2012. január 24., kedd

IMF - törvényi háttér az egyenlőség és a demokrácia jegyében...

"Az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza alapján, az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében).

A Tvr. 9. cikkely 3. szakasza mentesíti az IMF-et hazánkban mindenféle bírói és hatósági eljárás alól Magyarország területén, magyar bíróság, az IMF semmiféle ügyletébe nem avatkozhat bele. Az IMF megvásárolt tulajdonait bérlőkkel szemben is teljes ez a jogvédelem, az IMF viszont bárkivel szemben kezdeményezhet bírósági eljárást Magyarországon.

A Tvr. 5. szakasza alapján az IMF irattárai teljes mértékben sérthetetlenek az IMF semmiféle adatszolgáltatásra nem kötelezhető semmiféle hivatal részére Magyarországon.

A Tvr. 6. szakasza alapján az IMF minden vagyona és követelése mentes bármily nemű korlátozástól, rendszabályok, ellenőrzések és bármilyen természetű moratórium alól hazánkban. A Tvr. 8. szakasza alapján az IMF valamennyi kormányzója, ügyvezetője, helyettesei, bizottsági tagjai, képviselői, tanácsadói, tisztségviselői és valamennyi alkalmazottja is mentesül mindenféle jogi eljárás alól Magyarországon;

A Tvr. 9. szakasza alapján az IMF valamennyi vagyona, jövedelmei, követelései és ügyletei teljes mértékben adómentességet, vámmentességet és illetékmentességet élveznek Magyarországon."



Ha esetleg valaki kételkedne: http://jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=4897.7423


Ezért a törvényért járna az életfogytig tartó tarkólövés az alkotóinak és az aláíróinak. Vagy tévedek, és ez nem hazaárulás?

16 megjegyzés:

  1. Tévedsz.
    Ezeket a rendelkezéseket úgy hívják, hogy diplomáciai mentesség. Kapaszkodj meg: hogy mást ne mondjak, az összes nagykövetre is majdnem ugyanilyen szabályok érvényesek - az erre fogékonyak kedvéért: az izraelire is -, sőt gyakorlatilag az összes jelentős nemzetközi szervezet magyarországi képviseletére igaz ugyanez.

    VálaszTörlés
  2. Névtelen,

    köszönöm a tájékoztatást. Az mindenesetre még mindig foglalkoztat, hogy egy nemzetközi (tulajdonképpen gyarmatosító) pénzügyi szervezet hogyan eshet azonos elbírálás alá a különböző államok hivatalos külképviseleteivel, akik nem tulajdonszerzés céljából tanyáznak Magyarországon...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és a citált törvényben jóval több dolog olvasható, mint amit a mezei diplomáciai mentesség inokolna. Érdemes beleolvasgatni...

      Törlés
  3. "Szerintem ez a szöveg egyértelmű bizonyítéka annak, hogy igenis élnek a világon olyan emberek, akik számára a Föld nevű bolygó nem több egy hatalmas Monopoly játéktáblánál. Vannak, akik számára államok, emberek milliói, erőforrások, termőföld, időjárás, minden csupán óriási táblázatok tömöríthető, diagramokon megjeleníthető oszlopsorai, amikben mi, hétköznapi életet élő, dolgozó emberek már soha meg nem jelenünk. Túl kicsik, jelentéktelenek vagyunk, túl sokan vagyunk."

    hajnalvilag.blogspot.com/2011/12/remenyunk-az-esm-alulnezetben.html
    aszpirin

    VálaszTörlés
  4. A diplomáciai mentesség más nemzetközi szervezetekre is terjed, többek közt a Világ Bank, az ENSZ, a Nemzetközi Vöröskereszt vagy a Máltai Lovagrend (ami nem azonos a Máltai Szeretetszolgálattal). Ez azonban csak a gyarmatosított országokban jelent teljes mentességet az adott ország törvényei alól. Az USA-ban pl, az IMF előző vezérigazgatója nem úszta meg teljesen szárazon egy szobalány megerőszakolását.

