2012. január 25., szerda

Bill és Ted zseniálisan álcázott kalandja

A Piros Pirula Projekt ismét egy zseniális filmmel rukkolt elő.
A téma a túlnépesedés és az ember által okozott felmelegedés kultuszáról rántja le a leplet. Sok ismert adat és hírhedt elszólás van összegyűjtve  a filmben, és így együtt egy nagyon logikus felépítést ad, igazi szemfelnyitogató, szép munka!

Bill és Ted zseniálisan álcázott kalandja (1.rész)





Forrás: http://pirospirula.blogspot.com/2012/01/bill-es-ted-zsenialisan-alcazott.html

Ez pedig egy átgondolásra való hozzászólás:

Nos, ha Pirula ránk akart ijeszteni, akkor sikerült neki ismét, gratulálok! :)
A téma valós, nem vitatom, de nem biztos, hogy ilyen pszicho mélyzenével kellene tálalni, van épp elég félelemgenerálás a nyakunkon e nélkül is. Minek tovább fokozni a félelmet? Vagy ez a cél??
Viszont gratulálnom kell az összeállítás, a kidolgozás profizmusához és pontos logikai felépítéséhez is, tényleg hatásos lett! Nem csak a film címe a zseniális! Egyébként a filmben felsorolt, népességcsökkentő gondolat-programozó hálivúdi alkotásokhoz illeszkedik a Vírus, a Végítélet, a 28 nappal később, a 12 majom, és még számos ilyen jellegű film is.

A témához (bár a film nem hagy sok további elmondanivalót! :) ):
Az „ember által okozott felmelegedés” elmélet csak egy piciny szelete az igazságnak (lásd climate-gate botrány), hiszen a Föld az emberek nélkül is állandó változásokon megy keresztül, melyek természetes folyamatok. Mi is rásegítettünk erre, ez igaz, de nem olyan mértékben, ahogyan azt az „környezetvédelemből” és kvótákból élő milliárdos gazemberek, mint pl. Al Gore állítják.
Nyílvánvaló, hogy a globális felmelegedés svindli, és a túlnépesedés svindli ilyen jellegű világméretű fizetett (!) kampány során való összekötése egyedül azok érdeke, akiknek egyre nehezebb kontroll alatt tartani az emberiséget. Az ebből a célból eredő erőlködésük egyre látványosabb, egyre leleplezettebb, nyílvános. És pont ez okozza a vesztüket is, mivel azok, akik magának a Létnek üzennek hadat, nem számíthatnak másra, minthogy a Nemlét köszönt rájuk. Ők maguk vívják ki a megsemmisülésüket. Az Umbrella Corporation Egyszemű vezérigazgatójával az anyagelvűeket gyűjti az „véd”ernyője alá, de az anyag, a szellem nélkül önmagában – mint tudjuk – lebomló aspektussal rendelkezik, ergo…

Másik figyelemre méltó tény, hogy ez az egész népességcsökkentési terv kizárólag materialista szempontok alapján született. Az egész rendkívül egysíkú gondolkodásra vall, áthatja a mai „tudományos” gondolkodás legfőbb problémája, egyáltalán mely nem veszi figyelembe az Élet találékonyságát, sokrétűségét, és különböző energiaszintjeit, valamint azt az alapvető tényt, hogy az Élet a Rendre, és a Harmóniára törekszik. Egyáltalán nem kell csökkenteni az élőlények számát, hanem hagyni kell a természetes fejlődésüket, és akkor az Élet a harmóniára törekvés mentén rendezi a dolgokat. Talán nem tévedünk nagyot azzal az elgondolással, hogy a Földön élő emberek létszáma nem csökkenni fog, hanem fejlettségi szintjétől függően, természetes módon széttagolódik, szétválik különböző energiaszintekre (vagy ha úgy tetszik, dimenziókra), melyre lehetőséget ad a Föld bolygó szintén többdimenziós léte. Ezzel megoldódhat a túlnépesedés, az energia- és élelmiszerválság, valamint egy kevésbé kitárgyalt probléma: az emberek tudatszintje közötti szakadék, mely rengeteg konfliktus okozója jelenleg. És, mint említettem, az Élet nem a veszekedésre, hanem a harmóniára törekszik.
És különben is! Sokkal inkább bízom az Folyamatos Teremtés bölcsességében, mint az emberi beavatkozás sikerében, illetve „jó szándékában”.

