2011. január 22., szombat

Barlangokban átvészelt pólusváltás?

Változik a világ. Mindannyian érezzük. Közeledünk valami megmagyarázhatatlan felé, melytől sokan félnek, vagy félelmet keltetnek bennük, sokan várakozással tekintenek rá, de a legtöbben még csak nem is tudják mi az, legfeljebb sejtenek valamit. 

A közeljövőre igen sok jóslatot hallottunk már, melyek jelentős része valami szörnyű katasztrófáról szól, több változatban, több féle elemmel. Az egyik ilyen jóslat, lehetséges jövő tudományos módszerekkel is viszonylag könnyedén ellenőrizhető: a pólusváltás.

Ezt sokan úgy képzelik el, hogy az északi felcserélődik a délivel. Vannak olyan elméletek, miszerint átkerül a Föld egy másik pontjára a két pólus, tehát csupán helyszínt vált, eltolódik. Azonban a valóság ennél kissé komplikáltabbnak tűnik…
A földi mágneses mező (és a felszíni mágneses mező) egy mágneses dipólus, melynek egyik pólusa a földrajzi Északi-sark közelében, a másik pólus a földrajzi Déli-sark közelében található. A mező több tízezer km-re terjed ki a világűrbe, ezt magnetoszférának nevezzük. A mágneses mező okát csak sejtjük: a bolygó belső magjában található vas és a külső nikkel mag áramlásából eredő dinamó-mechanizmussal magyarázzák. Azért elgondolkodtató, hogy pont a Föld nevű bolygónak van ilyen vas és nikkel magja, pont a legjobb helyen, s amelyik képes a felszínen kialakult élet védelmére. Aztán ott van az ionoszféra, a pont kellemes hőmérséklet, a víz, és még lehetne sokáig sorolni a „véletleneket”. Elgondolkodott már valaha ezen valaki? A Földön kialakult élet egy kicsit túl sok feltétel megléte miatt jöhetett létre, ez – ha nem is perdöntően, de – mindenképpen kiegészítésére szorítja a tudományos magyarázatokat, mégpedig a Teremtés irányába – mert a Föld típusú élő bolygók születnek...

No de térjünk vissza a mágneses védelmünkre. A mágneses sarkok helyzete nem állandó, évente átlagosan 15 km-nyit mozdulnak el, véletlenszerűnek tűnő irányba és mértékben.
A Föld mágneses védőpajzsa rohamosan gyengül. Amikor egy dán-francia kutatócsoport a dán Ørsted 2000-es adatait összehasonlította egy amerikai műhold, a Magsat húsz évvel ezelőtti méréseivel, azt találta, hogy ilyen ütemű gyengülés mellett a védőpajzs ezer éven belül eltűnik. A kutatók jelentős része a múltbéli adatok alapján a gyengülést egy közelgő pólusváltás előjeleként értékeli. A hawaii lávaalakzatok vizsgálata alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a Föld mágneses tere pólusváltozásokat szenved néhány tízezer évtől néhány millió évig tartó periódusok során, átlagosan 250 000 évenként. A geológiai bizonyítékok szerint a Földön utoljára 780 ezer évvel ezelőtt következett be – aktuális már...
A pólusváltozásokat előidéző mechanizmus még nem ismert. Egyes kutatók szerint a mag instabilitása miatt van az időközönkénti eltolódás, más kutatók szerint viszont a geodinamó kialvása külső hatásból ered, mint pl. egy üstökös közeli haladása, vagy komolyabb naptevékenység. Merészebb kutatók a mágneses mező jelenlegi gyengülését egyenesen az – állítólag egyre közeledő – X-bolygó, vagy népszerű nevén Nibiru hatásának vélik tulajdonítani. Erről az elnyújtott ellipszis pályán keringő bolygóról, mely ~3600 évente kerüli meg a Napot, már a sumérek is említést tesznek a hagyatékukban.
De tulajdonképpen nem is az a lényeg, hogy mi okozza az időközönkénti pólusváltást, hanem az, hogy mivel a Föld mágneses tere védi a földi élővilágot a világűrből érkező sugárzásokkal szemben, ezért a pólusváltások időtartama alatt az élőlények a mágneses tér megszűnése miatt védtelenné válnak.

Köszönet Bukovinainak, aki ajánlott egy előadást a témáról, én is ajánlom ezt mindenkinek, aki még nem látta. Aki meg látta annak is érdemes az ismétlés, pláne az aktualitásokat figyelembe véve. Látszólag csak érintőleges jelen témával, pedig benne van a lényeg.
Born Gergely - Szakrális helyeink működtetése
http://www.youtube.com/watch?v=tvc3d5DbJEs&feature=related

Nagyon érdekes kép kezd kirajzolódni. Úgy tűnik, hogy a híres "idő többé nem lészen" része a Jelenések könyvének fizikailag is megmagyarázható értelmet nyer, mégpedig imigyen:
Az elmúlt másfél évszázadban a Föld mágneses mezejének erőssége 10-15 százalékkal csökkent, és a folyamat gyorsul, állították a kutatók 2004-ben. Állítólag a csökkenés mértéke mára már elérte a 30%-ot is... A Föld mágneses tere tehát lebomlóban van, majd a pólusváltás után újra felépül új pólusközpontokkal. Ám ennek két igen jelentős következménye van:

1. A mágneses mező lebomlása az intelligenciával rendelkező élőlények rövidtávú memóriáját használhatatlanná teszi. Ez azt jelenti, hogy az emberiség akár visszatérhet a pattintott kőkorszakba is, mert már másnap sem emlékszik arra, ki ő, tehát "idő többé nem lészen" - csak a jelennek élő egyedek fognak rohangálni (egy darabig). Utolsó ítéletnek nem utolsó...

