2010. november 1., hétfő

TAVASZI FÉNY KELETRŐL?

A kínaiak pragmatikus emberek: a Shanghai világkiállítást követően egy olyan nemzetközi "fórumot" rendeznek, ahol mindenféle üzleteket lehet kötni a kínai cégekkel és a kínai kormánnyal. Magyarország esetében, ez a világkiállítás Kínában valószínűleg sorsdöntő volt. Ugyanis a vasárnap késő esti rtl-klub híradóban megtudthattuk, hogy Orbán Viktor mekkora reményeket fűz Kínához:  Link


Talán ráébredt Orbán arra, hogy hiába lett Magyarország az EU legalázatosabb szolgája, mégsem fog jönni az "uniós manna", amire eddig az egész narancs gazdasági politika épült. Nem lesz manna, mert Németország és Franciaország rácsaptak az asztalra és kijelentették, hogy nem hajlandók tovább finanszírozni a birodalmat és azért sem lesz manna, mert nem sikerült Brüsszelnek létrehozni egy központi adórendszert, de még külön úgymond európai adókat sem, vagyis nem lesz több pénz a birodalom fejlesztéséhez. Magyarországnak viszont sok támogatásra van szüksége, különben holnap több lesz a munkanélküli, mint a dolgozó és az állam már csak a papíron fog létezi. Most tehát a reményünk Kínában van, de persze Kína sem egy jótékonykodó szervezet és a "kínai mannának" csupán annyi lesz az előnye az "uniós mannával" szemben, hogy a kínaiak őszinte lapokkal szoktak játszani, valamint nem üres zsebbel szoktak ülni a játékasztalhoz.

Kissé leegyszerűsítve, Kína uzsoramentes hiteleket nyújthat a magyar államnak azzal, hogy magyar államkötvényeket vásárol a jövőben, nagy mennyiségben. Ez nem csak olcsóbb hitelt jelent, hanem főleg azt, hogy a pénzt szabadon lehet felhasználni, nem úgy mint a nyugati bankárok hiteleit, amelyek gyakorlatilag csak az általuk tulajdonozott multinacionális cégekkel kötött üzletekre felhasználhatók. A kínai "manna" egy másik formája az, hogy amennyiben kínai cégek vannak megbízva infrastruktúrák kiépítésével Magyarországon, a kínai bankok ezt viszonylag alacsony kamattal finanszírozhatják és ráadásul úgy, hogy közben a kivitelezési árak reális szinten legyenek. A magyar autópályák például azért olyan méreg drágán épültek fel, mert az erre célra felvett állami hitelek (természetesen titkosított) feltételei között rendszeresen is szerepelt, hogy melyik multinacionális cég milyen áron fogja végezni a munkát. Utoljára ez történhetett a bp metró esetében is, amit talán most a kínaiak fognak befejezni, kínai hitelből és immár reális áron.

Ahogy Orbán mondja, "(...) megtaláltuk a kínaiakkal az együttműködésnek azt a formáját, amellyel mindketten jól járunk". Úgy legyen... Kína valóban komoly reményt jelent most Magyarország számára. Azzal pedig, hogy Görögország után Magyarországon keresztül is be teszi lábát a kínai ipar (például autógyártás) és a kínai bankrendszer az Európai Unióba, tovább gyengül a nemzet-ellenes, "multikulti", arrogáns és profit-orientált liszaboni szerződéses "új kazár birodalom", ami talán a legjobb garancia számunkra egy "szebb jövőre".

mézesmózes

20 megjegyzés:

  1. Végre egy olyan hír, amitől kicsit jobb lett a kedvem.. Csak még azt nem értem, hogy miért nem a magyar bankrendszert függetlenítjük a gyarmatosító bankoktól, és az országot a lisszaboni megmondó hatalomtól.
    Mivel van termőföldünk, gázvagyonunk, és sok-sok munkanélküli honfitársunk, tulajdonképpen nem értem, hogy miért mindig kívülről várjuk a megváltást.
    Az ötlet nem az enyém, de el tudnám képzelni hogy egy nemes és jószándékú magyar "maffia" vegye kezébe a dolgok irányítását, amit elsősorban a nemzet ügyéért elkötelezett, jelentős gazdasági hatalommal, és akár "magán hadsereggel" rendelkező MAGYAR emberek alkotnának, és amibe nem lehetne úgymond demokratikus okokból bárkinek bekerülnie...

