2011. január 13., csütörtök

Politika, média, hazugsághalmaz, tudatmanipulálás, agymosás.

Egy pár gondolatot megosztanék veletek, együttgondolkodás végett.
Mivel a téma nagyon összetett, alapvetésként le kell szögezni azt a TÉNYT, hogy a jelen korban (amit a hindu tradíció -nem véletlenül- a Kali Yuga, a sötét kor utolsó szakaszának tart), a valódi, örök ÉRTÉKEK, és MÉRTÉKEK olyan fokú összezavarása történik, ami már az átlagos, normális életet is szinte lehetetlenné teszi.
Az élet valódi céljának felismerését, annak megvalósítását, ( ami valódi feladatunk) pedig az idealisztikus fantazmagóriák közé száműzi, mert ugye van itt a „mindennapok valóságában” is elég gond, meg baj, foglalkozzunk inkább azzal.
Az értékek összekeverésére az egyik legjobb példa, amit mindenkinek látnia kell, hogy manapság a valódi, értékteremtő munka van a legkevésbé megbecsülve, ugyanakkor a banki „termékek” ( tisztázzuk már, mit jelent ez a szó! van pofájuk terméknek hívni a különböző lehúzásokat) elképesztő hasznokat hoznak az ezzel foglalkozóknak. Az erkölcsi értékek zűrzavarába inkább bele sem mennék, .( lásd TT előző irását).aki ebben nem ért egyet, az máshol keresgéljen
Úgy érzem ma a GONDOLKODÓ ember feladata, elgondolkodni azon, kik, és miért gerjesztik ezt a zűrzavart? Logikusan azok, akiknek ez az ÉRDEKÜK. A szálak, a mindennapi életünket közvetlenül érintő gyurcsányi idiotizmustól elindulva, messzire, tulajdonképpen spirituális dimenziókba vezetnek, de most nézzük a zűrzavart keltők ESZKÖZEIT:
Első fő eszközük a politika, ami teljes mértékben az irányításuk alatt áll. Feladata annak a látszatnak a fenntartása, hogy a szavazó polgárok irányítják országukat, az általuk demokratikusan megválasztott képviselők által. Ezt már az iskolákban alaposan belénk súlykolják ( éppúgy mint a finnugorizmust), pedig ahogy azt a múlt, és jelen történései, tényei világossá teszik, ez teljes hazugság.
Manapság a politika és a politikusok feladata a porhintés, figyelemelterelés, hitegetés, a szellemi energiák lekötése, nehogy eszünkbe jusson igazán fontos dolgokkal foglalkozni, hisz annyi fontos dolog történik mostanában is a politikában, amiről lehet jókat vitatkozni, nem? És közben ettől folyamatosan javul a helyzetünk, igaz?
Ha pedig valaki megcsömörlik a politikától vagy semmit nem ért belőle, annak ott van a győzike só, a valóvilág, vagyis másik fő eszközük a MÉDIA, ami persze szintén teljes mértékben az irányításuk alatt áll, és amivel elképesztő tudatmanipulálást tudnak végezni, olyan idióta liberál-értékrend súlykolásával, ami már létünk EMBERI alapértékeit támadja. Ezenkívül egyrészt minden valós hírt a saját szájízük szerint tudnak előadni, másrészt símán adhatnak elő valótlanságot is.
Például! A gázába tartó török segélyhajóval történteket minden, magát magyarnak hazudó média a következőképpen adta elő:
„A segélyhajó fedélzetére érkező katonákat a fedélzeten tartózkodó agresszív utasok MEGTÁMADTÁK, az összetűzésben kilencen meghaltak.”
A VALÓSÁG: Miután három gyorsnaszáddal üldözve sem tudták megállítani a segélyhajót, a harcihelikopterről leereszkedő izraeli kommandósok szétlőtték az ellenük VÉDEKEZŐ utasokat.
Ennek alapján elképzelhetjük Izrael „önvédelmét” a gázai övezetben… Ugyanakkor el kell gondolkodnunk, vajon mi miért ilyen interpretációban kaptuk ezt a hírt? És ez csak egy nagyon kis része a tudatunk manipulálásának, sokkal veszélyesebb az állandó negativ sugárzás, amit főleg a magyarság felé irányítanak. Az álszent „foglalkozunk az emberek nehézségeivel” műsorok, ahol látszólag együttérzően (de mégis szinte csámcsogva, és az a legjobb, ha eredmény nélkül…) mutatják nekünk a sok szerencsétlent, és az ő történetüket (persze az IGAZI okokról és okozókról mélyen hallgatva, hisz azok általában a gazdáik). E műsorok CÉLJA, annak a tudatalattinkba súlykolása hogy nekünk itt rossz, és nem is lesz soha jobb.
A fő feladat az állandó stresszben tartás, a FÉLELEM gerjesztése, mindegy mitől, egzisztencia elvesztésétől, sárga csekkektől, h1n1-től, szerencsétlenségektől, háborútól, világvégétől, mindegy mitől csak FÉLJ, hiszen az gyengít a legjobban, annál könnyebben irányítható vagy.
A probléma világméretű (legalábbis nyugativilág-méretű), az okok, és célok kiderítéséhez először is ajánlom Alex Jones: Történelmi interjú Aaron Russoval c. filmjét(link). Nekem alapból hiteles EMBERnek tűnt a fickó, de végképp hitelessé tette, mikor megtudtam, hogy az interjú után néhány hónappal meghalt.(„Hivatalosan” rákban, persze…) Szóval a probléma nem csak nálunk áll fenn, azonban a magyarságra mégis mintha kiemelt figyelmet fordítanának. Nem tudom létezik-e mégegy nemzet, amelyet ilyen régóta, és ilyen szisztematikusan, és alaposan igyekeznek megtörni, megalázni, megsemmisíteni.
Ősi szellemi, lelki alapjainktól szakítanak el minket történelmünk szinte teljes meghamisításával, szellemi lehetőségeink, ebből adódó feladataink felismerését teszik lehetetlenné tudatunk manipulálásával.
Épp ez a kiemelt figyelem az, ami elgondolkodtatja a gondolkodó Magyart. Jóhiszeműségünket kihasználva szellemi háborút vívnak ellenünk évszázadok óta, aminek fizikai megnyilvánulása jelenlegi, immár tarthatatlan helyzetünk. A változást jelzi, hogy egyre több bizonyíték bukkan fel, amely a Kárpát- medence, és az ősidők óta itt élt őseink KIEMELKEDŐ szerepét erősíti meg, és talán nem csak ebben a földi dimenzióban.
Az ebből adódódó feladat mai helyzetünk világos felismerése, és megérteni, hogy feladatunk nem a fizikai harc bárki ellen, hanem a tudás-Mag népeként azon szellemi tudás, és értékek minden körülmények közötti továbbadása, ami az embert EMBERRÉ teszi, felemeli, és amivel a Mindenségben rá kiszabott utat segít bejárni.
Meggyőződésem, hogy eddig elképzelhetetlen változás , TUDATVÁLTÁS előtt állunk, amit a gondolkodó emberek tudatának összehangolódása fog előidézni, megteremteni.
Áldás
Szulthan

122 megjegyzés:

  1. Jó kiinduló-gondolatok, de érdemes továbbgondolni. Sorolod a sok rosszat, ami történik velünk, de remélem látod, hogy pont ezek a negatív dolgok RAJTAD már segítettek! Te már többet látsz az életből, mint az átlag ember. Ezért hálásnak kell lenned, hogy ebben a korban élhetsz, amikor a sok negatív besugárzás KÖVETKEZTÉBEN kinyílt a szemed!
    Magyarul szükséged volt erre a sok rosszra, hogy felébredj, mint sok más ember esetében is. Máskülönben lehet, hogy még évezredekig a evés/bulizás/kefélés lenne az ember életcélja.
    Érthető ugye? Bármilyen furcsa is, de ezek a dolgok ÉRTÜNK történnek...

    A történelemhamisítók nem érték el a céljaikat. Az igazságot nem tudták végleg eltemetni. Ha valóban hiszel abban, amit a magyar népről írtál, akkor ezzel MEGTEREMTED a lehetőségét, hogy valóban ismét így legyen. A hit ereje nem lebecsülendő!

    Egyébként ha jól tudom a védák szerinti Kali Yuga még vagy 425.000 évig tart, de remélhetőleg ez nem lesz végig sötét kor! :)

    ((Ezt már nem a cikkhez írom, de kicsit nevetséges, amikor a 2012 világvége hívők hivatkoznak a Kali Yuga-ra, miközben az még épphogy csak elkezdődött. :)) ))

    Szulthan, írtad az elején, hogy "A szálak, a mindennapi életünket közvetlenül érintő gyurcsányi idiotizmustól elindulva, messzire, tulajdonképpen spirituális dimenziókba vezetnek". Erről tudsz-e valami bővebbet?
    Köszi!

    TT

    VálaszTörlés
  2. Jones valóban rákos volt már az interjú előtt, ezt nem is titkolta és valszeg emiatt mert beszélni. Ezért is jelentős az az interjú, amiről egyébként Velorex készített egy bejegyzést ezen az oldalon.

    Napi hír: az uniós uraságok ma találkoznak a gödöllői kastélyban, ahol az egyik fő téma az európai szakszervezetek kiherélése (a magyar szakszervezetek már rég töketlenek) annak jegyében, hogy miattuk az európai vállalatok (értsd a multinacionális cégek) nem tudnak "versenyképesek" lenni. A napi programon borkostolás is szerepel, miért is ne, hiszen az uraságok nem maguk vezetik a kint várakozó hintókat hehe..

    mm

    VálaszTörlés
  3. TT azért bízom benne, hogy engem nem sorolsz a világvége hívők közé, mert akkor alaposan félreértettél. A tradíció a Kali Yugán BELÜL beszél egy másik kor elérkezéséről.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  4. A gyurcsányi idiotizmus okait, céljait, kutatva az Aaron Russo által említetteken keresztül, olyan idők feletti entitásokig jutunk, akiknek céljai már nem magyarázhatók e földi szinten
    Szulthan

    VálaszTörlés
  5. Bizony Mózi, a töketlen szakszervezetekről tudnék írni rendesen:) Nálunk is elfogadták a 12 órázást kisebb huza-vona után... Amíg azoktól a vezetőktől kapják a pénzeket, akiket bírálni kéne és vitába szállni velük, addig szerintem nem is lesz változás. Felénk sokan ki is léptek a szakszervezetből ezek miatt.

    VálaszTörlés
  6. Szulthan, ha ezeknek az "idők feletti entitásoknak" a céljai nem magyarázhatók e földi színten, akkor honnan tudod, hogy e célok jók vagy rosszak vagy esetleg egyik kategóriához sem tartoznak?

    mm

    VálaszTörlés
  7. Mm, én sem minősítettem ezeket a célokat, hisz pontosan nem is ismerem.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  8. Moonlight, az Orbán uniós félév egyik célja egyértelműen az, hogy a liszaboni szerződés által hírdetett "versenyképességet" átgázoltatja azon, ami marad az európai munkavállalok jogaiból. Visszatérünk hamarosan a 19. századbeli munkaviszonyokhoz, mert ugye fő a "versenyképesség". Vajon miért nem vonatkozik a versenyképesség a politikusokra is?

    mm

    VálaszTörlés
  9. Szulthan, e logika szerint tehát nem is biztos, hogy a hazugsághalmaz, tudatmódosítás és egyebek egy rossz dolog? hiszen nem tudjuk, mi a cél...

    mm

    VálaszTörlés
  10. Egyébként, nem tudom hogy mindenki felfogta az újy rendszer lényegét. Mostantól Mon már nem lesz munkanélküliség, mert a munkanélkülinek muszály elfogadni bármilyen állást, bármilyen munkaviszonyokkal és bármilyen munkabérrel, különben választhat a munkanélküli segély megszüntetése vagy a közmunka között. Vajon mit fog választani az 50 éves diplomás aki életében nem fogott egy lapátot a kezében? És vajon melyik munkaadónak kellenek olyan rakodómunkások, akik nem képesek fizikai munkára? Ilyen az, amikor a problémákat jogalkotással oldják meg és nem munkahelyek teremtésével.

    mm

    VálaszTörlés
  11. Szerintem ami nem magyarázható földi szinten azt ne próbáljuk meg elmagyarázni :-)

    Inkább foglalkozzunk olyan dolgokkal amik mindenki számára érthetőek.