Fentiek tükrében tehát nem beszarni kell a Gates (kapuk!) féle elmebeteg sátánisták elméleteitől, hanem teljes mértékben ignorálni, figyelmen kívül hagyni az életünkből/gondolatainkból, mert ha nem görcsölünk egy problémán, akkor az hamarabb megoldódik, mint hinnénk.
Tekintettel arra a valószínűségre, hogy materiális/technológiai szempontból tehetetlenek vagyunk ezen erőkkel szemben, és mivel a film a beszaratáson túl nem nyújt igazán megoldást, én a magam részéről Isten bölcsességébe vetett hitet és bizalmat tartom járható útnak.
Ezeknek a tagoknak még van egy szűk évük a tervük megvalósítására, utána a világot mozgató erők nem fogják tovább támogatni a vaskort, és annak vezéreit, magyarán minden tervük sorban kudarcba fullad, és minden tevékenységük csak további tömegeket fog felszabadítani a markuk közül.

Jól kitalálta ezt az Öreg, nem kell aggódni, hisz minden a mi érdekünkben zajlik
.


----
cikk vége. :)

Üdv, TT

30 megjegyzés:

  1. TT : engem épp a "profizmus" aggaszt....

    Nem tudom, hogy érted-e.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  2. Értem.
    Nekem is vannak ilyen jellegű aggályaim az ilyen filmekkel kapcsolatban, bár hozzáteszem a mai programokkal, megfelelő időt rászánva még egy amatőr is igen profi munkát tud végezni. Más területről élve példával: egy rádióban hallott zenéről is manapság már nehéz megállapítani, hogy egy több milliós stúdióban készült-e, profi szakemberekkel, vagy otthon cubase-el, amatőr zenészekkel.
    Mindenesetre a megfelelő szűrőt mindig a szemünkön kell viselni, miközben az ilyen jellegű filmeket megnézzük, ez tényálladék.

    Bukó, és amúgy a téma? Neked mi a véleményed ezekről a svindlikről és tervekről?

    TT

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sokféle törekvés hat a világban egyszerre... Van, aki a globális eszmékben hisz. Van, aki az istenben, esetleg a végítéletben, a próféták jövendöléseiben, a tudományos fejlődésben, az ember szuperlénnyé válásában, a földönkívüliek beavatkozásaiban az egészséges életmódban és még sorolhatnám.
    Valószínűleg mindegyiknek van valami alapja.
    Vettem ki pár nagyon jó könyvet és most azokat olvasgatom. Ilyesmik vannak benne : Az vagy amire gondolsz (és amiben hiszel, hogy vagy) Meg leírják az emberi cselekedetek működését. Észlelés -> Értékelés -> Érzelem -> Cselekvés. ÉS itt az Értékelés a lényeg, mert attól függ az érzelmi hatás és a cselekvés. Ugyanazt a helyzetet egyikünk higgadtan fogadja míg a másiknak dühkitörése lesz tőle. Ez csak az értékelés különbségéből adódik.
    Helyesen kell értékelni azt amit észlelünk.

    Ez azonban nem is olyan egyszerű és nem is olyan könnyű.

    Mindenkinek más és más értékrendszer alakult ki a fejében és más-más dogmái vannak. Ezek határozzák meg, hogy az észlelt jelenségeket hogyan értékeljük. Egy ateista másként reagál valamire mint egy Istenhívő. De akkor is másként reagálunk valamire ha velünk történik meg és nem másokkal.
    Egyszóval elég bonyolult a képlet. Az utóbbi időben elkezdtem befelé figyelni. Önmagamat olvasni és a belső hangot hallgatni és megfigyelni és a külső dolgokkal kevesebbet foglalkozni. Már más leleplező oldalakt se nézegetek - nincs rá időm. Meg elkezdtem nézni az echoTV-t és HÍRTV-t. Persze ez egy nap kb csak fél órát tesz ki este de csak ezt a kettőt nézem és közben figyelem magam, hogy mit szűrök le az észleltekből. Próbálom észrevenni az üzenetet és a szándékot. Érdekel, hogy Orbán politikája hova fog kilyukadni.Mivel most Ő a "király" érdekel, hogy hova vezeti az országot...

