgetünk bizonyos témákról, és én igenis sok mindenben értem mit mondasz, és el is fogadom.
    Mint pl. most is. Szerintem sem volt makuláltlan sohasem az ember. Elég csak a háremekre, vagy a római fűrdőkre gondolni, vagy meg kell nézni mondjuk a korai és mai (!) japán, vagy indiai kultúrákat. Hát nem semmi dolgokat műveltek, művelnek azok sem! :) Japánban egész más kultúrája van a szexnek mint itt. Ott valahogyan a "megadom a testnek, ami a testé, és a léleknek ami a léleké" felfogás él, és nem dimenzionálják túl a dolgot - magyarán kefélnek amikor és akivel csak tudnak! :) Pedig a japcsikról nem mondható el, hogy nem erkölcsös nemzet, igaz?
    Más és más kultúrák.

    Véleményem szerint ez a nyugati liberális szemlélet is kétfelé választandó. Egyrészt a szabad párválasztás azért nem egy rossz dolog. Nem is olyan rég még a lyányoknak nem igazán volt beleszólásuk a jövendőbelibe. És ez nem volt valami fair.
    Más szempontból viszont igen életellenes a dolog. A jelenlegi folyamatok minden irányból közelítve tökéletesen ellentétben állnak Isten eredeti "javaslatával": sokasodjatok!

    Talán egyáltalán nem ártana Európának is egy két nagyobb anyagi pofon, és elszegényedés, hogy a virtuális hipnózis okozta kábulatból kijózanodva visszatérjen az eredeti család-modellhez.

    TT

    VálaszTörlés
  42. Valóban a mai világban a pénz eléggé fontos része lett a boldogulásnak, ez vitathatatlan. Legnagyobb bánatomra azonban sokan csak a bankjegyeknek élnek, a saját munkahelyemen látom, ahogy felfelé nyalnak lefele taposnak a jobb állás és a még több pénz reményében.

    Sajnos én is látom magam körül, hogy hány kapcsolatban élnek tömérdek hazugság mellett és mennyien mennek szét, mert nem tudnak kompromisszumot kötni egymással, pedig ez egy nagyon fontos tényezője egy kapcsolatnak, a másik elfogadása és a vele való megegyezés készsége. Senki sem hibátlan, de ezt nagyon kevesen képesek felfogni.
    Summa summarum ebben a világban iszonyat nehéz emberként élni, embernek megmaradni.

    moonlight

    VálaszTörlés
  43. TT én a másik topicban nem értettem egyet veled :-)

    Az itt leírtakat tökéletesen elfogadom, mint ahogy Moonlight-ét is.

    Én is tudnék további példákat mesélni Moonlight a családról, de nem tehetem, ez nem ide való.

    De egyet elmondok. Néha ezerszer jobb elválni, mint kényszerűségből együtt maradni.
    Nagyon sok szülő a gyerek(ek) miatt marad együtt. Ez baromság. Sok esetben inkább a gyerek miatt (érte) kéne elválni.

    Velorex, egy kicsit mélyrepülésben vagyok mostanában, lehet, hogy érződik az írásaimon is. Mózes biztos észrevette. :-)

    Remélem a 2011-es év jobb lesz, mert most sok rossz dolog összejött.
    Na jó ez itt nem a lelki segélyszolgálat, szóval ezt be is fejezem.

    VálaszTörlés
  44. Kraft észrevettük.

    Miben tudok segíteni?

    TT

    VálaszTörlés
  45. TT kedves vagy, hogy segíteni akarsz, köszönöm, de ezekben a dolgokban nem tudsz. De tényleg kösz.

    Kraft

    VálaszTörlés
  46. Egy rövid és mai cikk a témához kapcsolódva, ami szerintem teljesen ki is meríti a témát néhány mondatban. Egy ilyen cikkért már börtön jár Magyarországon, "antiszemitizmumusért" és "anticigányizmumusért" egyaránt. Pedig egy zsidó írta, akinek ráadásul a nagyszülei a náci táborokban haltak meg...

    http://www.henrymakow.com/an_education_film_is_parable_o.html

    Vajon mikor lesz nálunk betiltva Makow blogja?

    mm

    VálaszTörlés
  47. Kraft: Az eredeti értékek szerintem azok, amelyekre én magam jöttem rá az életem során, hogy azok az eredeti értékek. Amiket Jézus, Krisna, Mohamed, Mózes, az apostolok és a többi próféta is annak mondott.

    Azért érzem azoknak, mert az élettapasztalat ezt mondatja velem. Ehhez sokat kellett szenvednem és sokat tévednem.

    Például a szeretet és a megbocsájtás képessége. Az elfogadás és az alázat képessége. Az önfeláldozás és a kitartás képessége...

    Én már elváltam és volt több komoly kapcsolatom utána is. Ha egy leckét nem tudtam megoldani akkor hiába mentem tovább (keresve az "igazit") a probléma megint felütötte a fejét és amíg nem oldottam meg addig nem tudtam tovább lépni.

    Az életben a lelki fejlődésünk a tét. Ha próbáljuk mindenáron elkerülni akkor az életünk célját próbáljuk meg elkerülni. Ami nem lehetséges. A sors mindig elénk fogja tenni a megoldatlan feladatot amíg meg nem oldjuk. Újra és újra.

    Ez elől nem lehet elfutni. Jobb, ha beletörődsz :) .... mint a kiskondás a mesében. Az élete akkor kezdődött csak el igazán miután beletörődött a sorsába...

    Lelkileg fejlődni csak szenvedés által lehetséges. Szenvedés nélkül nem tudsz fejlődni. Kísértés nélkül nem tudod kipróbálni magad. (Hogy milyen erős vagy)

    Ha nagyon úgy érzed, hogy sokat szenvedsz töltsd le Imre oldaláról a "Sír az út előttem" című filmet. És rájössz, hogy az mind semmi amit te szenvedsz. Vannak akik ettől sokkal többet is kibírtak és emberségükben hatalmasra növekedtek. Nekem ezek az emberek a példaképeim (Jézus és a szentjeink mellett)

    bukovinai.

    VálaszTörlés