2. Amíg a mágneses mező inaktív, a Föld néhány kitüntetett területei kivételével mindenhol lehatolnak a földfelszínre a kozmikus sugarak, ezáltal sterilizálják a bolygót. Az élővilág újrateremtődik majd idővel, ezt a folyamatot jelenthették a próféták Újjá teremtett Földnek nevezve. A kitüntetett helyek pedig maguk a szent helyek, pl. a pálosok által őrzött barlangrendszerek, melyek keresztül-kasul átszövődnek a Kárpát-medencében, Erdélyben, a Pilisben (talán az sem véletlen, hogy ilyen nagy az érdeklődés irántuk mostanában…), de a bolygó számos területén találhatóak ilyen helyek (Egyiptomban, Mezopotámiában, az Andokban, Tibetben stb.). Száz kilométernyi mesterséges földalatti alagutak, de vajon miért?

Itt nyer értelmet egyébként a letűnt korok elmélete is, melyek szerint megállapítható, hogy bizonyos időközönként a földi civilizáció eltűnik, majd a föld alól előbukkanó tanító mesterek adnak ugrásszerű fejlődés-löketeket a túlélő emberiségnek. A föld alatt vészelhetők át a (pl. a maják által megjósolt) precessziós világév váltásakor bekövetkezett katasztrófák.
Megjegyezendő, hogy az Egyesült Államokban is, ha minden igaz gőzerővel folyik a földalatti túlélőközpontok kivitelezése, tehát ott is készülnek valamire… S talán az sem véletlen, hogy a ionszférát buzeráló HAARP projekt helyszínéül is pont az északi pólus közeli Alaszkát választották. Vagy ez csak üres képzelődés lenne?

Továbbá az az elmélet is értelmet nyer, hogy a Kárpát-medence az egyik olyan természetes bárka, amely a bizonyos időközönként megtörténő újrateremtés nehéz évei alatt átörökíti a kultúrát. Lassan össze kell álljon a kép mindenkiben. Nem csak az ivóvíz, a termőföld, vagy a geotermikus energiák miatt akarnak minket mindenáron kiirtani, vagy elüldözni innen. A Kárpát-hazának igen komoly szakrális és védelmi jelentősége van. Elképzelhető-e az a képtelennek tűnő dolog, hogy pólusváltás következtében a Földön csupán néhány területen marad meg valamiféle geotermikus, vagy mágneses védőmező, de a többi részen kipusztul az élet? Mit tudhat erről a háttérhatalom, amelyik igyekszik minden ilyen fontos szakrális helyet elfoglalni, és katonai bázist építeni felettük? Mit tudhattak erről vajon az egyiptomi papok, a tibetiek, vagy a pálosok, kiket módszeresen irtottak? Miért épültek ezeken a helyeken több száz kilométer hosszon földalatti barlang és alagút rendszerek? Talán a mágnes, a mágus, és a magos szó hasonlatossága nem véletlen?

Ha minden ezzel kapcsolatos jóslást, és elméletet megpróbáljuk valahogy egyfelé rendezni, akkor ez egy igazi örömhírnek kell legyen a magyarok számára. Ez az igazi küldetése a magyaroknak. Hogy ezt barlangokban, vagy a felszínen tesszük azt nem tudni, de a feladat adott: átvinni a „magokat”.

TT

27 megjegyzés:

  1. Pólusváltás? volt már ilyen, igen, de ezeket is figyelembe kelle venni:

    - A jelenleg rendelkezésre álló adatok azt mutatják, hogy az elmúlt 90 millió évben van egy 50 millió éves szakasz, ahol egyáltalán nem történt pólusváltás. A többi 40 millió évben pedig ÁTLAGOSAN 500.000 ezer év a pólusváltási ciklus. Szal az, hogy az utolsó pólusváltás kb 300.000 éve történt nem jelenti feltétlenül, hogy most az orrukon lóg egy újjabb ilyen.
    - Eddig nem tudjuk, hogy a ciklikus pólusváltás mennyire "hírtelen" esemény az emberi élethez képest és nem több ezer év alatt zajlik le.

    Az ismert (elismert?) tények:

    - 2001-ben egy nemzetközi sarki expedíció felderítette, hogy 7 év alatt 300km-el mozdult el a mágneses pólus az orosz achipelágó Severnaia Zemlia irányába, vagyis a déli Atlantisz térség felé tart, ahol 10%-al csökkent az utóbbi években a mágneses tér. Jelenleg a pólusváltás átlagos sebessége kb 40km/év. Az utolsó 20 évben a bolygó mágneses tere 1.7%-al csökkent általában, az utolsó 200 évben pedig 10%-al.

    Szal úgy tűnik, hogy valóban elkezdődött egy mágneses pólusváltás kb 200 év óta (maga a bolygó potíciója nem változik egyelőre), de nem tudjuk, hogy ez egy teljes pólusváltás vagy csak egy "igazítás" és azt sem, hogy amennyiben teljes pólusváltásról van szó, mennyi időt fog igénybe venni.

