2011. február 6., vasárnap

Consummatum est

Elnézést kérek a blog idősebb olvasóitól, hogy olyan témát veszek elő, ami számukra lerágott csont. Néhány fiatal is olvassa a honlap cikkeit, elsősorban nekik szánom ezt a bejegyzést, hogy soha se fogadják el a "merjünk kicsik lenni" álláspontot, "mert mi nem kicsik vagyunk, hanem csonkák"!
Jézus utolsó szavait választottam a bejegyzés címének, ami a mellékelt fimben is elhangzik, de tudom, hogy az élet hosszú távon igazságos, és azt is, hogy Jézus feltámadt. Magyarország és magyar testvéreink sorsa rajtunk, ma élőkön múlik, és gyermekeinken. Azt a küzdelmet ami ránk vár, nem az utcákon kövekkel vívjuk, hanem mindenekelőtt a szívünkben, lelkünkben. Ha majd a világon szétszóródott, -jelentős részben a jelenlegi határainkon kívül élő- magyar emberek képesek lesznek újra úgy érezni, hogy összetartozunk, és van valami dolgunk ezen a világon, akkor nem lesz haszontalan az a tudás, amit Koltay Gábor Vérző Magyarország című filmjében csokorba gyűjtött.
Sokan a jelenlegi országhatáron kívülről látogatnak hozzánk, ezért nekik is üzenem, hogy vannak még az "anyaországban", akik tudják hogy összetartozunk.

 Mondhatja valaki, hogy ez az írás csak csepp a tengerben, de még egy ilyen kis blognak is sok olvasója van, láthatjátok az alábbi térképen (és persze bármikor meg lehet nézni az online helyzetet a blogarchívum feletti kis térképre kattintva):


Néhányan nem vállalják a kilétüket, ezért nemlétező "amerikai vagy más városokból" jönnek hozzánk, de ez nem érdekes, a lényeg, hogy jönnek, és hogy a fenti térképen is látszik, NEM VAGYUNK KICSIK!
Végül engedjétek meg, hogy ezt a bejegyzést a lányomnak ajánljam, aki igazi magyar lélekkel született, fiatal kora ellenére képes ráérezni, hogy a "történelem" egy része, amit a mai magyar gimnáziumokban tanítanak valahogy nincs rendben...

Íme a Vérző Magyarország című film, szánjatok rá másfél órát az életetekből, ha tehetitek. 



És egy link, hogy teljes legyen a kép.. : http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=30480

51 megjegyzés:

  1. Valaki azt mondta, hogy mindenkinek meg van a maga vallása. Ha ez így van és én azt hiszem, hogy így van, akkor talán mindenkinek meg van a maga hazája is? Szerintem mindenkinek valami nagyon személyes dolgot jelent az, hogy "haza". Talán nem is olyan fontos szerepet játszanak ebben a határok, hanem sokkal inkább az emberi kapcsolatok. Ha például egy nyelvet beszélünk és az őseink múltja közös, máris egy nemzet vagyunk, akár határok, akár nem. Idővel, a határok úgy is el fognak tűnni, mert azok csak a régi erődök falainak földrajzi tükörképei és amikor már az emberek fejében is megszűntek az erődök, meg fognak szűnni a határok is. Na nem a "globalizáció" fogja szabaddá tenni az embert, mert az csak egy új fajta rabszolgaság, egy új fajta feudalizmus. A szabadság bennünk van és egyszer ki is fog kellni, mint a madár a tojásból. Addig is vigyáznunk kell szerintem, hogy a nemzet nevében ne játszanak minket, lelkes embereket, egymás ellen a lelketlenek, mint ahogy ezt már oly sokszor megtették.

    mm

    VálaszTörlés
  2. Mózi, ez szép volt. Feltehetően ismered alábbi (9 részben van a neten)filmet, tkp. az a lényege amiről most írtál:
    Legyél Képben (1) rész:
    http://www.youtube.com/profile?user=PirosPirula&annotation_id=annotation_238062&feature=iv#p/c/0/ssEGEPzhYHA
    Kata

    VálaszTörlés
  3. Nem először jut eszembe, és komolyan mondom, ki kellene lépni "nemzetközi vizekre". Mert amíg csak itt egymást gyepáljuk, addig a világ más pontjain fogalmuk sincs a mi valódi helszetünkről. Nem baj ha nem értünk egyet mindenben, de abban biztosan igazat adtok nekem, hogy egyrészt fontos a világ közvéleménye, megítélésünk, másrészt nagyon ferde képet kaptak rólunk eddig. Használjuk ki az internet lehetőségeit amíg lehet, és terjesszük az igazat hazánkról. (s hogy is az igazság? egy jó vita is elindíthat "idegenekben" gondolatokat)
    Ötleteket kérek tapasztaltabb világjáróktól...
    Ebben a dologban nagy segítséget nyújthatnának azok akik valóban kint élnek. Hallotok?? :)

    TT

    VálaszTörlés
  4. TT,
    tudom hogy gyenge próbálkozás, de mégiscsak valami. Próbálj rákattintani a láblécen a "Translate" gombra.. :o))

    VálaszTörlés
  5. Velorex

    biztos, hogy jó ötlet volt ezt a filmet kitenni?
    Engem speciel úgy az 50. perc után elkapott a hidegrázás, és nem néztem tovább.

