2011. január 10., hétfő

Mi az igazság?

"... a Római hódítók korában is jóformán üres volt a Kárpát medence és korábbi telepeseknek nyoma sem volt. Ezer évvel később is csak szlávok éltek itt, ezek azonban nem tanúsítottak ellenállást a jóval később érkező magyar megszállókkal szemben..."

Érdemes idézni Glatz Ferenc írását a Magyarok Krónikája c. műből melyben a Tudományos Akadémia elnöke a következőket írta a magyar nemzet őseiről:

" Ezek a primitív hordák, akiknél a gyermek- és nőgyilkosság régi tradíció ... görbe lábú gyilkosok, primitív hordák, nyelvük nem lévén, a sokkal műveltebb szláv törzsek szavait lopták el... "

 MINDEZ NEM IGAZ! 

Lássuk hát, mit is tanítanak Európa egyetemein erről az időszakról és mi az, ami nyugaton köztudott, s amiről a mi akadémiánk úgy hallgat, mint a sír...
Az őskőkor és az új kőkor emlékei - a Kárpát-medencében a nyugati tudósok ismertetésében a következőket tartalmazza:

1. Az ősember egyik legfontosabb szerszámának alapanyaga az obszidián volt, melynek eddig feltárt lelőhelyei Tarcal, Tokaj, és a Hont megyei Csitár község határában voltak. A feltárások igazolják hogy ezeken a helyeken KŐIPARTELEPEK voltak, ami a kő tömeges felhasználását bizonyítja. Az a tény már önmagában is nagyon nagy tömegű lakosságot jelent.

Angol régészek megállapítása szerint az obszidián út, a só út, a borostyánút, kagyló út innen indult ki, a Kárpát-medencéből, és jutott el Európa minden lakott helységébe.
Ezen utak összefutása és találkozása a Kárpát-medencében a tömegek által legsűrűbben lakott terület volt. Európa legsűrűbben lakott területe a Kárpát-medence volt már ebben az időben!! (mit is tanít nekünk a Magyar Tudományos Akadémia, azt hogy a Kárpát medence ez időben üres volt és jóformán lakatlan, csak szlávok laktak itt...)

A nemzetközi tudományos kutatás (a magyar helyett) lépésről lépésre tisztázza, hogy a fémekről elnevezett korszakok is a Kárpát-medencéből indultak ki - különös tekintettel arra hogy Európában először itt voltak ércfeltárások, majd később a Cseh medencében.

A rézkor kezdetén egész Európában csak az alábbi helyeken folytattak bányászatot John Dayton kutató megállapítása szerint:

1. Körmöczbánya (Nyitra) arany, ezüst, antimon
2. Selmeczbánya (Nyitra) ezüst
3. Nagybánya (Szatmárnémeti) arany, ezüst
4. Felsőbánya (Szatmárnémeti) arany, ezüst, cink, ólom
5. Kapnikbánya (Szatmárnémeti) ezüst, antimon, arzén
6. Offenbánya (Torda-Aranyos) ezüst, tellur
7. Veresbánya (Alsó-Fehér megye) arany
8. Rudnikbánya (Nyitra) réz, ólom, ezüst
9. Rudabánya (Borsod) arany, ezüst, vas
10. Nagyág (Hunyad megye) arany, ezüst, tellur, mangán
11.Dognácska (Krassó, Szörény) réz, ólom
12.Szaszkabánya (Krassó, Szörény) réz
13.Majdánpatak (Krassó, Szörény) réz
14.Gölniczbánya (Szepesség) réz, antimon, nikkel

Óriási fémfeldolgozók nyomait tárták fel eddig Bodrogkeresztúr, Lengyel, Erősd, Vincsa, Gulmenitz, Tószeg, Jordánhalom, Tordos, Polgár, Perjámos, Velemszentvid, Hallstadt, Karanovo, Remete, Nyitra, Lerna helyeken. Az itt felsorolt lelőhelyek, és olvasztó telepek kiszolgálását nagy létszámú személyzetnek kellett fenntartani, s terményeikkel is ugyancsak nagy tömegeket szolgáltak ki egész Európában.
A Kárpát-medence őskultúrájának legszenzációsabb bizonyítéka a tatárlaki lelet, melyről a nemzetközi tudósok kutatásai igazolták, hogy több mint 1.500 évvel megelőzik a Mezopotámiai első írásos leleteket.

A nemzetközi orientalista konferencia elfogadta, hogy az emberiség civilizációjának bölcsője NEM Mezopotámia, ahogy eddig hitték, hanem a Kárpát-medence, s ezen belül Erdély. (A tatárlaki agyagtáblák helyi, tatárlaki agyagból készültek, a mezopotámiai legkorábbi leletek 6.000 évesek, míg a tatárlaki leletek 7.500 évesek)

A Magyar Tudományos Akadémia állításaival ellentétben a Kárpát- medence nemhogy nem volt üres, de A Kárpát-medence az őskőkor (a paleolitikum)-tól kezdve Európa legsűrűbben lakott területe volt. Mindenben a Kárpát-medence járt az élen egész Európában lásd -

1. "A Kárpát medence volt a szarvasmarha Európai háziasításának gócpontja, mert a vad őse itt élt a legnagyobb számban. A sertés helyi vad őseinek háziasítását a Kárpát-medencéből, főleg a bronzkorból lehet kimutatni."

2. H. Würm kutató igazolta hogy a Kárpát-medencében a gabonafélék kinemesítése az Őscirokból az i.e. 6.000 - ben már befejeződött.
Állítását igazolják a gabona termesztéséhez szükséges szerszámokat előállító kőipartelepek feltárása és kormeghatározása a már említett Tarcal, Tokaj, és Csitár határában.

3. A civilizációt forradalmasította a kerék feltalálása.
A kerék felhasználásával készült első kocsi is a Kárpát-medencéből származik (Az angol nyelv ma is őrzi a Magyar Kocs község nevét az angol Coach szóban...) Az első kocsik lelőhelyei, Budakalász, Szamosújvár, Gyulavarsánd, és Herpály. Megjelenési idejük i.e. 2.000.

4. A Magyar Tudományos Akadémia azt is állítja, hogy a Római birodalom elfoglalta Pannóniát, és itt sztyeppei állapotokat talált, s jóformán néptelen volt a teljes terület. Ezzel szemben mit is tanítanak Nyugat Európa egyetemein? Edward Gibbons történész könyveiből megtudjuk hogy a Római Birodalomnak Pannónia gabonája és bora kellett, ezért támadtak a Scytha Pannon törzsekre, és i.e. 35. - től i.sz. 9 -ig, összesen 44 esztendei szüntelen hadjáratok árán bírták csak elfoglalni.
Vajon milyen erős, és mekkora nép lehetett mely a világ akkori legnagyobb és legerősebb katonai nagyhatalmának 44 esztendeig ellen bírt állni?
Nyilván nem egy lakatlan és jóformán üres ország lehetett, habár akadémiánk ezt állítja, a tények dacára.

5. A paleolitikumtól kezdve világviszonylatban az első és legősibb a KÜRÖSI kultúra.
6. A Kárpát medencéből származik
- az epigrafikai és paleográfiai írásrendszer
- a korong előtti és a korongolt kerámia
- a gabona kinemesítése az őscirokból
- a fémbányászat
- a fémművesség
- az ötvös művészet és a technikai civilizáció alapja
- a kerék!
- a kengyel

7. Gordon Childe és Fritz Sachermeyr szinte egybehangzóan írják műveikben, az Európai népek tanítómesterei a Kárpát medencei scythák voltak.
Lássuk a bizonyítékokat a scythák Kárpát medencei őshonosságáról.

A kérdés, ki a Kárpát medence ősbirtokosa, ki az az ősnép mely Európa kultúráját megteremtette.
Az ókori íróktól hasznos adatokat tudunk meg, náluk már i.e. 700-tól találunk adatokat a Kárpát medence történelmére vonatkozóan Herodotos (i.e. 484 - 406) akit a történetírás atyjának is neveznek, azt írja IV. könyve 48. bekezdésében "Szkítaország legnagyobb folyója az Ister(IsterGam-Esztergom) (Duna). Közli, hogy az Isterbe folyik a Tiphisas (Tisza) és az Agatirs scytha törzsektől Erdélyből a Maris (Maros)"

Herodotostól megtudjuk azt is, hogy a Kárpát-medencei scythák első királya TARGITAOS volt. Ha a nevet nyelvészeti vizsgálatnak vetjük alá, akkor a nyelvfejlődés szabályai szerint a kemény T hang helyére annak lágy váltóhangját, a H-t tesszük, és elhagyjuk a görögös os képzőt, akkor tisztán áll előttünk, hogy az első király nevét őrzi még ma is a Hargita nevű hegy.

A scytha és a hun nép azonosságát igazolta AGATHIAS (szül i.e. 301.) könyve 154. oldalán, "Mindazon barbarus népek, melyek az Imauson belül laknak scytháknak vagy hunnusoknak neveztetnek. "
Ptolemaus Claudius (i.e. 138 - 18O) III. könyve, 5. fejezet, 19 oldal, írja A scytha alánok fölött laknak a roxolánok, pannonok és hunok, mind testvérek.

