2012. január 20., péntek

Spirális élet

Spirálok mindenütt!

A tankönyveinkben, és általában a könyvekben szereplő Naprendszer ábrázolások alapján teljesen egyértelmű, hogy a gyerekekben (bennünk is, mindenkiben) az a kép alakul ki, hogy a Naprendszer egy statikusan álló valami, ahol a bolygók keringenek a Nap körül. Még ha valamelyik könyv említi is, hogy a Nap is mozog, azért ezt nem különösebben hangsúlyozzák.

 
Szóval a fejünkbe ültetett ábrák alapján az az általános kép, hogy minden bolygó orbitális pályán kering a Nap körül. Hogy ez mennyire nem így van a valóságban, annak érdekében egy újabb felrázó igazságra hívom fel a kedves olvasók figyelmét:

Earth Is Not Orbiting The Sun (a Föld nem orbitálisan kering a Nap körül)


Tanulmányaink sokszor dogmatikus jellemzője alapján valószínű, hogy vannak olyanok, akik nehezen fogadják el azt, hogy rengeteg tévút és tévedés van abban, amit tanultak, de talán az mindenki számára hihető, hogy a Világegyetemben minden mozgásban van.
Ebből következtethetően, semmi nem statikus, minden valamihez képest mozog, ez a nagybetűs Élet egyik alapjellemzője, mely tetten érhető a mikrobiológiától a csillagászatig.
Ebből kifolyólag a Napunk is állandó mozgásban van, elképesztő sebességgel halad a világűrben valahonnan valahová, és vele együtt mozognak a hozzá teremtett bolygók is.
Ebből meg az következik, hogy a bolygók nem foroghatnak egy síkban rögzített orbitális körpályán, hanem körforgást és mozgást egyszerre hajtanak végre, melynek eredőjeként egy spirál alakul ki!
Érdemes különösen megfigyelni és felfogni, amit a kisfilmben 2:27-től láthatunk.

S hogy miért ennyire fontos ez?
Mert ez a felismerés is alapjaiban változtathatja meg világnézetünket (az utóbbi években ez már nem az első ilyen dolog, ugye?).
Kapunk egy tágabb világképet arról a játékról, ami velünk együtt itt zajlik az univerzumban.
Az egész világegyetemnek van egy csodálatosan felépített logikája, "mechanikája", mely természetesen nem csak anyagi szintre korlátozódik, mely a létezés minden szintjén megmutatkozik.

És van ebben az egész felismerésben egy másik nagyon értékes gondolatsor is:

Spirálgalaxisokban, spirálmozgású bolygókon spirális DNS-ből álló egyedek élnek.
Körforgás+mozgás = spirál -> DNS -> információ -> életút.

Kezd már valami derengeni?

Lassan kiderül, hogy az asztrológia még sem egy tudománytalan marhaság! Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy az állandó mozgásban lévő – tulajdonképpen zárt lokális energiarendszernek tekinthető – Naprendszerünkben, a spirális pályán mozgó bolygók éppen hogyan állnak, hogyan viszonyulnak egymáshoz képest, abban az időpillanatban, amikor megszületünk és elhagyjuk édesanyánk védő energiamezőjét.

Szerintem ez csodálatos felismerés.


Lehet, hogy a gabonakörökben sokszor főszereplő spirálok ezt a tudást próbálják meg beleverni abba a hülye fejünkbe? :)

Itt érdemes felidéznünk Nostradamus erre az évre vonatkozó jóslatát:

„Húsz meg kétszer hatban az egek tudása, a földre látogat,
„nagy öröm közepette. A betegség a pestis az éhínség eltűnik.”
„Róma örül a megmentett lelkeknek.”
„A tudósok félelemteli csodálattal mosolyognak.”
„Megerősítést nyer az asztronómia. Új kezdet a tudományban.”

A tudomány és a spiritualitás összehangolása, együttes megértése elkerülhetetlen immár.

