2011. február 3., csütörtök

Igy változtatja meg véleményét Franciaország a médiahisztiben

 E-mailben kaptam ezt az anyagot, sajnos szerző megnevezése nélkül, de annyira megtetszett, hogy gondoltam, megosztom veletek.


Kedves barátaim!

 A múlt héten szinte soha nem látott lejárató kampány zúdult Magyarországra a nemzetközi sajtóban az új médiatörvény elfogadása kapcsán. Sokat látott diplomaták is meg voltak rökönyödve ennek láttán. Még szerencse, hogy Orbán okosan rávilágított arra, hogy a magyar médiatörvény megváltoztatása esetén számos más országét is erre kellene kötelezni az EU-ban érvényes diszkriminációmentesség elve alapján. Ravasz, és eredményes húzás volt...
Nézzük egy kicsit a francia reakciót: A múlt hét elején Francoi Baroin, a francia kormány szóvivője, még szinte követelte a magyar kormánytól, hogy változtassa meg a médiatörvényt (bár kicsit megkésve, a németek reagáltak elsőként és a leghevesebben), aztán jött Orbán zseniális ötlete, hogy "rendben, megváltoztatjuk", de akkor a francia, holland, olasz, dán...szabályozásnak is buknia kell, mert pl. ott is a kormány nevezi ki a médiahatóságot kénye-kedve szerint. Mit ad Isten, a franciák pár nappal később rájöttek az öngólra (nekik sincs szándékukban változtatni saját médiatörvényeiken...), úgyhogy Laurent Wauquiez európai ügyekért felelős francia miniszter visszavonulót fújt, mondván, hogy "Franciaországnak nem áll szándékában leckét adni Magyarországnak", illetve, hogy "objektív módon kell megítélni a magyar médiatörvényt"...

 Tehát változnak az idők, a franciák rájöttek, hogy nem éredemes a média felől macerálni Magyarországot (Németország ebből a szempontból "nehezebb" ügy, már a médiahiszti elejétől fogva vehemensebben támadtak minket, mint a franciák).

 Nagy érdeklődéssel olvastam a francia lapok cikkeit, szinte alig tudtam követni, annyi mindent írtak rólunk. Ebben a nagy információözönben egy dologra lettem nagyon figyelmes: a francia olvasók által bejegyzett reakciókra, amelyek közel sem osztották az elfogult újságírók megbélyegzését. Összeállítottam tehát egy kis "csokrot"  a múlt heti médiahiszti terméséből, leginkább a Le Monde és a Le Figaro cikkeiből (egy-egy cikk erejéig a La Libération-ból, illetve a France24-ból is), pontosabban az ezekre adott olvasói reakciókból. A médiavezérek szándékai ellenére ezek döntően nem Magyarországot ítélték el, hanem Franciaországot állították pellengérre. Ezekből a reakciókból is sejthető volt, hogy a franciák hivatalosan is visszavonulót fognak fújni...

 A mellékelt összeállításban meghagytam a francia szöveget is, hogy ha valaki francia leckét szeretne venni, akkor ezt bátran megtehesse, illetve, ha kíváncsi az eredeti forrásra és meg szeretné nézni, hogy milyen cikkre is reagált az olvasó (elég kijelölni a francia szöveget, majd beilleszteni a google-ba, amely kikeresi automatikusan).



Magyarországra nézve (legalább kis részben) pozitív, vagy Franciaországra nézve kritikus, sőt ironikus olvasói bejegyzések:



 Sur la nomination du president de France Televisions, M.Orban a raison. Pour le reste, je pense qu'il fait tout, pour sortir la Hongrie de son endettement et non le contraire en taxant les multinationales de taxes supplementaires. Quant aux lecons de la France, nous ferions mieux d'etre un peu plus diplomates et balayer d'abord devant notre porte.
A Francia Televízió elnökének kinevezésével kapcsolatban Orbán úrnak igaza van. Ami a többit illeti: azt gondolom, hogy nem csinál mást, mint, hogy kivezeti Magyarországot az adósságból a multikra kivetett különadókkal. Ami a Franciaország által kiosztott leckét illeti: jobban tennénk, ha kicsit diplomatikusabbak lennénk és előbb a saját portánk előtt söprögetnénk.


je suis français et je vais souvent en Hongrie pour des voyages professionnels. Je m'attendais à ce tire de barrage orchestré par quelques journalistes d'opinion en Europe le jour de la prise de fonction du premier ministre hongrois à la présidence de l'Europe. les "bonnes consciences" se sont réveillés ! en fait de bonnes conscience, se sont les perdant des dernières élections démocratiques qui organisent ce tire de barrage; les mauvais perdant !!
le peuple hongrois a porter au pouvoir un premier ministre qui a osé braver l'occupation soviétique en 1989 alors qu'il n'avait que 20 et quelques années... ils l'ont fait avec plus de 66% ! c'est la démocratie. il faut l'accepter.
Durant les 8 dernières années, le pouvoir socialiste a ruiné le pays, a corrompu l'ensemble de l'Etat, a bailloné toute forme d'opposition.(merci à isa-est1 pour nous le rappeler dans son message ci dessus).
C'est donc un juste retour des choses auquel nous assistons aujourd'hui. il faut laisser les hongrois voter les lois qu'ils veulent dans leur pays. Au fait qui a lu ce texte de loi ? pas grand monde je pense. d'ailleurs le gouvernement a décidé de le traduire (la langue hongroise est "un peu" difficile-)) afin que les autorités européennes comprennent leur erreur...
enfin, il ne me semble pas anormale que l'on demande des comptes à des médias qui diffusent des contenus à caractère amoral. Pour mémoire, les députés socialistes de l'ancienne chambre avaient proposé un texte de loi permettant à des filles de 16 ans de pouvoir tourné dans des films porno.....
en France c'est pareil, on a le CSA; les Hongrois veulent avoir le même organe de contrôle avec un plus de prérogatives, et je les comprends car quant on voit l'action du CSA et la désinformation que nous subissons chaque jours sur les chaines privées ou publiques...
LAISSER LES HONGROIS CREER LEUR CSA !!!!!
Vive la HONGRIE DEMOCRATIQUE
TENEZ BON face à la déferlante du "politiquement correct" de nos censeurs bruxellois. RESTEZ SOUVERAIN et surtout, surtout, ne prenez pas l'euro-)))
amitié au peuple hongrois qui sait dire NON
UN HUSSARD
PS : pour info et pour ce qui ne savent pas, le prochain tir de la bruxelloise sera sur la constitution : ces Réac de hongrois veulent interdire l'avortement et le mariage gay. on aura tout vu-))
Francia vagyok és gyakran járok Magyarországra szakmai útból kifolyólag.  A magyar miniszterelnök európai elnökségének első napjától számítottam az európai  véleményvezérek által levezényelt tüzérségi támadásra. A « jó lelkiismeretűek » felébredtek !   És persze ezek a « jó lelkiismeretűek » nem mások, mint a legutóbbi demokratikus választások vesztesei, ők szervezik ezt az egész tüzérségi támadást, a rossz vesztesek !! A magyar nép egy olyan miniszterelnököt juttatott hatalomra, aki 1989-ben mert szembeszállni a szovjet megszállással, miközben csupán huszonvalahány éves volt még csak...A nép több mint 66%-al választotta meg !  Ilyen a demokrácia, el kell fogadni. Az utóbbi nyolc év alatt a szocialista hatalom a tönk szélére taszította az országot, korrupttá tette az államot, elhallgattatott mindenféle ellenvéleményt (köszönöm isa-est1-ne
UI: tájékoztatásul, akik még ezt nem tudják, a brüsszeli hölgy


Orban plagie un peu Sarkozy. Mais on sent que l'élève a déjà dépassé le maître.
Orbán egy kicsit Sarkozyt plagizálja. De kiérződik, hogy a tanítvány már túlszárnyalta mesterét.