    TT

    a jovonk.info is külső fordító munkatársakat keres, mert nem bírják szusszal. Nálunk még a magyar írások száma sem éri el a napi egyet.
    Az ötlet jó, de nem látom rá a kapacitást.

    VálaszTörlés
  6. Üdvözöllek,
    kiváló összeállítás lenne ez a film, de valahogy véleményem szerint még sem az.
    Olyan fideszes, agymosó szaga van vagy inkább echo tévés Szaníszlós. Szépen beszélt Antall, de az egyik utolsó döfést Ő hozta meg, ezt nálamnál okosabbak már előre felvázolták. Tőkésre meg már ki sem térek, az utóbbi időben olyan átalakuláson ment át ,hogy a kaméleon hozzá képes kutya füle. Már már Izrael szószólójának is beérne. Ezek után ösztönösen beindul a kételkedő mechanizmusom, hogy milyen hátsó szándék vezérelte mindez megalkotását. Lehet, hogy akiknek akkor céljuk volt feldarabolni az országot most céljuk "rehabilitálni"? Kellett ez az idő a lakosság felhígítására, kicserélésére, a politikai és gazdasági hatalom megszerzésére? És most már jöhet az akár mindent vissza, vagy majdnem mindent. Úgy mint az államosítás majd utána reprivatizálás. Csak már nem gyanazoknak.Érdemes ezen elmerengeni...Árpi.

    VálaszTörlés
  7. Árpi

    hasonló gondoloatok jutottak eszembe nekem is, csak a "fideszes" "szaniszlós" jelzőket én egy másikkal helyettesíteném.
    Megegyeztünk azonban, hogy ezen a lapon nem emlegetjük a "kiválasztott" népet.

    Ha ez a film valóban Trianon-ról szólna, akkor nagyon sok mindennek nem lenne helye benne, ami bent van, és nagyon sok minden kimaradt belőle, aminek bent kéne lennie.

    VálaszTörlés
  8. Árpi, nem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni ebből a szempontból, de osztom a véleményedet.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Árpi megjegyzésével magam is azonosulni tudok, hiszen a Háború a nemzet ellen c. filmből is a fideszes érintettség és felelősség maradt ki.

    Trianonnal kapcsolatban még ma is fájdalmasan jut eszembe egy (17 évvel ezelőtt még nem, de ma már magas politikai beosztással bíró) "politikus" megjegyzése: "Lesz újra Nagy-Magyarország, de azt már nem úgy fogják hívni."
    Kata

    VálaszTörlés
  10. Erről írtam egy szösszenetet júniusban , ha gondoljátok olvassátok el.Köszönöm.Á.

    http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=30480

    VálaszTörlés
  11. Még annyit hozzátennék a cikkemhez, hogy mára már mindössze bő fél év elteltével jó néhány nagypolitikai dolgot másként látok és az is lehet, hogy naivság volt bízni "vakon" azokban is akik szövetségeseink lehetnének. Aki nyitott szemmel jár és lát is nem csak néz azt sajnos oly sok inger éri, hogy kénytelen állandóan ha nem is a véleményét de a stratégiáját igazítani mert semmi sem állandó és a legtöbb esetben csak sejteni lehet hogy mik lehetnek a háttérben.Á.

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm az észrevételeket! Árpi, kitettem a cikked linkjét a bejegyzés végére, így talán újabb néhány ember elolvassa azt.
    Nem gondoltam hogy teljessé teszi a képet a fenti film, de nekem tetszett, sok dolgot tanultam belőle, amit addig nem tudtam.
    Hogy a pillanatnyilag hatalmon lévők szennyesét nem teregeti a kortárs média, arra nem nehéz rájönni, de itt most alkalom nyílt előszedni néhány újabb kockát a kirakós játékhoz. Megtettük, megtettétek ami tőlünk tellett. A többi az olvasókra van bízva..

    VálaszTörlés
  13. Kraft,
    jó ötletnek tűnt felhívni erre a filmre a figyelmet. Született hozzá néhány hozzászólás is, ami árnyalja a képet. A helyzet az, hogy mi akik itt "hőbörgünk", még ennyit sem tudunk rátenni az információra éhes emberek asztalára. Döntően az van az emberek előtt, amit a hatalom odatesz...
    Árpival beszélgettünk nem túl rég arról, hogy nagyon elvertek bennünket. Jobban, mint hittük/hisszük...
    Ettől függetlenül a filmben sokkal több információ van, mint a középiskolás tankönyvekben, alapvetően ez volt az oka, hogy kitettem.
    Nem baj az, ha nem értünk mindenben egyet, ebben az országban nincs ezer ember, aki teljesen egyformán látná a helyzetet, és közösen hajlandó lenne tenni valamit... Ezért (is) tartunk itt.

    VálaszTörlés
  14. Velorex

    Személy szerint nem az elmúlt 20 évben hatalmon volt pártok szennyesének teregetésének mértékén akadtam ki. Ez nem is volt témája ennek a filmnek.
    A Háború a nemzet ellen című film mögött volt érezhető fideszes hátszél.