    Mivel nem csak a Föld, hanem a Nap mágneses tere is gyengül (NASA adatok) és vele együtt az egész naprendszer mágneses tere, elképzelhető, hogy jelenleg nem a "szokásos" ciklikus pólusváltás folyik, hanem inkább vmi mágneses zavar, aminek az oka a nap működésében és talán azon túl a naprendszeren kívüli űrben található. Tudjuk pl, hogy a naprendszer néhány száz év óta már egy "kozmikus porfelhőben" navigál és, hogy ez a felhő egyre sűrűbb körülöttünk, valamint azt is tudjuk, hogy a felhő egy saját erős mágneses mezővel rendelkezik, amely logikusan hatást gyakorol a naprendszer mágneses mezeire (NASA).

    mm

    VálaszTörlés
  2. Jah, még vmi: ha netán tovább csökkenne a Föld mágneses tere, akkor sajnos nem fogunk tudni megmenekülni a barlangokban. Bolygónk mágneses tere nem csak a Nap UV suagarai ellen véd, hanem azon űrsugárzás ellen is, ami miatt olyan veszélyes az űrhajós szakma. Az űrsugarak halálosak és áthatolnak a hegyeken is. Jelenleg állítólag nem tudunk hatékonyabb védőanyagot az űrsugárzás ellen, mint az a vacak poliétilén amiből a füzetborítók készülnek...

    mm

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    2001-ben a NASA egy honlapján http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2001/ast15feb_1/ bejelentette, hogy a Nap pólust váltott, ami legjobb tudomásuk szerint minden napfolttevékenység maximumán következik be. Az eddigi óramutató járásával megegyező irányról (CW) az óramutó járásával ellentétes irányba kezdett forogni (CCW), ami a felszíni napfoltok mozgásán kiválóan megfigyelhető. Majd a cikk megemlítette, hogy a következő ilyen forgásirányváltás 2012 végére várható.

    Egy ideje elkezdtem mentegetni a napfoltokról készült NASA képeket. http://www.solarcycle24.com

    A meglepetésem akkor következett be, amikor a képekből készült animációból egyszerre csak az tűnt fel, hogy a Nap 2010. október végén szinte egy napon belül forgásirányt váltott.
    Az erről készült animációt itt láthatjátok: http://www.youtube.com/watch?v=9X1RDcXP0u4

    Próbáltam utána járni, hogy vajon tényleg annyira természetes folyamat-e, hogy a Nap minden tevékenységmaximumon pólust vált-e avagy sem. De erről a fent említett NASA oldalon kívül sehol nem találtam információt, minden egyéb hír erre az oldalra hivatkozott.

    Vajon tényleg természetes volt a 2001-es Nap pólusváltás, vagy pedig a tudósok is meglepődtek rajta?
    És mi van azzal, hogy 2 évvel korábban, mint ahogyan azt előre "jósolták" mégegyszer megcsinálta a Nap a pólusváltást?

    aszpirin

    VálaszTörlés
  4. Mózi, köszi az infókat! A wiki adatai szerint 780.000 éve volt az utolsó pv, persze biztosat senki sem tudhat.
    Nem tudom, hogy van-e összefüggés a földkéreg vastagsága és a mágneses mező erőssége között, de mivel a mi talpunk alatt igen vékony a földkéreg, mi rendelkezünk ezzel a "padlófűtéssel", ezért talán nem elképzelhetetlen, hogy a Kárpát-medencében még is csak marad némi mágneses védelem a kozmikus sugarak ellen - a pólusváltás idején. Erre vonatkozóan számolt-e már valaki valamit?

    Én hiszek benne, hogy a mi medencénk nem véletlenül lett ilyen, amilyen. Bárka tulajdonságára vonatkozóan többek között Géczy Gábor is közöl rengeteg adatot.

    http://www.youtube.com/watch?v=KaAsprUlKOU&feature=related.

    Bár mérései alapján néhány éve még az elsivatagosodásról vizionált, most látjuk, hogy igencsak kapjuk a nyakunkba a vizet - szerintem ez sem véletlen. Ebből a rengeteg csapadékból előbb utóbb bőséges ivóvíz lesz, rendbeteszi az ember által elrontott vízháztartást, stb..
    A víz tisztít. Erre van most szükségünk.

    TT

    VálaszTörlés
  5. TT, köszönjük a gondolatokat. Soraidról eszembe jutott egy cikk 1981-ből, amely a Föld fotonövbe való belépését, illetve annak közeledtét jósolja meg. Ha esetleg valakit érdekel, itt elolvashatja:

    https://docs.google.com/leaf?id=0B4iI7_YEMIQpN2RlMTMyMzEtNjhmYy00NzMyLWE5MWYtZjkxZTY1MGFlMzBm&sort=name&layout=list&num=50