Excellent que la Hongrie donne une leçon à la France sur la nomination du  PDG de la télévision publique. Cette affaire est un sparadrap collé à Sarko qui n'arrive pas à s'en défaire.
Tökéletes : Magyarország megleckézteti Franciaországot a köztévé vezetőjének kinevezésében. Ez az ügy jó kis ragtapasz Sarkora



Le petit hongrois de sang mêlé se fait même tancer par le chef du gouvernement hongrois, où va-t-on ?
A kis kevert vérű magyar



Une bonne réponse d'Orban , au sujet de la France et de son gouyvt qui nomme un président de chaîne de TV publique , il aurait pu ajouter que la plupart des journalistes français sont de tendance bonne gauche bien pensante ( lire ce journal) , que l'état fausse le marché en subventionnant la presse surtout parisienne ...et bien d'autres choses !!!
Jó válasz Orbán részéről Franciaországnak és a francia kormánynak, amely a köztévé élére maga nevezi ki az elnököt. Azt is hozzá kellett volna tennie, hogy a francia újságírók többsége meglehetősen balra hajlik (lásd ezt az újságot), hogy az állam eltorzítja a médiapiacot azzal, hogy támogatja a sajtót, és főleg a párizsit…, és még sok egyebet is mondhatott volna!!!



Je suis loin de partager la vision de M. Orban mais il est vrai qu'entre l'Italie où M. Berlusconi a la mainmise sur les médias et la France où M. Sarkozy, proche de Martin Bouygues, désigne également le directeur de France Télévision, nous sommes mal placés pour donner des leçons à la Hongrie !
Le 7/01/2011 à 11:02 Alerter
Közel sem osztom Orbán úr látásmódját, de annyi igaz, hogy Olaszország és Franciaország között csak annyi különbség van, hogy Berlusconi közvetlenül kebelezi be a sajtót, míg Sarkozy közeli barátján, Martin Bouygues-on keresztül, egyébként ő is közvetlenül nevezi ki a Francia Televízió vezetőjét. Tehát eléggé rossz pozícióból adunk leckét Magyarországnak !



Si quelqu'un peut critiquer les lois hongroies, c'est le peuple hongrois. Les autres pays n'ont pas à s'en mêler ! -- D'ailleurs, si le but est de contrôler la bonne moralité, c'est plutôt positif, et nous devrions faire de même !
Ha valaki kritizálhatja a magyar törvényeket, az a magyar nép. A többi ország ne avatkozzon bele! Egyébként is: ha az a cél, hogy felügyeljék a jó erkölcsöt, akkor ez inkább pozitív, és nekünk is ugyanígy kellene tennünk.



Curieuse cette habitude bien française de se mêler des affaires des autres et de vouloir donner des leçons de bonne conduite aux voisins ! De quoi je me mêle ! Nous devrions nous contenter de protéger nos concitoyens partout où ils sont en danger dans Le Monde — sauf, bien sûr lorsqu'ils sont jugés coupables de délits ou de crimes dans un Etat de droit — et apporter notre soutien aux minorités menacées, plutôt que de s'ingérer dans les affaires intérieures des pays étrangers, fussent-ils africains...
Különös ez a tipikusan francia szokás, hogy beleavatkozunk mások dolgába, és jó viseletről akarunk leckét adni a szomszédjainknak ! Mi közünk van ehhez ? Inkább honfitársaink védelmével kellene beérnünk mindenhol, ahol veszélyben vannak a világon – kivéve természetesen akkor, amikor bűncselekmény elkövetésében találtatnak bűnösnek egy jogállamban –, és támogatásunkról  kellene biztosítani a veszélyben lévő kisebbségeket, inkább mint, hogy beleavatkozzunk más államok belügyeibe, még akkor is, ha afrikaiak.



Une fois de plus, la France, grand pays devant l'eternel et donneuse de lecons universelles, se fait moucher...Vous pouvez pas savoir a quel point cela me fait plaisir. A la niche les  Francais!!!
Franciaország, ez az Örökkévaló előtt is nagy és leckéket osztogató ország már megint megkapta a magáét... El sem tudják képzelni, hogy ez mennyire nagy örömmel tölt el. Franciák, vissza a vackotokba !!!





Pauvres journalistes...
Une fois de plus, les journalistes ne réagissent que lorsqu'on s'en prend à eux.
 Les libertés politiques et syndicales peuvent bien être bafouées, peut importe, mais dès qu'on s'en prend à la presse, c'est le tollé. Et la presse s'étonne après ça de n'être plus crédible... D'autre part,
la France ne vaut guère mieux que la Hongrie...

Szegény újságírók...Az újságírók már megint csak akkor reagálnak, amikor őbeléjük kötnek bele. A politikai és szakszervezeti jogok lábbal tiprása persze kevéssé számít, de amint a sajtóba kötnek bele, nagy felzúdulást keltenek. És a sajtó ezek után csodálkozik azon, hogy nem is tartják olyan hitelesnek... Egyébként Franciaország mivel érne többet Magyarországnál ?


La famille sarcozi est d'origine hongroise non ?
A Sarkozy család magyar származású, nemde?



Monsieur Viktor Orban a raison quand on a une loi Fabius-Gayssot on ne se permet pas de donner des leçons aux autres
Orbán úrnak igaza van : amikor nekünk is van egy Fabius-Gayssot féle törvényünk



Je ne le connais pas, mais Monsieur Orban commence à me plaire : j'adorerai voir le jour où la liberté d'expression sera redevenue obligatoire en France et où nous aurons le droit d'exprimer nos opinions, fussent elles non conformes à la bienpensance et aux idées formatées par les idées que nous "devons" avoir pour être "bien vus". je suis certaine que certaines infos seront mises à la Une, alors qu'elles sont cachées en ce moment. Et enfin la majorité des français ne sera plus bâillonnée. Bravo monsieur et continuez dans ce sens.
Nem ismerem Orbán urat, de kezd tetszeni nekem : szeretném azt a napot megélni, amikor a szólásszabadság újra kötelező lesz Franciaországban, és amikor jogunk lesz véleményünket akkor is kifejezni, ha nem felel meg a konzervatív gondolkodásmódnak, és annak a gondolatnak, hogy « jónak » kell láttatni magunkat. Biztos vagyok abban, hogy bizonyos, most még elrejtett hírek egyszer csak címlapra kerülnének. És végre a franciák többsége nem lenne elhallgattatva. Gratulálok ennek az úrnak, és folytassa ezt az irányvonalat.