    A politikusok például a "kidöntött láb" módszerét alkalmazzák a lakossággal szemben és nagyon sikeresen.

    Ennek az a lényege, hogy ígérnek valamit, majd az ígéret miatt próbálják elkötelezni a lakosságot a programjuk mellett. Miután a lakosok már elköteleződtek a program mellett, egész egyszerűen bejelentik, hogy amit korábban ígértek azt nem lehet megcsinálni. Közben azonban az emberekben a program melletti elkötelezettség miatt újabb "lábak" nőnek amik az adott programot támasztják alá. Az emberek miután elkötelezték magukat valami iránt megváltoztatják énképüket és a szerint fognak cselekedni. Ezzel magyarázható, hogy miután rájönnek, hogy át lettek verve és az ígéret nem lesz betartva ugyanúgy elkötelezettek maradnak az adott program (párt, politikus, vezető, stb) iránt.

    Ismerős nem ?

    Ezeket a manipulációs technikákat előszeretettel a KERESKEDŐK alkalmazzák. Tudna mondani valaki nekem egy olyan népcsoportot akik szinte már a kezdetektől fogva kereskedéssel foglalkoznak ? (Nem kell kimondani, mindenki tudja, hogy kikről van szó)

    Talán ezért nem véletlen, hogy ezek a "kereskedők" akik ismerik ezeket a trükköket könnyedén megtévesztik a jóhiszemű állampolgárokat - hisz őket nem tanítják ezeknek a módszereknek az ismeretére...

    Ez ellen az egyetlen fegyver, hogy mi is megismerjük a módszereiket. Így aztán ez velünk szemben már teljesen hatástalan lesz.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  12. Mm ez így van, Misinek írtam már valahol, hogy lehet, egyszer még hálásak leszünk azoknak, akik ezt teszik, ha nekünk ez kell a felemelkedéshez. Viszont ezek a felismerések elengedhetetlenek a fejlődéshez.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  13. Köszönjük a cikket Szulthan. Tegnap én is elkezdtem írni valamit, ami kapcsolódik kicsit a te soraidhoz is. :)

    Mózi, hogy mi a rossz és a jó? Attól függ, honnan közelítjük meg. :) Akik szeretnék sötétségben tartani az embereket, azoknak nyilván jó, akik félelemben élnek emiatt, azoknak rossz... vagy mégsem? Szerintem nem is ezen van a hangsúly, hanem hogy ki mit akar kezdeni az életével.
    Ha TT sorait nézzük, nyugodtan mondhatjuk, hogy minden jó (ahogy korábban is írtam már egyszer), mert a "rossz" dolgok megtanítanak minket valamire, ezért jók és hasznosak számunkra (a jóból sosem tanul az ember), a jó dolgok pedig ajándékok, amiket meg kellene becsülnünk (ezt rend szerint mindenki elfelejti:))
    Én most is azt mondom, mindenki hallgasson a lelkiismeretére, és ne azt keresse, minek kellene megváltoznia a környezetében, hanem hogy önmagában mit kellene megváltoztatnia ahhoz, hogy boldogabban élhessen, és jobbá tehesse a környezetét is.

    (Zárójelben jegyzem meg; én több mint egy éve nem nézek tv-t (egy két számomra kedves filmtől eltekintve), nem hallgatok híradót, nem olvasok sem újságban, sem neten híreket tudatosan, és nem érzem, hogy lemaradtam volna valamiről, vagy hogy kevesebb volnék emiatt. :) Még így is megtalálnak azok a hírek, amivel nekem kezdenem kell valamit; vagy ismerősök hozzák szóba, vagy úgy hallom - látom meg a hírt, hogy nem készülök rá szánt szándékkal. Szívesebben töltök időt olyan cikkek, könyvek olvasásával, ami segít megnyitni a tudatom és megtanít tisztábban látni...)

    VálaszTörlés
  14. Goebbels :

    "Kellő számú ismétléssel és lélektani szaktudással bebizonyíthatjuk az embereknek, hogy a négyszög, amit látnak, valójában egy kör. Mert valójában mi a négyszög és mi a kör? Szavak, és a szavak addig gyúrhatóak, míg a dolgokat kellő mértékben álcázzák."

    Egyre inkább úgy látom, hogy ez igaz. CSAK az ember képes szavakba önteni a gondolatait. Márpedig a szavakkal megjeleníthető dolgok mindig csak a valóságnak egy szűk szeletét tudják kifejezni. (Kezdem érteni, hogy miért használtak régen kép-írást (és szimbólumokat) a szavak irogatása helyett. Valójában az egy sokkal fejlettebb kommunikáció volt mint ez a mostani...lehet, hogy ez az újbeszél ???)

    A művészet az, ahol a szavak nem korlátozzák az alkotót. Elvileg ott lehetne a legjobban kibújni az újbeszél hatása alól. Ugyanis egy képet vagy egy zenét nem kell lefordítani semmilyen nyelvre. Egy kifejező műalkotás mindenkinek hasonló érzéseket kelt a lelkében. És hasonló gondolatokat ébreszt benne. Anélkül, hogy beszélnének egymással vagy hogy a képet(zenét, szobrot, stb) megpróbálnánk a szavak szintjére ledegradálni.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  15. Szulthan, ez a "szükséges a rossz a felemelkedésünkhöz" számomra kisértetiesen hasonlít a katolikus egyház által évszázadokig terjesztett agymosásáshoz: "igen báránykáim, a világ tele van gonoszsággal, de Isten útjai kifürkészhetetelenek ááááááámen." Ilyesmivel csak a rosszat lehet megerősíteni, a rossz haszonélvezői pedig tovább gondoskodnak a tömegek agymosásáról. Szerintem te is másképpen látnád a világot, ha minden reggel arra ébrednél fel, hogy nincs munkád és reményed sincs egyet találni, mert már elmúltál negyven éves és közben már lekapcsolták a gázt és a villanyt, tehát még internetezni sem tudsz. Manapság egyre több ember jut erre a sorsra és ettől sokkal inkább alkoholisták és öngyilkosok lesznek, mint kivilágosodott bölcsek.

    mm

    VálaszTörlés
  16. Lélekgyógyász, hogy mi a rossz és mi a jó? Az rossz, ami a sötétséget terjeszti és az jó, ami a fényt. A sötétség a testi és lelki nyomor, a fény pedig ennek az ellenkezője.

    mm

    VálaszTörlés
  17. Mm talán el sem hiszed, hogy éppen a negyvenes éveim elején , amikor két gyerekkel nem volt munkám, és kilátástalan volt a helyzetünk, valóban másképp láttam a világot, de azóta eltelt közel tiz év, és most így látom.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  18. Általánosságban a vitatkozást úgy kell elképzelni, mintha a Teljes Igazság egy nagy aranygömb lenne, amely valamikor széttört sokmilliárd apró darabkára, és minden ember megtalált egy-egy szilánkot. Mindenki a saját kis darabkájáról hiszi, hogy AZ az igazság, a másiké nem lehet, hiszen nem is passzol az övéhez... Viszont látni kell, hogy amikor néhány ember egyetértésbe kerül egy vita végén, akkor az azt jelenti, hogy ami addig szétesett volt, az mostanra megtaláltatott - még ha az még mindig csak egy szeletkéje a Teljes Igazságnak.

    Ebből a szempontból vizsgálva tehát itt MINDENKINEK igaza van, sőt ez kiterjeszthető világméretekre is. Nembeszélve arról a tényről, hogy gondolatainkkal teremtjük meg a valóságot, melynek következtében, ami neked valós, az nekem, az én univerzumomban nem biztos, hogy az.

    Külön utak, mindenki külön utakon jár, és akkor mondhatjuk magunkat majd szerencsésnek, ha egyszer valamikor újra hiánytalanul összerakjuk azt az bazinagy aranygömböt.
    :)

    TT

    VálaszTörlés
  19. Nem lehet mindenkinek igaza TT, mert akkor minden mindegy lenne. Annak viszont mindig "igaza" van, aki nem vállal álláspontot és azt mondja, hogy mindenkinek igaza van. Egyébként, a vita nem feltétlenül szükségli a békebíróskodást, mert ez nem kocsmai verekedés :)

    Szulthan, azt elhiszem hogy másképpen láttad a világot amikor munkanélküli voltál. Sajnos rengeteg és egyre több munkanélküli tíz év leteltével sem engedhetik meg magukat, hogy a magaslatokból filozófáljanak az emberiség sorsáról és ezt te is tudod. Ha merem javasolni, írd meg, miként lehet bölcs abból, aki mindent elveszít, mármint a saját tapasztalataid szerint, persze. Ha meggőző vagy, sokanak tudnál segíteni ezzel.

    mm

    VálaszTörlés
  20. TT-vel tökéletesen egyetértek. Mm gondolataimat együtt gondolkodásra ajánlottam fel, bár én eddig sem vitának éreztem, és nem is állt szándékomban magaslatokról filozofálni, egyszerüen ugy gondoltam, hogy esetleg érdekel vkit, sőt esetleg közösen többre jutunk, de ha úgy látjátok rosszfelé haladunk, abbahagyhatjuk.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok!

    Egy kis felüdülés a szürke hétköznapokra.

    http://www.youtube.com/watch?v=KanZxFww4_M

    VálaszTörlés
  22. Ne sértődj meg és hagydd abba Szulthan. Komolyan gondolom, hogy sok ember számára hasznos lehet, ha megosztod a személyes változásod titkát egy olyan helyzetből, 10 évvel ezelőtt, ahol munkanélküli voltál, kilátástalan volt a helyzetet és másképpen gondolkodtál egy olyan helyzetbe, ahol szerinted hálásak lehetünk azoknak, akik most oly sok embert az elkeseredettségbe kergetnek az "új világrend" ("globalizmus", "világ kormány", EU, stb lásdd az AAron Russo interjút) nevében. Komolyan.

    mm

    VálaszTörlés
  23. Moto, ilyen kis ólom katonákat kérek meajd a télapótól legközelebb! reggeltől estig masíroznak és zenélnek majd a kertben, ettől talán a pockok elhúznak, únom már a megrágott sárgarépát :)

    mm

    VálaszTörlés
  24. Ne sértődj meg és ne hagydd abba, Szulthan, akarom mondani. Ideje már új billentyűt szereznem.

    mm

    VálaszTörlés
  25. Mózes, véletlenül ferdítesz? Én azt mondtam LEHET hogy EGYSZER még hálásak leszünk. Most még egyáltalán nem vagyok az.Sőt.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  26. Ez aranyos! :)

    Nyílt levél a kínaiaktól nekünk, magyaroknak

    http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=9220:nyilt-level-a-kinaiaktol-nekuenk-magyaroknak&catid=41:publikaciok&Itemid=65

    TT

    VálaszTörlés
  27. TT ez olyasmi írás, mint amikor egy politikus szemszögéből írtak hasonló levelet :)

    VálaszTörlés
  28. Nagyon jó ez az írás. Fáj nekünk az igazság? erről igazán nem tehetnek a kínaiak, nemde? Egyébként voltak idők, amikor a magyar ember ki tudta érdemelni Kína mélységes tiszteletét. Igaz, rég volt ez már, a Han és a Tang dinasztiák idején, amikor a Selyem Úton a kínaiak rajtuk kívül csak a magyar kereskedőket látták szívesen, mert akkoriban még megbízhatóak voltunk, nem volt ilyen nagy a pofánk és még képesek voltunk megvédeni magunkat minden kétlábú farkas ellen.. jah és a vezéreink nem luxus kölni szagú sz@rzsákok voltak, mint manapság... Az is igaz, hogy akkoriban sokkal keletebbre éltünk miután egy fagyos korszak következtében (ami egyébként ismét a küszöbön van) elhagytuk ideiglenesen a Kárpát Medencét és a Tarim Medencében telepedtünk le, a Taklamakán közepén... régesrég volt ez már, akkor még a sivatag is zöld volt...

    mm

    VálaszTörlés
  29. Olvad a Jobbik... olvad a szebb jövő...
    http://postaimre.euroweb4you.eu/news.php?readmore=1284#comments

    mm

    VálaszTörlés
  30. Mózi

    http://kuruc.info/r/35/72526/
    Nálam Csanád a favorit. Azt hiszem nem kell kommentár ahhoz, amikor a Fideszről beszél... Ez minden, csak nem radikalizmus, kezdenek nagyon lojálisak lenni a hatalomhoz, nem de?
    Így múlik el a világ dicsősége.

