2011. február 4., péntek

A materiális világkorszak lezárása

Mindenki érzi, hogy baj van…



Az emberek döntő többsége a bajok forrását képtelen meghatározni, ezért az ismeretlentől való félelem és a bizonytalanság számukra még tovább fokozza a kilátástalanság érzését.




A minden alapot nélkülöző hatalmi ígérgetéseknek már csak nagyon kevesen hisznek, ezért a többség egy része apátiába zuhanva várja a jövőt, vagy valamilyen egyéni túlélési tervet igyekszik kidolgozni.
A másik része közösségi válaszokat keres. De mert ők sem látják a bajok valódi okait, minden jó szándékuk ellenére zsákutcába sodródnak.

Ez ideológiai és jövőstratégiai zavarokat okoz, számtalan kis csoportosulás fogalmaz meg hamis, vagy utópisztikus jövőképet, alkot működésképtelen ideológiát, melyek egymás ellen hatva cselekvésképtelenné teszi ezeket a különben jóindulatú csoportosulásokat.

A polgári társadalmi rend végóráit éli. Haldoklik, és ez a folyamat visszafordíthatatlan. A dekadencia a haldoklás biztos jele. A dekadencia következménye a degenerálódás, mely már teljesen átitatta a nyugati társadalmakat.
Hullafoltok, melyek még a teljes pusztulás előtt megjelentek. A degenerálódás jelenségeit egy egészséges társadalom a rendelkezésére álló eszközökkel igyekszik megszüntetni. Ilyen mértékű jelentkezése csak egy beteg társadalomban lehetséges. Ez történelmi tapasztalat.

A történelmi Róma és a feudális társadalmi rend végóráira ugyancsak a dekadencia volt a jellemző. Egy szűk arisztokrácia erkölcsi fertőben fetrengve már nem tudott válaszokat megfogalmazni a sors kihívásaira, ezért pusztulnia kellett.


Az újkori burzsoázia – a vagyonos városi polgárság - a hatalomátvétel idején magasabb erkölcsiséggel, vagyonnal és tömegbefolyással rendelkezett, mint a haldokló arisztokrácia.

A plutokrácia (jelentése: a gazdagok uralma; ugyanis a „demokrácia” puszta illúzió…), mint a polgári társadalom irányító rétege, szintén képtelen a mai kihívásokra megfelelő válaszokat megfogalmazni.



Ezért a hatalom oszlopainak tekinthető négy tényező közül már eggyel sem rendelkezik. Bekövetkezett ugyanaz az állapot, mely annak idején a feudális rend bukását okozta. A hatalom tartóoszlopai az erkölcsi fölény, a gazdasági erő, a katonai erő és a tömegtámogatás.

Az európai polgári társadalmi rend erkölcsileg kivégezte saját magát. Mára az erkölcsiségnek még a nyomai is eltűntek.
A gyarmatosításból, a bankok kamatszedéséből, a technológiai fölényből és az erkölcstelen világkereskedelemből felhalmozott óriási tőkét a nyugati társadalom felélte, és a gazdasági súlypont távol-keleti eltolódása következtében soha többé nem tudja még a gazdaság minimális egyensúlyi állapotát sem megteremteni.

A gazdasági csőd, annak ellenére, hogy a nyugat „világkrízisről” beszél, kizárólag a nyugati polgári gazdasági rend, a kapitalizmus csődjeként értékelhető.

Katonai erőről már nem lehet beszélni. A vesztes koreai és vietnami háborúk után nevetséges vergődést produkálnak Irakban és Afganisztánban. A nyugatellenes erők által tudatosan elnyújtott felőrlő háborúk végleg lejáratják a technológiai fölénnyel rendelkező, de harcképtelen katonai rendszert.

A tömegtámogatás – részben a felsorolt okok, részben a kelet gyors fejlődése miatt – egyenlő a nullával.

Politikai haldoklás is nyilvánvaló és bizonyítható.

A polgári társadalmi rend alapegysége a polgár, társadalmi egysége a párt, ideológiája a liberalizmus, gazdaságilag a kapitalizmus elvei az irányadóak. Ezeknek az alapelemeknek egyike sem felel meg a mai kor elvárásainak, ezért nyilvánvaló, hogy a nevezett elemek által létrehozott politikai képlet – a demokrácia - kerékkötőjévé vált minden ésszerű átalakulásnak.