A fenti gondolatokat talán még inkább megértjük, ha a spirál szót a saját – sokszor hányatott, fordulékony, állandóan váltakozó, ismétlődő, önmagába sokszor visszatérő, de még is mindig másképp alakuló – életünkre vonatkoztatva a maga teljes erejében magyarul ejtjük ki:

Örvénylik

Végezetül egy olyan zenekar ide kapcsolható művét ajánlom komolyabb meghallgatásra, amelyik a magyar zenei kínálathoz képest az élvonalat képezi a mély gondolatok megzenésítése tekintetében:

Unique - Újra meg újra


A számot hallgatva az jut eszembe, hogy ha a jelenlegi életünkben, a mindennapos kis ügyeinkben megfigyelhető ez az állandó, de mégis mindig változó ciklikusság, akkor azt is feltételezhetjük, hogy ez tágabb és időtlenebb értelemben is igaz. Nem kell feltétlenül hinni a lélekvándorlásban ahhoz, hogy belássuk: a természet törvényszerűségei minden szinten és mindenkire érvényesnek kell lenniük.
Ennek tükrében talán az is elhihető, hogy egy emberöltőnyi élet „csupán” egy kör, pontosabban mivel állandó mozgásban vagyunk, egy spirálfordulat, vagy még pontosabban: egy örvénylés. No de – kérdezhetnénk – mi van az örvény „végén”?
Semmi különös.

Egy másik örvény.

Mert ez a törvény.


TT

18 megjegyzés:

  1. Akár spirális, akár cserebogártojás alakú, mi köze a bolygók pályályának az asztrológiának nevezett jósláshoz? Akkor fogom komolyan venni az asztrológiát, ha egyszer valaki világosan és konkrétan válszol erre :)

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mm. kb annyi köze van mint a templomok monumentális méretének Isten tetszéséhez. A papok a grandiózus templomokkal és sok fajta csalással kápráztatták el a jámbor hívőket,mint például a vérző szemű Krisztussal, amely úgy működött, hogy tűzet gyújtottak egy edénybe és a hő hatására nyomás keletkeztt egy tartályban ahol piros folyadék volt, majd a hófehér márványszobor szemeiből vér csordogált alá, a hívők meg adakoztak búsásan. A jósok meg a bolygók hokusz pókuszával magyarázzák a semmit.Á.

      Törlés
  2. Az mindenképpen tagadhatatlan, hogy a bolygók hatással vannak az életünkre, csak abban nem hiszek én sem, hogy ezekből jósolni lehet.

    ManoNegra

    VálaszTörlés
  3. A napi szintű "ma nehezen indul a napod, ezért a sarkon balra fordulj, különben lebasz a főnököd" típusú "előrejelzésben" természetesen én sem hiszek.
    No meg a "ma a bak a Nagy Medvébe fordul, ezért a Nyilas nyílhegye egy irányban lesz a Jupiterre érzékenyek attitűdjeivel" típusú dolgok is igen nagy baromságnak tűnnek, ha az ember belegondol, hogy a csillagképek amiket innen a Földről valami alakzat alapján elnevezünk, valójában tőlünk teljesen különböző távolságokra lévő égitestek, melyek egymáshoz képesti pozícióját pl. a Marson már egész másképp látnánk.

    Azonban! Tapasztalataim szerint tagadhatatlan, hogy az emberek csillagjegyeik alapján megírt jellemrajza nagyon sok esetben találó. Ez spirituális szemszögből nézve lehet, hogy egy tudatos vállalása a leszületendő léleknek, tudományosabb szempontból viszont lehet hogy megmagyarázható jelenség.
    Naprendszerünk egy komplex energiarendszer, melyben minden összefügg. Elképzelhető-e, hogy a születésünk órájában a Földdel éppen kölcsönhatásban lévő bolygók hatással vannak ránk? Szerintem nagyon is. És miért olyan hihetetlen, hogy ezeket a dolgokat már a történelem előtti időktől feljegyezték?
    Az asztrológia összefügg az asztronómiával. Égitestek hatása a földi testekre.
    Nincs ebben semmi hihetetlen.

    Aki szerint a Földi életünkre semmilyen befolyással nem bírnak a Földön kívüli események, az nézzen meg egy kisgyerek viselkedését teliholdkor, vagy kérdezze meg a Hold-naptár használóit, milyen a termés. De egy nőt is megkérdezhettek, akinek a havi vérzése a Holdhoz igazodik, hogy szerinte az élete tök független-e a kinti eseményektől. :)
    Nem humbukról, nem tenyérjóslásról, meg nem delejezésről beszélek emberek, hanem törvényszerűségekről!

