2011. január 24., hétfő

Optimizmus Davosban: "Az egész világ gazdag lesz az évszázad végére"

(érdekesnek találtam a cikket, megosztom veletek)

Szakemberek szerint a válság utáni kilábalás egy komoly lehetőséget tartogathat a világgazdaság számára: az ipari forradalom óta mindössze harmadszor fordulhat elő, hogy a világ egy hosszútávú növekedési spirálba kerül, amelyből egyetlen ország sem maradhat ki. Ennek az új korszaknak az elemzése lehet a héten kezdődő davosi Világgazdasági Fórum fő témája. Mfor.hu-háttér.


Többek között Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter és Soros György is tiszteletét teszi további 2500 politikus és vállalatvezető mellett Davosban. Mivel a gazdasági kilátások jelentős javulást mutatnak az utóbbi hónapokhoz képest, így most várhatóan már nem a válság lesz a találkozó fő témája, hanem inkább az, hogyan lehet visszaterelni a normális mederbe a világgazdaságot.

Aki számít, ott lesz

A Világgazdasági Fórum nevű nemzetközi szervezet évente rendezi meg a svájci Davosban legfontosabb eseményét, melyen politikusok, közgazdászok, újságírók vitatják meg a világ előtt álló legfontosabb kihívásokat. Az állami vezetők mellett a világ legnagyobb vállalatai küldik el szakembereiket Davosba a tanácskozásra.

Idén a Bloomberg cikke szerint ott lesz többek között Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter, illetve Soros György magyar származású tőzsdeguru, a cégek közül pedig képviselteti magát többek között a PricewaterhouseCoopers, a Goldman Sachs és a Standard Chartered Bank is.

A fórum résztvevői szerint a következő évtizedekben a világgazdaság ugrásszerű növekedésbe kapcsolhat, elsősorban a fejlődő államok húzhatják a termelést. A fenti cégek szakemberei szerint a fejlődő világ lesz olyan erős, hogy a jelenlegi fejlett országokat is húzza magával.

A Standard Chartered Bank szakemberei szerint 2030-ra a világ összes GDP-je 143 trillió dollárra emelkedhet a 2010-es 62 trillióról az inflációt is figyelembe véve. A növekedés kétharmadát pedig Kína tudhatja majd magáénak a következő húsz évben - vélik a banknál. A bank tavaly novemberben publikált elemzése szerint a válság után legalább egy generációig tartó növekedési spirál jön a világgazdaságban, melyhez hasonló eddig csak kétszer fordult elő a 18. század óta: az első világháborút megelőző négy évtized és a második világháború utáni nagyjából harminc év.

A bank elemzése szerint az új korszak azzal jár majd, hogy a befektetők szemében vonzóvá válnak a nyersanyagok, így például a réz, a szén és az olaj, hiszen ezeken keresztül tudnak leginkább profitálni az erőteljes gazdasági növekedésből. A kiemelkedő belső növekedés miatt a devizapiacokon a kínai jüan, az indiai rúpia és a koreai won iránt nőhet meg a befektetői étvágy.

Az erőteljes ázsiai növekedésből a fejlett országok is kivehetik a részüket, hiszen a távol-keleti cégek egyre nagyobb része terjeszkedik majd külföldön az elemzők szerint. A Standard Chartered Bank elemzése szerint az Egyesült Államok és az Európai Unió átlagos növekedése 2,5 százalék lehet 2030-ig évente, korábban 1,7, illetve 1,9 százalékos átlagos bővüléssel számoltak.

Kínára kapcsolódhat a világ

A következő évtizedekben Kína és a többi fejlődő ország a jelenleginél erősebben összekapcsolódhat, ami nagy lökést jelenthet a kereskedelemnek és a befektetéseknek a világon - véli Edward Prescott, a Federal Reserve Bank of Minneapolis tanácsadója. A szakember 2004-ben a közgazdasági Nobel-díjat is megkapta megosztva a gazdasági ciklusok vizsgálatáért.

Prescott szerint az új világrend egyik legjobb példája Dél-Karolina, ahol kínai cégek sorra nyitják gyáraikat. Ezzel egybevág a Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzése, mely szerint a kínai külföldi tőkebefektetések idén először meghaladhatják a Kínába beáramló tőke mennyiségét. "Az egész világ gazdag lesz az évszázad végére" - szögezi le Prescott.

Azonban nem mindenki ilyen optimizmussal pakolja a bőröndöket a Davosba indulás előtt: Nariman Behravesh, az IHS vezető közgazdásza úgy véli, hogy ugyan jelenleg a pozitív várakozások uralják a világgazdaságot, azonban továbbra is vannak aggodalmak. Ilyen például az európai államok adósságválsága, vagy a kínai ingatlanlufi, melyek miatt nem dőlhetnek hátra a világ politikusai.

A szkeptikusok közé tartozik Joseph Stiglitz is: a 2001-es Nobel-díjas szerint a globalizáció és a kereskedelem növekedését a magas munkanélküliség akaszthatja meg. Szerinte a Standard Chartered optimista véleményében az is közrejátszik, hogy a cég nagyrészt a fejlődő piacokon van jelen. "Ha a feltörekvő piacokon dolgozol, akkor érzed az energiát. Ha viszont az Egyesült Államokban vagy Európában dolgozol, akkor szembesülni kell a számokkal, és nehéz nem depressziósnak lenni" - mondta Stiglitz a Bloombergnek.

Ian Bremmer, az Eurasia Group elnöke és alapítója is inkább pesszimista forgatókönyvvel megy Davosba: szerinte a probléma, hogy jelenleg egyetlen ország sem tudja uralni a világkereskedelmet, mindenki a maga feje után megy, ami kereskedelmi konfliktusokhoz vezet majd.

Forrás: mfor.hu

71 megjegyzés:

  1. Geithner, Soros, Stiglitz, Bremmer.
    Sírjak vagy nevessek?
    Amíg ilyen pofák alakítják a sorsunkat, addig mire számítsunk? :)

    Na de a tréfát félretéve, azért ez a cikk is rávilágít arra, hogy - a sok szkeptikus és az elméleteinket kiröhögő libsi ellenére is - mi az a három terület ahol összpontosul a hatalom. Kik vesznek ugyanis részt ezen a találkozón?
    Politikusok, közgazdászok, újságírók...

    Nincs több kérdésem.

    TT

    VálaszTörlés
  2. Hát igen. Emlékszem (egy korábbi életemből), hogy a római birodalom alkonyatában is még dicsős pirkadatokról álmodoztak az orgiázó uraságok a palóták vastag falai mögött, miközben odakinn a kapunál a csillogó pretoriánus őrök sisakjai alatt már csak zsoldos "barbár" arcok vigyorogtak a fákják lángfényében hehe.. mert, ugye a Soros-Geithner féle uraságok "barbárokat" látnak a kínaiakban, de közben arra számítanak, hogy ezek a "barbárok" majd fenntartják ájró és dollár zsold cserében az orgiás életvitelüket idebenn a nyugat palotájában (ahol mi vagyunk a rabszolgák)... a kínai pretoriánusok pedig vigyorognak a palota kapujában, mert tudják, hogy hamarosan MINDEN az övüké lesz, mert ez a birodalom már a rothadás szélén áll. Ave Caesar!

    mm

    VálaszTörlés
  3. http://kuruc.info/r/42/73083/

    Kína meg csak terjeszkedik és terjeszkedik.