    Amióta nem nézegetem az igazságfeltáró oldalakat érdekes megfigyelésre tettem szert : Már nem találom olyan ilyesztő helynek a világot. Nem tudnak magukkal ragadni az ilyen leleplező gondolatok. Nem ilyedek meg. Mondhatni nem is nagyon érdekel, hogy néhányan mit tervezgetnek. Én is tervezgetek és ha van bennem elég akaraterő és kitartás véghezviszem a terveimet.

    Van egy bölcs mondás az egyik könyvben : Két dolog miatt nem szabad indulatba jönnünk az egyik : az amin változtatni tudunk, a másik : amin nem tudunk változtatni. Próbálom inkább képezni magam, hogy változtatni tudjak (önmagamon belül) azon amin lehet és elfogadjam azt amin nem tudok változtatni.

    Ha egyébként megnézed a PirosPirulaProjekt web oldalát akkor láthatod, hogy már az oldal is "túl profi". Nem olyan pl mint az aranykor vagy a 2012.blogol.hu pedig azok se amatőrök. A PPP túl profi ahhoz, hogy amatőr legyen. Mivel jelenleg én is csinálok egy blogot és írok is bejegyzéseket tudom, hogy a PPP mögött komoly munka van. Ez nem egy olyan csapat akik unalmukban megváltják a világot. Aztán a szimbólum-rendszer : a Mátrixból való. A Tóth Bálint által előadott kitűnő Mátrix elemzés óta pedig tudjuk, hogy a Mátrix hemzseg a szabadkőműves jelképektől és gondolatoktól. Mondjuk nekem mindegyik olyan blog gyanús amelyik teljesen szembe akar haladni a kereszténységgel. Visszatérni pogány nézetekhez, vagy átváltani hinduizmusra, esetleg földönkívüliektől várja a csodát. Ezekben nekem valami "nem stimmel". Itt vagyunk több mint ezer éve és járunk egy eléggé kitaposott utat. Miért érzem úgy, hogy ezek le akarnak minket téríteni erről az útról (az utunkról) ?

    Azt is ezekben a könyvekben olvastam, hogy a kitartás azt jelenti, hogy kitartunk az elveink mellett akkor is ha ez nehézségekkel jár. Én kitartok az ősök mellett. Járom az útjukat.

    http://www.youtube.com/watch?v=5sCNhBBx6vI

    bukovinai.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bukovinai, hallgasd meg Kásler Magdát, a link a honlapomon van, tetszeni fog neked.Üdv.Á.

      Törlés
    2. Buki, jól összefoglaltad, tetszett.
      Többek között ezért is csodálatos világban élünk, ahol a maga módján igaza van mindenkinek. De van ebben egy óriási feladat is: kijönni a másikkal, megtalálni a közös pontokat, ha ez nem megy legalább élni hagyni a másikat a saját "hülyeségével".
      Azt hiszem valahol ez lenne a lényeg itt és most. Keresni a közöset, vagy békén hagyni.

      Az ilyen félelemkeltő "ébresztőfilmekre" meg kb. olyan szükségem van, mint egy jó horrorfilmre: egy kis megborzongás, aztán mehetünk tovább. :)
      Amiért szívesen látogatom az ilyen igazságfeltáró oldalakat az az, hogy szeretem felhívni az ott elburjánzottak figyelmét, hogy ne nyeljenek be mindent 100%-osan, a teljesen dühbe gurult ellenkezőknek meg alátámasztom az ott írtakat más szemszögből. Legalábbis próbálom.

