2011. január 29., szombat

Orbán Viktor vs Daniel Cohn-Bendit

Kommentár nélkül..





... és Orbán jól megmondja a tutit



82 megjegyzés:

  1. Ez a Cohn és Vitya tulajdonképpen miről vitatkoznak? Sajtószabadságról? Ilyen sosem volt Magyarországon, akkor most mi ez a nagy felháborodás? Sok hűhó semmiért.

    Nem kéne leragadni a médiatörvénynél, ennél sokkal súlyosabb gondok is vannak Magyarországon, és természetesen az EU-ban is.

    VálaszTörlés
  2. Én csak azt látom, hogy ezeknek sikerült a győzikesót alulmúlni, remélem hatásuk is annyi a világ értelmesebb részére.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  3. Cohn-Bendit már a szájkosártörvény előtt sem csípte Orbánt. Ennek az az oka, hogy Cohn-B. az EU-ba épült cionista lobby egyik fő eleme miközben Orbán teljes egészében az EU embere. Egy ideje már nagyon vacak a kapcsolat a cionisták és az EU között, mert az EU erősen támogatja a palesztin állam létrehozását, ami természetesen veszélyezteti a cionisták "nagy Izrael" álmát. Az EU pedig azért támadja a cionista Izraelt a palesztin projekten keresztül, mert közép távon szeretne terjeszkedni Közel-Kelet irányába is, de ennek útjában áll a cionista állam és persze az imperialista Amerika is.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  4. Szrog

    a saját anyján kívül csípi egyáltalán valaki Orbánt? (leszámítva a birka szavazókat)

    VálaszTörlés
  5. Bocs Velorex, de ezt a videót hozzá kellett fűznöm. Így teljes a "Győzike só".

    VálaszTörlés
  6. Én egyszer kezet fogtam Orbánnal évekkel ezelőtt és akkor nem volt rossz benyomásom róla, de akkor még "csak" egy magyar politikus volt. Most azonban úgy látom, hogy önmagának is hazudik azért, mert az út amin jár egy fényes nemzetközi politikai kariert biztosít számára és, hogy közben ne legyen lelkiismeret furdalása (mert nem rossz ember), elhiteti magával (hazudik önmagának), hogy Magyarország érdekét szolgálja. Szerintem, egyre nehezebb lesz ezt elhitetni önmagával (mert nem buta ember), annál deszpotikusabb és boldogtalanabb lesz és annál rosszabb lesz az átlag magyar ember sorsa is. Magyar tragédia újratöltve.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  7. szrog

    Eccer asszem mézesmózes jött valami hasonló psziho agyrémmel... Azon a szinten ahol orbán mozog már nem nagyon lehet jáccani a hülyét, véleményem szerint. Orbán aki a vérre menő olajszőkítő bótban is benne volt nem hinném hogy túl sokat moralizál a nemzet sorsa felett, ha mégis max annyiban hogy "úgy sincs más választásunk"(pedig van). Orbán nem nemzetet szolgál hanem egy "érdek kört", és ennek a körnek és a nemzetnek az érdekei nagyon nagyon messze vannak egymástól. Csak remélni tudom hogy előbb utóbb sokan felismerik hogy a Jobbikon kívűl nincs más eszköze a nemzetnek amivel az érdekeinket érvényesíthetnénk... De aki arra apellál hogy Orbánban egyszercsak megszólal a lelkiismeret az várhat örökre...

    VálaszTörlés
  8. Mantis

    Just for You :)

    http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2011/01/januar-30-jobbiknak-megfelel-cion.html

    Kraft

    VálaszTörlés
  9. Kraft

    Ez meg mi a bánat volt? Egyesek meg vannak veszve...

    VálaszTörlés
  10. Nem, Mantis!

    Egyeseknek megjött a jobbik eszük, és átlátnak azon, amin te még nem tudsz. Nem baj Mantis, csak fáziskésésben vagy, mint sok ember itt Magyarországon. Nincs ezzel semmi baj, majd rájössz.
    Tudom, most leugatod a fejem, "csak a Jobbik.." bla-bla, de én itt be is fejeztem.

    A legjobbakat.

    Kraft

    VálaszTörlés
  11. Kraft

    Ha te ebből a kis montázsból ilyen messzemenő következtetést vontál le akkor egésségedre... Szerintem meg ebbeb a beszédében is a legégetőbb problémákat hozta fel, megoldást kínálva rájuk, felelősséggel nyilatkozva. Én továbbra is érzem az erőt és a kitartást a Jobbikosokban...amíg ők kitartanak én is. Értem én az aggályokat csak jobb megoldást nem hallottam senkitől csak rosszindulatú személyes kritikákat. Ez semmi, lófasz...

    VálaszTörlés
  12. Mantis. Vannak olyan politikusok, akik nem igénylik, hogy a nagy közönség szeresse őket, hanem csak a hatalom és a vagyon érdekli őket. Ezek a leg szánalmasabbak. Vannak olyanok, is, akik ha bár bedőlnek a hatalomvágynak, mégis azt szeretik leginkább, ha szeretik őket és ennek érdekében minden kutyakomédiára hajlamosak. Vannak olyanok is, akik olyan erős egoval rendelkeznek, hogy mindenáron történelmi figurák akarnak lenni már az életük során. Általában, azok, akik a történelmi dicsőségre vágynak, azt is szeretik, ha a tömegek szeretik -sőt, imádják- őket. Szerintem Orbán nem olyan együgyü figura, mint ahogy képzeled, de sajnos nem is egy önzetlen hazafi. Eleinte azt gondoltam, hogy Vona talán az önzetlen hazafi magyar politikus és még most is valahogy el tudom ezt hinni, de közben mégsem bízok már benne, mert szerintem őt most már valakik orron fogva vezetnek. Ezentúl, Vona nem egy harcos tipus, hanem egy intellektuális tipus és attól tartok, hogy Jörg Haider sorsa túl nagy benyomást gyakorolt rajta... egyébként nem látok ma egyetlen egy harcos magyar politikust, gyávábbnak tűnik az egyik mint a másik. Nincs magyar Putyin, de még nincs magyar Sharon sem.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  13. Szrog

    Egy szóval nem mondtam hogy Orbán együgyű... csak azt hogy nem nemzetben gondolkodik. Sajnos tehetséges a szarházija...

