2011. január 18., kedd

A külföldiek nem vásárolhatnak földeket Oroszország határ menti övezeteiben

Ismét találtam egy érdekes írást, amit szemtelenül kiteszek ide, remélem hogy nem okozok vele nemzetközi sajtóbotrányt... Azért találtam aktuálisnak a témát, mert Magyarország határmenti vidékein egyre gyakrabban külföldiek vásárolják meg a kihalóban lévő falvak házait, termő területeit. Talán érdemes elmélázni az orosz törvényeken...

Íme a cikk:
Dmitrij Medvegyev jóváhagyta azoknak a területeknek a listáját, ahol külföldiek nem vásárolhatnak földet. A földtörvény értelmében a külföldi polgárok, a hontalanok és a külföldi jogi személyek nem lehetnek a határ menti területeken földtulajdonosok. A tilalmi listát az államfő hagyja jóvá.
Világszerte különböző korlátozások vannak érvényben a földvásárlásra vonatkozóan. A nemzetbiztonsági elgondolásoknak itt fontos szerepük van. Kínában, Izraelben, Észtországban, Romániában, Belorussziában, Albániában, Vietnámban, Thaiföldön és Indonéziában teljes moratórium van érvényben a külföldiek földvásárlására. Ugyancsak érvényben van a külföldiek viszonylatában termőföld-vásárlási moratórium Magyarországon, Törökországban, Kanada egyes tartományaiban, néhány amerikai államban, Marokkóban és Litvániában. Számos országban a tilalom az államhatár közelében levő földekre terjed ki.

  Az elnök által jóváhagyott listán szerepelnek a déli, tenger melletti városok, egyebek között Szocsi,a 2014-es téli olimpia színhelye, a határ menti státussal rendelkező szibériai és távol-keleti régiók többsége. Ugyanakkor nem világos, mit tegyenek azokkal a külföldiekkel, akik már régóta laknak saját földjükön Oroszországban. Az állam nem kobozhatja el a külföldiek által, a határ menti körzetekben megvásárolt földeket, ugyanakkor hirdethet amnesztiát- jelentette ki Ilja Tyerentyev, földpiaci szakértő.

- Ha Oroszország és más államok határán korábban külföldi cégek, jogi személyek törvényes alapon földet vásároltak, alkotmányunk értelmében senki sem vonhatja meg tőlük a tulajdonosi jogot. Ez a tulajdon nem idegeníthető el. Nem lehet törvényteleneknek nyilvánítani a külföldi tulajdonosokat, mert ebből nemzetközi botrány lesz.

Az orosz államfő rendelete azonnali reagálást váltott ki Észtországban. Az Észtországgal szomszédos orosz földeken évszázadokon élnek a finnugor, ortodox nemzetiség, a szetu képiselői. Miután Észtország függetlenségét helyreállították, ennek az országnak a területére kerültek, de ingatlanjuk, rokonaik, őseik sírjai Oroszország területén vannak. Martin Sakkum, az Állami Duma építési és földügyi bizottságának elnöke így látja a helyzetet:

- Ha jelenleg külföldi polgároknak van tulajdonukban föld, akkor a törvény előírásait betartva vagy el kell adniuk, vagy le kell mondaniuk a tulajdonjogról, és bérleti jogra kell átváltani azt.

Vagyis: a magánszemélyektől a földet nem veszik el, de megváltozik a földhöz való jogosultság. Valószínűleg ez lesz a helyzet azoknak a külföldi cégeknek az esetében is, akik rendelkeznek földdel Oroszország határkörzeteiben.