Hippocrates (i.e. 456 - 366.) Európában él a szittya nép, melyet szarmatáknak, szakáknak, szabiroknak, gepidáknak, pártusoknak, pannonoknak, médeknek, jazigoknak(Jász), hunnusoknak és avaroknak is neveznek....

Azaz, a régi írásokból tisztázódik, hogy a rejtélyesnek és titokzatosnak tartott népnevek mögött az azonos HUN SCYTHA népet kell keresni.

Ezekkel az adatokkal tovább tisztul a kép, miszerint Gordon Childe-t idézve. Az európai népek tanítómestere a Kárpát medencei műveltség volt, azaz a magyarok ősei a scytha nép! A mi őshazánk a Kárpát medence!

1. Őshazakutatás

Egészen 1849-ig Magyarországon köztudott volt a scytha, hun, avar, magyar azonosság.

Ezt a nemzeti öntudatot a Habsburgok törték meg azzal, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé tették Joseph Budenz-et, aki egyetlen szót sem tudott magyarul, de megállapította a finnugor elméletet, mely a mai napig egyeduralkodó. Hiszen úgy a Habsburgoknak, mint a náciknak, s később a kommunistáknak egyaránt megfelelt, mert az a nemzet melyet megfosztottak nemzeti öntudatától, és megtörték büszkeségét, s elroppantották gerincét, melyet ősi múltjának ismerete biztosított számára, sokkal könnyebben elnyomható, félrevezethető, kihasználható.

Mivel a szó elszáll, a betű megmarad, érdemes leírni pár dolgot a magyar őstörténettel és a Magyar Tudományos Akadémia hivatalos irányvonalának az 1848-as Szabadságharc bukása utáni hirtelen, 180 fokos irányváltoztatásáról, s az ennek következtében axiómává vált finnugor elméletről" mely valóságos szent-tehén dogmává merevedett.
Ennek igazi okáról és a háttérről az angol, amerikai, kanadai, argentin, francia kutatók írásai alapján a következőket kell tudnunk.

1) Mikor Széchenyi megalapította a Magyar Tudományos Akadémiát, akkor a következő volt a hivatalos álláspont:

Minden magyar krónika, ősgeszta, az ország lakosságának szájhagyományai tanúsítása alapján köztudott volt és az MTA (alapítása és létrehozása óta) hivatalos elfogadása alapján is elfogadott tény hogy a scytha eredetű - hun, avar, magyar nemzet azonosság révén a Kárpát medencei magyarság ittléte minimum 12.000 éves.

Ugyancsak elfogadott volt Torma Zsófia erdélyi régész Tordas melletti ásatásainak alapján, melynek során a Mezopotámiai legrégebbi eleteknél 1.500 évvel régebbi írásos leleteket talált, ezzel írásos igazolást nyert a scytha, hun, avar, magyar nemzetazonosság.

Erre nézve az írás végén adatokat, tényeket ismertetünk, olyanokat, melyek Magyarországon SOHA nem kerültek ismertetésre, mivel az MTA meggátolta ezek publikálását - úgy az osztrák uralom, mint a náci éra, mint az orosz megszállás évtizedei alatt, mivel mindezen idegen megszállóknak azonos volt az érdeke, hisz idegen szempontból nézve mire jó a finnugor elmélet? Megsemmisíti a magyar nemzeti öntudatot, a világ legelmaradottabb, legprimitívebb népének állít be minket a világ országainak színe előtt, kitűnő alap magyarellenes propagandára, és 1920-ban igazolásul szolgált hazánk feldarabolására, és mind a mai napig úgy a germán, mint a szláv népek kedvenc hivatkozási alapja magyarellenes propagandájukban. Azaz a finnugor elmélet az abszolút magyarellenes célokat szolgált, és szolgál ma is, s történik mindez a magyarellenes tevékenység a magyar nemzet adófizetőinek pénzén! Immáron 150 esztendeje folyik ez a magyarellenes MTA tevékenység, méghozzá a magyar lakosság pénzén. Miért? És hogyan kezdődött?

2) 1850-ben a Magyar Tudományos Akadémia hirtelen szemétbe dobta a krónikáinkat, azt mondva, hogy a magyarok szeretnének egy dicső múltat hazudni maguknak. (ezt, megjegyzem Dr Glatz Ferenc szóról szóra megismételte egyik TV interjújában amit a Duna TV-ben láttam, kis híján agyvérzést kaptam tőle) és 1850-ben minden a még Széchenyi által alkalmazott kutatót, tudóst, nyelvészt kirúgtak, a magyar tudósok helyére német, és cseh "tudósok" érkeztek. Az új kinevezett igazgató Joseph Budenz német nyelvész lett. Az ő vezetése alatt került bevezetésre a finnugor elmélet, mely szent-tehén dogmává vált mára.

Mi volt a háttérben, és miért maradt ez 1850 óta egyeduralkodó az MTA hivatalos vonalán?

A magyarázat egyszerű.

Mikor az osztrák és orosz elnyomók közös erővel leverték a magyar szabadságharcot, Európa nemzetei szimpátiával fordultak felénk, és megvetéssel az osztrákok iránt.

Ferenc József utasítására az osztrákok, és évszázadok óta hűséges kiszolgálóik a csehek, közösen kidolgoztak egy remek tervet - a terv célja Magyarország és a magyar nemzet sárba tiprása, a magyar nemzeti öntudat megsemmisítése volt, s az hogy Európa nemzetei soha többé ne fogják Magyarország pártját.

Ennek a tervnek eszköze a finnugor elmélet - ezt egy Joseph Budenz nevű német dolgozta ki, 5 cseh asszisztensével.

Érdemes megjegyezni hogy habár a finnugor elmélet nyelvészeten alapszik ezen "szakemberek" egyike sem tudott magyarul. Közel 50 éven át, míg óriási fizetést húztak a magyaroktól, a Magyar Tudományos Akadémia vezetőiként Pesten éltek, haláluk napjáig nem is tanulták meg nyelvünket, soha nem szűntek meg a nemzetközi tudományos konferenciákon hangoztatni, hogy a magyar a világ legelmaradottabb legprimitívebb csordája, egy primitív horda, akik vezetésre szorulnak. Hálásaknak kellene lenniük azért, hogy Ausztria, a kultúrát és műveltséget nyújtotta nekik, de a primitív magyarok hála helyett örökös rebellisként állandóan megtámadják Ausztriát.

A propaganda fényesen bevált. Európa nemzetei, akik azelőtt szimpátiával támogatták a magyar függetlenségi törekvéseket, ezután Magyarország ellen fordultak.

Mi a finnugor elmélet lényege?

Joseph Budenz (aki egyetlen szót nem tudott magyarul) de kidolgozta ezt a nyelvészeti elméletet, saját maga a következőket mondta:

1) Nincsenek szövegek, melyek a finnugorság nyelvén szólnának, az írásbeliség előtti korból.

2) Ennek következtében mind a finnugor nyelv szókészlete, mind a nyelvtani szerkezete a maga teljességében és legapróbb részleteiben teljesen ismeretlen előttünk. Azaz, el kell ismerni, hogy NINCSEN finnugor nyelv. E nyelv sosem létezett, de létezhetett volna. Ha létezett volna, akkor eredetét kb. 7.000 évre becsülnénk.

3) Nincs olyan etimológus módszer mely hipotetikus, és nemlétező ősnyelvekkel való rokonságot vagy azokból való származást tudományos eszközökkel bizonyítani tudná.

4) Csak az állt módomban, hogy egy hipotetikus finnugor nyelvi szöveget írjak asszisztenseim segítségével.

Azaz - összefoglalva:

A német és cseh, magyarul nem tudó emberek keresnek egy ősnyelvet - amiről beismerik, hogy NINCS. Beismerik hogy teljesen ismeretlen ez a sosemvolt nyelv. Azt az ősnyelvet kinevezik 7.000 évesnek, de az a nép mely állítólag ezen beszélgetett, csak 2.000 évvel ezelőtt keletkezett. Ezen az ismeretlen és sosemvolt nyelven szövegeket írnak maguk a kutatók. Saját elképzelésük alapján kreálva a szövegeket. Ezt komoly és tudományos nyelvészetnek nevezni NEM LEHET.

Az osztrák érdek az volt hogy:

1. Európa nemzeteiben ne ébresszenek többé rokonszenvet a magyar szabadságharcok, hiszen a világ legelmaradottabb, legprimitívebb, minden kultúra nélküli, tengődő és vezetésre szoruló állatcsorda a magyar - örüljön annak, ha Ausztria megszánja és kultúrát nyújt neki, de a hálátlan állatok csordája, a primitív és elmaradott kultúrálatlan magyarok hála helyett rátámadnak szegény Ausztriára?.

Ez a magyarellenes propaganda fényesen bevált.

A finnugor elmélet kitalálása óta az osztrákok (a magyar állam pénzén) egész Európában terjesztették, s ezzel egy magyarellenes érzés, sok esetben gyűlölet alapját vetették meg.