    Vonát én bátornak és kitartónak tartom...az ő ereje és bátorsága akkor ér valamit ha ott van mögötte a NEMZET...Ha túlsúlyba kerülnek azok akik a kraft által belinkelt felelőtlen óbégatásba menekülnek akkor nem lesz SOHA nemzeti kormányunk. Nem hinném hogy össze kéne hasonlítani Vonát más személyekkel,. Más helyzetben vagyunk és a magyarság mentalitása is egész más...Itt egységet , összefogást elérni ezerszer nehezebb mint bárhol máshol. Emellett rohadtul unom hogy a nemzetiek egy része felcicomázza magát az összes pozitív tulajdonsággal (szinte már bibsi módra kiválasztottnak hiszi magát) közben meg csak beleszarni tud mindenbe... Komolyan csodálom Vonáék kitartását hogy ennek ellenére a legjobb tudásuk szerint teszik a dolgukat. Én kitartok mellettük mert tudom hogy megvan bennük minden ahhoz hogy kivezessék a magyarságot a gödörből egy tényleg szebb jövő felé. Én úgy látom ha ők elbuknak akkor elbuktunk... aki azt hiszi hogy csak ebben a rendszerben nem vagyunk képesek összefogni az egyszerűen bolond. A nemzeti elkötelezettség nem rendszer függő.

    VálaszTörlés
  14. Azt látsz, amit szeretnél látni, Mantis. A valóság pedig az, hogy ma már a kdnp alibipárton kívül a Jobbik áll a legközelebb Orbánhoz. Ma már az igazi ellenzék az lnp, csak hogy ő nem nemzeti ellenzék.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  15. szorg

    Te és a hozzád hasonlók meg azt látjátok amit nem szeretnétek...mert így könnyebb.
    lmp mint ellenzék...jó vicc volt...

    VálaszTörlés
  16. Kraft,

    köszi a kiegészítő videót. Egyebek mellett azért is érdekes ez a két videó, mert ha mondjuk Vona Gábor vagy más nemzeti elkötelezettségűnek hitt politikus próbálna a magyar érdekekben fellépni az európai sakáltanyában, ugyanilyen ellenszéllel kellene szembenéznie.
    Ez a sok európai (két)balos demokrata akár véráldozat és szuverén nemzetek megtámadása által is meg akarja védeni az általa elképzelt "békés és demokratikus" világot... Akkor is, ha a megvédendő nemzetek nem is tartanának igényt az efféle védelemre...
    Nem feltétlenül értek egyet Orbán Viktorral és az általam ismert céljaival, de meglátásom szerint Ő most egy olyan utat próbál kitaposni, ahol a gyarmati sorba taszított kis EU tagállamok egyetlen politikusa sem mert még elindulni.

    VálaszTörlés
  17. Velorex

    Ha a liszaboni szerződés ellen állna ki ilyen karakánul Orbán (minmum úgy mint Morvai) akkor megsüvegelném... de a média törvénnyel úgy néz ki csak a narancs diktatúrát erősíti(legalábbis a média terén nem látom hogy meglenne a szándék a moslék kiöntésére) és még hazafiasnak ...nem a nemzetet védi ezzel hanem csak a saját hatalmi pozicióját...

    VálaszTörlés
  18. (állítja be)...Ez lemaradt a "hazafiasnak" után

    VálaszTörlés
  19. "Nem feltétlenül értek egyet Orbán Viktorral és az általam ismert céljaival, de meglátásom szerint Ő most egy olyan utat próbál kitaposni, ahol a gyarmati sorba taszított kis EU tagállamok egyetlen politikusa sem mert még elindulni. "

    Velorex ezzel a mondatoddal kíváncsivá tettél. Mire gondolsz pontosan?

    Mantis

    bár megígértem, nem megyek bele meddő vitába veled, mert úgyis az lesz, azért 2 észrevétel.

    Végig hallgattam Vona évadnyitó beszédét. Minimum 2 dolog ütötte meg a fülemet, ami enyhén szólva is kinyitotta a bicskát a zsebembe.

    1; Vona azt mondta a Jobbik nem párt, hanem mozgalom.

    Ez mögött a kijelentés mögött több van, mint gondolnád. Talán magad is rájössz.
    (egyébként ha az állami támogatásért állnak sorban, akkor egyből párt lesz belőlük, de ez most mellékes)

    2; Vona azt is mondta, hogy a magánnyugdíj pénztártagok pénzén mentsük meg a devizahiteleseket.

    Ezen azért úgy elgondolkodtál, vagy csak azt gondoltad magadban.. húú vazze Vona megint jót szólt?

    Hmm Mantis?

    VálaszTörlés
  20. Számból vetted ki a szót Kraft. Ez az egész jobbikosok vs pártfüggetlenek vita teljesen értelmetlen. Egyik fél sem tudja meggyőzni a másikat az igazáról, csak kötjük az ebet a karóhoz.
    Vona beszédét még nem hallgattam végig, szóval arról nem mondok véleményt.


    http://kuruc.info/r/1/73393/
    Egy kis érdekesség.

    VálaszTörlés
  21. Kraft,

    Orbán Viktor elég nyilvánvalóan félreállítja az útból azokat, akik az elmúlt nyolc évben az MSZP-SZDSZ koalícióban ténykedtek. Erősen nyírbálja a sajtó és a gazdasági hatalmukat.
    Szerintem most jól látszik, hogy a háttérben kik tartoznak-tartoztak és játszottak össze a céljaik érdekében Európai szinten. Számomra egyre inkább nyilvánvaló az EU elitek megosztottsága, mert ha nem lennének Orbánnak támogatói az ellenlábasai mellett nemzetközi szinten, akkor nem mert volna a "nemzetközi demokráciát sértő" sajtótörvényt hozni, és az EU parlamentben szájaskodni.
    Nem láttam még olyan EU gyarmati politikust, aki ilyen "szemtelenül" szembeszállt volna bizonyos körökkel.
    Persze a Lubavics szekta "támogatása" semmivel sem jobb számunkra mint az eddigi támogatók ténykedése, de ha az ellenségeink egymás elleni harcra kényszerülnek, az nekünk akár jó is lehet.

    VálaszTörlés
  22. Kraft

    1. Azt akarta ezzel kifejezni hogy a Jobbik nem akarja és nem is fogja elveszíteni a kapcsolatot az emberekkel ahogy azt a többi párt tette...megtartják a mozgalmi jellegüket...nagyon helyes döntés!

    2.Csak álmodtad Kraft. A Jobbik államosítani akarja a deviza hiteleket hogy forintosítva, kedvezőbb és stabilabb részletfizetési feltételeket biztosítsanak a devizásoknak. Ezt kellene a kormánynak is tenni...(Nemzeti krízis kezelő központ) Ezt a nyugdíjpéztár baszást nemtom honnét szedted .

    VálaszTörlés
  23. Mantis,

    a devizahitelek forintosítása nem minden esetben jó ötlet, mi is ezért nem váltottuk át, mivel jóval magasabb lett volna a törlesztőrészlet, egyszerűen semmivel se lettünk volna előrébb. Ebből a csapdából nehéz kimászni.