    VálaszTörlés
  4. TT

    sok jóra valóban nem lehet számítani. Akinek esetleg még kétségei támadnak afelől, hogy nem ezek a nevek állnak Kína "felfuttatása" mellett, annak lassan, de biztosan le fog esni a tantusz.
    Vajon Tao miért veri oly nagy dobra már most, hogy a dollárnak leáldozott? Úgy csinál, mintha ezt Obama nem tudná.

    Az átrendeződés megindul, a szerepkiosztás marad.

    Alig várom már, hogy az OTP helyett is kínai bank legyen. Oda fogok rohanni a pénzemmel.
    Addig talán sikerül összespórolni valamennyit. :)

    Egyébként logikus lehetne euro helyett egyből a jüant bevezetni. Jobban járnánk.

    Kraft

    VálaszTörlés
  5. Ezekkel a "szakemberekkel", és véleményükkel már nem érdemes foglalkozni, világrendszerük agóniáját próbálják kozmetikázni.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  6. Kraft kíváncsi vagyok, hogy nálunk mikor nyílik meg az első ICBC :)

    VálaszTörlés
  7. Szerintem nem is a túl távoli jövőben Moonlight.
    Számomra még az is érdekes kérdés, hogy "szocialista" vagy "kapitalista" szemléletmóddal finanszíroznak majd!? Ez a nem mindegy.

    Szulthan

    Kicsit idejekorán temeted még a rendszert, amiben élünk. Lehetünk mi itt a blogokon hiper szuper felébredtek, a gyeplő akkor is az ő kezükbe van. Egyelőre ők szívják előled az oxigént és nem fordítva.

    Kraft

    VálaszTörlés
  8. Nem a témához tartozik, de itt a válasz a múltkori filozófus rejtélyre:

    http://kuruc.info/r/2/73120/

    TT

    VálaszTörlés
  9. Nos nézzük csak mi történik? Tunézia után, jelenleg Egyiptom népe igyekszik megszabadulni a rezsimtől, a trónörökös már Angliába menekült. Kíváncsi vagyok mi a következő állomás? Melyik ország fog fellázadni az uralkodói ellen? Vajon szándékosan robbantgatják ki ezeket, vagy csak léteznek a miénknél erőteljesebb vérrel rendelkező népek, akik a mi fülkeforradalmunkkal ellentétben valóban rendszert akarnak váltani?

    És lássuk mit szól ehhez - a nyugatnak elkötelezett - "magyar" sajtó? Degradál: néhány szélsőséges hőbörög - szerintük. Vagy tipikusan ferdít: zavargások, erőszakos tűntetők, stb..
    De valahogy a lényegről nem akarózik beszélni. Mégpedig arról, hogy beindult valami, tőlünk nem is olyan messze, amely eseményláncolat a változásokra utal. A világ változást akar, és el is fogja érni - ezt elkönyvelhetik nyugodtan a globalisták. Persze tisztában van vele az ember, hogy az erőszakos felkelések általában milyen célból szerveződnek, de valahogy most ez a Tunéziai és Egyiptomi eset másnak tűnik... Pláne a sajtóinformációk leszűréséből következtetve...

    Mit gondoltok?

    Optimizmus Davosban? NEKIK nincs okuk rá. A magunkfajtának viszont van.

    TT

    VálaszTörlés
  10. TT. A tunízia "forradalom" mögött ugyanazok vannak, mint a wikileaks mögött. Most éppen az albán "forradalom" zajlik a háttérben, ezután pedig jöhet Egyiptom, Szíria, Libán, Algéria, Szaud-Arábia, Jordánia és talán még Szerbia is. Az a bajuk ezekkel a kormányokkal a amerikai globalistáknak és az azraeli cionistáknak, hogy már kiöregedtek a diktátorok és gyorsan újjakat kell oda rakni még mielőtt más valaki nem teszi meg helyettük vagy az (vagy mindkettő, mint Tunízia esetében), hogy ezek a kormányok kissé eltávolodtak az amerikai globalistáktól és Azraeltől és közelebb kerültek az európai globalistákhoz. Ritkán vannak "spontán", népi forradalmak a mai világban, ezért Magyarországon sem a "forradalom" a helyes út.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  11. TT

    Jó a kérdés, vajon szándékosan robbantják ki a tüntetéseket vagy sem?
    Szerinted?
    Nekem kicsit fura, hogy több országban is szinte egyidőben forrong a tömeg.
    Nem tudom.

    TT

    nekünk ugyan mi okunk az optimizmusra?

    Kraft

    VálaszTörlés
  12. Szrog

    ha jól emlékszem Mózes pont erről írt egyik Wiki írásában. Jól látod a helyzetet.

    Kraft

    VálaszTörlés
  13. Ebben a videóban sok minden benne van:

    http://www.youtube.com/watch?v=3MM8dbWZ8Xw&feature=player_embedded

    Kraft

    VálaszTörlés
  14. Mi van Mózessel?...két napja nem kommentál!!!! hahóóóóó!!!


    G.A.

    VálaszTörlés
  15. Nem csak Mózes tűnt el, ahogy láthatod itt az utolsó kommentekből nagyjából magammal beszélgetek.

    Kicsit leeresztett a blog, de hát megesik az ilyen.

    Kraft

    VálaszTörlés
  16. Jó estét,

    most én se voltam itthon az elmúlt másfél napban. Mózi remélem hamarosan jelentkezik.

    Érdekes ez az egész Közel-keleti helyzet. Ne felejtsük el, hogy Libanonban is megdöntötte a kormányt a Hezbollah, ott eléggé kiéleződhet a helyzet Izraellel szemben.
    Egyiptomban nagyon kíváncsi leszek, hogy ki követi a Mubárak-familíát.

    Kraft jó a legutóbbi linked :D Kicsit viccesen, de mégis reálisan mutatja be a hatalomátvételt. Mondjuk személy szerint erős kétségeim vannak, hogy ez valóban jót jelent-e. Sorosék megnyilvánulásaiból egyértelműen kiderül, hogy nem puszta véletlen Kína előretörése.

    VálaszTörlés
  17. Szia Moonlight!

    Szerintem Szrogh tökéletesen rávilágított arra, hogy mi történik ezekben az országokban. A cél az egész (arab) térség destabilizálása.

    Ami pedig Kínát és Mao-t illeti. Nos itt ez a cikk (angolul is olvasható)

    http://www.propagandafront.de/160050/neubesetzung-in-der-chefetage-amerika-wird-jetzt-von-peking-aus-geleitet.html

    No more komment.