Mindössze megjegyezném, ez az elmélet mivel magyarellenes, kitűnően megfelelt minden nagyhatalomnak mely hazánkat megszállta. Hiszen minden megszálló nagyhatalom érdeke, hogy NE LEGYEN MAGYAR NEMZETI ÖNTUDAT, a nemzet ne ismerje meg saját múltját, hiszen akinek nincs múltja, annak jövője sincs, s ezt ők nagyon jól tudják.

54 megjegyzés:

  1. Velorex, amennyiben a szkiták a magyarok ősei, felmerül a kérdés, hogy vajon honnan jöttek a szkiták. Vannak érdekes elemzések, miszerint a szkiták azonosak a tíz "elveszett törzzsel", akik ősei pedig, Ábrahám vezetése alatt, Észak Indiából kerültek Közép-Keletre.

    Mindenesetre, Herodotosz szerint, a szkiták i.e. 1500-tól tekintették magukat külön népnek, az első uralkodójuk Targitaos óta és a görög történész szerint a "szkita" szó valami olyasmit jelentett, hogy "vándornép". Herodotosz szerint, a szkiták úgy tudták, hogy Targitaos előtt egy másik nép része voltak, de nem tudták, hogy melyik és, hogy mi történt azzal a néppel.

    Persze az is elképzelhető, hogy Ábrahám népe több ezer évvel Krisztus előtt a Kárpát Medencéből vándorolt el egészen a Himalájáig, ahonnan jóval később kelet felé ment tovább, aztán még később, a babiloni fogság után, egy hosszú utazás végén visszakerültek a Kárpát Medencébe. Mind ezek már olyan régi dolgok, hogy nagyon nehéz bármiről is megbizonyosodni a jelenleg rendelkezésre álló adatokkal.

    mm

    VálaszTörlés
  2. Mózes, mivel ezek valóban olyan régi dolgok, amikról csak teljesen megbízhatatlan adataink vannak, a régmúlt elemzése helyett talán érdemesebb lenne azt a tényt boncolgatni, miért ennyire zavaros a múltunk? Kik, és mi okból tették azzá, a (nagyobbrészt elhallgatott) régészeti felfedezésekkel teljesen ellentétes elméletek tanításával?(lásd a fennti írásban). Mint mondtam, szellemi háborút folytatnak ellenünk, amiben a magyarság naivitását, és jóhiszeműségét kihasználva,(mert ekkora aljasságnak még a gondolata is elképzelhetetlen volt számára) az ellenségnek több száz év előnye van, hiszen azóta folytatják.
    ÚJRA MONDOM: ebbe beletartozik a politikai viták szítása, fenntartása, amely elvonja a figyelmet, és energiát a valóban fontos dolgokról, pl attól, hogy ezt felismerhesd. Amíg addig el nem jut valaki, amit bukovinai alpvetésként leírt a népbutításos cikk utolso hozzászólásában, nehezen nevezhető felébredettnek, és ebben a szellemi harcban az ellenoldalt erősíti akarva- akaratlanul. Mindent megtesznek, hogy fel ne ismerjük valódi szellemi lehetőségeinket, amit ráadásul ők pofátlanul generátorként használnak saját célaik eléréséhez. Aki ezeket belátja, egyetlen út marad: felvenni a kesztyüt, és minél több embert rádöbbenteni ezen dolgokra, hogy elérjük azt a krtitikus tömeget ami után a TUDATVÁLTÁS automatikusan bekövetkezik. A folyamat egyébként már elindult...
    Szulthan

    VálaszTörlés
  3. Szulthan, az nem kérdés, hogy "kik" állnak a magyar történelem meghamisítása mögött. A Habsburgok, aztán a kommunisták és ma a globalisták. A "rendszerváltás" óta nem véletlen, hogy idegen szívű magyarok uralják a magyar oktatási rendszert és történelmi kutatást. Ameddig ezek nem lesznek ismét a nemzeti oldalon, addig nem lesz nemzeti történelem, hiszen még az 56-os forradalmat is eltussolják. Egyébként, láttad már, hogy milyen méltatlan műemlékek idézi 56-ot országszerte? Ez sem véletlen. A kérdés tehát: hogyan kerüljön vissza az oktatási rendszer és a történészet a nemzeti oldalra. Számomra a válasz egyértelmű: kell egy nemzeti kormány. Ilyesmi szerintem nem jöhet létre erőszakkal, mert akkor az csak egy újjabb diktatúra lenne. Kell tehát egy valóban nemzeti párt, akinek lehet szavazni miután a jelenlegi narancs hatalom kudarcot vallott.

    mm

    VálaszTörlés
  4. Kiváló gondolatébresztő! Velorex, honnan van?

    Figyelmetekbe ajánlom Bunyevácz Zsuzsa: A Szent Grál üzenete c. könyvet, mely a mitológikus címtől eltérően tudományos munkákat megszégyenítő precizitással végigsorolja talán az összes eddig fellelhető forrást Eurázsia ős-, és ókortörténetéről, melyek alapján mindenki le tudja vonni a következtetést:
    A szkíta-sumér-pártus-méd-hun-avar-magyar folytonosság régészeti, nyelvészeti, történeti, genetikai, embertani, népművészeti, építészeti szempontok alapján külföldi és magyar kutatók által BIZONYÍTOTT!
    Ennyi. Ez már nem vitakérdés.

    Nem vitakérdés továbbá a Kárpát-medencei ittlévőségünk, folytonosságunk sem minimum a legutolsó jégkorszaktól kezdődően (Kr.e. 10.000-100.000 év).

    A finnugor elmélet viszont önmagában nem hazugság, beleillik a képbe, imigyen:

    A jégkorszak végén, a jég olvadását követően a Kárpát-medence éghajlata melegebbre fordult. A régió északi területein élő őshonos embertörzsek egyrésze (!) a megélhetését biztosító rénszarvasok vándorlását követve kirajzott a medencéből, és eljutott az Ural hegység környékére is, majd ott letelepedett. A finnugor-elmélet kitalálása és a kirajzás között eltelt évezredek során e törzsek (osztják, vogul, ugor) az eredeti közös nyelv töredékét tartották már csak meg, ezt találták meg a német és cseh tudósok a XIX. században. A hiba (?) ott keletkezett, hogy egy viszonylag kevés szóból álló nyelvi hasonlóságra felépítettek egy őstörténetet, egy származáselméletet, melyet a nyelvi hasonlóság mellett semmilyen más társtudomány nem erősített meg, sőt, krónikáink, a néphagyomány, a történelmünk stb. mind-mind a szkíta eredetet vallja. Elképzelhető-e, hogy egy nép a "honfoglalását" követő ezer évig tudja honnan származik, majd egyszercsak kiderül, hogy ez nem igaz?
    A finnugor nyelvészeti elmélet származáselméletté való szintemelését a Habsburg politika nyomásnak köszönhetjük, de ideje lenne ezt az évszázados "tréfát" a hivatalos oktatásból is törölni. A finnek már évekkel ezelőtt javították a tankönyveiket.

    Európának - a hivatalos történelemmel ellentétben - volt ős- és ókora. Mégpedig Kárpát-medencei központtal, és benne lakók folytonossága fennáll a mai napig. Legtöbbünk őse nem Árpádékkal érkezett, hanem a jégkorszak óta itt élő ősnép leszármazottja.

    Folytatom még.

    TT

    VálaszTörlés
  5. Mózes, elolvastad bukovinai hsz-ét? Szerintem a tudatváltás teljes RESET-et jelent, ami után párt és szavazás szavaknak nem lesz jelentésük.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  6. Sokan értetlenül kérdezik, hogy miért fontos foglalkozni a múlttal, miért nem mindegy mi történt évezredekkel ezelőtt?

    Megválaszolom. Az emberiség az elmúlt néhány millió évben felbecsülhetetlen mennyiségű és minőségű tapasztalatot, tudást, ismeretet gyűjtött össze, melyet mai napig őríz a kollektív emlékezetében. Ez a folytonos és egyre növekvő tudás persze időközönként megakad (gátolják!), de alapjában véve a fejlődés végigkövetkető. Múltunk természetesen nem hibátlan, de ha nem ismerjük fel elődeink hibáit, ha nem tanulunk belőlük, akkor semmit nem ért ez a felfoghatatlan mennyiségű tapasztalás. Azok, akik a múltat kutatják, valójában a jelent, és a jövőt határozhatják meg, ezért fontos tisztázni mi miért történt, akár jó, akár rossz, hogy minél inkább elkerülhetőek legyenek hasonló esetek a jövőben.
    Ez nem jelenti azt, hogy aki a múltban keresgél, az álomvilágban élne, mert igenis van mit tanulnunk őseinktől, de próbáljuk meg a hibáikat nem lemásolni.
    Grandpierre Attila magyarságkutató, csillagász, zenész zenekarának neve: Vágtázó Halottkémek, ami eléggé beszédes ha belegondolunk: olyan emberek alkotják, kik a múltat, a már halott emberek életét kutatják. Vajon ezek őrültek lennének? Nem hinném.