    mm

    VálaszTörlés
  5. Kevesen tudják, hogy a "Lucis Trust" nevű szekta-féle tagjai, aminek a hadiszállása a new-yorki ENSZ épületében van és aminek a korábbi neve "Lucifer Trust" (!) volt szintén diplomáciai mentességet élveznek a nyugati világban.
    http://www.lucistrust.org/

    mm

    VálaszTörlés
  6. Sok-mindenről, sok-minden hátrányról beszélhetnénk, írhatnánk, de már ez az egy bicskanyitogató tétel is elégnek kell, hogy legyen, hogy sok-mindent belássunk, felismerjünk, s kívánatosnak tartsuk az egységes fellépést!
    Velem lehet ugyan vitatkozni, toleranciára felszólítani, de egyesek jobban tennék, ha a valós jelenségekkel, a rasszizmust messzemenően felidéző előírásokkal, törvényekkel, rendeletekkel, szerződött, ellenünk kötött megállapodásosokkal kezdenének vitát...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok .

    Valamire azért mégis csak jó volt a rendszer ezen formája .
    Ugyanis a Magyar Királyság semmi ilyen és ehhez hasonló korcs , parazita szervezettel nem kötött semmilyen szerződést sem .
    Ezért nyílvánvalóan az ilyen "törvények" egyáltalán a legkisebb mértékben sem vonakozhatnak rá :)).

    VálaszTörlés
  8. "Az ember az egyedüli faj a Földön, amelyik fizet azért, hogy itt élhessen."

    Az új világrend materiális szintű lényege a magántőke uralma a nemzetállamok felett. Nem kell csodálkozni tehát, hogy egy ilyen parazita szervezetnek ilyen jogosítványok járnak, hiszen ők e rendszer üzemeltetői.
    Amíg e rendszer "él"...

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mm. állítólag az IMF vezérre azért nem vonatkozott a diplomáciai mentesség, mert nem az IMF kiküldetésbe járt el, csak egy kis szobalány kergetésre ugrott át tengeren túlra.
      Az hogy a nemzetet, mi mentén lehet egyesíteni, az igazán fogas kérdés. Á.

      Törlés
  9. velorex, nagyon helyesen írod, ez maga a hazaárulás, engedelmeddel ezt kiteszem én is a honlapomra.Á.

    VálaszTörlés
  10. "Azt kellene tudnunk először is, hogy miről szól ez az új európai megállapodástervezet. Mert hallottunk itt nagyobb költségvetési szigorról, meg automatikus szankciókról, amelyek persze bizonyos esetekben mégsem lépnek életbe, hiszen az automatizmus megint csak egyeseknek automatikus, másoknak kézi vezérelt… Szóval mindezekről szó esett, sok szó. De egy apróság nem futott be nagy karriert a magyar sajtóban. Valamiért nem tartották fontosnak a balosok és a liberálisok, hogy ezzel is megismertessék a hazai közvéleményt. Eldugták a sorok közé. Szerencsére a külföldi sajtó nem volt ennyire szemérmes.

    Nos, a tervezet 14. pontjában, szinte csak úgy mellékesen, a következő apróság olvasható: Az euroövezeti tagállamok, illetve a hozzájuk csatlakozó más tagállamok megfontolják, és tíz napon belül döntenek arról, hogy 200 milliárd euróval növeljék az IMF kapacitását. (Aztán ezzel a 200 milliárd euróval az IMF persze majd „megsegíti” Olaszországot és Spanyolországot…) Ez a 200 milliárd eurócska nem ugrott fel a hazai lapok címoldalára. S ez lehet a magyar kormányfő „vergődésének” is az oka, ugyanis a költségvetési szigor alkotmányba foglalása olyan nagyon nem rázhatta meg, lévén mi már ezt megtettük, elsőként. S amikor belevettük az alaptörvénybe a költségvetési szigort, akkor a balos és liberális véleményvezérek ezért szedték le rólunk a keresztvizet…