    VálaszTörlés
  6. TT, A Kárpát Medence különös tulajdonságairól sajnos még nem olvastam semmit a külföldi sajtóban, de ezt persze nem jelenti, hogy nincs ilyen. Mindenesetre nekem is úgy tűnik, hogy most "valami" történik és ez a valami nem életbarát. Ebben a hónapban itt-ott a bolygón tömegesen zuhantak le madarak és egyéb tengeri állatok pusztultak. Csak az utóbbi napokban Portugáliában sok ezer polip dobta ki magát a partra miközben Kínában egész madár seregek pottyantak le az égből. Az utóbbi hetekben jelentettek Svédországból, az USA-ból, Olaszországból, Kanadából, Ausztráliából és Új-Zélandból ilyen eseteket. Nem úgy tűnik, hogy megbetegednek az állatok, tehát nehéz nem gondolni arra, hogy komoly mágneses zűrzavarok keletkeznek mostanában az egész bolygón. Lehet, hogy egyes kormányok sokkal többet tudnak, mint amit mondanak, illetve inkább nem mondanak.

    mm

    VálaszTörlés
  7. Mózes, folytasd a gondolatsort!
    Mindenhol pusztulás jelei, A Kárpát-medencét meg folyamatosan "töltik" fel ivóvízzel. Ebből Te mire következtetsz.

    TT

    VálaszTörlés
  8. Aztán még ez is: a kaliforniai állam figyelmezteti a lakosságot, hogy bármikor olyan vihar söpörhet át az államon a Csendes óceán irányból, amely hurrikán erejű lesz és éjjel-nappal fog dübörögni egy egész hónapon át. Ugyanakkor már tavaly megrendelte az ausztrál kormány egy olyan gátrendszer építését, amely 2012-re kell, hogy elkészüljön. Az egyik kivitelező ausztrál cég mérnökei szerint, a kormány emberei olyasmit említettek nekik, hogy ezer éve nem látott vihar által okozott árviz ellen kell a rendszer. Ami a múlt hetekben történt Ausztráliában tehát csak egy előétel ahhoz képest, amit vár a kormány valamikor az idén vagy a jövő év elején.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Annak utána néztetek már, hogy hol és miért építenek metrokat szerte a világban? Nekem elég furcsa volt, hogy a bejelentett világgazdasági válságban, Magyarország a csőd szélén, de nekiáll 4-es metrót építeni 400 milliárdból, miközben a VEKE tanulmánya kimutatta, hogy soha nem fog megtérülni a befektetés, és hogy villamos vonalak építésével sokkal gazdaságosabban lehetne Budapesten közlekedni.

    Miért építenek metrókat szerete Európában?

    aszpirin

    VálaszTörlés
  10. Aszpirin, jogos. A többnyire fővárosokban épülő metrók is arra utalhatnak, hogy a kormányok birtokában lehetnek tanulmányok, kutatási eredmények, amik a föld alatti építkezésekre kényszerítenek.

    Drábik János szerint az amerikai kormány ugyanakkora apparátussal rendelkezik a föld alatt, mint a felszínen, és ez alatt irányító központokat, menedékhangárokat, raktárakat, és személyzetet kell érteni. Tulajdonképpen megcsinálták a fenti operatív irányítás tükörképét odalent.
    Azonban nekem van egy olyan sejtésem, hogy egyáltalán nem mindegy hol épülnek ezek a földalatti üregek, járatok. Míg a természetesen kialakult, vagy ki tudja milyen ősi tudás alapján megépített alagútrendszerek (pl. Móricz János kutatásai szerint az Andok hegységben, vagy pl. a Gízai piramisok alatt, vagy a boszniai piramis-völgy alatt, stb.) időtállóak - bizonyítja ezt több évtízezredes létezésük - addig a jelenkorban építetteket kettő perc alatt összedöntheti pl. egy kéregcsuszamlás...

    Nem akarom a pánikot kelteni, de ahogy elnézem a híradásokat, nagyon úgy néz ki, hogy a Föld fejlődésének egy új szakaszához érkeztünk - ami a rajta élők életét jelentősen befolyásolja. (pl. emlékeztek arra a két hatalmas lukra, melyek közül az egyik tavaly keletkezett, és még a mai napig is folyik a betömése? http://www.origo.hu/tudomany/20110113-guatemala-city-viznyelo-lyuk-ureg-beomlas-feltoltottek-a-2010es-lyukat.html

    Jó lenne összeszedni az elmúlt néhány évben bekövetkezett anomáliákat egy csokorba, hogy kapjunk egy összeszedettebb képet. Mózes, lenne kedved ezt megírni? Úgy látom Te eléggé képbe vagy ebben (is).

    Azonban szerintem nem szabad pusztán tudományos szempontok szerint vizsgálni az eseményeket. Ha így tennénk, akkor az előttünk kibontakozó drámai látványtól összeroskadnánk. Bizony el kell higgyük, hogy nem véletlen események ezek, és nem azért történnek, hogy kicsesszenek velünk, hanem inkább olyan ez mint a záróvizsgára való felkészítés.

    TT

    TT

    VálaszTörlés
  11. Ha ezt a cikket elolvassátok, akkor a metrók, mint óvóhelyek jelentőségét nem fogjátok túlbecsülni:

    http://www.origo.hu/itthon/20080621-metroalagut-mint-ovohely-budapesten.html

    A cikk vége felé vannak igazából az érdemi infók, többek közt az, hogy a 4-es metrónak már nem szántak óvóhely funkciót. (biztos nem fért volna bele az 500 milliárdba)

    De nem kell ez a cikk se, hogy belegondoljatok, egy pólusváltást nem lehet 3-4 nap alatt túlélni, főleg nem egy metró alagútban, 20-40 méter mélyen.