    TT

    VálaszTörlés
  7. Milyen "resetről" beszélsz, szulthan? csak nem a 2012-ben hiszel? Én aki kapcsolatban vagyok a mindennapi valósággal, nem látok semmilyen "tudatváltást" sem "resetet", csak egyre több elkeseredettséget vagy közömbösséget vagy gyűlöletet vagy félelmet. Persze ezekből később lehet valami építőjellegű is, de az már csak találgatás, hogy mi és mikor. Álmodik a nyomor. Ha lenne "tudatváltás", most nem egy 2/3 narancs diktatúrában élnénk. Egyesek azzal tölzik napjaikat, hogy azon törik fejüket, miként lehetne "ébreszteni" a tömegeket, csak éppen azt nem veszik észre, hogy a tömegek tojnak az "ébresztőkre", nekik tisztességesen fizetett munka, közbiztonság, kifizethető energia és élelmiszer, működőképes egyészségügyi rendszer meg ilyesmi kell. Ilyen az ember, Szulthan és ezért is képes sok mindent túlélni.

    mm

    VálaszTörlés
  8. Ha valakit érdekel, itt látható egy 3500 éves ősmagyar vagy legalábbis őskápátmedencei mumifikált maradványa: http://www.bibliotecapleyades.net/imagenes_ciencia/tuathadedanaan04_05.jpg

    mm

    VálaszTörlés
  9. Mózi a tudatosodás emelkedésének ékes példája ez a blog is. Néhány éve még az itt irogató emberek nagy része kapásból hülyének nézett volna téged is és engem is. Még én is magamat! :)
    Azonban nem lehet nem észrevenni, hogy hatalmas változások történnek velünk, mindenkivel. Egy meghatározhatatlan kényszer, vagy inkább késztetés, súgallat miatt többen érezzük, hogy kutatnunk kell. Többen azt érezzük, hogy amit eddig csináltunk az semmit nem és, és kezdjünk el végre azzal foglalkozni, amire ajándékba kapott tehettségünk szerint rendeltettünk.
    Te vajon miért írsz felvilágosító cikkeket? Megtehetnéd, hogy leszarod a világot, de nem teszed! Hanem továbbadot, amire rájöttél.
    Továbbadod amit a lelked jónak, igaznak vél.

    A sok közül ez ez a tudatváltás egyik megnyilvánulása. Mindenkinél mást hoz elő ezen változó idő, de mindenki életében felgyorsultak a változások. Ki ráhangolódik, ki ellenáll, de a lényeg az elkerülhetetlen változás.

    TT

    VálaszTörlés
  10. @Mózi!

    A képen nem az egyik Tarim medencei múmia van?
    Rögtön ez ugrott be, vagy tévedek?

    VálaszTörlés
  11. Misi, ha jól emlékszem, azok szőke hajú (!) europidok.

    TT

    VálaszTörlés
  12. @TT!

    Ez az a múmia, ami a képen van.
    http://www.mommo.hu/media/A_tortenelem_rejtelyei-A_Tarim-mumiak

    VálaszTörlés
  13. Igen, a taklamakáni múmiák. "szőkének" mondják őket, de valóban többé-kevésbé barna hajúak. Itt láthatóak: http://www.meshrep.com/PicOfDay/mummies/mummies.htm Az utolsó kép egy fiatal nő, akinek az arcát rekonstruálták a koponya alapján. Mindannyian ismerünk ilyen arcokat a magyar környezetünkben.

    Szulthan, én eddig azért írogattam, mert minél több embert rá akartam venni, hogy ne a narancs diktatúrára szavazzanak. Ez sajnos nem jött be és a következő választások sem érdekelnek, mivel el kell fogadnom, hogy nincs politikai ellenzék. Most már, ha írogatok, abban a tudatban teszem, hogy csak egy maroknyi ember olvas és talán valami hasznát veszi az írásnak. Nem hiszek a "magyar mátrixban", ha tudod mire célzok.

    mm

    VálaszTörlés
  14. "A Honfoglalás… a magyarok visszatérése európai hazájukba című könyvemben mintegy ötven olyan kulturális markert soroltam fel, melyek Közép-Európából KözépÁzsiába „vándoroltak”, majd visszatértek a magyarokkal a honfoglalás idején. Ezek közül kiválasztottam kettőt, a művészetet és a vallást, majd további kutatásokat végeztem régészeti leletek tanulmányozásával. Több ezer olyan képet gyűjtöttem össze régészeti leletekről, amelyek bizonyítják, hogy számos, indoeurópaiak előtti motívum és szakrális szimbólum a kalkolitikumi-bronzkori Kárpát-medencéből és környékéről származott, majd a korai bronzkorban az általam Agglutiniának elnevezett területen is elterjedt. A bronzkor közepén ezek a szimbólumok végig fennmaradtak Pannóniában, a korszak végén pedig ismét elterjedtek Magna Pannonia területén. Ugyanezeket a motívumokat és szakrális szimbólumokat találták meg az Altaj hegységi Pazyrikben, melyek az időszámításunk előtti első évezred elejéről származnak. Később a Tarim-medencébe „vándoroltak”, végül pedig a honfoglalás idején visszatértek a Kárpát-medencébe. Más szóval a Kárpát-medencében talált bronzkori régészeti leletek azonosak vagy nagyon hasonlóak a Tarim-medencében Stein Aurél által talált leletekkel, illetve a Kárpát-medencében feltárt későbbi, honfoglalás kori leletekkel. Ezenkívül jómagam is készítettem Magyarországon és egyéb helyeken több tucat fotót olyan szimbólumokról és alakzatokról, amelyek bronzkori szakrális szimbólumok voltak, és amelyeket a mai napig használnak modern épületek díszítésében, noha már elveszítették ősi, szakrális jelentésüket."

    mm

    VálaszTörlés
  15. "Még a Szent Koronán is található tizennyolc olyan, pogánynak tartott szimbólum, melyek a bronzkori Pannóniától a Tarimmedencén át a honfoglalás kori Magyarországig nyomon követhetők. A honfoglalás idején a magyarok ugyanazzal a szimbolikus művészettel és ugyanazzal az anyaistennővel tértek vissza a Kárpát-medencébe, mint amilyet korábban, a bronzkori Európában használtak, az anyaistennőt szülés közben ábrázolva. Ezek azok az úgynevezett híres magyar „tulipánok”, melyek Magyarországon mindenhol megtalálhatók. Egy olyan bronzkori mintából alakultak ki, amely a várandós anyaistennő szimbolikus ábrázolása volt. Az etruszk művészet már jóval azelőtt ezeket a tulipánmotívumokat használta, hogy a tulipán megjelent volna Európában. Az idők során, ahogy elvesztette szent emlékét, úgy változott át liliommá az európai kultúrában mind az egykori etruszkok, mind az amoricaiak – Anjouk – egykori tulipánja. Noha nem tudatosan, de az etruszkok, a magyarok és az ainuk leszármazottai is, illetve Közép-Ázsia legtöbb népcsoportja a mai napig ugyanabban a formában ábrázolják az anyaistennőt díszítőmotívumként. Ennek alapján pedig ki lehet jelenteni, hogy a magyarok kulturális DNS-e öt évezreden át változatlan maradt!"

    mm

    VálaszTörlés
  16. Mm a mindennapi valósággal én is kapcsolatban vagyok annyira, mennyire ezt 3 gyönyörű és minden szempontból (gondolok a testre, lélekre, és szellemre) egészséges lánygyermek nevelése megköveteli. Azonban ez nem gátol meg abban, hogy kicsivel túl lássak a mindennapi valóságon, sőt meggyőződésem hogy ez segit abban,hogy egészségesek maradjunk, mert itt amúgy én is azt látom amit Te. Szerintem az uton Te is elindultál, dönthetsz megállás, visszafordulás vagy továbbhaladás közt.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  17. Akit komolyabban foglalkoztat a téma, annak ajánlom még ezt a mély tudományos munkát elolvasni:

    Cser Ferenc és Darai Lajos: Magyar folytonosság a Kárpát-medencében
    http://www.eltevedtidoszamitas.hu/pics/folytonos.pdf

    Idézet:

    "Korábban az Európa írott történelmét megelőző időszakokra vonatkozó időrend a még a
    XX. század elején kialakított, és a korabeli kezdetleges rétegtani (stratigráfiás) módszerekkel
    nem lett kellőképpen alátámasztva. Ezt a korábbi időrendet ma már a 14C és a jelenkori
    rétegtani vizsgálatok alapján egyaránt el kell utasítanunk.167 Semmilyen olyan elképzelés nem
    fogadható el, ami a korábbi időrendre épül. Így G. V. Childe kultúra-diffúziós modellje168 is
    érvénytelen, minthogy Közép-Európa új-kőkorát a jelenkor előtti 6. évezredre tételezi, holott
    azt a 14C vizsgálatok ma már egyértelműen 2–3 évezreddel korábbra, 8–9 évezreddel ezelőttre
    keltezik.169 Más kérdés, hogy a korábbi megfigyelések, elképzelések is feldolgozandók, azaz
    helyükre teendők az új időrend szerint megfejtve a leletek, összefüggések valódi szerepét.
    A Kárpát-medence emberrel kapcsolatos időrendjét a következőkben adhatjuk meg:
    Buda és Vértesszőlős, az alsó kőkorban, acheuléi, j. e. 350-250 évezred.
    Bükk, Subalyuk kezdete, moustiere-i j. e. 90 évezred.
    Tata, moustiere-i j. e. 80 évezred.
    Érd, moustiere-i, kezdet j. e. 70 évezred.
    Bükk, Szeleta kezdete (Subalyuk utóda), j. e. 50 évezred.
    Érd, moustiere-i, vége, j. e. 45 évezred.
    Bükk, Istállóskői, aurignaci kezdete j. e. 40 évezred.
    Bodrogkeresztúr, gravetti, j. e. 29 évezred.
    Árka, Szegvár, gravetti, j. e. 22 évezred.
    Zalaegerszeg, gravetti, j. e. 16 évezred.
    Szekszárd, Palánk, gravetti, j. e. 13 évezred.
    Pilis hegység, barlangi gravetti, j. e. 10-12 évezred
    Bükk, Balla barlang, j. e. 11 évezred.
    Bükk, Szeleta vége j. e. 12 évezred után.
    Első földművesség j. e. 9. évezred.
    Körös-Tisza j. e. 8 évezred
    Vinča, írás, réz: j. e. 7.5 évezred.
    Duna I. j. e. 7 évezred.
    Duna II. j. e. 6.5 évezred.
    I. kurgán hódítás, j. e. 6 évezred.
    II. kurgán hódítás, j. e. 5.5 évezred.
    Bronz j. e. 5.3 évezred.
    Szekér j. e. 5 évezred.
    III. kurgán hódítás j. e. 4.7 évezred.
    Baden j. e. 4 évezred.
    Vas j. e. 3.8 évezred.
    Halomsír és urnamező, j. e. 3.5-3 évezred
    Kora vaskor, kimmerek j. e. 2.9-2.7 évezred
    Vaskor, szkíták j. e. 2.7-2.3 évezred.
    Vaskor, kelták j. e. 2.3-2 évezred."

    TT

    VálaszTörlés
  18. Köszönjük a cikket, Velorex!

    Úgy gondolom, ide illik az alábbi két videóanyag:

    http://vimeo.com/17468556

    http://vimeo.com/17468829

    Szulthan, gratulálok a három leányhoz! :) Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezhetem, mivel foglalkozol a gyermeknevelés mellett? Csak azért, mert az elmúlt pár nap során a hozzászólásaid olvasva feltűnt, nagyon sok dologban gondolkozunk és érzünk hasonlóképp. :)

    Mézesmózes, megértelek, hogy most így látod a helyzetet, volt idő, amikor még én is hasonlóképp gondolkoztam. De jöttek az életemben útkereszteződések, melyekhez olyan események vezettek, amik ráébresztettek; mindenképpen az én kezemben van a döntés, nem pedig csak sodródok az árral.
    TT és Szulthan véleményét a tudatváltozás folyamatáról én magam is csak megerősíteni tudom. Én nem gondolom, hogy egy adott naphoz köthető ez, sokkal inkább egy korszaknak érzem, amit már napjainkban is élünk. Azt írod, az embereket nem érdekli az ébresztgetés, de hála Istennek én magam nem ezt tapasztalom. Persze vannak olyanok, akik egyelőre mély álomban vannak minden ébresztgetés ellenére, és ragaszkodnak a régi tudati szint értékrendjéhez, de számukra sem lesz elkerülhető a változás, csak az a kérdés, hogy önszántukból élik majd át és tudatosan, vagy kényszerűen.

    TT, köszönjük az idézetet! Így összeszedve nem láttam még ezeket az adatokat, nagyon jó gyűjtemény...

    Én Badiny Jós Ferenc könyveit tudom ajánlani nagy nagy szeretettel azoknak, akik érdeklődnek a magyarság múltja (és jövője) iránt. Érdemes külön figyelmet fordítani az anyanyelvünkre, a hétköznapi életünk során is, mert igen sok információ lakozik benne számunkra...

    VálaszTörlés
  19. Lélekgyógyász megkaptam azt az ajándékot a sorstól, hogy a az elmúlt 20 évben a társadalmon kívül, mégis viszonylag könnyedén(persze a poklot nekem is meg kellett járnom) tudom élni az életem. Soha életemben nem szavaztam, először csak valami ösztönös idegenkedésből, később elvből. Persze nem is tudnék, mivel még szavazó cédulát sem kapok...De hála Istennek, az orvosi nyilvántartásokban is hiába keresnének. Talán ezért tudom igy látni a dolgokat.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  20. Szulthan, a kedves Égiek már csak ilyenek, szívesen és gyakran megajándékozzák az embereket - csak nem mindenki fogadja el az ajándékukat. :)
    Elárulod, melyik országban élsz? Akár privátban, persze csak akkor, ha nem titok.

    VálaszTörlés
  21. Szerintem is ezért látod így a dolgokat, Szulthan. Sajnos az emberek 99 százalékának nem adódik ilyen ajándék a sorstól, ezért őket sokkal inkább a mindennapi túlélés érdekli és ez így is helyes, hiszen első a túlélés.

    Nem "mélyálomban vannak az emberek minden ébresztgetés ellenére", hanem harcolnak a túlélésért. Ezért üresek a templomok is, ahol csak a lélekhez szól a pap, de ugyanakkor teltház van a hitgyüliben és a szcientológiában, ahol azt igérik a híveknek, hogy "sikeresebbek" lehetnek amennyiben tagjai ezeknek a mammonista "egyházaknak".

    A tömegek majd akkor fognak ismét a szellemiség felé fordulni, ha már elviselhetetlen lesz az anyagi helzet. Olyan ez, mint amikor megjelennek a tatárok a város határán és akkor mindenkinek hírtelen eszébe jut az Isten háza, mint az egyetlen leendő menedék.

    mm

    VálaszTörlés
  22. Mózes, te így látod, és én ezt tiszteletben is tartom. Attól én még láthatom másképpen, és ezzel nem azt akarom mondani, hogy neked ne lenne igazad, nekem pedig igen. Ahányan vagyunk, annyi féle igazság létezik, én ezt vallom (attól függetlenül, hogy mindig kiállok a magam igaza mellett, még elfogadom másét is). :)
    Én nem nevezném túlélésért folytatott harcnak a teljes tudati beszűkülésben folytatott monoton életet, amit oly sok ember él még ma is. A harc mindig valami változásért folyik, de a legtöbb ember nem akar igazi változást. Lényegében csak annyit akar, hogy több pénze legyen. Szeretné ugyanúgy élni az életét, ahogy korábban tette, ugyan abban az értékrendben, csak jobb anyagi körülmények között. Ez nem igazi változás.
    Kevesen értik meg, hogy azért "szenvednek", mert nem látják meg, mi az igazán fontos, mi az igazi érték, és értéktelen dolgokat kergetnek. Nekem az a véleményem, hogy amíg valaki csak azért dolgozik, hogy pénzt keressen, soha nem lehet igazán boldog. Viszont ha valakinek a tettei mögött őszinte jó szándék és az értékek tisztelete áll, az képes megtalálni az életében az igazi értelmet, ezáltal a boldogulását is.
    Az életet egy csodálatos ajándéknak kellene tekinteni - nem ránk mért csapásnak - és meglátni minden pillanatában a szépet, a jót. Ami nem annyira felemelő élmény számunkra, azt azért kell megbecsülnünk, mert tanulunk belőle, ami pedig szép élmény, azért legyünk hálásak, mert az maga a tiszta áldás. :)

    VálaszTörlés
  23. Mózi írta: "A tömegek majd akkor fognak ismét a szellemiség felé fordulni, ha már elviselhetetlen lesz az anyagi helzet."

    Látod Mózes, leírtad a lényeget. Pontosan ezért engedik az "égiek" a magyarság kifosztását már jó ideje. Én Mátyástól látom ezt a folyamatot. Temagad is ellenkezel ez ellen, pedig láthatóan tudod mi miért történik. Ezért mondom, hogy még az "istentelen" globalisták kezét is Isten vezérli. Ha akarják, ha nem.
    :)
    Ez a visszafordulás elkerülhetetlen, ahogy romlik az anyagi helyzet, úgy érlelődik az emberekben az igény, sőt a vágy a szellemiség felé való fordulásra. Ez a Terv.


    Azért nem szeretném azonban, ha csak úgy elmennék az első kijelentésed mellett, miszerint "a szkiták azonosak a tíz "elveszett törzzsel", akik ősei pedig, Ábrahám vezetése alatt, Észak Indiából kerültek Közép-Keletre."