    Gárdáról van egy meredek elméletem, miszerint arra szerették volna őket felhasználni, hogy kirobbanjon a cigány-magyar csetepaté, de mivel Sajóbábonyban is okosan nem ültek fel a csapdának, így menniük kellett a levesbe.
    Gondoljunk csak bele, Sajóbábony után egy deka hír nem volt a Gárdáról a médiában, előtte meg velük volt tele a sajtó... A 2009 novemberi események után kezdett el hanyatlani igazán a Magyar Gárda.

    VálaszTörlés
  31. Igen, Moonlight, jó húzás volt a Jobbik a Fidesz számára. Ha nem lett volna a Jobbik, sokkal kevesebben mentek volna el szavazni mind a Fidesz oldalán (nekik a "szélsőséges" Jobbikot kellett mindenáron túlvoksolni), mind azok oldalán, akik amúgy sem a Fideszre, sem az MSZP-re nem szavaztak volna. Most pedig hogy a Jobbik is a Fidesz malmát hajtja, gyakorlatilag nem is 2/3-os narancs hatalom van, hanem 3/4-es vagyis valóban évtizedekig maradhat hatalmon a Fidesz, hiszen közben elfogy a Jobbik tábora és 4 év múlva tán már parlamenti párt sem lesz. Én nyugodtan fogadnék arra, hogy akkor majd Orbán beveszi a legatyázott Jobbikot is a Fidesz-KDNP koalícióba. Egyébként a narancs alkotmányban könnyen lehet, hogy a következő kormányciklusok már 7 vagy 8 évesek lesznek, akkor pedig elég lesz még 2 fideszes győzelem és már is egy 20 éves narancs korszak következik.

    mm

    VálaszTörlés
  32. Én abban bízom, hogy egyre többen ábrándulnak ki a Fideszből. Nálunk a cégnél szerencsére sokan belátták, hogy amit Orbán csinál, az nem követhető. Elvileg már elvesztettek 300ezer szavazót, valahol olvastam. Valószínűleg csak úgy tudják bebiztosítani a hatalmukat, ha magukba szívják a Jobbik mérsékeltebb szavazótáborát, vagy beveszik a brancsba Vonáékat, ahogy Te is gondolod.
    Gárdával kapcsolatban mit gondolsz, amit felvetettem?

    VálaszTörlés
  33. mózes...helyet követeltél magadnak a blogunkon...:))
    Az olyanokon mint te nem tud segíteni senki. Nem érdemelsz sem tiszteletet, sem hogy a véleményedre bárki is adjon. A vernyákolásoddal nem segítesz senkin. Nem kéne neked semmit elemezned már, úgylátszik egy megkeseredett öregember lett belőled aki csak óbégatni tud. Ízig vérig postaszopó. Ezt sajnálom egyébként de külömben leszarom.

    VálaszTörlés
  34. Mantis,

    az itt kialakuló vitát megelőzendően megkérlek Téged és Moto-t is, hogy az alpári stílust hagyjátok meg más oldalakra. Se Velorex, se én nem szeretném a kommentek felét a gondolat temetőbe rakosgatni.
    Nem csak mm az egyedüli, aki csalódott a Jobbikban, és nem alaptalan a kétsége úgy érzem. Nektek sem muszáj a Jobbik védőszentjeként mindenkit leugatni, aki nem ért egyet Veletek.
    Most viszont indulok dolgozóba. Remélem érthető voltam.

    VálaszTörlés
  35. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  36. Moonlight. A Gárdával kapcsolatban lehet, hogy úgy van, ahogy látod és ahogy ezt "szürkefarkas" is látja, igazán nem tudom. Azt viszont tudom, hogy a Gárda nélkül a Jobbik nem tudott volna ennyi szavazót megnyerni és tán még parlamenti párt sem lett volna. Akkor pedig, ahogy előzőleg írtam, sokkal kevesebben mentek volna el szavazni a Fideszre is, mivel sok MSZP-ből kiábrándult szavazó azért voksolt a Fideszre, mert egy "szélsőséges" jobbikos győzelemtől féltette Viktor teljhatalmát. Ha pedig jóval kevesebben mentek volna szavazni a Fideszre, akkor nem biztos, hogy az MSZP és az LMP-vel szemben 2/3-os lett volna a fideszes győzelem. Abban biztos vagyok, hogy amennyiben nem lett volna a Jobbik, legalább 10-15 százalékkal kevesebben mentek volna voksolni az MSZP ellen.

    mm

    VálaszTörlés
  37. Mindenesetre, amennyiben a Jobbik valóban csak egy fideszes leányvállalatként lett létrehozva, a narancsos 2/3 előre biztosított volt. Abban is biztos vagyok, hogy a narancs korszak nem 4 évig fog tartani ha a Jobbik tovább is lakájpárt marad, hanem mind ameddig az EU szét nem esik, vagyis min. 10 évig, de az is lehet, hogy 20.

    mm

    mm

    VálaszTörlés
  38. Mantis,

    próbálok itt minden véleménynek helyet adni. Ha Mózes úgy gondolja ahogy, annak valamilyen oka biztosan van, de amennyire megismertem Őt, meg lehet győzni erős érvekkel. A szóbeli ledorongolás és a postaszaron történő cikizés nem tartozik az erős érvek közé vele szemben. Ha az egész ország éhezne, neki akkor sem lenne problémája, vagyis nem rövidtávú érdekből blogol. Fogadjuk el, hogy alapvetően jót akar a kritikájával.
    Őszintén szólva számomra is zavaros ami történik, és bár tudom, hogy a politika jellemzően nem a nyílt egyenes kommunikáció alapjaira épül, nem nagyon lehet mostanában látni a Jobbik radikalizmusát. Attól tartok én is, hogy a MIÉP mintájára bedarálják azt a szervezetet, amiben nagyon sokan látták a lehetőséget. A Fidesz időközben végrehajtja (legalább látszólag) a Jobbik programjának lényeges elemeit, ezzel sok támogatót elcsalogat a Jobbik mögül, és marad egy ötven fős pártelit a Parlamentben, akiknek már semmi kapcsolatuk nem marad azokkal, akik oda segítették Őket. A nagy kérdés, hogy ezt hogyan fogadják azok a tisztességes, tenni akaró emberek, akik munkájukat, utolsó pénzecskéjüket tették a Jobbikba és a Gárdába a siker érdekében.
    Megjegyzem, az MSZ továbbra is szépen építkezik a háttérben, tehát az is magába szippanthat jó néhány Jobbik szavazót.
    Mindez csak akkor nem gond, ha a Jobbik vezetőinek elég az a 4 év, ami alatt maguk és családjuk boldogulását megalapozhatják, vagyis ha a MIÉP-nél már jól bevált forgatókönyv szerint mennek a dolgok. Jó lenne látni, hogy mégsem így van, és Mózes téved...

    VálaszTörlés
  39. Amint látom Pősze Lajos jól dolgozott.
    Gratulálok Neki. Mindig kedveltem annak ellenére, hogy kezdettől tisztában voltam kilétével.

    VálaszTörlés
  40. Velorex. Vegyük csak a szájkosártörvényt. Moonlight utalása Csanádra nagyon figyelemre méltó. Ugyanis, ha a Jobbik csupán arra számít, hogy Orbán elbazilikázza a népszerűségét, akkor sem lenne politikailag rossz dolog számára ellenezni a narancs diktatúra megnyilvánulásait (most már a szájkosártörvény és az egyoldalú alkotmányozás). Erre fel mi történik? A Jobbik nyíltan támogatja a szájkosártörvényt olyan kijelentésekkel, mint amiket tettek mostanában Morvai és Csanád. Ami pedig az alkotmányozást illeti, már előre olyan kívülálló helyzetbe hozza magát a Jobbik, hogy ne kelljen neki még véletlenül sem ellenezni a narancs alkotmány várható gyöngyszemeit. A Jobbikon kívül senki sem mondhatja el a magyaroknak, hogy létezik egy sokkal demokratikusabb formája az alkotmányozásnak, mint ahogy ezt mutatja az izlandi példa. Nos, a Jobbik ezügyben teljesen néma... Ergo: nem valószínű, hogy a Jobbik most taktikázik, sokkal inkább valószínű, hogy közreműködik a narancs hatalommal. Főleg hogy Vona és tsai nem hülyék, jól tudják, hogy most sok támogatót veszítenek, hiszen már hívatalosan is 10% alá esett a párt támogatottsága.

    mm

    VálaszTörlés
  41. Mindenesetre most a Jobbik egy világrekordot döntött: eddig valszeg sehol sem volt egy olyan ellenzéki párt, aki támogatta volna egy hatalmon lévő párt által kotyvasztott törvényt a szólás szabadság ellen. Ugyanis, ha a Jobbik valóban ellenzéki párt lenne, ő lenne az utolsó, aki támogatna egy olyan törvényt, ami gyakorlatilag a kormányszóvívő irodának ad kizárólagosságot a közvélemény formálásban.

    mm

    VálaszTörlés
  42. Misi,

    mire gondolsz? Pősze Lajostól eddig egy sort sem olvastam, amit írok, az a jelenlegi ismereteim alapján a saját véleményem. Fogjuk fel úgy, hogy a politika iránt közepesen érdeklődő átlagember vagyok, akihez olyan informácók jutnak el, ami alapján ez a vélemény fogalmazódik meg. Lehet hogy nem látom jól a dolgokat, de onnan ahol jelenleg vagyok, az látszik, amit leírtam.

    Ez is egy jelzés lehet.

    VálaszTörlés
  43. Mózes, jó lenne, ha nem lenne igazad. Remélem, hogy Vona Gábor nem áldozza fel a Jobbikot valami számunkra homályos háttéralku oltárán. Ezzel együtt elképzelhető, hogy a nagy sakk játszmában olyan helyzetbe került, mikor áldozatot kell hoznia.. Nem is kicsit.
    Azt egyelőre nem feltételezem, hogy ellentételezés nélkül mond le a radikális ellenzéki szerepéről.
    Egyébként Orbán Viktor első kormánya idején véleményem szerint jól indultak a dolgok, de aztán kiutazott New Yorkba. Vona is volt ott tavaly november végén...