A polgári rendszerek kialakulásának idején a Föld lakossága egymilliárd ember volt, és Európa vezető szerepét nem lehetett megkérdőjelezni. Az emberiség közös tulajdonát képező Föld javait akkor még a legigazságtalanabb módon is el lehetett osztani, mert a katonai és a gazdasági erő képes volt érvényesíteni ezt az akaratot. Rablógazdálkodás folyt minden szinten, és mindez egy szűk – plutokrata – réteg érdekében. A belső rend fenntartása megkövetelte a rablott javak egy részének szétosztását, nyilván a társadalmi hierarchia függvényében. Ezt a hierarchiát demokráciának nevezték.

A gazdasági, politikai és katonai súlypont Ázsiába történő átrendeződése, a Föld lakosságának közel hétmilliárdra emelkedése, Nyugat önellátó képességének megszűnte és sok más tényező miatt a kapitalista demokráciák működésképtelenné váltak.


A hagyományos – kizsákmányoló – elvet gyengeségük miatt fel kellett adni, és nincs helyette semmi új. A dekadenciából adódó munka és harcképtelenség rohamosan súlyosbítja a helyzetet.


Az a hatalmi arrogancia, mely a nyugatot évszázadok óta jellemzi, kizárja az emberiség közös problémamegoldásának minden lehetőségét.



A demokráciák gondjainak növekedésére, ezen belül a világgazdasági válságra a hatalom képviselői magyarázatot nem adnak. Nem volt háború, katasztrófa, járvány, nincs hivatkozási alap. Azt, hogy egy idejétmúlt, minden ízében romlott, javíthatatlan rendszert erőszakkal tartanak életben, nem fogják elismerni.

Sorsukat azonban nem kerülhetik el, mert ez a rosszhoz való görcsös ragaszkodásuk okozza pusztulásukat.

Hazánk a perifériára szorult csatlós elszomorító képét mutatja. Az elmúlt húsz év bűnei megbénítják a társadalmat, az önzésre és a harácsolásra épített demokrácia már működésképtelen. A rend felbomlóban, nincs társadalmi párbeszéd, a gazdaság romokban, az értékteremtő munkának nincs becsülete.

A társadalom még nem értette meg, hogy magával az erkölcstelen polgári társadalomképlettel van a baj, de ennek ellenére nincs becsülete a polgári életvitelnek, és a pártok közutálat tárgyai.

Az európai vallások eljátszották történelmi szerepüket, mely teljes önfeladással és a polgári rendbe történő betagozódással végződött. Nem az alapelveik, hanem pontosan annak ellentétjei szerint működnek.

Ebben a folyamatban Magyarországot tekinthetjük az atlantista beteg lázmérőjének is, a társadalom elveszítette anyagi bázisát, erkölcsi normáit, a politika pedig a hazugság örvényébe forog, egyre nagyobb sebességgel.

A különböző egyesületek, jogvédők és társaik feladata a társadalom megosztása, értelmetlen viták kiprovokálása az általános kifárasztás terveinek megfelelően.

Mindez nem a túlélési stratégia része, hanem csak a haldoklás idejének kitolását szolgálja. A polgári társadalom egyetlen ágazata sem mentes a súlyos, javíthatatlan gondoktól. Ezek felsorolása nem lényeges, egyetlen alaptételt kell elfogadnunk: semmi sem javítható! A haldoklás egy bizonyos stádiumában a haldokló már menthetetlen. Hiába pirosítják képét a hazugság rúzsával, hiába hamisítják a kórlapját hamis adatokkal, a halál már a markában tartja.

Fokozatos leépüléssel, a nagyobb, majd a kisebb közösségek felbomlásával, az anarchia terjedésével, a maradék szociális háló szétszakadásával kell számolnia mindenkinek. Nyilván ez a folyamat sem tart sokáig, és így is válaszút elé kerülnek úgy a magyar, mint az európai emberek.
A liberális világnézet az európai emberek betegsége és ezért az abból fakadó kapitalizmus csődje is elsősorban őket érinti. Pontosítva, amit most tapasztalunk az a kapitalizmus csődje, mely lényegében az uralkodó hegemónia végét jelenti. Továbbá a globalizmus, és az Atlanti Szövetség világméretű vereségét.


