2010. október 13., szerda

Mi mindent „rejt” még a vörösiszap?



Több mint egy hét telt el az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározójának átszakadása óta. Ahelyett hogy legalább körvonalazódna a térséget ért ökológiai katasztrófa elhárítására vonatkozó ütemterv, egyre homályosabbá válik a történet.
Alapjáraton szeretem az összeesküvés elméleteket, és szeretném, ha a fejemben motoszkáló gondolatok, és kérdések meg is maradnának ezen a szinten.
Előre leszögezem, hogy nem vagyok sem építészmérnök, sem gátszakértő, csak józan paraszti ésszel próbálok gondolkodni.
A katasztrófa napjait követően, amíg a pusztítás mértékéről a legmegrázóbb képeket és felvételeket lehetett készíteni, addig szabad átjárás volt Devecseren és Kolontáron is, hisz magam is másnap átmentem e településeken. Aztán jött az értesülés, mondhatni pánikkeltés, hogy a 10-es, átszakadt kazetta északi fala is megrongálódott, ezért kitelepítik egész Kolontárt, illetve Devecser mélyebben fekvő részét, megelőzve ezzel egy újabb emberi életeket követelő katasztrófát, amit a tározó északi falának esetleges ledőlése okozna. Továbbá építenek egy „védőgátat”, ami felfogná a megsérült északi oldal ledőlése esetén kiáramló iszapot.

Számomra itt kezdődnek a kérdések.
Már a 80-as évek technológiája ott tartott, hogy mélyen a tenger alatt 50 km hosszú alagutakat fúrtak (Csalagút), mesterséges szigeteket épültek milliárdnyi tonna építőanyag megmozgatásával, protonokat és neutronokat kergetünk közel fénysebességgel, csak, hogy az előző cikkre is utaljak.
Itt Magyarországon pedig képtelenek vagyunk egy kiszakadt tározó falát helyreállítani, újraépíteni. Vagy nem is ez a cél?
A tározó jelen pillanatban is nyitott, mégsem indul meg a bent lévő massza, ezzel feltételezem, hogy a bent maradt iszap már olyan sűrűségű, hogy egy további gátomlás esetén sem mozogna számottevően, főleg ha figyelembe vesszük azt, hogy a tározó mélyebb pontjain a vörösiszap is egyre sűrűbb és kötöttebb.
Felteszem a kérdést, miért épül(t) Kolontártól kezdődően( kettészelve azt), a 8-as számú főútig egy körgát? Miért nem látható kép az elkészült "védőgátról"?




Csak gépeket, és földkupacokat mutogatnak.


Miért van jelen több, mint ezer katona? Miért repkednek még este 10-kor is harci helikopterek Ajka térségének 30-40 kilométeres körzetében?

Az első kérdésre hivatalos értesülések szerint ez a válasz:

"A terveknek megfelelően elkészült a körgát a vörösiszap sújtotta Kolontár határában. Az új gát négy méter magas, alapja 30, teteje 8 méter széles, földből és kövekből készül, a feladata az lesz, hogy a települések hosszú távú védelmét szolgálja."

Érdekes, mert pont a körgát miatt kell elbontani házakat Kolontáron, és valljuk be, ki lakna egy olyan helyen, ahol a falu közepén lévő védőgát lenne az utolsó mentsvár a halálos áradattól? Miért pont Kolontárt kettészelve kellett megépíteni?
A dolog pikantériáját tovább növeli, hogy egyes cikkek szerint ez csak egy leendő háromrészes terelőgát harmadik gátja. Hát nem remek ötlet? Tereljük a jövőben kiömlő vörösiszapot egyenesen a 8-as főútra?
Nem, bizonyára nem erről van szó.
De akkor vajon miről? Esetleg szükség van az így nyert földterületekre?

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy miközben a tározó sarkán 30-40 méteres lyuk tátong, aközben a legégetőbb problémák közé tartozik annak eldöntése, hogy az Orbán imádó Makovecz kisvárosi, vagy inkább falusi stílusú lakóparkot tervezzen Devecser kijelölt részére.

Aztán még egy képzavar a MAL „államosításával” kapcsolatban. A médiák elég nyakatekerten, félreérthetően fogalmaznak, és a közhiedelemben ez a kifejezés nyert teret, (Orbán a megmentő szerepében) holott messze nem egyértelműen államosításról van szó, hanem állami felügyeletről, de erre most bővebben nem térek ki.



Még egy érdekes észrevétel, amire egy Jobbikos képviselő, Volner János hívta fel a figyelmet a Parlamentben. http://www.youtube.com/watch?v=gK_DFYikJuk

Érdekes, hogy különösebb visszhangja nincs az elhangzottaknak, pedig igen súlyos témát feszeget. Gyakorlatilag minden házszabályt felrúgva rekordsebességgel átment a Parlamenten Hende Csaba honvédelmi miniszter által benyújtott honvédelmi törvény módosítás, amely kimondja: gazdálkodó szervezet működése rendeletben a magyar állam felügyelete alá vonható; az állam nevében az államháztartásért felelős miniszter (ez éppen Matolcsy) vagy kormánybiztos jár el.

A törvény sok esetben elég sajátos módon értelmezhető. A következtetéseket pedig mindenkinek a fantáziájára bízom.
Egy biztos. A halálos áldozatokat követelő iszonyatos környezetszennyezés kezd „szakmai” szintérről lassan, de biztosan, és egyre nyilvánvalóbban politikai színtérre sodródni.