    Kraft

    VálaszTörlés
  18. bocsánat "Tao"-t akartam írni, de azt hiszem tökmindegy.

    VálaszTörlés
  19. Még valami, amit a magyar sajtó nem igen kapott fel, de annál nagyobb jelentőségű:

    Davosban Zhu Min, a Kínai Központi Bank volt kormányzóhelyettese, mondta ezeket:

    "Komolyan fel kell tennünk a kérdést, hogy hogyan néz ki a világ gazdasági modellje a jövőben.", mondta. Zhu Min figyelmeztetett, hogy a "szép ház, gyors autó, magas nyugdíj és jó egészségügyi ellátás" címkéivel ellátott nyugati életsítlus "nem fog működni". "

    Mondja ezt egy kínai! De szokjunk hozzá, mert sajnos a ma ismert világunk valóban szertefoszlik.
    Magyarországon jelenleg kibaszott nagy a jólét!

    Egyre több cikket találni az Interneten ezzel kapcsolatban, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy Kínát igenis a globalisták futtatták fel, és nem hiába.
    Gondoljatok bele, mi van jelenleg kínában? Pont az a rendszer "kicsiben" amit ki akarnak szélesíteni globális méretekre.
    Mesterséges születésszabályozás, emberi jogok totális eltörlése, szabadságjogok eltörlése, éhbérért dolgozni, gyűlekezésszabadság korlátozása, internetcenzúra stb.. Soroljam még?

    Kínában él 7-800 millió rabszolga, és eszük ágában sincs lázadozni a kizsákmányolásuk ellen. Boldogok a napi 2 dollártól, mert tudatlan ostobák.

    Ez a nagy büdös "nemzetállam Kína". Pont olyan játékszere a globalistáknak, mint mi. Egy ideális terepasztal modellezésre.

    Aztán itt van ez:

    "Azim Premij, indiai szoftver-milliárdos szerint a fejlődő országok piacai tíz éven belül legalább olyan nagyok lesznek majd, mint az USA-ban. Véleménye szerint ennek megfelelően nő a feltörekvő országok öntudata, mialatt az annak az elfogadása, hogy a nyugat diktálja a szabályokat, csökken. Elmondása szerint az a nyugati számítás, miszerint "Az iparos államok egy milliárd embere a fejlődő országok három milliárd emberének drága termékeket fog eladni és ezért olcsó termékeket vásárol.", már nem fog megvalósulni."

    Ez magyarra lefordítva annyit jelent, hogy az EU-s és az USA fizetéseknek befellegzik. Se Kína se India nem fogja felvinni az ottani béreket a mi szintünkre (se) hát még a németekére.
    A technológiájuk meglesz, hogy mindent elő tudjanak állítani, amit mi is.
    Ergo vagy nálunk mennek le a bérek, vagy nincs verseny. Magyarország végképp rossz helyzetben van, mert még a felértékelődő mezőgazdaság is romokban van.
    Az exportunk gyakorlatilag kimerül majd az itt állomásozó multik exportjában.

    Hát ez lenne a "szép új világrend".

    Kraft

    VálaszTörlés
  20. Ne aggódj Kraft, mire a Kelet és a Nyugat egymásnak esik - és ez borítékolható - addigra mi már távozunk innen. Az egész Kárpát-medencét át fogják költöztetni - máshol van dolgunk. Még megmutatjuk az utat, de aztán uzsgyi, a Földlakókat már magukra kell hagyjuk.
    Lássuk hogy boldogulnak a magyar "szürkemarha" nélkül.
    :)

    TT

    VálaszTörlés
  21. Kraft. Csak óvatosan a magyar sajtó fordításaival. Zhu angolul nyilatkozott és ezt mondta: "All people in developing countries wanted the same thing: an American life, with a big house, a car and a pension. No economy could truly afford that, Mr Zhu said. We have to find a new model and send this clear message to the whole world". (Zhu nem beszélt egészségügyi rendszerről)

    Ma már mindenki elismeri, hogy a nyugati típusú konzumidióta pazarló életmód egy zsák utca. Ezért kell egy "új modell"... amin egyelőre csak Ázsia töri a fejét, mert Nyugaton tovább tombol a profit-centrikus gazdaság ami önmagában hordozza a konzumidiótizmust és a pazarlást. Az "új modell" valószínűleg Ázsiából fog jönni (Kína, India, egyesült Korea...). Ott már mindenki tisztában van azzal, hogy nem lehet átvenni a profit-centrikus pocsékló és társadalmilag öngyilkos nyugati modellt, vagyis egy társadalom-centrikus modell szükséges, de egyelőre ennek kidolgozásának csak a leg elején tartunk. A kínai és indiai vezetőségek azt is tudják, hogy földönkívüli civiláziók figyelnek minket éas, ha bár még nincs velük kapcsolat, számítanak arra, hogy ezek segíteni fognak az emberiségnek egy nem túl távoli jövőben.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  22. TT, tetszik az optimizmusod és a hasonlatod! :D Azt hiszem, jól összefoglaltad a lényeget. :)

    VálaszTörlés
  23. Szrogh-lha

    Akkor ezt nem tudom honnan vette a Spiegel:

    http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,741750,00.html

    "Frage man die Menschen in Asien, wovon sie träumten, dann würden sie den westlichen Lebensstil nennen: schönes Haus, schnelles Auto, hohe Rente und gute Gesundheitsversorgung. "Das wird aber nicht funktionieren", warnt er. Und kann sich den Hinweis nicht verkneifen, dass dieser Lebensstil angesichts der demografischen Entwicklung, einer horrenden Staatsverschuldung und geringer Wachstumsraten in der industrialisierten Welt nicht mehr lange haltbar sein wird."

    Nem magyar félrefordítás, vagy akkor a német cikk sem korrekt.

    A másik. Most már nem csak Bokros Lajostól kell hallgatni, hogy túlfogyasztunk, magyarán a lehetőségeinkhez képest sokkal jobban élünk, hanem a kínaiaktól is.

    Arról kurvára hallgat mindenki, hogy az európai országok, és az USA is gyakorlatilag az államadósság rabja lett, amibe belehajtották őket.
    Ezt már a németek sem lesznek képesek kínőni, nemhogy a gyengébb gazdaságok.
    Kína ebből is szépen profitált. Ki lett ez találva, és most meg egy kis jött ment segdugasz Zhu (IMF delegált) jól megmondja, hogy felejtsük el a jólétet, irány a kínai nyomor!

    Hurrá.

    Ezt meg nem tudom honnan szeditek, hogy itt a földönkívüliek fognak besegíteni, meg költözik a Kárpát-medence, de ti tudjátok.
    Én nem hiszem ezekbe a hülységekbe, de attól még lehet igazatok.