    TT az USA föld alatti építményei biztosan nem ilyen laza kritériumok mellett épültek, mint a metrók. Már csak azért sem, mert azoknak elsődleges funkciójuk a föld alatti élet biztosítani, hosszútávon.
    Akár több száz méter mélyen is lehetnek, és ellen tudnak állni mondjuk a legveszélyesebb gamma sugárzásnak is.

    Nem gondolom, hogy néhány éven belül pólusváltás következne be, de persze ez csak az én véleményem.

    A tömeges madárpusztulást én inkább emberi tevékenységre fognám, mint a mágnesesség változására.
    Miért?
    Ha mágneses probléma (gyengülés) lépne fel, az tartósan megmarad és nem egyszeri eset.

    Még mindig nem tudni mire képes a Haarp. Az is lehet bűnös, lehet, hogy egyfajta "kísérlet" volt.
    A chamtrail-t most azért nem venném ide, mert az fizikai megbetegedést is kell, hogy okozzon, mivel vegyi cucc. A Haarp viszont nem.

    TT a bevezető résszel tökéletesen egyetértek. Biztos, hogy valami nem szokványos felé közelítünk rohamléptekkel, de hogy ez egy pólusváltásban merülne e ki, azt nem tudom.

    VálaszTörlés
  12. Én úgy vélem, hogy igen megmosolyogtató, amit egyes népcsoportok, földi "hatalmak", bizonyos országok elit rétegei elkövetnek félelmükben. Föld alatti menedékhelyeket készítenek, mert nem értik meg mindennek a jelenleg Földünkön zajló folyamatnak a jelentését és jelentőségét.
    Egyrészt azért tartom mókásnak ezt az egész félelem motiválta szervezkedést, mert olyan dologtól félnek, ami így is úgy is be fog következni, nem tud hatalmuk lenni felette; ez pedig a fizikai test elmúlása, halála. Nyilván való számomra, hogy ezeknek az embereknek a jelentős része igen csekély tudással rendelkezhet a lelki-szellemi világok létezéséről, hogy a működésükről már ne is beszéljek. Épp ebből kifolyólag azt sem értik meg, hogy a nagy törvényszerűségeket, égi szabályokat, a Világmindenség működésének mechanizmusát ők sem képesek felülírni, nem képesek felfogni, hogy egyetlen emberi lény sincs, aki elkerülhetné sorsát, és csak az
    történik meg, aminek meg kell történnie. Aki csak a földi, anyagi javak favorizálásába temetkezve éli sivár életét, soha nem lesz képes boldog, nyugodt, félelemtől mentes életet élni, hanem élete jelentős részét reszketve, sötétségben és káoszban tölti, folyamatos szorongásokkal karöltve.

    Számomra az olyan események, mint pl. madarak tömeges lezuhanása, vagy vulkánkitörések, árvizek, földrengések, Napfogyatkozás stb. mind-mind egy-egy jel az emberiség számára, amit valaki vagy megért vagy sem. Persze tudományosan nagyon sok dolgot igyekeznek megmagyarázni, és ez rendjén is van így, de minden tudományos magyarázat egyszer elér egy olyan pontig, ahonnan tovább már nem képes magyarázni, nem képes alátámasztani egy-egy történést érvekkel, bizonyítékokkal, mert az adott esemény megértéséhez megfelelő LELKISÉG, és ennek megfelelő tudás szükséges.


    Amiről TT cikke szól - a barlangokban történő túlélés lehetősége - szerintem elképzelhető egy megoldásnak, csak nem feltétlenül tisztán fizikai síkon. Valószínűnek tartom, hogy ezek az "óvóhelyek" dimenziókapuként is működhetnek
    (bár nem szeretem ezt a szót használni, de megfelelőbbet most nem találok), aminek segítségével a megfelelő lelkületű emberek képesek lesznek továbblépni egy új, tiszta világba, és aktív részesei lesznek felépítésének. (Épp ezért nincs értelme ide-oda a föld alá építeni menedékhelyeket a burzsuj kormányoknak és pénzes társadalmi rétegeknek...) De ebbe mélyebben talán nem is mennék bele, tiszteletben szeretném tartani azok véleményét, akik meseszerűnek vélik ezeket a dolgokat. :)

    VálaszTörlés
  13. Kedves Lélekgyógyász!

    Áruld el nekem légy szíves, hogy te honnan tudsz ilyen sokat a lelki-szellemi világok létezéséről, működésükről?

    Tudod én egy amolyan elkóborolt lélek lehetek. A te definiciód alapján valahol a sötétben a káoszban élek, mintsem magasabb szinteken.
    Ez az én nagy bajom.

    Én a helyedbe azért nem becsülném le a tudományt. Nagy hiba lenne.
    Tudomány nélkül a mostani világunk nem létezne ebben a formában. Nem lenne miről beszélgessünk, sőt nem is lenne min beszélgetnünk.

    A föld alatti bunkereken is mosolyoghatsz, de annak idején a dinók hajnalán, ha ők is több évre elbújhattak volna egy lyukba a föld alatt, élelmiszerrel, akkor túlélték volna a feltételezett aszteroida becsapódást.

