2011. február 15., kedd

A GÓLEM ÉLETRE KEL...

Ez a rövid cikk 2009-ben jelent meg a Nemzeti Internet Figyelőn, de nem árt visszaemlékezni milyen alattomos módon kelt életre a Liszaboni Szerződés nevű Gólem, másrészt pedig egyre aktuálisabb a téma, most hogy bevetésre készül az az új "magyar" alkotmány, amely várhatóan a Liszaboni Szerződés rövidített és nemzeti színekbe öltött változata lesz. Kiemeltem azokat a részeket, amelyek szerintem külön figyelmet érdemelnek.

mm 
*** 
 
A Lisszaboni Szerződés várhatóan december 1-ével életbe lép. Régóta tudjuk, hogy megelevenedik általa a Gólem, de kevesen, hogy hogyan. Hát csúnyán. Sokan észre sem vették, az EU meg nem reklámozta, hogy újra bevezetik a halálbüntetést. Erre a „lázongás” már kimerítő ok. Ha netán nem bírna vele az illető ország rendőrsége, jön a segítség, speciális EU egységek formájában, de ez még csak tervezet. Ez lesz az igazi „Európacsapda”.
Mint legtöbbször, a Gólem most is a racionalitás leple alatt jön. Ebben a világban csak a nagyhatalmak érvényesülnek, mondják Brüsszelben, nosza legyünk mi is nagyhatalom. Félre tehát a „túl demokratikus” szavazási eljárásokkal, legyen többségi szavazás, érvényesüljön jobban a realitás, kapjanak a nagy államok több szavazatot. Hogy a kis államok eddig is nehezen tudták akaratukat keresztülvinni, jól mutatja pont az írek példája is. Mivel először „nem jól” szavaztak, az EU hivatalosok óriási nyomást gyakoroltak rájuk és többszörösen megszegték az ír törvényeket. Hogy minden kívánság szerint működjön, az EU az ír törvények értelmében továbbra is érvényes politikai kampánytiltás ellenére teljes gőzzel a Lisszaboni Szerződés mellett szállt síkra. Természetesen az EU adófizetőinek pénzéből. Hogy az írek most „jól szavazzanak”, a 27 EU-biztos március 18-án szavazatvásárlás mellett döntött. E szerint azok az ír püspökök, akik a nemzeti szuverenitás feladása és a Lisszaboni Szerződés mellett prédikálnak, több pénzt kapnának az EU fazekakból. Az EU- Parlament vezetése nyíltan is kijelentette, hogy ki kell javítani az ír nemet, akár nyomásgyakorlással is a püspökökre. Több EU-biztos ezt aztán mégis túl pimasznak találta – és fedett szavazatvásárlásban egyeztek meg.

EU szkeptikusoknak utolsó reménysugárként már csak Vaclav Klaus maradt, aki többször értelmes szavakkal tiltakozott az EU egységesítő, nemzetállam leépítő politikája ellen, remélvén, hogy így időt nyerünk a brit választásokig és a britek majd megakadályozzák a Lisszaboni Szerződést. De Klaus csak egy kis pitiáner zsarolónak bizonyult. Elismert nemzetközi jogászok szerint a Lisszaboni Szerződést mind a 27 tagállamban népszavazásnak kellett volna megelőznie, így a legtöbb tagállam alkotmányával ellentétes. Ismeretes, hogy a Szerződés szövege rendkívül körülményesen lett megfogalmazva, rengeteg keresztutalással, azaz útvesztőkkel – amelyek nem csak az átlagember, hanem még jogászok számára is nehezen követhetőek -, mint például a szubszidiaritás vagy a halálbüntetés kérdésében. A Lisszaboni Szerződés mindkét esetben tagadja, hogy rosszabbodás következett volna be. De mindkét esetben – lényeges – kivételeket teremt. Nézzük meg az utóbbi kérdést. Mint a Szerződés híres kritikusa, a német jogászprofesszor Karl Albert Schachtschneider figyelmeztet, az Alapjogok Chartájának 2. cikke tiltja ugyan a halálbüntetést és a kivégzést, de nem ez a rendelkezés a döntő, hanem az ehhez a cikkelyhez fűzött „Magyarázatok”.

Ezek pedig az Alapjogok Chartájának 52. cikkelye szerint kötelezőek. A „Magyarázatok” szerint. „a gyilkosság nem tekintendő e cikkely megsértésének, ha erőszak alkalmazása okozza, ami feltétlenül szükséges, hogy, a) valakit jogellenes erőszak ellen megvédjenek; b) valakit jogszerűen letartóztassanak, vagy valakit, akinek a szabadságát jogszerűen megvonták, a menekülésben megakadályozzanak; c) lázadást vagy felkelést jogszerűen leverjenek.”

Mindez már 2007. december 14-én megjelent az Európai Unió Hivatalos Lapjában.

Márpedig a gazdasági válság várható gyors mélyülésével több országban is előfordulhatnak majd „lázadások”. Az eddig jogtalanul szemkilövő kormányunk ezek után adott esetben akár gyilkolhat is „jogosan”.