Forrás: http://www777.blogter.hu/381050/a_materialis_vilagkorszak_lezarasa

26 megjegyzés:

  1. Nos, így van ahog tetszik írni. Ez mind hihető, reális kép. No de hol marad a happyend? Hol a népmesei legkisebb fiú nyereménye? Így, ebben a formában ez a cikk csak a negatív hullámokat gerjeszti tovább, de nem ad lehetséges megoldást, nem beszél reményről, nem mutatja meg az olvasónak, hogy a materialista világkorszak véget ért, IGEN, de ezzel kész, vége, finitó? DEHOGY! Jjön helyette egy másik! Erről szól az élet, sosem áll meg, sosincs vége, és örökké változik, mert Isten is maga a változás. Általunk teremtődik újjá a világ.

    Így kellett volna befejezni a cikket:

    Igen, egy korszak véget ért, de szerencsére ezzel nincs vége, csak jön egy új, reményeink szerint egy jobb, mert csak jobb lehet ennél ami van. Ez az új sem annyira új, hanem egy régi, azaz egy mindig is meglévő szellemiség kezd újra teret hódítani az anyagi világban, és így lesz teljes a dualista világkép.
    Egyszer volt egy spirituális világ.
    Aztán jött egy materialista világ.

    Most jön a kettő ötvözete.

    TT

    VálaszTörlés
  2. Baj van? Ugyanmááá, ellenkezőleg! szép az élet és nem csak a zelitekneeek... ismerek például olyan prolit is, aki százharminc darab tízezrest vág zsebre havonta csak azért, hogy néha oda böfögjön egy "szebb jövőt!" a palimadaraknak :)

    http://www.koziranytu.hu/hirek/a_parlamenti_kepviselok_majusi_fizetese,_top_lista_es_statisztika/205

    mm

    VálaszTörlés
  3. Kifelejtetted az "ááááámen"-t, TT :)

    VálaszTörlés
  4. TT

    Nem biztos, hogy a történet happy end-el végződik, ezt csak mi szeretnénk hinni.

    A kapitalista demokráciáknak egyelőre semmilyen alternatívája nincs, még csak nem is körvonalazódik. Kína helyzete egyedi, a jó elemeket lehet importálni, de őszintén, a kb. 400 millió európai közül ki szeretne olyan világban élni, mint amilyen Kínában van?

    Ahogy az írásba is van, ez elromlott végérvényesen, ami nálunk van, ehhez viszont kapcsolódik a Lugánói tanulmány, vagyis a módszer, amivel bármi áron fenn lehet tartani a kapitalizmust.
    Jelenleg ez a fázis van. Bár egyre többen temetik a kapitalizmust, szerintem még jó ideig fennmarad ez a rendszer.

    Kraft

    VálaszTörlés
  5. Mózi ez a link odavág :D

    Vona többet keres, mint Orbán? Tényleg sokba van nekünk ez a sok "szebb jövő" :))

    Mantis gyere magyarázd el nekünk hogy lehetséges ez?

    Kraft

    VálaszTörlés
  6. Annyira megtetszett ez a lista, hogy megnéztem Zakó Lacika jobbikos karrierista mi a lószart csinál havi másfél milláért. Hát ezt:

    http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_kepv?p_ckl=39&p_azon=z001&p_tipus=null&p_fotipus=null&p_onallo=I&p_targymod=null&p_nonfotip=null&p_nontipus=null

    Költséghatékony munka, meg kell mondani.
    De mint látom a Fidesz kormány idején bent ücsörgött a Magyar Nemzeti Bank kereskedelmi banki tevékenységével kapcsolatos tényfeltáró albizottságában.

