2010. október 6., szerda

"Sárkány ellen sárkányfű.."

A demokratikus kormányok ellenszere az EU lehet - Barroso elnök szerint.

Az EU elnöke úgy gondolja, hogy azért van szükség az EU-ra, mert az nem demokratikus alapon működik. Szerinte a kormányoknak nem mindig van igaza, ugyanis ha igazuk lett volna, most nem lennénk abban a helyzetben, amiben vagyunk. (Igen, ezen érdemes elgondolkodni. Aztán rögvest azon is, hogy jó döntés volt-e belépni Magyarországnak az EU-ba...)
A demokratikus úton hozott döntések gyakran nagyon rosszak, ez volt az alapvető indoka az EU létrehozásának. Az alapító atyák átélték a második Világháborút, ezért érthetően "fáradtan tekintenek" a demokráciára. Szerintük a választók gyakran áldozatul esnek a demagógoknak, ezért jobb, ha olyan szakértők irányítanak, akiket nem demokratikus úton választanak az emberek, így nem zavarják a "biztosokat" döntéseikben a választóiknak tett ígéreteik... (igen, ezt hívják racionalizálásnak.. Tudjátok, mikor a férfi megmagyarázza a nőnek, hogy azért kicsi és puha, hogy ne fájjon.. )
A lényeg, hogy Barroso szerint a demokráciát is irányítani, illetve korlátozni kell a siker érdekében. Meglátása szerint sok kormányzat fennhangon követeli vissza a döntési jogot bizonyos kérdésekben, de titkon azt remélik, hogy az EU figyelmen kívül hagyja a kérésüket.
Kézenfekvő a kérdés, hogy akkor miért nem szüntetjük meg a politikai választási cirkuszt úgy, ahogy van? A legtöbb Barrosista valamiféle szabályozott demokráciát szeretne, ahol végső soron a választók a felelősek mindenért, de megvan a mozgástere a "szakértőknek" (igen, jól értitek, szeretnék más "végtagjával" kaszálni a csalánt..)
Érthetjük ezt úgy is ha akarjuk, hogy a (ki)választottak nem bíznak a választóikban.. Szép, mondhatom..

 Link:Barroso így gondolja...

 Magyar pénzügyi körökben az a pletyka járja, hogy Orbán Viktor nagyon szeretné, ha nem az IMF szippantaná fel a magyar államkötvényeket és ajánlatot tett Oroszországnak ezzel kapcsolatban (!). Moszkva a hírek szerint csak akkor segítene, ha megkapná a fő részvénytulajdonnal járó befolyást a MOL felett, amire viszont  Brüsszel nem ad engedélyt Orbánnak...
Kína is szóba jött állítólag, de rájuk meg azért nem számíthatunk, mert nekik sok ezer hektár magyar termőföld hosszútávú bérleti joga kellene cserébe és ezt sem engedi meg Brüsszel Orbánnak. (Tudni kell, hogy az EU energia politikájában nagy szerepet játszik a bio-üzemanyag, amihez rengeteg magyar termőföld kell majd.)
Ha Orbán az uniós (természetesen hottentotta) bankárok engedélye nélkül lép (az Ő kezükben van a brüsszeli marionett színház összes madzagja), akkor fennáll a veszélye, hogy nyomban leértékelik Magyarországot és a Forint villám-gyorsan összeomlik. Valószínűleg Orbán bele fog őszülni a látszat hatalmába, és talán már neki is eszébe jutott, hogy az EU nem feltétlenül a barátunk. Nesze neked demokrácia...

10 megjegyzés:

  1. Ütős cikk, Velorex. Ugyi most már kezd világossá válni, hogy miért is beszél Orbán (Barroso személyes jó barátja) "irányított" (narancs)demokráciáról?

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  2. Mózes,

    Nem tudtam, hogy Orbán és Barroso civilben barátok, viszont Orbán már régóta "új világrendezik".
    Mióta a politikai porondon látom szerepelni, mindig az volt az érzésem, hogy nem államférfival van dolgom, hanem tehetséges karrieristával, aki mindenét odaadná a hatalomért. Kezd az az érzés úrrá lenni rajtam, hogy Magyarország megint kísérleti telepként működik. Egy új világrend keltetőjeként, vagy inkább üvegházaként, ahol az elpusztult kommunizmus humuszán valami ahhoz nagyon hasonló dolog indult fejlődésnek?
    Mit gondolsz, Orbán képes lenne egy országot áldozni a barátság oltárán?

    VálaszTörlés
  3. Velorex, ha engem kérdezel, szerintem Orbán elég furfangos ahhoz, hogy képes legyen önmagával is elhitetni, hogy az ország érdekében cselekszik és, hogy az ájrópai fényes karierjét csupán az őstehetségének köszönheti. Bizonyára nem véletlenül választotta ki őt Soros annak idején, hanem éppen ilyen tulajdonságok miatt is. Az sem biztos, hogy valah Orbán észre fogja venni, hogy az ördöggel kötött paktumot, inkább mindenre talál majd megfelelő magyarázatot hogy megnyugtassa lelkiismeretét.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  4. mézesmozes

    Én nem hiszek az ilyesmiben. Azon a szinten ahol ő mozog ott már nem játszhatja a hülyét az ember. Orbán tudja hogy mit művel... Ugyanúgy áruló mint qrcsány .