Kritikus gazdasági elemzők sorra figyelmeztetnek, hogy a gazdasági válság legnehezebb része csak most következik be. A válság eddigi folyamata élénken az 1929-esre emlékeztet. Akkoriban a pénzhatalom csúcsfegyverének, a FED-nek a stratégiája a következő volt: növelték a pénzmennyiséget, amit aztán olcsó kamatokkal szinte mindenki számára elérhetővé tettek. Miután sokan eladósodtak, felemelték a kamatokat, majd szűkítették a pénzmennyiséget. Ma ugyanez ismétlődik, csak az utolsó lépés nem következett még be.

Ebből csak a multik jöhetnek ki megerősödve. A teljessé váló dezinformáció és manipuláció majd a „verseny” győztesének fogja kihirdetni őket.

Teljes civilizációs csőddel állunk szembe, amelynek első áldozata nem véletlenül Magyarország. Az utóbbi évek tapasztalatai különösen megerősítették már amúgy is ezeréves tapasztalatunkat. Minden másként hangzó propaganda dacára, a Nyugat nem tűri a „másságot”. Magyarország sajátos kultúrájának, amely (eredetileg) közösségi szellemű, mellérendelő jellegű (volt), végleg el kell tűnnie a (látszat) individualista, hierarchikus, machiavellista, mindent csak profiteszközként felhasználó nyugati civilizáció útjából.

A nemzeti radikálisok túlságosan csak a hazai politikai lehetőségek kimerítésében vélik megtalálni a kivezető utat. De európai, sőt világméretekben is kell szövetségeseket találnunk. Miközben rendkívül vigyáznunk kell, mert az európai jobboldal egészen más, mint a magyar, történelmi okokból valóban káros hagyományokkal is teli. Ez elsősorban azt jelenti, hogy a globalizmus ellen a nemzeti előnyöket igyekeznek – akár más kárára is – megőrizni, nem pedig az egyetemes értékek mellett való kiállást. Ez a magyarság feladata és persze az is, hogy ehhez szövetségeseket nyerjen. Hiszen a globalista Brüsszel is az egyetemes értékeket próbálja úgy a maga számára elferdíteni, hogy abból is profitáljon. Szembesítenünk kell a látszatot a valósággal. Magyarország európai beilleszkedése a középkor végéig csak azért volt (többé-kevésbé) harmonikus, mert akkor még a Nyugat is komolyabban vette az egyetemes értékeket. Azóta az (egyoldalú) ész kultúrája a világ instrumentalizálásához vezetett, amelyet csak a technikai siker (s mögötte a pénz) bálványozása takart el egy ideig. Ennek hatására szétzilálódott a magyar kultúra is, ami feltartóztathatatlanul vezetett Trianonhoz és mai kifosztásunkhoz. Fel kell ismernünk és ismertetnünk a (bálvány) királyról, hogy meztelen.

Meg kell fogalmaznunk – idegen nyelveken is – az ige elsőbbségét, ami mint Sir John Bowring sejtette és Varga Csaba bizonyította, magyar volt, azaz a szellem és a hit teremtő erejét – amely oly mélyen él a magyar kultúrában -, kell méltó helyére visszasegítenünk. Azaz harcunk a legfontosabb értékekért való harc legyen, amiben az egész emberiség jobbik részével köthetünk szövetséget.

Vajta Dénes


Forrás  

32 megjegyzés:

  1. A szellem és a hit teremtő ereje tényleg nagyon mélyen lakozik a magyar emberekben.

    Nem tudom mi kelljen ahhoz történni, hogy ez felszínre kerüljön. Lenne pár javaslatom, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Azt is tudom, hogy jelen helyzetben kivitelezhetetlen.

    LSZ-hez már oly sok megjegyzést tettem, hogy nem tudok újat hozni. Aki gondolkodni képes, tudja, hogy nem a nemzetek javára hozták létre, és nyomták le a kormányok torkán. (mellesleg nem volt nehéz, ebből is látszik, hogy az EU-ban NINCS egyetlen nemzeti kormány se. Akkor még volt lehetőség vétóra, most már nincs.

    Nem is kell. Az EU-t, mind sok más nagy birodalom belülről fog szétrohadni, ha nem segítenek a folyamat felgyorsításában egy háborúval.
    A globuszon bármely nagy birodalmat megnézitek, mind a pusztulás utján van jelenleg. Tök mindegy, hogy kelet vagy nyugat.
    Lehet versenyezni ki ér hamarabb "célba".

    Éljen a NWO.

    VálaszTörlés
  2. Kraft írtad, hogy "A szellem és a hit teremtő ereje tényleg nagyon mélyen lakozik a magyar emberekben. Nem tudom mi kelljen ahhoz történni, hogy ez felszínre kerüljön."