    Ha a Jobbik valóban mozgalom szeretne lenni, akkor tessék csak szervezgetni a lakossági fórumokat!:) Lenne miről beszélni, azt hiszem.

    VálaszTörlés
  24. Moonlight

    Persze ha egy bank feltételei mellett forintosítana az ember akkor nem is működne a dolog sok esetben (pl. nálam sem). Más lenne ha egy kormány tenné ugyanezt. És főleg más lenne tartozni az államnak.

    Valóban bele kell erősíteni a fórumozásba...Szerintem megvan rá a szándék.

    VálaszTörlés
  25. Mantis

    Segítek egy picit jó?

    http://www.youtube.com/watch?v=k7m29F3zKdE

    A következő mondatokat Vona 37,45 perckor mondja:

    "Gondoljunk bele abba, hogy a magánnyugdíj pénztárak körüli herce-hurca révén befolyt milliárdokat mire fordítja a kormány? Az államadósság törlesztésére ahelyett, hogy a mi javaslatunk szerint a devizahitel válságot oldaná meg belőle."

    Aztán mond még valami kézzel meg nem fogható okosságot Vona 26,43 percnél.

    "A Jobbik ezért azt javasolja, hogy hozzuk létre, nem az eszközkezelőt, a krízis kezelőt, mert itt már krízis van, amely a kormány javaslatával ellentétben nem a családok ingatlanjait államosítaná, és venné el tőlük ezáltal, hanem a hiteleiket. És az eredeti árfolyamon forintosítva lehetővé tennénk ezen családok számára tisztességes ütemezéssel ezeket a hitelek visszafizessék."


    Mantis most mondjam azt, hogy már iszod vona szavát ahelyett, hogy fel is fognád mit mond?

    Olyan vagy mint a Fidesz rajongók. Mindegy mit mond Orbán az tutira jó.

    Magyaráz el nekem légyszíves mit jelent a hitelek államosítása?

    Nem lesz könnyű dolgod, de törd a buksit....

    Kraft

    VálaszTörlés
  26. Kabbefaszom kraft nem vagyok bankár..:))

    De én azt értem alatta hogy az állam felvásárolja a hiteleket. És némi állami támogatással forintosítva kedvezőbb részletfizetési feltételeket szab az adósoknak.


    Hozzáteszem az államadósság törlesztése helyett én is inkább erre fordítanám a nyugdíjpénztár összegét...

    Jelen feltételek között nem sok megoldást látok... de szólj ha neked van, szász marci és akkor a te szavaidat iszom....XD

    De ezek érdekes kérdések egyébként , csak hát neked szopósszájúkám nincsenek válaszaid csak kérdéseid...XD

    Egyébként ez télleg egy eléggé összetett terület...nem az én műfajom...gondolom ha a pénzkibocsájtási jog a kormány kezében lenne jóval eccerűbben meg lehetne oldani a dolgokat.

    VálaszTörlés
  27. Mantis

    csúnyán beszélsz, ejnyje bejnye!

    Kettőnk közt az a különbség, hogy a kérdéseimre a választ is tudom, de te ezek szerint nem.

    Hát milyen felvilágusult, übernemzeti Jobbikos vagy te? :D

    Majd ha lesz idő, akkor egyszer elmagyarázom, de most inkább zuhanyozni megyek.

    Pá kicsim.


    Kraft

    VálaszTörlés
  28. Mantis

    A már nem létező hsz-eddel túllöttél a célon.
    Egy darabig partner vagyok a hülyeségben is, de mindennek van egy határa.

    Nálad a forgatókönyv minden alkalommal ugyanaz. Ha meglátod a Jobbik nevét idecsörtetsz, mint egy vaddisznó, és felrakod a "csak a jobbik" bakelitot.
    Ha valaki próbál veled beszélgetni, és kifogytál az érvekből, akkor átmész bunkóba.

    Rohadt unalmas vagy.

    VálaszTörlés
  29. Moonlight

    Elismerem, a gazdasági kérdésekben igazán mélyrehatóan nem tudom elemezni a dolgokat. Ettől függetlenül azért van véleményem nekem is... lehet hogy kraft ezt jobban tuggya nálam de csak flegmáskodik és nem mondja hogy ő hogyan látja ezt...és még asse biztos hogy a tutti, az is csak egy vélemény mint az enyém. Érdekelt volna hogy ő hogy láttya de csak ilyen ratyiságokat írkált mint fentebb láttad...erre mit kellett volna válaszolni?...:))

    VálaszTörlés
  30. jatenemis moonlight vagy...boccs...

    VálaszTörlés
  31. A videót meg se nézem, mert nem érdekel, hogy játsza szerepét az egyik báb a másiknak. Illetve annyit tennék hozzá, hogy kettőjük közül az egyik már eljutott odáig, hogy értse is miért van ott. Ez az egyik, a magyar báb lelkiismeretfurdalásban szenved. Ez pedig azért jó, mert ezek szerint RÁJÖTT, hogy egész életében átb.szták, másrészt ELMONDTÁK neki, hogy nem tehet mást, harmadrészt BEDÜHÖDÖTT, hogy miért ne?!
    Ezt az embert most kétségek gyötrik, sok-sok érdekháború közepette próbál valami nagyot alkotni, úgy hogy korábbi gazdáit se idegesítse fel, de közben tegyen is valamit azért a népért akinek nyelvét beszéli. Hiszek benne, hogy minden embert meg tud érinteni Isten keze, ha az hajlandó elfogadni a segítséget. Isten most megadta ennek az embernek amire vágyott: hatalmat. Azonban most kíváncsi mihez kezd vele. Mindenkit a tehettsége szerint mérnek, Viktor politikusi, kommunikációs tehettséggel született, csak amíg fiatalabb korában ezt a saját illetve a haverjai számára használta ki, most úgy látom megmozdult benne valami. Nem kedvelem őt, távolról sem. De látom rajta a változást, látom rajta, hogy kétségek között vergődik, régi - mások által felépített - "énje" és a között amire valójában született. Nincs ember aki bebetonozottan tudná végigélni az életét. Nincs ez másképp Viktorral sem.
    Lehet kritizálni a politikáját, és kell is, de azt nem lehet tagadni, hogy már nem az a liberális fiatal demokrata jogász, akit a zsidó "haverjai" az orránál fogva vezettek.
    Igen, hihetetlen, de még Orbán Viktornak is van lelkiismerete - ami most megszólalt végre.
    Csak mivel PONTOSAN tudja mivel jár a birodalommal való nyílt szembeállás, ezért HÚZZA az időt, próbálkozik kisebb lépésekkel, melyek még "kint" nem fájnak, "bent" meg minden kis lépés jelenthet valamit. Ez jellemző az egész politikájára. Apró tapogatozó kísérletek, semmi hirtelen mozdulat, lássuk a reakciót. Orbán azzal is tisztában kell legyen hogy a keleti előrenyomulás a nyugati elitek hatalmának gyengítését eredményezik, ezért kivár. Próbálkozik erre, arra. Nem egy egyenes utat jár, ez tény; hisz néhány éve még kiskakasként basztatta az oroszokat, most meg már barátkozna, de kérdezem én KI A FENE LÁTJA ÁT TELJES MÉRTÉKBEN MA A GEOPOLITIKÁT? Tulajdonképpen nem igazán tehet mást. Látszólagos zsidó uralom alatt csendben dolgozgat. Hogy hová vezet ez? Minden bizonnyal egy nagyon hosszú, szenvedéses gyógyuláshoz. És attól tartok egy Jobbikos hirtelen radikál-kormány a magyar nép teljes kiírtását eredményezné, míg a jelenlegi állapotban úgy tűnik kaptunk némi kegyelmi időt. Ezt kell kihasználni, mert míg látszólag továbbra is elfogadjuk a globalisták hegemóniáját, addig itt a piramis alján lehet készülődni. Hogy mivel? Ezt mindenkinek magának kell felfedeznie.