    Kraft

    VálaszTörlés
  24. "...de attól még lehet igazatok"

    Fejlődsz Kraft! :))
    A világon nincs még egy másik élőlény, aki pontosan úgy és onnan látná a világot, ahonnan Te. Éppen ezért, ahány ember, annyi féle nézőpont, annyiféle megnyílvánulása az igazságnak. Ami számodra hülyeség, az számomra lehet, hogy valóság. Jópofa élet ez így, nemde?
    :)

    Egyébként abban tökéletesn igaza van a kínaiaknak, vagy bárkinek aki mondja, hogy visszább kell vennünk az igényeinket. Mi a szarnak kell fél évente új mobiltelefon, meg annyi dvd, meg annyi - egyébként is káros - édesség, üdítő, stb. - meg... és itt most mindenki sorolhatná a saját életében mik azok a fölösleges dolgok, amelyek valójában nem kellenek az életéhez, de veszi/használja/fogyassza őket.
    Jókat szoktam röhögni az egyik kirakaton itt a közelben, amelyiken fel van sorolva a bolt kínálata: vizipipák, meg egyéb szír-szarok - és arra gondolok, hogy épeszű ember minek megy be ilyen helyre? Mi az ami feltételenül szükséges neki innen... de úgy néz ki vannak ilyen emberek! :)

    "Mindenki másképp csinálja"

    TT

    VálaszTörlés
  25. Kraft :

    Én úgy tudom (olvastam valahol a neten), hogy kínában már működik egy mikrocsip gyártó cég. ami tömegtermelésre lett tervezve.

    Sőt. Ennél komolyabb lépések is történtek már kínában a csip-beültetés elterjesztésével kapcsolatban. Erről titoktan.hu-n olvastam valamelyik bejegyzésben.

    Egyszóval : Nem kéne annyira erőltetni ezt a kínai dolgot.

    Különben ha jártatok már az Ázsia centerben, akkor láthatjátok, hogy az Sárkány szimbólumokkal van körülvéve...

    És nekem mondhat mindenki bármit a jóságos és szeretetet sugárzó (hatalmas fogakkal és karmokkal rendelkező) sárkányról.... NEM veszem be!

    Ennyit a kínaiakról. Inkább Európa nemzeteivel kéne összefognunk, hogy megakadályozzuk a kínai globalizáció előrenyomulását...

    ...szerintem...

    bukovinai

    VálaszTörlés
  26. TT

    Adja Isten, hogy igazad legyen:) Ahogy elnézem a mindennapi közegem, itt maradnak még páran a magyarok közül is tanulni az emberségről és szeretetről. Nem sok emberről tudom elmondani, hogy rászolgálna egy ilyen ajándékra.

    Az American Dream-nek valóban véget kell vetni, de Kína szerintem a másik végletet képviseli. Megoldás most is, mint mindig, valahol a kettő között leledzik:)



    Kraft
    Én is így gondolom, hogy Kína sokkal inkább beleillik egy NWO hatalom szerepkörébe, mint az USA, az okokat nem ragozom, mert ezt már megtetted Te is. Egy alapból kommunista országnál könnyebb ezt meglépni, mint mondjuk ott, ahol papíron demokrácia van.

    VálaszTörlés
  27. Moon, ilyen szempontból nincs különbség a kommun és a kapitol rendszerek között. Más módszerekkel ugyan, de mindkettő ugyanazt az irányított tömegembert igyekszik létrehozni (bővebben lásd az ezzel kapcsolatos elemzésemet).

    És igen, a megoldás középen van, kelet és nyugat között. Most már csak egy térképet kell elővegyünk, hogy rádöbbenjünk a feladatunkra.
    Felhívom a figyelmet, hogy hozzánk mind a két rendszer betette a lábát (sőt itt van még mindíg!), mi mind a kettőt ismerjük, ezért a kettő szerencsés ötvözetére mi vagyunk a legalkalmasabbak, mint egy gyomláló gazda. Mi tudjuk, hogy a keleti munkamorál, közösségi szellem (elvben) jó, de azt is tudjuk hogy a nyugati szabadságvágy és szólásszabadság is (elvben) jó, és még folytathatnám. És itt a mi alatt Közép-Európát értem, bár nem hinném, hogy a pl. szlovákok jelenleg átlátják mi lenne a feladatuk...

    TT

    VálaszTörlés
  28. Na látjátok most van az, amikor nem ledorongolni, hanem felemelni akarjátok egymást, mégha az álláspontok különböznek is kissé, és ez határozott fejlődés.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  29. "Fejlődsz Kraft! :))"

    Banyek TT ezt utoljára Posta írta nekem ebben a formában, annak se lett jó vége :))

    Szerintem sokan túlbecsülik a magyarság jelentőségét. Az utóbbi időben mást se lehet hallani, csak a szívcsakránkról, a Szent Koronánkról, a magyarról, mint kiválasztott népről... bla-bla

    Pedig egyetérve Moonlight-al, közülünk is bőven lenne kinek emberséget tanulni. Taplóságból, és embertelenségből már lassan csak jelenthet nekünk sok nyugati ország.

    Hát mi bennünk a különleges? Az, hogy szó nélkül tűrjük mindazt, amit az elmúlt 20 évben tettek velünk? Az hogy mi is ostoba szavazógépek, és maónika só nézők lettünk?

    Bogár elmondása szerint a magyar nemzet max néhány százezer fő.
    Nem gondoljátok hogy csehül állunk ebben a tekintetben is?

    No de sebaj, majd ugrunk egy dimenziót aztán le van szarva a svájci frankos hitel.

    VálaszTörlés
  30. Kraft, Árpád száz, legfeljebb kétszázezer emberrel jött ide...
    És akkoriban sem volt rózsásabb a helyzet, de nem ám. A kőkor óta itt élő ősnép kifosztva, pislákoló magyarságtudattal, szláv és német tengerrel körülvéve.
    Aztán nézd meg mit rittyentettek ide úgy 700 évre. (érdekességképpen párhuzamosan ugyanez megtörtént Folyamközben is pont ezer évvel korábban, a pártusokkal)

    Nehogy azt hidd, hogy ez a tett nem tud megismétlődni még akár a mai globalizált világban is...
    :)

    Ha eltekintünk a mások által súgalmazott kiválasztottság-tudattól, akkor félreismerhetetlenül láthatóak az öntudatra, pontosabban a magyarságtudatra ébredés jelei.
    Olyan embereken veszem észre az ébredező magyarságát, akik egy éve még hülyének néztek.
    Ma már kérdeznek. :)

    De figyelem! A magyarságtudat nem egyenlő az idegengyűlölettel! (ettől még néha lehet egy kicsit "sorosozni" :)) )

    TT

    VálaszTörlés
  31. Persze, amikor ilyet olvas az ember akkor kinyílik a bicska a zsebében:

    "Még szorosabbra fűzi kapcsolatait a nemzetközi zsidósággal a "forradalmi kormány"
    ...a megbeszéléseken a pénzügyi kérdések mellett szó lehet az oktatásról is és a holokauszttal kapcsolatos témákról."

    http://kuruc.info/r/2/73286/

    Ma volt a holokauszt megemlékezése. Ha jól számolom ez már a második az idén, és még csak január van. Hiába, show must go on. Az ipar nagy úr.