    Így már érthető a másfél milla. Mert megérdemli... hehe :D

    VálaszTörlés
  7. Hát nem szép a zélet, Kraft? igaz, a magyar jóbb-ágy havi átlagbére alig éri el az európai átlagbér 20 százalékát (miközben a fogyasztói árak már rég csatlakoztak az uniós színtre), de legalább imádott politikus sztárjaink nem éheznek.. azaki ettől még merészel búslakodni csak egy perverz negatív kedvrontó.. szebb jövőt? áááá ugyan minek? ennél szebbet már bűn még képzelni is hehe..

    mm

    VálaszTörlés
  8. Mózi sajnos nem csak elértük az EU-s fogyasztói árakat, de némely alapvető élelmiszer esetén übereljük is azokat.

    Sógorom német honban dolgozik, kéthetente haza tud jönni. Onnan hordja pl. az étolajat, mert többek közt már az is olcsóbb, mint nálunk.

    Ez a szebb jövő....

    VálaszTörlés
  9. Kraft, a magyar parlamentben értünk keményen dolgozó drága -ez a helyes kifejezés- képviselőink fizetése ráadásul még semmi ahhoz képest, amit egy európai parlamentben izzadozó képviselő kap: havi 7,000 ájró kiegészítve 17,000 ájróval ami személyes asszistens, állandó titkár, takarítónő, esetleg luxus kurva... bocs "alkalmi titkár vagy titkárnő"-re költhető, vagyis havi 24,000 ájró (több, mint 6 millió forint) és ehhez még jön egyéb ilyen-olyan juttatás meg természetesen az utazási költségek (bázis: repülő, első osztály) teljes visszatérítése. Mindezért, csak úgy mint a kis rongyos magyar parlamentünkben (minden relatív, ugyebár) még csak nem is kötelező megjelenni a "munkahelyen".

    mm

    VálaszTörlés
  10. Kicsit utánanéztem, hogy ezért az évi több, mint 70 millió forintért (fejenként) mivel szolgálták a magyar embert az űberpatriota jobbikos európai képviselőink 2010-ben. Van erről egy jó kis összefoglalás, érdemes elolvasni: http://hvg.hu/vilag/20101117_jobbik_europai_parlament

    Persze a narancs és a szegfű brüsszelli képviselők sem szakadtak meg a munkától, de tőlük ezt ugye nem is vártuk, ezért nem is csalódtunk bennük.

    Hajrá hajrá és persze szebb jövőt, képviselő eftársak, de azért néha lazítsanak is egy icipicit hehe..

    mm

    VálaszTörlés
  11. Hoppá Mantis valami hiba csúszott a rendszerbe, eltűnt véletlen a hozzászólásod :)

    Valami olyanról böfögtél, hogy ha majd a te döntéseden múlik az ország sorsa, akkor te is megérdemled a milliókat.

    Mi is múlik a Jobbikon Mantis? A devizahitelesek megmentése? Az alkotmányozás? A törvényhozás? A médiatörvény? Vagy mi?

    Primitív vagy Mantis, csak meg kell nézni a weboldalad. Egyek vagytok.

    VálaszTörlés
  12. Ugyanmár Mózi, ne mondd már, hogy pont egy hvg-s cikk, azon belül is egy politikai elemző (!) cég, azon belül is pont egy Boros (!) véleménye legyen bármire is mérvadó! Ezt Te sem gondolhatod komolyan...
    Nem beszélve arról, hogy mindannyian tudtuk, hogy a Jobbik EU képviselő választásának valódi tétje a hazai megmérettetés volt, és az akkori eredmények kellettek az itthoni bejutáshoz. Mindenki tisztába volt vele, hogy a falnak fognak beszélni ha kijutnak az EP-be. Ugyan mi értelme lenne bármilyen intítványt is benyújtani abba a szervezetbe, melynek munkáját és lépéseit nem a benne ülők, hanem a tőlük tök független EB határozza meg? Ha jól emlékszem még pont Te világosítottál fel, hogy a valódi törvényhozók a multicégek lobbija által fizetett E-Bizottság, akik a lényeges kérdésekben döntenek. Az az igazi globalista mafia-fészek, a néhány száz képviselő csak papírból van ott, de semmi esélyük bármin is változtatni. Tudtuk ezt, színjáték az egész, mint ahogy színjáték a magyar parlament "munkája" is. Ráadásul fizetést is kapnak ezért, na és? Nem értem miért kell ezen meglepődni. Ilyen korban élünk.