    Kezdhetnéd pl. azzal, hogy nem gerjeszted tovább a betonkeverők által útjára indított negatív hullámokat katasztrofális jövőképek felfestésével.
    Csak egy ötlet. :)

    TT

    VálaszTörlés
  3. Szerintem jól látod, Kraft. A magyar, ha bár bagyon értelmes és érzelmes, a huszadik század folyamán az egyik leg materialistább nemzet lett. Ez a kommunizmus mérgezett ajándéka és erre még rátett egy nagy lapáttal a "rendszerváltás" óta tomboló Mammon imádat (píííz píííz píííz!). Amúgy Gólemet a munkanélküliség fogja darabokra tépni, mert ez immár kezelhetetlenné vált Európában egy olyan rendszerben, amely az óriás multinacionális cégekre lett szabva, nem az ember fiára. Ma már sok esélye van mindenkinek munkanélkülivé válni az egész Unió területén és, ha már munkanélkülivé vált, sok esélye van évekig az is maradni, vagyis gyakorlatilag megszűnik létezni mint adófizető polgár, adóbevétel nélkül pedig lassan de biztosan az államok megszűnnek létezni és jön a káosz. Csak most veszik észre a zájrópai zelitek, hogy a Gólem irányíthatatlanná vált...

    mm

    VálaszTörlés
  4. Amúgy ez a gólemes hasonlat az EU-val nem is olyan rossz. A héber legenda szerint (hehe..) a rabbi az "emet" szót véste (אמת) a bestia homlokára, ami azt jelenti héberül, hogy "igazság". A monstrum szájába pedig egy pergament helyezett a rabbi, amire Isten nevét írta. Ezek által életre kelt Gólem, a gójokat pusztító machina... Szükség esetén, a rabbi bármikor elpúsztíthatta Gólemet azzal, hogy a homlokán szereplő három héber jelből kitörli az utolsót, az "aleph" betüt (א) és akkor a két maradék jel együtt már azt jelenti, hogy "halál". A rabbi el is veszítette hamrosan az irányítást Gólem felett és persze le akarta kapcsolni a fickót mielőtt az a teremtőjét kapcsolja le... csak hogy a "jóember" nem tudott hozzáférni Gólem homlokához, hogy kitörölje a harmadik jelt...

    mm

    VálaszTörlés
  5. Vagyis Gólem-EU monstrumot olyan emberkék hozták létre, akik azt hitték, hogy Gólem őket fogja szolgálni és most kezd kiderülni, hogy Gólem mindenkit ki akar nyiffantani, beleértve a teremtőit is, mert a gólemek már csak ilyenek...

    mm

    VálaszTörlés
  6. Sajnos az EU teremtői elfelejtették elolvasni a mese végét hehe..

    mm

    VálaszTörlés
  7. Tudod mi egy hosszabb mese vége Mózi?
    Jézus keresztjárása párhuzamos a magyarság keresztjárásával. Ezt már sokan elemzték, és tényleg így van. De mi a "mese" vége?

    Jézus élt 33 évet.
    Magyarország élt 33 nemzedéket.

    Ha tovább folytatódik a párhuzamos mese, akkor nincs okunk az aggodalomra.

    TT

    VálaszTörlés
  8. Mózes tényleg jó ez a Golem hasonlat, nem ismertem ezt a sztorit, de elég valósan körülírja a jelen helyzetet.

    TT

    komolyan bírom az optimizmusod, de kicsit erőltetett. Te is tudod, hogy a közeljövőben nem várható happyend és ezt tudámusul kell venni.

    Azzal, hogy ezt ignorálod, még nem oldottál meg semmit. Kimehetek én a friss levegőre, csicsergő madarak közé és elfelejthetem akár órákra is, hogy mi a (magyar) valóság, de végleg nem tudok menekülni előle. Ki lehet költözni egy elhagyatott tanyára, lehetőleg villany se legyen, ott akár hosszabb időt is eltölthetsz annélkül, hogy szembesülnél a Golem tevékenységével.
    Amit Mózes felvázolt a munkanélküléséggel, csak egy a sok probléma közül, ami közeleg felénk.

    Így is lehet, de nem kerülhetjük el, azt ami ránk vár. Nem tudom milyen lesz a végkifejlet, lehet nem is akarom tudni, de azt tudom, hogy ha lesz is valaha egy erkölcsön, és örök értékeken alapuló világrend, addig még rengeteget fog szenvedni az emberiség.

    Tagadhatod, de ez tény.

    Kraft

    VálaszTörlés
  9. TT

    Nem akarlak "provokálni", de mondjuk, mikor ilyet olvasol, mint ez itt, akkor nem nyílik ki a bicska a zsebedbe? Azt mondod bizakodjunk? Minden ok lesz?

    "A válság legnagyobb győztese, az ingatlanpiac összeomlására tett fogadásaival a legnehezebb évek alatt is több száz százalékos hozamot produkáló John Paulson tavaly a pénzügyi szektor felemelkedésére fogadott jelentős összegekkel, és ezúttal is bejött neki."

    A cikk többi részét olvashatod a portfolio.hu-n Soros féle cikk.

    Egyébként erre mondta igen találóan Drádik, hogy globális kaszinó lett a pénzügyi rendszer. Az igazán nagy pénzek ugyanis "fogadásokban" vannak.