    De úgy vagyok vele, hogy amíg hun testvéreink kitartanak odaát a nagy román tengerben (http://kuruc.info/r/34/73280/), addig nekünk is kutya kötelességünk. (Kraft, dühönghetnék a svájci frank alapú hitelemen, de mit érnék el vele? Örökké nem tarthat, mindössze 17 évig... :)

    TT

    VálaszTörlés
  32. Kraft.
    A magyarság különleges szerepét éppen az évszázadok óta megtörésükre, megalázásukra, jelenleg elbutításukra fordított különleges figyelem bizonyítja, ami sajnos valóban elég sikeres is, ezért olyan az átlagmagyar jelenleg amilyen. De egy ősi népet nem hiszem, hogy csak a mai állapota alapján kellene megítélni,(főleg a fentiek ismeretében) hanem van múltja is, és ha ezekben a megmérettető időkben mégis rálel eredeti önmagára, feladatára, van jövője is...
    Szulthan

    VálaszTörlés
  33. TT nekünk valószínűleg ezért lesz könnyebb megtalálni a harmadik utat, mivel sokan saját bőrükön tapasztalták, hogy sem a gulyáskommunizmus, sem a vadkapitalizmus nem élhető és humánus. Jómagam csak az utóbbit éltem/élem át, ettől függetlenül egyiket sem tartom jó társadalmi rendszernek(legalábbis ahogy gyakorlatban megvalósult, mert papíron minden szép és jó).

    Szulthan
    Hiszem, hogy mégiscsak van valamilyen feladatunk ezen a planétán, ha már ennyi szenvedés és megpróbáltatás ellenére is itt vagyunk még mindig Európa szívében. Azonban ezt jelenleg csak kevesen tudják itt, és még kevesebben büszkék magyarságukra.

    VálaszTörlés
  34. Hát igen TT a fenti cikk valóban bicskanyitogató. Mindegy, végül is Orbántól és a Fidesztől mit lehet várni?

    Még mindig hihetetlen számomra, hogy ezt a majmot 2/3-al megválasztotta a nép. Az meg még rosszabb, hogy érveket is tudnak sorakoztatni, hogy miért kell a Viktor, és a csúnya szocik...

    Olyan sötétek a magyar elmék, mint az éjszaka.

    Szulthan
    Elfogadom, amit írsz, való igaz, hogy ez már nem lehet véletlen pech széria, ami a magyarsággal történik.
    De nem tanulunk belőle soha. Mit kéne még a magyarral csinálni, hogy észhez térjen? Végigpofozni őket?

    Lehet, hogy kitüntetett szerepünk van, de ritka nagy birkák is vagyunk.

    Kommunizmus, kapitalizmus? Nem kell kitalálni a 3. utat, Kína már kitalálta. Ott mindkettő megvan.
    Magyarországon úgy a 40 feletti korosztályban (de még az enyémben is) a mai napig él a szocializmus utáni vágyakozás, mert valóban van összehasonlítási alapunk, és bizony a 70-es, 80-as retro évek nagyságrendekkel élhetőbb időszakok voltak, mint napjaink.

    Hát lehet, hogy még visszakapjuk a szoci korszakot, de már egy újabb köntösben, újabb szereplőkkel és nem biztos hogy az lesz, amire vágytunk.

    VálaszTörlés
  35. Kraft: „Bogár elmondása szerint a magyar nemzet max néhány százezer fő.” – igen, sajnos így van, főleg a szellemiséget nézve. Iszonyatos a keveredés amely tömegesen csökkentette magyarságra jellemző alaptulajdonságokat. Erre persze rájátszottak a különböző izmusokba rejtett, de valójában egygyökerű- és célú, sötét háttérerők a még ma is erőltetett szélliberális, új birodalmi paranccsá tett álszabadság, áltestvériség, álegyenlőség. Köztudatból tűzzel-vassal irtják Szabó Dezső nemzetmegtartó intelmét: „Minden magyar felelős minden magyarért”. Mit is erőltetnek ránk és ezzel szívják el maradék energiánkat? Mai magyar társadalom felelős az önszántából beilleszkedni nem akaró, primitív életnívójához ragaszkodó cigányságért és azok mentalitásához hasonló, de sztaniolba öltözött, agresszív zsidóságért, azok jólétéért. Magyar társadalom egy közösségért nem felelős, mégpedig a legfontosabbért a magyarságért, mely képtelen helyzet egy nemzetállamban. No ezért nem sikeresek az összefogásra való buzdítások, mert az a párszázezer magyarság szétszórtan, közéjük ékelődve pedig az identitásukat vesztett, vagy magyarságtól idegen szokásaikhoz ragaszkodó népséggel – hivatalosan csak magyar állampolgárokkal – élnek. Ezekkel nincs közös cél, csak ellenérdek. Magyar Gárdát is azért üldözik a mai napig, mert deklaráltan a magyarság védelmére szerveződött és nem a két egyre problémásabb kisebbség törvényen felüliségéért.

    Kraft: „Mit kéne még a magyarral csinálni, hogy észhez térjen?” Talán azt, hogy azzal a maradék párszáz-ezerrel akarjunk összefogni, nemzeti identitás nélküliek lassan, de valamelyik irányba elmozdulnak, mert ők a kész helyzethez igazodnak. A törvényen felüliséget követelő két agresszív kisebbség pedig új helyzetet megszokja vagy megszökik.
    Kata

    VálaszTörlés
  36. Kemény vagy drága Kata, ahogy azt megszoktuk! :)

    Újabb fejlemények a közel-keletről: már Jemenben is forr a hangulat. Tényleg egy eseményláncolat lesz ebből. Véletlen kizárva.

    Az oroszoknál a reptéri merénylet miatt jócskán szigorítják a biztonsági feltételeket, erősebben fognak fellépni a tenorizmus ellen. Itt most az ember két dologra gondolhat: az egyik, hogy ez egy belső erők által szervezett esemény volt annak érdekében, hogy bevezethessék a szigort. A másik lehetőség a külső beavatkozás, ki tudja milyen hátsó szándéktól vezérelve, de az eredmény ugyanaz.
    Mondjuk nem nehéz az oroszoknál sem etnikai feszültséget szítani, amennyi féle nép összetömörödött a határon belül.
    Bár látszólag sok féle nép él ezen a területen, azért jól elkülöníthető az egymással hadakozó két fő csoport Rábaköztől Indiáig: ősnépek és hódítók. Teremtők és élősködők. Ragozók és hajlítók.

    TT

    VálaszTörlés
  37. Ez bizony így van Kata.
    Hogy az összefogás mennyire fog megvalósulni, azt a közeljövő megmutatja, de attól tartok csak akkor leszünk képesek megfogni a vizes vödröt, ha már ég a ház.