    Én ezt a filmet már korábban letöltöttem torrenten, és mint mondtam nem néztem végig, és most sem teszem, de ez csak az én álláspontom, ezzel senkit nem akarok befolyásolni.

    Akkor konkretizálom, hogy sok egyéb mellett mi volt az, ami kiverte a biztosítékot nálam egy Trianonnal foglalkozó filmben:

    6 rész végén:

    "Az egyetemes magyar történelem sötét lapjaira tartoznak a két világháború között meghozott zsidó törvények. Államalapító királyunk intelmeit, 1000 éves államiságunk megerősítésében a zsidóság legjobbjainak áldozatvállalását feledve, a MAGYAR TÁRSADALOM is hozzájárult tömeges méretű elpusztításukhoz."

    Itt már le kellett eresztenem némi gőzt, erre rögtön utána a 7. rész elején ez hallható egy párbeszédben:

    "Mert amikor az én apám a múlt században idemenekült Galíciából, ez volt az egyetlen ország ahol a zsidókat békén hagyták. Ahol én szabadon nőhettem fel. Ahol egy szatócs üzletből bankot csinálhattam."

    ...és itt kapcsoltam ki a videót.

    Velorex, hol vannak ebben a filmben fontos információk, amiket eddig nem tudtál?

    A miértekre nem ad kérdést, és amikor a felelősöket emlegeti, akkor csak "nagyurakról" beszél.

    Kimondom kerek-perec számomra ez egy zsidó propagandai film Koltay módra.

    Nyalogassuk csak a Trianonos sebeinket, csináljunk emlékműveket, legyen nemzeti gyásznap, emlékezzünk minden nap arra, hogy milyen szar is volt nekünk 1920.

    Ezzel a csonka országgal, és annak magyarjaival sem tudunk mit kezdeni, nemhogy az elcsatolt részeket visszaszereznénk.

    Csak emlékeztetőül: 2004, népszavazás. 1,5 millió "magyar" köpte szembe a határon kívül maradt honfitársait.

    Kraft

    VálaszTörlés
  15. Én csak a 7. részt néztem meg, de azon a bankos mondaton én is felkrtm magam. És most jön a lényegi kérdés: Vjn mrt kll mndg mlgtni, h mi bfgdó nmzt vgynk?

    TT

    VálaszTörlés
  16. Velorex, ne szabadkozz, jó hogy kitetted a filmet, vénségemre nekem is szolgált új információkkal. Egyik fiam történész és szerinte a film jó alap és emészthetőbb azoknak akik semmit vagy alig tudnak valamit Trianonról.

    Árpád, hunhíres írásod bizonyos szempontból most is áll, te se szabadkozz, mert jó.
    Kata

    VálaszTörlés
  17. TT, ugye ez csak költői kérdés részedről: "Vajon miért kell mindig emlegetni, hogy mi befogadó nemzet vagyunk?"
    Kata

    VálaszTörlés
  18. Kata,
    nem akartam szabadkozni, de fontos nekem Kraft véleménye, ezért próbáltam indokolni a bejegyzést. Nem gondolom, hogy ez az oldal önmagában bármit is meg tudna változtatni, de valami mégis hajt, hogy életben tartsam többek segítségével a napi munkám mellett, illetve után. Minden nap tanulok valamit az itt íróktól, és én is próbálom átadni azt, amit magamban jónak hiszek.
    Olyan mértékű az információ terror a világban, hogy az a kényszerképzetem alakult ki, hogy legalább itt és így tenni kell amire képesek vagyunk.
    A befogadás mantrája puszta kondícionálás, kérdés hogy hány emberben tudatosul ez..

    VálaszTörlés
  19. Azt hiszem a fenti hsz-emhez ez az írás jól passzol:

    http://jovonk.info/2009/06/04/junius-4-szegyen-napja

    Trianon kicsit másképp.

    Kraft

    VálaszTörlés
  20. Kraft, pont az ilyen szövegek a leleplezők: "Mert amikor az én apám a múlt században idemenekült Galíciából, ez volt az egyetlen ország ahol a zsidókat békén hagyták. Ahol én szabadon nőhettem fel. Ahol egy szatócs üzletből bankot csinálhattam." Megdönt több mai hazugságot:1. Más országokból üldözöttként érkeztek. 2. A magyarság békén hagyta őket, tehát a hazai üldözésük csupán legenda, aljas hazugság.
    Arról bezzeg hallgatnak, hogy a magyarság vendégszeretetével alaposan visszaéltek.
    Kata

    VálaszTörlés
  21. Velorex, nekem erről a befogadós dumáról két dolog jut eszembe. 1. Tudjuk mit készítenek elő, hogy Mari néni és Pista bácsi is értse ha magyarul nem tudó - de magyar állampolgár - szomszédai lesznek. 2. Érdekes módon a keresztényi megbocsátást pont azok az idegenszívű "befogadottak" kérik számon a magyarságtól akik nyíltan keresztény- és magyarellenesek.

    Kraft véleményét magam is tisztelem, szívesen olvasom őt is.