    ... Nézzük mindezt Magyarországra vetítve: ha Magyarország csatlakozik a megállapodáshoz, úgy lélekszám-arányosan miránk 4 milliárd euró jut majd. Amikor leülök vasárnap ebédelni a családommal, papa, mama, nagyszülők és a gyerekek, az a jóérzés tölthet el, hogy a húsleves és a rántott hús között mindösszesen 4400 euróval megsegíthettem a valutaalapot. S ehhez a Magyarországra eső 4 milliárd euróhoz azért számoljuk hozzá a következő tényt: amikor újrakezdődtek a tárgyalások az IMF és hazánk között, arról szóltak a hírek, hogy egy körülbelül 4-5 milliárd eurós mentőcsomagra lesz szükségünk. Tehát, ha csatlakozunk a megállapodáshoz, akkor előbb odaadunk az IMF-nek 4 milliárd eurót, utána kapunk az IMF-től hitelbe 4 milliárd eurót, amit majd megint visszafizetünk, jó sok kamattal. Ráadásul az IMF-hitel feltétele az is, hogy a kormány felhagyjon eddigi gazdaságpolitikájával, a válság terheit kizárólag a lakossággal fizettesse ki, a bankokat pedig tehermentesítse. Ügyes, nem?

    S tegyük fel azt a kérdést is, ha már egyszer muszáj megsegíteni Olaszországot és Spanyolországot, akkor vajon az EU miért a New York-i székhelyű IMF-nek adja oda a pénzt, miért nem adjuk oda mindjárt az érintetteknek? Nos, erre igen egyszerű a válasz. Azért, mert ezt a pénzt a jegybankok fogják odaadni. A jegybanki függetlenség mai értelmezése szerint a jegybankok (leánykori nevükön nemzeti bankok) nem avatkozhatnak be közvetlenül a költségvetésbe. Vagyis: ha az EU-tagországok jegybankjai odaadnák közvetlenül a pénzt Olaszországnak és Spanyolországnak, akkor ezután az aktus után a nemzeti kormányok feltehetnék a kérdést, hogy a jegybankok vajon miért nem segítenek saját országukon felhalmozott tartalékaik segítségével (például a gazdasági növekedés beindításában)? S ha ezt a kérdést fel lehetne tenni, akkor oda lenne a jegybanki függetlenség most értelmezett realitása, ennek az egész mocskos rendszernek az egyik fundamentuma. Hát ezért az IMF.

    Azt mindenesetre jó, ha tudják, hogy ebben a pillanatban a világtörténelem egyik legnagyobb szabású és legaljasabb rablása zajlik. S ahhoz, hogy ezt a rablást ezek a cinikus bűnözők végre tudják hajtani, nemcsak a pénzünkre van szükség, hanem még néhány dologra. Mindenekelőtt „szakértői kormányokra”. ... Folytatás:

    http://www.magyaresz.hu/hireink/nagyvilag/144-az-aranyember
    Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kata,

      ez a hozzászólás külön bejegyzésnek is elment volna.. :)

      Törlés
  11. Egy nagyon klassz kis blog azoknak, akik nem csak a dolgok felszínén szeretnek kószálni és nem kedvelik a dogmatikus vagy sablonos gondolkodást: http://www.ivi.hu/ A hozzászólások is nívósak, szerintem.

    mm

    VálaszTörlés
  12. mm,
    köszi a linket, de kb 1 hónapja kint van az "Ahol mi is olvasgatunk" oldalak között (oldalsáv alja), Józsi Bácsi címszóval.

    VálaszTörlés
  13. Nem régi , már elég sokan megnézték , de ha még nem láttátok akkor ajánlom megnézni , csak egy perc :)

    http://www.youtube.com/watch?v=1Q_971leyh4

    VálaszTörlés