J'aime sa façon de gifler la France car mon combat politique se focalise essentiellement sur la liberté en général et plus précisément celle d'expression et de presse, cette loi est tout de même scandaleuse au même titre que les LOPSI/HADOPI/ACTA/Loi sur les média Françaises. Par contre sur les fonds de pensions je ne rejoint pas votre avis, c'est tout bonnement de la désinformation de masse, du chantage et du vol de capital qui sera dilapidé avant que les cotisants puissent en jouir ..... Bref tout ce qu'il y a de plus abject dans la manipulation politique hors dictat ...
Tetszik, ahogy ez az ember felpofozza Franciaországot, mert lényegében én is az általában vett szabadságért, valamint szűkebb értelemben a sajtó-, illetve a szólásszabadságért harcolok. Mindazonáltal ez a törvény ugyanúgy botrányos, mint a LOPSI/HADOPI/ACTA törvény



Au "Classement Liberté de la presse 2010" réalisé par "Reporters Sans Frontières" pour l'année 2010: La Hongrie est classée 23ème tandis que la France est classée 44ème! ! ! ;Sans doute que pour 2011,la Hongrie va reculer de quelques places à la suite des nouvelles dispositions prises par la gouvernement! ! !
A 2010-es „sajtószabadság osztályozása” szerint, melyet a „Riporterek Határok Nélkül” szervezet tett közzé a 2010-es évre vonatkozóan: Magyarország a 23-ik helyen található, miközben Franciaország a 44-iken!!! Bár kétségtelen, hogy Magyarország 2011-ben néhány helyezést hátrébb fog lépni a kormány új rendelkezéseinek hatására!!



Je ne sais pas si l'Europe a des valeurs communes éthiques (exemple la Laïcité à la Polonaise et à la Française). Le terme de valeur est assez drôle, car il évoque le cours des Bourses... et là la valeur du travail n'a rien de commun depuis un élargissement voulu par le capitalisme financier sans le moindre consensus des peuples.
Nem tudom, hogy vannak-e Európának közös erkölcsi értékei (például a lengyel, és a francia féle laicitás). Az érték fogalma is eléggé különös, mert inkább utal a részvényárfolyamokra…és a munka értékében sincs semmi közös nevező, mióta a pénztőke a népek legkisebb konszenzusa nélkül is kierőszakolta a bővítést.



Le FIDESZ au pouvoir n'est pas un parti d'extrême-droite. C'est un parti conservateur et patriote. Le Jobbik est d'extrême-droite mais a obtenu moins que le FN en France.
A hatalmon lévő FIDESZ nem szélsőjobboldali párt, hanem konzervatív és hazafi. A Jobbik az, amely szélsőjobboldali, de kisebb eredményt ért el, mint a Front National.



 La France avec sa "justice" aux ordres, ses médias à la botte, ses oligopoles protégés, sa politique d'expulsion, sa police faisant injure à la loi se moque tout aussi bien des "valeurs" de l'Europe... mais, chut !
Franciaország, a maga közrendre vonatkozó „igazságszolgáltatásával”, a lábainál heverő sajtóval, a saját oligopóliumainak megvédésével, külföldieket kiutasító politikájával, a törvényeket áthágó rendőrségével ugyanúgy gúnyt űz Európa értékeiből…de pszt!!!



 Cette loi votée par les Hongrois. Le rêve pour nos dirigeants, s'ils pouvaient la promulguer en France. Sans avoir besoin de se cacher pour l'appliquer, comme actuellement. Comment voulez-vous qu'ils s'en indignent ?
A magyarok által megszavazott törvényről álmodoznak vezetőink. Ha csak kihirdethetnék Franciaországban is! Így Franciaországnak nem kellene sunyiban alkalmazni, mint manapság. Hogyan is várhatnánk, hogy ezen felháborodjanak vezetőink?



La censure est bien entendu inacceptable... Est-elle spécifique à la Hongrie ? Autant je condamne tout propos raciste, autant une application étendue de la Loi "Gayssot", ce démocrate stalinien bien connu, est une forme de censure ... Où est le juste milieu ?
A cenzúra természetesen elfogadhatatlan…De vajon csak Magyarországra jellemző? Ahogy elítélek minden rasszista megnyilatkozást, úgy elítélem azt is, ha ezzel kapcsolatban alkalmazzák „Gayssot”-nak, ennek a jól ismert sztálinista demokrata  törvényének az alkalmazását, mely egyfajta cenzúra… Hol van az arany középút?



Alors même que l'UE a été le meilleur rempart en France contre les dérives du pouvoir actuel (garde à vue, juge d'instruction, Roms et j'en passe), cela fait mal au coeur de voir que certains lecteurs voudraient jeter le bébé avec l'eau du bain, sous prétexte d'une réaction un peu molle contre la Hongrie.
Miközben az EU töltötte be Franciaországban az aktuális hatalom kisiklásai elleni védőpajzs szerepét (a rendőrségi őrizetbe vételek, a vizsgálóbírók, a romák esetén, és még sorolhatnám), aközben fájdalommal tölt el, amikor azt látom, hogy egyes olvasók a lavórral együtt a gyereket is kiöntenék, arra hivatkozva, hogy a Magyarország elleni reakciók túlságosan puhányok.



Hum ! Vu du côté hongrois les français regardent bien un journal télévisé unique et l'Elysée a la haute main sur la nomination des dirigeants de radio france et de la télévision, la presse écrite du groupe hersant est fort complaisante, quant aux journalistes et humoristes ils ne peuvent pas trop déplaire. Les sources journalistiques sont poursuivies et les ordinateurs disparaissent. Nous stigmatisons les roms, quant à nos contre pouvoirs ils sont aux mains du parti présidentiel.
Hm…a magyarok szemszögéből a franciák is egységes tévéhíradót néznek, az Elysée-nek szabad keze van a francia rádió és tévé vezetőinek a kinevezésében, a Hersant konszern írott sajtója meglehetősen szívélyes, ami pedig az újságírókat és a humoristákat illeti, ők sem nagyon aratnak nemtetszést. Az újságírók forrásait nyomon követik, és a számítógépek egyszer csak eltűnnek. Megbélyegezzük a romákat, ami pedig a hatalmi ellensúlyokat illeti, ezek mind az elnök pártjának kezében vannak.



Quelle est cette dictature que vous décrivez, vite demandez l'intervention de l'ONU !!! Comme souvent, j'invite à regarder ce qui se passe ailleurs pour faire des comparaisons plus pertinentes. Ce que vous décrivez me semble bien exagérée et vos exemples très discutables.
Mi is ez az önök által lefestett fenevad diktatúra? ENSZ beavatkozást, de gyorsan!!! Mint máskor is sokszor, arra kérem Önöket, hogy nézzenek jól körül, hogy mi történik máshol, mert akkor találóbb összehasonlításokra lelnének. Az önök leírása igen túlzónak tűnik számomra, a felhozott példáik pedig felettébb vitathatóak.



Commencez par réclamer l'abolition de la loi Gayssot en France, vous serez plus crédibles.
Először is követeljék a Gayssot féle törvény eltörlését, akkor majd hitelesebbek lesznek.



Une Union qui se veut un espace démocratique d'équilibre des pouvoirs"Vraiment ?QUID de la privatisation du pouvoir régalien de création monétaire,qui donne + de poids aux agences de notation qu'à la voix des peuples? QUID de ce cercueil de la démocratie qu'est l'UE de Lisbonne & son UEM absurde & injuste: un déficit commercial provisoire peut nous plonger dans l'austérité permanente,tandis que des médias gavés de pub prônent la réduction du train de vie de l'Etat plutot que celui de la finance?
Az Unió azt hiszi magáról, hogy a hatalmi ágak egyensúlyának demokratikus térsége. De mi is van a hitelminősítő intézeteknek nagyobb súlyt biztosító, a nép szavát pedig háttérbe szorító monetáris kreáció hatalmának elprivatizálásával? Mi is van a demokrácia koporsójának minősülő lisszaboni EU-val? És az EU működéséről szóló abszurd és igazságtalan szerződéssel, mellyel egy ideiglenes kereskedelmi deficit is állandó megszorításba süllyeszthet le minket, miközben a reklámokkal teletömött média inkább az állam, mint a pénzvilág életszínvonalának a csökkentését dicséri?



