2011. február 13., vasárnap

A homeopátia lejáratásából sikerkampány?

Annak dacára, hogy 2010-ben Angliában már megpróbálták lejáratni a homeopátiát a szkeptikusok segítségével, a betegbiztosítás úgy Angliában, mint Svájcban továbbra is finanszírozza. Most újabb kampányt indított a gyógyszer-lobbi, egész Európában, s nálunk is akadt az ördögnek cimborája?
A magukat szkeptikusoknak tartók, élükön Vágó úrral azt állítják, hogy a homeopátiában „semmi nincs”, humbugg, csak placébóként hat. Ezért média csinnadrattával, „túladagolják” a homeopátiás szereket, ezzel be akarván bizonyítani hatástalanságukat..
Azonban,” ha hallasz valamit, akkor először nézd, meg ki mondja, majd utána, hogy mit mond!”...

Mennyire lehetnek hitelesek azok, akik ártatlan hiszékenyeket eladósodásra buzdítanak, mennyire hitelesek azok, akik a drogfogyasztás mellett törnek lándzsát, mennyire hitelesek azok, akik pert-vesztett csaló gyógyszer-gyártók szereit reklámozzák?

Kik lehetnek ezek? Bizonyosan nem a betegek gyámolítói, gyógyulásukban segítőik! Az ilyen akciók rövid távon eltántoríthatják a gyógyulástól azokat, akik homeopátiával amúgy meggyógyulhatnának, s a hippokrateszi esküjükhöz hű orvosok munkáját is megnehezíthetik. Hosszú távon azonban azzal, a már 200 éves empíriával, tapasztalattal bíró, hivatalosan elfogadott, tudományosan is, a valós életben is számtalanszor bizonyított, tesztelt módszerrel mennek szembe, amelynek segítségével emberek millió gyógyulni, sőt meggyógyulni is képesek. Avagy nem ez a cél? Csak a gyógyíthatatlanság és kezelhetőség? A tartós gyógyszer, vegyszerfogyasztás?

A bumeráng azonban mindig visszaüt. Az élvhajhász felvetés mögött vagy teljes tájékozatlanság áll - ugyanis a homeopátiát nem lehet túladagolni – vagy a manipuláció, a szerepelni vágyás, esetleg valami anyagi érdek áll. Döntse el mindenki maga, hogy kinek az érdeke, hogy a beteg ember ne gyógyulhasson meg? Kinek az érdeke, hogy fogyjon a férgese? Kinek az érdeke hogy több gyógyszer fogyjon? Kinek az érdeke, hogy közös otthonunkat, világunkat, a Földet nyakló nélkül vegyszerezzük?

No, de mi is ez a HOMEOPÁTIA? A hasonlóság elvéről, a természetes alapanyagokról, az erlangeni Hanemannról, a módszer kidolgozójáról már sok szó esett.

Arról azonban még kevés, hogy valójában a homeopátia nem kémiai gyógyszer, hanem rezgésterápia.
Kémiai módszerekkel vizsgálni felesleges, mivel nem anyagi mivoltjában fejti ki hatását, nem is lehet túladagolni. Tehát az a „ semmi” ami a homeopátiás szerekben, golyócskákban van, az a SEMMI, a világunk lényege! Az a semmi az Energia, az Információ. Avagy a világunk is semmi? Az a semmi egy energetikai rendszer, amelynek részei vagyunk. A nehézségi erő életünk minden pillanatában hat ránk, noha nem tudjuk megfogni, kémiailag kimutatni, sőt túladagolni sem! A Nap sugarait sem, pedig e „semmi” nélkül nincs élet a Földön! Testünk 36,5 C foka is” semmi”? Nem anyag és energia állandó átalakulása történik szervezetünkben is, mint a VILÁGBAN is? Ez Világunk lényege. Az Információ, a mobiltelefon, telekommunikáció világában mondhatjuk-e azt, hogy a televízió is csak egy humbugg, mert nincs benne” semmi”, hisz a csatornák sem megfoghatók? Kedves szkeptikusok ? Önök m ost manipulálnak, mert megfizetik önöket, vagy tájékozatlanok?