    VálaszTörlés
  2. Ez egy nagyon jó kérdés, Velorex. Sztem Orbán tovább is a EU hűséges szolgája marad, csak most megkapta az engedélyt a birodalomtól, hogy bizniszeljen Kínával. Tévedhetek, de én ezt most így látom:

    Magyarországon nem képes segíteni az EU, mert nincs pénz minden bajba jutott uniós államot kirántani a gördörből, azt pedig nem teheti meg Brüsszel, hogy egyes tagállomakat favorizáljon, mert akkor egyből összedőlne a birodalom. Közben az Uniót szolgáló narancs kormány könnyen veszélybe kerülhet, ha például tovább emelkedik a munkanélküliség. Ergo, Brüsszel most muszályból engedélyezi Magyarország közeledését Kína felé, nehogy bajba kerüljön a narancs kormány és talán azzal a rejtett szándékkal is, hogy így vagy úgy a végén majd a kazár birodalom kiszúr Kínával (pl egy sikeres "tienanmeni" narancsos forradalommal). Vannak, akik sosem lesznek képesek beismerni, hogy nem lehet örökké mindenkit átrázni, főleg nem egy olyan több ezer éves tapasztalattal rendelkező óriást, mint Kína.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  3. Szerintem ez az egész "keleti szél fúj a világgazdaságban" egy jó nagy csöbörből vödörbe.

    Kína abszolut nem jótékonykodni akar, hanem jól játszik a rá osztott lapokkal.
    Amerika termelőgazdaságát már felvásárolta, most következik - többek között - Európa:

    http://www.vilaggazdasag.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/kina-kilora-felvasarolja-a-vilagot-326448

    Kínának már nem buli hatalmas tartalékát USA kötvényekben tartani, eljött az idő, hogy onnan szép lassan kivonulva betegye a lábát mindenhová, ahonnan hasznot remél.

    Ezeket vajon ki fogja felvásárolni? Csak nem Kína?

    http://kitekinto.hu/europa/2010/06/03/vasutat_vizmvet_es_postat_adna_el_gorogorszag

    És erre emlékszünk még?

    http://www.hirextra.hu/2010/01/07/orban-szazezer-kinaira-cserelne-az-imf-hitelt/

    Bár a Fidesz helyreigazítást követelt a cikk miatt, véleményem szerint nem zörög a haraszt...

    Ez még alátámasztja ez a friss Orbán kijelentés is:

    "Orbán Viktor - a kínai hírügynökség jelentése szerint - a közel félórás megbeszélésen egyebek között megerősítette, hogy Magyarország tartja magát az "egy Kína" elvhez és a kölcsönös politikai bizalom megteremtésére, a kereskedelem és a gazdasági kapcsolatok bővítésére és a KULTÚRÁLIS CSERÉK megerősítésére törekszik Kínával, hogy elősegítse a két ország, valamint Európa és Kína kapcsolatait."

    Ugyan milyen kultúrát kéne nekünk Kínával cserélni???

    És végezetül ez lehet az eredmény:

    http://kitekinto.hu/europa/2010/10/01/kinai-amerikai_kozos_gyarmat_lesz_europabol/

    Az, hogy Kínának mitől fejlődik a gazdasága évente kb. 10 %-ot, az külön megérne egy cikket.

    Szóval csak óvatosan ezzel a kínai "szebb jővővel"

    VálaszTörlés
  4. Kiegészítésnek még ennyit:

    http://kuruc.info/r/2/68825/

    a kuruc kommentár rész leírja nagyjából azt, amire én is gondolok.
    Ennyit Kínáról, a Jobbikról, és az egész globális katyvaszról.

    Kraft

    VálaszTörlés
  5. Kraft, ez mind igaz, de még mindig jobb Kína, mint a zazraeli vagy a Soros-Rothschild exkluzív gyarmatosítás. Kína legalább tiszta lapokkal játszik és nem akarja a magyarság pusztulását. Mi magyarok nem vagyunk képesek lerázni magunkról a kazár vérszívókat, hát majd Kína talán lerázza őket rólunk. A kínai sárkányok pedig -akik mindig megjelennek a kínai bankokkal együtt- majd rendet tesznek a magyar utcákon, mert nekik kell a rend ahhoz, hogy ne akadozzon a biznisz. Szerintem már ez a legkevésbé rossz, ami történhet velünk és ezt csak is magunknak köszönhetjük.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  6. Mózes természetesen a te álláspontodat is értem Kínával kapcsolatban, és tudom, hogy te is érted az én aggályaimat mindezzel kapcsolatban, amit fent is leírtam.

    Hogy Kína mennyira játszik tiszta lapokkal ezt lehetne ragozni, de annyi biztos, hogy a nyugati pénzrendszer egyik legfőbb haszonélvezőjévé vált.