    Ezt határozottan cáfolnom kell! Ezernyi forrás alapján teljes mértékben elkülöníthető Nimród népe Ábrahám népétől, még ha mindkettő Noé-tól származtatja is magát (a Bibliából kirajzolódó családfa szerint egyébként testvérnépeink a zsidók...). A (sumér) szkíták és az ebbe a családba tartozó népek ragozó nyelvű, teremtő, kultúra-építő népek, míg Seth-Sém-Ábrahám népe, a sémik hajlító nyelvű, hódító népek családja, melyről mindössze Kr.e. 3000-től beszélhetünk. Ennyi az ő történetük, ~5000 év (ennyi a naptárjuk szerint is...), míg a szkíták felfoghatatlanul ősi népcsalád, mely nem csak az Atlanti óceántól Japánig ér, hanem kiterjedt az összes földrészre.
    Az ezt bizonyító Bunyevácz Zsuzsa könyvében csak a forrásmunkák felsorolása 100 (!) oldal!
    Érdemes elolvasni, ebben a könyvben van a legösszeszedettebben összefoglalva, amit a magyarság - és egyúttal az emberi civilizáció - kialakulásáról tudni lehet. Igen komoly remekmű.

    TT

    VálaszTörlés
  24. http://torsalqvist.freeblog.hu/archives/2011/01/08/A_Tatarlakai_amulett/#_5644392

    A cikkhez kapcsolódóan.

    VálaszTörlés
  25. Lélekgyógyász, leégne a pofám, ha magyar létemre külföldről beszélnék így.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  26. Itt egy jó kis nyelvészkedő, aki érdekes kérdéseket vet fel:

    http://tudos.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=88919

    Majsz

    VálaszTörlés
  27. Feldobott ez a videó!

    Mit tudnak a nem erdélyi románok az erdélyi magyarokról?
    http://kuruc.info/r/3/72405/

    Bár kétségtelenül eredményes volt a román történelemhamisítás propagandája, azért látszik, hogy a hétköznapok embere normális is tud lenni. Ha veszünk egy általános keresztmetszetet egy nemzetről - elit nélkül - akkor hasonló hétköznapi normális embereket kapunk, akik itt a piramis alján jól kijönnek egymással. Ebből a videóból is látszik, hogy az a szándékos uszítás, amit a politikusok és az újságíról művelnek (sejtjük milyen célból), az nem minden tekintetben vezet eredményre. Örülök, hogy nem gyűlöl minket minden román!
    Emlékeim szerint a Magyarországi szlovák határ közelében élő szlovákokkal sincs semmi probléma, tök jól eléldegélnek egymás mellett a magyarokkal, akárcsak a határ túloldalán. Szerintem a politikusokat magasról le kell szarni, hamarosan úgy is csak AZ fog számítani, hogyan jössz ki a melletted élő embertársaddal, kit szintén odarendelt a Sors.

    TT

    VálaszTörlés
  28. TT

    nem egyszer voltam Szlovákiában, főleg a Tátrában, és egy ott élő szlovákiai magyar szokott minket elszállásolni. Amikor kérdeztük a magyar-szlovák viszonyról, akkor azt mondta, hogy hülyék mindenhol vannak, nem kell vele törődni, feléjük nem lehet érzékelni semmiféle magyarellenességet.

    VálaszTörlés
  29. Majsz

    Érdekes a linked, szinkronban van a Bibliában is olvasható tézissel, miszerint valaha egy közös nyelvet beszélt mindenki. Szerintem van valós alapja ennek a feltevésnek.

    Amúgy ez az egész finnugor-elmélethez való makacs ragaszkodás már ott megdől, hogy antropológiailag teljesen elütünk a túlnyomórészt szőke és kék szemű, nálunk jóval nagyobb átlagmagassággal rendelkező finnektől. Manysiknak és a hantiknak még van némi keleti vonásuk. Mindenesetre közelebb állunk a szkítákhoz, ebben biztos vagyok.

    VálaszTörlés
  30. http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/harcaink.html

    Bogár László tényleg megnarancsult:(

    VálaszTörlés
  31. Nehezen tudok eligazodni Bogár Laci bácsin. A fideszes múltja ellenére láthatóan a "mi" szekerünket tolja. Mit tolja, írásaival szinte húzza a népet (fel!). No de kérdezem, hogy mire ez a felhúzás? Milyen taktika ez? Azért van, hogy pofonokkal ébresszen, vagy azért van, hogy lázítást szítson? A lázadást általában leverik...

    De ugyebár mondataiban ott vannak a súlyos , megkérdőjelezhetetlen igazságok is! De mi van az igazságba ágyazva? Fityisz támogatás szerzése a valódi nemzeti oldalról? De hát már nem kell nekik több támogatás, tejhatalmuk van, nemigaz? Vagy az is csak egy törékeny valami? Vagy most készülnek elő a megfelelő ideológiákkal, hogy miért is dőlt össze a magyar gazdaság? Nem, természetesen nem a fityisz miatt, hanem a birodalom miatt. De hova vezet ez?

    Szóval elég sok ellentmondásos dolgot érzek Bogár úr tevékenységében, bár kétségtelenül nekem is sok mindent megvilágított. De mi a valódi cél? Ez itt a kérdés barátaim.

    Egyébként szerintem a magánnyugdíjpénztárak államosítása önmagában nem rossz ötlet, de nem az államadósságba kellene beleölni a befolyt milliárdokat. A médiatörvény is jó lehetne, ha nem lehetne sejteni a mögöttes szándékokat, hogy valójában az igazmondó Lúdas Matyi ellen találták ki, és nem a globalogazdik által pénzelt szupermédiumok ellen... Az IMF-kapcsolat megszakadása sem csökkentette az adósságszolgálatot, szóval ez sem jött be igazán.

    Tehát elmondhatjuk, hogy ez a látványos három terület, ahol kormányunk "lázad" a birodalom ellen, az mintha nem a mi érdekünkben történne.
    Bogár úr szerint viszont igen...
    És lehet, hogy az idő Őt igazolja, és ez valójában egy hosszú háború utolsó harcának felvonuló nótája, amiból később kialakul a valódi ellenállás...
    Szerintetek?

    TT

    VálaszTörlés
  32. Oda kell figyelni arra amit mondanak, de megfelelő kétkedést irányukban sem árt azért alkalmazni...

    szerintem.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  33. TT mint mondtam a politikát nem az átlagemberek érdekében tették olyanná amilyen, és nem a mi érekünkben működtetik. Feladata a látszatkeltés, a lehetséges kedvező változás reményének fenntartása, az eredeti irány, és szándék elfedése a birkák elől.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  34. Szulthan, szerinted miért van szüksége a politikai elszámoltatás körében dolgozóknak filozófus szakemberre? :)

    Ez valami vicc??

    http://www.expressz.hu/allas-munka/jog-kozigazgatas/koztisztviselo-kozalkalmazott/hirdetes-24316169/

    "Az Elszámoltatási Feladatok Összehangolásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság
    azonnali belépéssel
    filozófus-szakértő munkatársat keres
    A feladat fundamentál-ontológiai és percepció-hermeneutikai hiányosságok kimutatása a kormányzati elszámoltatás alatt álló "Filozófia és tudomány az ókorban", "Az esztétikai reprezentáció történeti és elméleti aspektusai" és "A tradíció folytonosságának és az életmű egységességnek kérdése Nietzsche, Lukács és Heidegger munkáiban" c. művekben. A szakértő feladata a feltűnő át-érék aránytalanságok feltárása a fenti filozófiai tárgyú dokumentumokban különös tekintettel arra, hogy a szerzők kidolgoztak-e új filozófiai válaszokat, amelyek az Ember és a Lét kapcsolatának megértéséhez vezethetnek a Nemzeti Együttműködés Korszakában. A díjazás filozófiai hiba/ darab áron, teljesítménybérezési rendszerben történik. Prémium feladatként filozófusper előkészítése, autodafé rendezése is a munkakörhöz tartozik."


    TT

    VálaszTörlés
  35. Wass Albert: Üzenet haza

    Üzenem az otthoni hegyeknek:
    a csillagok járása változó.
    És törvényei vannak a szeleknek,
    esőnek, hónak, fellegeknek
    és nincsen ború, örökkévaló.
    A víz szalad, a kő marad,
    a kő marad.

    Üzenem a földnek: csak teremjen,
    ha sáska rágja is le a vetést.
    Ha vakond túrja is a gyökeret.
    A világ fölött őrködik a Rend
    s nem vész magja a nemes gabonának,
    de híre sem lesz egykor a csalánnak;
    az idő lemarja a gyomokat.
    A víz szalad, a kő marad,
    a kő marad.

    Üzenem az erdőnek: ne féljen,
    ha csattog is a baltások hada.
    Mert erősebb a baltánál a fa
    s a vérző csonkból virradó tavaszra
    új erdő sarjad győzedelmesen.
    S még mindig lesznek fák, mikor a rozsda
    a gyilkos vasat rég felfalta már
    s a sújtó kéz is szent jóvátétellel
    hasznos anyaggá vált a föld alatt...
    A víz szalad, a kő marad,
    a kő marad.

    Üzenem a háznak, mely fölnevelt:
    ha egyenlővé teszik is a földdel,
    nemzedékek őrváltásain
    jönnek majd újra boldog építők
    és kiássák a fundamentumot
    s az erkölcs ősi, hófehér kövére
    emelnek falat, tetőt, templomot.