Morell és Raschke megfigyelései szerint minden anyagnak van „ semmije” rezgése,potenciálja.Számtalan tudományos, valódi randomizált,( nem teátrális showműsor)kísérlet igazolja a homeopátia hatásosságát. (Pl. 1989-ben Ferley és mtsai, 1989-ben Gerard, 2005-ben Frass és mtsai, stb. A homeopátia tehát sugártermészetű, információterápia. A laikusok számára érthetővé téve” golyócska formájában bevett fizioterápia”. Azért nem lehet túladagolni, mert 1 kg belőle éppen úgy rezeg, mint 5 db golyócska. Mellékhatása pedig azért nincs, mert csak az a frekvencia „talál” be a szervezetünkbe, amely rezonálni képes, amelyre szükségünk van. Vizsgálni nem kémiai, hanem fizikai módszerrel lehet. Tesszük ezt Magyarországon immár 19. éve! A német Voll dr elektro akupunktúrás készülékével a homeopátia hatása vi zsgálható! A mikróbákból és vegyszerekből készült homeopátiás szerek az elektro akupunktúra segítségével a szervezet informatikai vizsgálatát is lehetővé teszik, ezzel segítve a diagnózisok okának kiderítését. Ez már izopátia! Kedves szkeptikusok! Nem az információ világát éljük? Önök most nem a „semmit” a médiát használják segítségül, hogy egy igazán „valamit” lejárassanak? A ma oktatott, finanszírozott medicina kémiai és anatómiai szemléletű, az energetikai, biofizikai szemlélet hiányával, holott a kínaiak a csak energetikai szemléletükkel egészségesen is tudták tartani a lakosságot!
Természetesen kémiai gyógyszerre szükség van. Egy gennyes agyhártyagyulladásban műhiba antibiotikumot nem adni, ugyanúgy káros egy krónikus gyulladásban a 8. 9. antibiotikum. Utóbbi és krónikus esetben a homeopátia a hatásos!

Placébó! A csecsemők, vagy az állatok is azért gyógyulnak homeopátiával, mert hisznek benne? A gyógyszer-lobbi tőkéje hiába mozgatja az ellenrugókat, mert terjed a homeopátia. Az ÉLET törvényszerűsége, hogy élni akar, a beteg ember pedig meggyógyulni!

20 éve alkalmazom a homeopátiát számos allergiás és krónikus beteget meggyógyítva.
Köszönöm, hogy a figyelmet most a Homeopátiára irányítják. Így legalább kiderül, hogy meg is lehet gyógyulni, olcsón, s nem csak gyógyszeren élni drágán, hiszen a gyógyszerkassza minden adófizető zsebére megy!


Dr. Kecskés Gabriella
belgyógyász és homeopata szakorvos
Medic-Poliklinika Kft.

10 megjegyzés:

  1. Közel az idő, amikor a testünk fölötti kontrolt saját magunk végezzük, a tudatunkkal. Lehet kísérletezni, nekem párszor már bejött (legjobb módszer a tűnetek feltűnésekor azok elutasítása, azaz a betegség "leszarása" - lásd sokszor a gyerekeknél, lázasan is játszanának, csak mi rájuk erőltetjük hogy beteg vagy kisfiam).

    A hit hegyeket képes megmozgatni.
    Persze a gyógyszeripart tolátisan ellenérdekelt ebben az ébredésben is...

    TT

    VálaszTörlés
  2. TT
    A betegségek a tudattalan figyelmeztető jelzései számunkra, ha helytelenül gondolkodunk. Nem figyelni rájuk nem megoldás, inkább próbáljuk megérteni,mire is akarnak figyelmeztetni. Ehez tudom ajánlani Thorwald Dethlefsen, és Rüdiger Dahlke könyveit. Én ezeket az elveket alkalmazom életemben, és így az ötödik ikszet elérve sincs még rólam orvosi nyilvántartás sehol. Talán mondhatom, hogy sikeresen alkalmazom a test fölötti kontrollt a tudatommal.
    A cikkhez. Hihetetlen számomra, hogy az idióta szkeptikusok fő érve, hogy a homeopátiának "csak" placebo hatása van! Most komolyan, az a gond vele, hogy nem úgy hat, ahogy azt ő elképzelésük szerint kellene? Nem az a lényeg hogy HAT?? Örüljünk neki! Hát mi itt a cél tulajdonképpen? Az a gond, hogy a "semmi" van gyógyhatással az emberekre? Mert szerintük csak az a jó, amikor a kimutaható vegyszerek hatnak (mindenféle mellékhatással)? Nem az lenne a jó, ha mindenkit a mellékhatások nélküli "semmi" gyógyítana meg, mégha placeboként is? Ezen vitatkozni kell? Érdekes világban élünk.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  3. Szulthan, jól mondod, én is így látom. Szerintem van egyfajta érdekes kettőssége a szervezetünknek: az egyik, hogy a tudat által irányítható, a másik meg, hogy képes jelezni a tudatunknak dolgokat.