    Kína saját népét kihasználva (mind a mai napig) értéket állított elő, ezt a gagyit elszórta Amerikában és Európában is. Ebből rengeteg zöldhasúra tett szert, amit részben vissza is forgatott Amerika finanszírozására.

    Amerika kezd kifulladni, a nulla közelében tartott alapkamat nem nagy biznisz, de hirtelen nem tud kivonulni a piacról, mert azzal maga alatt vágná a fát.

    Miért pont most jutott eszébe Kínának, hogy Európát is kezdhetné finanszírozni? Miért pont Görögország, Portugália, Magyarország?

    Rezeg a léc az EU alatt? Kína nem szeretne piacot veszteni?
    Kína két legyet üt egy csapásra az itteni jelenlétével, annak fokozásával. Egyrészt sokkal jövedelmezőbb lesz neki közép-kelet európát finanszírozni, másrészt nem engedi, hogy összeroskadjon a második legnagyobb felvevőbirodalma az EU.

    Harmadrészt számolhat azzal is, hogy a dollárt szépen lassan elkezdik majd kivezetni, mint nemzetközileg leginkább elfogadott fizetőeszközt. Ha ez megtörtént, semmi sem áll annak útjában, hogy Amerika "elinflálja" az adósságát, mert kifizetni ők sem tudják, és ők sem termelnek már, inkább fogyasztanak.

    Nem tudom Kínát élesen elválasztani Amerikától, vagy a nyugattól.
    Mindkettő elitje ocsmány módon jutott vagyonához, és tartja fent a birodalmát. Mondhatni egyik kutya másik eb.

    Magyarország mindig csapódik valahová, és várja a megmentést, mintha erre magunk képtelenek lennénk.
    Képtelenek is leszünk, amíg ilyen kormányok ülnek a fejünkön, mint a fidesz is. Majd egyszer a nagytömeg is belátja, csak addigra sokkal gázosabb lesz a helyzet.

    Ez van. Tényleg megint csak a legkevésbé rosszat választhatjuk. A "jó" már szóba sem kerül.

    VálaszTörlés
  7. Kraft : Én nemn osztom az optimizmusodat : szerintem a "nagy tömeg" az soha nem lát be semmit. Arra megy amerre irányítják. Nem igazán a "nagy tömeg"-el kéne foglalkozni, hanem a világ többi részén élő gondolkodó emberekkel. Velük kell összefogni. Itt nem Magyarország jövője a tét, hanem az egész föld jövője.

    A Világkormány létrehozásával nem csak Magyarország fog "eltűnni", hanem más nemzetek is. A nemzeti érzelmű embereket mindenhol a sárba akarják majd taposni. Nincs ilyenekre szükség. Globalista kozmopolita ostoba birka fogyasztókra van szükség - mindenhol.

    A nemzeti érzelmű embereknek össze kell fogniuk egymással. Külön-külön semmi esélye egyik nemzetnek sincs. Minden egészséges nacionalistával össze kell fogni. Zsidókkal, szlovákokkal, románokkal, szerbekkel...

    Görögországba odaküldték az EU "határőröket". Most meg ezek a levélbombák a követségekre.

    Készül valami, úgy vélem...

    bukovinai

    VálaszTörlés
  8. Ahhhááá....bukovinai!!! Szóval innét jön az MNA nagy szlovák barátsága...:)) Szerintem ez nem vezet sehová. helyi gondokat megoldani alkalmatlan, globálisakat meg kevés. A szlovákok mint nemzet állam soha nem lesznek a barátaink.

    VálaszTörlés
  9. Mantis : Ez a magán véleményem volt. Ha az MNA álláspontjára vagy kíváncsi, akkor írjál a szerkesztőségbe és majd válaszolnak.

    Az, hogy szerinted mi hova vezet az a te véleményed. Ismerek magyar embert aki szlovákiában él szlovákok között és nincs különösebb gondja velük.

    Persze a globalista hatalom elkövet mindent, hogy feszültséget szítson békében élő emberek között. Mint már annyiszor a történelem során...

    Egy szlovák gondolkodó nacionalista (nem soviniszta) inkább vita-partner, mint egy kozmopolita tesco-idióta aki csak a TV-ből informálódik. Nem ?

