2010. október 2., szombat

Egy vidám történet a CNN-ről

Hála a Zsidó Történeti Intézetben fellelhető információknak, egy lengyel neo-náci házaspár -Pawel és Ola- birtokába került dokumentumok szerint Ők maguk is zsidó gyökerekkel rendelkeznek. Futottak a szüleikhez, hogy megtudják az igazságot, és megerősítést nyert hogy a család által idáig gondosan elhallgatott titok igaz, mindkettőjüknek vannak zsidó gyökereik. Nagyon megdöbbentette őket a hír, mert ezidáig azt hitték, hogy Lengyelország minden bajáért a zsidók voltak felelősek, és mindig úgy gondolták, hogy Lengyelország a lengyeleké.


Nem tudták, hogy mit mondjanak a neo-náci és skinhead barátoknak, harcostársaknak, ezért elmentek inkább egy rabbihoz, és megbékéltek zsidó mivoltukkal.
Pawel most szabad idejében a zsinagógában ücsörög, tanulja a Tórát, imádkozik és a rabbi tanácsait hallgatja... Hivatását tekintve neo-náci múltjához és lelki alkatához illően, napjainkban egy kóser vágóhídon kóser módon gyilkolja az állatokat... A felesége a zsinagóga konyháján ügyel a kóserségre.

A zsidó vér tehát mindennél erősebb köteléket jelent, képes akár "farkasból bárányt" csinálni.  Vajon a magyar Parlamentben ülő zsidó emberek hová sorakoznának fel, ha Magyarország bajba kerülne? Nem mintha nem lenne már most is elég nagy bajban, csak úgy kérdezem..
Eszembe jutott még egy kérdés: mi történik akkor, ha egy zsidó fiatal azzal szembesül, hogy a zsidó felmenői közül valaki Auschwitzban vagy más táborokban gyilkolászta saját véreit Hitler katonájaként?

A teljes cikk és videó itt megtekinthető: jewish nazi?

8 megjegyzés:

  1. Érdekes esetre bukkantál, Velorex. Szerintem ez a Pawel egy gyenge és befolyásolható személyiség, akár "gójnak", akár "zsidónak" képzeli magát. Ilyen emberek mindig kívülről várják, hogy valamiféle identitást kapjanak, ők a tipikus követők. Pawel először a náci szektás hívője lett, aztán miután megtudta, hogy ő tulajdonképpen egy "zsidó", azonnal átszektásodott zsidónak. Ilyen emberek különböző okok miatt képtelenek önállóan létezni és ez szerintem független attól, hogy zsidók vagy sem.

    Mind emellett a zsidó identitás nagyon különös, mert sok zsidó manapság nemzetet lát a zsidóságban, nem pedig csupán egy vallást vagy egy etnikumot. Amikor pedig egy képviselő magyar állampolgárságúnak és zsidó nemzetiségűnek is tarja magát, szerintem a legjobb esetben ő sem tudja pontosan hová tartozik.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  2. Azért tettem ki ezt az írást, mert én is érdekesnek találtam a hírt. Elképzelhető, hogy egy PR próbálkozás az egész, de akár igaz is lehet.. Az emberi minőség és a szellemi fejlettség összetett dolog, csupán a vallásból vagy a nemzetiségi hovatartozásból nem levezethető. Szerintem.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem sem, Velorex és amikor már mindenki így fogja gondolni, biztos sokkal jobb lesz az élet ezen a kis galaxis-széli bolygón. Ebben a "mindenkiben" viszont ott kell, hogy legyenek a zsidók is, mert amennyire kevesen vannak, annyira nagy sajnos a hatalmuk és manapság köztük vannak a legnagyobb sz@rkeverő erők.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  4. mézesmozes


    Ahogy én látom nemzetté sem tudnak/akarnak válni és asszimilálódni sem akarnak...