    Én így látom.

    TT

    U.i.: sosem szavaztam a fideszre. Mutatom hol tartok jelenleg:
    Az fityisz jelszava ez: csak a fidesz
    A Jobbiké ez: csak a nemzet.
    Az enyém: csak az Élet.

    VálaszTörlés
  32. Mantis. Megoldások vannak. Olvasd el pl mézesmózes bejegyzését Izlandról. Amaz arról is szól, hogy az izlandiak nem fogadták el a parancsot a nemzetközi bankároktól, hogy kivéreztessék nemzetüket, hanem az adópénzt saját problémáik megoldására használták fel. Magyarán megszavazta tavaly az izlandi parlament, hogy csak később fizet a bankároknak, miután valamennyire helyrehozták gazdaságukat. Te ezekről nem tudsz, de Vonáék minden bizonnyal igen, Akkor hát, miért nem emelik fel szavukat és elmondják jó hangosan ahol csak tudják, hogy igen is van megoldás. Tudod miért nem? Mert ilyen megoldást nem akar a liszaboni szerződés nyalókát szopogató fidesz, a Jobbik pedig nem akarja zavarba hozni a fideszt.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  33. szorh

    Beleolvastam a múltkor...

    Szerintem erre gondolnak Vonáék amikor az adósság újratárgyalásáról beszélnek ezt szajkózzák egyfolytában...de a deviza hitelesek gondjaira ez nem jó asszem.

    VálaszTörlés
  34. Mózi, szerintem a fideszen belül is kell legyenek olyan erők, amelyek tudják hogy van megoldás, de nem merik még meglépni. Mert látták mit tett a birodalom az írekkel, a görögökkel, stb.

    Egyébként észrevettem, hogy lehet itt bármilyen témát indítani, bármilyen cikket írni, mindig csak és kizárólag a politikai témák mozgatják meg az embereket. Látható, hogy a legtöbb hozzászólás a politikai témákra születik. Ezek szerint még mindig át vagyunk b.szva, manipuálva a politika által... :(
    Egy felöl ugyan jó, hogy foglalkozunk a közügyekkel, de nem jó hogy ennyire belegabalyodunk a politikusok mondandójába. Ezt még ki kell nőni. Vona egyébként szépen megfogalmazta: a politika azt jeleni hazudni.
    Csak tudnám mit keres akkor Ő ott? Miért nem lett népvezér? Azt hitte a parlamenten belül lehet majd takarítani? Lehet, hogy igaza lesz úgy 10 év múlva. Mindegy. Valahogy el kell kezdeni. Ők ott bent, mi meg itt kint, de remélhetőleg ugyanazzal a céllal.

    TT

    VálaszTörlés
  35. Mantis. Nem arról van szó. Az adosság újratárgyalása nem vezethet sehová, ezért az izlandiak sem tárgyaltak újra semmit. A bankárok hallani sem akarnak újratárgyalásról. Ezért az izlandiak azt mondták nekik: "szorri, most nem tudunk fizetni, tessék megvárni ameddig képesek leszünk fizetni anélkül hogy beleszakadjunk". A Jobbik ezt a témát nem zárt rendezvényeken kell, hogy "szajkózza", hanem a magyar és az európai parlamentben, mert ugye azért szavaztunk rá sokan, hogy a parlamentbe és az EP-be kerüljön, ott pedig merjen hangosan megszólalni ilyen ügyekben, hogy aztán az esti híradóban mindenki hallhasson róla kis hazánkban. Mellesleg ez a kulcs a bedőlt hitelek problémájára is, mert ugye ezeket vissza kellene vásárolni az államnak a bankoktól, ehhez pedig pénz kell, az a pénz, amit mindannyian befizetünk az apeh bácsinak és amit a narancs hatalom azonnal átutal a nemzetközi bankároknak ahelyett, hogy a magyar emberek problémáit oldaná meg vele.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  36. Az izlandiak még mindig vikingek, a magyar viszont már csak egy árnyék nép. Kegyetlen valóság.

    mm

    VálaszTörlés
  37. Amikor kibújik a szög a pénzes zsákból: ezeknek a mittuménmicsudát-imádó (a pénzen és a hatalmon kívül persze) klánoknak van átutalva már évek óta a magyar ember által befizetett adó javarésze: http://www.henrymakow.com/baroness_philippine_mathilde_c.html hehehe..

    mm

    VálaszTörlés
  38. Mantis

    itt van egy Jobbikos tervezet arra vonatkozóan, amiről fentebb is beszéltem, illetve Vona említette a beszédében.
    Legalább vedd a fáradtságot és olvasd el, még ha nem is érted meg minden részletét.

    Azt gondolod én közgazdász vagyok? Egy nagy frászt, csak tanultam matematikát, és még képes vagyok használni valamelyest az agytekervényeimet.

    A Jobbik konszolidálni szeretné a devizahiteleket. Ez egy nagyon bonyolult művelet, de vegyünk egy részletektől mentes egyszerű példát.

    Felvettél mondjuk 2007-ben 10 millió Forintot Svájci frank alapon, akkor még 1 CHF egyenlő volt 140 HUF-al.

    Időközben eltelt 3 év, törlesztetted a részleteket, és ha nagyon ügyes voltál letornáztad a hiteledet 8-8,5 millióra.

    Jött a crash a forint elszállt a frankhoz képest, és felment 220-ra. Ez durván 50%-os emelkedés, ergo a 8 milliós hiteledből máris 12 millió lett.