Forrás:Oroszország hangja

35 megjegyzés:

  1. Nem tudtam, hogy Izraelben külföldi nem vásárolhat földet, de csöppet sem lep meg, mert a zsidókra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy hülyék. Ezzel szemben az új állampolgársági törvényünknek köszönhetően (amit a Jobbik lelkesen megszavazott a fidesz-kdnp mellett annak ellenére, hogy Feldmájer akkor már elszólta magát), sok izraeli vásárolhat földet nálunk ezentúl. Feldmájer szerint több százezer veheti fel a magyar állampolgárságot. Most éppen ott tart a zsidó állam, hogy sokan nyíltan beszélnek Izrael elhagyásáról, köztük azok a pitbull mentalitású telepesek is, akiktől a kormány jelenleg elkoboz minden fegyvert, mert várhatóan hamarosan evakuálniuk kell a településüket és ennek persze nem nagyon örülnek. Jól nézünk majd ki, ha ezek a kemény és kegyetlen fickók egy szép reggel megjelennek idehaza az új magyar állampolgársággal a zsebükben.

    mm

    VálaszTörlés
  2. Ami az orosz kormányt illeti, ő azt csinál amit jónak lát, nem mint egy magyar kormány pl, akinek a keze teljesen le van a kötve a liszaboni szerződéshez való kötelező hűségességgel. A liszaboni szerződés a "szabad piac" körül forog, vagyis a magyar kormánynak külön kunyerálni kell, ha meg akarja védeni a magyar földet és akkor is csak egy egy nagyon rövid ideig teheti meg.

    mm

    VálaszTörlés
  3. Igen Mózes,

    azé az ország, akié a földje, no meg azé, aki tele szüli... Amennyire tudni lehet, mostanában nagyon sok szlovák állampolgár (gyakran nem magyarok) vásárol a határmenti vidékeken magyar területen családi házat, és Békés megyében is egyre több a román (nem erdélyi magyar!) tulajdonban lévő magyarországi ingatlan. Nem véletlen, hogy a határmenti ingatlanokat fokozottan védik azok az országok, ahol van valami nemzeti elkötelezettsége és józan paraszti esze a kormányzatoknak.

    VálaszTörlés
  4. Jó szívvel ajánlom a következő felvételt. Majdnem 10 évvel ezelőtt hangzott el Rácz Sándor beszéde, de jórészt ma is aktuális...
    http://www.youtube.com/watch?v=qbNHvRrYYl0

    zoldzona12 többi feltöltéseit is érdemes megnézni..

    VálaszTörlés
  5. "Az állam nem kobozhatja el a külföldiek által, a határ menti körzetekben megvásárolt földeket"

    Nono, vigyázzunk! Ezt a vakítást! Az orosz állam bármit megtehet saját határain belül, sőt...
    Bár most nem tűnnek régivágású kommunistáknak Oroszország vezetői, de bármikor el tudok képzelni olyan statáriumot, ahol gőzerővel megkezdik az államosítást. Lehet, hogy ez a "megváltozik a tulajdonjog" csak az átmenet a fent vázoltak előtt.
    Persze nem az orosz földeket tulajdonló külföldiek sorsán aggódok, hanem azon, hogy a történelem általában megismétli önmagát...

    Magyar viszonylatban azonban tényleg súlyos ez a helyzet is, de nem csak a határmenti területeken, hanem a zsebszerződések, és legálisnak tűnő ingatlanirodák - tehát külföldiek - által birtokolt földterületek miatt is. Fontos vízbázisok, ősgyepek, szántók, legelők, erdők vannak már a birtokukban, nem tudok pontos százalékot, de már nem lepődnék meg egy nagyobb számon sem.

    Az MTA (ki más??!!) gondozásában megjelet "Hungary in maps" c. kiadvány önmagáért beszél. Gondolkodjunk el azon, vajon kiknek készült ez az atlasz, amikor ez áll a bemutatójában:

    "Világos és átfogó képet nyújt a mai Magyarországról, köszönhetően a földrajztudomány, demográfia, közgazdaságtan, történelem, geofizika, földtan, hidrológia, meteorológia, talajtan és más földtudományok legújabb kutatási eredményeit bemutató kiváló szerzőgárdának. ... 172 pazar, színes térkép és diagram, 52 táblázat"