    Az én esetemben ez a kettő úgy nyílvánul meg, hogy amikor kezdek beteg lenni, akkor jön a (ezt a dolgozó emberek jól ismerik) "nincs időm betegnek lenni" effektus, és "lábon kihordom" a támadást, azaz tudatosan egy magasabb sebességi fokozatra állítom a szervezetem védelmi mechanizmusát. A másik irányú kommunikáció pedig úgy nyílvánul meg, hogy amikor nagyon felbosszandom magam, akkor félreérthetetlenül jelez a vakbelem, hogy "áll le öreg, nyugi".
    :)

    És azt hiszem ebben a szóban van a lényeg: a testünk KOMMUNIKÁL. Ezt ha továbbgondoljuk, lényegi válaszokhoz juthatunk.

    Honnan tudja a vörösvérsejt, hogy mi a dolga? Honnan tudja a spermium, hogy az egyik petevezeték el van záródva, ezért a másikba kell menjen? Honnan tudja a vér, hogy nyílt seb esetén alvadnia kell? Lehetne még sorolni a példákat, de talán a fentiekből is már érzékelhető, hogy minden részecskénk magában hordozza a saját tudását, végeredményben tehát ott lapul minden sejtünkben – nem lehet másképpen megfogalmazni – az INTELLIGENCIA. Minden élő minden alkotó eleme program szerint működik. Ha pedig eljutottunk eddig a felismerésig, akkor már könnyedén belátható, hogy minden programnak van egy programozója. És itt, bár tudományos alapokról indulva, de végre ismét kikötöttünk a Teremtőnél.
    Teremtő intelligencia hatja át ezt az egész önvezérlő rendszert, amit életnek hívunk, és nincs az a tudomány, amelyik pusztán materialista magyarázatot adhatna arra, hogy programozó nélkül hogyan jöhetett létre „magától” ezen tökéletesen működő rendszer.

    TT

    VálaszTörlés
  4. A homeopátia a rezgésszámokkal operál. Mármint Paracelsus (azt hiszem talán ő fejlesztette ki) még az elemek rezgésszámának változtatásával próbált meg hatni.

    A gyógy teák is hasonlóképpen működnek :
    Ha megeszed szárazon a gyógynövényt attól nem leszel jobban. Kell egy információ hordozó, ez a víz aminek a segítségével továbbítod az információt. A gyógy növényt belefőzöd a vízbe, de ettől még a víz kémiai szerkezete nem változik meg.(legalábbis nem hiszem) Mégis hordozni fogja az információt ami a gyógynövényben van. Mikor megiszod a gyógy teát a sejtjeid veszik az üzenetet. A homeopátia is valami hasonló elven működik.

    Persze ott is vannak biztos csalások (miért pont ott ne lennének)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  5. És, hogy milyen világban élünk ? Hát ilyenben :

    http://www.youtube.com/watch?v=DTXO7KGHtjI

    Ez is egy érdekes oldal : http://www.bevandorlo.hu/

    A kedvesem mondja, hogy a duna TV-ben a múltkor egy magyar film angol felirattal ment le....

    Hmmmm....