    VálaszTörlés
  44. Ami Pöszét illeti, az utóbbi események alapján nem lepődnék meg azon, hogy Pösze azt a feladatot vállalta a párt vezetőség megbízásából, hogy felkészítse a Jobbik szavazóbázisát arra, ami be is következet azóta, vagyis arra, hogy a párt vezetősége gyakorlatilag kiherélte a Gárdát. Ha így van, akkor Pösze ezt ügyetlenül csinálta, mert nem hogy nem győzött meg senkit, hanem ellenkezőleg felháborodást okozott a jobbikos szavazóknál. Ha Pösze nem a pártvezetőséggel volt titokban összhangban, amikor nyilvánosan kiselejtezte a Gárdát, akkor miért kellett több hét a pártvezetőségnek, hogy kizárja Pöszét a képviselők soraiból?

    mm

    VálaszTörlés
  45. Velorex, számomra az is kérdéses, hogy Vona még milyen mértékben vezeti a Jobbikot. Emlékezzünk csak, hogy az állampolgársági törvényt egyedül ő nem szavazta meg a Jobbikból (igaz, hívatalosan "elfelejtett" szavazni...). Aztán most miért nem szólal meg világosan a szájkosártörvény ügyben miközben a Morvai és Csanád képviselik a párt állását a közösséggel szemben? És vajon csupán véletlen az, hogy éppen Morvai és Csanád, akik most gyakorlatilag támogatják Orbánt a Jobbik nevében, kapták meg annak idején a havi 3 millió forintos EP képviselő arany állásokat? Én sem tudom a válaszokat, de ezek a kérdések nagyon zavarosak annak számára, aki nem elvakult jobbikos "fan".

    mm

    VálaszTörlés
  46. @Velorex!

    Nem hiszem, hogy a Jobbik vezérkara változott volna.
    Pősze sem változott, csak akcióba lépett. A téma a Gárda volt. A Jobbiknak le kéne vennie róla a kezét, volt az üzenet, mert csak teher, probléma.
    Aki ismeri a magyarokat tudja, hogy:
    - csak azért is Gárda
    - csúnya Jobbik
    Nálunk az alapállás az, hogy, amit mondanak arra, NEM a válasz. Ez, egy csak azért se nemzet.
    Most mindenki a Gárdát siratja. Érdekes módon rögvest megjelent egy szétverést leleplező könyv is. A Jobbik a Gárdának köszönheti a sikerét! Csúnya Jobbik!
    Szerinted? Szerinted ez így igaz?
    A Jobbik majd 10 éve létezik. A Gárda? A gárdisták - egyem a lelkük nem túl okos emberek tapasztalatom szerint - készítették a programot?
    A jobbikosok otthon ültek és a a gárdisták kampányoltak?

    VálaszTörlés
  47. Lehet, ti már ismeritek ezt a beszélgetést Varga Csabával, nekem új mert a kollektív és/egyéni tudatfejlődésről, bennem sok mindent tisztázott:

    FILM1: VEDD KI A RÉSZED
    http://tisztahangok.wordpress.com/vedd-ki-a-reszed-sajat-filmunk/

    Egy érdekes komment:

    "REND | 2011-01-05 09:49:04

    Az Üdv-történetet a Teremtőisten írja, ami örök érvényű, az örökértékre, az IGAZSÁGRA épül. Ebbe beleszólni, beleavatkozni senkise tud. Az örök értékkel és ÉLettel felruházott Magyar Apostol Nemzetség eleve elrendelés okán kiírthatatlan. Az Üdv-történet azt jelenti, hogy a Teremtő által eleve elrendelt terveit senki sem tudja megváltoztatni ! Ezt az Üdv-történetet közölte Jézus Örömhírként, hogy a harc megvan harcolva, a Teremtőisten győzött, a sátánt letaszította virtuális trónjáról. Ami a Mennyben történt, ugyanaz történik a Földön is. Az IGE megtestesülésével kezdetét vette a Végjáték, mely 2 napi (2 évezred) sírbatétel után a 3. nap kezdetén (3.évezred) bekövetkezik a feltámadás. (2000.12.31-én a 2.évezred lejártával bekerül Krisztus Király Szent Koronája a Törvényes REND házába.) A Szent Korona megkezdi működését, az illegitim álhatalom csőcselékét sorra lemezteleníti, lebuktatja, nem marad semmi sem titokban. Minden gazember, aki félresöpörte a Teremtőisten Törvényét, a Szent Korona Törvényt és áltörvényekkel (alkotmány) terrorizálta a Magyar Apostol Nemzetséget, akadályozva a Teremtőisten Rendjét, Igazságosságát, azok álhatalma egy szempillantás alatt összeomlik, megsemmisül és visszaáll a REND. Ezzel megkezdődik az 1000 éves ÚRALOM ! Boldogok a szelídek (akit a sátánfattyak birkának gúnyolva provokáltak), mert övéké a Föld !" (Európa elkezdett rettegni Nagy-Magyarországtól és a Szent Korona-tantól - http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4699&rovat=#hozzaszolasok
    Kata

    VálaszTörlés
  48. Misi, az nem kérdés, hogy a Gárda volt a Jobbik médiafelülete a választások előtt, vagyis ha akkor nincs gárda, a Jobbik tovább is csak egy marad a sok ismeretlen párt közül, akik részt vettek a választásokon. Pontosabban, a Gárda és az a bizonyos gárdista, aki az Echo TV sztár műsorvezetője volt (most már ő is parlamenti képviselő). Mielőtt a Gárdán keresztül a Jobbik nem lépett fel látványosan a "cigánybűnözés" ellen, a Jobbikot alig ismerték itt ott a nagy közösségben. A Gárda egy zseniális politikai marketing volt a Jobbik számára és miután már nem volt rá szükség, a gárdisták mehettek a levesbe...

    mm

    VálaszTörlés
  49. Vonáék alapították a Gárdát, nem történ semmi féle elhatárolódás tőlük. Vona kérése az volt hogy amennyire lehet legyenek önállóak. De a bebörtönzött gárdistákat Jobbikosok hozták ki, Gaudiék pedig továbbra is próbálnak segíteni mind az új magyar gárdán mind az mng-n. A legutóbbi mngs összejövetelen is kiderült hogy az ottani gárdisták több mint fele jobbik hű. Megmaradt a testvéri viszony a két szervezet között. Te meg igazán elkusulhatnál már, nem tudom mitől lettél ecceriben ilyen méregkeverő fasszopó de nem ismerni rád. Ha érdekel a Gárda vagy a Jobbik működése állapota akkor ne imi faszát szopd hanem tájékozódj az érintettektől.

    VálaszTörlés
  50. Mantis, a lényeg az, hogy a Jobbik elhatárolódott a Gárdától, vagyis világossá tette, hogy a Jobbik nem vállal felelősséget a Gárdáért és, hogy a Gárda nem a Jobbik nézeteit képviseli. Az, hogy a gárdistáknak már csak a fele jobbikos, mindent elmond. Te pedig uralkodhatnál magadon, mert ha ilyen stílusban felyezed ki véleményedet, mindenki azt fogja gondolni, hogy egy neveletlen kölyök vagy, de tőlem persze azt csinálsz, amit akarsz.

    mm

    VálaszTörlés
  51. Neveletlen küölök vagyok...vállalom. Te meg egy áruló fasz vagy , vállalod? Most pofázom hogy a Jobbik nem határolódott el egyik Gárdától sem. Az hogy az MNG egy része nem feltétlen Jobbikos kötődésű annak több oka van... Többek között a túlságosan befolyásolható Ináncsi környezetében lebzselő frissen odakerült alakok miatt... De Ináncsi is nyitott a Jobbik felé szerencsére csak Kiss Róberttel nem nagyon akar közösködni...de neked hiába mondom ezeket...hisz csak azon spekulálsz hogy hogyan nem működhetne egyik sem. A hozzád hasonló szélkakasok miatt nehéz az előre lépés. Vinnyogás alap nélkül...cseppet fárasztó már.

    VálaszTörlés
  52. A Gárdát Vona Gábor „álmodta” meg. Jelnek szánta, nem marketingfogásnak.
    Olyan embereket vártak oda, akik az élet minden területén kiválóak, függetlenül attól, hogy a társadalom mely csoportjába tartoznak. Olyan embereket, akik példát tudnak mutatni mind a magánéletük, mind a közösségi élet vonatkozásában.
    Személyes beszélgetés kapcsán Szabó Gábor a második avatás előtt elmondta nekem, hogy sajnos lámpással kell válogatni a jelentkezők között. A létszám növelését, ahogy tudják, visszaszorítják.
    A Gárda megalakulását és az első időszakot az Egyesület és a Jobbik segítette. Később a Gárda önálló lett.
    A Gárda (gárdák) mostani állapotáért elsősorban maguk a gárdisták a felelősök, valamint az ellenük uszítók. A Gárda olyan, mint azok akik, nemzetben gondolkodónak tartják magukat. Végső soron keresztmetszete a mostani magyarságnak.
    A Jobbik erről nem sokat tehet.
    Szeretnék látni olyan videót vagy nyilatkozatot, ami az elhatárolódást, avagy a már nem kell tételt igazolja.

    VálaszTörlés
  53. Vasas, nyugi. Higgyél a Gárdában és a Jobbikban, ha neked megfelel. De fogadd el, hogy már nem mindenki hisz bennük itt sem. Én sem látom nagy eredményét annak, hogy bejutottak a parlamentbe, de eleve nem is számítottam a politikától nagy változásra. Ennél sokkal durvább eseménynek kell bekövetkeznie, hogy az emberek észheztérjenek. De eljön minden idővel, e felöl nincsenek kétségeim. A Jobbik, meg a Gárda csak icinyke-picinyke szeletkéi a változás szelének, de azért csak csinálják ami tőlük telik.

    TT

    VálaszTörlés
  54. Köszönöm TT ez nagyon értékes vélemény volt (hogyaza...) , a te semleges hozzáálásod a minimum amit elvárok bárkitől aki nem vesz részt ebben.

    VálaszTörlés
  55. Misi,

    bocs, el kellett mennem egy időre. Ott folytatnám, hogy meglátásom szerint nincs szó arról, hogy a Gárda abszolút pozitív, a Jobbik meg csúnyaság lenne. Szerintem együtt azok, amik, és érnek el sikereket illetve vétenek hibákat.
    Annak azért örülök, hogy Mózes "kötekedése" nyomán jó kis beszélgetés alakult ki, amit remélhetőleg néhányan végig olvasnak majd, és levonják a saját következtetéseiket. Erre való ez a blog.

    VálaszTörlés
  56. Szia Velorex!

    Má, nehogy bocsánatot kérj! Mindenkinek van más dolga is.

    Persze, hogy nincs szó erről. De, szerintem Pősze koma így próbálta belőni az irányzékot, ismervén nemzettársait. Elsősorban a tömegeket célozta. A tömeglény primitív, még akkor is, ha hat diplomája van, kilenc nyelvvizsgával és beszéli valamelyik szuahéli nyelvjárást.
    meg "bántásiból", de olvass bele egy két hozzászólásba a PI lapon. Még olvasni sem tudnak, nemhogy értelmezni. És ezek még nem is cigányok.
    A gárdistákat én egyébként a pornós kurva miatt most ejtettem. Majd, ha megjavulnak, akko pártolom Őket.
    Ez ügyben a botrány kirobbanásakor beszéltem Novák Előddel - szegény csak pislogott, amíg a gárdistákat szidtam -, de az írásomat nem jelentettük meg a végén, az Ő kérésére. Nem tudtak még hatni sem a Gárda vezetésére, teljesen elzárkóztak.
    Nincs semmiféle irányítás a Jobbik részéről.
    Amúgy el kell áruljam, hogy ezt a mostani Jobbiktól való elfordulást már jóval korábbra vártam.
    Meglehet a Jóisten a "jobbikos gondolkodást" már az Új Világra szánja. Nagyon más ez, mint minden eddigi közösség szervező gyülekezet.