    "Az atlasz Magyarország 'névjegykártyája' kíván lenni; mint az országot bemutató átfogó mű információforrásként szolgál az érdeklődő olvasóknak, a nemzetközi tudományos közösség számára pedig tájékoztatást ad a hazánk" - ról:
    - ásványkincsek lelőhelyei
    - termőföldek
    - vízbázisok
    - növényflórák
    - demográfia
    - etnikai helyzet
    stb., stb. vonatkozásában.

    http://www.mtafki.hu/konyvtar/HIM/index.html

    Aki esetleg még nem jött rá, hogy valójában kiknek készült ez a csodálatos atlasz, Magyarország "névjegye", annak jelzem, hogy a könyv kizárólag angolul jelent meg...

    TT

    VálaszTörlés
  6. TT,

    ez a kiadvány jól segíti a haza (el és/vagy ki) árulását... Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy az igazán részletes és a befektetések szempontjából fontos információk nem kerülnek nyomtatásba...
    A cikket azért tettem ki, mert nem csak Oroszország földtörvényébe enged bepillantást, és ugyan Magyarországon jelenleg hivatalosan érvényben van a külföldiek termőföld vásárlásának korlátozása, de már nem sokáig. A kérdés legalább olyan fontos, mint a média törvény, vagy az alkotmány kérdése, mégsem nagyon foglalkozik vele senki. Legalábbis nem nagyon hallani erről mostanában.
    Sajnos sok helyen hallottam már gazdálkodóktól, hogy nem is akarnak földet venni, mert csak az adósság van utána, az itt megtermelt mezőgazdasági termékeket nehezen és nyomott áron tudják csak eladni, vagyis a gazdák egy részének kedvét már rég elvették a földműveléstől...
    Tragikus a helyzet. Azt viszont el kell ismerni, hogy a sokat szidott Morvai Krisztina és Szegedi Csanád legalább az élelmiszer biztonság kapcsán jártatja a száját az EP-ben, és próbálja felhívni a magyar gazdálkodók nyomorára a figyelmet.
    http://www.barikad.hu/morvai_krisztina_és_szegedi_csanád_az_élelmiszer-biztonságról_az_ep-ben_-_videó-20110118

    VálaszTörlés
  7. Velorex, az élelmiszer bisztonság ugye azt jelenti lényegében, hogy hagyjuk élni a magyar termelőket, ehhez pedig az kell, hogy legyen lehetőségük értékesíteni termésüket. Ez viszont szintén a liszaboni szerződéses "szabad piac" vallásba ütközik. Manapság az élelmiszer túlnyomó része Magyarországon a tesco-féle áruházakban van értékesítve, ezek pedig ott szerzik be az árut, ahol számukra a legelőnyösebb. A tejet pl Szlovákiában, a gyümölcsöt/zöldséget Észak-Afrikában vagy Indiában (Rotschildéktól). A hústermék gyakran magyar, de mit ér vele a magyar fogyasztó, ha ugyanolyan drágán van értékesítve, mint a svájci boltokban, ahová a magyar hústermék szintén jelen van (mint ahogy a magyar bor is)? Szal nem csak meg kellene védeni a magyar piacot import kvótákkal és vámmal, hanem az árakat is kellene tudni szabályozni ha már a magyar munkabérek 5-6 szor alacsonyabbak, mint a nyugat-európaiak. Ugyanis, a minőséges magyar áru nyilván exportálva van és ha nincs ár kontroll, itthon is a nyugati ár érvényesül. Természetesen mind a magyar piac védelmét, mind az ár kontrollt tiltja a liszaboni szerződés.