Merci et encore merci. Brève, cette analyse donne dans le mille, soulignant avec force que les parlements ne sont pas dirigés par les électeurs.
Köszönöm, még egyszer köszönöm. Röviden összefoglalva, ez a telibe találó elemzés erőteljes tónussal húzza alá, hogy a parlamenteket már nem a választópolgárok irányítják.



C'est une bonne nouvelle. Pour Mr Sarkozy, qui n'a plus qu'à faire ses valises pour non seulement retrouver son pays d'origine, mais surtout pour y vivre sous le régime politique dont il rêve depuis 5 ans. Pour la plupart des Français, qui n'aspirent qu'au départ du précédent. C'est surtout un signal très éclairant sur ce que fera le Front National s'il arrive au pouvoir en 2012. Historiquement, de l'amiral Horthy au maréchal Pétain, l'héritage du fascisme mou est le même. Est-ce dû au hasard ?
Ez jó hír Sarkozynek, akinek nincs is már más dolga, mint csomagolni a bőröndjét, nemcsak azért, hogy viszontlássa eredeti hazáját, hanem, hogy ott is éljen egy olyan politikai rendszerben, melyről vagy 5 éve álmodozik. Ez a franciák többségének nagy örömére válna, akik másra sem vágynak, mint, hogy elhúzzon. Ez világos jele annak, hogy mit is csinálna a Front National



L ' Europe est-elle intervenue quand Sarkozy a décidé de nommer, ou faire nommer , les "responsables" de télé. , de radio ou de presse écrite...?
Közbelépett-e Európa, amikor Sarkozy kinevezte, vagy kineveztette a tévé, a rádió valamint az írott sajtó „felelőseit”?



Le PPE qui regroupe les députés de droite au Parlement Européen refuse toute condamnation de l'attitude de la Hongrie. Les députés Français de l'UMP sont bien sûr membres de ce parti européen. Le ministre des affaires européennes Laurent Wauquiez ne se croit pas obligé d'intervenir dans ce débat. Pour ce qui est des problèmes touchant à la liberté, Nicolas Sarkozy ne trouve pas utile de faire cause commune avec l'Allemagne. On voit une fois de plus que la droite a un problème avec la liberté.
Az Európai Néppárt képviselőcsoportja az Európai Parlamentben elutasít mindenféle határozatot Magyarország magatartásának elítélésére. Az UMP
  
Qu'est-ce que vous voulez, un omniprésident est omniprésent. C'est sa seule qualité. D'ailleurs, il se réclame de ses racines hongroises, parfois. Vous avez peut-être raison, le sort des immigrés n'est pas toujours enviable...
Ugyan már, mit akarnak? Egy mindenütt jelenlévő mindenütt jelen van

Ce qui est intéressant, la dedans, c'est que la France ne s'offusque pas. En même temps, vu les lois que fait passer l'Union pour un Mouvement Populiste en ce moment, ce n'est pas étonnant. Et vu que Sarkozy a promis a la France une année 2011 "utile", on en conclut que finalement, la Hongrie a juste un peu d'avance sur la France.
Az egészben az az érdekes, hogy Franciaország nem különösebben sértődött meg. Ugyanakkor látható, hogy az Populista Mozgalom Uniója


Nous aussi nous avons le nôtre chez nous.
Minekünk is megvan a sajátunk.

A chaque fois que la Présidence de l'UE échoit à un élu patriote, essayant d'améliorer l'économie de son pays, réduisant l'Etat, affrontant les diktats des FMI, B Mondiale, il est traité de populiste, autoritaire, voire antisémite. Comment vos lecteurs peuvent-ils comprendre la situation réelle à l'étranger? Ah, s'il avait été communiste, on lui aurait tout pardonné.
Akárhányszor az EU elnökség egy patriótára esik, aki megpróbálja országának gazdaságát talpra állítani, csökkentve az állam túlköltekezését, nekimenve a Valutaalapnak és a Világbanknak, máris populistának, tekintélyelvűnek, sőt antiszemitának van kikiáltva. Hogyan érthetik meg olvasóik



Magyarországot elítélő egyértelműen negatív, sőt rosszindulatú olvasói bejegyzések (gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott ezek elolvasása):



En conséquence, les Hongrois doivent quitter l'europe car ils ne respectent pas la base démocratique de cette europe libérale.
Következésképpen a magyaroknak ki kell lépniük az Unióból, mivel nem tartják tiszteletben ennek a liberális Európának a demokratikus alapját.

Si c'est comm ça, il vaut mieux chasser la Hongrie de conard Orban de l'UE.
Ha így áll a helyzet, ki kell űzni ennek a seggfej Orbánnak a Magyarországát az EU-ból.

Cette atteinte à la liberté d'expression est tout simplement monstrueuse. La France se doit de condamner. Et l'Europe devrait menacer la Hongrie d'exclusion. Nous ne pouvons pas accepter la présence d'une dictature en Europe.
A szólásszabadság ilyetén korlátozása egész egyszerűen iszonyatos. Franciaországnak is elítélőleg kell fellépni. És Európának kizárással kellene megfenyegetni Magyarországot. Nem fogadhatjuk el Európában egy diktatúra jelenlétét.

La Hongrie ne respecte pas les règles européennes en matière de presse, de libre concurrence en taxant des entreprises étrangères et en faisant main basse sur les fonds de pensions privés. Trois raisons de demander son départ de l'europe. Ah oui j'oubliais le maintient des Roms dans des conditions de vies indécentes.
Magyarország nem tartja tiszteletben az európai normákat a sajtószabadság területén, valamint a szabad versenyt sem, amikor a külföldi cégekre különadót vet ki, és amikor ráteszi a kezét a magánnyugdíj alapokra. Íme három ok, amiért megkérhetnénk, hogy lépjen ki az Unióból. Ja, és majd elfelejtettem, hogy a romákat gyalázatos életkörülmények között tartják.
 

Les problèmes posés par la Hongrie ne datent pas d'aujourd'hui. Ils sont mis en avant du fait de la prise par ce pays de la présidence de l'union. C'est maintenant que l'on s'aperçoit que ce pays ne respecte pas les règles fondamentales de la liberté de la presse. ( Pour ne parler que de celles-là) L'Europe de l'argent n'a que faire des libertés. L'un ne garantit pas l'autre. Plus inquiétant, c'est la Hongrie qui représentera L'Europe pour les visites des installations nucléaires iraniennes.
A Magyarország kapcsán felvetődött problémák nem ma kezdődtek, csak azért kerültek jobban előtérbe, mert ez az ország vette át az EU elnökséget. Most vesszük igazán észre, hogy ez az ország nem tartja tiszteletbe a sajtószabadság alapvető normáit (és akkor még nem is beszéltünk a többi alapértékről). A pénz Európájának meg kell követelni a szabadságokat. Az egyik nem garantálja a másikat

Pour moi il est évident que le personnel politique hongrois ne mérite pas d'être en charge de l'Europe. D'ailleurs s'ils sont logiques avec eux, ils doivent quitter l'Europe. Mr Orban et ses compères ne sont pas à droite mais à l'extrême droite. Cf la politique vis a vis de ses voisins. Quand un responsable européen a des positions contraires, s'il a une certaine éthique, ce que Mr Orban n'a pas, il passe son tour. Ils ne sont intéressés qu'à récupérer des subsides.
Számomra evidens, hogy a magyar politikai garnitúra nem érdemli meg, hogy Európa ügyeit kézbe vegye. Egyébként, ha következetesek lennének saját magukkal, kilépnének az Unióból. Orbán úr és cinkostársai nem jobboldaliak, hanem szélsőjobboldaliak. Lásd a szomszédos országokkal folytatott politikát. Hogy ha egy európai vezetőnek egymást kizáró kártyalapjai vannak, és ha egy kicsit is etikus - ami nem jellemző Orbánra -, akkor inkább passzolja körét.  Csak az érdekli őket, hogy bezsebeljék a támogatásokat.