    Ha az EU nem ismeri fel, hogy legfontosabb szövetségesünknek az Oroszok kellene, hogy legyenek, akkor nincs is esély a "nagyok" játszmájába beleszólni. Európa végleg lecsúszik.

    Se Európának, se Kínának se az USA-nak nincs elég nyersanyaga, de az oroszoknak igen.
    Geopolitikai okok miatt is célszerű lenne inkább az orosz kapcsolatokat erősíteni, mintsem Kínára támaszkodni.

    És már megint ott tartunk, hogy mindehhez MAGYAR vezetés kellene.

    Ehelyett mit csinál Orbán? A zsidók seggét nyalja még mindig.
    Így nem fog menni.

    Kraft

    VálaszTörlés
  38. A "külügyminiszterünk" szerint is osztoznunk kell a fájdalmukban. A saját fájdalmainkon meg - a gyógyszergyártóik révén - osztoznak ők?
    :-I

    TT

    VálaszTörlés
  39. Kraft, nyersanyagok tekintetében nem hagynám ki a -sztán végződésű rokonaink által lakott orzságokat sem... Ha az oroszokkal valamiért nem, akkor ezekkel a szkíta-hun leszármazottakkal mindenképpen érdemes lenne szorosabb gazdasági kapcsolatokat kiépíteni szerintem. És ebbe a körbe természetesen beleférnek a távolabbi országok is mint Irán, India, Japán stb.

    A Jobbiknak - programjához híven - ezt a vonalat kellene ezerrel építenie szerintem, mert a belső ügyekkel láthatóan nem nagyon tud mit kezdeni, fogva van a keze. Viszont senki nem tiltja meg egy ekkora pártnak, hogy kapcsolatokat építsen a keleti nyersanyagmezők országaival (hacsak nem már azoknál is Kína kezében vannak a bányajogok, mint az afgánoknál...)

    Eh, be nehéz ügy ez!

    TT

    VálaszTörlés
  40. Sziasztok,

    Érdekelne, hogy erről :

    http://www.idokep.hu/hirek/quantum-radar-delayed-choice-eraser

    mi a véleményetek ?

    bukovinai.

    (én még nem olvastam végig, de van pár eleme ami elég valószínű szerintem is)

    VálaszTörlés
  41. Magyarország túl kicsi ahhoz, hogy válogathasson az energia és egyéb szükséges anyagok beszállítói között. Attól vehetünk csak gázt, olajat, nyers anyagokat és egyebeket, akik hajlandók eladni nekünk. Abban viszont dönthet egy valóban nemzeti magyar kormány, hogy kinek adjuk el termékeinket Nem mindegy például, hogy nyugati multinacionális cégeknek adjuk el fillérekért a magyar gabona és kukorica java részét, nem pedig olyan államoknak, akik hajlandók lennének olajjal és gázzal fizetni (Oroszország, Irán...) vagy venni az állami kötvényeinkből (Kína). Egy valóban nemzeti kormány pl most nem fogadna el egy olyan "konvergencia programot" Brüsszeltől, amely a 600 milliárd forinttal kell, hogy csökkentje az állami kiadásokat, halálra itélve ezzel azt is, ami még marad a magyar gazdaságból.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  42. Buko, köszi a cikket! Első átnézésre valóban nagyon érdekesnek tűnik, és beleillik az eddig felállított kép(em)be :).
    Kiskoromban, az akkori korlátolt (bár már ez is megdőlni látszik) tudásom alapján úgy véltem mindannyian másképp látjuk a színeket és érezzük az illatokat. Hiába bökünk rá mindannyian ugyanarra amikor a pirosra kell mutatni, nem biztos, hogy ugyanúgy érzékeljük a pirost, nem biztos, hogy ugyanazt látjuk. Ahogy a cikk is írja ez csak a szubjektív élmények szuperpozíciója, multiuniverzumunk egyik közös halmaza, de minden egyed esetében más szemszögből nézve! :)

    Talán erről beszél a szólás is, hogy "a Földön nincs igazság". Azaz ebben a dimenzióban nincs és nem is lehet mindenkinek igaza, de furcsa módon a saját szemszögéből mindenkinek van... :)

    TT

    VálaszTörlés
  43. Buko

    A linkre csak ennyit tudok hozzáfűzni:

    értem-értem, csak fel nem foghatom.

    Szrogh

    Az orosz kőolajról és földgázról lecsatlakozni szinte lehetetlen, ha csak fel nem találja valaki az alternatív energiaforrást (ebbe most nem menjünk bele a világot még egy darabig a kőolaj fogja mozgatni)

    Szóval kézenfekvő lenne kölcsönös jó viszony az oroszokkal. A többiben is maximálisan igazad van. Mindig egyetlen problémára lyukadunk ki, bárhonnan is indulunk el.

    Nincs magyar vezetés.

    Kraft

    VálaszTörlés
  44. TT

    a cikkről nekem a Mátrix jutott eszembe:

    "..ne próbáld meghajlítani a kanált, helyette ismerd fel a valóságot, hogy nincs kanál.." :)

    Ez a szubjektív látásmód azért látszik megdőlni a való világban, mert egy azon dolgot igenis egyféleképpen érzékelünk.

    Hogy léteznek más dimenziók (ahol mondjuk még mindig Qurcsány a miniszterelnök) az meglehet, de én ebben a dimenzióban élek, ahol Orbán az. Azt hiszem te is :))

    Kraft

    VálaszTörlés
  45. Kraft : akkor ehhez mit szólsz :

    http://www.youtube.com/watch?v=ntiudQjCEU0&feature=related

    :D

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  46. http://kuruc.info/r/6/73323/

    Szerintem nagyon jó kis interjú, érdemes végigolvasni.

    VálaszTörlés
  47. Kicsit olyan „építsük együtt a szocializmust” hangulata van, de szerintem elképesztően jó kisfilm.

    Magyar termék
    http://www.youtube.com/watch?v=DOyL7wKhRNE&feature=player_embedded

    Persze az is benne van a pakliban, hogy a magyar termék címkével ellátott Pick szalámi teszemazt kínai őrölt paprikából készült… Szóval nem teljesen fehér-fekete ügy ez (sem).

    TT

    VálaszTörlés
  48. Buko

    Ne fokozd a káoszt a fejembe! :) Szeretem a madárcsicsergést, a napfényt, a tenger zúgását, a tavaszt, mikor életre kel a természet, de ezekkel nem tudok mit kezdeni, hogy egy atomban elfér a világegyetem. Nem is akarok...

    Moonlight:

    Valóban érdekes interjú.

    VálaszTörlés
  49. http://kuruc.info/r/4/73346/

    Az Amerika és Izrael barát Mubárak-ot a jenkik akarják eltávolítani a hatalomból? Csak nekem paradox ez az egész?