    Kraft

    VálaszTörlés
  10. Sajnos nem vagyok optimista, csak nem akarok beállni a sorba azok közé, akik a világot egy süllyedő pöcegödörnek látják (vagy láttatják velük).

    Attól, hogy nem követem óráról órára pontosan a világ pénzügyi eseményeit, még nem érzem magam szarabbul, sőt... Nincs dolgom vele, érted ezt Kraft? Téged érdekel, engem már nem annyira.
    Nem engedem behatolni a lelkivilágomba ezeket a szemétládákat, nem dühöngök azon, hogy mekkorát kaszáltak, mert igyekszek nem pénzben gondolkodni. Elfogadom a pénzvilágot mint szükgéses rosszt egyelőre, de próbálom nem befolyásoltatni magam általa. Megélni persze meg kell valahogy, meg fizetem a részleteimet, néha dühöngök is a svájci frankon, de lehetőleg másra koncentrálok.

    Iszonyatos bukás előtt áll a világ jelenlegi rendszere. Próbáljunk meg kicsit távolabbra nézni, hiszen mindannyian érezzük, hogy ez így nem fenntartható, és életellenes. Tehát érdemes bizni benne, hogy ami életellenes az előbb-utóbb megfog szűnni, vagy átalakul. Velünk, vagy nélkülünk, nem mindegy? :))

    TT

    VálaszTörlés
  11. Egyébként nekem semmi bajom nem lenne egy nemzetek felett álló, azokat összehangoló/békítő világkormánnyal, amelyik igyekezne megoldani minden földlakó élelem és energia ellátását (vagy legalábbis hagyni a lokális önrendelkezést), megfelelő életszínvonalát.
    Egy "normális" világkormány nem egy szűk csoport totalitárius hatalmát hozná létre (mint amint látjuk), hanem egy harmónikus, ember által tudatosan irányított bolygót, a természettel tökéletes összhangban.
    Lehetne még sorolni a megkülönböztető példákat, viszont remélem, hogy egyszer tényleg lesz egy olyan szervezett emberiség, amelyik képes összehangoltan együttműködni, nem egyéni érdekek mentél harcolni egymással.
    Idealisztikus tudom, lehet hogy romanitikus sci-fi regényeket kéne írnom, mint a kőműves Nemere István... :)

    TT

    VálaszTörlés
  12. Nos, mielőtt eltávolodnénk a témától, ez a cikk főleg arról szól, hogy a liszaboni szerződéses Uniót a népek akarata ellen sózták rájuk "egyesek" és, hogy mivel egy ilyen ember-ellenes, illetve nemzet-ellenes rendszer előbb-utóbb várhatóan nyomorba sodorja emberek tömegeit, a rendszer alkotói meg akarták védeni a rendszert a népharagtól avval, hogy a rendszer-elleni lázadások leveréséhez már előre törvényszerűvé tették a halált okozó eszközök bevetését. Persze ezt nem verik nagy dobra Gólem teremtői, ezért ilyesmi csupán "apró betükkel" szerepel az EU alkotmányában.

    mm

    VálaszTörlés
  13. Kraft

    Az tény, hogy a látható világ történései nem adnak okot az optimizmusra. De felejtsük már el, hogy kizárólag a külvilág alakítsa ki a világnézetünket. FÉLelemben él az, aki az EGÉSZnek csak a felét érzékeli. Valószínűleg TT "optimizmusa" ( én inkább hitnek hívnám) sem ezekből történésekböl fakad, hanem a külső, materialista, és a belső, spirituális világ szintéziséből. Vegyük már észre hogy a külvilág történései pont azért, és úgy vannak irányítva, hogy az emberek totál kész legyenek. És tény, hogy "valakik" sikeresen olyanná alakították világunkat, hogy fizikai síkon már nincs megoldás. Úgyhogy ezzel foglalkozni szerintem felesleges energiapocsékolás. Alapvetően SZELLEMI háborúval érték el a mostani helyzetet, a megoldás is ezen az úton érhető el, aminek a látható eredménye lesz a fizikai megoldás. A szellemi háborúban pedig viszonylag egyszerű a dolgunk: a MAG népébe kódolt ősi IGAZSÁG, és REND felszínre hozása, és ennek minél szélesebb körű terjesztése. Én legalábbis így gondolom.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  14. TT, Szulthan

    Ezt a vitát már pár körben megfutottuk, nekem semmi kedvem újra kezdeni.

    Értem az érveléseiteket, és részben igazatok is van.
    A tudatunk határozza meg a létünket, ezt globálék nagyon jól felismerték és össztűz alá is vették a tudatot, ill. annak formálását.

    Az eredményt ugye ismeritek. Lady Gaga, Győzike, Való világ, de még a hiradók, elemző, beszélgető műsorok is idetartoznak, sőt, ami relatív újnak számít, hogy az alternatív médiák (internet) egy tekintélyes részét is ide lehet sorolni már pl. kuruc.info.

    Ezt a rombolást nem lehet megállítani egyik napról a másikra. Éledezik a népek immunrendszere, az öntudatra ébredés, és akkor itt visszakanyarodhatunk Mózes írására.