    mm

    VálaszTörlés
  8. Árkontroll: kevesen tudják pl, hogy a legjobb francia borok és sajtok (de nem csak ezek persze) az egész világba exportálva vannak, de Franciaországban jóval alacsonyabb áron vannak értékesítve, mint pl a gazdagabb japán vagy kanadai piacokon (leszámítva a szállítási költségeket is). Ez azért van, mert a franciák nem tartják be csukott szemmel a liszaboni szerződéset és a mindenkori francia kormány nyomást gyakorol a francia termelőkön, hogy a francia piacon ne a magasabb export áron értékesítjék terméküket. Ezt azért teszi a francia kormány, mert nem kívánja előidézni a francia fogyasztók elégedetlenségét, a magyar kormányok viszont magasról tojnak a magyar fogyasztóra, mert számukra a lényeg a birodalom szabályainak fanatikus betartása.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Igazad van Mózes,

    a belső piacot belügyként kellene kezelni, adókedvezményekkel és egyéb támogatásokkal elérni, hogy legalább olyan termékeket ne érje meg importálni, amit itthon jó minőségben és kellő mennyiségben elő tudunk állítani. AZ árakat is a magyarországi bérekhez lehetne talán igazítani, vagy a béreket az európai árakhoz végre...
    Mindjárt csökkenne a munkanélküliség is, csak ezt sokan még mindig nem értik. Fontos az export, de a belső piac önmagában képes lenne fenntartani az ország működőképességét véleményem szerint.
    10 millió embernek rengeteg élelmiszerre, ruhaneműre, műszaki és napi használati cikkre van szüksége, és ez nagyon sok munkahelyet teremtene a termelésben és a kereskedelemben is. Legfeljebb, a plázák és hiper-szupermarketek alkalmazottait és épületeit át kellene venni a nemzeti kereskedelmi hálózatba..

    VálaszTörlés
  10. Velorex, mindez lehetetlen, ameddig nincs független nemzeti kormány. Ezért fontos a Jobbik, mert egy nemzeti kormány kizárólag demokratikus módon jöhet létre, vagyis népszavazáson keresztül. Ha viszont bedarálódik a Jobbik, nincs több olyan ellenzéki erő, amelyből demokratikus módon jöhet létre egy nemzeti kormány. A médiatörvény által már nem is jöhet létre újjabb jelentős ellenzék, mert nem lesz semmilyen médiafelülete és a szája is be lesz fogva. A Jobbik bedarálása után már csak abban lehet reménykedni, hogy a magyar gazdaság és társadalom oly mértékben legatyásodik, hogy az uniónak behódoló hatalom magától vonul vissza, de ez akár 20 évbe is telhet. Közben több százezer új "állampolgár" jöhet közel-keletről és a már is valszeg több, mint egy millió etnikumból két-háromszor annyi lesz, így hát idővel már etnikai szempontból is káosz lesz, vagyis akkor mitől lesz még magyar Magyarország? Jelenleg egy olyan folyamat zajlik körülöttünk, hogy minden egyensúly felbomlik: gazdasági társadalmi, etnikai. Ebből sztem nem egy "új társadalom" lesz, hanem a társadalmi káosz és nemzeti pusztulás. Sajnos, a magyar értelmiség nagyobbik része jelenleg rövidlátásban szenved.

    mm

    VálaszTörlés
  11. Esik szét a Jobbik


    Új mozgalom válik ki a Jobbikból -
    Értesüléseink szerint Pősze Lajos, a Jobbik-frakcióból decemberben kizárt országgyűlési képviselő pénteken bejelenti, hogy új politikai mozgalmat indít. Az fn.hu megkereste az érintettet. Villáminterjú.

    http://www.fn.hu/belfold/20110119/uj_mozgalom_valik_ki/

    VálaszTörlés
  12. Nem kell rögtön betojni vagy örvendezni, várjuk ki, hogy mi ez az egész. Egy dologban biztosak lehetünk, hogy nem a véletlenek játékának vagyunk tanúi..