Cette nouvelle loi Hongroise est une loi scélérate et que fait l'UE elle attend. Face à une telle infraction aux principes Européens la Hongrie n'aurait pas du prendre la direction de l'UE.
Ez az új magyar törvény aljas, elvárható lenne az EU reakciója. Az európai alapelvek elleni ilyen kihágás láttán Magyarországnak nem lenne szabad átvennie az EU irányítását.

La Hongrie est un ancien pays socialiste et les mauvaises habitudes anti-démocratiques ne se perdent pas si vite que ça.
Magyarország egy régi szocialista ország, és rossz antidemokratikus beidegződései nem olyan gyorsan tűnnek el.

Quelle idée stupide que d’avoir fait entrer ces pays dans l’UE! Nous allons encore manger notre chapeau pendant longtemps…Pour certains, il fallait tout faire pour les sortir de la zone d’influence de l’ex URSS, on voit le résultat aujourd’hui. Leur culture démocratique est bien pauvre et ce n’est pas Bruxelles qui les en sortira. Il y a une tentation de revenir à une Europe plus originelle et on le comprend à la vue de ces États à la traîne sur tous les plans! 
Nagy hülyeség volt megengedni ezeknek az országoknak, hogy belépjenek az EU-ba! Még sokszor fogjuk megenni a kalapunkat… Egyesek kedvéért hatalmas erőfeszítésbe került kihúzni ezeket az országokat a Szovjetunió befolyási övezetéből, és most látjuk az eredményét. Demokratikus kultúrájuk gyenge lábakon áll, és nem Brüsszel fogja őket jobb belátásra téríteni. Kísértés van az ősibb Európához való visszatérésre, és látván ezeket a minden tekintetben lemaradó államokat, nem is lehet ezen csodálkozni.



















42 megjegyzés:

  1. Ugyanmár Velorex, nem Magyarországot bírálja az Orbán szájkosártörvényét elitélő sajtó, hanem Orbánt és az inkvizíciós szájkosártörvényét. Azt csak Orbán találta ki, hogy aki őt bírálja, az egyben Magyarországot is bírálja, nem kellene eilyen olcsó trükknek bedőlni.

    Ami a francia sajtót illeti, tudni kell, hogy jelenleg Sarkozy nagyon népszerűtlen és azok a francia lapok, akik erősen allergiásak Sarkozyre most felhasználják Orbán támadását a Sarkozy kormány saját médiatörvénye ellen azért, hogy még jobban megperzseljék Sarkozy hátsóját. A francia politikai lapokat csöppet sem érdekli Magyarország vagy Orbán, csupán minden fából buzogányt csinálnak, hogy Sarkozy fejére koppantsanak.

    mm

    VálaszTörlés
  2. Mózes, az anyagot készen kaptam, nem állítottam, hogy Magyarországot bírálnák a franciák. Leginkább az összegyűjtött hozzászólások tetszettek, ezért tettem ki az egész írást.

    VálaszTörlés
  3. Egyébként itt van egy értelmes cikk a témárol, magyarul, a Le Monde Diplomatique-ból: http://magyardiplo.hu/kezdlap/341-au-nom-du-peuple-a-nep-nevebena-magyar-mediatoerveny-a-budapesti-baloldali-es-liberalis-ertelmisegiek-egyetemistak-tuentetesi-naptaraban-srsoednek-a-bejegyzesek-december-masodik-feletl-ugyszolvan-minden-hetre-esik-legalabb-egy-a-sajtoszabadsag-megv

    Sajnálom, hogy nem inkább ezt tetted ki a lapra, a narancsos e-mailes anonym propagandaszöveg helyett.

    mm

    VálaszTörlés
  4. Velorex, nem azt mondom, hogy te állítod. "A múlt héten szinte soha nem látott lejárató kampány zúdult Magyarországra a nemzetközi sajtóban az új médiatörvény elfogadása kapcsán" nyilván azt akarja elhitetni, hogy Magyarországot bírálja a francia sajtó és nem csupán a szájkosártörvényt.

    mm

    VálaszTörlés
  5. Mózes,

    az a pikáns a dologban, hogy pont egy baloldali érzelmű embertől kaptam a cikket.. (a barátaimat nem politikai nézeteik alapján válogatom)
    Rájöhettél már, hogy nem vagyok narancs imádó, de el kell ismerni, hogy Orbán Viktor és csapata ezúttal feladta a leckét a képmutató Európának...
    Sokan támadják a narancs kormányt kívülről-belülről, de jelenleg nem vagyok biztos benne, hogy ez rossz nekünk. Sok helyen kibújt a szög a zsákból a téma kapcsán, és ahogy nézem, nem mindenki szundikál a franciák között sem...
    A magyardiplo.hu kint van az ajánlott oldalak között, ezért nem írok minden új cikkükhöz ajánlást. Aki megkedvelte őket, az úgyis figyelemmel kíséri az írásaikat.

    VálaszTörlés
  6. Velorex, mi a képmutatás abban, hogy olyan lapok, amelyek gyakran több, mint száz éve léteznek, bírálják azt, hogy a soros EU elnök kormánya szájkosártörvényt vezet be saját országában? Szerintem a szólás szabadság nem csak részletkérdés, még akkor sem, ha Magyarországon már rég megszokta a nép, hogy szinte minden média el van kötelezve valamiféle hatalom felé. Egyébként, ha tetszik a narancs diktatúra, akkor tettszen a liszaboni szerződés is, mert ez a kormány -akármit is mond- elsősorban a liszaboni szerződés szerint kormányoz, vagyis a központban "piacverseny" és a "szabadpiac", akkor is ha a színpadon Orbán bírálja a bankokat és a multikat.

    mm

    VálaszTörlés
  7. Elszomorító mennyire félreinformáltak az emberek nyugaton...

    TT

    VálaszTörlés
  8. TT

    szerintem nem jobban, mint mint amennyira mi is félreinformáltak vagyunk. Ez a lényege a médiának. Kár is ez miatt a billentyűzetet koptatni.

    Semmi baj nincs a magyar médiatörvénnyel az ég világon.
    Viktor és bandája lesz az, aki a törvény "képlékenysége" adta lehetőségekkel vissza élhet, és nyilván fog is.

    Az, hogy nyugaton ugatnak érte a kutyát nem érdekli.

    Kraft

    VálaszTörlés
  9. Egyébként meg ékes példája a Danubius és Sláger rádiók esete, hogy már a jogelőd ORTT is azt csinált, amit akart.

    Jogerős bírói döntés született, hogy a két új rádió szabálytalanul nyerte meg a frekvenciákat, de ez nem kötelezhette az ORTT-t a régi állapot visszaállítására.