    VálaszTörlés
  22. Névtelen,

    egyet tudok érteni mindkét általad vázolt ponttal. Szerintem is ez a helyzet, de valamiért a vezetőink "nem így látják", az ország nagy része pedig ájultan zuhan egyfajta mély hipnózisba, és fogadja el a rá és a magyar nemzetre nézve végzetes történéseket, mikor a jól bejáratott "varázsigék" elhangzanak..

    VálaszTörlés
  23. Ez így van Kata, jól látod.

    A másik dolog pedig az, hogy a filmből, általam kiragadott két szövegrész homlokegyenest ütközik egymással.

    Egyrészt befogadók vagyunk (jók), de azért kollektíven bűnősek is (rosszak).

    Nem akarom fényezni magam, mert butuska vagyok a nagyvilág dolgait illetően, de én ezt észreveszem, egy "átlag" nézőnek azonban biztosan nem tűnnek fel ezek az ellentmondások.

    Szumma: ez a film egy dologra jó. Újra és újra felszakítani a sebeket és depresszióba kergetni a magyart. Ehhez a bevágott dalok is jócskán hozzátettek.

    Szaniszló műsorai Trianonnal kapcsolatban pont ezt a célt szolgálják.

    Nem mondom, hogy felejtsük el Trianont, mert nem szabad, viszont lapoznunk kellene, mert éppen most tűnik el a csonka országunk is, miközben a Nagy-Magyarországot siratjuk.

    VálaszTörlés
  24. Kraft, ettől (is) történelmietlen ez a film: "Az egyetemes magyar történelem sötét lapjaira tartoznak a két világháború között meghozott zsidó törvények. Államalapító királyunk intelmeit, 1000 éves államiságunk megerősítésében a zsidóság legjobbjainak áldozatvállalását feledve, a MAGYAR TÁRSADALOM is hozzájárult tömeges méretű elpusztításukhoz." - és látszik, hogy laikusoknak, lebutítottaknak készítették. "Zsidó tv-ek" nem voltak, valóságban "A numerus clausus (latinul: zárt szám) az 1920. évi XXV. törvénycikk közkeletű elnevezése. A törvény alapján a „magyarországi nemzetiségek és népfajok” tagjai csak a formálisan kimutatható számarányuknak megfelelő mértékben vehettek részt a felsőoktatásban, ..." - volt, melynek szándékos félreértelmezése ostobaság és történelem hamisítás. Valójában azt sérelmezik, hogy a csonka országban élő nemzetiségként kezelték őket. Ez a kettősség ma is áll, hiszen nincsenek kisebbségi önkormányzataik, mégis kisebbségi nemzetként követelnek és kapnak közpénz milliárdokat sajátos, magyarságtól idegen kultúrájuk és identitásuk ápolására.

    "MAGYAR TÁRSADALOM is hozzájárult tömeges méretű elpusztításukhoz." Ezt tudjuk, hogy nem igaz, mert egyes emberek követhettek el bűnöket, de azt nem lehet egy egész társadalomra ráhúzni.

    Kraft, az ilyen nyilvánvaló hazugságokon nem dühöngeni kell, hanem gyermekeinket és unokáinkat - higgadtan - mi magunknak kell a valóságról felvilágosítanunk.
    Kata

    VálaszTörlés
  25. Így is harcolhatunk a nyilvánvaló hazugságok ellen: TILTAKOZÓ LEVÉL A NATIONAL GEOGRAPHIC ÉS VIASAT HISTORY MAGYAR SZERKESZTŐSÉGEIHEZ
    MÁSOLAT: EGYES HÍRKÖZLŐ SZERVEK ÉS KÉT KÖVETSÉG

    http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4718&rovat=#hozzaszolasok

    Kata

    VálaszTörlés
  26. Miért csodálkoztok azon, hogy egy zsidó ember zsidó propaganda filmet készít ???

    Nem értem, hogy mi ebben a fura....

    (Egy zsidó nem tud az identitásától megszabadulni. Ez nem egy kabát amit csak úgy levehet.)

    Ha van benne értékes és jó információ (ami tényszerűnek tűnik) akkor azt el kell tárolni, fel kell használni, a propaganda részt meg egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni.

    Én is olvasok két könyvet amit zsidók írtak és vannak benne mindenféle propaganda szövegek is. Ezeket egyszerűen nem veszem figyelembe. Tudom, hogy az nem igaz amit leír és ennyi. De a szakmai részét komolyan veszem, mert arról írnak amihez nagyon értenek (a manipulációról és a befolyásolásról)

    A zsidó embereket el kell fogadnunk, különben nem várhatjuk el, hogy ők is elfogadjanak minket... Ha nem fogadod el őket miért várod el, hogy ők elfogadjanak téged ?

    Persze küönnyű lenne azt mondani, hogy menjenek innen... de valóban ez a megoldás ? hogy akit a sors ide teremtett azokat csak úgy elküldjük innen ? Nem gyávaság ez ? elfutni a probléma elől ? elásni a problémát ahelyett, hogy megoldanánk ? Szembe kell nézni a helyzetünkkel. Sok zsidó, cigány meg még sok más etnikum él itt. Velük együtt élve kell a problémákra megoldást találni. Közös megoldást kell találni. Ha tetszik ha nem.
    (és össze kell fognunk egymással.... magyar a magyarral)
    A zsidók mindenhol nyomatják magukat, mint a cigányok...vagy mint mi. Na és ? A propaganda rizsát el kell engedni a fületek mellett.... és pl helyette lehet a saját nemzeti propagandánkat nyomatni :-)

    propaganda-háború is folyik a világban. Mindegyik nemzet a saját propagandáját nyomja... még a dalai Láma is csak egy propagandista.