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  6. Ma reggel a Kossuth rádióban szó volt a homeopátiárol. A műsorvezető szorgalmasan igyekezett lejáratni a homeopátiát, egy be telefonáló fel is háborodott ezen. Én nem értek a homeopátiához, de azt értem, hogy a kormány mindent ki akar paterolni az egészségügyi rendszerből, amit csak lehet, mert nincs már kopek semmire, a szent államadósság törlesztése jegyében. Homeopátia, naturopátia (növények), kínai gyógyászat, pszichoterápia és egyebek mind mennek a lefolyóba, hogy szorgalmasan tudjuk tovább törleszteni a visszafizethetetlen állami adósságot a nemzetközi bankárok felé. Valóban nem is az államadósság törlesztése a cél, hanem a magyar állam leépítése és vele együtt a magyar közép osztály felszámolása. Gyarmat vagyunk, igazán már nem számítunk fogyasztóknak sem, csupán zavaró tényezőnek a predátorok és a Kárpát Medence kincsei között.

    mm

    VálaszTörlés
  7. A homeopátiához én sem sokat értek, de ahogy ma este kapcsolgattam az ATV és HIRTV adásai között, azt gondolom a homeopátiát félre is tehetjük egy időre, mert ebben az országban akkora a zűr, hogy a fal adja a másikat.

    A Fidesz már csak időhúzásra játszik mielőtt beüt a crach. Nekem legalább is ez az érzésem.
    Az utolsókat rúgja ez az ország, de azért egy kis kabaréval mindig szolgáltatnak. Vona megjelenik a gárda betiltott viseletéhez hasonló öltözetben, egy kis felhajtás gyanánt.

    Mesterházy azt meri mondani, hogy konszolidáltan adták át a költségvetést Orbánnak.

    A kis Lmp-s is makogott valami überokosat, aztán jött Orbán a király és mindegyiknek adott 2 virtuális pofont.

    A magyar, nem helyesbítek a fidesz szavazó meg elégedetten ül a Tv előtt, hogy lám Orbán megint megmondta a tutit. Még Vonát is leosztotta úgy, hogy köpni nyelni nem tudott.

    Ez kell a magyarnak. VV az Rtl klubon, meg VV a parlamentben. Nehogy foglalkozni kelljen komolyabb dolgokkal.

    Lehet nekem is regisztrálnom kéne a Facebook-ra, mert ha ideér nehogy lemaradjak a "forradalomról"...

    Kraft

    VálaszTörlés
  8. Kraft, Orbán nem Vonának adta virtuális pofont pl. "államadósság" visszafizetésével kapcsolatban, hanem a népnek. Nem volt hajlandó OV elismerni most sem, hogy az államadósság felvételéhez és eltűnéséhez a népnek semmi köze, így a visszafizetéshez sem kellene hogy legyen. Most sem beszélt OV a közpénzek visszaköveteléséről felelősségre vonás keretében, bűnözést is elbagatellizálta, zsidóság érdekeinek a magyar nép érdekei elé helyezéséről pedig egy szót sem szólt. Nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek legújabb önmeghatározásán: "mi kereszténydemokraták".
    Kata
    Kata

    VálaszTörlés
  9. Vona a nagymagyar gárdista mellénnyébn kevés ahhoz, hogy hiteles maradjon a Jobbik. Inkább világosan felhívta volna őfelségünk figyelmét arra, hogy nem lehet egyszerre két lovat megülni. Nem lehet a neoliberális liszaboni szerződéses EU érdekeit és a társadalmi összeomlás szélén álló Magyarország érdekeit képviselni. Ha tovább minden adópénz a visszafizethetetlen államadósság törlesztésére megy ahelyett, hogy az állam munkahelyeket teremtsen (pl állami nagy megrendelések, korházak, iskolák és bölcsődék feltöltése), nem hogy nem lesznek új munkahelyek, hanem rohamosan fog tovább nőni a munkanélküliség és pár év múlva már nem lesznek adófizetők sem miután elpárolgott a középosztály maradéka is.

    mm

    VálaszTörlés
  10. Mózi, Viktor tekintetes urunk nagyon jó úton halad, hogy kövesse Kállay "példáját". Történelem ismétli önmagát, szokták mondani.

    Legtöbb konteo-filmben is arról van szó, hogy a még meglévő középosztályt akarják eltüntetni, hogy így maradjon egy rabszolga réteg, no meg az "elit".

    Ó igen, ilyenkor mindig eszembe jut a tavaly áprilisi "1 millió munkahely 10 éven belül" nevezetű parasztvakítás.

    VálaszTörlés