2010. november 16., kedd

Csődbe juttathatják Rothschildék az európai gazdákat?

India jelenleg a világ első gyümölcstermelője és második zöldségtermesztője, termelése mind a mai napig alapvetően egymilliárd főt meghaladó lakossága ellátását szolgálta. 
Lyn és Evelyn de Rothschild nemrég elhatározta, hogy nagy pénzt csinál az indiai zöldség- és gyümölcstermelés európai és japán piacokra való exportálásából. India sokféle agrár éghajlati övezete lehetővé teszi, hogy majdnem minden zöldség- és gyümölcsfajtát megtermeljenek, mialatt a munkabér költsége az európai és a japán munkabéreknek csupán egy kis töredékét képezi; Lady de Rothschild alig várja, hogy az indiai munkásoknak napi két (2) dollárt fizessen ki! Még a várhatóan magas szállítási és a vámköltségeket is beszámítva az indiai gyümölcs- és zöldségexport valószínűleg csődbe juttatja az európai és japán gazdákat.

Európában a gazdák túlnyomó része súlyosan eladósodott, mivel az EU paranoiás higiéniai normái, valamint a szupermarketek csomagolási követelményei nagy beruházásokra kényszerítette őket, főleg a drága gépek és az infrastruktúra területén. Amikor az indiai gyümölcsök és zöldségek tömegei megérkeznek Európába, az eladósodott gazdák családjai búcsút mondhatnak gazdaságuknak, földjüknek, melyeket lefoglalnak majd a bankok. A még mindig független európai gazdák közül a legtöbben gyümölcsöt és zöldséget termelnek, mivel az állattenyésztő és gabonatermelő gazdákat már megtizedelte a „piacgazdaság”, amely csupán ezeknek a szektoroknak a gigantikus kizsákmányolását teszi nyereségessé. Az előrelátható csőd azzal a végzetes következménnyel jár majd, hogy Európa-szerte egész agrárközösségeknek kell elhagyniuk vidéki területeiket, hogy valahol másutt túléljenek! 

David de Rothschild (Evelyn de Rothschild fia!) nemrég megjelent könyvében, melynek címe: Az élő Föld globális felmelegedéséről szóló túlélési kézikönyv reklámot csinál a városi életnek. Az a meggyőződése, hogy az energiatakarékoskodás érdekében így kell véget vetni az „ember által előidézett éghajlati felmelegedésnek"!

Ennek a projektnek következtében, amely tömegméretekben importál Európába olcsó indiai gyümölcsöt és zöldséget, az európai gazdák közül sokan meg fogják tapasztalni a „városi létet”, David de Rothschild megoldását; mialatt Dávid szülei az energiahordozók óceánnyi mennyiségét égetik el szállítás közben a gyümölcs és zöldség hűtésére útban az európai és a japán piacok felé!  

Van egy másik valószínűsíthető következménye is az indiai gyümölcs- és zöldségexport masszív fokozásának. Mint korábban említettük, az egymilliárdot meghaladó indiai lakosság majdnem az egész nemzeti termelést elfogyasztja. Amennyiben ezt átirányítják a hatalmas európai és japán piacokra, nem valószínű, hogy a termelés annyira növelhető, hogy az indiai lakosság szükségleteinek ellátására is elegendő maradjon. Mi több, ezen a ponton a piacgazdaság logikája szerint az indiai piacon a gyümölcs- és zöldségárak emelkedni fognak, melynek következtében a helybélieket megfosztják ezektől a fontos élelemforrásoktól. Mivel a legtöbb indiai háztartásban nem engedhetik meg maguknak a húst, fő táplálékforrásukat a rizs, a gyümölcs- és a zöldségfélék jelentik. A gyümölcs- és a zöldséghiány miatt fokozódhat az alultápláltság és a halandóság veszélye! 