      Jó ötlet a befelé figyelés, az echo/HírTV már nem annyira. :)

      TT

      Törlés
  4. Egyébként ha jól emlékszem Ö.T. hívta fel a figyelmet, hogy az aki a nappalt az éjszaka ellenségének tartja, az komplett hülye, és nagyon nem értette meg az élet oldalainak egymásrautaltságát.
    Úgy gondolom ugyanez vonatkozik az igazságfeltáró oldalak háttérhatalmi "gonosz főszereplőire" is, máskülönben piszok unalmas lenne ez az egyoldalú libikóka, nem igaz? :D

    TT

    VálaszTörlés
  5. Hm... ebben nagy igazságcsomagot érzek:

    Eckhart Most
    http://www.youtube.com/watch?v=EdrnYFhAsUQ&feature=player_embedded

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néhány kritikai észrevétel - ha megengeditek : (jómagam is zen művelő voltam egykor, de most kénytelen vagyok vitába szállni azzal ami a videon van) Lássuk sorjában :
      - "olyan végletesen, olyan teljesen jelen lenni, hogy semmilyen probléma, semmilyen szenvedés, ... ne legyen képes benned életben maradni. /Ezzel szemben az a kifogásom, hogy ez lehetetlenség. Még egyetlen ember sem volt képes erre. Se az egyedül élő remete se más. akinek vannak szülei, gyerekei, kedvese, barátai, rokonai, szomszédai, embertársai az nem képes megszabadulni teljesen sem a problémáktól sem a szenvedéstől. Amire képes az az önáltatás és az elterelés. A problémáktól való elfordulás a megoldásuk helyett. Márpedig a probléma megoldása sokszor nehézségekkel, lemondással, szenvedéssel jár./
      - a mostban az időnélküliségben minden problémád elillan /Ez a szerfüggők jelmondata kb. A problémák ugyanis nem illanak el, hanem megoldatlanok maradnak mindaddig amíg meg nem oldjuk őket./
      - a szenvedéshez idő kell, tehát a mostban ez nem létezhet. /Az élet nem különáló "most" pillanatokból áll, hanem egy folyamatot képez. Ezért ez a kijelentés egy hülyeség. Mi az, hogy most ? És ha éhes leszek ? ne is gondoljak rá, mert most-ban nm leszek éhes? ez marhaság. A szenvedéstől nem megszabadulni kell, hanem meg kell erősödnünk, hogy el tudjuk viselni./
      - A múlt és a jövő fátyollal takarja el előlünk Istent, égesd el hát mindkettőt lángoló tűzzel /Mint már mondtam az élet egy folyam és nem lehet elégetni elfelejteni a múltat és nem is kell. A múltbéli hibáinkon való elmélkedés segít minket, hogy a jelenben ne kövesük el ugynazokat a ballépéseket, így lesz a jövőnk jobb mint a múltunk./
      - Az időtlen dimenzió ...blablabla... olyan tudást ami nem rombolja le az élet szentségét ... /Az élet csak folyamtában értelmezhető. IDŐLEGES, időben lezajló, a dolgok egymásutániságát feltételező valami. most pillanatok egymás utánisága nem élet, hanem halott képek gyors felvillantása. Az élet egy folyamat. egy születés, fejlődés és halál -> ez az élet. Aki mást mond hazudik. Eckhart mester épp hazugságait próbálja meg beleszuggerálni a hallgatóba. Halkítsd le a zenét, ne figyelj a háttérképre csak a mondatokat vizsgáld önmagukban./
      - Ez egy blabla szöveg. sefüle sefarka. Most nincs kedvem - meg időm se, hogy minden mondatát alaposan szétcincáljam - inkább akinek van kedve tegye meg. Ezek üres beszédek. Semmitmonó ürességek. A tudás tudtommal az elme miatt van. Elménk szerves része a tudásunk fejlődésének. Ha valaki arra akar rávenni, hogy kapcsold ki az elméd - akkor kezdj gyanút fogni... "Kizárólag a Lét ismer közvetlenül" de azt nem igazán taglalja a nagymester, hogy mi is az a Lét. Ha te olyan hülye vagy, hogy nem éred fel a nagymester nagy és bölcs (blablabla) szaviat akkor fejleszd magad nemigaz ? A Lét ismer. De hogy ezt hogy teszi senki nem tudja talán még Eckhard Tolle se. :) ez csak egy nagy semmi amit mond. Jön egy csomó blabla fenyegetés, hogy elpusztítod a világot te kis hülye, ki nem vagy képes felfogni a Lét-et. Majd leszögezi, hogy "Rövid időre hirtelen megtapasztaltad, hogy az időtlenség miként változtatja meg érzékelésedet" Ki tapasztalt meg és mit ? És mégiscsak szükség van az időre vagy mi van ? Az időtlen mostban nem lehet tapasztalatokat gyűjteni ? Amire szükség van az a tudatosság tartós átváltása -> Vagyis teljes átalakulás, agymosás. ...sok blabla majd kijelenti, hogy minden illúzió. Ne reménykedj, de ne is csüggedj, mert úgysincs semmi. Ezek szép kilátások. Amikor nem vagy jelen, akkor vagy jelen. Ez érthető ugye? Vagy mégsem ?
      Az egész egy kesze-kusza sefüle sefarka halandzsa. "Az elmétől elvont energia alakul át jelenlétté". De, hogy hogyan az örök rejtély marad.
      Ilyen marhaságokat bárki össze tud hordani.