    Ezentúl ennek fizeted a tőke és kamattartozásait.
    Itt tartunk most.

    Mint mond a Jobbik? A felvett összegen Forintosítsuk a hiteleket, vagyis 140 Ft-on.
    A kettő közti különbözetet fizeti majd az állam, vagyis én, és megannyi adófizető. Itt már sántít a dolog, mert a bankok kapzsiságát, és a te hiteledet miért én fizessem???

    De mondjuk az, hogy OK. Fizetem.

    A probléma ugyanis nem itt kezdődik. A forintosított hitelnek a mai napig magasabbak a kamatai, mint a devizahitelnek, tehát a hiteled ugyan lemegy 12-ről 8 millióra, de marad egy tartósan magas törlesztőrészleted, köszönhető az MNB-nek, de ebbe most ne menjünk bele.

    Akkor felteszem a kérdést Mantis. Aki eddig nem tudta fizetni a devizahitelét, mert Forintban fel sem vette volna a magas kamatok miatt, az a Forinthitelt tudja majd fizetni???

    Ezer és egy kérdés merül még itt fel, amibe most nem megyek bele, de beláthatod, hogy kurva könnyű nagyot mondani, és kurva nehéz megvalósítani.

    A fő probléma még mindig nem a devizahitel, hanem a növekvő munkanélküliség és a szemtelenül alacsony bérek. A még dolgozó családok fizetése forintra be van osztva havonta, azon nyomban, hogy az egyik utcára kerül, és nem kap állást azonnal, borul minden.

    Erre a Jobbiknak sincs javaslata, mint ahogy sok egyéb másra sem.

    Előttem Szrog leírta, hogy vannak megoldások, de ezek meglépéséhez már a Jobbik is csak langyosvíz, nemhogy "radikális".

    Lehet TT felfogásával is gondolkodni, hogy Orbán manőverezésével még kihúzunk egy két évet, de a bili akkor is borulni fog.

    VálaszTörlés
  39. TT

    Nekem az az érzésem, hogy ha Orbán egy kicsit is botlik a hintapolitikájával, akkor biztosan elteszik láb alól, vagy pedig nálunk is megrendeznek egy "forradalmat", és ezzel taszítják le trónról.

    Azért nem olyan rossz dolog, ha az emberek érdeklődnek a politika iránt, bár teljes képet csak minimális esetben kapunk az eseményekről. Fognak még az emberek beszélni a spirituális dolgokról is, ne félj:)

    VálaszTörlés
  40. Az előbbi hsz legelejéről elfelejtettem a linket. Íme:

    http://jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/a_jobbik_penzugyi_valsagmegoldo_csomagja_devizahitelek_konszolidalasa_magannyugdijpenztarak_allamositasa

    VálaszTörlés
  41. Kraft, Szorg

    Véleményem szerint a Jobbiknál ezekre a kérdésekre megvannak az érdemi megoldások én ugyan nem vagyok közgazdász viszont a Jobbiknál van jópár és megfordult már ott sok olyan értelmiségi akik jártasak a gazdasági kérdésekben (nyilván az Izlandi példáról is tudnak, nem hinném hogy MM két egérkattintásal felfedezett példájáról ők nem is hallottak volna eddig). Egyébként is szerintem megoldásból nincs hiány, valószínű több változat is van és ami a legfontosabb a szándék is megvan hozzá. Hogy miért nem mondják most? Szerintem mert a Jobbik egyrészt nem 17% al és 2/3al számolt másrész most gyengültek is valamelyest. Az efféle kérdésekkel valószínű egyenlőre kivárnak mert ha rossz időben dobják be akkor csak rontanak a helyzeten magukat meg akár ki is lőhetik végleg. Ahhoz hogy később segíthessenek először talpon kell maradniuk. Kraft te ide kint olyan radikális lehetsz amilyen csak akarsz, pont mint Imi király... neki is egész eccerű és még radikálisabb megoldása van...:)) De rajtad , rajtunk nincs is felelősség. Egyébként elismerem ez a hitel konszolidálás eléggé macerás dolog , bár egy Nemzeti Kormány akár beinthet a 140 forint külömbözetének (válság van kuss zsidók) , és az mnb vel is volna mit kezdeni( kellene is). A cél az hogy jobb legyen nem hogy szarabb. Csak ahhoz erő kell és nemzettudatos emberek akik mögéjük állnak.

    VálaszTörlés
  42. Mantis. A Jobbiknak biztos ban egy stratégiája, de attól tartok, hogy ez egy lukas stratégia. Arra számít Vona, hogy a következő választásokon sok csalódott fideszes szavazó fog rá szavazni miután kudarcba fulladt a (nem létező) narancs nemzetmentés. Ha így gondolkodik Vona, akkor szerintem megbukott pszichológiából és a narancs háttéri támogatóit is lebecsüli. Ahhoz, hogy sok narancs birka átálljon 4 év múlva a Jobbik oldalára, egy olyan iszonyatos gazdasági összeomlás kell, amit még néhány évig meg tud fékezni Orbán istene, az EU és mentora Soros.

    mm

    VálaszTörlés
  43. A devizahitelesek problémájával kapcsolatban kidolgozott megoldás nem választható el a Jobbik programjától. Komplex egészet alkot. Egy zsidó ismerősöm, aki gazdasági szakember azért szavazott a Jobbikra, mivel véleménye szerint az Ő programjukkal lehetett volna Magyarországon élhető, emberi világot teremteni. Ismerősöm, egy szinte abszolút racionális ember.
    Mivel nem a Jobbik nyerte a választásokat, nemigen tehet mást ebben a kérdésben, minthogy interpellál, és nyilatkozataival, számonkéréseivel, felszínen tartja. Nem hiszem, hogy a Fidesz szakértő gárdája ne tudna megoldást kidolgozni, amennyiben megvan hozzá a politikai akarat.
    Kérdés, hogy megvan-e?
    A nyugdíjpénztárakból átkerülő vagyon összege és mibenléte még kérdéses. Ha helyesek a kormány számításai, az összeg elegendő lenne a deviza hitelek „felvásárlására”. Az eredeti árfolyamon forintosított hitelek törlesztő részletei nyilván magasabbak. Ennek ellenére a hitelfelvevők kaphatnának különböző halasztásokat, átmeneti kedvezményeket, adott esetben méltányossági elengedéseket. Ez utóbbival persze nagyon csínján kell bánni! Az alapvető cél az ingatlanok megtartása volna. Ezt részletesen ki kellene dolgozni. Mivel az adósok itt az állam felé tartoznának még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy adott esetben például a tartozás az örökösökre szállna és azok fizetnék tovább. Ez még mindig jobb, mint az, hogy a mostani tulajdonosok bérlőként nem kerülnének az utcára.
    A rendszerváltás elmaradásáért mindenki felelős nem csak a politikusok, bár nyilván nagyon eltérő mértékben.
    Ha nem élünk együtt, egymásért, együtt fogunk elpusztulni. Ez van!

