2011. február 23., szerda

Újabb Nibiru elmélet közeledik?


Nem kell megijedni, nem bulvár hírek következnek! :)
Először a hír, aztán az egyéni okoskodás.

Ismeretlen óriásbolygó a Naprendszerben!
A WISE űrtávcső adatai között állítólag bizonyítékok vannak arra, hogy létezik a Naprendszerben egy eddig ismeretlen óriásbolygó. A tudósok már nevet is adtak neki: „Tyche”, aki a görög mitológiában a véletlen szerencse istenasszonya volt. Az óriásbolygó négyszer akkora, mint a Jupiter és tizenötezerszer messzebb van a Naptól, mint a Föld.

Elméletileg lehetséges a dolog, nyilatkozta a weltonline-nak Alan Harris, a Német Űrkutatási Központ csillagásza, aki némileg szkeptikus a felfedezéssel kapcsolatban. Ugyanakkor még áprilisig várni kell, hogy kiderüljön, pontosan mi a helyzet, akkor hozzák nyilvánosságra a WISE által gyűjtött adatokat.
Két éve a világegyetem eddig ismeretlen, főleg „hűvös” objektumainak felderítésére indította útnak a NASA a WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer, Széles Látómezejű Infravörös Felderítő) űrtávcsövet. A célpontok között eddig ismeretlen vagy igen nehezen megfigyelt égitestek: hűvös csillagok, főleg barna törpék, apró és sötét kisbolygók, porburokba rejtőzött, születőben lévő bolygórendszerek, és nagy energia kibocsátású, távoli galaxisok szerepelnek. A WISE az előzetes várakozások alapján több millió, korábban ismeretlen objektumot, közöttük több százezer kisbolygót fog azonosítani, és ha a mostani hír igaz, akkor valódi szenzációval is szolgál.
John Matese und Daniel Whitmire a louisianai Lafayette egyetem kutatói azt feltételezik, hogy az óriásbolygó az úgynevezett Oort felhőben található. A Naprendszer ezen távoli övezete a Naptól 10 ezer és 50 ezer csillagászati egység közti távolságra van, és a hosszú periódusú üstökösök "otthona". A kométák akkor sodródnak innen a Naprendszer belső vidékei felé és akkor válnak észlelhetővé, ha valamilyen külső erőhatás megzavarja mozgásukat: ezért amit ilyenkor megfigyelnek, az már nem az eredeti, zavartalan pályájuk. Matese azokat a fizikai hatásokat kereste, amelyek egy Oort-felhőbeli üstököst arra késztetnek, hogy elinduljon a Naprendszer belső övezetei felé. Ezen hatások között pedig egy óriásbolygó gravitációs ereje is ott van.
A tudósok úgy vélik, hogy Tyche eredetileg egy másik csillag körül keringett, és a Nap gravitációs ereje térítette el. Úgy vélik, hogy a bolygó főleg hidrogénből és héliumból áll, és valószínűleg holdjai is vannak.
Ami a nevet illeti, a Pallas lexikon szerint Tyche az ókori mitológiában a véletlen szerencsének istenasszonya, akit azonban a költők különböző helyeken iktattak be az istenek családfájába. Hésziodosz Okeanos és Tethys leányai között sorolja fel, Pindarosz a moirák között emlékezik meg róla. Képzőművészeti ábrázolásaiban különféle jellemző tárgyakkal fordul elő. Apelles óta mutatkoznak az ülő Tyche szobrok, melyek sajátságos módon csaknem mind falkoronával bírnak. Forrás:

És az eredeti forrás:

Eddig a hír, és most következzen az egyéni vélemény.

Szóval ez lenne a 10. bolygó? A „Planet X.”? Nibiru? Csak most Tyche néven? Vagy ez csak egy ártalmatlan gázóriás, amelyik kint, a „kertajtónkon” túl kering már egy ideje?
A csillagászok régóta keresnek Plútón túli, de a Naprendszerhez tartozó bolygókat. Ennek az is az oka, hogy valahogyan magyarázni próbálják a Naprendszer belsejébe időközönként behatoló üstökösöket, meteorokat, melyeket vélhetően egy nagyobb égitest gravitációs vonzása téríthetett el a küldő pályájukról. A másik ok, hogy az Oort felhő miatt szinte láthatatlan a Plútón túli vidék egy része, és ez mindig okot ad a fantáziálgatásra, de a kutatásra is. Kétségtelenül nem lehet kizárni további bolygók létezését a Naprendszerünkben.

Mondjuk hozzá kell tenni, hogy a híres Zecharia Sitchin már 12 bolygónál tart a számolásban, ő a Nibiru elmélet atyja, aki viszont a sumér ősatyák fennmaradt művészeti ábrázolásaiból és pecséthengereiből merítette elméleteit (és eladott belőle jó sok könyvet – tegyük hozzá).  :) A 12. sorszám egyébként abból adódik, hogy a 9 bolygóhoz hozzáadják a Napot és a Holdat is.

Sitchin elméletébe most nem akarok belemerülni, csak annyit fűznék hozzá, hogy ez a – származását tekintve – orosz zsidó által felvetett témából táplálkozik mindenki, aki a Nibiru általi világvége pánikot terjeszti, ami azért felvet néhány alapvető kérdést. Pl. kinek az érdeke a félelemkeltés? Kinek az érdeke a világvége hisztéria, a káosz teremtése? A Nibiru eljövetele, amit a sumérok szárnyas napként (tehát repülő fényként) ábrázoltak, vajon nem pusztán annyit jelent, hogy egy magasabb szintű szellemiség kezdi kifejteni hatását ránk – és amitől nem félni kellene, hanem üdvözölni?

Ezzel összefüggésben lehet a Foton-övbe való belépésünk is, ami viszont csillagászatilag is bizonyítottnak tűnik. Ebben a jóval erősebb energiájú kozmikus mezőben kb. kétezer évet fogunk utazni, hát érdemes felkészülni a változásokra. Pl. itt olvasni néhány érdekességet:

S talán nem árt Arany László kutatási anyagát is elolvasni a témában (szűrve):

Még egy dolog, ami talán már nem a cikkhez tartozik, de nagyon úgy tűnik, hogy valakik ismételten megrendelték az emberi faj géntérképét:
Van ugyan egy „hivatalos” magyarázata a kutatások céljának, de az emberben már felmerül a kérdés, hogy miért éppen most kellett a Föld különböző pontjairól származó emberi genomokat összeszedni…? Már csak félve kérdem meg, hogy miért kell állandóan erőltetni, hogy az ember a majomtól származik?
Sitchin elmélete szerint a Nibiruról jött „istenek” párosodtak a Földön evolúció elején álló homo akárkikkel, innen eredeztethető az ugrásszerű fejlődés. David Icke is hasonló elmélettel állt elő, csak ő a gyíkemberek verzióval. Aztán ott van megannyi klónozásos elmélet is…
Egyre zavarosabbnak tűnik ez az egész. Vagy ez lenne a CÉL?

Hmm… Az elefánt sosem volt őscickány, de körtefa sem. Akkor nem lehetne egyszer végre kijelenteni, hogy az ember sosem volt más, mint ember, hiszen annak teremtették?

TT

39 megjegyzés:

  1. Hello,Velo.

    Kb.ugyanez az én véleményem is.Szerintem a vastag orrú,szájú éjfekete hiperpigmentált negróból-mivelhogy a darwinisták szerint csak ő létezett-nem lehet skandináv típusú fehér ember.Vagy igen?Csak a napfény hiánya,vagy keveredés másokkal?