      bukovinai.

      Törlés
  6. TT

    Nagyon figyelemre méltó videó, értékes gondolatokkal, bár néhányat én másképp látok.
    Pl:
    "Az idő,az ami megakadályozza a fényt, hogy elérhessen minket.Nincs nagyobb akadály Isten és közöttünk mint az idő."
    Én úgy látom, mindenkinek éppenhogy idő kell a fény felderengéséhez is, és Isten megismeréséhez is.

    Sz.

    VálaszTörlés
  7. Erről van szó, tegye mindenki a dolgát, igaz?;)

    Sz.

    VálaszTörlés
  8. Ez TT 01 20 PM-re volt válasz.

    VálaszTörlés
  9. Árpi : Köszi, nagyon szép. :)

    TT : Az éjszaka és a sötétség összekeverése is egy trükk. Hogy még nagyobb zavar legyen a fejekben. Az éjszaka-nappal egy váltakozó szükségszerűség itt a földön. Ez a rend. Az emberi lelkekben és fejekben lévő sötétség viszont épp a rend ellensége. A gonoszság nem szükséges része az életnek. Egy helytelen értékelés eredménye. Szabad választás. A nappal-éjszaka váltakozása egy szükségszerűség és nem választás kérdése. A sötét gondolatok viszont nem szükségszerűek, hanem az ember maga válaszhatja meg, hogy mire akar gondolni, milyen értékrendszereket akar követni. Aki a sötét erők jelenlétét a nappal-éjszaka párhuzamba akarja beleerőltetni az félre akar vezetni. Mert különböző dolgokról van szó és nem lehet köztük ilyen párhuzamot vonni.

    Mondok egy példát : A vízen vagy egy csónakban és két fényforrást látsz : Az egyik a világítótorony fénye (az igazi fényforrás) Ez egy biztos tájékozódási pont. A másik fényforrást egy tükörrel csinálják. Úgy néz ki, hogy az is egy fény, pedig csak egy trükkel tükrözik az igazi fényt. Ha a tükröződött fényt követed, akkor mindenképpen tévútra kerülsz. Nem oda jutsz, ahova készülsz. Ha viszont az igazi fényt követed, akkor célhoz érsz. Látszólag a tükröződő fény is teljesen jónak tűnik, de ha alaposabban megvizsgálod akkor rájössz, hogy az nem igazi fényforrás csupán egy tükörkép. Ha azt követed nem jutsz el sehova - eltévedsz.

    Ezért nem mindegy, a forrás - amit már oly sokszor elmondtam. A hitelesség nem a mondandóból, hanem a mondóból következik. Hiteles forrás nélkül a fény csak az igazság tükröződése lesz és ha azt követed nem oda jutsz ahova szeretnél.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Hiteles forrás nélkül ..."

      Na itt rátapintottál a lényegre Bukovinai.
      A mai ember legnagyobb gondja, hogy melyik forrást tekintse hitelesnek.

      A régi, természetközeli társadalmakban ez nem jelentett problémát, mert a szülők és nagyszülők tapasztalata képezte a hiteles forrást.
      Igaz, akkor még nem voltak médiák.

      Vagyis minden egyes generáció továbbadta a tapasztalatait a következőnek és ezzel biztosította az adott csoport túlélési esélyeit.

      A mai generációk meg kétségbeesetten fésülgetik az internetet és mégsem lehetnek biztosak benne, hogy melyik forrás hiteles és melyik nem.