    Két lehetőség adódik. Hagyjuk, hogy a végletekig feszítsék a húrt globálék, magyarul beledöglünk a rendszerbe, és úgy tűnik, mintha mi számoltuk volna fel saját magunkat.

    Aztán választhatjuk az egyiptomi utat is, ott is beledöglünk jópáran, mert ugye az LSZ is megengedi, hogy a tömegbe lőjjenek, de van esély. Nem tudom mennyi, ez függ az öntudatos emberek számától (is).

    Egyébként ha bárkinek kétségei lennének egyiptommal kapcsolatban, ugye senki nem gondolja, hogy egy spontán akció volt, mert csak úgy elegük lett Mubarakból!? Ezt amerika provokálta ki sikeresen, fél évet nyertek a katonai vezetéssel, hogy eldöntsék hogyan tovább. Az egyiptomiaknak nagyon észnél kell lenniük, mert a hadseregük is USA befolyás alatt áll.

    Ez csak egy kitérő volt arra utalva, hogy milyen undorító és manipulatív világban élünk.
    De ehhez nekem nem kell egyiptom, elég ha bejövök dolgozni.
    Be lehet dugni a füleket, lehet szemellenzőt felrakni, attól ez még mind létezik.

    Nekem az a véleményem, hogy ez a világ, ebben a formában békés uton nem hozható helyre.

    Többször hoztam már az elcsépelt Windows hasonlatot. Ha lépten nyomon lefagy a géped, nem azt csinálja, amit te akarsz, lassú, hibákat generál, akkor nem esel neki a registry-nek, és nem telepítgetsz claener programokat, hanem új Windows-t telepítesz.

    A világnak is egy új "Windowsra" van szüksége, hogy újra minden részlete helyesen és optimálisan fusson.

    Ez hogy lehetséges?

    Fantáziátokra bízom...

    Kraft

    VálaszTörlés
  15. Moonlight a Hvg cikk elég korrekt, de mindenképpen érdemes rajta elgondolkodni.

    Kraft

    VálaszTörlés
  16. Kraft

    "A világnak is egy új Windowsra van szüksége, hogy újra minden részlete helyesen és optimálisan fusson"
    Tökéletes megfogalmazás, de nevezzük inkább új RENDszernek, ami még a nevében sem hasonlít a régire.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  17. Ősszel lesznek az egyiptomi választások, de már lehet tudni, hogy valszeg a muzulmán testvériség emberére fog szavazni a tömeg. A muzulmán testvériséget pedig támogatja Obama. Ez nem egy ilyen vagy olyan fanatikus csoport, hanem egy planetáris méretű erkölcsies és demokratikus mozgalom. Ha addig "valakik" nem juttatják Obamát Kennedy sorsára, a muzulmán testvériség nagyon komoly reményt jelenthet és nem csak az arab világ számára.

    mm

    VálaszTörlés
  18. Igen Szulthan köszi a helyesbítést, valóban jobb kifejezés a "rendszer" szó, és különben sem akarok reklámot csinálni Bill Gates-nek.

    Arról nem beszélve, hogy Linuxot használók is olvasgatják az oldalt, és jogosan megsértődhetnek a hasonlaton. :)

    Mózes őszig még sok víz lefolyik a Níluson. Amit itt felvázoltál, az egy lehetséges jövőkép, persze az ember fia csak találgatni tud.

    Annyi biztos, hogy globálék egyre nyíltabb lapokkal játszanak. Alig hogy megtörténtek az egyiptomi események a HVG máris komoly elemző írást hoz le.

    Azért 9/11 után még el kellett telni pár évnek, mire felkapott lett az "öntámadás" elmélet.

    Most már csak néhány hétbe telt. Minden nagyon gyorsan történik, és a közeljövőt is ez a tempó fogja jellemezni.
    Ember legyen a talpán, aki ma komoly politikai, gazdasági elemzéseket ír a jövőre vonatkozóan úgy, hogy az be is jön.

    VálaszTörlés
  19. Mózes :

    A muzulmán testvériség már elég régóta meg van. Azt is lehet tudni, hogy kik állnak mögötte. ....(az Illumionátusok)

    Más :

    Kraft : Amikor valakik azt próbálják meg sulykolni, hogy nagyon nagy a baj, szinte akkora, hogy mindenki tehetetlen vele kapcsolatban akkor lehet tudni, hogy nem akkora a baj.

    Ezek a "beállítások" csupán arra vannak, hogy elvegyék a kedved a cselekvéstől. Aki azt hiszi, hogy óriási nagy a baj, az képtelen ellene tenni bármit is.

    Ezért nem kell félni. Nincs nagy baj. Bízzunk a JóIstenben. És legyen hitünk.

    HIT nélkül valóban elveszünk. Mert elszalasztjuk a cselekvést és beletörődünk, hogy úgyse tehetünk semmit. De ez nem igaz.

    Mindegy, hogy mit látsz a világból. Amit látsz az nem minden. Bizakodj. Mást úgysem tehetsz :)
    Kesergéssel és önsajnálattal nem jutunk előbbre.
    Ne a "tények"-et nézd, mert nem tudod mik a tények. Csak közleményeket ismersz. adatok amiket közöltek veled...