    Jön ezer új Kőmíves Kelemen,
    ki nem hamuval és nem embervérrel
    köti meg a békesség falát,
    de szenteltvízzel és búzakenyérrel
    és épít régi kőből új hazát.
    Üzenem a háznak, mely fölnevelt:
    a fundamentom Istentől való
    és Istentől való az akarat,
    mely újra építi a falakat.
    A víz szalad, a kő marad,
    a kő marad.

    És üzenem a volt barátaimnak,
    kik megtagadják ma a nevemet:
    ha fordul egyet újra a kerék,
    én akkor is a barátjok leszek
    és nem lesz bosszú, gyűlölet, harag.
    Kezet nyújtunk egymásnak és megyünk
    és leszünk Egy Cél és Egy Akarat:
    a víz szalad, de a kő marad,
    a kő marad.

    És üzenem mindenkinek,
    testvérnek, rokonnak, idegennek,
    gonosznak, jónak, hűségesnek és alávalónak,
    annak, akit a fájás űz és annak,
    kinek kezéhez vércseppek tapadnak:
    vigyázzatok és imádkozzatok!
    Valahol fönt a magos ég alatt
    mozdulnak már lassan a csillagok
    a s víz szalad és csak a kő marad,
    a kő marad.

    Maradnak az igazak és a jók.
    A tiszták és békességesek.
    Erdők, hegyek, tanok és emberek.
    Jól gondolja meg, ki mit cselekszik!

    Likasszák már az égben fönt a rostát
    s a csillagok tengelyét olajozzák
    szorgalmas angyalok.
    És lészen csillagfordulás megint
    és miként hirdeti a Biblia:
    megméretik az embernek fia
    s ki mint vetett, azonképpen arat.
    Mert elfut a víz és csak a kő marad,
    de a kő marad.

    VálaszTörlés
  36. TT, nem akartam hinni a szememnek,mit akarnak elszámoltatni, három filozófiai művet? Nem a ferit kéne? Szerintem vmi vicc..
    Szulthan

    VálaszTörlés
  37. Lélekgyógyász, épp most írom azt az írást, amit hamarosan megpróbálok ide feltenni, akkor majd meglátod milyen elgondolkodtató telitalálat épp most ez a vers...
    Szulthan

    VálaszTörlés
  38. Szulthan, neked, nekem és akik már kitárták szívüket az Égi Csodák előtt, már nem is meglepő, miként működik EGYségként a Világ, erre jó példa ez az "összhang" is. :) Talán másoknak, akik még nem hisznek ebben, egy kis fényt gyújthat a sötétben egy-egy ilyen megnyilvánulása az emberi lelkek közti kapcsolat létezésének... Érdeklődve várom az írásod.

    VálaszTörlés
  39. TT

    Úgy gondolom, hogy a médiatörvény egyértelműen az ellenzék és a kritizáló vélemények elnyomására készült alapvetően. Kitűnő példa erre a Kossuth rádió esete. Kurucék is tévesen a gyomorforgató média megrendszabályozását látják ebben a törvényben, pedig nagyon nem így van.
    Az IMF-fel való árnyékboksznak sincs nagy jelentősége, ebben igazat adok Perge Ottónak, így is mérhetetlen adósságunk van, amivel pórázon tarthat minket a Nagy Testvér kormányaink hathatós asszisztálásával.

    http://kuruc.info/r/2/72495/
    Ez pedig azt hiszem kellő bizonyíték, hogy narancsék ellenállása addig tart, ameddig rájuk nem szólnak "fentről".
    Ezek után én úgy gondolom, hogy Bogár úr téved. Hogy ezt tudtán kívül vagy szánt szándékkal teszi, azt döntse el mindenki maga.
    Valóban egy hosszú háború vége fele tartunk, ami az emberiség ellen folyik. Azonban nem "mi" állunk győzelemre jelen pillanatban, a legújabb cikked is erről árulkodik. Hajnal előtt legsötétebb az éjszaka, bízom benne, hogy sikerül az emberiségnek kiküzdenie magát ebből a fertőből. Azonban nem hiszem, hogy egy kollaboráns, kétharmados hatalomból fog kialakulni az ellenállás.

    VálaszTörlés
  40. Szép napot mindenkinek!
    Sokat olvasgatok errefelé, és most úgy érzem, írnom kell. Még gimnazista vagyok, és új magyartanárt kaptunk, aki a nyelv eredetéről és az ábécéről diktált nekünk némi tanulnivalót. Kinyílt a zsebemben a bicska a diktált mondatok hallatára. Igem.... MTA.
    Idéznék a mai 12.es tananyagból:
    "A magyar nyelv az uráli nyelvcsalád finnugor csoportjába tartozik, az ugor nyelvek közé....
    Az első ábécét a föníciaiak használták, 3000 évvel ezelőtt.... A magyar ábécé kezdettől fogva latin betűs, de létezett egy sajátos írásforma is, a rovásírás. Ez csak a 17. századig jellemző, és csak szegényebb rétegek használták."

    Nos, megkérdeztem, hogy nem lehetséges-e hogy rovásírás előbb volt? A tanárnő kitért a hitéből, és azt mondta, ne szóljak olyanba amit nem tudok.

    Szép, már a rovásírás sem létezett, legalábbis lassan ott tartunk.

    További szép napot

    magical

    VálaszTörlés
  41. Üdv. magical. Ajánlom ezt a kis cikket a tanárnődnek, ha még nem olvasta. A fideszes "Magyar Demokratában" jelent meg, úgy hogy már a narancs sem próbálja leminősíteni a magyar kultúrát és most már csak a tananyagnak kellene ehhez viszonyulni, de ez valami miatt még egyelőre nem megy.

    http://www.demokrata.hu/heti-hir/magyar-europa-legosibb-nepe

    mm

    VálaszTörlés
  42. Köszönöm mézesmózes!
    Holnap odaadom, meglátjuk hogy gyakorol-e rá valamilyen hatást:) Na meg nekem sem árt.

    magical

    VálaszTörlés
  43. Kedves magical,

    Örülök, hogy nem csak mi "öregek" járunk erre, hanem képviselteti magát a fiatalabb korosztály is. :)

    Ha tanácsolhatom, ne dühből, hanem okosan próbáld meg rávezetni a tanáraidat az igazságra. Röhej, hogy Neked kell őket tanítani, de sajnos, sokuk még ha tehetné, sem mondhatna mást mint a tananyag. Emiatt ne aggódj, előbb-utóbb helyére kerülnek a dolgok az oktatásban is.
    Ha valóban magical vagy, akkor tudnod kell, hogyan kezeld a még alvó embereket, ne ököllel menj neki, mert az csak fölösleges energiaharc, hanem folyd körül mint a víz, mint a keleti harcművészetek, és úgy inditsd el az úton.

    Kezdetnek ajánlhatnád neki Torma Zsófia munkásságát:
    http://www.magtudin.org/Friedrich%20-%20Torma%20Zsofia.htm
    Bolygónk eddig ismert legnagyobb hatású szellemi forradalma 8-9000 évvel ezelőtt játszódott le, kiindulópontja a Kárpát –medence volt. Ennek bizonyítékait elsőként Torma Zsófia, a világ első régésznője tárta fel. Ezek a régészeti bizonyítékok és néprajzi összehasonlításai rámutatnak Trójával, az Égei műveltségekkel és Mezopotámiával való szoros kapcsolatra. Leleteinek jelentős részét alkotják azok a korongok és cseréptöredékek, amelyeknek írásjelei összekötik a Kárpát-medence átmeneti- és újkőkori, valamint jelenlegi magyar lakosságát. Ezeket az írásjeleket ma székely –magyar rovásírásnak nevezzük s ez a magyarság legalább 8-9000 éves Kárpát-medencei jelenlétének bizonyítéka.
    A régésznő munkáit magyar vonatkozásban Forrai Sándor, Friedrich Klára, Szakács Gábor, stb. munkái is megerősítik.

    A másik, perdöntő bizonyíték pedig a tatárlakai leletegyüttes, amiről már biztos halottál, s amely a vizstálatok alapján 7500 éves, róvásírásos jeleket tartalmaz.

    Hogy ne csak magyar kutatókat említsek, G.S. Krantz amerikai antropológus szerint az összes helyben maradó nyelv közül az általa magyarnak nevezett a legrégebbi, mezolitikus nyelvnek tartja, és szerinte (szerintünk is) a Kárpát-medence őskorban beszélt nyelve ugyanaz, amit a X. századtól magyarnak nevezzünk.
    Az angol Henry C. Rawlinson és a francia Julius Opert kutatók megállípították, hogy a sumér ékírásos leletek szkíta szövegek, és e ragozó ősnyelv rokonságban van a magyarral, merthogy szkíta.
    A mai magyarnak nevezett, valamint a szintén ragozó sumir, szanszkrit, ősi egyiptomi, baszk, stb. nyelvek között meglévő kétségtelen rokonsága bizonyítja, hogy mindegyik ugyanannak az ősiségben beszélt kőkori nyelvnek a leszármazottja.