    VálaszTörlés
  5. Mantis, az is lehet, hogy tudja és vállalja a hazaárulást, de az ember fia általában úgy működik, hogy önmagának is képes hazudni, ha a lelki nyugalma azon múlik. A kérdés tehát csak az, hogy van e lelkiismerete vagy csak egy szinészkedő szociopata politikus akit csöppet sem érdekel a többiek sorsa. Szerintem ő inkább az első csoprthoz tartozik, de persze tévedhetek és ennek úgyis csak neki van jelentősége.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  6. Mózes, Mantis,

    számomra kétségtelen, hogy Orbán Viktor tehetséges politikus. Csakhogy az országnak (a Magyar Nemzet irányába)elkötelezett államférfiakra lenne végre szüksége, akik képesek meggátolni a teljes gazdasági és szellemi-kultúrális leigázást.. Orbán Viktor környezetében lévők szerint Viktor alapvetően képes lenne rendet teremteni, és állítólag a szándék is megvan benne, de Fideszes körökben is felütötte már a fejét a kétség a gyakorlatilag eredménytelenül eltöltött első 100 nap után.
    Igaza van Vonának, el kellene már kezdeni kormányozni...
    Persze mint láthatjuk a bevezető írásból, ez nem is olyan egyszerű, főleg ha a választási siker érdekében valaki pórázt vett a nyakába...
    Az EU -a jelenlegi feltételrendszerben- csak rombolja az országot, ideje lenne kijelölni a határokat, és venni kellene a bátorságot a szükséges politikai, társadalmi, gazdasági lépések megtételéhez. Mondjuk kezdhetnénk a stratégiai ágazatok (víz, villany, gáz, kommunikáció, élelmiszer és konzerv ipar, egészségügy, oktatás) visszaállamosításával illetve szigorú állami felügyelet alá vonásával, hogy alulról elérjük az EU átlagát a privatizált és az állami vagyon arányszámait illetve az állami beavatkozás arányát tekintve.
    Ha az országnak lesz megfelelő humán, anyagi és katonai ereje, akkor lehet majd tárgyalgatni arról, hogy milyen EU szabályokat vagyunk hajlandóak a nyakunkba venni..

    VálaszTörlés
  7. Velorex

    Amíg ilyen hazaárulók mint ez e köcsög http://kuruc.info/r/34/67397/ ott lehetnek a parlamentben és ilyen beszédet mondhatnak mint ez az Iváncsi addig fölösleges azon évődni hogy orbán fasz e, vagy csak a körülmények áldozata aki amúgy jót akar(na). Nem takarították el a szemetet a parlamentből , nem volt elszámoltatás... Árulók mind.
    Hozzáteszem amíg az ország nagyrésze szarik bele hogy mi folyik itt addig Vonáék lehetőségei is korlátozottak. Jól mondta Szegedi Csanád, vissza kell szereznie a magyarságnak az inteligenciáját. Sajna sokak nem csak hogy nem értik hogy mi folyik , de nem is érdekli őket...

    VálaszTörlés
  8. Iváncsi is kazár... ezek kezében van már az egész Európai Unió ami gyakorlatilag egy új kazár birodalom akar lenni, sokkal inkább mint egy új római birodalom. Fenn a kazár multimilliárdosok és a már rokonokká vált európai arisztokrácia, alattuk pedig a kazár politikus főkáderek és a nem-kazár politikus pojácák, aztán a plebsz.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  9. Mantis,
    nincs véleménykülönbség közöttünk, nem védtem Orbán Viktort, csak érzékeltetni akartam, hogy milyen hangulat veszi körül ismereteim szerint.
    Komoly elszámoltatás nem is lesz, mert mindenki érintett az elmúlt évtizedek rablópolitikájában, aki tehetne valamit. Orbán hónapokkal ezelőtt kijelentette egy megbeszélésen, hogy 5 évre visszamenőleg elő kell húzni néhány embert, hogy a választók a szükséges mértékben lenyugodjanak (értsd: optimalizálni kell a Fidesz szavazók számát, és persze később se legyenek túl sokan egy esetleges kormány elleni tüntetésen)
    Aki meg esetleg nem érintett a parlamenti bohózat résztvevői közül, annak befogják valamivel a száját. Van ebben gyakorlata a politikai elitnek, hidd el..
    Kevés Dugovics Titusz lapul napjainkban a Parlamentben, pedig csak az Ő módszerével mennének a dolgok... A tiszta kezű embereknek valószínűleg fogalma sincs a mutyi tevékenység kiterjedtségéről..

    VálaszTörlés
  10. Az "elszámoltatásról" ennyit :

    http://kuruc.info/r/6/68268/

    Ragozzam még ? Szerintem fölösleges.

    Orbán Viktorral kapcsolatban pedig osztom mézesmózes véleményét. Szerintem sokkal agyafúrtabb mint sokan gondolnák róla.

    bukovinai

    VálaszTörlés