    Ha engem ítél el a bíróság valamiért a gatyámból is kiforgatnak.

    Tulajdonképpen miről beszélünk?

    Kraft

    VálaszTörlés
  10. Éppen erre gondoltam Kraft. Szerintem egyáltalán nem értik a mi valódi helyzetünket nyugaton, sőt még rosszabb, hogy azt sem látják ők maguk mennyire be vannak már drótozva, és "véleményformálva". Szerintem csak ezen a blogon több szabad gondolkodó van, mint a le monde lap teljes olvasótáborában.
    Nem becsülöm le őket, de a nyugati sajtó igen régóta mérgezi már az agyukat.
    Egyikük dicsőiti Orbánt miközben fogalma sincs róla, hogy Ő az eu embere, a végső símítások végrehajtója (remélem nem lesz az), a másikuk meg szidja Orbánt és szélsőjobbozza, miközben fogalma sincs róla mennyire liberális Orbán. Csak azt fogják fel, amit a sajtó ír nekik, nem látják, hogy ez az egész jobb és bal oldali marháskodás csak ugyanannak a háttérerőnek a két keze. Nem látják, hogy nálunk 60 éve nincs sajtószabadság. Nem látják be, hogy olvasatlanul kritizálnak egy másik ország BELSŐ médiatörvényét, és hogy ez mennyire buta dolog. Nem értik, nem értik, nem értik ezt az egészet, és úgy játszanak velük a betonkeverők ahogy csak akarnak. :(

    Ideje fényt vigyünk nyugatra. Írjunk már pár sort abba a fórumba angolul!

    TT

    VálaszTörlés
  11. Igazad van Kraft, semmi baj sincs a narancsos szájkosártörvénnyel. De csak azért nincs, mert a magyarok többsége nem igényli a szólás-szabadságot és ezt jól tudja Orbán. Ez a nép szinte könyörög, hogy seggbe legyen baxva és persze mindig akad, aki teljesíti a kivánságot. Ez az, amit nem értenek meg nyugaton, nem más. Ennek a kollektív kretinizmusnak persze ára is van: az, aki nem értékeli a szabadságot, következetes módon rabszolga sorsra jut. A következő években hát, a magyarok zöme cseléd lesz saját hazájában vagy egyre gyakrabban mások hazájában. Lehet választani: takarítónő, pincér, talicskatologató, lakáj, parkoló őr, szálloda portás, alkalmi prosti, stb. Hajrá hajrá!

    mm

    VálaszTörlés
  12. Mózi, eltekintve néhány évtizedtől, 500 éve nem mi irányítjuk az országot. No de változik ez már hamarosan!

    TT

    VálaszTörlés
  13. Mózes,

    az, hogy egy újság 100 éves múltra tekint vissza, nem garancia semmire. Az újságírás ma már nem az igazságról szól, hanem a fizető megrendelők kívánságairól. A világ sajtó számos történést elhallgat, vagy félre magyaráz, ha a gazdi érdekei úgy kívánják. Sok dolog van, amiről írhatna egy mértékadó lap, de nem teszi...
    Nem védem a Fidesz önkényuralmát, de ha valamit el akar érni, akkor kénytelen fékezni a média hatalmát. Merthogy az sem mindig a közjót szolgálja...

    VálaszTörlés
  14. TT

    csak egyet tudok érteni mindazzal, amit leírtál. Régebben, mikor még több idegsejtem volt fórumoztam a Heti Válasz oldalán is.

    A tapasztalatom az, hogy a magyarok olyan sötétek, mint az éjszaka.
    Ezt csak arra írtam, hogy felvetetted, írjunk angolul a fórumukra.
    Meg lehet próbálni, de meddő dolognak érzem. Egy magyart nem tudsz meggyőzni, akkor mit vársz egy agymosott franciától?

    Mózes

    Tudod miért nincs baj a médiatörvénnyel azon kívül amit leírtál? Mert pont pár hsz-el feljebb a rádiók páldájával rámutattam, hogy az előző sem volt se jobb se rosszabb.

    Egyáltalán a magyar törvényeket mindenki úgy értelmezi magasabb körökben ahogy akarják. Itt nem a médiatörvény a lényeg.
    Változott bármi is, mióta életbe lépett? Megtámadták a blogunkat? Megszüntette a nem létező oknyomozó újságírást?
    Lószart.

    Eddig is életben voltak és vannak olyan törvények, hogy a lakásodba bármikor bemehetnek, mivel "bejelentést" kaptak, és lefoglalják a számítógépedet, mert pontenciális terrorista vagy.
    Ennél most miért lenne rosszabb a médiatörvény?

    Ez az egész egy gumicsont, hogy addig se kelljen fontosabb dolgokkal foglalkozni. Nem telik el olyan nap, hogy a balos média ne sírná el magát a médiatörvény miatt, de valahogy mégis csak működnek.

    Vagy szerintetek megszűnik az ATV, vagy a 168ora, esetleg a Népszabó?

    Igen Mózes egyetértek veled. Egy kretén nép a magyar, ez lett belőle, és meg is érdemeljük a sorsunkat.

    A fidesz azzal, hogy minden hivatalt "nemzetinek" nevezett el, nevetség tárgyává tette ezt a szót. Nincs már APEH, nincs ORTT stb.. csak Nemzeti adó és vámhivatal, meg Nemzeti média- és hírközlési hatóság.
    Nem tudom a posta nem váltott e még nevet "nemzeti levélküldő szolgálattá".

    Tragikomédia ez az egész ország. Mi szenvedünk, más röhög rajtunk.

    Kraft

    VálaszTörlés
  15. Ne szenvedj Kraft. Inkább igyál meg egy pohárka gyümölcspárlatot. Ezt legalább engedték végre főzni! :) (hogy tovább butuljunk?)

    Apró örömök barátom, apró örömök...

    És jusson "eszedbe", hogy az elméd, a gondolataid, a szellemiséged valójában nem a testeden belül vannak. Tehát ezt nem tudják elvenni tőled. De nincs visszaút sem! Nem fejlődhetsz vissza, ezért csak csínján a pálinkákkal! :))

    TT

    VálaszTörlés
  16. Nem is olyan rossz ötlet TT :)

    Vannak dolgok, amik kis mennyiségben orvosságnak, nagy mennyiségben méregnek számítanak. A fidesz mellett a pálinka is ilyen :)

    Kraft

    VálaszTörlés
  17. Értekeznivaló:

    http://www.magyarokszovetsege.hu/content/kocsis-istvan-az-alkotmanyozas-illetve-jogfolytonossag-helyreallitas-idoszeru-kerdesei

    Viszont a franciákról jut eszembe! Általános kép, hogy utáljuk a franciákat... De tudjuk-e, hogy az arrafelé is őslakos gallok és kelták valójában szkíta népek, tehát rokonaink?
    A franciák tudják-e, hogy az eredeti frankok Pannóniából származnak, csak akkor még szikamberek néven ismerték őket, és a Pilisben laktak? Tudjuk-e, hogy ők viszont Trójából (Ilonából) vonultak ki, akik Paris (Párizs) és Tündér Ilona (Heléne Tündareosz) népe?
    :)
    Tőről végről rokonok vagyunk, úgyhogy talán abba is lehet hagyni a csigazabáló franciázást, meg a trianonozást - mert az nem rajtuk múlt. A franciáknak meg talán abba kellene hagyni a magyarok lefasisztázását, mert fogalmuk sincs min és hány csapdán ment keresztül már ez a nép, aki velük is rokon.