    Egyébként a cikk nem az asztrológiára kívánta ráhívni a figyelmet, Nostradamus is csillagászatról beszélt, bár a kettő - a csillagászati jelenségek és azok hatása az élőlényekre - szerintem szétválaszthatatlan tudomány.

    TT

    VálaszTörlés
  4. És ha már odáig eljutottunk, hogy elfogadjuk, hogy az életünkre befolyással bírnak a Naprendszerben történő mozgások, együttállások, stb., akkor már az sem tűnik olyan lehetetlennek, hogy ezek ismeretében bizony előre jelezhetőek bizonyos várható viselkedés formák egyeseknél. Ez természetesen nem a "ma nyerni fogsz a lottón" horoszkópokra igaz, hanem az aktuális érzelemvilágunkra.

    Vagy ezen a fórumon mindenki minden egyes napját ugyanúgy éli meg, ugyanazzal a hangulattal? Nagyon szegény világ lenne az úgy, gyerekek... :)

    TT

    VálaszTörlés
  5. A telihold talán hat a hangulatra (különösen ha hiszünk is benne), de a hideg-meleg frontok és a napfény mennyisége legalább olyannyira hatnak, viszont (egyelőre) senkinek sem jutott eszébe jósolgatni ezutóbbiak alapján. Vajon miért? Erre Árpi megadta szerintem a helyes választ. Egyesek mindig jól megéltek mások hiszékenységéből, ahol van birka ott van farkas is.

    mm

    VálaszTörlés
  6. Nincs abban semmi újdonság, hogy a bolygók pályálya spirál alakú. Csak azért szokás kör alakú bolygó pályákat ábrázolni mert a nap a referencia, a körül pedig valóban köralakú vagy ellipszis alakú egy bolygó pályálya. Ha nem a nap a referencia, hanem a galaxis, akkor természetesen spirál alakú a bolygók pályálya, hiszen a nap ami körül forog egy bolygó maga is halad a galaxison belül, így hát a galaxishoz képest a bolygó pályálya spirális. Valóban ez a spirális pálya sok esetben nem is spirális, hanem például 8 alakú vagy sokkal bonyolultabb, mert az univerzumban minden mozgásban van, még a galaxisok és a galaxis csoportok, illetve csoport-csoportok is (és talán maga az univerzum is, ki tudja). Jónapot

    VálaszTörlés
  7. "Akár spirális, akár cserebogártojás alakú, ..."

    Nagyon tetszett ez a hozzászólásod mm, ugyanis rámutat valamire, ami idáig az emberiség számára le volt takarva. Ez pedig a hit.

    Sokan azt képzelik, hogy a hit kizárólag a vallással összefüggő valami, pedig egyáltalán nem. Szinte bármilyen f@szságot realizálni lehet a fizikai síkon, ha elegendő a hívők száma és elég erős a hite benne. Még akkor is igaz ez, ha maga a hit kiindulópontja hazugság.

    Namost vannak a világban olyan személyek - sajnos ezek szinte kivétel nélkül
    sátánisták - akik pontosan ismerik a hit erejét és hatékonyságát, valamint annak működési mechanizmusát.
    Nincs olyan high-tech hadsereg, amelyik fölvehetné vele a versenyt.

    Na akkor végre tudjátok már, hogy mire szolgálnak a médiák.
    A sok "birkával" elhitetnek valamit - mint pl. az "amerikai tudósok felfedezték" kezdetű szlogennel - aztán naponta ismételgetik vagy 1000-szer,
    amíg az ostoba "birka" már akkor is ebbe botlik, ha nem akar.
    Egy bizonyos idő elteltével ez a "sugalmazás" elkezdi kifejteni a hatását és előbb vagy utóbb realitássá válik és meg is jelenik a fizikai síkon valóságként, teljesen függetlenül attól, hogy a kiindulási alap igaz volt-e vagy sem.

