2011. január 7., péntek

Egy kis lelkiség

Kedves Embertársam!

Amennyire módomban állt, és elolvashattam pár korábbi cikket, valamint a hozzá kapcsolódó megjegyzéseket, azt tapasztaltam, hogy Magyarországért, a magyarokért, és önmaguk boldogulásáért aggódó emberek hallatják hangjukat, osztják meg véleményüket másokkal. Sok tényt olvashattam a magyar politikáról és gazdaságról és itt-ott indulatoktól, elkeseredettségtől és csalódástól összefacsarodott szívekkel is találkoztam. Talán a legnagyobb sebet a tehetetlenség érzése ejtette ezeken a magyar szíveken...
Elgondolkoztam rajta, vajon a mai Magyarországot, a magyarokat mi is teszi boldogtalanná valójában? Az, hogy a politikusok, akikre a nép az országot bízza, épp az ország érdekei ellen dolgoznak? Hogy az elmúlt évtizedek politikai döntései következtében a hazánk gazdasága romokban hever, és ennek köszönhetően egyre keservesebben tudnak megélni a magyar családok? Lehetne még újra és újra elmondani ugyanazt, sérelmeinket kihangsúlyozva mindent bizonyos embercsoportokra fogni, de nem lennénk teljesen igazságosak...
A magyarok az elmúlt évtizedekben mindig másoktól várták a "megváltást", a megoldást a problémákra, és nem ébredtek rá - tisztelet a kivételnek - hogy a megoldás a saját kezükben (szívükben) rejtezik. Ugyan mit ér a politika, vagy akár a gazdaság hús-vér emberek nélkül? És mit is tesznek ma ezek az emberek? Félnek. Félnek attól, mi lesz holnap, mi lesz a szeretteikkel, az álmaikkal. Minden nap lenyelik a keserű pirulát, mikor meghallgatják/elolvassák a híreket, és elnyeli őket a harag, a gyűlölet, mert tehetetlennek érzik magukat. Ez a gyűlölet pedig csak emészti a magyar embert, élő halottá teszi, aki más, vele együtt élő embertársaira nézve sem éppen lelkesítő, sokkal inkább méregként hat.
Nem szándékom senkinek sem megsérteni a politikai nézeteit, de szeretném, ha az emberek megtanulnának önmagukban hinni és nem "idegenek", vagy egyszerűen csak "mások" által hozott változásokra várni. Én arra tettem fel az életemet, hogy segíteni fogom az embereket, legjobb tudásom szerint, tiszta szívvel, lélekkel. Tudom, a sok év alatt önmagunkban felépített hiedelemvilágunkat átformálni, értékrendünket megváltoztatni nem egy pillanat műve, és nem is egy-két nap vagy hét. Nem bort iszok és vizet prédikálok, a hátam mögött már sok felismerés és ennek hozadékaként tapasztalat is áll, de tanulnom még így is nap mint nap szükséges, ha jobb emberré akarok válni.
Aki úgy érzi, szeretne végre valami mást, jobbat megélni, boldog magyar emberré válni, arra kérem, adjon esélyt magának. A népünk csak akkor lesz képes újra régi fényében ragyogni, ha az egyes magyar emberek visszanyerik önbizalmukat, önbecsülésüket, úgy is mondhatnám, megvilágosodnak. Soha ne gondoljuk, hogy nincs választási lehetőségünk, mert mindig van…
Én arra kérek minden igaz lelkű magyar embertársamat, tanuljon meg és merjen is másként gondolkozni, érezni! Vegyük észre, hogy mi magunk teremtjük meg mindazt, ami körbe vesz bennünket. Mi fogadjuk el a politikusok döntéseit és mi vagyunk a jelenlegi érdekcsoportoknak kedvező gazdaság igahúzói is. Mi vagyunk azok, akik elhisszük, tehetetlenek vagyunk, kis porszemek csupán a nagy egészben, és nem vesszük észre, hogy minden egyes porszemben ott rejlik az erő, a lehetőség, hogy megbontsa a rosszul működő egészet, sőt ha kedve tartja, akkor létrehozzon egy újat, egy jót, ami teljesen más elveken működik, más értékrenden alapul, mint a régi.
Vegyük észre, hogy a gazdaság és a politika is képtelen számunkra változást hozni, erre elég meggyőző belátható bizonyíték az elmúlt pár évtized. Ne várjuk egyetlen egy politikustól sem, hogy változást fog hozni. Nem fog. A változás nem fentről fog megindulni, hanem alulról, nem kívülről fog megtörténni, hanem belülről, minden egyes ember szívéből, az abban lakozó magyarságtudatból. Mennél több ember ébred tudatára, veszi észre, hogy változás csak akkor fog történni, ha ő maga változik meg - példát mutatva környezetének is -, annál közelebb kerülünk egy új, békés, igaz értékeket hordozó Magyarországhoz.
Mindenkinek áldott, szeretettel teli Új Esztendőt kívánok!
Lélekgyógyász


26 megjegyzés:

  1. A sok világvége hangulat és értelmetlen politikai energiaharc után igazán jól esik ilyen lélekemelő cikket olvasni, köszönöm!