    VálaszTörlés
  2. Szia Kapolcs,

    a cikket TT írta, de én is abszolút egyet tudok vele érteni.
    Amúgy a jelenség, amire meglátásom szerint TT fel akarta hívni a figyelmet, nem új. Cirkusz kell a népnek, meg gumicsont, amin elrágódhat.. (ha már egyszer kenyér nem jut..)
    Mennyivel kellemetlenebb lenne, ha az emberek egyre tudatosabban azon kezdenének gondolkodni, hogy mi értelme van az életüknek a jelenben, ha az lenne a fontos, hogy az őseik nyomdokain haladva tovább építsék, amit azok elkezdtek, ha badarságok helyett végre a túlélésükhöz, és fejlődésükhöz nélkülözhetetlen ismeretek megszerzésére és emberi kapcsolatok kialakítására fordítanák az idejüket..
    És persze az is jó lenne, ha mindenki rájönne végre, hogy 80 kiló élő hús és csont még nem ember, mert az emberség nem ott kezdődik, hogy emberi gének találhatók a testünkben.. Az emberséghez kell valami kis plusz.. :o)

    VálaszTörlés
  3. Az még hagyján Kapolcs, de ugyanebből a kedves vastagorrú fekete srácból hogy lett ferdeszemű kínai - dárvinilag -, azt már végképp a komédia kategóriába kell sorolni.

    Az egypólusú (mindenki Afrikából származik) emberréválás modellje is megbukott. A négy (öt) alaprasszról írok később, ha el nem felejtem.

    TT

    VálaszTörlés
  4. Hello,TT
    Na és hogy lett az ősrasszból mára a legbutább egyed?Talán éppen azért mert az ő fejlődése a leghosszabb,ezáltal legrosszabb?Amerika kutatók szerint 15-20% az IQ hátrányuk a hasonlóan szocializált,és hasonló anyagi körülmények között felnőtt fehér bőrű társaikkal szemben.Hogy van ez?

    VálaszTörlés
  5. Szerintem azért, mert ők az egyik legfiatalabb rassz Kapolcs, (de közöttük is vannak nagyon értelmes emberek). Többpólusú modellt tudok csak elképzelni: Európai, Ázsiai, Afrikai, és Indonéziai, ráadásul időben jócskán egymástól eltérő korokban kialakulva.
    A Kárpát-medence lakóit mindig is az "előrefutás" jellemezte, amikor máshol még nem is létezett emberi közösség, itt már "csúcstechnológia" létezett, húsbeszállítás, hőkezelés, fémfeldolgozás, stb. Sok mindenben elsők "vagyunk", pl. a nyíl, a lándzsa, az írás, a kapa, a kocsi, a furulya (a legrégebbi 35 ezer éves!), stb. feltalálásában.
    Mit gondoltok miért tartják lakatt alatt a magyar immár 500 éve?

    TT

    VálaszTörlés
  6. Egyébként jól látod Velo a gumicsontokat, az a helyzet, hogy "a műsorokat nagy gonddal válogatjuk meg, hogy a legérzékibb érzelmeket is kielégítsék".

    Aki sportra vágyik, annak ott van legalább 5 sport adó, napi 24 óra kizárólag meccsekkel. + ott a Nemzeti sport! :) Ez eltart egy réteget.

    Aki természetfilmekre vágyik, annak van 4-5 discovery, meg ugyanennyi national geo.

    Aki régi filmekre, annak is van vagy 4-5 adó.

    De azoknak sem kell elkeseredniük, akik romantikára, igalmakra, sorozatokra, sci-fire, komédiára, vagy éppen pornóra vágynak, ugyebár.

    Épp nézegettem valamelyik nap az origó fő témáit:
    ITTHON NAGYVILÁG ÜZLETI NEGYED SPORT AUTÓ TUDOMÁNY TECHBÁZIS FILMKLUB ZENE TÉVÉ KULTÚRA UTAZÁS KOMMENT.HU EGÉSZSÉG VÁLLALKOZÓI NEGYED ÁLLÁS INGATLAN SZOFTVERBÁZIS FOTÓ TUDAKOZÓ BIZTOSÍTÁS VÁSÁRLÁS KÖNYV AUKCIÓ VIDEA

    Minden van... azaz várjunk csak! Valami hiányzik: hitélet. Ugye nem csodálkozunk.

    Persze aki spiritualitásra vágyik, annak ott van a több ezernyi ezoterikus oldal. Csak ember legyen a talpán, aki ezekből összerak valami érthetőt.

    Összeesküvés-elmélet honlapokból sincs hiány, ugyebár - aki arra vágyik.

    Aki fegyverekre vágyik, annak sincs nehéz dolga.

    Sorolhatnám még sokáig, de már unamas lenne.
    Úgy tűnik, hogy az emberi faj amúgy létező KOLLEKTÍV TUDATÁT valakik a saját ízük szerint próbálják alakítani. Maga az internet is felfogható az emberiség kollektív (egységes, összes) tudatának, tudás-tárházának, csak az a baj, hogy amíg a mesterséges sztrádán olvasgatunk, szörfözünk, azaz lekötnek minket, eközben elhomályosulhat a valódi tudásbázissal kapcsolatos érzékenységünk, a súgallatokra való figyelmesség.

    Hogy is mondja a magyar. Eszembe JUTOTT valami! TÁMADT egy ötletem! Nos, nyelvünk is mutatja, hogy ezek a dolgok "kívülről" jönnek.

    Na jó sok ökörséget összehordtam... elég volt mára.

    TT

    VálaszTörlés
  7. TT,

    szép ez a színes "kultúra-kavalkád" a televíziókban, csak azt nem értem, hogy pl. a Spektrumon meg a Discoveryn miért állandóan a zsidók őstörténete megy, amiben minden régészetileg feltárt kődarab az ősi írások igazát bizonyítja... És az is fura, hogy miért említik meg a legérdekesebb természettudományi témájú filmekben (a magyar szinkronban legalábbis) hogy a nácikok milyen galádok voltak...
    Az is feltűnt, hogy egyre több világvégével foglalkozó filmet játszanak, még a tudományos csatornákon is.

    Már rég túl vagyok azon, hogy bármilyen nációra előítéletekkel nézzek csak azért mert az ami, de amennyire tudni lehet, a zsidóság létszáma a Földön 16 millió körüli, ami nagyjából 2 ezrelék, de nincs olyan nap hogy ne velük foglalkozzanak a világ különböző médiái.
    Érdemes ezt észrevenni... Ezután könnyebb összerakni az általános képet.

    VálaszTörlés
  8. Tyche-nek semmi köze a Nibiru sületlenséghez. A keringőpályályát a Nap körül 2 millió évre lehet becsülni, vagyis egy elliptikus pálya esetén, csak 2 millió évenként kerülhetne a legközelebb a Földhöz, ha lényegesen ex-centrikus lenne a pályálya (amit még nem tudni). A Földi krónikákban is van egy kis anyag a Tyche-ről. Azonban van valami furcsa az ügy körül: az egyetlen eszköz jelenleg, amivel többet lehetne tudni Tyche-ről az infravöros WISE űrtávcső... a NASA pedig hírtelen úgy döntött a múlt napokban, hogy lekapcsolja a WISE-t.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok,
    egyetértek az előttem szolókkal ami a gumicsont és cirkuszt illeti a Nibiru és egyéb világvége hírek kapcsán. Ugyanis nem sok értelme van ebben az esetben túllihegni ezeket a dolgokat, mert ha ezek jönnek akkor itt leszne és kész, túl jelentéktelen szennyező tényező az ember ahhoz ,hhogy érdemben befolyásolni tudná ezeket a történéseket. Sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy figyelemelterelésről van szó. Hogy miről? Mindenről ami gyakorlati és mindennnapi. Valószínű ugyanezért lett (többek között) az afrikai "rendszerváltó" hullám is elindítva. Addig amíg odafigyelünk nem látunk mást. A hokusz pokok így operálnak jó néhányszáz éve, de azt hiszem a szemfényvesztésre egyre inkább kezd fény derűlni.De ha ez így van akkor csak most kel igazán résen lenni mert sok valós leleplezés is már önmagában szemfényvesztés, ttól függetlenűl hogy valós.Na jó, ez már kész paranoia.Á.