    Erről jut eszembe : a teremtés nyelve a magyar... mondják ezt Bernard Show és más külföldi híres emberek. Szerintem igazuk van :)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  27. "A zsidó embereket el kell fogadnunk, különben nem várhatjuk el, hogy ők is elfogadjanak minket... "

    Buko

    elfogadtuk őket, mi mindent elfogadunk, azért tarunk itt ahol...

    Megkaptam az új adójogszabályok szerinti első fizumat.

    Üzenem Orbánnak, a sajtószabadság nevében, hogy rohadjon ki a cipőjéből, de sürgősen :-)

    Kraft

    VálaszTörlés
  28. Kraft : Elfogadni valamit csak annyit tesz, hogy elfogadom, hogy vannak.

    Vérszívó szúnyogok is vannak, mégse próbálom meg kiírtani őket - erre van a szúnyogháló és a chemotox... :D

    Ha pl tudom, hogy olyan helyre megyek, ahol sok a szúnyog, akkor bekenem magam szúnyog riasztóval és olyan ruhát veszek fel, hogy ne nagyon tudják a véremet szívni...

    De ha valaki összekeveri a szúnyogot a léggyel azzal nem lehet mit csinálni... A légy is bosszantó, de az csak szemtelen és nem szívja a véredet...

    Ugye érted ? :)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  29. Kb. néhány hete jutottam én is erre a következtetésre Bukovinai, mint Te, de nem ilyen frappánsan szúnyogokkal szemléltetve! :)

    Nem mehetünk el a tény mellett, hogy léteznek, és egész más a világszemléletük. Ebből kell kiindulni, ebből kell kihozni amit lehet. Előszeretettel pögyögünk ezen a billentyűn, sokan acsarkodva szidják is őket, miközben nem gondolnak bele, hogy a legtöbb ami mindezt lehetővé tette, az az ő találmányuk. Persze nem kell tőle hasra esni, de tiszteletben lehet tartani.
    Mint már említettem: létezett egy szellemi-központú spirituális világ, ezt 4-5000 év alatt ideiglenesen leigázta egy materialista-technokrata világ, és most amit átélünk az a kettő egybeolvadásának, ötvözetének "pillanata". S mint minden ilyen kölcsönhatás, akciókkal és reakciókkal, azaz konfliktusokkal zajlik (nézzetek szerte a világban mi folyik), de a leves szépen meg fog főni. Az ő technikai tudásuk megtermékenyítve a mi szellemiségünkkel adhatja ki az első galaktikus emberi civilizációt. Ehhez azonban mindkettőnknek tenni kell, és ezt látják néhányan mindkét oldalon.
    Ahogy buko mondja: össze kell fogjunk, nincs mese, ez a feladat, egymásra vagyunk utalva.

    EZ A NAGY TERV, máskülönben már nem léteznének a szúnyogok. :)
    Minden teremtménynek helye van (egy darabig) a Teremtésben.

    TT

    VálaszTörlés
  30. TT, bukó, lényeges dologról feledkeztek meg, mégpedig az egyoldalú, magyarságra sértő alkalmazkodási fóbiáról. Nehogy már csak az államalkotó - pillanatnyilag még többség - magyar alkalmazkodjon a zömmel destruktív jövevényekhez, tolerálja társadalom- és emberellenes viselkedésüket és hosszú a sor ami mérgezi a békés egymás mellett élést, kizárja kölcsönös tiszteletet.

    TT, ezt te komolyan gondolod:"Az ő technikai tudásuk megtermékenyítve a mi szellemiségünkkel adhatja ki az első galaktikus emberi civilizációt."?
    Kata

    VálaszTörlés
  31. Kata, szerintem mindenkinek megvan a helye ebben a világban. És ebben a világban sajnos farkastörvények uralkodnak: ha az új jövevények lesznek életképesebbek, akkor övéké az élettér. A városok és a velük járó munkakörök eléggé el vannak szúnyogosodva ez tény, de a vidék termeli meg az élelmet, nála a kulcs. Erre kell csak rádöbbenjen a magyar őstermelő, és úgy általában a magyar szellemiség, hogy belőlünk táplálkoznak sokan, tehát ideje életképesebbnek lenni, beindítani az immunrendszert, ami minden szinten kifejtheti hatását -> ezáltal összecsapás nélkül kialakítható valamiféle harmónia.
    (persze én sem vagyok vak, látom micsoda kulturális rombolás folyik hazánkban, de kérdem én: lehetne ilyet tenni ha nem lenne fogadókésség/igény erre?)