    TT

    VálaszTörlés
  18. Kraft. Viktor is úgy gondolja: adj pálinkát a magyarnak és úgy fog dorombolni, mint macska a búbos kemencén. Ezért meg ia akarta adni az egyetlen szabadságot amire szerinte méltó a magyar ember: a házi pálinkafőzés. Csak hogy utólag észrevehette, hogy ez árthat a biznisznek, ezért részben visszavette ezt az utolsó szabadságot is.

    Egyébként tegnap gyakorlatilag megszűnt a gyülekezési szabadság is amikor Pintér bejelentette, hogy ezentúl szigorú hatossági engedéllyel lehet csak tartani több, mint 300 fős beltéri rendezvényt vagy több, mint 1000 fős kültérit. Reggel beszéltem a piacon egy tűzoltó ismerősömmel aki szerint ha figyelembe veszi a hatosság mindent ami le van írva, szinte lehetetlen lesz kapni engedélyt bármilyen gyülekezésre ha ez nem kóser a hatalom számára. Ez is része a szólás-szabadság korlátozásának, de mivel előzőleg valaki jól megrendezte a pesti diszkó botrányt, senki sem fog tiltakozni. Elkezdődött a narancs korszak és addig fog tartani, ameddig maga a liszaboni szerződéses Unió.

    mm

    VálaszTörlés
  19. Pontosan erről van szó Mózes. A kerek egésznek a médiatörvény csak egy szelete.

    TT

    Nekem eszembe se volt idáig utálni a franciákat, eztán meggondolom :)
    Egyébként ennyi erővel a németeket is utálni kéne, az összes szomszédos országot az oroszokat stb... Ennek semmi értelme.

    Kraft

    VálaszTörlés
  20. Kraft :

    "Egy kretén nép a magyar, ez lett belőle, és meg is érdemeljük a sorsunkat."

    Fel kell, hogy világosítsalak!

    Én nem vagyok kretén és ismerek nagyon sok embert aki szintén nem az.

    Ilyesfajta kijelentések meg amiket mózes is tesz semmi másra nem jó, csak hogy előre programozzátok a negatív eseményeket.

    Mi a francnak kell ezt ismételgetni ? Olyan, mintha az ellenség propagandáját nyomnátok. Magatoktól csináljátok a negatív propagandát ? Hát akkor tényleg kretének vagytok!

    Mózes képzett pszihológus nemigaz ? Pontosan tudja, hogy hogy működnek ezek a pszichológiai manipulációk. Vagy tudnia kéne.

    Ismételgetitek itt folyamatosan, hogy milyen szar, meg hogy így meg hogy úgy. Komolyan: mi a francot akartok ? Nem hallottatok még arról, hogy az fog történni amire koncentrálsz ?
    Koncentráljatok arra, hogy az emberek ébredeznek és ne arra, hogy mindenki sík hülye, kretén vagy birka. Teremtitek a jövőt a negatív gondolataitokkal.

    Mi a célotok ezekkel a kijelentésekkel ?

    Mindegy, hogy milyen témához szóltok hozzá csak a negatív hullámok jönnek. Sokkal több építő jellegű vagy bizakodásra okot adó hozzászólást kéne kierőltetni magatokból. Higyjétek el: menni fog! :)

    A szavaknak súlyuk van. A gondolatoknak is rezgéseik vannak amik hatnak a dns működésére. Parancsot közvetítenek.

    Valószínűleg nem vagytok a tudatában annak, hogy mit csináltok.

    http://bioenergetika.bioenergetikus.hu/

    Nem kell hinni ezekben a dolgokban egyszerűen csak utána kell alaposan nézni, hogy hogy működik a tested és az elméd.

    Amíg itt tartunk addig tényleg semmi esélyünk, mert sehány perc alatt megmanipulálnak és már nem is arra mész mint amerre elindultál...

    Elkezded a gödröt ásni, holott a halott még el se húnyt!

    Ébredni kéne, de komolyan...

    Nem könnyű átvenni a saját elméd fölött az irányítást és megszabadulni a manipulációktól de nem is lehetetlen... Próbálkozzatok. Menni fog :)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  21. Én most virtuálisan mélyen meghajlok.

    TT

    VálaszTörlés
  22. Buko

    Ezért írtam múltkor hogy mózesnek már hulla szaga van..:D:D Mindíg is mondtam hogy egy pszihológusban sose lehet megbízni... még az a jóhiszeműbb feltételezés hogy a szakmája fordult ellene és nem direkt csinálja. De mondott ő már mindent és annak az ellenkezőjét is...akárcsak kollégája...XD

    VálaszTörlés
  23. Mantis, ha elolvasod amit írtam annak idején Posta blogján, észreveszed, hogy most is ugyanaz a véleményem arról, ami ebben az országban folyik. Ha jól emlékszem én voltam az, aki által akkor kezdett terjedni a magadfajta sötét pártszurkoló körökben a tudat, hogy mi is az a "liszaboni szerződés" meg ilyesmi. Igaz van egy apró különbség: akkor még úgy gondoltam, hogy az általad imádott Jobbik egy igazi nemzeti párt, most már ebből is kiábrándultam. Te is ki fogsz egyszer, de csak akkor, ha már munkanélkülivé váltál és észrevetted, hogy nem lehetsz jobbikos karierista politikus sem, hiába ismered Novákot személyesen, mert az ilyen kis állásokból bizony nem jut akárkinek. Türelem, nem kell még sokat várnod, addig is további jó pártszurkolást.

    mm

    VálaszTörlés
  24. mm

    Ne sírdogálj és főleg ne írkálj hülyeségeket. Ráadásul már szerinted is Novák bértollnoka vagyok...:)) Ja és peeeersze , te mondtad el mindenkinek hogy a lisszaboni szerződés rossz dolog...:D:D:D:D Sőőőőőőőőt, Jimbóval közösen megakadályoztátok a H1N1 járványt is vagy valami ilyesmi. Biztos a cigány magyar polgárháborút is közösen akadályoztátok meg...XDXD
    Mózes ezennel ünnepélyesen trévé nyilvánítalak...:D:D:D:D:D

    VálaszTörlés
  25. Bizony Mantis, bármit is gondolsz Posta blogjáról, amikor ott a liszaboni szerződés témát és egyéb ilyeneket elkezdtük boncolgatni Imrével, még nagyon kevés ember volt Mon, aki tudott volna ezekről, mivel ez egy tiltott téma volt a magyar médiában. Igaz, te még ma sem tudsz semmit ezekről, de akkor mindenestre már volt rá lehetőséged tájékozódni és persze nem csak tőlem, hanem még egy kis maroknyi más blogról is. Arról nem tehetek, ha nem ragad rád semmi, a trágár kifejezéseken kívül persze hehe.. van egyáltalán valami mondanivalód egyébként? én eddig még sosem olvastam mást tőled, mint jellemtelen támadásokat olyanok ellen, akik nem imádják a pártodat.. ebben a kategóriában sem vagy egyébként túl jó, inkább lejáratod a jobbikot a pitiáner stílusoddal, de legyen ez a te problémád, nem igaz?

    mm

    VálaszTörlés
  26. Nekem múlt január óta van netem és valamikor január végén hallottam először posta nevét a jutyúkon. Szóval én már lemaradtam ezekről a nagy leleplezésekről...:)) Csak utólag olvastam hogy jimmy ezeket mind magáénak tuggya. Így ami rám ragadt az nem onnan ragadt. Engem csak a Jobbik ellenesség vonzott oda és kicsit a körmére néztem a kollégádnak...megérte...:))
    Sajna én csak ilyen stílust tudok prezentálni a köpönyeg forgatók, árulók, idióták felé...:))
    Te meg csak a szarkavarásban vagy jó de ezt tudod is magadról igaze teeeeee te pszihológus hehe..:D:D:D:D

    VálaszTörlés
  27. De értelmetlen ez a marakodás emberek. Erre játszik az elit, ezért dobja be nap mint nap a csontokat az arénába. Sajnos ennek a játéknak része a kuruc is, meg a Jobbik is...