Az is feltételezhető, hogy az intenzív agrártechnológia, amelyet a Rothschild farmerek alkalmazni fognak a rovarirtók ismételt és fokozott használatát vonja maga után, amely sterilizálhatja a talajt, és megmérgezheti az ivóvízkészletet néhány év leforgása alatt, ahogy ez Európa több területén már megtörtént. Elképesztő azt látni, hogy az új agrárüzleti projekt milyen jól beleillik abba a másik prioritást élvező globalizációs menetrendbe, amely a Harmadik Világ elnéptelenítése néven vált ismertté!   

Végül, de nem utolsósorban, figyelembe véve a zöldség- és gyümölcstermelés kulcsfontosságú szerepét az indiai piacon, ezeknek a termékeknek masszív áremelkedése elindíthat egy általános inflációs spirált az ország gazdaságában. Akárcsak Kína esetében, a gyorsan fejlődő indiai gazdaság is növekvő veszélyt jelent a nyugati cégekre! Helyezz inflációs férget az indiai almába, és az egész egészséges indiai gazdaság megmérgeződik. 


mézesmózes

15 megjegyzés:

  1. Ezt 2007-ben írtam angolul egy amerikai blogger barátom számára és egy kedves magyar hölgy fordította le magyarra. Azóta létrejött a Rothschild indiai zöldség és gyümölcs birodalom, sőt még új-zélandi nagy termelő gazdaságok is a birodalom részei lettek és mind Európába, mind Japánba már kb egy éve óriási szállítmányok érkeznek folyamatosan a R. zöldség-gyümölcs félékből. Mivel azonban ezek a rakományok törvényesen át vannak cimkézve "EU" (ehhez elég, hogy az EU vmelyik országában legyenek csomagolva), a fogyasztók nem is sejtik, hogy olyan micsudákat esznek, amik hónapokat töltöttek egy hajó mélyhűtőjében (tehát, oda az eredeti ízek) és amik persze mindig éretlenül lettek leszedve (tehát oda a vitaminok nagy része). Arról nem is beszélve, hogy végképp nem tudni mivel voltak permetezve ezek a termékek vagy, hogy esetleg egy része nem génmódosított. Természetesen Rothschildék azt is elintézték, hogy a nevük ne szerepeljen sehol ebben a bizniszben, mind ahogy ezt teszik már több, mint kétszáz év óta minden olyan bizniszben, ami mögött az "új világrend" legbefolyásosabb dinasztiája található.

    http://www.rense.com/general78/rothw.htm

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  2. Aktuálisabb, mint 2007-ben, és a jövőben valószínűleg méginkább az lesz.

    VálaszTörlés
  3. Igen Kraft, Rothschildék is szerintem sokkal inkább a jövőre gondolnak, mint a pénzre. Több pénzre már rég nincs szükségük, de a bolygó feletti hatalomra már régóta pályáznak és jól tudják, hogy akinek a kezében van az élelmiszer ellátás, annak a kezében van a világ. Eredetileg nem Indiában akarták létrehozni ezt az élelmiszerbirodalmat, hanem Kínában, de a kínai kormány nemet mondott.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  4. Már biztos olvastátok, de ha nem:

    http://www.fn.hu/makro/20101115/elelmiszerar_robbanas_elott_allunk/

    és itt van ez:

    http://vegsoidok.hu/blog/a-2011-es-elelmiszervalsag

    Mózes épüld csak meg azt a fóliaházat. Szükség lesz rá!

    VálaszTörlés
  5. Sajnos jól írja Mózes, Indiában nem lihegik túl az élelmiszer biztonságot, ezért bármi lehet az onnan importált zöldségekben... Akármi.
    Ott még annyira sem értékes az emberi élet, mint itt, és a sok szegény ördög bármit megtesz a napi egy dollárjáért.
    Jómagam az orvostechnikai eszközök indiai importjáról tudok anekdotázni, bizony sok olyan műtői felszerelés van forgalomban Európában, amiről azt hisszük, hogy német termék. Pedig nem...
    Egy munkatársam volt Indiában, és a saját szemével látta, ahogy olyan eszközöket, amit a fejlett világ a legkorszerűbb CNC megmunkáló központokon gyárt, egy indiai faluban az út porában kézzel reszelgettek.