    Kétségtelenül nagy vitát okozott az oroszok által feltárt 14.000 éves etiópiai róvásírásos leletek, melyről szakmai viták indultak el.
    http://rovatmagazin.hu/hu/hirek/vita-az-etiopiai-irasemlekrol

    Ajánlatos továbbá utánajárni a Tamana kutatásnak, mely a minden földrészen megtalálható magyar helységneveket gyüjti.

    Ha még mindig kételkedik, akkor látogasson el Boszniába, Szarajevótól mintegy 32 km-re Visoko városának közvetlen közelébe, a Visokica hegyhez - mely valójában egy 35.000 éves piramis, és nézze meg a feltárt köveken látható róvásjeleket.

    Tudnék a tanárodnak küldeni vagy 5 DVD-nyi anyagot, de nem teszem, mert mindenkinek magának kell rátalálnia az igazságra. Akkor fogja érezni, hogy tényleg igaz, ha saját maga jön rá.
    :)

    TT

    VálaszTörlés
  44. De az is lehet, hogy a Semino féle genetikai eredményekkel kellene kezdenie a tanárodnak :)

    http://www.mszgyms.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=144

    2000-ben, a világ egyik legautentikusabbnak elismert folyóiratában, az USA-ban megjelenő Science-ben, Semino és 16 genetikus munkatársa közös közleményt tettek közzé. A magyar népesség vonatkozásában az alábbi megállapításokat tették:

    1. A magyar nép ősei a napjainktól számított 40-35 ezer évvel ezelőtt Európában elsőnek megjelent europoid őstelepesek között voltak!!

    2. A magyar nép populációgenetikai szempontból ma Európa egyik legkarakterisztikusabban elhatárolható népessége (amire az Eu19 haplotípus - őskőkori genetikai marker, a magyarokban, legmagasabb százalékarányban kimutatható jelenléte utal).

    3. A magyar nép legközelebbi - genetikai szinten igazolható - rokonai a lengyel, az ukrán, továbbá a horvát nép.

    Genetikailag olyan, hogy "indoeurópai" nem létezik. Nincs "szláv" sem, csak "európai", és értik ez alatt éppen a magyarságra legjellemzőbb haplotípusok csoportjával jellemezhető népeket. A magyar nép genetikailag európai, sőt, "őseurópai". (Természetesen a nyelvünk is és az írásunk is az!)

    TT

    VálaszTörlés
  45. Kedves TT!
    Neked is köszönöm:) Hát az én baráti társaságomból is van pár ember, aki olvasgat a blogon.
    Ha még érdeklődik a tanárnőm, akkor továbbítom az információkat!
    A demokratás cikket kinyomtattuk, és holnap adom oda. Egyébként tegnap már érdeklődött, hogy na? viszek-e valamit. Mondtam hogy ne aggódjon nem felejtettem el:)
    Én is elolvastam. Érdekes volt, remélem eljön az idő hogy mindenki tisztában lesz az igazi múlttal.

    magical

    VálaszTörlés
  46. A Krónikáink hitelességét,adatolását kétségbe vonó ideológusok,magyartalanitó finnugristák,északi-bábos idióták számára egy lórúgással felérő tényfeltáró előadása Tóth Gyulának megtalálható itt:
    http://www.magyarvagyok.com/index.php?page=videos&sub=search&q=t%C3%B3th+gyula

    VálaszTörlés
  47. Ferenc,

    hallottam már ezt az elméletet a 300 évről, érdekes és elgondolkodtató. Akkor lenne igazán izgalmas, ha a kutatás során felhasznált dokumentumok másolatát valaki összerendezné, és nem csak egy előadás formájában létezne számunkra az elmélet, hanem forrás megjelöléssel és hivatkozásokkal együtt.
    Tudnál ebben esetleg segíteni? Szívesen kitenném az anyagot főcikkbe.

    VálaszTörlés
  48. Velo, ez egy akkora anyag, amit nehéz egy cikkben előadni. Még a wiki-féle rövidített bejegyzés is csak érinti a témát, annyian foglalkoztak már vele.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Kital%C3%A1lt_k%C3%B6z%C3%A9pkor

    Érvek, ellenérvek minden oldalról. Mondok egy érdekes péltát: Bakay Kornél híres régész, magyarságkutató, kiváló ismerője a történelemnek pl. nem fogadja el Illig elméletét. Pedig Herbert Illig, a kitalált középkor elméletének atyja leginkább a mi törtélemünk meghamisítására világít rá. Annak érdekében történt az egész, hogy 300 éves éket verjenek Atilla hunjai és Árpád magyarjai közé, ezzel megszakítsák a folytonosságot. (nem sikerült nekik).

    Nekem van két nagyon jó cikkem a témában, az egyik magából Illig könyvéből egy részletes kivonat, elküldöm neked, ha gondolod.
    De nehéz ebből cikket készíteni, mert nagyon sokrétű a téma.

    TT

    VálaszTörlés
  49. Viszont találtam egy elég részletes oldalt, ajánlom böngészni:

    http://hungar.gportal.hu/

    TT

    VálaszTörlés
  50. OK TT,
    köszi és várom az írásokat, nem árt a sok napi idiótaság közé egy-egy okosítás. Azt természetesen gondoltam, hogy nem egy blog szintű cikk a megfelelő fórum erre a történelmi vitára, de néhány képet azért szívesen betennék pl. a cikkedbe, amin releváns korabeli dokumentumok láthatók forrás megjelöléssel. Csak a becsület és a hitelesség kedvéért. Olvassák ezt az oldalt diákok is amint kiderült, próbáljunk hitelesek lenni a kedvükért és a magunk kedvéért..

    VálaszTörlés
  51. Tóth Gyula:Kitalált középkor a Kárpát-medencében c. könyve megjelent:
    http://www.puskikiado.hu/index.php?page=catalog&bcat=8&id=2580 vagy:

    http://www.paradigma.hu/index.php?moduleName=Shop&pageID=item&ID=1705 vagy tanulmánya olvasható:
    http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/a-kitalalt-kozepkor vagy:
    http://semmi.se/2009/02/27/a-magyar-kronikak-es-a-kitalalt-kozepkor/
    Hivatkozásokat a tanulmányban találtam,de a tanulmány végén forrásokat nem.Gondolom ezek a könyvében megtalálhatóak,a könyve nincs meg nekem sem.A témáról átfogó képet nyújt a következő honlap:

    http://www.eltevedtidoszamitas.hu

    VálaszTörlés
  52. Köszönöm Ferenc,
    a megadott linkeken olvasgathat, akinek nem elég, amit itt lát.

    VálaszTörlés
  53. Szeretnék egy kis segítséget nyújtani a mindennapi megélhetés elősegítéséhez.Kevés az,ha "csak" az igaz múltunkat keressük,közben meg annyi pénzünk sincs,hogy tisztességesen megéljünk.A Nagy Testvér célja pont ez,hogy a pénzrendszer szigorú ellenőrzésével tartja az embereket hálójában,miközben folyamatosan a vérüket szívja és a vergődésükben kéjeleg.Az embereket az egymás ellenében való élésre szorítja, miközben a "gyengék"( valójában szerencsétlenebbek) a többiek martalékává válnak. Elevenen falják fel egymást, mert erre kényszeríti őket az ördögi szisztematikájuk.A hálójuktól minél távolabb kellene tartanunk magunkat és nem pedig ,mint egy buta éjjeli pillangó, elvakíttatván a fénytől, szándékosan belerepülni.Saját, abszolút értéktelen papirosaikért kényszerítenek bennünket a rabszolgájuknak.Nincs erre szükségünk!Ha összefogunk,akkor pénzt, emberséges,kamatmentes pénzt (elszámoló rendszert) mi is létre hozhatnánk.Minél többen vagyunk,annál függetlenebbé válhatunk,annál nagyobb mértékben szabadulhatunk meg ettől a vérszívó ,Sátánista társaságtól.
    Egy ilyen összefogásból született meg a pilisi korona. Itt mindenki szabadon vásárolhat a kamatmentes koronával, valamint eladhatja feleslegét,tudását,munkaerejét ,igy szolgálván egymást és nem a rabtartóinkat.
    Most ajánlók nélkül lehet a rendszerhez csatlakozni, részleges jogokat szerezve.Néhány tranzakció (értékesítés) után teljes jogú tagként,megszerezvén a két,-már a rendszerben régóta bennlévő tag ajánlását-, válhat mindenki teljes jogú taggá,amikor már a rendszertől bizalommal odaadott 10000 korona terhére szabadon vásárolhat minden új tag.
    Aki szeretne magán ily módon segíteni,az a következő oldalon megteheti:
    www.koronakor.hu

    VálaszTörlés
  54. Ha valakit esetleg bővebben érdekel a "kitalált középkor" néven ismertté vált elmélet és annak minden következménye a magyar és az európai történelemre, az látogassa meg nemrég létrehozott blogomat a következő címen:

    http://maghreb.blog.hu/

    Ide folyamatosan töltöm fel a 2003-as könyvem óta megjelent írásaimat.

    Tóth Gyula

    VálaszTörlés