    Amikor szavaztam abban bíztam, hogy komolyabb hatalom nélkül is képesek lesznek üríteni a bilit. De úgy látom csontkemény ez a szervezet, nehéz rést ütni rajtuk. Évekbe telhet még mire a Jobbik elér valami komolyabb eredményt szerintem - ha csak meg nem vesztegetik/fenyegetik őket valamivel addig.

    Hiába, nem könnyű odabent a rendszerben, de én azt mondom mindkét "fronton" szükség van a küzdelemre, kint is bent is. Ki tudja, talán idővel még a politikus fajta is meg tud változni?
    Azonban ma már úgy vélem a leghelyesebb út: itt magunkban elkezdeni a tisztulást, majd a kis közösségeinkben.


    TT

    VálaszTörlés
  28. TT

    Tényleg szükség van arra is hogy az embereket végre érdekelje hogy mi is alakítja a sorsukat és hogyan. Úgy látom hogy maga az ország és a világ helyzete önmagában is kiváltotta hogy mindenki elkezdi keresni a válaszokat a miértekre. Ez tényleg jó dolog, de ha ez nem öszpontosul egy cselekvő képes erőben akkor nem sokat ér. Ez az erő pedig meggyőződésem hogy a Jobbik lesz. Mást ugyanis nem látok sehol. Pár megmondóember akad minden felé de se erejük se hitük, nem érnek semmit. Én el tudom fogadni ha valaki már megcsömörlött a pártokkal de a rendszert csak belülről lehet megváltoztatni, azon kívül nincs jelenleg semmi...

    VálaszTörlés
  29. Ez a materialista megközelítése a dolognak Mantis, amiben még akár egyet is értenék, azonban én másképp látom a világot. Ugyanis szerintem ez a küzdelem már régen nem anyagi szinten zajlik, csak a részesei vagyunk egy számunkra érthetetlen eseménynek, melyből csak azt látjuk amit el tud még viselni a tudatunk és a lelkünk. Ez nem túlmisztifikálás, de képtelen vagyok elhinni, hogy bármilyen párt képes lenne ezt a folyamatot visszafordítani.
    Sokkal jobban bízok inkább az egyénekben, legyen az akár jobbikos képviselő, vagy bíró, vagy rendőr, vagy pék, tök mindegy. Mert a jó és tenni akaró emberek sokasága hozhatja el a szebb jövőt, nem a pártok. És egyébként is, a kritikák építik az embert, legyen az akár Vona Gábor is!
    Szerintem egyszer Te is belátod majd miről győzködlek, de nem próbállak meg lebeszélni a rajongásról, meg bizalomról, a hitről és reményről meg pláne nem. Ezek kellenek mindenkinek, csak egy dologra kérlek: fogadd el, ha más másképp gondolja. Megférünk így is egymás mellett nemigaz? Hiszen a világ végtelen... :)

    Ja, és sokkal jobb, amikor az intelligens billentyűdet kapod elő! :))

    TT

    VálaszTörlés
  30. TT

    Eléggé hasonóan látjukakkor a dolgokat. A Jobbik csak egy név, én az emberekben akik alkotják bízom meg és segítem őket. Nekem ez nem kérdés, csak azt nem tudom mi ebben a materialista...bár egyeseknek manapság minden az ami nem eléggé elvont ...:)) Pedig Isten mindenben és mindenkiben ott van . Miért is ne lehetne eszköz az ország felemelkedéséhez egy olyan jószándékú, erős hitű és nemzeti érzelmű emberek közössége mint a Jobbik. Én megférek bárki mellet csak a köpönyegforgató árulók és az örökös óbégatók mellett nem, mint. De ha valaki pozitívan és építően gondolkozik és éppenséggel nem jobbikos az engem nem zavar.De ez amúgy se kivánságműsor, nem igaz?..:))

    VálaszTörlés
  31. Oldódásként akkor legyen kívánságműsor:

    Szeretném kérni Sancit, és küldeném mindenkinek aki szereti!

    Jimmy jediképző egyik friss végzőse, táncos lányok kitűnő koreográfiájával:

    http://www.youtube.com/watch?v=8rNRFXVGzv0&feature=player_embedded#

    :D

    TT

    VálaszTörlés
  32. Mózes,

    lenne kedved kijavítani a fordítási hibákat, illetve kiegészíteni, ahol hiányos a fordítás?

    VálaszTörlés
  33. TT

    vazze, ez a link tényleg durva :D


    Mantis

    mit szól úgy amúgy Posta legutóbbi cikkéhez?

    VálaszTörlés
  34. Kraft

    Van fenn reakció a blogunkon rá, gondolom Lipusz írására gondolsz...

    VálaszTörlés
  35. Nem Mantis, nem a Jobbikos részre gondolok.
    Nem olvastad a saját cikkét? Kicsit szokatlan hangvétele van. Rendhagyó, hogy úgy mondjam. Vagy neked nem tűnt fel?

    VálaszTörlés
  36. Nem tudom melyikre gondolsz, de úgy tűnik lehúzza a rolót lassan. Már nem tiltottak ki minket (mondjuk az IPm még mindíg tiltva van), szóval remélhetőleg leáll a törpéje...:))

    VálaszTörlés
  37. Remélem így lesz Kraft. Örülnék ha soha többé nem hallanék róla.

    VálaszTörlés
  38. Sziasztok!

    Mantis!

    Melyik cikkről beszéltek?

    VálaszTörlés
  39. A "dologidő" című írás legfelül...

    VálaszTörlés
  40. Jah! Hát ezt az írástnem is tudtam mire véljem. nagyon langyi. Viszont, a végén ott van Tóth Ildikó bemásolt levele, amire hivatkozik Imre. Kezdenek megtérni a Morvai hívők is. Miközben én ugyan az nap kaptam ugyanattól az Ildikótól egy levelet, ahol a guru is a címzettek között van. Természetesen ezt már nem rakta ki. Íme a levél:

    "Tárgy: EZT OLVASSÁTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Kedves Barátok!

    EZ A POSTA IMRE IS EGY ROHADT FÉREG!!! AZOKAT KÖPI SZEMEN ÉS MOCSKOLJA AKI AZELŐTT A CSALÁDJÁT VÉDTÉK!
    NAH AZ ILYENEKET KÉNE AZONNAL FEJBE LŐNI !!!!! EZ EGY ALATTOMOS SUNYI FÉREG!!!!!!!!!!!!!
    OLVASSÁTOK!!!!! http://www.egerjobbik.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=5532:posta-imre-feszuel-a-hur-a-magyar-garda-vigyazza-a-csaladom-almat&catid=1:friss-hirek&Itemid=18

    Üdv. Tóth Ildikó"

    és ugye, ha ezt kitette volna, máris más a gyerek fekvése!

    VálaszTörlés