    VálaszTörlés
  44. @TT!

    Teljesen természetes a "politikai" témák prioritása, mivel a politika a közösségi ügyekkel való foglakozást jelenti és mi ennek a közösségnek tagjai vagyunk. Az ember nem tud élni emberi közösség nélkül. Mivel az emberi közösségek ma szinte romokban hevernek, nő az "érdeklődés" a terület iránt.
    A teremtés törvényei szerint a mennyiség és a minőség nem választható szét, bármennyire is igyekeznek egyesek, mint például Cohn-Bendit.
    Az egyensúlynak mindig fennáll az egész vonatkozásában. Az inga kileng egy irányba, aztán visszafordul.

    VálaszTörlés
  45. Mantis

    Nem azért másoltam be az a fentebbi linket, hogy kiakasszalak, hanem azért, mert egyre inkább ez tűnik realitásnak. A Jobbikot szánják a Fidesz váltópártjának.

    Figyelted te egyáltalán Vona beszédét, vagy csak meghallgattad?
    Egymás után ismételgette, hogy "ha kormányra kerülünk..."
    Sőt egy alkalommal meg is említette, hogy 2012-ben előrehozott választásokra lehet készülni.

    Orbán retorikájában, írásaiban szintén megjelenik a feltételes mód "ha nem történik váratlan esemény.." nem egyszer olvastam már.

    Egész biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz egy "tiszta" 4 éves ciklus.

    A Jobbikot most készítik fel a szerepükre. Amikor Vonát hallgattam az évadnyiton, egyértelművé vált, hogy Vona egy "fogott" ember lett.

    Ne legyenek illúzióid Mantis. A Jobbik jelenleg azért nem elég "radikális", mert nem tehetik meg, hogy azok legyenek. Sajnos ők is távirányítottak.
    Rohadt dolog a politika.

    Kraft

    VálaszTörlés
  46. Kraft

    Nincsenek illúzióim...de nem osztom az ilyen zavaros összeesküvés elméleteket. Ha valaki nem robbantja fel a parlamentet kezdésnek az már rögtön "fogott" ember lesz egyeseknél. Vona nem az a fajta ember aki hajlandó szerepet játszani. Néha úgy tűnik itt páran nagyon szeretnétek ha a Jobbik nem működne. Mindíg egyszerűbb felemelni a mancsotokat és rábökni valamire hogy "Ő volt" mint tenni valamit és vagy győzni vagy veszíteni. Kösz de én nem ilyen vagyok.

    VálaszTörlés
  47. Mantis, mindig egyszerűbb rajongónak lenni, mint szembenézve a valósággal önállóan gondolkodni. Reménykedni a birkák is tudnak, hiszen olyan aranyos a gazdi, az ugye csak összeesküvés lehet, hogy a végén a vágóhíd vezet majd. A profipolitikusok raktárkészlete mindig az elvakult rajongás irántuk.

    mm

    VálaszTörlés
  48. Kraft. Szerintem szó sincs arról Soroséknál, hogy a Jobbik "váltópárt" legyen. Orbán többször is megmondta, ő 20 évig akar hatalmon maradni. Ameddig Orbán megfelel a birkáknak, addig nem lesz váltás, a birkák pedig egyre birkábbak lesznek... ha csak nem lesz vmi naqgyon nagy baj, de ezt a narancs háttértámogatói ki tudják védeni még évekig, hiszen ők működtetik az európai központi bankokat. Arra viszont nyugodtan fogadnék, hogy a következő választás után a Jobbik is csatlakozni fog a fidesz-kdnp kormánykoalícióhoz.

    mm

    VálaszTörlés
  49. mm

    Az hogy te úgy váltogatod a véleményed mint más a gatyáját még nem jelenti hogy én "birka rajongó" lennék. Jelenleg a Jobbikban látom a kellő erőt és szervezettséget hogy elérjük hogy legyen egy nemzeti kormányunk. Ha lesz jobb, ütőképesebb szervezettebb akkor majd azt fogom támogatni. De megsúgom ezzel a hozzáálással neked nem lesz ilyen soha...:))

    VálaszTörlés
  50. Mantis

    Legyen igazad. Bár azért beszédes a felmérés, hogy a választók majd felét már egyik párt sem érdekli.

    (a parlamentért meg kár lenne, dehogy kell felrobbantani, nem az a bűnös)

    VálaszTörlés
  51. Nem lácc te semmit a szemedtől, Mantis. Csupán egy hűséges kis pártkatona vagy, akire mindig számíthat a fürge szájú politikus. Minek jársz ide kritikus szempont nélkül jobbikszurkolni, hiszen ez nem egy jobbikos oldal, hanem egy független blog, remélem érted a különbséget.

    mm

    VálaszTörlés
  52. "...ha csak nem lesz vmi naqgyon nagy baj"

    Azt hiszem itt találtad a fején a szöget. Ha a fidesz bukik, már pedig erre minden esély megvan, akkor a birkák nem maradhatnak párt nélkül.

    VálaszTörlés
  53. De igen, maradhatnak, Kraft. Az átlag magyar ember nem űberpolitizált és nem is szereti nagyon a politikusokat. Ha csalódik abban a pártban, amire szavazott, sokkal inkább otthon marad a következő választáskor, minthogy átmenjen abban a pártba, amely ellen előzőleg szavazott. Ezt láthattuk a szocialista szavazókkal is utoljára. Csak akkor fognak szavazni a csalódott narancs birkák egy másik pártra, ha már minden romokban lesz körülöttük és a bablevesnek az ízét is elfelejtették.

    mm

    VálaszTörlés
  54. mm eltörött a mécses? XDXDXD
    Ha nem teccik ne reagálj...;-) Amúgy is krafthoz és szorghoz írtam amit írtam...te csak belepofáztál..:))

    VálaszTörlés
  55. Egyébként az is jellemzi az átlag szavazót, hogy nem egy pártra szavaz, hanem egy emberre, a politikus sztár-ra akiben a messiást látja. Ezért is nagyon problémás lesz a szavazók átjárása a fideszből bármelyik másik pártba, hiszen ma már Orbánon kívül nincs karizmatikus politikai vezető Mon és egy jó ideig nem is lesz valszeg, erre ügyelni fog a narancs hatalom és az EU.

    mm

    VálaszTörlés
  56. Mantis. Én vagyok szrog (nem szorg). Kezdem megúnni a mézesmózes nicknevet és maga nicknéveskedést is. Szrog az igazi nevem egyébként és mézesmózes az utolsókat rúgja :)

    mm

    VálaszTörlés
  57. Pártok nélküi élet. Hhhhhh......
    Ehhez még sok víznek kell lefolyni, hogy a tömegek rájöjjenek, nincs szükség pártokra, pártoskodásra.