    Na akkor így talán az is világos, hogy mekkora jelentősége van a "demokratikus" szavazásoknak. ... :)))

    Ennek a témának is megvan a maga irodalma, de talán mondanom sem kell, hogy nyílvánosan nem hozzáférhető, tekintve hogy a hatalom birtoklása ezen alapul.

    Mindettől függetlenül azonban van egy olyan realitás is, ami ezek számára nem hozzáférhető, mivel a szellemi sík is minőségi szempontok alapján tagolódik, és talán nem kell bővebben részleteznem, hogy ez a legprimitívebb változata és ez is csak azért működik, mert a "birkácskákat" bezárták a fizikai sík - materializmus - karámjába.

    Namost képzeljük el, hogy ez a legprimitívebb szellemi sík hadat üzent a legmagasabb szellemi síknak, holott fogalma sincs arról. Szerintetek ki fog
    ráb@szni ???

    De hogy a témához is hozzászóljak, szerintem is tökmindegy, hogy a bolygók pályája spirális vagy kör alakú, ugyanis ez a mindennapi életünkre - legalábbis érzékelésem szerint - nincs hatással, vagy ha netán van is, ezt nem tudjuk érzékelni, mert nincs mivel összehasonlítani.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok, nem vág teljesen a témába, de elbringáztam a Hősök tere felé és elég sokan összegyűltek. Egyes források százezer emberről beszélnek.

    Nagyon sok elgondolkodtató dolog felmerült bennem.

    1. A FIDESZ azért nem mert a megmozdulás élére állni, mert attól féltek, hogy nem lesznek elegen. (üzenem a fideszeseknek, hogy aki fél az csak fél ember)
    A JOBBIK nem igen fél ilyesmitől. Pedig nem hiszem, hogy a múlt heti jobbikos megmozduláson százezrek vettek volna részt...
    2. Az embereknek minden körülményt figyelembe véve tetszik az Orbán politizálása. (Ebben óriási szerepe van a fidesz kommunikációjának és magának a miniszterelnöknek is)
    3. A lengyeleknél is volt szimpátiatüntetés a kormány mellett...

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  9. Bukovínai!

    Ugyan Izlandhoz írtam, de kiegészíti a Te hozzászólásodat, szintén témán kivűl:
    Sajnálatos, hogy Orbán nem érzett rá "megválasztása" után a sorsdöntő pillanatra, hogy bármit megtehetett volna... Szomorúan kell megállapítanom, hogy bizony Napóleontól semmit sem tanult, de Rommel vére sem buzog benne, de még Montgomery kisstílű,óvatos statikus ostobaságával sem rendelkezik...
    Leginkább az antalli karaktertelenséggel, alkalmatlansággal rendelkezik, okos marionett figura, ki sikeresen leplezi reklámmal, propagandával tehetetlenségét.
    Kérlek benneteket, kik érzelmi alapon, ki így, ki úgy, közelítetek Orbánhoz, tegyétek félre bosszúságotokat, vagy éppen egyetértő örömötök, hogy ez aztán jól megmondta, mert ez sajnos ténykérdés!
    Az országnak valódi vezetőre van égetően szüksége, s nem elfogadható a kifogás, hogy nincs jobb.., míg mások szerint elég rossz, hogy menjen...
    Ez az ország, mindnyájunk tragédiája!
    Gyöngyösi Zoltán/piskota

    VálaszTörlés
  10. "Bukovinai" te egy tipikus birkalélek vagy, egy igazi áldás olyan svindli "művész" politikusoknak akiknek szükségük van sok sok birkára hogy megalapozzák a személykultuszaikat. Szent Orbán milliárdos lett anélkül, hogy valaha is dolgozott volna mert az ifjú komcsigárdistából (KISZ) hiphop "liberális" profi politikus lett? Ez akkor sem zavarja a birkát ha kilóg a segge a gatyából, hisz kim il viktor megmondta hogy minden ami rossz Magyarországon az a magyar és most már az európai "baloldal" zibája, nem pedig a liszaboni szerződéses vadkapitalizmus rendszeré amihez anélkül csatlakoztatta a birkanépet hogy bárkit is megkérdezett volna. Birkanemzet birkasors, így is van ez rendjén beeeeeeee

    fekete bárány

    VálaszTörlés
  11. Birkalelkű emberek bizonyára hemzsegnek körülöttünk, fekete bárány. Ez azért is van így sajnos, mert Magyarországon nem igen látnak igazi példaképeket a fiatalok, főleg nem a politikában és így nincs is esélyük kifejleszteni egy önálló gondolkodást. Akinek pedig nincs képessége önállóan gondolkodni, az bedől minden olyan hazugságnak, aminek szeretne bedőlni, legyen az politikai hazugság vagy valamilyen szektás lilaködös misztikum.