    De feltételezzük, hogy nem lesz itt se pólusváltás, se semmi egyéb rendkívüli dolog, mindössze folytatódik a klímaváltozás, és mindaz, ami ezzel jár.

    Te megmosolyognád azokat, akik túlélés gyanánt bunkereket építenének, vagy ásnának?

    Mi van, ha nem történik itt semmilyen tudatváltás, dimenzióugrás, kinek mi tetszik?
    Mi van, ha egyes írások, miszerint már 10-15 év múlva véres háborúk fognak zajlani a még meglévő föld és vízkészletekért, valóra válnak?

    Kik lesznek helyzeti előnyben?

    VálaszTörlés
  14. Kraft, a dinókról jut eszeme: belegondoltál-e már abba, hogy mi van akkor, ha a mi időnk, ebben a testben, itt és most...lejárt?

    TT

    VálaszTörlés
  15. TT, minden nap sok ezer ember "ideje lejár ebben a testben" és mindannyiunk ideje le jár előbb-utóbb. Nem kell feltétlenül minden bokor mögött a végitélet látni, sem minden rendkívűli eseményben misztikus üzeneteket.

    mm

    VálaszTörlés
  16. TT

    Nem gondolom, hogy itt és most lejárt volna az időnk. Még nem.

    VálaszTörlés
  17. Kedves Kraft, némi indulatot éreztem a soraidban, no de én ettől függetlenül még szeretettel gondolok rád, mint embertársamra.:)

    Honnan tudok ilyen sokat a lelki-szellemi világok létezéséről? Hála Istennek kicsi gyerekkorom óta tartom a kapcsolatot a lelki-szellemi világgal (nagyon sok emberre igaz ez, csak kevesekben tudatosul), az utóbbi időben pedig még többet használom azt a képességem, ami egyébként MINDEN EMBERNEK ADOTT, nem kiváltság, csak kevesen élnek vele. Célom segíteni az embereket ezzel a tudással, ahogyan tőlem telik, tiszta szívvel, nem bántó vagy
    ártó szándékkal. Soha nem tartottam magam többre másoknál, én is csak egy ember vagyok, javításra váró hibákkal, aki épp ilyesféle dolgokkal foglalkozik. Ezzel a tudással sok egyéb mellett gyógyítani is szoktam testi szinten megjelenő vagy még meg nem jelenő
    betegségeket. Mivel hátam mögött már több sikeres gyógyítás is áll, nyugodt szívvel mondhatom, hogy a lelki-szellemi világok létezése megtapasztalható minden ember számára, aki erre nyitott, és tiszta, őszinte szándék vezérli.

    Nem állítottam rólad semmi olyasmit, amit írtál, de van egy szép magyar mondás: akinek nem inge, ne vegye magára. :) Én is csak ezt tudom neked tanácsolni, jó szándékkal.

    Visszaolvastam a soraim, hogy hol becsültem le a tudományt? Nem találtam erre vonatkozó kijelentést. A tudományt én is tisztelem, soha nem becsültem le, (tanultam természettudományi karon is anno biológus szakon:)) és mind a mai napig szeretem a tudományokat, de a tudomány mindig csak annyira lesz képes valóban tudni, amennyire az emberiség lelkisége engedi. (Javaslom, olvass bele Balogh Béla Végső valóság című könyvébe, ahol a szellemi-lelki világot tudományos alapokon, atomfizikai szinten közelíti meg az író, és nagyon szépen kiderül, hogy nincs semmilyen ellentmondás a szellemi dimenziók és a mi eddigi tudományos felfedezéseink, megállapításaink között. Sőt... Ha gondolod, nagyon szívesen elküldöm neked ezt a könyvet elektronikus formában, persze csak ha érdekel.)

    Elképzelhető, hogy nem lesz pólusváltás? Igen. Lehet, hogy 10-15 év múlva véres háborúk dúlnak majd? Igen. Bármi elképzelhető.

    S hogy kik lesznek helyzeti előnyben? Erre egyszerű a válasz. Akik addig is míg bármiféle "nagyobb horderejű változás" bekövetkezne ezen a bolygón, BOLDOGAN, nyugodtan, FÉLELMEK NÉLKÜL élnek ebben az emberi testükben. :)

    VálaszTörlés
  18. Óhatatlanul is elengedhetetlen végre a tudomány és a spiritualitás összehangolása. Igazából nem is szabadott volna szétválasztani, külön kezelni, hiszen ez a két dolog ugyanannak az éremnek a két oldala.

    Lélekgyógyász teljesen egyetértek Veled. Volna kedced írni egy cikket arról, hogy Te mint a természettudomány egyik ismerője pontosan hol látod a friss tudományos felfedezéseink és a szellemiség közötti kapcsolatot? Olyan emberi nyelven, terminológiák nélkül fogalmazva, ahogy szoktad. :)

    Engem érdekelne a Balogh Béla féle könyv, jól emlékszem, hogy ő is egy mérnökemberből lett spirituális kutató? :)

    TT

    VálaszTörlés
  19. Ezt a könyvet ismertek ?

    http://www.scribd.com/doc/43225402/A-Gyogyito-Bioenergia-Titka

    Szerintem nagyon jó kis könyv. (Ne a történelmi részt nézzétek, hanem a többit)

    Érdekes dolgok vannak benne leírva.