    VálaszTörlés
  50. Kár, hogy nincs új cikk, mert most mindent ide zúdítunk Gyuri apánk alá... :)))

    EZ EGY KIBSZTT JÓL ELTALÁLT REKLÁM:

    Vilmos reklám 2010
    http://www.youtube.com:80/watch?v=FGm-komtoMw

    TT

    VálaszTörlés
  51. moonlight, igen a "jenkik" akarják USA&izrael-barát idős arab vezetőket eltávolíttatni a néppel, mert már az új USA&izrael barát utódokat felépítették, pl. Egyiptomban.Viszont kétesélyes ez a jenkik és moszad által kirobbantott és irányított "polgárháború" is, mert akiktől rettegnek (radikális iszlámerők) felülkerekedhetnek és ráfázhatnak idegen számítók. Itt igen jól írják:
    Pánik és mellébeszélés - Mi folyik az arab országokban?
    http://jovonk.info/2011/01/28/panik-es-mellebeszeles-mi-folyik-az-arab-orszagokban
    Kata

    VálaszTörlés
  52. Az Egyiptomi helyzet annál is érdekesebb, mert a nyugati vezető vérvonal onnan származik...
    Haza akarnak térni? :)

    Mindenesetre az usa látványosan kezdi beleütni az orrát ebbe az ügybe (is). Vagy mindig is benne volt ? :)

    TT

    VálaszTörlés
  53. TT

    Nincs az a cikk, ami alá igazán beillene ez a vegyesfelvágott, ami itt összegyűlt :)
    Nincs ezzel semmi baj, írja mindenki, ami eszébe jut, errefelé nincs "topicrombolás".

    De ha gondolod írj egy elemzést a közelkeletről, vagy az EU-ról, vagy bármiről.

    Kata

    szerintem Izrael a térségben egyre inkább veszt szerepköréből. Az egész világban változnak az erőviszonyok, ami most az arab világban történik,(és várhatóan ez még csak a kezdet) sokkal inkább az USA kontra Irán, Oroszország, Kína hármasról szól.

    Ha az Usa elveszti ezt a területet, akkor az egész történet veszett fejsze nyele.

    TT

    egyébként ha elég mélyre ásol ebben a közelkeleti történetben is, nincs kizárva, hogy "pénzelőként" meg fogod találni Soros bácsi nevét.

    Kraft

    VálaszTörlés
  54. Kraft igen, pont arra gondoltam, hogy kétesélyes, mert most azon megy a háttérharc, hogy az usizr vagy a triumvirátus (perzsa,orosz,kínai)tud saját új bábot hatalmi helyzetbe hozni.
    Kata

    VálaszTörlés
  55. Mivel a jelenlegi arab világi "forradalmak" mögött valószínűleg Amerika áll és mivel Amerika számára Közép-Európa is fontos stratégiailag, nem lehet kizárni, hogy a közép-európai lánc leg gyengébb szemét is elérje a "forradalmi" járvány.

    Miután a narancs kormány néhány hét múlva bejelentette az Orbán-bokroscsomagot ("konvergencia terv"), elképzelhető, hogy távirányított komoly zavargások törnek ki nálunk is, lemondásra kényszerítve a kormányt.

    A már is részben kezelhetetlenné vált cigányság is elvileg kihasználható nálunk olyan kaotikus helyzet kirobbantásához, amely dramatikus kormányválságot okozhat, ráadásul Amerika jól ismert közel-keleti szövetségesének titkos szolgálata egy magán hadsereg irányításával rendelkezik Magyarországon...

    Az esély talán nem nagy, de valós. Miről is szól a "nyírkai jóslat", mi következik "paprikajancsi" (Gyurcsány?) és a "kis kanász" (Orbán?) második hatalom átvétele után? Mint mindig, reméljük a leg jobbat, de készüljünk fel a leg rosszabbra is.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  56. Habár szörnyű út vezet odáig, de a nyírkainak jó a vége...

    TT

    VálaszTörlés
  57. Jelenleg alig vannak olyan fegyveres erők Magyarországon, amelyek a magyar állam érdekeit képviselik. A nemzeti oldalon van egy csonka rendőrség amely minden bizonnyal képtelen lenne fenntartani a rendet komolyabb zavargások esetén és van egy még csonkább honvédség, amely nagy része csak logisztika. A másik oldalon pedig van egy jól kiképzett magán hadsereg és van egy valószínűleg több tízezer főből álló felfegyverzett etnikumi sereg, amely többé-kevésbé azonos az etnikumi maffiákkal. Ha kitör a pokol, egészen biztosan nem az EU fogja megvédeni a magyar családokat a randalírozó fegyveres csoportoktól. Vagyis, ha kitör a pokol, lesz egy olyan több hetes időszak, amikor minden szörnyűség bekövetkezhet. Vajon miért kellett Orbánnak előre kimenteni a kormányt Brüsszelbe a miniszterek személyében, hiszen ez nem szokás a soros EU elnökségnél? Ha belegondolunk, a helyzet valóban aggasztó és csak remélni lehet, hogy nem fog beteljesülni a nyirkai jóslat. Csak az idióták kivánhatják a vérfürdőt, de azt is csak addig, ameddig nem érzik a saját torkukon a penge élét.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  58. szrog-lha

    Mire gondolsz a több tízezer főből álló felfegyverzett etnikumi sereggel kapcsolatban?

    VálaszTörlés
  59. Kapolcs. Szerinted kinek árulta az általa vásárolt fegyvereket a svájci-magyar, aki "öngyilkos" lett"? És vajon mióta és milyen különböző forrásokból fegyverkeznek fel ezek? Csak a szovjet katonák több ezer kalast hagytak Mon amikor kivonultak (eladták őket). Ezeket a fegyvereket többnyire a már csírázó szervezett bűnöző csoportok vásárolták fel annak idején és természetesen még mindig működőképesek. Kikből áll a magyar szervezett bűnözés javarészben? Nem nehéz ezekre a kérdésekre válaszolni még olyannak sem, aki nem rendelkezik különos információ forrással.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  60. Ami a lőfegyvereket illeti, Mon csak két út járható. Az egyik az, hogy mindenkinek legyen joga a fegyvertartáshoz, mint Amerikában. A másik pedig az, hogy legalább 5 év börtön (nem felfüggesztetett!) járjon annak, aki engedély nélkül tart lőfegyvert és persze csak nagyon kivételes esetben legyen fegyvertartási engedély. Az első út azért sem járható Mon, mert túl sok az alkesz és a forrófejű. Magyarország nem Svájc, ahol nem jelent problémát, ha mindenkinek van egy rohampuskája a szekrényben. Marad tehát a második út. Kérdés: az amúgy annyira jogszabályt imádó narancs kormány miért nem szigorítja meg maximálisan a fegyvertartást és miért nem igyekszik begyüjteni a sok ezer kézifegyvert és egyéb gránátokat, amelyek annak a bizonyos etnikum erőszakos csoportjai tulajdonában vannak? Válasz: mert ehhez egy erős és nemzetileg erősen elkötelezett kormány kell... ami jelenleg sajnos nincs.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  61. Jó.Akár el is fogadhatnám.De akkor ezek a több tízezrek miért szartak be 500 fegyvertelen gárdistától?