    VálaszTörlés
  57. Misi,

    ne légy igazságtalan, a gárdisták 99,99%-ának semmi köze a pornós Nikihez. Az egy másik kérdés, hogy a Gárda akkori vezetőit milyen bírálattal lehet illetni az eset miatt. Persze egy szemernyi kétségem sincs, hogy ez is szépen megkomponált lejárató hadjárat volt, amit valakik szépen beszoptak, vagy eleve így volt az egyezség.. Nem kétséges, hogy a Jobbikkal szemben is folynak ilyenek, de ha ezek a külső/belső akciók sikeresek, azzal van tennivalója a Jobbiknak is.
    Azzal kapcsolatban viszont, hogy Pősze Lajos mit és hogyan csinált (még csak most olvasgatom, a Jobbik elleni nyilatkozatát a hirado.hu-n), visszautalnék Navratil Attila sokat szidott leköszönő nyilatkozatára. Nem biztos, hogy teljesen a levegőbe beszélt..
    A Jobbik hitem szerint nem tudja elkerülni hosszabb távon, hogy rendezze és tisztázza a sorait... Gyorsan nőtt, és néha pont olyan sete-suta, mint egy kamasz. A feladatai viszont nem kamasz gondolkodást igényelnek...

    VálaszTörlés
  58. Nem vagyok igazságtalan Velorex. Azt a nőt fel sem lehetett volna venni, mivel a szabályzat tiltja, hogy káros szenvedéllyel rendelkező egyed felvételt nyerjen. Mivel a videói akkor is fenn voltak a neten, amikor a botrány kitört, nem lehet arra sem hivatkozni, hogy már nem csinálja. A gárdistáknak tömeges kilépéssel kellet volna lereagálniuk a vezetőség kiállását a nő mellett, mivel a szabályzatuk ezt súlyos esetre való tekintettel lehetővé teszi.
    Pont ez a probléma! A Gárdát nem arra szánták, hogy a bűnbánó Magdolnák leányegylete legyen.
    Nem ítélkezem senki felett, de vagy csinálunk egy ilyen kiváló csapatot, vagy nem bohóckodunk.
    Ezzel a magatartással a gárdisták megcsúfolták saját szabályzatukat, és az emberi méltóságot.
    Tudod volt egy édesanya, aki levelében azt kérdezte, hogy Ő most mit mondjon két kamaszodó leányának. No, persze bőven voltak olyan kommentek is, amik megértően a nő pátját fogták.
    Ezek az emberek a saját lányukat is ilyennek szeretnék látni? Könnyen megérhetik. A Gonosz kedveli az ilyen "tréfákat". No meg, hogy attól, hogy pornózik lehet valaki hazafi, írták. Lehet, de nem a Gárdában, mondom én.
    Elnézést, de én ebben nem ismerek tréfát, mert pontosan ez a szabadosság is vezetett idáig.
    Értsd meg, nem általában az emberekről van szó, hanem egy példának szánt közösségről.
    Egyébként valószínű tudtán kívüli, küldött ember volt. A csőbehúzás lélektani alapja, pedig a magamutogatás lehetett. Tudod először van a szemérmetlenség, és azt váltom később pénzre is.

    VálaszTörlés
  59. Jó estét

    Misi,
    eleve egy Kiss Róbertet hogy tűrhet meg a Gárda, miután kiderült, hogy Kurultajon Casanova-t játszik?
    Amúgy nem olyan régen még Te mondtad TT-nek, hogy ne legyen részrehajló...
    Jobbik témában nekem az örök kérdésem, hogy miért kellett kirakni Lipusz Zsoltot, miután bekerültek a Parlamentbe? Talán Te meg tudod válaszolni ezt a kérdést.

    VálaszTörlés
  60. Attól tartok, hogy a Jobbik a legnagyobb politikai átverés az ellopott "rendszerváltás" óta. Persze a Fidesz után. Ne legyen igazam, de ha mégis, akkor már csak abban lehet reménykedni, hogy minél hamarabb egy új Jobbik születik a bedarált régi Jobbikból, hogy 4 év múlva (már annyi sem) legyen mégis esélye létre jönni egy igazi magyar nemzeti kormánynak. Nincsenek illúzióim, nem lesz új Jobbik, mert a rendszer gazdái ezt nem fogják megengedni. Ezért hát szokjuk meg a gondolatot, hogy a narancs korszak jóval hosszabb lesz, mint kellene.

    Én nem "kötekedek", Velorex, csak hangosan gondolkodok és én sem szeretem ezeket a gondolatokat, de azt megtanultam az élettől, hogy a valósággal mindig érdemes szembe nézni, akkor is ha nem mindig olyan, amit szeretnénk.

    mm

    VálaszTörlés
  61. Valóság sokszor meghökkentőbb, mint a fantázia, nem de Mózi ?

    VálaszTörlés
  62. Misi,

    ha minden provokációra kilépne egy csomó gárdista, akkor igen könnyen szét lehetne verni a csapatot. Mondjuk a jelek szerint így is...
    Az valóban elgondolkodtató, hogy a vezetőség kiállt a "ledér" kis gárdista lány mellett. Nem hiszem, hogy pusztán azért, mert jutalmul vártak egy-egy numerát, valószínűbbnek látszik, hogy ez a sztori is egy forgatókönyv szerint működött.. Nem is olyan nehéz elképzelni, hogy ki írhat ilyen "szexis" forgatókönyvet.. Már csak az a kérdés, hogy hogyan kerülnek ilyen forgatókönyv írók a Gárda és esetleg a Jobbik soraiba..

    Mózes, a valósággal tényleg érdemes szembe nézni az első adandó alkalommal. A magam részéről még nem temetném a Jobbikot, főleg azért, mert én sem látok rá esélyt hogy főnix madár módjára újjászülessen, ha egyszer esetleg összeomlana. Ezt a mostani Jobbikot kellene úgy terelgetni, hogy megőrizze azokat az értékeket, amiket eredetileg a zászlajára tűzött. Nincs már az országnak annyi erkölcsi és anyagi ereje, hogy újabb politikai kisérleteket átvészeljen.

    VálaszTörlés
  63. Ezesetben inkább szomorú, moonlight, ahogy ezt a következő hónapokban és években sokan saját bőrükön is tapasztalhatják majd.

    mm

    VálaszTörlés
  64. Velorex, erre mit mondjak? persze, hogy jó lenne, ha jó lenne és persze, hogy már annyi hazugság gyűlt össze az elmult húsz évben, hogy ebből már nehezen kellhetnek ki tisztességes főnix madár tojások.

    mm

    VálaszTörlés
  65. Amúgy figyelemre méltó, hogy az elnökünk a spanyol utazása során elmondta egy interjúban, hogy a szájkosártörvény (ő ezt persze másképpen nevezi) elsőként Magyarországon lett bevezetve, de az EU többi tagállamaiban is be lesz folyamatosan vezetve, mert -szerinte- nem jó az, ha a sajtó bírálja a politikát. Vagyis, ez a törvény része az EU birodalom felépítésének és több mint valszeg, hogy nem Magyarországon lett kitalálva (mint ahogy a jövendő új alkotmányunk sem?), hanem csak mi vagyunk a kisérleti egerek.

    mm

    VálaszTörlés
  66. Megnyugtatlak Mózes, hogy én se kitörő örömömben írtam. Sajnos a mi fejünk fölött is folyamatosan ott lebeg Damoklész kardjaként a devizahitel(CHF alapú természetesen). Mindenesetre nem szeretném álmokban ringatni magam.

    VálaszTörlés
  67. Moonlight, lehet, hogy a devizahitel kérdés meg van oldva, de még nem vették észre sem a hitelesek, sem a bankok. Erre a megoldásra, ha valóban ez lenne a megoldás, viszont nyugodtan lehet mondani, hogy "megdöbbentő"..

    mm

    VálaszTörlés
  68. A kulcs szó: ÖNKÉNYES LAKÁSFOGLALÁS. Egy idő óta már rendszeresen reklámozza a rádió és sztem nem véletlenül. Ugyanis most már nem elég a jegyzői eljárás (tulajdonlap alapján), hanem bírói végzés kell ahhoz, hogy egy önkényes foglalót ki tudjon tenni a tulajdonos (a hitelesek esetében a bank), ehhez pedig, ismerve a magyar jogrendszert, akár évek is kellenek ha beleszámítjuk a fellebbezési lehetőségeket és főleg azt, ha egyszerre több tízezer ezer ilyen eset keletkezik. Ergo, a bankok lelketlenek de nem hülyék, ezért inkább majd alább adják a követelésüket a hitelesekkel szemben, minthogy évekig pereskedjenek.

    mm

    VálaszTörlés
  69. Amúgy egy ilyen megoldással szerintem kiszabadulna az ördög a palackból, mert már nem csak a bedőlt hitelesek lennének önkényes foglalók, hanem.. hát igen, "ők" is és ez gyakorlatilag a társadalmi káosz előszobája lenne. Wait and see..

    mm

    VálaszTörlés
  70. Érdekes amit mondasz Mózes. Ez akár még jó is lehet azoknak, akik bajba kerültek. Feltéve hogy valóban tízezres számban lesznek "önkényes lakásfoglalók"..
    Ha ezek a lakásfoglalók többen lesznek mint a rendőrök, akkor érdekes helyzet állhat elő, főleg ha össze is tartanak...
    Az etnikai lakásfoglalók persze egy jó kis ribilliót tudnának okozni, főleg ha bizonyos lakóparkokba mennének lakást foglalni más etnikai lakásfoglalók elől.

    VálaszTörlés
  71. Velorex, ehhez semmi köze a rendőrök számának, mert most már nem jönnek ki a rendőrök ameddig nincs bírói végzés, az pedig évekbe telhet ha szaporodik az esetek száma. Már pedig ha ez beindul, akkor úgy fog terjedni, mint a tűz a fenyőben. A hitelesek problémája sok esetben meg lenne oldva, de a megoldás mellékhatásai akár polgárháborúba is torkollhatnának az "etnikummal". Aztán saját tapasztalatom szerint (külföldön ismertem jó néhány önkényes lakásfoglalót fiatalabb koromban), a bankok ezt úgy is megoldhatják, hogy ők is a törvénytelen eszközt vetik be, anélkül hogy bármit is beismernék persze...

    mm

    VálaszTörlés
  72. "Én nem "kötekedek", Velorex, csak hangosan gondolkodok és én sem szeretem ezeket a gondolatokat, de azt megtanultam az élettől, hogy a valósággal mindig érdemes szembe nézni, akkor is ha nem mindig olyan, amit szeretnénk."

    A valóságról fogalmad sincs ahogy azt bizonyítottad a Jobbik - Gárda viszonyról szóló hszednél.Csak szépen átugrottad. Mondom én. Egyszerűen rádjött az apátia meg közelítesz a tepsi felé (szinte már hulla szagod van) és te ezt úgy oldod meg hogy "rohaggyon meg minden élő".
    Sajnos mivel régebben írtál értelmes dolgokat is ezért néhányan még adnak arra ami néha kipattan a szottyadt búrádból, ezért kéne nagyobb felelősséggel nyilatkozi. Nem e ?

    VálaszTörlés
  73. Szállj le rólam, Mantis, számomra csöppet sen érdekes pártkatonákkal vitázni. Talibánokkal úgy sem lehet vitázni. Egyébként te magad is beismered, hogy a párt arra utasította a Gárdát, hogy "függetlenítse" önmagát. Szted ez mit jelent? Gőzöd sincs, ugye? Arról sincs gőzöd, hogy miért lépnek ki ilyen sokan a Gárdából (és már a Jobbikból is, aki egyébként már nem is toboroz...) és arról sem, hogy miért már csak a gárdisták fele jobbikos? Én nem lépek a talibán imaszőnyegedre, te pedig elfelejtesz engem, ok?

    mm

    VálaszTörlés
  74. Más téma, új orosz jármű a láthatáron. hamarosan kezdődik a tömeg-gyártás, nem drágább, mint egy jó motorbicikli (sajnos ez nagyon drágát jelent a magyar bérekhez képest): http://rt.com/news/russian-hovercraft-snow-friendly-sailing/

    Ha valaki tud oroszul javasolja a feltalálónak, hogy Magyarországra is telepítsen egy gyárat, így elérhető lesz számára az uniós piac, nekünk pedig munkahelyeket biztosít. Sztem ez a kütyü nagy szám lehet a jövőben (legalábbis Nyugat-Európában), ha több pénzem lenne, én is vennék egyet, már únom a kátyukat.

    mm

    VálaszTörlés
  75. Nem utasított senki senkit. Miután a Jobbik bekerült a parlamentbe már nem tudta úgy szemmel tartani a Gárdát mint előtte, mindkét fél érdeke az volt hogy a Gárda bizonyos szintig önjáró legyen...később ezt bonyolították a gárdaellenes törvények is. Az Új Magyar Gárda csak Jobbik hű gárdistákból áll. A Magyar Nemzeti Gárdának is a többsége Jobbik hű de hivatalosan jelenleg ők függetlenek, ha nem követted a Gárda körül folyó eseményeket akkor megértem hogy össze vissza beszélsz. Tipikus eset vagy. Soha nem érdekelt téged a Gárda, de most hogy a Jobbik ellen gecizhetnél velük már rögtön érdekesek, de mivel fingod nincs róluk ezért hülyeségeket beszélsz, tudom hol tanultad ezt.
    Csak akkor foglalkozok a baromságaiddal ha a Jobbikot mocskolod, az egyéb morfondírozásaidra eddig se nagyon voltam kíváncsi.