      Nagy különbség, nemde?

      Ö.T.

      Törlés
  10. A szenvedéseinkre, hibáinkra, fájdalmainkra szükség van, hisz azoktól vagyunk azok, akik vagyunk.

    Bárhogy is legyen viszont, szerintem ez rendben van:

    Függetlenné válni az elmédtől
    http://www.youtube.com/watch?v=Rxg-Kyaem8s&feature=BFa&list=SP422D16C43F2B0519&lf=list_related

    Itt nem az a lényeg, hogy dobd el a tudatod, hanem pont, hogy ébredj rá a viharos, szeles, átmeneti érzelmeid, a cikázó (és sok esetben mástól származó) gondolataid, valamint a tested reakciói mögött "álló" csendes megfigyelőre, mert valójában az vagy Te. Ott rejtőzik a valódi tudatod.

    Bukovinai, nem mondhatsz olyan marhaságot, hogy nem tudod hová tenni a lélek fogalmát, meg nem ismered azt, mert Te magad vagy a lelked. Minden más illúzió, játszótér.

    TT

    VálaszTörlés
  11. Mindenképpen érdekes elméleti vitát folytattok, nem minden szenvedély nélkül.., míg mások...
    Már többszörös szemrehányást kaptam tőletek nézeteim szerintetek borús volta miatt, holott, vélem, hogy csak tárgyilagosan szemlélődöm. Ezt tapasztaltam:
    Mi LEHET veled emberke? /Hungarian Real News/

    Mivel úgy jött össze, elmentem Kőbányára meghallgatni Borbély József kormányzó úr előadását, ki látva az országra telepedett "vezetés" rosszindulatú szándékát, tevékenységét, felvállalta a kormányzói szerepet, munkakört, önkéntességi alapon.
    Nos, ott találkoztam valamivel, amit megosztanék veletek, bár, ezt a néhány sort máshová írtam eredetileg:
    "Mára divatos trend lett a Magyarok Szövetségének lekezelése, s főleg vezetőinek lehurrogása.
    Közelebbről megvizsgálva a kérdést, ezt természetesnek tarthatjuk...
    Amennyiben állnemzetinek bizonyul, bizony jogosan, amennyiben valóban nemzetinek bizonyul, érthetően!
    Érthető, mert nyilvánvaló, hogy országunk hódító, soviniszta, rasszista, uralkodó helyzetbe került ellenségeinek, tevékenységük nem tetszhet, s a maradéktalanul rendelkezésükre álló médián keresztül, hatásos lejárató hadjáratban, bárkit ellehetetleníthetnek!
    Így aztán tényleg egyoldalivá válik az MSZ vezetésének megítélése, a kérdés az lehet, hogy jogosan, vagy jogtalanul?
    Így, biztos, hogy néhány sor erejéig, nem a vezetői szinttel kívánok foglalkozni,,,
    Mint kiderülhetett, részt vettem az előadáson, melyet Borbély József kormányzó a szokott kifogyhatatlan lendületével adott elő...
    Az előadás előtt lehetőségünk volt némi ismerkedésre, beszélgetésre...
    Kedves, fiatal beszélgetőtársra találtam szomszédomban, nevezzük talán Tamásnak, utalva arra, hogy szinte hihetetlenül aranyos történettel, eredményekkel rukkolt elő, mint az MSZ helyi működő közösségének tagja, bár lehet, hogy egyik mozgató rugója.
    Túl az említett közös kenyérsütéseken, túl a dicséretes, mindenképpen elismerésre méltó közös nógrádi mezőgazdasági gazdálkodáson, túl az életre való praktikus terveiken, megfogott, megérintett valahol e kialakult kis közösség egymás iránti tisztelete, becsülése, egymásra-figyelése, nyitottsága, érezhető szeretete.
    Tamás meghívott, hogy csütörtökönként délután-este hetente összejönnek. Bár nemet mondtam az időhiányra hivatkozva, de így utólag.., mikor annyira jó dolgot művelnek!
    Nincs jogosultságom bárkit is meghívni e közösségbe, de szívem szerint legalább a fél országot hozzájuk irányítanám: tanulni!
    Így marad, hogy szeretettel gondoljak rájuk a jó élményért, hogy igaz magyarokkal, közösséget alkotó magyarokkal találkozhattam."
    Szívet melengető, reménykeltő, hogy vannak ilyen kisközösségek szerte az országban, s bízom benne, hogy keresik is más csoportokkal a kapcsolatokat, az együttműködést!
    Gyöngyösi Zoltán