    Ami a liszaboni szerződést illeti, szintén egyetértek fekete bárány. Emlékszem amikor Cohn-Bendit végigjárta Közép-Európa kormányait (minket is meglátogatott) azzal a dumával, hogy ne jusson eszébe senkinek sem visszautasítani a liszaboni szerződést és akkoriban a fidesz azt teljes gőzzel meg is szavazta együtt azokkal a szocikkal akikre most mindent ráfog hajráviktátor. Akkoriban még Cohn-Bendit is rendes ember volt, most meg hogy az a féreg kifogásolja az orbanizmust, hírtelen rájönnek a fideszes arisztokraták hogy milyen pedofil múltja van a fickónak.

    mm

    VálaszTörlés
  12. Mostanában -véletlenül- igazat is tetszett mondani Viktor fejedelmünk azzal, hogy "mi nem akarunk pénzt az IMF-től, az IMF akar adni pénzt nekünk". Na jó, féligazságot mondott csak a félistenünk, mert valóban piszokul kell az az IMF hitel, hogy ki tudjuk nyögni vele előzőleg felvett hiteleket, de az is igaz hogy az IMF is akar új hitelt nyújtani nekünk, mert olyan feltételeket fog érte elfogadni a mélyen nem-tisztelt szabadságharcos qrmányunk hogy ezután már semmi sem fog maradni a magyar embernek kivéve a szemei hogy keserű könnyekkel áztatja a söralátétes adóbevallását. Hajrávivi csak így tovább!

    mm

    VálaszTörlés
  13. Közben, miután a görög kormány kijelentette a hét elején, hogy törvényesen meg fogja tagadni az államadósság visszafizetését ha a hitelező nagy bankok nem írnak le egy újjabb nagy szeletet a görög adósságból, a hétvégére a bankok le is írtak belőle közel 70 százalékot... A nagy nemzeti szabadságharcosunk vajon miért nem követeli a nagy nemzetközi bankoktól hogy mondjanak le a magyar államadósság nagy részéről? Jah, mert könnyebb tovább sarcolni a magyar adófizető birkát a "szabadságharc" nevében? Istenem, de csodálatos állat a birka :)

    mm

    VálaszTörlés
  14. A kezdeti várakozásokkal ellentétben egyáltalán nem csak az elvakult Fideszesek mentek el a felvonulásra. Ahogy a plakátokból is kivehető, a tüntetésen részt vevők azért támogatják a kormányt, mert azt hiszik, hogy az szembe megy az Európai Unióval, a Nyugattal, a "nemzetközi finánctőkével". Az egész felvonulás mozgatórugója a nyugatellenesség, a magyar függetlenségért, illetve a gyarmatosításunk elleni harc. Ezek az emberek többé-kevésbé tisztában vannak az ország helyzetével, csak azzal az egy ténnyel nincsenek tisztában, hogy jelenleg nincs magyar állam. A megfelelő helyzetértékelés hiányában özönlenek az emberek a Likud testvérpártjának hívó szavára.

    http://jovonk.info/2012/01/21/fidesz-tamogatoi-nemzetvezetot-akarnak

    VálaszTörlés
  15. Júniusban buzi.. hőőő meleg olimpia lesz Budapesten, aztán buz.. hőőő melegek "büszkeség" felvonulása és egy teljes "melegkultura" forrrrró hét (vagyis seggbedugás non-stop. Mindez az adófizető birkák pénzéből természetesen. Ez is valószínűleg része a narancsos szabadságharcnak :)

    fekete bárány

    VálaszTörlés
  16. Szeretünk Viktor!
    http://youtu.be/9UXY7yjeR2s

    VálaszTörlés
  17. Köszi a sok offot, Mózi!

    TT

    VálaszTörlés