    Ez van. Nem kell ezt a rendszert kedvelni, de jelenleg ez van. Egyetlen előnye lehet talán csak annak, hogy kint van néhány magyarabb ember, az az, hogy kapcsolatokat tudnak építeni.
    A magyar országgyűlésben lévő honsrácok, és honleányok meg a gondolataikkal segíthetik a folyamatok jobbá fordulását. Tudom nincs ennek még sok kézzelfogható jele, de szerintem minden kis apró lépés számít ebben a folyamatban. Hadd mondjak egy példát: kiépítették a kormánybiztosi hálózatot országszerte, ami látszólag a fidesz hatalmát növeli miközben az önkormányzatok befolyását csökkenti. Na de kérdem én, a mostani önkormányzatok általában érnek bármit is? Nem pont ezekben a vízfejekben történik a legtöbb korrupció? Ez a kormányhivatali rendszer később megalapozhatja a korábban már jól bevált járási és vármegye rendszert, az ispánokkal. Lehet ezen röhögni, de abban azért volt logika, és eredményes is volt. Ez a jelenlegi önkormányzati rendszer csak egy nagy büdös pénznyelő, egy hibás teljesítmény, ennél minden más jobb.

    Szóval csak azt akarom kinyögni, hogy sok esetben talán nem vesszük észre, hogy a folyamatok akár még jó irányba is elindulhatnak. Nem ártana nekünk is akarni egy kicsit, hátha besegítünk némi optimizmussal! Ha mégsem sikerül, akkor még mindig ott van a törülközö bedobásának lehetősége, no és a biztos pálinkafőzés joga! :)
    Az a hír járja, hogy az új világrendben csak engedelmes melósokat akarnak látni eliték. De talán legyőzhetik azt az intelligenciát, amelyben az ő tudatuk is csak egy rész...?

    TT

    VálaszTörlés
  13. TT, tőlem a jobbikos (fa)képviselők Brüsszelben akár kaviárral is tömhetik magukat minden nap és a budapesti parlamenti kolegáik szintén. Csak nem az adófizetők pénzéből vagy pedig, ha nem is képesek befolyásolni a hatalmi döntéseket, legalább legyenek következetesek és adják át fizetésük javarészét azoknak a magyaroknak, akik (például) képtelenek kifizetni a beteg gyermekük életmentő műtétét vagy akik családostul már az utcán élnek az uzsora kamatok miatt. Hogy ez csak egy csepp lenne a tengerben? Hát persze, de legalább igazságosságot gyakorolhatnának a maguk kis szintjén (mert az igazségot sem árt gyakorolni, nem elég csak fröcsögni róla) a helyett, hogy a többi politikus parazitákkal együtt egy nótát fújjanak. Amúgy a HVG cikk csupán az EP statisztikai adatokat tálalja, vagyis azt, hogy egy egész évben csupán néhány munkanapi időt szántak a munkára egy igazi vagyon cserében, ami ugye nem éppen illik olyanokhoz, akiknek folyton tele van a szájuk a tisztességgel, a hazafisággal meg ilyesmi. Ismerek egy francia EP képviselő asszonyt, aki csak egy szakmunkás fizetést tart meg az EP képviselő béréből, a többit különböző karitatív szervezeteknek adományozza, pedig nincs is saját vagyona. Amúgy olyan, mint te TT, aki egész nap ráér internetezni (és van is miből) könnyen beszélhet "optimizmusról" azokkal szemben, akik Magyarországon már is a pokolban élnek a reménytelen munkanélküliség és a mindennapi mély nyomor árnyékában. Az optimizmus túladagolását bizonyos esetekben úgy is szokták hívni, hogy cinizmus, TT.

    mm

    VálaszTörlés
  14. Nem jut mindenkinek egyforma sors, Mózes. De boldog az aki még életében megtalálja az életcélját.

    TT

    VálaszTörlés
  15. TT

    Anno Posta oldalán, mikor még ott blogoltunk, nekem sem tetszett, hogy Imre nekiment a Jobbiknak. Még egy évvel ezelőtt komolyan gondoltam én is, hogy a Jobbik segíthet elhozni számunkra egy szebb jövőt.