    Azon gondolkodom, hogy miként is tudna egy szervezet "választható" párttá alakulás nélkül erőteljes növekedést, támogatói kör bővülést, egyáltalán sikereket elérni? Mit tud elérni egy nempárt? A Magyarok Szövetsége - ha lehet - még a Jobbiknál is jobban el van/volt hallgatva, mégis egy darabig sikerült dinamikusan növekedniük, sok jó ember kezdett más életet emiatt, de aztán komolyabb média háttér nélkül megrekedtek. Aki egyetért a Jobbik és az MSZ célkitűzéseivel, az előbb utóbb rá kell jöjjön, hogy talán máshol van a megoldás: először is saját magában rendet rakni, majd a családban, ezután a kis közösségében. Amíg torzsalkodunk egymással, sokszor magunkat becsapva, addig miért várjuk el, hogy a világ jól működjön...?

    Egyébként a világ jól működik, csak mi távolodtunk el tőle. A politika az egyik eszköze ennek a szándékos távolodásnak.
    Én sem tudom teljesen függetleníteni magam, mert érdekel pl. hogy mit mondott Szegedi Csanád az eu-ban, bár jól tudom, hogy semmi értelme, és eredménye nem lehet. Ez van, ilyen az ember. Sokszor önbecsapást csinál, méghozzá tudatosan.
    Vona beszédét is jónak tartottam, igaznak, de tudom, hogy nem sok eredménye lesz.
    Helyette inkább mentem volna fát vágni, még egy darabig cidri lesz, állítólag márciusban nagy fagyok jönnek, szóval inkább ezzel törődjünk! :)

    TT

    VálaszTörlés
  58. A "ha kormányra kerülünk..." elég satnya bizonyíték a fogottságra. Számomra legalábbis nem elég meggyőző.
    A fiatal jobbikos vezérkar egyszer már visszautasította a kísértést, pedig akkor volt, akinek közülük nem is volt munkája.
    Tudod, nem publikus, ezért írom le.
    Nem a két szép szeméért hívta meg Vona Gábort a saját polgári körébe Orbán Viktor.
    Az az igazság, hogy egy - két öreg malterkeverőt sikerült betelepíteni a Jobbik felsőbb köreibe, de az egyiket, már ki is rúgták. Mivel nem viselik a homlokukon a páholyszámot, ezt nehéz kivédeni.
    Egy korban hozzájuk illő fiatallal (Posta Imre) is próbálkoztak, de ez sem sikerült. Pedig egy jó kis sztorival elő is készítették a terepet.
    Nyilván vannak beépítettek, de valószínű alsóbb szinteken és minden kétséget kizáróan inkább az alapszervezetekben.
    Olyan vezetőségbe, akiknek nagy részét több, mint 5 - 10 éves barátság fűzi egybe nehéz beépülni. Akit meg a kezdetekkor oda telepítettek, már rég kilépett csatlósaival együtt.
    Az választások alatt az alapszervezetek botrányoktól voltak hangosak, és a visszhang még le sem csengett. Ott tudtak súlyosabb károkat okozni a küldöttek, sugalmazók stb.
    Sok esetben a kampány miatt a felső vezetés föl is oszlatott alapszervezeteket.

    VálaszTörlés
  59. Mózes említetted a központi bankokat. Nem sokat cikkeznek róla, de ha jól emlékszem az MNB jogállásáról szóló törvény megengedi, hogy a kormány küldjön 4 delegáltat a monetáris tanácsba. Ezzel élni is fog a fidesz, ergo a "független" jegybankban többségben lesz a fidesz, akár az alapkamatot is megszabhatják.

    Kíváncsi vagyok ez is kiveri e annyira a biztosítékot, mint a médiatörvény.

    VálaszTörlés
  60. Misi

    A 10-15 éves barátság is felbomolhat, ha kapsz egy "kellemetlen" telefonhívást.

    Én se tudok sokat a politikáról, de neked mégtöbb pótolni valód van.

    VálaszTörlés
  61. Kraft. Sztem jól látod, ennek teszt értéke lesz és szerintem ez egyáltalán nem fogja kiverni a biztosítékot. Egyébként az MNB tanácsának nincs igazi jelentősége/hatalma, mivel az MNB csupán egy leányvállalata a frankfurti anyabanknak (EU központi bank).

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  62. Kíváncsi voltam meddig játszol GolM, akarom mondani szrog... :))

    Vasas, hogy Te mekkora egy bunkó tudsz lenni általában, de ez gondolom nem újdonság Neked. :) Vagánynak érzed magad tőle? Keményebben ütöd a billentyűt, vagy mi?
    Szerinted Vona Gábor büszke lenne, ha olvasná "építő" hozzászólásaidat?

    TT

    VálaszTörlés
  63. @TT!

    Tudjuk, le a pártokráciával!
    Helyette, mit javasolsz?
    Ha az a válaszod, hogy a Szent Korona...
    Melyik, mert van egy pár elképzelés... Még egy demokratikus Szent Korona elképzelés is van!
    És mi lesz az átmenettel?
    Közösségszervező erő kell, mivel nem az angyalok élnek a Földön. Ez következik egyébként magából a Teremtés hierarchiájából is. Nem mindegy, hogy pártnak hívják, vagy másnak?
    A pártok, mint kollektív anyafogalmak nem is léteznek a valóságban. Emberek vannak, akik...
    Az ott lévő emberek minősége dönti el, hogy mennyit érnek!
    No persze ennek megítéléséhez, megfelelő ember is szükségeltetik.
    Alap dolog, hogy a mai ember általában saját magát vetíti ki másra. Valódi emberismeret, csak mutatóba.

    VálaszTörlés
  64. @Kraft!

    Jól mondtad, bomolHAT!

    @TT!

    Azért azt sem ártana észrevenni, hogy mm=szrog és Kraft "intelligensebben bunkók"!

    @mm!

    "Minek jársz ide kritikus szempont nélkül jobbikszurkolni, hiszen ez nem egy jobbikos oldal, hanem egy független blog, remélem érted a különbséget."
    Az nem érti, aki ezt leírta!

    VálaszTörlés
  65. Szrog

    Egyetértek, hogy a központi bankok vesztenek hatáskörükből, vagy jelentőségükből, de azért jelzés értékű lenne egy nulla közeli alapkamat.

    VálaszTörlés
  66. mm

    Egyik nagyobb seggfej mint a másik..:))

    TT

    Innen hogyan fejejjelek meg vagy mm-et he?:D:D:D:D
    Amúgy sem voltam bunkó, csak úgy válaszoltam ahogy szóltak.