    VálaszTörlés
  12. Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek Álmodni képes.
    (Hamlet, I.5.)

    http://youtu.be/JUggWuZZi24

    VálaszTörlés
  13. Ö.T. Ebben egyetértünk.

    TT: Vannak gondolatok amik nagyjából rendben lennének, de túl ködösen fogalmaz a "mester". Ezt meg lehet fogalmazni érthetőbben is. Én így tanultam :
    A Zen lényege, hogy add át magad annak amit éppen csinálsz. Csináld teljes szível a legjobb tudásod szerint. Ennyi. Istenről szó nincs. MEg a szeretetről se. Meg sok másról se amit Eckhart mester idekevert.

    Mindenképpen zavaros a megfogalmazás. Ami arra enged következtetni, hogy ő se érti amit mond, vagy még nem tisztult le nála a dolog mert nem tudja úgy előadni, egyszerű szavakkal, hogy más is megértse.

    (de akkor meg minek hirdeti amit ő maga se ért ?)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  14. Van egy szép zen mondás: "a szerénység a bölcsesség kapuja"...

    VálaszTörlés
  15. Nocsak! Terjednek az ember gondolatai! :-)

    Ezt figyuzzátok mennyi üzenetet küldtek ebben a klipben is!!!

    Errors - Pleasure Palaces
    http://vimeo.com/34927918

    No lássuk, az eddig tanultak kiben mennyire maradtak meg! :-)

    VálaszTörlés
  16. Mi a velemenyetek az ACTA-rol? Jelenthet valos veszelyt a szabadsagunkra nezve? Egyaltalan be tudjak majd vezetni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen,

      velorex e-mail címére már meg is érkezett az alábbi üzenet. A többi gmail-es címemre nem...


      Kedves Google-felhasználó!

      A közeljövőben megszabadulunk a Google szolgáltatásainak mintegy 60 féle adatvédelmi irányelvétől, és egy olyannal váltjuk fel ezeket, amely jóval rövidebb és könnyebben olvasható. Új irányelveink több termékre és funkcióra is vonatkoznak, elősegítve céljainkat, hogy a Google egységesen egyszerű és ösztönző élményt nyújtson mindenkinek.

      Véleményünk szerint ez valóban fontos, ezért arra kérjük, szánjon rá néhány percet, és olvassa el az adatvédelmi irányelvek és az általános szerződési feltételek új változtatát: http://www.google.com/policies. E változások 2012. március 1-jén lépnek hatályba.

      Törlés
    2. http://hu.wikipedia.org/wiki/ACTA

      Törlés
    3. Egyeseknek az a beteges kényszerképzete, hogy az élet majd attól lesz jobb, ha azt ők hülyére szabályozzák.
      Kéne már ezeknek egy pszichológus, vagy minimum egy kényszerzubbony.

      Ö.T.

      Törlés
  17. Névtelen, a google már gyakorlatban is alkalmazza az "irányelveket":

    http://kuruc.info/r/6/91208/

    Egyébként mi az amit nem tudtak eddig bevezetni? A kérdés inkább az, hogy Te hogyan állsz ezekhez a dolgokhoz hozzá. Küzdesz? (mivel?) Félsz? (mitől?) Figyelmen kívül hagyod? Hagyod-e magad befolyásolni az ilyen események által, vagy egészen más utat keresel?

    TT

    VálaszTörlés
  18. Mazsola nem semmi az Errors klip. Már az elején megjelenik a szabadkőműves lépcsőpiramis, a csúcsán az egyelőre Ismeretlen, később persze kiderül ki és miért van ott.
    Az sem elhanyagolható, hogy az album kiadója a Rock Action Records.
    Honlapjukon a banner csak ennyit mond: Ra
    Hmm... Ré?