    És akkor itt álljunk meg egy pillanatra: "szebb jövőt" hangzik a Jobbikos köszöntés.

    Tudjátok mit? Tele a tököm a szebb jövővel. Kádár óta mást sem lehet hallani Magyarországon mint a "szebb jövőről".
    Ezt a fajta köszöntést a Jobbiknak nagy hiba volt elővenni.

    A magyaroknak végre szebb JELEN kéne, és nem egy valamikori szép, a távoli meg nem fogható jövő.
    A Jobbikban, csak úgy, mint a Fideszben rengeteg ember csalódott.
    A pártok iránti apátia rohamosan növekszik, persze mindig lehet egy friss dinamikus pártot "piacra" dobni, de ennél már többre lesz szükség.

    Európában Izland szolgál erre jó példával, hogy a jelenben is lehet cselekedni, de ők is meg kellett, hogy égessék magukat előbb, csak aztán tértek észhez.
    Persze Magyarország helyzete egész más, de itt sem lenne lehetetlen szembemenni a "nagyurakkal".

    Magyarországot jelenleg a félelem bénítja, minden szinten. Ez az ország szinte minden energiáját felemészti, és amíg így marad, addig nem is várhatunk javulást.

    Lehet itt várni pólusváltást, meg Nibiru bolygót, meg tudom is én mit, semmi nem fog történni, amíg félelemben élünk.
    A magyar ember pedig jelenleg még retteg. Ezer és egy dologtól.

    El kell jutnunk a "már minden mindegy" állapotig, amit Mózes nagyvonalakban felvázolt előttem, hogy mi is a kezünkbe vegyük az irányítást.
    Fogalmam sincs, hogy ez mikor fog bekövetkezni, de ha tovább véreztetik ezt a népet, akkor előbb utóbb ennek törvényszerűen be kell következnie.

    VálaszTörlés
  16. Egyetértek, Kraft. Igaz, nem tehetünk jelenleg túl sokat gyakorlatban, mert ugye egy dolog biztos, nem az erőszak fog bármit megoldani. Viszont annyit tehetünk és szerintem kutyakötelességünk is tenni, hogy ne a mondókájuk (vagy esetleg az csini kis szoláriumozott pofikájuk) alapján támogassuk a politikusokat, hanem aszerint, ahogy valóban cselekszenek vagy sem. Cselekedni mindig lehet, ha már a parlamentbe juttattuk a politikust, mert úgysem azt várjuk tőle, hogy levágja a "gonoszkák" fejét, hanem azt, hogy minél hangosabban rámutasson a hazugságokra és az igazságtalanságokra, magyarán ne ál-problémákról fröcsögjön, ne ilyen vagy olyan homályos kompromisszumokat kössön a hatalommal, ne zárkózzon el a pornéptől, hanem úgy viselkedjen, mintha élne, mintha tényleg azokat képviselné, akik a bársonyszékbe juttatták, akkor is ha netán ez némi hátrányt jelent a "politikai karier" szempontjából.

    mm

    VálaszTörlés
  17. Kraft :

    "Nem biztos, hogy a történet happy end-el végződik, ezt csak mi szeretnénk hinni."

    Nincs kanál.... NINCS KANÁL! :D :D :D

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  18. Kraft :

    Eszembe jutott valami : az egyik barátom mesélte, hogy az "egy óra múlva itt vagyok" című filmet nézte és abban lehetett látni ilyen plakátokat, hogy "Szebb jövőt!"

    Amikor mesélte ezt akkor hangosan felröhögtem. :D

    De most, hogy felvetetted és kicsivel "képzettebb" vagyok a manipulációban eltűnődtem rajta.Mert a szavaknak mágikus erejük van...

    Hisz a jövő nem is létezik (ahogy a múlt sem) az egyik álom a másik meg emlék. Ami "létezik" az csak a jelen.

    Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy : "Szebb Múltat!" :-)

    Élj a mában - tartja a mondás.

    Tehát teljesen igazad van :

    SZEBB JELENT!

    Gondoljunk már bele, hogy mit jelent az, amikor két jobbikos köszönti egymást a "Szebb Jövőt!"-tel.... Azt jelenti, hogy hipnotizálják magukat egy szebb jövőre... de nem a szép jelenre...
    Dereng valami ?