    VálaszTörlés
  62. Kapolcs. A Gárdának csak csak fegyvertelen szerencsétlenekkel volt mindig dolga. A fegyveres kemény magnak semmi oka nem volt a gárdistákra támadni, hiszen a Gárda nem jelentett veszélyt számukra és ha rájuk támadtak volna, csak magukra hívták volna a figyelmet anélkül, hogy bármi hasznot is húztak volna belőle. Ezek a fegyveres erők egyelőre csak arra használták fel a fegyvereket, hogy uralkodjanak a magyar alvilág felett, de közben egy fegyveres masszát képeznek, amit bármikor felhasználhatnak nemzetközi predátorok. Ha nem is használják fel őket, de valamiféle társadalmi káosz alakul ki Mon, akkor ezek a fegyveres csoportok már nem csak az alvilág homályában fognak maradni, hanem tombolni fognak mindenhol, ahol az állam már nem lesz jelen. Mon már most is rengeteg olyan területe van, ahol az állam alig van jelen és már már lehet kezdeni látni, hogy ezeken a területeken kik veszik át a hatalmat, illetve kik tartják rettegésben a lakosságot.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  63. És szerinted a papucsállatkáknak annyi eszük van,h így kiterveljenek mindent?
    Vagy vki segítette őket?
    Vigyázz mert postai magasságokra emeled a kombinációs képességed.

    VálaszTörlés
  64. Kit nevezel papucsállatkáknak, Kapolcs? Mindenesetre azok, akik tervelnek nem azok, akik végrehajtanak és azok, akik tervelnek egyáltalán nem papucsállatkák, mint ahogy ez most is kiderül az arab "forradalmakkal".

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  65. Miként lehet kivonni a nem-engedélyezett fegyvereket a forgalomból? Ez viszonylag egyszerű. Először is kell egy törvény, amely óriási árat szab a törvénytelen fegyvertartásra. Aztán, ki kell hírdetni, hogy mindenki adja le önkéntesen az engedéllyel nem rendelkező fegyverét egy bizonyos dátumig teljes amnisztia cserében. Ezen a dátumon túl pedig kegyetlenül be kell tartani a törvényt. Így legalább egy jelentős részét már be lehetne gyüjteni. Jelenleg az ország egy puskapor hordó, mivel a legtöbb lőfegyver rossz kezekben van és közben folyamatosan leépül az állam, ahogy legatyásodik a gazdaság.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  66. Ezek szerint Mózes mégsem tűnt el! :)

    TT

    VálaszTörlés
  67. Sziasztok,

    szrog-lha nem mond butaságot, bár véleményem szerint naiv dolog azt hinni manapság, hogy a fegyverrel rendelkezők "amnesztia reményében" leadják majd a csúzlikat.. Talán lesznek néhányan akik megijednek a törvény szigorától, de ezek nem azok lesznek, akiktől már ma is tartani kell(ene).
    Amennyire tudom, nem nehéz ma Magyarországon fegyvert szerezni, mert ahogy szrog-lha mondja, az állam már nagyon sok területen meggyengült, vagy éppenséggel maffia érdekeket szolgál...

    VálaszTörlés
  68. Velorex. Elsősorban a fegyverektől kell tartani, mert nagyon kevés olyan ember van, akire lehet bízni egy fegyvert. Lehet, hogy a bűnözők nem adnák le fegyvereiket, de sok "ártalmatlan" idióta igen és már ez is pozitív lenne. Azokat pedig, akik nem adnák le fegyvereiket, nyugodtan lehet azután esetenként évekre lecsukni, mert önkéntesen vállalták a kockázatot. Miután néhány tucatnyi gazfickó csupán illegális fegyvertartás miatt került évekig rács mögé, sok más gazfickó kétszer is meggondolja majd, hogy fegyverrel fulikázzon a tisztességes emberek között. Ha mindenre kapásból azt mondjuk, hogy ez úgysem működik, akkor soha semmilyen problémát nem lehet megoldani. A hun társadalomban halálbüntetés járt annak, aki a harcmezőn kívül nyilvános helyen kirántotta kardját a hűvelyből.

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  69. szrog-lha jó az elképzelés, csak ez a "de" ne lenne. Fegyvertartás egyre több (kizárólag idegen)félkatonai és hallgatólagosan magánhadseregeknél nem csak törvényileg engedélyezett, hanem hatáskörüket (pl. rendvédelem)is kiterjesztik.Felfegyverzett idegen kezében, mitől biztonságosabb fegyvertelen magyarságra nézve a "csúzli"?
    Kata

    VálaszTörlés
  70. szrog-lha,

    abban feltétlenül egyet tudok érteni, hogy nem mindenkire lehet fegyvert bízni, de észre kell venni azt is, hogy csak és kizárólag Magyarországon van olyan szigorú hivatalos fegyvertartási törvény, ami 7,5 Joule felett még a légpuskát is lőfegyvernek minősíti, és börtönbüntetéssel fenyegeti.
    A szomszédos országokban (tudomásom szerint) engedély nélkül is legálisan tartható 16-24 Joule-os légfegyverek már lazán átütik pl. a koponya csontot, és a mellkast is. Csak minket kell kiskorúként kezelni?
    És persze a különböző biztonsági szolgálatok által üzemben tartott leggyengébb maroklőfegyverek is alkalmasak maradandó sérülés vagy halálos seb okozására.
    Vagy lehessen fegyvere minden (arra pszichológiailag alkalmas) embernek Európában, vagy senkinek, kivéve persze a katonai és az állami rendvédelmi szerveket. A biztonsági szolgálatok fegyverviselésével sem értek egyet. Ahol fegyveres őrre van szükség, oda delegáljon biztonsági szakembert a rendőrség vagy a katonaság, a bevétel bizonyára jól jönne a rendőrségnek/katonaságnak is. Semmi szükség arra, hogy egy ki tudja honnan szalasztott biztonsági őr durranós csúzlival szaladgáljon...
    Szóval vagy "mindenkinek" lehessen fegyvere, aki ennek szükségét érzi (és alkalmas erre), vagy senkinek. És ha senkinek nem lehet fegyvere, akkor az íjakat és a számszeríjakat illetve a bicskákat is be kellene tiltani. És természetesen a manapság divatos kardokat, tőröket is ugyebár...

    VálaszTörlés
  71. „(Jemeni) pénzügyi terroristák okozták a 2008-2009-es pénzügyi összeomlást a Wall Streeten, állítja az amerikai védelmi minisztérium megrendelésére készült titkos jelentés - számol be a brit The Times – írja a Népszava”
    http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=37310

    :))))
    Avagy a jemeni tevepásztor esete a Wall Street-i ártatlan sokszorüldözöttekkel?
    Na EZ az amikor gyártanak egy pont kapóra jövő összeesküvés elméletet! :)
    Azt miért nem írja meg a Times, hogy az al-CIAda-t a szíjájé fegyverezte fel és képezte ki?

    maszat

    VálaszTörlés