    Egy egyetemet végzett mérnök Indiában két évvel ezelőtt 20 ezer Ft-nak megfelelő Rúpiát vitt haza. És ez ott királyságnak számított...
    Tudok olyan európai cégekről, akik kiküldik az alapanyagot Indiába, vagy Pakisztánba, ott elkészítik az eszközöket néhány fillérért, majd félkész termékként visszaérkeztetik Európába, A kényes részeket aztán itt ellenőrzik, a finom élezéseket, lényeges beállításokat itteni emberekkel, precíz eszközökkel elvégzik, és már készen is van a kiváló európai termék... Persze méregdrágán, mert a minőséget meg kell fizetni...

    VálaszTörlés
  6. Én is attól tartok, Kraft. Sőt, talán még szükség lesz egy pitbullra is, hogy megvédje a fóliaházat az éhező "norvégeinktól" akiknek Viktor király hamarosan már nem fog tudni perkálni eleget, hogy a tuskóba vásároljanak Rothschild zöldséget :)

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  7. A 2012.blogol.hu-n van egy-két nagyon jó írás. Javaslom a figyelmetekbe. Pl a Multihidraulikus diktatúra című írás. De a többi is elég jó.

    Ha már ismertétek az oldalt, akkor jó ha meg nem, olvasgassatok ott (is) nagyon sok érdekes dolog van fent.

    Mózes : Mint pszichológus nincs kedved írni egy cikket a haldoklás öt pszichológiai fázisáról (Elisabeth Kübler-Ross) a jelenlegi helyzetre vonatkozóan ? Én is megírhatom, de ha te írod az mégis hitelesebb, mert nem én vagyok a pszihomókus. :)

    Arra akarok kilyukadni, hogy amikor valaki felébred, rábred, hogy mi van itt, akkor ezen az öt stáción megy végig (elutasítás, düh, alku, depresszió, elfogadás) amire eljut odáig, hogy tényleges tevékenységeket tud kifejteni a cél érdekében. Aki még dühöng, vagy a depresszió állapotában van, az még nem áll készen a valódi tevékenységekre. (Van aki már az elején megáll azzal, hogy egyszerűen elutasítja a helyzetet. Így sose jut el a valódi cslekevés állapotába)

    Lehet, hogy írok majd erről valamit mert ez is egy fontos szempont a továbblépéshez. de ha egy "szakember" írja az valószínűleg jobb lesz.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  8. Ja, még mielőtt valaki azt a hülyeséget hinné, hogy a nemzet haldoklására készülök szólok, hogy ez az öt fázis nem csak a halállal kapcsolatos. Minden kényelmetlen és kellemetlen helyzetben és változásban benne van (elhagy a nőd, kirúgnak a melóhelyről, eltávozik egy szeretted, stb)

    Tehát ezt a módszet lehet(ne) alkalmazni a jelenlegi helyzetre is. aki ébred az mind átmegy ezeken a stációkon. Én magamon tudom, hogy nálam is megvoltak ezek...

    Ez is egyfajta halál. A MÁTRIX halála :)

    bukovinai

    VálaszTörlés
  9. Szia bukovinai!

    Én számoltam, nálam három fázis volt meg, de most hogy olvaslak, szerintem ebben benne volt a másik kettő is... :)

    Az utolsó fázisnál is van három lehetőséged. Nem mindegy, hogy beletörődve fogadod el a rendszert, elfogadod de teszel ELLENE, vagy elfogadod és teszel ÉRTE hogy jobb legyen.
    Talán nem is annyira finom különbségek ezek...