    Üdv.

    Mantis a vagány...:P

    VálaszTörlés
  67. Emlékszel még GolM-re, TT? a régi szép idők amikor még én is azt hittem hogy a vaskarika vasból van :) (de talán akkor még abból is volt)

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  68. http://aranykor.freeblog.hu/archives/2009/06/21/A_Kali-yuga_gonosz_uralkodoi/

    Van benne valami :)

    VálaszTörlés
  69. na.

    Ebben van a lényeg. (minden más mese)

    http://www.youtube.com/watch?v=ssEGEPzhYHA&feature=player_embedded

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  70. Buko,

    ez valóban nagyon jó filmnek tűnik már az első részlet alapján. Rávilágít arra is többek között, hogy az összeesküvések közül jó pár a háttérhatalom műve.

    VálaszTörlés
  71. Buko,

    amíg nem a Barátok-Közt helyett nyomatják főműsor időben, minden nap, amíg a sok birka fel nem fogja, addig szinte nulla hatásfoka van.

    Egyébként csatlakozom Moonlight véleményéhez.

    VálaszTörlés
  72. Kraft,

    mint látod Youtube-on se ezek a videók a legnézettebbek... Bezzeg a Lady Gaga-s és egyéb hulladékok milliós nagyságrenddel rendelkeznek. Itt kezdődik a probléma.

    VálaszTörlés
  73. Ez a Maxwell Igan amolyan "ébresztem az ébresztőket" típus... Vagy mint a tanároknak előkészített tananyag. Tulajdonképpen, ha belegondolunk az ő filmjei valójában nem a tömegekhez szólnak. A tömegek nem ismerik az összes összeesküvést, mi viszont többé kevésbé. Magyarán az ilyen helyreigazító filmek azért készülnek, hogy mi conspiracy-fanok el tudjunk igazodni a dzsungelben, és a tömegeknek már a letisztult verziót tárjuk fel egy-egy adott kérdésben (már amelyik eljut a kérdésekig).
    Egy átlagos "való"világ-nézőnek fogalma sem lenne mit lát és hall ebben a filmben. Ez nekünk szól, a néhányszázaléknak (nemzetenként).

    Szerintem.

    Kösz, bukovinai!

    TT

    VálaszTörlés
  74. Misi, hogy szerintem mi lenne a kafa pártokrácia helyett? Őszintén szólva fogalmam sincs, és nem a Szent Koronában gondolkodok (már).
    Az élet sok területén föl tudnék sorolni példákat, hogy szerintem hogyan lenne jobb, mint a mai rendszer, de rendszer szinten nem tudok teljes értékű javaslatot tenni. Ez azért van mert csak egy csepp vagyok a tengerben, ahogy mindannyian, ezért rábíznám a nagyobb döntéseket arra Aki elég bölcs és előrelátó ilyen dolgokban. Úgy hiszem a múltban már volt olyan rendszere az emberiségnek ami hozzávetőlegesen tökéletes lehetett, de az ember egyik tulajdonsága elrontotta. Tudod melyik volt az?

    Mantis, miért akarsz megfejelni? Megadjam a címem, eljönnél? És most ne gyere azzal, hogy Kraft után én is buzulni kezdtem, mert nem erre vonatkozott a kérdés.

    Szrog, emlékszem a gólemre, de csak azért mert akkor is én lepleztem le! :)

    TT

    VálaszTörlés
  75. Azért annyit biztosan érzek, hogy a mai eltávolodás helyett sokkal inkább a természet mintát kellene keresni, az élővilággal való szoros együttműködésben, harmóniában kellene éljünk. Ez nem egy elérhetetlen dolog, hiszen elég ha megnézünk egy hagyományos paraszt-családot hogyan élnek. Vagy egy indián törzset Észak-Amerikában. Vagy egy Tibeti kisfalut. Szóval példák vannak, rengetegen, de globális szinten nehéz választ adni, milyen lenne az optimális társadalmi rendszer.
    Hmm... talán nem is kell globális rendszer alkotnunk, hiszen azt már megalkotta a Jóisten. Nekünk csak alkalmazkodni kellene hozzá, mindenkinek megtalálnia a saját kis sejtjét ahova beleillik.
    Ez viszont nagyon messze van a profitorientált, önérdekeket érvényesítő politikától. Lehetne másképp is politizálni? Biztos. Nosza, lássunk néhány jó példát...

    TT

    VálaszTörlés
  76. @buko!

    A filmhez csak annyit, hogy az állítólagos bolygó, nem bolygó, hanem egy nap, egy barna törpe, valszeg. Itt van Nekem a bukta.

    @TT!

    Volt, volt, igen a Paradicsomban, de az nem a Földön volt. Oda viszont nincs visszatérés.
    Előre kell lépni az Isten országába, amely Bennünk van.
    Az Isten Országának építő köve a Személy, aki fölveszi keresztjét és kezét az eke szarvára téve nem fordul hátra.
    A Világ harmadik nagy korszaka felé haladunk, de hogy milyen lesz az átmenet és mikor következik be, arról nem tudunk semmit, illetve nagyon keveset.
    Nekünk itt és most úgy kell élnünk, mintha a Világ még mérhetetlen ideig tartana, illetve a következő másodpercben véget érne.
    A mostani információink birtokában, a mostani tudásunk szerint, az evangélium alapján tenni kell a napi dolgunkat. Itt Magyarországon, pont ott, ahol lakunk.
    A többi az Isten dolga.

    VálaszTörlés
  77. TT

    "Vagánynak érzed magad tőle? Keményebben ütöd a billentyűt, vagy mi? "

    Erre írtam innen mégis micsináljak azon kívül hogy a magam móggyán megvédem az álláspontom. Nem bántanálak amúgy sem, jó gyerek vagy csak nekem a te szöveged kissé hippis...:))

    VálaszTörlés
  78. De azért WFéknél megadhatod a lakcímed...ki tuggya miket pampogsz később...;-)

    VálaszTörlés
  79. Misi : Az a részlet (az X bolygó) az pont, hogy teljesen jelentéktelen ebből a szempontból.

    Én nem is ismerem ezt az összeesküvés-elméletet (de nem is érdekel :)

    A film végkövetkeztetéséivel viszont maximálisan egyetértek.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  80. Én nem akarok szombatonként iskolába járni!!! Ezt a hülyeséget!!! Mekkora egy izé!!!

    VálaszTörlés
  81. Lehet hogy a Szilvásy valahogy kiszimatolta, a Viktorka mennyi lóvét kapott gróf Alfons Mensdorff-Pouilly úrtól.
    A korrupció mocsarából kimászni nem lehet.

    VálaszTörlés