    VálaszTörlés
  13. Egyetértek, Velorex, Szétesni könnyű lesz a Jobbiknak, mert szerintem egyre kevesebben díjjazzák azt a nagy zűrzavaros semmit, amivé vált a parlamentbe kerülése óta. Kérdés, hogy mi fog kiválni belőle, de Pösze nem igazán biztató referencia.

    mm

    VálaszTörlés
  14. Velorex, keresgélek a neten megbízható adatok után a z5 ügyben, holnap majd jelentek.

    mm

    VálaszTörlés
  15. Pősze és a patrióta mozgalom :-)))

    Eddig ebben az évben ez viszi a pálmát.

    Mantis most gyere és homályosíts fel minket mi folyik itt?!
    Nem mintha sok jelentősége lenne már....

    Kraft

    VálaszTörlés
  16. Ok Mózes, (olyan James Bondosan hangzik amit írtál.. :o))
    várom az infókat.

    VálaszTörlés
  17. @Velorex!

    Tragikus a földkérdés Magyarországon. Öröm, az ürömben viszont, hogy sok gazda nem megy lépre.
    Ezzel a földvásárlási támogatással az a problémám, hogy bár kevesebbeket érint ez olyan, mint a lakáshitel ügy. Belehajtani, aztán elvenni!
    Egyébként az EU végül is engedett, 2014.05.01.-ig meghosszabbították a moratóriumot.
    Az eredeti terv szerint 4 milliárd forint lett volna a támogatás. 2 milliárd a konkrét földvásárlási támogatásokra és 2 milliárd forint a jelzáloghitel kamattámogatására.
    Nem tudom, hogy a fityesz a törvényhez hozzányúl-e.
    Szerintem ez egy nagy csőbehúzás. Vegyétek, egyétek, az élelmiszer biztonságra hivatkozva aztán majd megfúrják az egészet. Az EU már most elkezdte csökkenteni az gazdák támogatását.

    VálaszTörlés
  18. Kraft,

    nem tudom, csak gondolom, hogy Pősze most sértett ember, és meg akarja mutatni mindenkinek hogy erős ember, a média meg természetesen felkapja a dolgot, már csak poénból is. Az is lehet, hogy forgatókönyv szerint mennek a dolgok.
    Egyébként tényleg teljesen mindegy hogy mit csinál, a 4 év az 4 év... Vagy nem..

    VálaszTörlés
  19. Misi,

    igaza van Mózesnek, ezért kellene nagyon a nemzeti kormány. Igazi nemzeti, nem olyan EU-s...
    Azt nem tudom, hogy nem akarnak lépre menni a magyar gazdák, vagy már annyira ki vannak véreztetve, hogy el sem tudnak menni a lépig... Mindenesetre az jó hír, hogy van még két évünk, míg önként elherdáljuk az őseink vérével öntözött földjeinket.. Két év nagy idő manapság.

    VálaszTörlés
  20. Kraft

    Mit lehet erre mondani. Egyébként nem értem egézen a hírt. Mi az hogy mozgalom válik ki a Jobbikból? Pösze akit picsán rúgtak mert egy áruló köcsög, össze akar hozni valami gagyi kis csoportot. Kizártnek tartom hogy egy Pösze nevével fémjelzett formáció bármilyen tényező lehet valaha is és tömeges támogatást tudna szerezni. Egyszerűen ugrottak a libsik erre mert az efféle zavaros hírek csak fokozzák a zavart a fejekben.
    A Jobbik csak tegye a dolgát ezzel a patkánnyal meg nem kell foglalkozni. Ennyi.

    VálaszTörlés
  21. Az imént láttam Vitya EU parlamenti beszédének a végét a hirtv-n.
    Húú, nem találok szavakat. Akkora önbizalom van ebbe a fasziba, hogy az már félelmetes.

    Velorex én nagyon remélem, hogy nem kell Viktor pofáját még 4 évig nézegetni.

    VálaszTörlés
  22. Nem tudom miért, de régóta motoszkál az agyamban, hogy az óriási Orbán Ego még hasznunkra is lehet.
    racionális indokom nincs.
    OV kinézetre, nagyon tönkrement. Czike szerint mankurtosodik rendesen.