    És igen, komolyan gondolom, hogy az ő találmányaikkal megtörténhet a kirajzás, elérhetünk más naprendszereket, lakható bolygókat. Más kérdés, hogy milyen szellemiséggel megyünk oda: pajszerral és üres zsákkal, vagy virággal.
    Ez a materialista megközelítés, ami szigorúan az anyagi életre vonatkozik. Szellemi szinten szerintem tanítanunk kell őket, valamiért azt érzem ez is a feladatunk. Nagyon nehéz megváltoztatni a hozzáállásukat, de nem lehetetlen (saját tapasztalat)! Ráadásul ők sem egyformák, csak az évszázadok viharai (és az elitjük pszichikai fegyverei) összekovácsolták őket, és összezárnak minden esetben. Az ilyen zártságba nem lehet kalapáccsal betörni, más módszerek kellenek, mert látjuk, hogy mire vezetett az ellenük folyó harc eddig: egyre inkább összébbmentünk...
    Más módszer kell, szerintem. És ehhez kapunk is fentről segítséget.

    TT

    VálaszTörlés
  32. TT

    Kirajzás? Miről beszélsz? Te már nem ezen a bolygón élsz. :D

    Apropó szúnyogok. Tudjátok hogy vagyok velük? Én szívesen adok nekik 2-3 csepp vért, ha ezzel jól laknak és nem viszik túlzásba, mert nekem nem hiányzik, neki meg az életet jelenti.
    A bibi ott kezdődik, hogy egy csúnya nagy és viszkető dudort hagy maga után, mivel szó szerint "belém köp", cserébe azért, hogy élelmet adtam neki.

    Szerintem Isten a zsidókat a nőstény szúnyogok képmására teremtette. Nagyon hasonlatos a viselkedésük :)))

    VálaszTörlés
  33. TT: "ebben a világban sajnos farkastörvények uralkodnak: ha az új jövevények lesznek életképesebbek, akkor övéké az élettér".

    TT, te azt tartod rendjén, hogy pl. Hazánkban nálunk nem igazán honos farkastv-ek (globál, idegen)uralkodjanak, inkább azon legyünk, hogy magyar tv-ek érvényesüljenek.

    Naponta provokálnak idegenszívűek, pl. ezzel: "A Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriuma, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnöksége és közgyűlése felháborodással észlelte a RUBICON c. történelmi magazin 2011/1. száma címlapjának tartalmát, szerkesztési módját, s egyértelmű közösségellenes jelentését." http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/02/07/a-nemzeti-jogvedo-alapitvany-kozlemenye/
    Kata

    VálaszTörlés
  34. Sziasztok, nem akarom elterelni a fő témáról a figyelmet, de talán közvetve ide tartozik a dolog.. Láttátok Orbán Viktor "évértékelő" beszédét? Érdemes meghallgatni..
    http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=361938

    Ezek után mit tud még mondani vajon a Jobbik?

    Egyébként véleményem szerint profi beszédet tartott, és sok dologban igazat tudok adni neki. Messze a legkarizmatikusabb politikusunk.
    Persze azonnal meg is ugatták, jó magyar(?) szokás szerint.. http://nepszava.com/2011/02/magyarorszag/megtort-oregember-hitetlen-beszede.html

    VálaszTörlés
  35. Velorex

    A címszavakkal nem volt gond de semmi konkrét elképzelés nem volt a beszédében. Nem tudtuk meg hogy mihez nyúl majd és hogyan...Ezt hiányolta a Jobbik.
    A Jobbiknak ezzel szemben konkrét elképzelései vannak a problémák megoldására.

    VálaszTörlés
  36. Nem láttam az egész évértékelőt, csak az elejét és a végét, majd pótolom, mert én is kíváncsi vagyok rá.

    Amennyit láttam belőle, annyit tudok mondani, hogy nagyjából erre számítottam.

    Nem mondott konkrétumokat, mint ahogy azt sokan várták, de akik konkrétumokat vártak, azok nem ismerik Orbánt.

    A balos médiák kiforgatták beszédét és hazugságok tömkelegét írták róla.

    Velorex abban egyetértek, hogy Orbán messze a legtehetségeebb politukus Magyarországon.
    Sokat változott 2002 óta.

    A profi beszédet illetően is egyetértek.

    A Fidesz iránti ébredező lelkesedésedet (bocs, de nekem ez jön le az írásaidból) legkésőbb a "struktúrális reformok" egy kicsit megtépázzák majd.
    Az alkotmányról már nem is beszélve.

    Az, hogy Orbán mit mond, és mit szeretne, az egy dolog.
    Az meg egy másik, hogy mit engednek neki, és mit nem.

    Orbánról továbbra is az a véleményem, mint amit ott 11.30 körül írtam. Tudom kicsit nyers a megfogalmazás, de én már csak ilyen vagyok.

    VálaszTörlés
  37. Mantis

    A Jobbik nem játékos egyelőre, majd a konkrét elképzelésekre 2014-ben visszatérhetünk.

    Esetleg...

    VálaszTörlés
  38. Kata nem akartam én ezt túlmisztifikálni. Ez egyszerű biológia: amelyik faj életképesebb, az marad fenn. Mégtovább menve azt mondom, nem kell egyikünknek sem feladni, vagy kihalni, pont ellenkezőleg: mindkettőnk tudása szükséges a túléléshez!
    Sok szúnyog úgy tűnik hihetetlenül okos és sikeres, de mégis "lelketlen". Sok magyar esetében úgy tűnik nagyon lelkiismeretes, de a mai életben elveszett balfék, semmi nem jön be neki. Szinte kiüti a szemünket, hogy ez a két véglet mennyire egymásnak teremtetett! Mint a zsák meg a foltja. (vér és vérszívó? :))

    Velorex, furcsa lehet, de jelen esetben az index véleményét osztom: "A miniszterelnök nem bajlódott konkrétumokkal tizenharmadik országértékelésében".