    VálaszTörlés
  10. Így néz ki egy modern kongresszusi képviselő.Á.
    http://news.yahoo.com/s/ap/20110224/ap_on_re_us/us_congressman_mental_health

    VálaszTörlés
  11. A Nibiru bármilyen néven nevezik is nem bolygó, hanem egy nap, elképzelhető, hogy egy barna törpe. Már járt itt Zecharia Sitchin nélkül is, valószínűleg nem is egyszer.
    Arról, hogy riogatásra használják nem igazán tehet.
    Ha távol van, csak az infravörös tartományban érzékelhető.
    Valószínűleg ugyanarról az egy égi objektumról szól az összes történet.

    VálaszTörlés
  12. "A Nibiru eljövetele, amit a sumérok szárnyas napként (tehát repülő fényként) ábrázoltak, vajon nem pusztán annyit jelent, hogy egy magasabb szintű szellemiség kezdi kifejteni hatását ránk – és amitől nem félni kellene, hanem üdvözölni?"
    Ha tényleg kettős naprendszerünk van, a kisebbik nap Szűz Máriát jelenti.
    Az égi objektumok valóban magasrendű szellemi erők testet öltései.

    VálaszTörlés
  13. Misi, nem érzed valahol, hogy összekevered a valóságot az álmokkal vagy esetleg rémálmokkal? Jó lenne, ha legalább egy kis józan gondolkodást fejlesztene ki ez a blog.

    mm

    VálaszTörlés
  14. Na most az a helyzet, hogy nem csak egy felfedezetlen/elfelejtett bolygó van a Naprendszerben.
    Pont tegnap olvastam egy "Vulkánusz" nevű kisbolygóról, amelyik állítólag a Merkúr pályáján belül kering, de olyan "pici" és olyan gyorsan (11 nap a keringési ideje), hogy nagyon nehéz észrevenni - pláne, hogy a Napba nézve kell keresni. Kialakulásáról több féle elmélet létezik. Az egyik az, hogy a Mars és a Jupiter között valaha létezett, de felrobbant (?) Phaeton bolygó egyik maradványa, amelyik beljebb került a Naphoz.

    Aztán, csillagászati körökben viszonylag ismeretlen a Plútón túli vidék, de sokan előálltak már további bolygók létezésének elméletével, szerintem hihető, hogy legalább még egy bolygó van odakint.Ráadásul a Plútót állítólag már nem is tekintik bolygónak.

    Tehát volt egy Phaeton, most elvileg van egy Vulkánusz, van egy Tyche, van egy Nibiru elmélet - ami valóban egy "kis" napnak tűnik, és van egy Nemezis elmélet is, amelyik szerint a Naprendszertünk valójában kettős naprendszer, és a Napunknak létezik egy párja az Oort felhőn túl. Bármi is a valóság, az bizonyosnak tűnik, hogy nem csupán az ismert/tanult bolygók léteznek minálunk.

    És? - kérdezhetnék joggal sokan. Az ilyen hozzáállással én nem nagyon tudok mit kezdeni... :)

    TT

    VálaszTörlés
  15. Egyébként a földönkívüliek és az emberek párosodásáról a Biblia is beszámol:

    Teremtés könyve 6.4
    "Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még akkor is, amikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz és azok gyermekeket szülének nekik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak"

    Valószínűleg ez az a mondat, ami elindíthatta azokat az elméleteket, melyek szerint valaha fejlett (?, vagy csak szimplán hajótörött) földönkívüli civilizációk képviselőinek megtetszettek a Föld gyönyörű lányai, és az ő utódaikból lettek a történelem híres családai, vérvonalai.
    Nem elképzelhetetlen, hogy akár két féle idegen csapat is megjelent itt annak idején, persze külön csapatban fociztak, ezért az ő ellenségeskedésükből adódó viszály határozza meg valójában a jelenlegi nagykorszak történelmét.
    Tovább fantáziálgatva felállítható két, egymással párhuzamos vérvonal mely végigível a történelmen:

    Az egyik (a szerintem jófiúk):
    Énók-Noé-Nimród-Zarathusztra-Hermész-kora ókori egyiptomi fáraók-Buddha-Jézus-Máni-a sumér-szkíta-méd-pártus királylisták-Merovingok-Arthur-Atilla-Álmos-Árpád-templomosok-pálosok-Hunyadiak-...?

    A másik (a globális elit focicsapata):
    Seth-Sém-Dávid-Salamon-késői fáraók-Fuggerek-Rothschildok-szabadkőművesek-angol arisztokrácia-globális bankárelit.

    Mivel annyira különböző célúak és szemléletűek, hogy elképzelhetetlen, hogy mind a két csapat egy közös ősból származzon (bár Noé, valamint a fáraó dinasztiák, mint közös pontok elég zavaró tényezők).

    TT

    VálaszTörlés
  16. TT, a Tyche mögött vannak megfigyelési tények, de a Nemesis (dupla naprendszer) és Nibiru mögött csak best-selleres mesék vannak, amikből jól élnek a szerzők és jókat (rém)álmodoznak az olvasók. Ami pl Sitchint illeti, a csillagászok nem is fáradoznak a megcáfolásával, mert Sitchin semmiféle csillagászati tényezőt nem tudott soha felmutatni, viszont a sumer nyelvszakértők egyértelműen elmondták többször is, hogy Sitchin annyit ért a sumer nyelvhez, mint az átlag ökör a spanyol nyelvhez. Az egész csak találáció, ami dollármilliókat hozott Sitchinnek és most az örököseinek, de közben ezzel is lehet terjeszteni a világvégi hangulatot és elvonni sok ember figyelmét a valóságtól.

    mm

    VálaszTörlés
  17. TT, köszi a cikket!


    Hoztam nektek egy kis olvasnivalót (nem hosszú :)), Badinytól. Szó esik benne a Nibiruról is, szerintem eléggé közérthető módon. Fogadjátok szeretettel;


    https://docs.google.com/document/d/1a0rPZUxRMnKuKBZsIe8jNYY5VdbnUSu7xV96N_uJl20/edit?hl=hu&authkey=CIj0h6sM


    Mózi, én annyit kérek tőled, tisztelettel, udvariasan és nem bántó szándékkal, hogy próbáld meg elfogadni: más emberek gondolkozhatnak másként, mint te. Ez csak egy kérés, és figyelemfelhívás, nem több. Nagyon sokszor úgy förmedsz rá másokra, ha nem éppen azt látják valósnak, amit te, hogy az már elszomorító (nekem). Ez már nem eszmecsere, és nem a saját nézőpontod kifejtése, hanem pálcatörés mások felett. Pl. Misit nem hiszem, hogy az saját véleménye miatt finoman de határozottan idiótának kellene nevezni... Mindenkinek lehet saját véleménye, és illene mások véleményét is tiszteletben tartani amellett, hogy kiállunk a saját nézőpontunk mellett. Hidd el, ezt nem lehetetlen kivitelezni.
    Attól, hogy a jelenlegi emberiség valamit nem tud a jelenlegi tudományos módszerekkel bebizonyítani, még létezhet, ezt szerintem még te sem tudod megcáfolni. :) Te nem hiszel ebben az egész Nibiru hajcihőben, én ezt el is fogadom, és eszem ágában sincs meggyőznöm téged az ellenkezőjéről. Azt sajnálom, hogy neked, vagy bármely más embereknek rémálmaid vannak akár a Nibirutól, akár más ehhez hasonló szellemiségű hírtől, nekem soha nem voltak (de ettől nem fogom automatikusan szellemi fogyatékosnak tekinteni azokat, akik meg másban és másként hisznek, másként gondolkoznak, ennyi tisztelet van bennem az embertársaim iránt). Attól, hogy pl. a Nibiruval kapcsolatos információkat, félinformációkat rosszindulatú emberek pénzszerzésre, szenzációhajhászásra meg még ki tudja mire használják, nem a Nibirut minősíti, hanem az embereket. Jézus nevét is sokan sokféle dologra használták, és használják, de ez nem Jézust minősíti.