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  19. ÉLHETŐ JELENT!!!!! Uraim!!!!BIZTONSÁGOS JELENT!!!
    Nemzet BIZTONSÁGOS JELENT !!!!


    GA

    VálaszTörlés
  20. Nekem tetszik a "szebb jövőt!", de csak akkor, ha tisztában maradunk jelentésével. Krisztus azt mondta, hogy "...és íme, vannak utolsók, akik elsők lesznek, és vannak elsők, akik utolsók lesznek...", de feltehetően (remélem) nem arra utalt, hogy mindegy, ha ebben az életben nincs igazság, mert majd a mennyországban, ottaztánmajd hohóóó... Évszázadokig (és szerintem ma is) a korrupt pápaság így értelmezte az igét, nyugtatózva a leigázottakat a leigázók tevékenységével szemben, miközben szerintem sokkal inkább arra utalt Krisztus, hogy az örök lelket könnyen elpusztíthatja a matéria imádata és a gőgösség. A "szebb jövőt" sem úgy kell sztem értelmezni, hogy "nyugi, most ez a rendszer van, de türelem, majd egyszer minden szép és jó lesz", hanem úgy, hogy "szebb jövőt akarunk, igen? akkor tegyünk is érte, mert a galamb általában nem sül meg csak úgy magától". Talán nem ártana néha egy kis szövegmagyarázattal felfrissíteni a jobbikos politikusok agyát még mielőtt a "szebb jövőt!" az "előre elvtársak!" sorsára jutna... vagyis a jövő a jelenben kezdődik és csak akkor, ha teszünk érte.

    mm

    VálaszTörlés
  21. Mantis, hozod a formádat nagyszerű, építő, önálló gondolatokkal teli, mindenki szánára értékes infokkal szolgáló hozászólásoddal.

    Kraft

    " A magyar ember jelenleg még retteg."
    Már mondtam, a félelem gerjesztése a legfőbb fegyverük az öntudatra ébredés megakadályozásásra. Alajas módszerekkel elérték hogy az emberek 99,9%-a FÉL valamitől, és nem tudják elhinni, hogy ha valaki megtalálja a számára kijelölt utat, és tudatát tisztán tartva, módszereiket felismerve, ezáltal hatástalanítva, igyekszik azon járni, A FÉLELEM ELTŰNIK. Tudatunk valószínűleg sokkal többre képes, mint amit tudhatunk róla, ezért javaslom figyeljünk oda jobban (leírt) gondolatainkra szavainkra, mert egyre inkább úgy néz ki, saját környezetünket, világunkat, ezekkel TEREMTJÜK MEG. Ezek nem közvetlen hatások, fizikailag nem lehet magyarázni, de eddigi saját tapasztalatom alapján, MŰKÖDIK. Talán ez alapján lenne érdemes a továbbiakat végiggondolni, szerintem. Remélem tudtam segíteni.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  22. Persze hogy segítettél szulthan, köszönjük!:D:D:D:D
    Amúgy ezt már TT és Buko is elsütötte, de azért te is okos vagy.
    Mégegyszer kösz...:D:D:D:D

    Ui.: Néha azért még hozzászólok ha nem baj, de mindíg csak baromságot...előre is bocccs...XDXDXD

    VálaszTörlés
  23. Szivesen Mantis, de talán még jobb lesz, ha a köszönet helyett a cinizmusod a megértés felé hajlik. Még sokat kell tanulnom, hogy igazán okos legyek.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  24. Mantis, rövidesen olyan 300ft lesz a kenyér a fővárosban, hála a nem létező inflációnak. Ha ezt megszorozzuk 10 millióval... = 3 milliárd ft. Ugye nem gondolod komolyan, hogy a Jobbik eddigi teljesítménye megér ennyit évente? Remélem, hogy ez a multimilliárdos kenyér ezentúl erőt fog adni a Jobbiknak az igazi munkához és nem csupán hájas segget a bársonyszék koptatásához.

    mm

    VálaszTörlés
  25. Jól van Mantis, akkor ezt kitárgyaltuk. Megyek kicsit gazolok.

    VálaszTörlés