    TT

    VálaszTörlés
  19. Mazsola, végig néztem a Pleasure Places című klipet, de egy pixelnyi szabadkőműves jelképet, rejtett utalást, tudat alatt ható szimbólumot (pedig erre különösen érzékeny vagyok) stb. nem találtam benne.

    Nem hiszem, hogy egyetemes (a befogadók nagy részében hasonló hatást kiváltó) mondanivalója vagy üzenete lenne a klipnek, egyszerűen csak ködös gondolatokból, érzésekből a saját fantáziájuknak és technikai tudásuknak megfelelően készítettek egy látványmontázst.

    A rendszerekre piramis szerű felépítésként tekinteni egy emberközpontú gondolkodásmódból fakadó szervezési elv. Ebbe a piramisba akár beleláthatjuk a vállalati struktúrát is (eltekintve attól, hogy a háttérhatalom igyekszik ezt a szerkezetet a társadalom egyéb, nem feltétlenül így szerveződő egységeire is ráerőltetni). Ha nagyon el akarnék vonatkoztatni, akkor akár egy "táplálékpiramisként" is felfoghatnánk a klipben szereplő, több lépcsős felépítményt.

    Nem tartom indokoltnak egy lapon említeni a klipet más, pszichológiai tanulmányokon alapuló, rejtetten tudatbefolyásoló technikákat valóban tartalmazó, audio-vizuális klipekkel.

    aszpirin :)

    VálaszTörlés
  20. @ aszpirin

    Az elvonatkoztatás képessége nem mindenkinek sajátja, még akkor sem, ha erre különösen érzékenynek képzeli magát. :)

    VálaszTörlés
  21. Amúgy tényleg, itt Bill nagyon csúnyán elszólta magát :)

    "Az első a népesség. A Földön jelenleg 6,8 milliárd ember van, ami 9 milliárd felé tart. Na most, ha nagyon jó munkát végzünk az új oltások, az egészségügy, és a születésszabályozás terén, akkor talán le tudjuk ezt vinni, mondjuk olyan 10-15 százalékkal."

    Tehát az oltásokkal a népességszám csökkentését kívánják elérni.

    aszpirin

    VálaszTörlés
  22. Azt tartja a népi bölcsesség, hogy két dologtól nem érdemes félni:
    - az egyik, amelyiken tudsz változtatni,
    - a másik, amelyiken nem tudsz.

    A "negatív" erők létezése szükségszerűség.
    Mostanában azért ilyen erősek, hogy tömegesen ugrasszák ki a nyulakat a bokorból.

    Korszakváltás határán mindenkinek lehetőséget nyújtó kapuk nyílnak meg, és ez így megy mióta világ a világ.

    Ha minden jól megy, akkor a létszámcsökkentési tervekben mutogatott 6 milliárd ember nem likvidálva lesz, hanem átléptetve.

    VálaszTörlés
  23. Aszpirin, nem hinném, hogy a Gates féléknél elszólás ez, sokkal inkább egy tudatos rávezetés, tervek kinyílvánítása.

    Mazsola ez utóbbi azért eléggé sci-fi, bár tegyük hozzá, hogy az ébresztő "üzenetek" bizony alátámaszthatják ezt.

    "Egyre több üzenet jelenik meg a vásznon, aminek a jelentése a vászonról nézve persze sosem egyértelmű. De ez a zavar csak akkor áll fenn, ha nem egyben nézzük az árnyjátékot, azaz az egyes foltokat önmagában vizsgáljuk. Nem fogom most lefordítani a teljes üzenetet, mert ezt is már darabokban megtettem az emberi szerepem mögé bújt, úgy látszik néha zavarba ejtő játékos útmutatóm során: de az biztos, az üzenetnek a legeslegfontosabb eleme az, hogy „Gyorsan gyere le a vászonról, mielőtt még összetekerik és a sarokba rakják! Hékás, érted, amit mondunk? Vagy leugrasz ide mellénk, vagy össze leszel tekerve fényjátékként, filmtekercsként a dobozba zárva!” Mindenben benne van ez az üzenet..."

    http://nyusziacilinderben.blogspot.com/2012/01/kettos-hurok-gondolataim-margojara.html

    TT

    VálaszTörlés