    Egyetlen egy dolgot fűznék csak az íráshoz, és ezt kérem jegyezzétek meg egy életre:
    A magyarságtudat egyenlő az emberségtudattal.

    TT

    VálaszTörlés
  2. Üdv a fedélzeten, Lélekgyógyász. Ez a blog egy kis űrhajó, ami igyekszik szerényen haladni az igazság fénye irányába, mint a három király a csillag irányába. Örülök hát, hogy van már egy lélekgyógyásztiszt is a fedélzeten.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó írás. Egy valamit itt is szeretnék kihangsúlyozni: az elit fő fegyvere a FÉLELEM generálása, és a figyelem elterelése a valóságról,és a megosztás. Szerintem rettegnek az eljövendő tudatváltozástól, hiszen ott lesz végük.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  4. Szívemből szóltál Lélekgyógyász! Köszönjük a cikket.
    Remélem egyre többen ébrednek rá, hogy a megoldás saját magunkban lakozik és nem másokban.

    Szulthan
    Biztosan terveznek is valamit a megvétózására. Ha belegondolsz:
    1990.09.11. idősebbik Bush beszéde az "új világrendről"
    2001.09.11. WTC lerombolása
    2012 ?
    Adja az ég, hogy az emberek tudta tényleg felszabaduljon.

    VálaszTörlés
  5. Moonlight, akik felismertek módszereiket, céljaikat azokkal szemben már tehetetlenek. Nemcsak nálunk, az egész világon beindult egy olyan folyamat (többek közt az Internetnek köszönhetően ami kicsúszott a kezükből), ami egyáltalán nincs ínyükre. Egyik fő fegyverük ( a fő félelemgenerátor) az információkkal való manipulálás már nem müxik. Én már csak röhögök mikor a médiában a "vezető nagytekintélyű" angol és amerikai újságokra hivatkoznak. Ezeknek ugyanis a közhiedelemmel ellentétben NEM az objektív tájékoztatás a feladatuk, hanem a manipulálás.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  6. @Szulthan!

    Már miért lennének tehetetlenek?
    De erről szerintem majd a másként gondolkodók gyűjtőtáborában diskurálhatunk még eleget.
    Az internettel kapcsolatban: nyilván tudták mi fog lejátszódni. Neki is szükségük volt egy világméretű, jól működő agymosó eszközre. Majd korlátozzák. Most debütált a "kísérleti nyuszi".
    Lehet, hogy finomabb bevezetés válik szükségessé. Tesz fázisban vagyunk.
    Nemsokára kiderül, hogy mi lesz a médiatörvény sorsa. Egy biztos. Ha fokozatosan is , de be lesz vezetve mindenhol.

    VálaszTörlés
  7. Misi én meg azt HISZEM, hogy a "másként gondolkodók gyűjtőtáborában" az elit fogja kitárgyalni hol is baxták el..
    Szulthan

    VálaszTörlés
  8. OK! Szulthan! Kívánom, hogy igazad legyen!

    VálaszTörlés
  9. Szultán ne magadból indulj ki! Az, hogy Te átlátsz a szitán még nem azt jelenti, hogy mások is érzékelik a hazugságokat. Nekem a mai napig van olyan kollégám, aki szerint felesleges volt '56... Az agymosás nem tegnap kezdődött, ebből is látszik. Akkor járunk majd jó úton, amikor ezek az emberek is elkezdenek kicsit másként gondolkozni.

    VálaszTörlés
  10. Amerikában már pedzegették az internet cenzúrát :

    http://www.youtube.com/watch?v=hphN6eB5AbU

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  11. 1956 valószínűsíthetően előre kitervelt volt (ha igény van rá írok róla), de nem volt felesleges. Szántainak adva igazat úgy vélem, a magyarság történetében az a történelmi pont egyenlő azzal, amikor Krisztus meghal a kereszten. 40+20 évnyi sötétség után a feltámadás közelébe kerültünk, ezt érezzük itt mindannyian. De mivel a megváltás nem csak a magyarokért jön el, ezért bolygószintű világosodásról beszélünk - amihez természetesen - mint apró mozaik - kellett az 56-os hősök tette is.

    TT

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok!


    Köszönöm a barátságos fogadtatást és a kedves szavakat! :)

    TT, egyet értek, a magyarságtudat valóban egyenlő az emberségtudattal. Nem hiszem, hogy a magyar nép egy kiválasztott nép volna, de azt tudom, hogy a mi népünknek is meg van a maga feladata - ahogyan minden más népnek is - és ezt a feladatot én büszkén és örömmel vállalom. :) Szántai szellemiségét én is nagyon kedvelem, sokat lehet tanulni tőle, általa.