    VálaszTörlés
  5. Mantis, szerintem a zsidók szívesen asszimilálódnának ha hagynák őket. Például Poroszországban és a 18-19 századi Franciaországban nagyon szépen kezdtek asszimilálódni, sokan már el is felejtették, hogy zsidók vagy csak vallásnak tekintették zsidóságukat. Még az első világháborúban is sok zsidó önkéntesen jelentkezett a német hadseregbe. Csak ugye mindig ott vannak azok a fránya zsidó szervezetek akik minden áron meg akarják akadályozni az asszimilálódást. Magyarországon pl olyanok mint a mazsihisz és az újonnan érkezett lubavics szekta vagy a zsidó vakolók (b`nai brith). Ezek a szervezetek szerintem zsidó világuralomra törekszenek, de ha ezt gondolja valaki, azonnal összeesküvési elmélet gyártással vágják fejbe. Hát, most éppen itt tartunk.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  6. Velorex, tetszett az írás nekem is. A szellemi fejlettséget nem lehet mérni vagy vizsgálni az "érzelmi (emocionális) fejlettség" nélkül. Éppen ezért olyan összetett ez a dolog.
    Az írásra reagálva néhány érdekes gondolat C.G.Jung Emlékek, álmok, gondolatok című könyvéből: "Minden emberi ítélés tökéletlensége kételyt ébreszt az iránt, hogy vajon véleményünk mindenkor helytálló-e. Az egyén többnyire annyira tudatlan, hogy egyáltalán nem ismeri tulajdon döntési lehetőségeit, ezért folyvást a külső szabályokat és törvényeket lesi aggodalmasan, hogy tanácstalanságában azokhoz tarthassa magát. Az általános emberi gyarlóságtól eltekintve jócskán hibás ebben a nevelés is, amely kizárólag ahhoz igazodik, ami általánosan ismert, nem szól azonban az egyed személyes tapasztalatáról. Így aztán olyan eszményeket hirdetnek, amelyekről eleve teljes biztonsággal tudható, hogy soha nem lehet őket valóra váltani, és csupán hivatalból prédikálják őket azok, akik tudják, hogy maguk sohasem tettek és a jövőben sem fognak nekik eleget tenni. Az emberek pedig kritikátlanul elfogadják ezt a helyzetet."
    Gigi

    VálaszTörlés
  7. Gigi,

    látom, Te is azokhoz tartozol, akik nem utcakövek hajigálásával gondolják megoldani a problémákat.. Nagy igazságot mond Jung az általad citált sorokban.
    Abban reménykedem, hogy összejövünk itt néhányan, akik hasonlóan látják a helyzetet, és kritikusan, de nem a földtől elrugaszkodva beszélgetni tudunk a világ dolgairól. Még az sem fontos, hogy azonos medált viseljünk a nyakláncunkon -már aki hord ilyesmit-, a lényeg, hogy aki itt született, itt él és magyarnak vallja magát, az sorsközösségben él(jen) a többiekkel. Minden külső vagy belső hatás, ami az alapvető élettörvényeket sérti, közös probléma. Nem is kell ezt tovább magyarázni.

    VálaszTörlés
  8. Velorex,

    Szívesen veszek részt az összejöveteleken, - én is remélem, hogy lesz más is aki csatlakozik -, mert a közös probléma egyre jobban beleszól a hétköznapi létezésünkbe...
    Szeretnék még egy rövid idézetet megosztani Veled a Jung könyvből. Azt hiszem ez méltó válasz lesz a tegnap írt soraidra: " A politikai helyzet, valamint a tudomány félelmetes, jóformán démoni eredményei folytán titkos borzongás és tompa sejtések töltenek el bennünket, de nem tudjuk, mitévők legyünk, és alig néhányan jutnak arra a következtetésre, hogy ezúttal a réges-rég elfeledett emberi lélek forog kockán." Szeretném azt hinni, hogy vagyunk még néhányan...

    Gigi

    VálaszTörlés