    TT

    VálaszTörlés
  39. Hehe! A második percben kiírták:
    Orbán Viktor, miniszterelnök, Fidesz-KDNP.

    Hmm... Ez így igaz. Se több, se kevesebb.

    TT

    VálaszTörlés
  40. TT : A pajszeres kérdésre a székely megfejtés :

    Egy virág a jobb kézbe és egy pajszer a kafander alá - biztos ami biztos... A jó székely nem bízza a véletlenre az ilyesmit :-)

    A székely Istenben bízik .... meg abban, hogy nem lesz szükség a pajszerra... de ha mégis szükség lenne rá, akkor a legjobb, ha mindjárt kéznél van :)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  41. Csángó bölcsességet olvashattunk! Még több ilyet, ha lehetne kérni... :)

    Ja és szkafander az! :)) Csak nehogy kilyukassza a pajszer! :)
    Szükség is lesz itt mindenre, mert úgy hallottam Viktor szerint a lélegeztetőgép (államadósság) árába nincs beleszólásunk.
    Egyébként ha megfigyelitek rengeteg konkrétumot mondott el, csak nagyon eldugva. Úgy próbál meg politizálni, hogy ne sértse meg a gazdikat se, de azért - ha komolyan gondolja amit mondott - remélhetőleg idén lesz pár bátrabb lépése.
    Állítólag már megrendelték a ~800.000 fő rokkantnyugdíjjas felülvizsgálatára szolgáló tesztgépeket. Ez helyes. Azonban attól tartok, ez az egész folyamat arra irányul, hogy még nagyobb sebességre kapcsolják a melós-szivattyút. Ne legyen igazam!

    TT

    VálaszTörlés
  42. Mantis, Kraft,

    nincs rózsaszínű szemüveg az orromon, legalábbis remélem, de azért Orbán Viktor olyasmiket mondott, amit a Jobbik az elején, és amit gyakran mi is feszegetünk. Tényleg átolvashatták a szövegírói a neki küldött üzeneteket, mert szépen reagált a legtöbb levegőben lógó kérdésre. Mondom reagált, megoldásokról én sem hallottam semmit, de most még türelmes vagyok, mert egy ilyen beszédben nem szoktak feladat-határidő-felelős szintig ismertetni minden részletet.
    Gyanítom, hogy ez a retorika az oka, hogy a Jobbik nem viselkedik valódi ellenzékként, egyelőre elfogadják és egyetértenek általánosságok szintjén a miniszterelnökkel, mert hasonlóak a céljaik. Aztán a puding próbája is meglesz majd, gondolom.
    Valószínűleg a szükséges átalakítások(majdnem)mindenkinek fájni fognak, (elég kitartóan nyüszít a ballib média már egy ideje Orbán Viktor lépéseit követően, tehát a korábbi urak egy része most távolabb kerülhetett a húsos fazéktól) de erre csak azt tudom mondani, hogy amíg a kormányzat lépései valamilyen világos és általam elfogadható irányba mennek, addig tudom támogatni azokat, akár saját, ötlet, akár Jobbikos vagy más javaslat.
    Már rég túl vagyok azon, hogy dafke nem értek egyet valakivel, akivel esetleg korábban volt nézeteltérésem.
    A lényeg, hogy a magam részéről bizakodom, mert a depressziót nem kedvelem. Ha nem jön be a szépen összeszedett ígéret csomag, valószínűleg elkeseredett és dühös leszek.

    VálaszTörlés
  43. TT

    6-800 milliárd megtakarítást szeretnének fideszék. Részben bevételnövelésből, részben kiadáscsökkentésből.
    Erről már lehet olvasni valamennyit neten. Nyugdíjasoknak nem legy ingyenes MÁV, gyógyszertámogatás, segély megnyirbálása stb..

    Mindennek az egyenlege állítólag csak 200 milliárd körül van.

    TT a melós szivattyút már nagyobb sebességre kapcsolták. Nem csak a fizetések megnyirbálására kell gondolni.
    Ha nő a benzin ára, azzal is az állam jár jól, és a fizudból megy el.

    Egyébként igen, Orbán rébuszokban beszél, Bogár Laci jó tolmácsa, így tőle lehetne kérni egy hiteles magyar-magyar fordítást, ebben az esetben valóban jóval több a konkrétum, de ez nem jut el az egyszerűbb állampolgárokig.

    VálaszTörlés
  44. Velorex ki kedveli a depressziót? Most joggal mondhatnád, hogy pl. én.

    Itt nem depresszióról van szó, hanem a magyar valóságról. Az, hogy a helyzetünk rossz, és egyelőre nem látni a jelet a javulásra. Ez nem von párhuzamot azzal, hogy depressziósnak is kell lenni.

    Kícsit naív vagy Velorex. Ha kilöknek egy balost a húsosfazéktól, akkor odakerül egy jobbos.