    Valóban, vannak olyan hírek (szép számmal), amik el akarják terelni a valóságról a figyelmet, de ne felejtsük el, hogy nincs két egyforma valóság, mert nincs két ember a Földön, akinek mindenről ugyanaz lenne a véleménye... (Én speciel a legkevésbé tekinteném valóságnak azt a sok politikai-gazdasági színjátékot, amit nap mint nap képesek az emberek a végtelenségig kielemezni, ahelyett, hogy a saját házuk táján néznének szét és arra törekednének, hogy valami jót adjanak hozzá ehhez a világhoz.)


    További szép napot kívánok mindenkinek!

    VálaszTörlés
  18. Lélekgyógyász, az a rossz szokásom, hogy felnőttek között egy macskát macskának nevezek, egy kutyát kutyának, a nibiruskodásokat pedig ijesztegető szófosásnak. Ettől persze még nem szoktam lefejezni senkit, ha inkább mesékben vagy rémsztorikban érzi jól magát.

    mm

    VálaszTörlés
  19. Egyébként az nem furcsa nektek, hogy a tudomány képtelen fehéret vagy feketét állítani viszonylag közeli (Plútó mögötti) területekről, (így pl. a Tyche-ról, vagy a Nibiruról sem) miközben minden nappal bővül a más naprendszerekben és galaxisokban felfedezett exobolygók és az ezekről szóló bejelentések száma??!
    Pl. itt:
    http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20110110-exobolygok-a-keplerurtavcso-foldunknel-masfelszer-nagyobb-kozetbolygot-talalt.html

    Vagy itt:
    http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20110202-exobolygok-exofoldek-naprendszeren-kivuli-bolygo-68-jelolt-a-kepler-altal.html

    vagy itt:
    http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20110224-exobolygok-otvenmilliard-bolygo-is-lehet-a-tejutrendszerben-es-kozuluk.html

    (Elnézést, hogy csak az origóról hoztam cikkeket, de így volt egyzerűbb bemutatni a kérdéskört. Felmerült bennem az is, hogy a lehetséges válaszokat az origó valódi tulajdonosi köréból adódó helyzetben kellene keresni - valódi válaszok nélküli túltájékoztatás?)

    TT

    VálaszTörlés
  20. @mm!

    Te aztán "finoman" ki tudod osztani az embereket!
    Szomorú, hogy efféle személyeskedésre használod az eszedet, de mivel nem is az első eset, már nem is csodálkozom rajta.
    Eszedet írtam és nem az intelligenciádat, mivel értelmes ember azért túl tud lépni a kizárólagos racionalitáson.
    Az ész merőben az érzékszervekkel megfogható világ körébe tartozik. A megfogható világ pedig csak maximum függő valóság, mája. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Isten nem teremti (nemzi - szüli) minden pillanatban a világot, az megszűnik létezni.
    A világ teljessége tehát kizárólag a ráció alapján nem fogható meg. Azért, mert Te ezen nem vagy képes túllépni, attól még másnak igaza lehet sok kérdésben.
    Tudod annak, hogy „nincs kanál” van igazságtartalma, sőt!
    No de, maradjunk a racionalizmuson belül.
    Az, hogy a hivatalos szervek a Nibiru sztorit nem kommentálják, nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem létezik. Azt is jelentheti, hogy nem kívánnak információkat adni róla.
    A „szárnyas korong” egyébként általános napjelkép az archaikus korban, nem szükséges hozzá pontos sumér fordítás. A „fényes” keresztábrázolás, dettó. Ezek az információk pedig egy csillagra utalnak. Arra a csillagra, amely az ábrázolásokon látható.
    Teljesen mindegy egyébként, hogy hogyan nevezik Nibirunak, Tychének, PlanetX-nek stb., vagy, hogy a hivatalos ill. nem hivatalos média mit terjeszt, és mit nem terjeszt róluk. A neten keringő annunaki történeteknek egyébként teljesen más olvasata is lehetséges (bűnbeesés), az archaikus hagyomány tükrében.
    Egyébként nem az interneten terjedő, szenzáció hajhászó anyagok alapján feltételezem létezését és érkezését - időpont megjelölése nélkül -, amelyeknek valóságtartalmát egyébként az emberek döntő többségének nincs lehetősége ellenőrizni.
    Egy már elhunyt misztikus naplójának egyik bejegyzése indított arra, hogy figyelembe vegyem ezt a témát. Más misztikusok is beszélnek olyan eljövendő eseményekről, amelyet alátámasztják a kettős naprendszer feltételezését.
    Sőt az eljövendő Új Éggel és Új Földdel kapcsolatos látomások és üzenetek is, például az éghajlati viszonyok vonatkozásában feltételeznek egy ilyen lehetőséget.

    Ui.: Köszönöm a jó tanácsot a „józan” gondolkodás kapcsán, de nem kívánom kizárólag erre szűkíteni létezésem kereteit.
    Továbbá, nem kívánok a „legokosabb nyúl lenni, a halpiacon”! Ezt meghagyom Neked!
    Ja és, ha már ilyen okos vagy írhatnál egy cikkecskét arról, hogy vajon mi okozhatta a vízözön(öke)t?

    VálaszTörlés
  21. Tarr Bence László kulturális antropológus gondolatait idézem:
    "Az ókori görög mitológia elmeséli, hogy az emberi nem az idők során elkorcsosult. Az emberek öt fajtája: az arany-, az ezüst-, a bronz-, a hős-, és a vas-ember, a folyamatosan romló emberi minőség megtestesítői. Míg az aranyemberek békések és boldogok voltak, addig már a bronz emberek generációja erőszakos, békétlen, míg Hésziodosz vasember generációja maga a megtestesült bűn és állandó szerencsétlenség. A Hésziodosz leszögezi, hogy a hanyatlás négy lépésben, folyamatosan megy végbe, ami a négy Júgáról, - azaz a négy Világkorszakról szóló – indiai tanra emlékeztet. A négy korszak, amelyet négy színnel, a fehér, vörös, sárga és fekete színnel jelölnek, csakúgy folyamatos hanyatlás és végső pusztulásba vezet. Az ind tanítás szerint az idő beteltével, a Káli Juga végén megjelenik Visnu teremtőisten utolsó pusztító megtestesülése, Kálki, aki vége vet a megnyílvánult emberi világ minden jelenségének. Már nincs mit csodálkozni, hogy az Ószövetségi Dániel próféta könyvében megjelenő Nabukodonozor álma – ami egyébként a késő iráni mitológiák summázata – Dániel olvastában csakugyan a végső pusztulásra szánt emberiség látomása…
    Teljességgel mindegy, hogy egyiptomi, iráni, görög, ind, zsidó, keresztény vagy éppen mezo-amerikai kultúrát vizsgálunk, mindegyikben megtaláljuk a végső pusztulásra szánt emberiség tanítását, fenyegető „jóslatát”. Ezen rosszlatok jövőképe a folyamatosan degradáló ember végső hanyatlásáról, egyidősek magával az emberiséggel.
    Tudnunk kell, hogy a maják szerint mi most a Nap ötödik korszakában élünk, és hogy szerintük a mostani ember megteremtését négy korábbi emberi faj és civilizáció előzte meg, melyek nagy katasztrófák következtében pusztultak el. A jelenlegi ötödik korszak végének különleges jelentősége van, mivel ez a Maya naptári nagyciklus, és egyben a „hosszúszámítás” végével esik egybe, ami az ő hosszú-idő számításuk szerint egy 113 972 éves világkorszak, és egy nagy 25 625 éves nagyciklus végét jelenti. Et a nagyciklusnak nevezett időintervallumot öt részre osztják, amely 5125,4 évenként egy-egy drámai fordulattal ér véget: az első kisciklus végén az egész akkori emberiséget a Jaguárral szimbolizált emberfeletti erő törölte el a Föld felszínéről, a további kisciklusok égét pedig egy-egy alapelemhez rendelt világméretű katasztrófa. Levegő, tűz, víz, majd pedig, a most következő világvégét a föld-elem uralja: azaz a katasztrófákban gondolkodunk: földrengések, és talán az egész földkéreg elmozdulása.
    Fontos persze, hogy a maja források konkrétan nem írják le milyen módon, és hogyan zárul le a nagyciklus, sem azt, hogy egyáltalán katasztrófa várható-e. Csak annyit, hogy föld-elemhez rendelik a nagyciklus végét, ami történetesen egybe esik az ltaluk számított hosszú-idő végével, ami számukra egy világkorszak végét (és egy másik kezdetét) jelenti. Szembetűnő persze az elemek hierarchikus degradálódása, azaz az egyes kisciklusokhoz rendelt emberiség egyre anyagiasabb, a végén a sárember (föld), a homo sarx minőségével (vö. világszerte uralkodó materializmus!). Ez az alapgondolat minden mitikus-, vallás-, és ezoterikus filozófiában tetten érhető."