    VálaszTörlés
  76. Mantis, ha neked mindegy, hogy a Jobbik átmegy fideszes pótkeréknek és ezzel elveszíti a szavazóbázisát, akkor hát egészségedre! Mert ugye ez az egész korántsem a Gárdáról szól, hanem Magyarország jövőjéről. Arról, hogy független Magyarország lesz már egyszer végre, vagy csak eg birodalmi gyarmat leszünk újra és újra, ha még nem kapizsgáltad volna. A Gárda körüli zűrzavarok és az, hogy már gyakorlatilag nincs is tevékenysége, csak a kór egyik jele. Abban igazad van, engem nem a Gárda érdekel, hanem az, hogy lesz-e végre már rendszerváltás vagy sem.

    mm

    VálaszTörlés
  77. mm

    Az hogy a Jobbik átmegy fideszes pótkeréknek csak a te legújabb baromságod... Ilyesmiről szó nincsen.Ha meg nem érdekel a Gárda sem akkor ne dobálozz velük. Mindenki rendszerváltást szeretne , te meg mocskolod az egyetlen erőt aminek erre megvan minden esélye és ami fontosabb a szándéka. Ezzel biztos segítesz... Azt hogy ajobbik elveszíti e a szavazó bázisát vagy sem az az olyanokon is múlik mint te vagy én. Kérdés te mit akarsz.

    VálaszTörlés
  78. Nincs szándékom segíteni olyan pártnak, aki a hatalomnak besegít, Mantis. Már pedig most ez történik és csak egy pártkatona nem látja, mert nem akarja látni. Lécci ne töröődj már az én véleményemmel, minthogy én sem a tiéddel, semmi kedven sincs vitatkozni párt "fanokkal", ez baziunalmas és teljesen steril.

    mm

    VálaszTörlés
  79. Mózi jó kis szerkezet ez:) Jöhetne a garázsba.

    VálaszTörlés
  80. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  81. Mantis, ne keseredj el, ha még nem nőtt be az agyalágyad. Van akinél ez több időt igényel, van akinél ez sosem történik meg, ilyen az élet. A lényeg az, hogy a méregfogaddal ne mérgezdd meg a kis lelkedet, ha már rajtam nem hat. Tetszik érteni?

    Moonlight, ez valóban egy csodabogár, főleg ha a ruszkik felszerelnék egy magyar fejlesztésű elektromos motorral, mert akkor lehetne használni a járgányt mindenféle természet túrákra a lovakhoz hasonlóan anélkül, hogy a zajjal megzavarják a vadvilágot és ez akár egy új virágzó turistikai üzletág is lehetne Magyarországon, de máshol is Európában. Benzinmotorral képes 150km/h sebességre de nem lenne erre szükség, úgy hogy talán egy villanymotor is elég lenne ilyen célokra.

    mm

    VálaszTörlés
  82. Most látom, hogy el lett távolítva Mantis méregfoga a gondolat temetőbe, ezért már nem is aktuális az előző hozzászólásom ami Mantist illeti. Bár csak ilyen csípős lenne a Jobbik a narancs hatalom felé, mint amilyen azok felé, akik merészelnek nem "kussolni" :)

    mm

    VálaszTörlés
  83. Egy másik dolog, amire jól ki lehetne használni egy ilyen járgányt (akár benzimotorosat is) Magyarországon: polgárőrségi vagy csendőrségi járőrözésre a tanyavidékeken, illetve az erdők/vízek és az árvízsúlytott települések őrzésére a fosztogatók ellen.

    mm

    VálaszTörlés
  84. Ha nem tudod bizonyítani a baromságaidat akkor inkább kussolj...talán így szebb...:) Nem mérgezek én semmit csak nincsenek érveid, bizonyítékaid és mégis dől belőled a sok megállapítás, 'szt felidegeltél ezzel...:) Ha meg copsz akkor beflegmázol. Montam máá ha mocskoljátok a Jobbikot jövök (már ha észreveszem egyáltalán) bármit is nyegléskedsz, ha nem akkor meg nem.

    VálaszTörlés
  85. Hát már megint "félre léptünk".
    Visszatérve az eredeti íráshoz és a rá vonatkozó kommentekhez.
    Szerencsére van abszolút mércénk: az Evangélium. Jó az, ami az Evangélium szerint is megállja a helyét. Jézus az abszolút mérce. Hozzá képest lehet definiálni minden tévedést, bukást, rosszat, eltévelyedést stb.
    Az rossz egy érdekes meghatározása egy XX. Századi misztikából. Mi a rossz? A már nem jó, ill. a még nem jó!
    Nem hiszem, hogy a politika lenne az elit fő eszköze. Ez csak akkor tud már működni, ha előzőleg a társadalmat megdolgozták. Szerintem a dezinformálás a fő eszköz, amelyet az elit lassan terjesztett ki az élet minden területére. Ha valaki hisz valamiben, azt nem kell noszogatni, hogy megtegyen valamit. Sőt arra sem kell noszogatni, hogy megvédje vélt igazát. Ez a leghatékonyabb.
    Felébredés, tudatváltozás. A tudat az embernek kizárólag az érzékszervekkel felfogható világ megfogására való szerve. A halál folyamatában szertefoszlik. Ugyanez történik a meditáló, vagy a jógin esetében is, amikor átlépi az anyag nem anyag határt. Anyagi világhoz tartozó „dologgal” nem lehet az anyagi világból kilépni. Mi az, ami megmarad. A lélek.
    Nem egyre tudatosabbá kell válni, hanem egyre értelmesebbé. Az értelem a lélek látása. Ez az, ami átvihető a „határon”.
    A lélek látása, az értelem viszont az egész teremtésre kell, hogy irányuljon.
    Európa az egésznek csak a felét, az anyagi felét látja. A különféle ezotérikák képzelgések, és valójában materiális alapon állnak.

    VálaszTörlés
  86. Olvasom Mantis bejegyzését és csatlakozom Hozzá.
    Jó lenne azon konkrét Jobbik megnyilatkozásokat elemezni, ami bizonyítékul szolgál a felvetett problémákra. Különben csak okoskodunk, vádaskodunk.

    VálaszTörlés
  87. @Szulthan!

    "Mm ez így van, Misinek írtam már valahol, hogy lehet, egyszer még hálásak leszünk azoknak, akik ezt teszik, ha nekünk ez kell a felemelkedéshez. Viszont ezek a felismerések elengedhetetlenek a fejlődéshez."
    Én is így írtam régebben, de szerintem Te még akkor nem voltál a blogon.
    Jó, hogy fölhoztad, mert azóta is morfondírozok rajta, hogy a hála e megfelelő kifejezés.
    Meglehet mégis jó, mivel Te is ezt használod.

    VálaszTörlés
  88. http://www.fn.hu/belfold/20110112/ranschburg/

    VálaszTörlés
  89. "Amíg ő az ország vezetője, úgy hiszem, nem lesznek az eddigi értelemben vett szabad és demokratikus választások. Hogy milyen politikai trükköt fog ehhez alkalmazni, nem tudom. Először talán általános választójogot kapnak a határon túli magyarok, aztán ha ez kevésnek tűnik, jön a következő lépés." -mondja Ranschburg.

    Jó ez a cikk, sajnos ritkán lehet már olvasni ilyen kaliberű elemzéseket ebben az elzombifikált országban, tele párt "fanokkal" és egyéb alvajárókkal.

    "Magyarországon sokan agykéreg nélkül léteznek, vagyis nem gondolkodnak, kizárólag az érzelmeik vezetik őket." -Ranschburg

    mm

    VálaszTörlés
  90. Szerintem is több olyan mondat van az interjúban, amin érdemes eltöprengeni, jó szívvel ajánlom az olvasók figyelmébe. Egy kedves ismerőstől kaptuk a linket.
    A demokráciáról persze lehet sokat vitatkozni, de nem ezért került ide a hivatkozás.
    Ranschburg Jenő előadásaiban és könyveiben hihetetlen egyszerűséggel fogalmaz meg mélyen szántó gondolatokat, talán mert Ő nem politikus... :o)

    VálaszTörlés
  91. "-Minden politikus megbukik egyszer. A málészájú és az autokrata is.

    -Csakhogy az utóbbi kataklizma közepette bukik."

    Azt hiszem ezt a mondatát és az utána következőket is érdemes megjegyezni .

    VálaszTörlés
  92. Mózes,

    Ha nem lenne már mottója az oldalnak, az általad is idézett agykéreggel kapcsolatos Ranschburg mondat esélyes lenne... :o)

    VálaszTörlés
  93. Médiatörvénnyel kapcsolatban ma idősebb kollégám mesélt egy érdekeset.
    Amikor Viktor-Viktor katona volt, akkor náluk Zalában volt elszállásolva a laktanyán, kollégám pedig ott dolgozott anno. Mondta, hogy ott ismert meg egy bizonyos Szalai Annamáriát, aki a szeretője lett. Milyen kicsi a világ. Most már mindenkinek tiszta lehet, hogy miért is van ott Szalai a cenzúra élén:)

    VálaszTörlés
  94. Nahát, ezek a szaftos pletyók.. Moonlight, csak nem gondolod, hogy ilyesmi előfordulhat? :o)

    VálaszTörlés
  95. Polgár Jenő szavaival élve:"Ez kizárt dolog, mert nem tudom" :))

    VálaszTörlés
  96. @MM!

    A hatalomnak mindannyian "besegítünk" Mózi. Nincsenek "ártatlanok". Valamilyen szinten tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy "Adjátok meg a császárnak, ami a császáré."
    Azé várom, bárkitől a videókat, nyilatkozatokat, mert eddig még csak feltételezéseket olvastam.

    @Velorex!

    A Gárda ügyeiért a gárdisták felelősek. Ha a gárdisták példamutató emberek lennének...
    Azt nem értem, hogy miért kell ezzel a Jobbikot támadni. Azért mert útjára indította? Azé má, elég régen önjáró?

    @moonlight!

    Nem járok a kurltájokra. Nem tudom Kiss Róbert mit művel. Kérdésed nem értem, mivel elég jól lehúztam a gárdisták ügyeit az erkölcs nevében.
    Lipusz Zsolt írásait, ha elém kerülnek elolvasom.
    Nem "csapatjátékos". Nem tud disztingválni. Nem képes a mondanivalóját úgy megírni, hogy el is mondja, amit akar, de abba senki ne tudjon belekötni. A diplomácia is egy szakma!
    Egyébként ezzel Ő is tisztában van.