    TT

    VálaszTörlés
  10. Buko, ne haragudj, de én nem érzem az ilyesmi absztrakt témákat. Maradok inkább a kézzelfogható valóságnál, amit próbálok egyszerűen megmagyarázni, hogy az olvasó rendelkezzen egy újjabb iránytűvel amivel aztán azt kezd, amit akar. Vagyis, szeretem eloszlatni a hazugságok sötétségét, de mindenki azt kezd a fénnyel, amit akar.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  11. Csak azt sajnálom, hogy nagyon kevés ember igényli az igazság fényét, a többsége már nyakig bele van ragadva a hazugságok sötétségébe. Néha nem is bánnám, ha valami nagy planetáris sokkterápia történne és úgy látom, hogy fog is történni hamarosan.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  12. Mózes, redben. Azért én írok majd erről - mert ez saját tapasztalat. Én átéltem ezeket a fázisokat. (tagadás, düh, alkudozás, depresszió és elfogadás)

    Az elfogadás az számomra nem azt jelenti ebben a helyzetben, hogy elfogadom, hogy ez lesz. (Mert korántsem biztos, hogy ez lesz) számomra inkább azt jelenti, hogy túl vagyok a felismerés okozta traumán és elkezdhetek valamit csinálni ami szerintem helyes. Elfogadom, hogy a MÁTRIX létezik és az emberek ebbe vannak belekényszerítve. De tenni ellene lehet. És meg is fogok próbálni mindent.

    Ma sétálgattunk az utcán, és néztem az embereket és úgy éreztem, hogy nem hagyhatom szó nélkül, hogy mindez megtörténjen. Ettől még lehet, hogy meg fog történni aminek meg kell. De én akkor sem hagyhatom ezt szó nélkül. Inkább abba nyugodtam bele, hogy ez nem olyan egyszerű, sőt igen nehéz feladat. De nem lehetetlen.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  13. Bukovinai,

    ha nem találsz jobb helyet az írásodnak, szívesen felajánlok egy főcikkre való helyet itt a blogon.

    VálaszTörlés
  14. Ok. Ha kész lesz elküldöm. (szerintem csak holnap írom meg vagy hétvégén - mert most egyéb más elfoglaltságok vannak tervbe véve)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok! Egy örömhír :

    Most jöttem a lányom szalagavatójáról (az egész egy hatalmas szánalom és úgy voltam vele mint zámbó Jimmy "Sírni tudnék..." De nem ez a lényeg, hanem az, hogy a lányom osztálya magyar zenére magyar népviseletbe öltözve magyar táncot adott elő! Ez a lényeg. És ebben nekem is komoly szerepem van - szerintem. A lányokat és a fiamat már egy ideje befolyásolom a helyes irányba.

    Voltak az osztályban ellenkezők akik valami amerikai bullshit szarságot akartak elő adni, de a többség elnyomta őket. (Volt aki nem is vett részt a táncban - az ő baja) A lényeg : érdemes nyitogatni a szemeket , mert az igazság ragadós. Amit a lányomnak megmutatok és elmondok ő azt a baráti körében továbbadja. És így terjed a dolog.

    Tavaly a másik lányomnak volt a szalagavatója. egyetlen normális műsorszám nem volt benne. Csak amerika majmolás és ugra-bugrálás mint a majmok.

    Ilyenkor érzem, hogy minden egyes ébresztő jellegő gondolat fontos lehet. Mert nem lehet tudni, hogy valakit mi ébreszt fel. Lehet, hogy valami teljesen más mint gondolnánk.

    Nekünk csak kitartóan mondani kell amit kell - aztán a hatás is megjön.

    És még egy : zavart éreztem az erőben! :D A sok szarság között a magyar motívum nagyon bezavart az embereknek. Láttam az arcokat. Nem értették, hogy mi van. nem tudták hova tenni. De a szívük mélyén tetszett nekik. Persze a tanárok a buba-marát adták elő cigányjelmezbe bújva. Akkor mit várjunk ??? Én nem cigány vagyok basszátok meg. sebaj. további réseket fogok ütni a pajzson. ha eleget ütjük széthullik az egész...

    Jó éjt nektek!

    bukovinai.

    VálaszTörlés