    TT

    VálaszTörlés
  22. Sziasztok,

    nem szeretnék beleböfögni a beszélgetésbe, de nem olyan nagy baj az, ha Mózes két lábbal a földön állva és a megtapasztalható tényekből kiindulva néha visszarángatja a beszélgetést a föld közelébe.. :o)
    Én is hiszem, hogy a világ jóval több mint amit látunk belőle, de számunkra, itt és most élők számára leginkább csak a jelen létezik, amit azokkal élünk meg, akik velünk egy időben tanyáznak ezen a sárgolyón.
    Lehet persze a múltban ringatózni, vagy a jövőről álmodozni, de a kemény valóság mégiscsak az, amit látunk, mikor reggel felébredünk. Enni kell, dolgozni kell, meg kell teremteni, ami a porhüvelyünk fenntartásához és az utódaink felneveléséhez szükséges. Meglátásom szerint ez a realitás, a többi sajnos csak rózsaszín álom, amivel becsaphatjuk magunkat, ha hajlamosak vagyunk erre.
    Ettől függetlenül persze beszélhetünk mindenféléről, évezredeket átívelő legendákról vagy bizonyíthatóan megtörtént eseményekről, de ezek nem segítenek rajtunk. Nem ezek segítenek...

    VálaszTörlés
  23. Velorex

    Természetesen semmi esetre sem szabad teljesen elszakadni a mindennapi valóságtól, de nem is szabad teljesen abba beleragadni. Szerintem ( és ez tapasztalat)az segít az embernek ha sikerül a külső, materiális, és a belső, spirituális világot önmagunkban szintézisbe hozni. Önmagában egyik sem tud segíteni, de ha megértjük, mit kell tennünk a materiális világban, ami spirituális feladatunknak is megfelel,( és itt sokkal fontosabb szerepe van az intuíciónak, mint a józan észnek, merjünk rá hallgatni!) akkor életünkbe még a mostani elképesztő körülmények között is be tud költözni a nyugalom, béke, és a harmónia, illetve ezek megjelenése jelzi, ha jó úton járunk. Persze az " amint fennt, úgy lennt" elve alapján a kiegyensúlyozott pszcihét az egészséges test is jelzi. Ha pedig már önmagával rendben lenne mindenki, talán elég is lenne az érzékelhető világ rendbejöveteléhez. Szerintem ez lenne, ami segít.Üdv:
    Szulthan

    VálaszTörlés
  24. @Velorex!

    Gondoltam, hogy reagálni fogsz. Méltányolom jóindulatodat és békítő szándékodat, de hidd el, ettől a kis szóváltástól még nem dől össze a világ.
    Két lábbal a földön csak az állhat, aki az érzékszervekkel felfoghatatlan világot is realitásnak tekinti. Az pedig, hogy ki mennyit lát, az, az ő felelőssége. A múltból a tanulságokat kell levonni, a jövőre fel kell készülni, a jelent pedig teljesen meg kell élni. Hogyan élheti meg az ember teljesen a jelent, a mindennapok valóságát, ha a világ másik felére egy pillantást sem vet? A „láthatatlan” világ ugyanolyan realitás, mint a látható. Törvényei ugyanúgy megismerhetők. Sőt ennek „belső” megtapasztalása mindenki számára lehetséges, míg a látható világ törvényeit a legtöbben csak elhiszik. Akik itt kommentelünk, mind ellenőriztük a fizikai tételeket kísérleti úton is? Nem. Az iskolában tanultak nagy része azon alapul, hogy hiszünk másoknak.
    Egyébként pedig, aki nem ismer valamit, az ne szóljon ellene, hanem kezdje el tanulmányozni a dolgot.
    Mellesleg én nem csodálkozom azon a mélységes pesszimizmuson, amit sokakban megnyilvánul. Azon világlátásból, amit realitásnak nevezel más, nem is következhet. Minden gondolkodó ember látja, hogy az elit legyőzte az emberiséget. Ezzel a ténnyel szembe kell nézni. Az anyagi világban kétség kívül az elit az úr. Csakhogy az ember nem kizárólag test, hanem lélek és szellem is. A lelket viszont nem érintheti semmi, csak saját mérge. Az elit számára elérhetetlen. Ezért költ milliárdokat arra, hogy az emberekből a nem testi igényeket kiölje, illetve azokat minimálisra szorítsa le. Ezért például az élethosszig tartó tanulás, a megélhetési robot, az állandó zenebona (szórakoztatás), információk áradata, a hagyományos vallások üldözése, minden komoly, felemelő kultúra anyagilag elérhetetlenné tétele stb.

    VálaszTörlés
  25. Szulthan, Misi,

    úgy gondolom, hogy nincs jelentős nézetkülönbség közöttünk, talán csak a hangsúlyok vannak máshol. Teljesen elfogadom azt a nézetet, hogy a lényeges dolgok nagyrészt a fejünkben dőlnek el, vagyis alapvetően a megingathatatlan hitünk az, ami segíthet a nehéz helyzetekben. Ha elhisszük, hogy képesek vagyunk valamit elérni, és meg is teszünk mindent a siker érdekében, akkor elérjük amit kitűztünk magunk elé. Legrosszabb esetben rájövünk, hogy hibás célt jelöltünk meg, de akkor is van nyereségünk, tanulunk valamit.
    Viszont azoknak, akik a hónap végén (vagy már az elején...) képtelenek a minimális fizikai szükségleteiket megfelelően kielégíteni, hiába beszélünk a lelki erőről, és a spiritualitás fontosságáról. A maslow-i piramis nagyon jól leírja a valóságot: (elnézést az ismétlésért azoktól, akik már ismerik)

    http://www.ektf.hu/hefoppalyazat/pszielmal/maslow_motivcis_piramisa.html

    Ugyanakkor az anyagi világban csak olyan mértékben lehet úr az "elit" amilyen mértékben el tudják hitetni az emberekkel, hogy nincs más csak a pénzzel mért világ.. Ha nem lenne "vevő" az emberek közötti ordító anyagi különbségek fenntartására, ha senki sem akarna mások kárán hízni, akkor talán más lenne a helyzet. De a jelek szerint az ember már csak ilyen, embertársaival szemben előnyhöz akar jutni, ha hagyják neki. Régen eltűnt már a harmónia kultúrája, nagyjából akkor, mikor a pénzt mint manipulációs eszközt bevezették. A pénz érték közvetítő funkciójával nincs bajom.