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  10. Kraft, természetesen -ez a helyes szó- Kína saját érdekeit szolgálja vagyis nem jótékonyságból vásárol fel görög, portugál vagy magyar államkötvényeket. Azonban vannak különbségek a nyugati hatalmakkal szemben. Kína például sosem faragott magának birodalmat erószakkal és még Tibet esetében sem úgy van, mind ahogy meséli a CIA-szponzorált dalájláma és a nyugati nagy demokrácia-bajnokok. Szal Kína nem szokott leigázni más népeket (éppen fordítva). Aztán a kínai vezetőség nem álmodozik "új világrendről", "világkormányról" meg ilyesmiről. A kínaiak azt sem állítják magukról, hogy ők "kiválasztottak" akivel egy bizonyos Jávé külön szerződést kötött... de még azt sem, hogy genetikailag magasabb rendűek lennének, mint más bőrszínű népek. Mellesleg ne felejtsd el, hogy honnan indult Kína miután felszívódtak onnan a nyugati és a japán vérszívók: minden évben milliók haltak éhen. Ma már nem halnak éhen Kínában, de ehhez persze mind a mai napig nagyon keményen kellett dolgozniuk és szó sem lehetett "fogyasztói társadalomról". Én nagyon tudom tisztelni őket mind ezekért.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  11. Bukovinai

    Részemről szarok a szlovákokra. Először mindenkinek helyben kell megoldania a gondokat. Én sem okádok epét a szlovákokra csak mert szlovákok. De azért nem kell nyalni nekik mert ugyan azok miatt szopnak akik miatt mi is. Attól még a tőlünk rabolt földön élnek és hiszed vagy sem az átlag szlovák utál minket.
    Persze lehet vitázgatni szlovák gondolkodó emberekkel miért is ne lehetne? Bár nem igazán jön le hogy egy hungaristának mi tárgyalni valója lehet egy "szlovák nacionalistával" (ez már magában is vicces)... na mindegy...:D:D A lényeg : Itthon kell helyt állni, nem a szomszédokkal bratyizni. Nem segítenek, ahogy a történelem folyamán senki (kivéve a Lengyeleket).

    VálaszTörlés
  12. Mantis, tudod mi a "Cion bölcs" kedvenc fegyvere? Az, hogy egymás ellen ugrasztja a nemzeteket.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  13. Biztos... De most akkor se a szlovákokkal kell bratyizni . Ez kész agyrém, mózes.

    VálaszTörlés
  14. Azért Kína, egy nagyon nagy probléma.
    Egy apajogú társadalomra ráerőszakoltak egy anyajogú vallást, a materializmust.
    Az ilyesmiből rémes dolog jöhet ki, főleg mivel rengetegen vannak.
    Borzasztóan ki is vannak zsákmányolva!

    Misi

    VálaszTörlés
  15. Kösz bukovinai. Jók a cikkek és sajnos igazak is. Ez is azt mutatja , ahogy mondtam, hogy először itthon kell rendezni a sorokat. Példát kell mutatni európának, az lesz az igazi segítség a többi nemzetnek.

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok!

    Feher Solyom vagyok, mezesmozest keresem!

    VálaszTörlés
  17. Hopps, latom itt vagy felettem...
    Milyen neven publikalsz itt?

    Aldas s Bekesseg

    VálaszTörlés
  18. Szia Falcon,

    Mózes névtelenként szokott itt írni, de mindig aláírja a kommentjeit. Ha látja hogy kerested, biztosan jelentkezik, gondolom ismeri a bejárást hozzád, de ha mégsem, akkor ide teszem neki a linket:
    http://fehersolyom.info/news.php

    VálaszTörlés
  19. Sziasztok!

    Koszi Velorex, mar irt is az oldalamra, csak ott nem tudok ra valaszolni mivel kivulrol kuldte az uzenetet...
    Mozi, koszonom az ajanlast hogy atvehetjuk az irasaidat!
    De talan le tudnank egyszerusiteni, neked meg meg kell hogy legyen a regisztraciod oda, ( ha nem tudsz belepni szolj es segitek.. ) , belephetnel, adok hirszerkesztoi jogot es magad rakhatnad fel az irasaidat!
    A tobbiek a chatboxban orulnek hogy irtal, es szivesen latnanak ott egy kis erett bolcsesseget!

    Aldas s Bekesseg

    VálaszTörlés
  20. Kösz az ajánlatot WF, de én inkább maradok freelance, szeretem a szabadságot. Az is előfordul, hogy sokáig nem írok semmit. Mellesleg, mivel nem túl jó a helyesírásom, nem tudnám csak úgy feltölteni a mondókámat, szükségem van arra, hogy valaki előbb átnézze. Egyébként jó a blogod, sok jó cikk van rajta. Ha gondolod, mindig elküldöm neked e-mailben amikor írok ide, aztán azt csinálsz vele, amit akarsz. Jó lenne talán, ha közösen hirdetnétek egymást a Velorex bloggal, mert sajnos már nem a cikkekből van hiány a magyar blogokon, hanem az olvasókból.

    mézesmózes

    VálaszTörlés