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  20. "Ne a "tények"-et nézd, mert nem tudod mik a tények. Csak közleményeket ismersz. adatok amiket közöltek veled..."

    Nagyon fontos és magvas gondolat!

    Köszi Bukovinai!

    Gondoljatok a "békák példázata" tanmesére...

    Egy szép napon az erdei állatok versenyt rendeztek saját szórakoztatásukra.
    Építettek egy magas falat és megkérték a békákat másszák meg. Csábító volt a fődíj, finom falatok, így hát sok jelentkező akadt a feladatra. Körbegyűltek az állatok, nyulak, medvék, rókák és farkasok, no meg persze vaddisznók. Felharsant a kürtszó és kezdetét vette a viadal.
    Legalább ötven béka indult neki a meredek falnak.

    - Úgy sem sikerül nekik - mondta egy nyúl és mikor kimondta három béka le is esett a földre.

    - Túl gyengék ehhez! - harsogta a medve és láss csodát: tíz béka megint lepottyant a talajra.

    - A békák nem is tudnak falat mászni - nevetett a vaddisznó, erre vagy húszan zuhantak le a falról!

    Ez így ment egészen addig, míg csupán egyetlen béka haladt a csúcs felé. Ő viszont már majdnem felért.

    - Le fog esni - morogta a farkas de nem így történt. A béka felért a csúcsra! Egyedül az ötvenből, egyedüli békaként teljesítette a távot.
    Pedig olyan kis vézna béka volt. Az állatok körbeállták.

    - Gratulálunk, hogy sikerült épp neked? -kérdezte a róka.
    - Mi a titkod? - kérdezte egy másik béka.
    - Gyakoroltál? - szegezte neki kérdését a farkas.

    Csakhogy a béka csendben maradt. Ekkor döbbentek rá: a győztes béka SÜKET.
    Ő nem hallotta, nem hallhatta a kétkedő, lekicsinylő és pesszimista megjegyzéseket. Csak saját belső hangját hallotta:- Feljebb, feljebb,
    feljebb! - mondogatta magában. Tudta, hogy képes rá és nem vették el önbizalmát.

    Mert lássuk be, nap mint nap találkozunk olyanokkal akik ezt sulykolják belénk. Úgyhogy tanuljunk meg a kellő időben süketté válni! Olyankor csak saját, őszinte belső hangunkra hallgassunk! Akkor többször érünk fel a csúcsra.

    VálaszTörlés
  21. Eleve a "Testvériség" szó nem is tudom "kiknél" olyan felkapott:)


    "Ne a "tények"-et nézd, mert nem tudod mik a tények. Csak közleményeket ismersz. adatok amiket közöltek veled..." -> Ez olyan Julius Andan-os volt:)

    VálaszTörlés
  22. Buko

    Ha ezt a fenti derülátásodat teszem azt, csak a devizehitelesek körében elmesélnéd, minimum agyonvernének, de az is lehet, hogy ez lenne életed utolsó beszéde :-)

    Komolyan azt gondolod Buko, hogy egész nap nyafogok, és nyalogatom a sebeimet, mert globálék jól kibasztak velem?

    Pont olyan hétköznapokat élek meg, mint bárki más ebben az országban, akinek még van munkahelye, annyi különbséggel, hogy nekem az esti "szórakozás" többnyire nem a Barátok közt, hanem a neten olvasgatok.

    Nem akarok kardba dőlni, senkit nem is bíztatok erre, csak leírom, hogy mi a véleményem arról, ami Magyarországon és a nagyvilágban történik, de utána nem megyek ki a konyhába tányérokat törni.

    Senki nem mondta, hogy bárkinek is az életét, minden napját, minden óráját az a sötét jövőkép kell átjárja, amit leírok.

    Vagy azt gondolod én veszem el bárki hitét? Lóf..szt.

    Menj be egy üzletbe vásárolni, menj el tankolni, fizesd be a villany, víz számládat, add fel a törlesztőrészleted, ha van, ha nincs próbálj meg hitelt felvenni, ha nem megy, akkor költözz albérletbe, aztán szép lassan elmegy a hited, és a derűlátásod, főleg ha közlik, hogy kösz, de leépítés miatt lapátra kerültél.

    Buko, nem én veszem el senki hitét, hanem maga a valóság. Én csak leírom amit tapasztalok.

    Mondok neked egy érdekes dolgot a magyar mentalitásról. Az embereim az ISO miatt ki kellett töltsenek egy elégedettségi adatlapot.
    Az egyik azt x-elte be a munkaidőre, ami hétfőtől péntekig 7-15-ig tart, hogy teljesen elégedetlen. Nem tudom, hogy melyik volt, mert név nélküli a felmérés.

    Aztán azt is odaírta valamelyik, arra a kérdésre, hogy meddig maradna ezen a munkahelyen, hogy "tervezi az azonnali felmondást".
    Hmm?
    Én jól tudom mit kell itt dolgozniuk, és hányan várnak a helyükre, így teljesen értetlenül állok a vélemények láttán.
    Még volt benn pár érdekes dolog, de nem untatlak tovább ezzel.