    Misi, várjunk még az elitek anyagi világ feletti győzelmének kihirdetésével...

    Amúgy köszönöm a véleményeiteket, segítetek rendezgetni a dolgokat a fejemben.. :o)

    VálaszTörlés
  26. A mai megzavarodott nyugati világban, sokan összekeverik a hamut a mammuttal, az objektívet a szubjektívvel, a spiritualitást pedig a hókuszpókusszal. Szerencsére ugyanakkor sokan elkerülik ezt a csapdát vagy idővel kikecmeregnek belőle és azt is értik-érzik, hogy nincs külön "valóság" és spiritualitás, mert minden ami létezik mindegyszerre materiális és spirituális.

    mm

    VálaszTörlés
  27. Néhány olvasnivalót ajánlok:

    Váradi Tibor: Szellemtudomány - Az ember és a létezés titkai. Részlet:
    http://mentsdmegacsaladot.blogter.hu/407265/a_krisztus-impulzus_jelentosege
    "Krisztus olyan új impulzust adott a földfejlődésnek, amely révén megindult egy lassú, de biztos felemelkedési folyamat. Általa minden emberi szellembe egy új isteni szikra került , amit a szellemtudomány Krisztus-impulzusnak nevez.
    A Krisztus-impulzussal minden ember megkapta a lehetőséget a Világszellembe való visszatéréshez, de az emberen múlik, hogy mit kezd ezzel az ajándékkal."

    Hamvas Béla: Titkos jegyzőkönyv
    http://zselenszky.blogspot.com/2009/04/csirihau-communis.html
    "Régebben a fejlődéselméletet nem úgy tanították, mint ma. Folyamatos evolúciót nem tételeztek fel. Úgy látták, hogy sima átmenet a természetben sehol sincs. Az egyes fajok között szemmel látható problematikus hiányok vannak. Ma ezt úgy magyarázzák, hogy a közbeeső fajok kivesztek. Nem mondom, ez is kényelmes álláspont. Régebben valamivel intelligensebben azt mondták, hogy minden faj keletkezése hosszú-hosszú ideig felhalmozott erőknek és hosszas készülődésnek ugrásszerű megnyilatkozása."

    "A csirihau (mai ember) szemmel láthatólag azt hiszi, hogy amit csinál, az az egyedül józan és ésszerű élet. Amit lehet, felfalni, amit nem lehet, a többi elől eldugni s ami ereje ezen felül marad, párzani és horkolni. A létezés egyetlen lehetősége azonnal mindent bekapni és a nőstényt lerohanni, aztán vijjogni és verekedni."


    Dúl Antal - A hatodik nap órája
    http://espavo.hu/kozosseg/blogbejegyzes/4927

    "Ez a civilizáció így már nem folytatódhat sokáig. Elöregedtek az eszmei alappillérei. Mit tehetünk? – kérdezik. – Szánalmasan keveset. Kicsit fékezhetjük az összeomlást, ha minél előbb önmérsékletet, fogyasztáskorlátozást, környezettudatosságot, hatékonyabb felvilágosítást, nevelést, szociális-gazdasági-politikai szankciókat vezetünk be. Sokan mondják, itt már csak az ima, a meditáció, a könyörgés segít.
    Paranoiás tudatszinten élünk. Egyfelől „abban a hiszemben vagyunk”, hogy képesek vagyunk – ha nem is egy új világot teremteni, de legalábbis elpusztítani a meglévőt. Képessé váltunk a negatív teremtésre. Külön üzletággá fejlődött a médiában („szórakoztatóiparban”) a professzionális riogatás, tudományos, utópisztikus, okkultista vagy vallási alapon."

    És ettől a gondolatmenettől kiráz a hideg, de jó értelemben:
    "Az ember a világegyetem egyensúlyteremtő lénye. Nagyon sok áldozatába került májá-földanyánknak, amíg kihordta, megszülte és fölnevelte. Az ember a kozmosz rendjéért felel, ezért épít kertet, házat, templomot. Nem fontos, hogy mind a hat-hét milliárd földlakó tudja ezt. Elég, ha egy tucat felismeri."

    TT

    VálaszTörlés
  28. Misi!
    Az elit győzelmével én sem értek egyet. Az világkormányt jelentene, tökéletesen ellenőrzött, gondolkodás, és lélek nélküli, megfelelő számú biorobottal.
    Úgyhogy ha igazad lenne, mi már nem léteznénk.
    Az biztos, hogy a végjátékban vagyunk, és mindenre képesek, főleg, hogy látszólag jobbak a pozicióik, de ezek egyre ingatagabbak, mert már kezdik érezni hogy minden erőfeszítésük ellenére van, ami felett NINCS hatalmuk, ezért NEM IS GYŐZHETNEK!
    Szulthan

    VálaszTörlés
  29. Velorex, én nem vettem "beleböfögésnek", hogy te is leírtad a gondolataidat. :) Teljesen normális, hogy mindenkinek van egy saját véleménye, és azt írja le. A hangsúly azon van, hogy ezt milyen stílusban teszi, és én személy szerint erre próbáltam célozni - mint korábban is írtam, nem sértő szándékkal.

    Nagyon jól tudom, hogy bármiféle negatív érzéssel, amit önmagunkban gerjesztünk (pl. egy olyan nézőponttal, véleménnyel, embercsoporttal stb. szemben, amit nem érzünk magunkénak), csak önmagunkat romboljuk (nem pedig építjük, pedig a cél talán inkább az volna). Építkezni csak jó, tiszta szívből jövő érzésekkel lehet, épp ezért javaslom a finomabb hangnemet mindig és mindenhol. Az érzéseink, gondolataink épp úgy tudnak szennyezni, mint az utcákon szanaszét eldobott szemét, ha olyan rezgéssel, olyan érzésekkel alkotta őket a teremtőjük.
    A teremtés felelősségteljes munka, nem csak a fizikai világban kézzel megfogható végső formát öltött teremtés az. Ha gondolatainkkal körbeszemeteljük magunkat, akkor azzal nem csak a világ tisztaságát csorbítjuk, hanem saját magunknak ártunk vele a leginkább...

    VálaszTörlés
  30. @Szulthan!

    Az un. világkormány már elég régóta működik, csak rejtve. A hatalom szempontjából teljesen mindegy, hogy egy gittegylettel több vagy kevesebb működik a világban. Az ENSZ például, már rég túlélte magát.
    Az elit hatalma egy gondolkodási logikában rejlik, és nem elsősorban abban, hogy bitorolja a Föld javainak nagy részét. Ez a gondolkodási logika ma teljes mértékben uralja szinte az egész emberiséget. Az elit mindössze ennek a hátán kapaszkodott fel. Ami az un. alternatív utat járó országokban folyik, az, szintén ezen logika alapján történik, csak nem világméretekben, hanem ország szinten.
    Ahol a láthatatlan a láthatóba lép, ott áll a szám. A szám a kulcs. A logika alapját pedig mindig a számértelmezés adja. Ma, az A egyenlő vagy nem egyenlő A az alapképlet. Ez az azonosság – ellentét logika. Az azonosság „csürhébe” tömörít, az ellentét viszályhoz, marakodáshoz, harchoz vezet. Hatalmi ösztön. Az embernek tulajdonképpen nem számít, hogy a mindenféle multik emésztik el lassan az életét, vagy valamilyen „megélhetési” bűnöző csapja agyon, hirtelen. Az emberek nagy része nem protestálhat, hiszen kicsitől nagyig ugyanezt teszik.
    Az emberiség primitivizálódik, nem pedig a felébredés felé halad. Persze van egy ébredő szűk réteg. A teremtés egyensúlyát képesek fenntartani, de a folyamatot nem tudják megfordítani.
    Az emberek nagy többségének ehhez ma már nincs ereje, mert a sötétség hatalmai az embernél jóval erősebbek. A figyelmeztetés idejében elhangzott.
    Jó példa a cigányság helyzete itt Európában. A szerencsétlenek nem a felemelkedés irányába mennek, hanem a lesüllyedés felé. A cigányság valószínűleg indiai népekről nagyon régen, valamilyen nagy katasztrófa hatására leszakadt szilánk, repeszdarab, népfoszlány.
    Az „őserdőbe” tartanak. Mi is. A technikai színvonal itt nem számít. Ez az egyetemes romlás, a gépesített barbárság kora. Ezt legyőzni csak egyénileg, és valószínű sokak számára csak az élet feláldozásával lehet. Az Evangélium a személy metafizikája. Aki a sötétségben alámerül, és azt teljes értelmével átéli, az, győzedelmesen vissza tud térni.
    Most mindenki, kivétel nélkül, kötelezően döntési helyzetbe kerül. Istennel vagy Isten nélkül.
    Segíteni fog! Talán már nem is olyan sokára. Utána jön „a búza és az ocsú szétválasztása”.