    VálaszTörlés
  97. A pártfanok besegítenek a hatalomnak Misi, de én biztos nem. A Jobbikra azért szavaztam, mert elsősorban nem kívántam 2/3 narancs diktatúrát és nem volt kedvem szavazni egy ál-baloldalra, sem egy globalista LMP-re. Akkoriban még lehetetlen volt egy kívülállónak megitélni a párt őszinteségét, de most más a helyzet és ezért is szakadt szét a Gárda és ezért is csökkent már is a felére a Jobbik támogatottsága (ez még csak a kezdet). Szerencsére nem mindenki süket és vak. Miféle bizonyítékot lehet még várni a Jobbik huncutságáról? Ha valaki nem lát a szemétől és nem hall a fülétől, akkor semmi sem segíthet rajta. A Jobbik támogatja a szájkosártörvényt (Morvai, Csanád...) ugyan azzal az érveléssel mint a fidesz és a kdnp. A szájkosártörvény pedig azért van kitalálva, hogy ne lehessen már igazi politikai ellenzék Magyarországon. Ha az "ellenzéki" Jobbik támogat ilyesmit, az számomra bőven elég bizonyíték arra, hogy a Jobbik nem "ellenzéki". Ugyanez a helyzet a narancs alkotmánnyal. Miért nem követeli a Jobbik, hogy népszavazás elé kerüljön a téma? Miért nem csatlakozik a többi párthoz, hogy aktívan tiltakozzon a narancsos alkotmányozás ellen? Az nem igaz, hogy a Jobbik nem tehet semmit, mert egy erős vélemény nyilvánulás is cselekvés, sőt egy ellenzéki politikai erő részéről ez leginkább az elvárható cselekvés. Sorolhatnék tovább is, de minek. Egyetértek Ranschburggal, agykéreg hiány van az országban és az érzelmekre nem hat az értelem. Szebb jövő csak akkor lesz, ha elég magyar képes lesz önállóan gondolkodni és nem csukott szemmel ilyen vagy olyan sztárpolitikusokat követni. Ez valahol igazságos is, nemde? :)

    mm

    VálaszTörlés
  98. Misi,
    az csupán egy költői kérdés volt... De ha nem emlékszel az esetre, akkor tessék, itt a link -> http://kuruc.info/r/6/64153/

    Miért érzem úgy, hogy Lipusszal az volt a probléma, hogy kételkedik a holokauszt abszurd történeteiben, és ennek hangot is ad? Ebben a témában pedig eléggé nehéz elkerülni a kötekedést, ezt Te is tudod. Mondjuk ki, nem elég polkorrekt a Parlamenthez...

    Egy másik hozzászólásodra reflektálva: valóban nem a politika az "elit" fő fegyvere, az a média. Ha belegondolsz, a magyar emberek jó része nagy ívben tesz a politikára, de az RTL/TV2 butításait előszeretettel nézi.

    VálaszTörlés
  99. Kiss Róbertről csak annyit hogy azt azért sokan elfelejtik vele kapcsolatba hogy ott volt az első 50 első gárdista között akik letették az esküt és rengeteg dolgot letett az asztalra. Amíg ő volt a főkapitány jól végezte a dolgát, sokszor bírálják olyanok akik 10ed annyit nem tettek meg mint ő. Persze a legutóbbi húzását én is sajnálatosnak tartom, de ő is csak egy ember. Az hogy rögtön bebuktatták legalább annyit bizonyít hogy nem volt hajlítható és inkább vállalta a nyilvános pengellért minthogy esetleg sakkban tartsák a róla készült videóval.
    Ettől függetlenül szerintem is jobb lenne ha végleg félre állna a Gárdától és a Csendőröktől a Misi által említett szempontok miatt .

    Ami a média törvényt illeti, ebből akár jó is kijöhet a Jobbik. Az lmp és az mszp műhisztijével én nem foglalkozok, valószínű hogy őket úgysem érinti ez majd(egyébként a fidesz ha akarja szarhat mindenkire). Ahogy Morvai is mondta le kell tesztelni hogy mire akarják felhasználni gyakorlatban a törvényt. Én a netet annyira nem féltem. Bármikor át lehet állni olyan retorikára hogy ne tudjanak belekötni, a kuruc meg úgyis marad amilyen volt mert az külföldről jön és már előre jelezték hogy azzal nem tudnak mit kezdeni. A Jobbik meg eddig is el volt szigetelve a fősodratú médiától (még az lmp is több nyilvánosságot kapott). Szerintem az alkalmazás közben egyszerűbben és hatékonyabban lehet majd támadni a médiatörvényt(a beiktatása ellen túlsokat úgysem lehet tenni) és a Jobbik ezt fogja tenni. Ha az emberek a saját bőrükön tapasztalják ezt a törvényt, hamarabb is fognak szót emelni ellene mert most még fel sem fogták szinte hogy mi is ez. A Jobbiknak csak figyelnie kell és minden esetben rávilágítania ha visszaélés történik és akkor jól jöhet ki belőle, a fidesz meg akár öngólt is rúghat ezzel a törvénnyel. Jelenleg ezzel a felállással más lehetőség nincs.

    VálaszTörlés
  100. Mantis, ajánlom hogy jobban olvasd el mit mond a bölcs Ranschburg. A szájkosártörvénynek nem az lesz a következnénye, hogy azt nagybátran megszegi a hősies sajtó (ilyen nincs Magyarországon) és akkor botrány meg büntetés, stb, hanem az, hogy damoklesz kardként fog lebegni mindenki felett és így mindenki rutinos öncenzór lesz, beleértve a jobbikos Barikád hírportált, amely már is nagyon polkorrekt a narancs hatalommal szemben és leginkább trianonozik meg szidja a szocikat, mint a narancs diktatúrát. Tetszik érteni, ömber? Ez a célja a szájkosártörvénynek és ezért nem lesz sok büntetési eljárás, mert erre nem lesz szükség.

    Amúgy a szájkosártörvény csak egy része a médiatörvénynek, a másik része arról szól, hogy ezentúl már gyakorlatilag "technikailag" lehetetlen lesz médiacsatornához jutni azoknak, akik eddig még nem foglaltak helyet. Ez is egy szájkosár, de nem olyan látványos, mint a szólásszabadság korlátozása, ezért hát erről nem is nagyon lehet hallani.

    Mindezt a Jobbik vezetősége nagyon jól tudja, mert nem buta emberek. Ezért, a lekükön fog száradni, hogy nem közlik az igazságot a párt támogatóival. Az igazság azonban mindig utoléri a sántakutyát és a Jobbik egyre jobban fog sántulni. Már 9 százalékon áll, de ez hamarosan 5% lesz és 2014-ben valószínűleg már annyi sem. Így járt előtte a tordján svindli és a Csurka svindli is, de mivel már gyakorlatilag egypárti rendszerben élünk, talán nem is lesz többé szükség ilyen politikai átverésekre.

    mm

    VálaszTörlés
  101. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  102. Mantis

    sokkadszorra kérjük, hogy próbálj meg magadon uralkodni egy kicsit. Lehet vitázni, párbajozni, de érvekkel, és nem azzal a módszerrel, amivel te berontasz ide.

    Kicsit unalmas már a Jobbik felett játszott anyatigris szereped. Szálj már magadba és gondolkodj te is egy kicsit. Szerintem képes vagy rá, csak leragadtál a "csak a Jobbik" felfogásnál.

    A problémák ott hevernek az orrod előtt, de Mózes is megpróbál rávilágítani, amire érdemben semmit nem tudsz válaszolni, csak azt, amit az imént tettem át a "temetőbe".

    Szedd össze magad Mantis, tudsz te ennél többet is.

    VálaszTörlés
  103. Én nem hallottam egy darab érvet sem, újfent. Csak ennek a ransdburgnak az írására való utalgatást meg hogy "úgysem tesznek majd ellene" . Ez csak a posta féle manipulálás, semmi több. És tényleg úgy tűnik hogy mózes lett a velorex blog posta imréje hisz már akármilyen érv nélküli baromságot összehord (gyakran a tények ismerete nélkül) ti isszátok a szavait, és valamiért csak én világítok rá erre. Postaszopókból lett mózesszopók gyülekezetévé kezdtek válni, csak szólok. Meglehet vannak problémák de rinyálás helyett megoldani kell őket. Nem rögtön várni a világ végét. Azt meg hogy mi mellett meg kik mellett állok ki azt had döntsem el én...:)
    Ennek a gondolattemetős szarakodásnak se látom értelmét. Ha vannak érvei , bizonyítékai halljuk ha nincs akkor meg kussoljon. A félreinformálás több kárt okoz mintha én elhajtom a halál faszára, szerintem.

    VálaszTörlés
  104. Köszönöm, Kraft. Megértem én Mantist, sokat áldozott már a Jobbikra, ezért nem könnyű neki higgadtan mérlegelni a témában. Talán még a jobbikos képviselők számára sem világos most, hogy mire megy a játék, de hát, a mindennapi kalácsuk a pártfegyelemtől is függ... Aztán, ki tudja, talán lesz egy csoda, újra lesz pilóta a fülkében (nem csak robotpilóta), felébred majd a Jobbik és vele együtt a remény. Én magam sosem leszek "pártfan", de ha a jövőben úgy látom, hogy a Jobbik komolyan veszi a történelmi rendszerváltó szerepét (a rendszerváltás, mint tudjuk, még nem tortént meg), akkor én is újra támogatni fogom. A remény hal meg utoljára.

    mm

    VálaszTörlés
  105. Mantis

    te innen nem küldesz senkit sehová. A saját kakasdombodon azt csinálasz, amit akarsz, de itt vegyél vissza.

    Komolyan azt gondolod, hogy enne a blognak bármi jelentősége is van a "nagypolitikára" nézve?

    Nem lehetsz ennyire gyerekes, és tudatlan. Ha nagyon kíváncsi vagy a látogatottsági statisztikákra, akkor elküldöm neked, és megnyugszik a lelki világod, hogy innen nem fogjuk se megjavítani, sem elrontani a világot.

    Azt sem fogod megtiltani, hogy itt mit írunk a Jobbikról és mit nem. Jobb, ha ezt is tisztázzuk.

    Aztán most írj egy levelet a Novák Elődnek, hogy a Mózi és a Kraft bácsi csúnyán bántja a Jobbikot.
    Már bocs, hogy ezt iratod velem, de a ténykedésed nagyjából ennyit ér. Mindenhová odarondítasz egyet, ahol kritikák fogalmazódnak meg a Jobbikkal szemben.
    Ezer és egyet tudnék én is írni Mantis, de nem érdekelnek már. Nem pazarlom rájuk azt a kevés feles energiámat.

    VálaszTörlés
  106. Jelentősége nem sok...de azért mégis csak egy felület ahol vélemények vannak. A gonosz mantis bácsi pedig épp itt van most, meg sok más helyen is és próbál némi ellensúlyt adni a műokoskodásokkal szemben. Nem becsülöm le ezt a kis szemétdombot sem...:) Én nem hinném hogy ha egy nagyobb feladattal szembesül az ember akkor rögtön rohanni kellene madártávlatból szemlélődni, mert akkor oda jutunk hogy jobb nem csinálni semmit, majlesszvalami. Azt a keveset amit az ember tud azt tegye meg a többi Isten dolga. Temeg ne górézzál, mit górézol hülyegyerek..:D:D:D:D

    VálaszTörlés
  107. Mantis

    csak egy jótanács! Menj a Heti Válasz-ra, vagy a 168 órára, stb... Hidd el, ott sokkal több melód akad, mint itt.

    Vagy nem szereted a kihívásokat?

    Sok sikert!

    VálaszTörlés
  108. Nem értem, hogy miért foglalkoztok ennyit a Jobbikkal...

    Ez "csak" egy focicsapat és a foci szabályai szerint kell játszaniuk. Jelenleg az egyetlen céljuk, hogy bent maradjanak az NB1-ben.

    Megjelennek a mérkőzéseken, de csak annyit tehetnek, hogy valamiféle helytállás látszatát keltik. Ettől többre most nem futja.

    Hogy lehet-e ebből a csapatból még bajnokcsapat ? Miért ne lehetne ? De ahhoz bent kell maradniuk az NB1-ben és meg kell hogy maradjon a klub. Ha ugyanis kiesnek vagy feloszlik a klub akkor biztos, hogy nem lesz belőle semmi...