    Kraft : Amit te a tudományról ma gondolsz már a tudományos emberek sem egészen úgy gondolják... Csak a nagyközönség elől kell ezeket a dolgokat eldugni. Amúgy aki kicsit utánaolvas az képbe kerülhet könnyen.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  20. Véleményem szerint a jövőt ugyanúgy tudatunk fogja létrehozni, ahogy a jelent létrehozza a (direkt ezért manipulált) tudatunk. Ez az a valódi szellemi lehetőségünk, tudásunk, amiről mi már nem, de a minket manipulálók nagyon is jól tudnak, és ezt pofátlanul kihasználva alakíttatják velünk jelenünket, olyanná amilyen most. És persze mindent megtesznek (politika, média, tudatmanipulálás...)azért, hogy erre a tudásra vissza ne emlékezhessünk, és véletlenül se használhassuk arra, amiért kaptuk! Ideje erre ráébredni, és végre TISZTÁN, manipulációmentesen GONDOLKODNI, és akkor talán nem lesz az én, és Lélekgyógyász esete olyan különleges, mert mindenki rájön, hogy A VILÁGUNKAT GONDOLKODÁSUNKAL MI ALAKÍTJUK!
    Szulthan

    VálaszTörlés
  21. TT, szívesen írok, amint alkalmam nyílik rá. Hétfőn vizsgázok, de talán tanulás és egyebek mellet majd ez is belefér az időmbe. :) (Persze úgyis arra van időnk, amire szánunk... :))
    Balogh Béla valóban mérnök, hídépítőmérnök. :)De nincs egyedül azzal, hogy természettudósból válik "spirituális kutatóvá", ez sem véletlen. Ha valakinek van kedve, hallgassa meg a vele készült interjút (ezen a weboldalon sok más érdekes hanganyag is megtalálható).

    http://tisztahangok.wordpress.com/2010/04/21/balogh-bela-iro/

    A végső valóság letölthető innen:

    http://www.scribd.com/search?query=balogh+b%C3%A9la+v%C3%A9gs%C5%91+val%C3%B3s%C3%A1g

    (Ha valaki ad elérhetőséget, át tudom küldeni mailben is.)

    Bukovinai, én nem ismertem eddig ezt a könyvet, most beleolvasgattam... valóban érdekes és sok rétű mű, bár bizonyos részeivel nem értek egyet teljesen (no de az legyen csak az én dolgom:)).

    Szulthan, én is bízom benne, hogy az emberek idővel öntudatukra ébrednek, és elhiszik majd, mi mindenre képesek. Jelenleg sokan azt gondolják, nagyon kevés befolyással bírnak az életüket illetően, de hiszem, hogy a Jó Isten mindenkinek megmutatja majd az Utat.

    VálaszTörlés
  22. "Egy olyan emberként aki az egész életét a tiszta fejű tudománynak szenteltem, az anyag tanulmányozásának, a következőket tudom elmondani önöknek az atomokról: Olyan mint anyag nem létezik. Minden anyag egy olyan erőből származik és létezik amely az atomi részeket rezgésbe hozza és összetartja ebben az apró naprendszerben. Ezen erő mögött fel kell, hogy tételezzük a létezését egy tudatos és intelligens elmének. Ez az elme az összes anyagnak a mátrixa."

    "As a man who has devoted his whole life to the most clear headed science, to the study of matter, I can tell you as a result of my research about atoms this much: There is no matter as such. All matter originates and exists only by virtue of a force which brings the particle of an atom to vibration and holds this most minute solar system of the atom together. We must assume behind this force the existence of a conscious and intelligent mind. This mind is the matrix of all matter."

    Ezt a Nobel díjjas híres fizikus Max Planck mondta 1944-ben.
    (http://hu.wikipedia.org/wiki/Max_Planck)

    szrog-lha

    VálaszTörlés
  23. Köszönjük szrog! (Planck-ra hivatkozik Balogh Béla is a fent emlitett könyvében. :))

    VálaszTörlés
  24. "If you want to find the secrets of the Universe; think in terms of energy, frequency, and vibration."- Nikola Tesla

    Matter is made of waves
    http://www.glafreniere.com/matter.htm

    Einstein speciális relativitáselmélete kifejezetten megköveteli, hogy a fény egyirányú terjedési sebessége állandó legyen. Ha kiderül, hogy ez nem igaz, a speciális relativitáselmélet összeomlik."
    (Paul A. Laviolette: Az ősrobbanáson túl, 1995., 273.o.)

    "Meghatározott értéket rendelni egy ismeretlen sebességhez (a fény egyirányú terjedéséről van szó) önkényesen, anélkül hogy mérőberendezéshez fordulnánk, nem igazán fizikusi eljárás, ezt helyesebb lenne szertartásnak nevezni... A fénysebesség állandóságának _elve_ nemhogy nem _magától értetődő_, de nem is támasztja alá semmilyen _objektív józan meggondolás_. Elvetvén a fénysebsség állandóságának _elvét_, az erre alapozott geometriákat és a velük egyesített teret és időt, vissza kell utasítanunk azt a kijelentést, hogy ez a fizikai világ helyes leírása."
    (Herbert Ives, 1951)

    aszpirin

    VálaszTörlés
  25. "Silvertooth, Sagnac, Ives, Pappasz és a többiek felismerései véget vetettek a relativisztikus korszaknak. Az olyan relativisztikus fogalmakat, mint _téridő_ és a _görbült tér_, fel kell váltania az abszolút tér és abszolút idő newtoni fogalmainak, és az éterkoncepciónak újra elő kell kerülnie, hogy kitöltse az elmúlt században keletkezett vákuumot. A speciális relativitáselmélet bukásával persze az általános relativitáselmélet is érvényét veszti, és vele együtt távozik a táguló Világegyetem teóriája is."
    (Paul A. Laviolette: Az ősrobbanáson túl, 1995., 275.o.)