    Itt van pl. ez:

    http://kuruc.info/r/2/73941/

    csak egy a sok közül.

    Balos, jobbos? Tökmindegy.
    Ha csak azt vesszük, hogy mindegyik kenődött az olajbizniszben, már gyomorforgató az egész, de
    ennél jóval többről van szó.

    Nap, mint nap folynak a korrupciós pénzek balról jobbra, jobbról balra, feöntről le ..stb.

    Persze bízni lehet, kell is.
    Csak nem feltétlen Orbán Viktorban....

    Jó éjt mindenkinek.

    VálaszTörlés
  45. OK, Kraft

    értem amit mondasz, és el is tudom fogadni. Ezzel együtt azzal álmosítom magam, hogy a gondolatnak teremtő ereje van, vagyis próbálok úgy tekinteni a sorsunk alakítóira, mintha már olyanok lennének, mint amilyeneknek látni szeretném őket..

    VálaszTörlés
  46. Velorex jó az irány, a következő lépés az lesz, hogy rájössz, "sorsunk alakítói" mi magunk vagyunk, nem a politikusok.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  47. Velorex!

    Hé! Úgy tudtam itt ébresztgetés folyik, hát tessék ne álmosítani magad!

    Helló, ébresztő! :-)

    Vagy te sem bírod a piros kapszula mellékhatásit? :)
    Most már ne vegyél rá altatót.

    VálaszTörlés
  48. Kraft,

    az a baj, hogy már nem tudom, hogy mit higgyek. Az eszemmel felfogom nagyjából hogy mi történik körülöttünk, de a lelkem háborog, nem tudja megemészteni azt a sok mocskot, ami ránk zúdul. Lehet, hogy tényleg nem kellett volna az a piros kapszula..

    Szulthan,
    biztosan igazad van, de tudod, "szar a harag hatalom nélkül". Jelenleg a világ nem a természetes rendjében működik, és még nem látom, hogy bármilyen szellemi-lelki erőfeszítéssel ezen rövid távon változtatni lehetne.
    Talán egy szeneslapát megfelelő, terápiás célú alkalmazásával több eltévelyedett politikust lehetne észre téríteni rövid idő alatt... Amúgy nem kenyerem az erőszak, de tényleg megérdemelnének néhányan pusztán barátilag egy orbitális hátba veregetést..

    VálaszTörlés
  49. Már késő Velorex, a piros kapszulát bevetted, ellenkező esetben nem hívtad volna életre ezt a blogot sem.

    Én nem tudom megmondani mit higgyél, és mit ne, nem is akarom.
    Teljesen természetes reakció, amit érzel a lelkedben, és biztosíthatlak nem vagy vele egyedül.

    Az élet, bármilyen szar is, megy tovább, és mindig próbálunk alkalmazkodni az előállt új helyzetekhez, egészen addig míg bírjuk szusszal.

    Nincs más választásunk.

    Kraft

    VálaszTörlés
  50. Ebben a korban élünk, tehát ezekkel a feladatokkal kell megküzdenünk. Semmivel sem volt könnyebb az élet 100, vagy 500 éve. Lehet, hogy ezek közhelyeknek tűnnek, de néha érdemes kicsit kiemelkedni a napi feladatok tengeréből és egy nyugott pillantással végigtekinteni min mentünk eddig keresztül, mit tettünk meg, mit kellene még megtegyünk, mindenki tudja miről beszélek.
    Az sem árt ha néha nem törekszünk újabb és újabb hegyek megmászására, hanem kissé megpihenünk, és élvezzük azt amit eddig összeraktunk, legyen az család, ház, bármi. Különben mi értelme az állandó küzdésnek?
    Pedig néha nem ártana, de évek óta nem volt olyan hogy unatkoznék, és rájöttem miért nem. Az elektronika miatt.
    A nap szinte minden órájában lekötnek minket az elektronikus kütyüjeink, mobilok, tv-k, monitorok, rádiók, autók, stb., és sokszor már észre sem vesszük, hogy egy új fajta betegségben szenvedünk: az elektromos betegségben. Komolyan mondom néhanapján érdemes MINDEN szart kikapcsolni, ezáltal aznap érezni fogjuk miről beszélek. Az első néhány órában hiányozni fog, aztán egyszercsak élvezni kezdjük a csendet, és a nap végére talán a vérerek is eltünnek a szemünkből.
    Érdemes kipróbálni.

    Egyébként lehet, hogy azért errefelé terelték a technológiai fejlődést, hogy mindenkinél legyenek ilyen elektronikus kütyük, mert ezzel is kiváló függöséget lehet kialakítani, ami helyzeti előnybe juttathatja az áramszolgáltató tulajdonost...

    És amúgy sem árt szokni a kütyük nélküli életet, mert a Nibiru közeledése miatti egyre sűrűbb napkitörések végett úgy sem lesz áram... :)

    TT

    VálaszTörlés
  51. TT így van, minél gyakrabban ki kell menni a természetbe, lehetőleg minél érintetlenebb részekre, ott még REND van, és pl. egy Dráva parton áthorgászott éjszaka felér bármilyen pszihoterápiával.
    Szulthan

    VálaszTörlés