    Jelenleg szerintem a Jobbik a túlélési stratégiával van elfoglalva. Hogy hogyan vészelje át a narancs diktatúrát. Ehhez nyilván a "dörgölődzés" is hozzá tartozhat. Hogy mi a taktikájuk azt csak ők tudhatják.

    A narancs-párti bekebelezést vagy beolvasztási törekvést talán úgy úszhatják meg, ha látszólag együtt-működnek. Ha egy kis időt nyernek.

    Amennyiben nyíltan a 2/3-ad ellen menetelnének nem sok jövőt jósolnék nekik. Jelen pillanatban csak a háttérbe húzódva van esélyük arra, hogy ne szedjék ízekre őket.

    A másik kettő (az mszpé és az lmpé) meg csak egy kamu ál-ellenzék. Velük nem kell foglalkozni és komolyan venni amit mondanak. ők a színházi műsor kellékei. Nélkülük nagyon szembetűnő lenne a diktatúrha. Így legalább a látszat meg van.

    Puha diktatúrából átmegyünk szép lassan egy keményebbe :) Talán jobb is lenne. Nem kéne tovább színészkednie a sok színész politikusnak. És a nép is észbe kapna.

    Mózes : Mantisnak abban igaza van, hogy az mszp és az lmp kamu ellenkezése nem hat már meg senkit (aki képes gondolkodni) tehát rájuk ne hivatkozzunk, mikor a Jobbikot elmarasztaljuk. A jobbik - szerintem - egy kényszerpályán halad és nem sok mindent tehet. Túl kell élnie valahogy a jelenlegi helyzetet, hogy később tehessen bármit is.

    A Jobbiknak egyetlen feladata van (lenne) minél inkább kerülje el, hogy beszervezze őket a hatalom a piszkos üzelmeibe. Ha őket beszervezik úgy mint a fideszt, akkor jöhet majd egy másik jobbik egy mégjobbik :-) (De az is lehet, hogy már rég ellenőrzés alatt tartják őket és akkor meg tök mindegy, hogy mit tesznek vagy mit nem tesznek...amíg a fölöttük álló hatalmi struktúra nem roppan meg addig semmit se fognak tudni tenni.)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  109. Bukovinai, egy icipici dolgot elfelejtesz: ha a Jobbik túlélni akarja a narancs diktatúrát, akkor meg kell őrizni a szavazói bizalmát. Most pedig éppen az ellenkezőt teszi. Ez nem focimeccs, bukovinai.

    mm

    VálaszTörlés
  110. Buko,

    de mit ér egy focicsapat szurkolók nélkül?:)
    Mint láthatod, Bogár Laci is tereli narancsékhoz a nemzeti oldalt akarva vagy akaratlanul a legújabb írásával.
    Ideje lenne nekik újra lakossági fórumokat szervezni, és visszatérni a szavazóik közé...Vagy tavaszig várni akarnak, mire már alig lesz támogatói bázisuk, amit utcára hívhatnak?

    VálaszTörlés
  111. Az az igazság, hogy az emberek már belefásultak az utcára vonulásba, mert belátták, hogy teljesen eredménytelen. Tulajdonképpen sosem volt az... Talán ez volt a Jobbik szorgalmi feladata? Tüntetni kifulladásig? Szelepkieresztő?
    Nehéz elhinnem, hogy ebből a jelenlegi helyzetből erőszakos módszerekkel ki lehetne mászni.

    Bár van "pozitív" példa is, lásd épp mi folyik Tunéziában. Kíváncsi leszek a birodalom reakcióira, és szerintem sokat tanulhatunk az ő esetükből. Néhány tucat halott, de eddig úgy néz ki megdöntötték a rezsimet. Kérdés, hogy az érdekeltségeiket féltő multiurak milyen lépésekkel készülnek?
    (mindenesetre furcsa ez a gyorsaság: néhány nap leforgása alatt Nemzeti egységkormány alakult Tunéziában, az eddigi miniszterelnök vezetésével??! http://kuruc.info/r/4/72664/ )

    A magyar helyzet szerintem még bonyolultabb, mert ezt a "piacot", ezt az életteret, ezt a "gazdát" nem könnyen fogják feladni vérszívóék. A mi esetünkben valami objektív - talán külsőleg érkező - hatás válthatná ki a kezdőlépést, valami világszintű elismerés és meghajlás az eddigi kitartás előtt. És sajnos az is szerepet játszik a mi valódi forradalmunk késlekedésében, amit Bogár is mondott: a nemzet néhány százezer emberből áll már csak...
    A többi fogyasztó. Fogyasztható. :(

    Na de hogy pozitívat is mondjak: Japánban épp most mondott le az aktuális kormány - egy év alatt már másodszor. Ez mindenképpen a változásokra utal, látszik hogy a japánok is keresik az elvesztett útjukat 50 évnyi liberális "kormányzás" után. És meg fogják találni, ebben biztos vagyok.
    Nem azt mondom, hogy a kizárólag a japánoktól várjuk a segítséget, de ők nagyon szeretnek minket (http://kuruc.info/r/6/72641/) , és alig várják, hogy a nyugati testvéreik végre felismerjék saját vérüket.
    Éljen a HUNVILÁG! :)

    TT

    VálaszTörlés
  112. TT

    Érdekes mentalitásunk van nekünk, annyi szent. Kitűnő példa rá a főnököm. Tisztában van vele, hogy a multik kiszorítják a magyar termelőket, és hogy a TESCO-ban nem nagyon talál magyar árut, mégis ott vásárol és várja az akciókat... Ki a fene érti ezt?
    Amíg ilyen és ehhez hasonló dolgok előfordulnak, addig nem is lesz változás.

    VálaszTörlés
  113. Hát akkó, a Jobbik.
    Felmerült problémák:

    A Jobbik kussol, beilleszkedett a parlamentbe, nem igazán csinál, semmit stb.
    A Jobbiknak kevés médiuma van, de azért, aki tájékozódni akar, megtalálhatja: honlap, www.jobbiktv.hu (EU képviselők műsorai is!), Barikád on-line és újság, youtube videók.
    Én megnézem ezeket, ha időm engedi és még nem találtam fontos ügyet, amiben ne nyilatkoztak volna meg. Olyan nyilatkozatot sem láttam, halottam, amiben eltértek volna jelentősen a programjuktól. Az egy más kérdés, hogy egy kormánypárti törvényjavaslat esetén, mennyire tudnak kompromisszumos megoldást kialakítani. Nekem eddig lényeges kifogásom nem volt.

    VálaszTörlés
  114. A Gárda.

    Leírtam már a véleményem a gárdistákról. Lassan azt gondolom, hogy a viselkedésük, botrányaik, osztódással való szaporodásuk a Jobbik kárára megy. Biztos, hogy az a globális közvélemény kutatók által tálalt adat valós? Ki tudja. A legtöbb választó Magyarországon
    nem az alternatív médiából szedi az információit és sokan közülük nem is a parlamentben folyó munkát elemzik. Inkább a bulvár sajtót részesítik előnyben, ami aztán hírt adott a gárdák botrányaitól. Ettől is csökkenhet a „népszerűségi index”.

    VálaszTörlés
  115. Állampolgársági törvény

    Vona nem volt ott! Na és akkor mi van? Pitiáner dolog ezt boncolgatni. Egyébként is bocsánatot kért.
    A „módszerváltás” első időszakától már szerepelt a honosítás a vonatkozó törvényben,
    Csak, jóval szigorúbb feltételekkel. A határon túli magyarok nagy részének problémát jelentett
    a lakhatás, és a megfelelő megélhetés bizonyítása. A törvény gyakorlati alkalmazása még rosszabb volt. A Köztársasági Elnök Hivatala csak úgy dobálta vissza a beadott kérelmeket.
    Hozzáteszem – konkrét ügy kapcsán – sokszor törvénytelenül, legtöbbször a megfelelő megélhetés hiányára hivatkozva. A kazár honosításra vágyók jobb helyzetben voltak. Szervezetten biztosították a feltételeket és a Hivatal is „kegyesebb” volt hozzájuk. Persze lehet, hogy ez csak amolyan köztisztviselői pletyka.
    A mostani törvény jóval több ember számára ad lehetőséget, könnyebb feltételekkel.
    Sokkal több határon túli magyar folyamodhat sikeresen a honosításért. Azt gondolom, ezzel mindnyájan tartozunk Nekik december 5.-e miatt.
    Ez a törvény tehát most a határon túli magyaroknak sokkal jobb, mint az előtte lévő. Én is megszavaztam volna. Különben az előző marad érvényben!
    A zsidó földvásárlást nem a honosítás megtagadásával kell egyébként sem megakadályozni.
    A jogosítványok! No az egy nehéz ügy lesz és összefügg az alkotmánnyal is. Erre most nem térnék ki.

    VálaszTörlés
  116. Média törvény

    Nehéz ügy! Baromira gumi. Bármilyen hatalmon lévő párt visszaélhet vele. A lehetőség tény.
    Előzőek miatt viszont alkalmas arra is, hogy visszaszorítsa a szenny ömlését, mind tartalmi, mind erkölcsi tekintetbe. Ennek a lehetősége is tény. Az, hogy az EU ezt egy kísérleti tesztnek szánja, az nagyon valószínű feltételezés, de nem tény. Amúgy tisztelt Uraim, Önök ezt, hogy fogalmazták volna meg egy olyan nyilatkozatban, amiben közlik átlagos tájékozottságú szavazóikkal, hogy ezért nyomják meg a „NEM” gombot?
    A két ellentétes tény között a Jobbik a támogatást választotta. Saját pártérdekeivel szemben részesítette előnyben azt, hogy lehetőség legyen a további rombolás megállítására. Létezik egy ilyen olvasat is.

    VálaszTörlés
  117. A narancs alkotmány és a népszavazás

    Magyarországnak van hatályos Alkotmánya. Rákosiék nem helyezték hatályon kívül, az un. Történelmi Alkotmányt, ami tulajdonképpen egy speciális demokratikus monarchia alaptörvénye. A Jobbik ennek az alkalmazását tűzte ki célul, hogy a valódi jogfolytonosságot helyreállítsa. Kormányhoz közelálló körök is hitegették ezzel az embereket. Amikor a Jobbik látta, hogy az esély erre zéró, felállt. Nem vett részt tovább ebben a disznóságban. Nagyon jól tette!
    Miért fontos a Történelmi Alkotmány? Mert ezzel tudnánk megvédeni földünket, vizeinket stb. és visszaszerezni ellopott javaink egy részét. Az EU szerződést is újra lehetne tárgyalni, sőt!
    Ha most a narancs alkotmány népszavazásra kerül, ez az esély megszűnik. Nem hivatkozhatunk ugyanis arra, hogy sok minden egy illegitim diktatúra alkotmánya és törvényei szerint történt.

    VálaszTörlés
  118. Alakul a molekula :

    http://www.szekelyhon.ro/penna/mesterseges-halal-a-termeszetgyogyaszatra

    Mondom én, hogy nemsokára mindenki felébred :-D

    így vagy úgy...

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  119. Na, ezt muszály ide betennem iskolapéldaként a cikkben leírtakhoz.
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20110209-vael-hunem-wael-ghonim-a-google-pityergo-vezetoje-tuzeli-egyiptomot.html
    Teljesen hihető, ahogy a Google dubai marketingigazgatója átérzi az egyiptomi nép sorsát, nem? Ha már
    Baradei (hol is van azóta?), nem jött be...De azért lássuk be, ez már gyenge próbálkozás tőlük.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  120. Nálam az utóbbi idők hírei között ez magasan viszi a pálmát:

    http://agrarszektor.hu/hir/751/krematoriummal_futenek_a_szomszedos_uszodat.html


    Slussz poén alul a címkék közt: Megújuló energia! :-))

    Kraft

    VálaszTörlés