    Velorex! Bizony igaza van Mózesnek.TT feltett egy cikket WF oldaláról régebben. Ez azt állítja, hogy a szenátus elé került a tengerentúlon egy törvény, ami kvázi betiltaná
    a háztájit. Nem tudom mi lesz ebből, de ha hatályba lép ide is átkerül előbb utóbb. Az EU KAP-ja 2014.-re tervezi az élelmiszer biztonsági kérdések megoldását.
    Biztos, hogy idővel csak nagybirtokokat akarnak az elitek. No meg persze azt, hogy a génmódosított, mérgezett termékeket fogyassza mindenki. Hitelekkel, szabályzókkal, az álságos élelmiszer biztonsági projekttel tönkre tesznek minden kis-, közép és nagygazdát. (folyt.)

    VálaszTörlés
  23. „Dr. Lawrence Dunegan amerikai orvos 1969. március 20-án részt vett egy gyermekorvosok számára tartott szakmai konferencián Pittsburgh-ben, ahol az egyik előadó Dr. Richard Day egyetemi tanár volt. Dr. Day mintegy 80 főnyi orvosokból álló hallgatóságának rendkívüli témájú előadást tartott. Beszéde előtt felkérte hallgatóit, hogy se jegyzeteket, se magnófelvételeket ne készítsenek és vegyék bizalmas jellegű belső tájékoztatásnak mondanivalóját…..
    Az élelmiszer ellátást is szigorúan ellenőrizni kívánják. Ha a népesség növekedés nem lassul le, akkor igen gyorsan élelmiszerhiányt lehet előidézni, és ez ráébreszti az embereket arra, hogy milyen veszélyt rejt számukra a túlnépesedés. De akár lelassul a népesség szaporulat, akár nem, az élelmiszer ellátást központilag szükséges ellenőrizni, hogy a lakosság táplálkozása biztosítva legyen. Ugyanakkor ennek az ellenőrzésnek meg kell azt akadályozni, hogy azok is eltarthatók legyenek, akik szembeszállnak a fennálló renddel. Éppen ezért jogszabályokkal tiltani fogják, hogy valaki a saját maga és családja eltartására élelmiszert termeljen. Ezt persze kellően álcázott módon, jól hangzó ürüggyel kell elfogadtatni a közvéleménnyel. Az állítólagos ok erre a tilalomra az lesz, hogyha magunk állítjuk elő az élelmiszereket, a veszélyes, mert nem elég steril, és elősegítheti a betegségek terjedését. Kifelé tehát úgy fogják tálalni, hogy itt a fogyasztók védelméről van szó, de a valóságos ok az lesz, hogy korlátozzák, és ellenőrzés alatt tartsák az élelmiszerellátást, mert ez fontos hatalmi eszköz. Éppen ezért a saját élelmiszer termelést illegálissá kell tenni. Ha pedig valaki illegális tevékenységet folytat, akkor szembe kerül a törvénnyel, és bűnözővé válik.”

    http://www.petho.eu/Dr%C3%A1bik/Szex_%C3%A9s_az_%C3%BAj_vil%C3%A1grend

    VálaszTörlés
  24. Misi,

    a törvényeket emberek hozzák, és hajtják végre magukon, vagy egymáson.. Ha többen vannak a felébredt, nemzeti elkötelezettségű, egymással személyes kapcsolatban álló emberek mint a törvényhozás és az erőszak szervezetek együtt, akkor a demokrácia szabályai szerint az USA és az EU KAP-ja is mehet oda, ahol elfogadják... Ilyen egyszerű ez.