    Mézesmózes, tetszik a hasonlatod, köszönöm. Szívesen szálltam be ebbe az űrhajóba. :)

    Szulthan, valóban a félelem az egyik legnagyobb erő, amin minden embernek önmagában kell felül emelkednie. Aki szeretne megszabadulni a félelmeitől, annak meg van rá a lehetősége is, csak nem mindenki él vele.

    Én a magam részéről igyekszem elhatárolódni a politikai kérdésektől, amennyire csak tudok, így több energiát fordíthatok más, lélekemelőbb tevékenységekre. Tudom, hogy nem a politika formálja az életemet, hanem én magam, és megfelelő hittel és tettekben is megnyilvánuló elhatározásaimmal képes vagyok napról napra valami szépet teremteni...
    (A vicces az egészben, hogy az egyik végzettségem szerint Európa-politika szakértő vagyok :D)

    Lélekgyógyász

    VálaszTörlés
  13. Egy kis adalék a Julius Andan könyvből, ami eszembe jutott Lélekgyógyász sorait olvasva.

    "Ez a világ NEM változtatható meg fentről lefelé.
    A változás kizárólag lentről indulhat ki, és terjedhet el, egyre feljebb és feljebb.
    Ez az esély."

    VálaszTörlés
  14. moonlight: Köszönöm az idézetet, még nem találkoztam Andan nevével, mindig tanulok valamit. :) Örülök, hogy nem csak én gondolom így. :)

    VálaszTörlés
  15. Lélekgyógyász,

    szívesen olvasunk tőled egy kis Európa-politika szakértést is, ha lenne kedved billentyűzetet ragadni.. :O)

    VálaszTörlés
  16. Kedves Velorex, köszönöm a buzdítást, de inkább maradok az én szeretett hivatásomnál. :) Olyan sok szó esik itt nálad politikáról, hogy az én meg nem írt politikai témájú soraim nem is fognak innen hiányozni. :) Talán többet adhatok úgy az itt olvasóknak, ha más jellegű témákkal tarkítom az oldalt.

    Nem utolsó sorban köszönöm, hogy ezt a képet tetted a cikkem mellé, nagyon kedves a szívemnek. :)

    VálaszTörlés
  17. Lélekgyógyász, legyen ahogy szeretnéd. :o)
    Ha esetleg a gmail-es címeddel bejelentkezel az oldalra, akkor nem névtelenként hozza a rendszer a hozzászólásodat, és nem is kell ellenőrző kódot írnod a kommented mellé. Nem kötelező persze, csak javaslom.

    VálaszTörlés
  18. Ha már szóbahoztad Velorex, nem lehetne csökkenteni a "megjegyzés küldése" nyomógomb megnyomásának számát. Nekem valamikor 4-5x meg kell nyomnom (ezáltal 4-5x oldalt frissít) mire nagy nehezen bejön a kacsa kód. (másnak is ilyen?)
    Köszi, ha megnézed.

    TT

    VálaszTörlés
  19. TT,

    az ellenőrző kód azért kell, hogy ne lehessen olyan egyszerűen robotokkal szétbombázni az oldalt, ezért az biztosan marad. Kérlek, hogy csinálj egy gmailes címet, és azzal be tudsz jelentkezni, akkor minden sokkal egyszerűbb. Egyébként próbáltam névtelenként kommentet írni, nekem simán ment. Igaz, 30 megabites neten lógok, ezért általában minden gyorsan megy.

    velorex

    VálaszTörlés
  20. A kurucon van fenn a videó :

    http://www.youtube.com/watch?v=DJ13TKGogLQ&feature=player_embedded

    Dopeman nagymamáját megtámadták, satöbbi satöbbi...

    A lényeg a riport 4 perc 52-ik másodpercétől hallható :

    Létezik a megoldás. hogyne létezne ?

    Karpereces azonosító. (Mert ugyebár azonosítani kell a személyt aki a karperecen jelzett a rendőrségre. Ki az, hol tartózkodik, stb.

    Nagyon ravasz!

    De kit néznek ezek hülyének ?

    A néni elmondja egyébként a valódi megoldást 4 perc 6 másodperctől. "Lelövöm" A rendőr mondta, hogy csak a lábát... :-) (De a hülye TV bámuló nem ezt jegyzi meg, hanem a karperecet.)

    Én is mondok két megoldást : :D

    http://www.youtube.com/watch?v=zrJOqT8_T-4

    http://www.youtube.com/watch?v=yb-YXwOHGV0

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  21. Buko és mindenki!
    Mielőtt eltűnne az anyag mindenhonnan.

    http://ifile.it/4ukw3io/ud_zrt_hanganyag.zip

    VálaszTörlés
  22. Vagy itt egy másik link:

    http://uploadbox.com/files/1e765461c5

    VálaszTörlés
  23. Plusz még egy kis segítség. OGG file lejátszó- Foobar2000
    Itt az ingyenes letöltése:
    http://www.foobar2000.com/

    VálaszTörlés
  24. bukovinai, a bumeráng töltény :-))

    http://www.youtube.com/watch?v=0ABGIJwiGBc&NR=1

    VálaszTörlés