    VálaszTörlés
  31. Sok mindennel egyetértek Misi, és még annyival egészíteném ki, hogy mindenkit nem lehet "megmenteni", ennek az az oka, mert ők maguk sem akarják ezt.
    Régebben különleges helyeken (pl. piramisok, barlangok belsejében) különleges embereknek (kiválasztottaknak) jutott a kiváltság, hogy kitáruljon előttük a teljesség, ezáltal beavatottak legyenek. Onnantól kezdve amit "odafent" (a szellemi dimenziókban) láttak, azt próbálták megvalósítani egész hátralévő életükben "idelenn".
    Most egy "kicsit" más helyzet következik. A beavatás kollektíven, egész bolygószinten történik (ezt látni mindenfelé!), s aki erre képes ráhangolódni, az feljebb léphet, aki nem, annak jónapotkívánok. Minden egyénileg dől el, mindenki maga fogja eldönteni mit akar, és mindenki a saját életét ítéli meg, teszi mérlegre. Aki nem bírja a magasabb frekvenciát, az alacsonyabb létszinten marad, de valószínűleg nem a Földön.

    Hallottam egy érdekes kifejezést: a termelésen és fogyasztáson alapuló civilizációt fel fogja váltani a magasabb eszményi értékeken alapuló "planetizáció".
    Ebben azért érdemes reménykedni.

    TT

    VálaszTörlés
  32. A hét végén voltam egy "gombász" előadáson és elhangzott egy mondat ami megütötte a fülemet. Jelenleg az élet melleti és az élet-ellenes elméletek (ideológiák) háborúja zajlik.

    Ha logikusan gondolkozunk, akkor rá kell jöjjünk, hogy ha a cél az lenne, hogy ne legyen élet, akkor nem lenne élet. A cél tehát nem lehet ez. A cél inkább talán az, hogy fejlettebb élet legyen. Fejlődni pedig csak szenvedésen keresztül lehet.

    Minden egyes élet-elleni ideológia hamis, mert ha valóban az lenne a cél, hogy kioltsuk az életet vagyis a nem-létbe hulljunk vissza, akkor már rég vissza is hullottunk volna oda. Vagy létre se jött volna semmi. De még az élet-ellenes ideológiák hirdetői is ragaszkodnak a léthez, különben nem tudnák a hülyeségeiket hirdetni. Ezzel , a puszta létezésükkel önmaguknak mondanak ellent.

    A lényeg, hogy nem kell besz.rni. Az élet utat fog törni mindig magának. Teljesen mindegy, hogy a lét-ellenes banda hogyan próbálkozik a lét eltüntetésével. Mivel önmaga létéhez ragaszkodik lehetetlen elpusztítania az életet. Ez lesz a veszte :) ÉS az élet mindig győzni fog. Tulajdonképpen a nem-lét nem nyerhet soha.

    Vagyis a harcot már megnyertük (legalábbis azok akik a teremtésben hisznek) a teremtés pillanatában. Mert ha a nem-lét lenne a cél akkor a teremtés nem jöhet létre.(Mert az a céllal ellentétes)

    Vagyis már rég győztünk! Csak a lét-ellenes hívők erre még nem jöttek rá. De nem is ez az érdekes. Az a jó, hogy mi rájöttünk :)

    Olyan, hogy "ELIT", csak a mi fejünkben létezik a valóságban nem létezik. emberek léteznek, mindegyiknek a fejében más-más gondolatokkal méghozzá olyanokkal amik változnak és befolyásolhatóak. Az ELIT-nek nevezett emberek semmivel se különbek nálunk. Rájuk ugyanúgy hatnak a törvények, a körülmények, döntéseiket ugyanúgy befolyásolják érzelmeik, stb. Vagyis ez mit jelent ? azt jelenti, hogy bármikor lehet bármi vagy akármi. Ugyanis a jövő megjósolhatatlan. Egy ember cselekedeteinek a megváltoztatása rengeteg dolgot előidézhet. Tehát az is elég, ha közülünk csak egy ember végigviszi az élképzeléseit és az is alapvetően meg tudja változtatni a dolgok kimenetelét.

    Nos. a fenti érvelést (szó-bűvészkedést) már az érvelés technológiai tanulmányaim tették lehetővé. De képezem magam és fogok én még ennél sokkal mellbevágóbb "dumákkal" is előjönni :)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  33. Tehát :

    Körbeülünk egy nagy kalapot és húzni fogunk belőle. Én csináltam annyi cetlit ahányan vagyunk. Az egyikre ráírtam, hogy "Te fogod megmenteni a világot." Ebben téged a teremtő erő fog segíteni, hisz az előbb tisztáztuk, hogy a teremtés maga támogatja az életet és nem ellenzi. Vagyis aki kihúzza a kalapból ezt a cetlit az megmentheti a világot. Önmagát és a többieket is. Elég hozzá, ha elkezdi megvalósítani a teremtő erő szándékát.

    Üljünk szépen körbe és egymás után húzzunk egy cetlit a kalapból.

    Érzéssel írtam, nem tintával. Azt írtam rá amit érzel. Ha úgy érzed, hogy TE vagy az aki képes ilyesmire akkor rá van írva, hogy "Te fogod megmenteni". Ha úgy érzed, hogy nem te vagy az, akkor reménykedj abban, hogy valaki más úgy fogja érezni (de ha biztos akarsz lenni a dologban, akkor lehet, hogy annak ellenére, hogy úgy érzed : Ez nem a te dolgod, valamit mégis tehetsz érte. Vagyis eldöntheted, hogy hagyod másra a szép feladatot és csak bíztatod, reménykedsz benne, hogy sikerül-e neki vagy tevékenyen hozzájárulsz te is a sikerhez.

    Az is lehet, hogy semmit se írtam egyik cetlire se és rátok bíztam, hogy mi lesz....

    :)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  34. Nézz utána a Nefilimeknek- x bolygó lakók, te Isten marhája, a Minotaurusznak.
    Vannak fent videók

    Zohar, Tóra, védikus Indiai Ramajadnaja....
    Az x bolygó ott van a Nasa terkepeken is kitakarva nézzetek utána.
    Nem kell lenézni az ősi Tudást.
    Kelták, Mayák, Egyitopm, Mezomotámia, Simerok, Babilon.
    ( Kinai kor Taoizmus és Ji Ching-Aranykor, 5 elem tana és Feng Shui, Raymond Lo, Lilian Tao)
    Buddhizmus, India, Kabbalisták lélekvándorlás, kasztok Archaetipusok.