    Ilyenné lett a magyar.

    Kraft

    VálaszTörlés
  23. Velorex mi a tanulság?

    Vagy ki kell szurkálni mindenki dobhártyáját úgy 5 éves korában, vagy a "farkasoknak" és "nyulaknak" kell megváltoztatniuk a véleményüket:

    "gyerünk, sikerülni fog" üzemmódra.

    Boldog békés idők köszöntenének a Földre.

    Kraft

    VálaszTörlés
  24. Ez a "gyerünk, sikerülni fog" kicsit olyan vadkapitalista "Hogyan legyünk sikeresek" könyv mondanivalójához hasonlít, ami nagyjából a "hogyan lépjünk át másokon a saját érdekünkben" mondanivalójával analóg. :)

    Persze fontos a sikerélmény az emberek életében, de valahogy ezt a szót (is) elcsépelték már, pusztán ledegradálták anyagi értelemben vett sikerekre, még akkor is ha mondjuk egy sportteljesítmény ál mögötte.

    Sajnos ez egy ilyen világ most.

    De ne értelmezzük önzőségnek, vagy önfejűségnek a süket békát! Tegyük fel, hogy ő egy amazonasi indián akit hidegen hagynak a fehér ember csodái, és ugyanúgy éli tovább a Istentől rendelt természetes, de boldog családi életét. Ehhez mit szóltok? :) Ez nem számít sikernek?

    TT

    VálaszTörlés
  25. mm :

    Az csak egy példa volt. Sok más helyen is olvastam már erről a Muzulmán testvériségről.
    Páldául a Terrorism and Illuminati című könyvben amiből Drábik is okosodott... Meg más szerzőktől. Vagy mind hazudik, vagy az hazudik aki neked azt mondta, hogy ez egy ártalmatlan és békés szövetkezet.

    Különben : Igaz-e ami oda van írva vagy nem ? Mert ha igaz, akkor nem mindegy, hogy milyen oldalon olvastad ? Aki a Testvériséget alapította elég gyanús figura. Az előélete is az, meg a szülei kapcsolatai, stb. Mi kell még ?

    Kraft : Tévedsz. Nekem is van devizahitelem és a kedvesem is most bukott egy csomó pénzt el.(mert el adta a lakását és aznap nagyon magas volt a frank...) Szóval nem hinném, hogy bárki nekem támadna, ha bíztatnám, hogy legyen hite...(a CLassFM-en a Csiszár műsorát kéne hallgatnod... nem is olyan szar a helyzet, mint hiszed)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  26. Buko, ha a reménytelenség kell, mindig fogsz találni olyanokat, akik ezt megerősítik benned. Mi sem könnyebb, mint bármire ráfogni, hogy "illuminátus", sokan ebből jól meg is élnek, de még többen ettől meg is buggyannak. Sajnos egyre többen élvezettel keresik mindenütt a rosszat és a katasztrófát és valamiféle a végitéletre vágynak, amikor nem éppen egy megváltó Nibirura. Talán már észrevetted, hogy amikor véleményt mondok egy témáról, nem azt ismétlem, amit olvashattam róla, hanem több forrásból szoktam táplálni saját gondolkodásomat. Sajnos az internet gyakran olyan, mint egy nagy papagájkalitka ahol sokan csupán ismétlik, amit hallottak jobbra vagy balra.

    mm

    VálaszTörlés
  27. Dehogy nem TT. Én is tervezgetem, hogy veszek egy lakatlan szigetet és oda vonulok, ha már elegem van a civilizációból. :))

    Egyébként itthon is élnek boldog, kiegyensúlyozott magyar emberek. Sajnos számuk nem túl magas, de van ilyen.

    Szóval a boldogtalanok csesznek el valamit, mert egyébként minden jól megy ebben az országban, igaz Buko? ;-)

    Amúgy kösz a tippet Csiszár műsorával, de inkább kihagyom. Volt már, hogy hallgattam, de nem tehetek róla engem Csiszár alapjáraton is idegesít. Ez az egyéni szoc problémám.

    De neked ajánlom Jáksót is, ő előtte hülyíti a népet 6-tól 8-ig.

    Kraft

    VálaszTörlés
  28. mm:

    A kérdésre azért nem válaszoltál : Igaz-e ami le van írva vagy nem igaz ? Mármint hogy ki volt a fickó tanítója és az apja kivel ápolt közeli barátságot ? Én megneveztem a forrásaimat. Esetleg te is megnevezhetnéd. (hadd kössek má bele :)
    Különben meg te is csak ismételgetsz. Magadtól honnan tudnál olyan dolgokról ami messzi tájakon történik ? :) Valakitől hallottad nem ? Valahol olvastad vagy valahol láttad. Ezen kívül ha nem mész oda magad és nem győződsz meg arról, hogy mi van akkor az is csak egy hallomás. Nem ?