    "Alexander Friedmann orosz matematikus eltérően közelítette meg a problémát. 1922-ben és 1924-ben olyan megoldásokat közölt Einstein általános relativitáselméletének téregyenleteire, amelyekben nem próbálta kierőszakolni a statikus világegyetem elvének megfelelő megoldást. Egyenletei a dinamikai viselkedés többféle variációját tették lehetővé attól függően, hogy mekkorának becsüljük a Világegyetem anyagának átlagos sűrűségét. A kozmológusok általában ómegának (W) nevezik ezt a paramétert, ami az anyag feltételezett sűrűségének a kritikus, a Világegyetem tágulásának megállapításához szükséges sűrűséghez viszonyított arányát jelenti. Ezt a típusú Univerzumot korlátlannak vagy nyitottnak nevezik. Mászrészt viszont, ha feltesszük, hogy az anyag átlagos sűrűsége nagyobb a kritikus értéknél, a gravitációs erő elegendő lesz a tágulás megállítására, majd az összehúzódás megindításához. Az Univerzumnak ezt a típusát nevezzük korlátozott vagy zárt világegyetemnek. Friedmann egyenletei szerint a három különböző típushoz eltérő téridő-geometriák tartoznak. A nyitott világegyetem hiperbolikus geometriájú (a párhuzamos vonalak benne nagy távolságokban széttartanak); a zárt univerzum pedig gömbszerű (a párhuzamosai nagy távolságokban fokozatosan közelednek egymáshoz).
    A kritikussal azonos sűrűségű univerzumnak pedig nem görbült vagy euklideszi geometriájúnak illenék lennie.
    Bár annak idejém Friedmann cikkei nem gyakoroltak számottevő befolyást a Nyugat csillagásztársadalmára, később az ő egyenleteire alapozták az ősrobbanás elméletét. Ezeket az egyenleteket azonban nagyon finoman kell _hangolni_, hogy biztosak legyünk abban, a Világegyetem tágulása a kritikushoz rendkívül közeli (W=1) sűrűségértéknél kezdődik. A számítások azt mutatják, hogy ha az anyag kezdeti sűrűsége csak egy a 1040-hez résszel (0,0000000000000000000000000000000000000001) eltér a kritikus értéktől, kevesebb mint egy másodpercen belül a világ térgeometriája vagy teljesen nyitottá görbül (ez tulajdonképpen üres térhez vezet), vagy tökéletesen zárttá válik, azaz fekete lyukká zuhan össze."
    ...
    "Miután 1935-ben a látszólagos távolodási sebességek elérték a fénysebesség 13%-át (38 973 km/sec) ,Edwin Hubble és Richard Tolman közös cikket jelentetett meg, amelyben összehasonlította a fáradtfény- és táguló világegyetem-hipotéziseket a galaxisok addig megismert számossága alapján. Cikkükben nem zárták ki, hogy a táguláson kívül más mechanizmus is felelőssé tehető a kozmológiai vöröseltolódás okozásáért, bár a tágulást, mint lehetőséget nem vetették el teljes egészében. Egy évvel később, újabb és sokkal jobb minőségű adatok birtokában, Hubble újabb cikket közölt, amelyben kifejezetten a fáradtfény-modell pártjára állt. A cikk összefoglalásában ezt írta: _Amennyiben a vöröseltolódások nem a sebességből származnak, a látszólagos eloszlás megfelel a Világegyetem Einstein-féle statikus modellje eloszlásának._ Más szavakkal, ezek az adatok összhangban vannak a statikus, euklideszi világegyetem modelljével, amelyben a vöröseltolódásokat valamilyen _ismeretlen hatás_ hozza létre azzal, hogy a világűrben haladó fotonokat energia leadásra kényszeríti."
    (Paul A. Laviolette: Az ősrobbanáson túl, 1995., 287.o.)

    aszpirin

    VálaszTörlés
  26. istenem te milyen fogyatekos vagy! Micsoda felfedezes hogy a foldon nagyon sok "veletlen" egybeeses mellett lehet csak jelen az elet! Okoska abba nem gondoltal bele hogy ha nem igy lenne nem tudnal ezen gondolkozni? Ha 1 a 100 miliardhoz az eselye hogy ilyenek legyenek a korulmenyek akkor is lesz egy hely ahol ez megtortenik a vegtelen univerzumban es ha nem itt lenne akkor 1bilio fenyevvel arrebb es akkor most ott ulnel a pc elott azon morfondirozva hogy hogyi lehet az hogy PONT A FOLDON vannak ilyen tok jo termeszeti rendszerek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudni mindent, az valóban lehet fogyatékosság - az emberi szinten ez természetes állapot, - viszont kopogás nélkül beböfögni valahová azt mifelénk faragatlanságnak nevezik.

      TT

      Törlés