    Megvoltak a születés, teremtés, halál, magvetés, háborúk, mütétek ideje.A jó időzítés nagyon fontos!
    Ezek miatt háborók és királyságok buktak már el,
    a Jó Császárságok és királyságok Mennyei, Szellemi vezetettség alatt álltak ezért kelletek Mágusok, Tanácsadók, Sámánok, Szellemi vezetők, akik felfelé kommunikáltak, onnét katak üzenetet és válaszokat, Mindent tudtak, láttak előre és nagyob hatalmuk, hatásuk volt az Uralkodókra mint bármi és bárkinek!

    Egyiptom,Kínai Aranykor, Perzsia, Mezoporámia, Babilon, Egyiptom, Róma, Hunok Szkítia is ezért lett naggyá.

    VálaszTörlés
  35. Leműria és Atlantisz is volt, ahogy azt a tudást elvették,a 3.szemet is a gondolatolvasást is, levitációt, a repülés képességét, szellemi teremtést,
    mannák étkek teremtését is.

    Jézus--- Frigyláda titka.

    Mi a tér, mi is az idő és a is kor.Mi az Univerzum?
    Van e valaminek is határa, kezdete és vége?
    Nincs!
    Amit az Istenek itt 300 évnek éltek meg, az embernek jutott 13 Baktár, sok élet, sok tanulás, kor, próba, sok nemzettség, bőrszín, vallás, nyelv és nép közé születhet. Dharma kerék, Szamszhara, Byron kerék, Archartipusok könyve. Edgar Cayce, Kabbala és Buddhizmus.
    Bábel összekeverték a népek nyelvét mi addig egy volt, a nép is. Az Isten is 1 volt.

    A Liliti, állati vér, keveredés, szexuális perverziók, miatt az ember elszakadt Istentől , az eredő fény és jóságtól.

    A kurvaság, buziság, születés körforgásába beavatkozás zsidó és arab orvosok, 1200-tól Talmud, ember,gyermekkereskedelem, rabszolgaság, drog és szerv, fegyver és sejt, vérkonverz kereskedelem, traviknak is megvan a története, androgén fajok Görög és Római szépfiúk,Sp, és Franciaország, akkor ezeket máshogy hívták. Ma meg támadják.

    WTC Titkok.Szept 11.-zsidók.


    " Az amit az ember nem tud, nem lát, nem ismer, s szellemével képtelen felfogni, az attól még ugyanúgy létezik és létezhet! Annyi minden létezik, és körbevesz, de kevesen ismerik, tudják, látják, érzékelik és tapasztalják!
    Az attól még volt, van és lesz.

    A föld méhében sziunnyadó erők sem látszanak, az emberi testben a vírus, betegség vagy az anyaméhben a gyermek, mégis már ott van anélkül hogy tudnád, látnád!
    A tetszetős almában is ott a féreg.

    Leszeded, elteszed a pincébe, és rájösz hiába gondoztat, szép, üde kint belül beteg volt, ott eszi a féreg, vagy a penész.

    Az ember nem látja, nem szagolja, nem érinti az Univerzum bolygóit a föld méhének anyagait,Istent se láttad mégis hiszed, s tudod, hogy van,. Megtanultad, látatták könyvek, videókban, belédverték szülő, tanár a Média és elhiszed, tudod, tanulod és tanítod!
    Miért?

    A Halál is van a lélek is!
    Attól hogy nem tudom, hogy az ott van az még ott lehet és ott is van! Az asztrológia, jóslás, matematika, jóslás,orvoslás is müködik.

    Az ember nem lát és nem tud mindent, nem is ért hozzá.
    Annyi olyan tárgyak és Technológia újítást hoztak létre amit itt nem kapni, nem olvasni de odát Koreában, Kína már megvan.

    Azelött a robot technológiára, 2000 éve a repülésre nevettek volna a ma emberei, nem hogy a vízre építeni lehet, lásd Dubai és a többi ország.

    Mit tudod te mit rejt az Űr, mit rejt a föld, mit rejt a történelem, a létezésed, valódi Teremtésed története, mit rejt a történelem maga és az élet, a sejtek?

    Barnabás- Gyula

    VálaszTörlés
  36. @TT!

    Egyetértek. Csak azon lehet segíteni, aki vevő a dologra.
    Ja, most már értem, hogy mit értesz Te kollektív
    beavatáson, bár a kifejezést nem tartom túl jónak.
    Lesz egy helyzet és ott mindenki szabadon dönthet.
    Oksi!

    VálaszTörlés
  37. A közelmúltban volt pár űrhajós baleset a zűrben. A tektonikai mocorgás tehát nem HAARP jelenség, de okom van feltételezni, hogy a természeti jelenségre erősen rádolgoznak a tudományosnak mondott „projektek” és úgy használják ezt is, mint a vegyipermetezést, amit eredetileg nem a lakosság kipusztítására, szaporulat-mérsékelésre terveztek, hanem a napkitörések UV-hatásának mérsékelésére (ami logikus lenne). A napkitörések, az egyre sűrűbb és erősödő földmozgások bizony nem ismeretlen jelenség a geológusok előtt sem, de magyarázat erre a Marduk, ami a velünk átmenetileg kontaktálódott másik csillagrendszer óriás infracsillaga. Minő véletlen, hogy mostanában, amikor olajkrízist rebesgetnek és mindenki atomerőművet akar építeni, s csak Kínában 35 ilyen tervezett építkezést tartanak nyilván, most hisztérikusan demonizálják. No nézzük a politikai oldalát! Konkrétan, visszapottyant pár „hajó” és megpörkölődött pár asztronauta-kadét. Ami a mostani katasztrófát illeti, kiemelt szerep jutott az atomerőműveknek, illetve azok meghibásodásának. Most ugyan a kínaiak a Holdra készülnek, bár a kutató ezt nem javasolják nekik. Ma már jelezni merik, hogy ezt-azt észlelnek a csillagvizslatók is, de a Föld már egy ideje komolyan rámozdult a másik rendszer „tömegvonzására”. Még nincs vége, sőt a java még hátra van, mert most billen át a rendszer és szakad ki a vonzásköréből. A póráz még egy nagyot kell, hogy rántson a Földön. A pólusváltásról már nyíltan írnak sok fórumon, de itt azt is meg kell jegyeznem, hogy emlegetik a pusztító földrengéseket is. A kutatók jelzése alapján olyan április 20-22 körül kell legyen egy hatalmas megrázkódtatásnak. Egyelőre úgy néz ki, hogy a Kárpát-medence „megússza”, de korábbi számítások, modellek szerint az afrikai kontinens széttörése és a Nairobi irányában haladó kontinentális erő-eredők telibe verhetik a Közel-Keletet. Mi történik? Annyi, hogy megváltozott pár matematikai-fizikai paraméter odakinn és ezt érezzük mi „idebenn”. Bizony, pont Palesztinán keresztül futnak a vonalak és épp tegnap kellett olvasnom, hogy Ankarában is készülnek a rengésekre, ma meg már arról cikkeznek, hogy a demonai atomerő-létesítményt ami köztudottan katonai célokat (is) szolgál, igencsak meg akarják védeni egy japán cunami-effektustól. Ma azért írom mindezt le, mert úgy látom, hogy a kétkedők kezdenek értelmesebben világszemlélődni. A várható talapzati átrendeződés a kapott infók szerint az atlanti térséget – mit ad Isten- éppen Nigériát, illetve annak partszakaszát érintheti, ám közvetetten azért nem lesz ez teljesen ártalmatlan senki számára. Japán egy olyan térségnek számít, mint Madagaszkár. Csak idő kérdése, hogy eltűnjön. Azért senkinek ne legyen világvége-érzése, mert ez még messze nem az.

    Bzz-megg Aladár, különleges tudósító Nibirun.

    VálaszTörlés
  38. @Névtelen!


    ...mondta Posta Imre meg a tudósai!
    http://postaimre.euroweb4you.eu/news.php?readmore=1873#comments

    VálaszTörlés