    Őszintén : Melyik a logikusabb : hogy a Testvériség feddhetetlen és oda nem épültek be a csúnya szarkavarók, vagy inkább az, hogy már eleve ők hozták létre... Na ?

    Kraft : A Csiszár műsorába mitsetudó emberek telefonálgatnak be. akik ezekről a dolgokról SEMMIT se tudnak. De azért bizakodnak. Ez nem biztató szerinted ?

    Egyébként nem megy jól semmi ebben az országban. De nem attól fog jól menni, hogy ezt ismételgetjük...

    Jáksót néha meghallgatom. Hogy lássam, hogy milyen mélyre lehet itt ebben az országban süllyedni (szellemileg) :)

    (A múltkor egy betelefonáló azt merészelte mondani, hogy "Játszatok már egy kis Fankadelit is néha, erre a Jáksó azt kérdezte, hogy mi az. :)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  29. "
    Ilyenné lett a magyar."
    Kraft ,nagyon egyetértek, anélkül hogy ezt negatív vagy pozitívként értékelném. De ebben minden benne van, a jelenlegi állapotunk, politikai, gazdasági,morális, mert amilyenekké lettünk olyanok ezek az állapotok. Szeinte már feleslegesnek tartom a cifrá
    zását a dolgoknak, az elemzését, a leleplezését stb. Annyi mocsokra lett már fényderítve, hogy ez alapján már három rendszerváltást és tíz zorbánakasztás is jogos lenne, de ilyenné lett a magyar.
    Ami ténylegesen hiánycikk a "piacon" az az, hogy mit is kell mindenkinek felvállalni a ki képes rá. Nyíltan, nem rejtőzködve, nem pusmogva. Árpi.

    VálaszTörlés
  30. Buko, várd ki a végét és ne itélkezz olyan emberek felett, akikről semmit sem tudsz, főleg nem olyanok véleményei alapján, akik nibirus könyveket árulnak a palimadaraknak. Természetesen nem fogom most összeszedni a kedvedért azokat a nem kevés adatokat, amik alapján kialakult a véleményem a témáról az utóbbi években. Egyébként buko, ha úgy gondolod, hogy van egy megfontolt személyes véleményed a témáról, bármikor írhatsz bejegyzést róla ezen az oldalon.

    mm

    VálaszTörlés
  31. Buko

    Még valami eszembe jutott, így átgondolva egy-két dolgot, mégpedig az, hogy magaddal kerültél a legnagyobb ellentmondásba.

    Állításod szerint nincs akkora baj, mint mondják, és nem is olyan szar a helyzet.

    Akkor had kérdezzelek meg, hogy kerültél Posta oldalára? Hogy kerültél arra a számos blogra, ahol látom a kommmentjeidet, és nagyjából mind egy témával foglalkozik? Ideértve a youtube-ot is.
    Miért terjesztel ébresztő videokat, ha szerinted nincs olyan nagy baj?
    Miből kellene akkor felébredni?

    Egyébként meg igaza van Mózesnek. Bárki írhat erre az oldalra, ha te másképp látod az ország helyzetét, vagy Egyiptomét, vagy a világét, akkor nosza foglald össze nekünk egy írás keretében!

    Hátha meggyőzöl, és elhiszem neked, hogy tényleg nincs akkora baj. Ki tudja...

    Kraft

    VálaszTörlés
  32. Kraft : Posta Imre oldalára "véletlenül" kerültem. Valamit kerestem a neten és bejött az oldala és elkezdtem ott nézelődni meg meghallgattam egy-két előadását is. Ez még a Whitefalcon előtti időkben volt. Előtte nem tudtam erről az egészről semmit. Bár egyszer még vagy 10 éve egy bennfentes ismerősöm jópár pohár bor elfogyasztása után mesélt nekem arról, hogy a világ a Rotschildok kezében van - de persze nem hittem el :)

    Azóta képezem magam a témában. Az agyam olyan, mint egy szivacs. Beszívja az információt. Olyan vagyok mint spongyabob :-)

    Meg tudnálak egyébként győzni (bármiről vagy épp az ellenkezőjéről is :) mert most épp ezt tanulmányozom, hogy hogyan lehet az embereket befolyásolni. De még kezdő vagyok ebben a témában. De tanulok szorgalmasan. Úgyhogy ne aggódj. Ha haladó szintre jutok elkezdek majd győzködni embereket.(persze már most is terelgetek :)

    Tulajdonképpen olyan leszek mint a jó mosópor ügynök. csak én nem mosóport fogok árulni, hanem embereknek fogom eladni azokat a gondolatokat amiket helyesnek tartok. :-)

    Mert valójában erről van szó : Az embereket lepusztították az elmúlt évtizedek. Éppen ezért nekem fel kell bennük ébreszteni a hazaszeretetet, a népünk szeretetét, a tudás vágyat és az értékek megbecsülését.
    Nagyon beteggé lett a világ és nekem gyógyítanom kell a betegeket. ehhez kaptam a teremtőtől eszet, hitet bátorságot és erőt. Nem hagyhatom hát parlagon heverni a képességeimet...

    bukovinai.

    VálaszTörlés