    VálaszTörlés
  25. Mantis, könnyű Pöszét áruló köcsögnek nevezni, de vajon kiknek köszönhetően került P. a Jobbikba és nyomban képviselőnek is lett választva? Mert hogy nem a szavazópolgároknak, az biztos. Pösze csak a Jobbik betegségének egy jele és ez a jel még mindig ott ücsörögne a parlamentben ha egy bizonyos kijelentése a Gárdáról nem kavarta volna fel a vízet. Vajon hány P. ücsörög most is a parlamentbe jobbikos zakóban, aki még nem lépett bele a tepsibe?

    mm

    VálaszTörlés
  26. Velorex, nem szándékos volt a jamesbond stílus. Még mielőtt vitya jamesbondjaink rosszra gondolnának, a z5 egy olyan kütyü, amivel állítólag jócskán lehet spórolni egy autó üzemanyag fogyasztásán. A moszad biztos tudja miről van szó, mivel a kütyü izraeli találmány hehe.. ha esetleg vki tud valamit arról, hogy valóban hatékony vagy sem... egyelőre úgy tűnik, hogy átverés.

    http://www.z55555.com/

    mm

    VálaszTörlés
  27. mm

    Gondolom a szaktudását(részt vett a gazdasági program elkészítésében) és a kapcsolatait(támogatókat szerezni pl.) kívánták felhasználni a Jobbik és ezáltal a nemzet javára. Amennyiben megmaradt volna a feladatánál akár hasznos is lehetett volna, de nem így történt, hogy rohadna le az orra. Még rímel is...:D
    Túl kell lépni ezenn és a feladatra kell koncentrálni.

    VálaszTörlés
  28. Ha már oroszországról szól Velorex bejegyzése, állítólag ez volt látható Moszkva felett tegnap éjjel: http://www.youtube.com/watch?v=kUmOHaDQbFc ... földönkívüliek? látogatók egy másik dimenzióból, esetleg a jövőből? hologram? repülő búgó csiga? Vitya király titkos fegyvere a maci ellen?

    mm

    VálaszTörlés
  29. @velorex!

    Az jó lenne, ha ilyen egyszerű lenne.

    @MM!

    Szerintem talán még 1 db malter keverő lehet, Nyikos a jelöltem.

    "z", mint zöldség és az "5" a betegség száma a hagyományban, méghozzá ismét ötször.
    Nem valami jó csillagállás.
    Komolyra fordítva a szót. Én nem tudok semmit, de a benzinüzemnél a levegő - üzemanyag aránnyal javítható az égés hatásfoka, oszt ennyi. Csodák itt, nincsenek.

    VálaszTörlés
  30. Bocs, a kisbetűért Velorex! Azt hittem lenyomtam.

    VálaszTörlés
  31. Misi,

    ha meg tudjuk tartani az országot magyarnak, és nem leszünk hajlandóak ilyen törvényeket végrehajtani (talán majd az akkori kormány sem akarja) akkor mit csinálnak velünk? Beírnak az ellenőrzőnkbe, vagy lerohanják az országot néhány répa miatt?

    Mózes, nem hiszem hogy ufó, mi a fenének villogtatna fényeket egy fejlett intelligencia az éjszakai égbolton? Hologram persze lehet. Vagy videó trükk...

    VálaszTörlés
  32. Mostanában szaporodnak az ufo-jellegű mutatványok. Ezt pl egy egész város látta néhány nappal ezelőtt Limában: http://www.youtube.com/watch?v=mmNrOp6oAsQ&feature=related ... talán igaza lesz von Braun-nak (http://mr-moto-velorex.blogspot.com/2010/12/jelenet-galaxisunk-tortenelmebol.html)?

    mm

    VálaszTörlés
  33. A moszkvai egy PAGODA-BUGOCSIGA 723-as, a szürkéké! Luxus kivitelű.
    Postától tudom, mert Őt már elrabolták egyszer.

    Egyetértek Velorex, bár nem lenne könnyű menet, de túl lehetne élni. Persze szövetségest kell keresni gazdaságilag!!!
    Nem tudom lesz-e még esélyünk erre. Adja az Ég!

    VálaszTörlés
  34. http://www.sg.hu/cikkek/79570/iranban_a_rendorseg_fogja_felugyelni_az_internetet

    Üdv Mindenkinek,

    érdemes elolvasni ezt a cikket.

    VálaszTörlés