A következő hetekben hallani fogunk még érdekes dolgokat az ajkai timföldgyárban történtekről (is).
Ki tudja mi mindent "rejt" még a vörösiszap…


Üdvözlettel:
Kraft


101 megjegyzés:

  1. Ez az új gátszerűség szerintem is egy kérdőjel, Kraft. Miért nem a tározó fala kerül megerősítésre vagy -ha ez nem lehet- miért nem egy új fal épül az omlott fal mellett? Ugyanis a tározóban lévő higany, ólom, arzén és egyéb durva mérgekkel dúsított masszát mindenképpen gyorsan vissza kellene önteni egy réteg vízzel (ahogy ez volt a gátszakadás előtt), hogy ne eresztjen mérgezett port. Ehhez viszont helyre kell hozni a tározó falát, különben a víz ismét kifolyik belőle. Nem mellesleg, közel félszáz négyzetkilométer van elöntve ezzel a száradó mérgezett kotyvalékkal és sehol azok a több száz kamionok és nehéz munkagépek, amik ezt néhány hét alatt fel tudnák kaparni és visszaszállítani abban a tározóban, aminek a feneke mégis többé-kevésbé vízálló (nem mint az elöntött területek) és aminek a falát ezért is gyorsan meg kellene javítani.

    Most ez a sok lug, arzén és nehézfém ami az iszapban van (az is kérdés, hogy miért, hiszen nem kellene ha valóban "sima" vörös iszapról lenne szó, amit az EU nem minősít különösen veszélyes hulladéknak) egy nagy területen marad elterítve és mind a talajt, mind a levegőt folyamatosan mérgezi. Ezt semmiképpen sem gátolja meg az a föld és kavicshalom, amivel körbe veszik az elöntött területet. A talajba és a levegőbe került méreg ráadásul terjed a talajvízzel és a széllel.

    Jó, hogy vannak olyanok, mint Kraft, akik legalább felteszik a kérdéseket, különben azt hinnénk, hogy már egy teljesen elzombifikálódott országban élünk.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  2. Az ügy elsődlegesem, határokon átnyúló üzleti ügy, de van politikai vetülete is.
    A timföldgyártás eddig is jó ürügy volt más, sokkal veszélyes hulladék tározására, mivel ez így olcsóbb az azt megtermelőnek, mintha a szabályokat betartva kezelné a hulladékot.
    A MAL stróman tulajdonosai így adómentesen jutottak és jutnak óriási jövedelemhez, hiszen ez a könyvekben nem szerepelhet.
    A kormányzati intézkedések arra utalnak, hogy most már a FIDESZ prominensei is részesedni fognak a bevételből.
    Az egyik politikai vetület, a zsarolási potenciál, amely az MSZP után, most már a FIDESZ-re is ki lett terjesztve (most már, az egyezség révén a kormány megrendezhet egy látszat felelősségre vonást).
    A másik, ami talán a legundorítóbb ebben az amúgy is szégyenteljes ügyben, hogy a FIDESZ láthatóan népszerűsége növelésére használja fel a történteket.
    Amit Volner fölvet, az meg újabb előre mutató jel az EU diktatúrához is. A katonaság intézménye fokozatosan átalakul, hiszen idővel, terveik szerint a belső”ellenség” féken tartására lesz szükség. A jelen helyzetben a katonaság távol fogja tartani azokat a „kíváncsiskodókat”, akik esetleg meg szeretnék majd figyelni a majdan érkező újabb tartálykocsikat.
    Szerintem a MAL stróman tulajdonosi köre, illetve a vezetői egyszerűen hagyták, hogy ez megtörténjen. A tározó falának állandó „javítgatása”, szándékosságra utal. A területszerzést, újabb tározók építési lehetőségének megteremtését a választások utáni, illetve a soros EU elnökség megkezdése előtti intervallumra időzítették.
    Még egy apróság. Pintér anyagvizsgálatot rendelt el. Azóta síri csend. A Greenpeace eredményei már ismertek. Ez félelmet és menekülést vált ki az ott élő emberekből. Ha Pintér hozta volna nyilvánosságra ugyanezt, annak harag és ellenállás lett volna az eredménye.
    A hulladék veszélyességre a Greenpeace adatai azért fogathatók el valósnak, mert egy gründolt környezetvédő szervezet, látensen csak így használható fel.
    Ha valaki alaposan belegondol ennek az ügynek a lélektani vonatkozásaiba, a szereplők reakcióihoz empatikusan áll hozzá, fogalmat szerezhet az elit hálózatok munkájának elképesztő profizmusáról. Minden mozgatott bábu csak annyit tud, amennyi a szerepének eljátszásához szükséges. Ez biztosítja majd a strómanok „menekülési útvonalát” is!
    A vörösiszap ugyebár, az EU normák szerint nem veszélyes hulladék! Az igazi „bűnös” a természet!

    Misi

    VálaszTörlés
  3. Misi, szerintem jól látod. A veszélyes hulladékok körül már rég kialakult egy "fekete piac" világszerte, csak úgy mint az emberi szervek körül. Nem titok, hogy a volt szovjet kelet-európai országokba szívesen szállítják a kényes vegyianyagot mindenféle európai óriásvállalatok. Csoda lenne, ha a magyar vörösiszaptározókat ki hagyták volna a buliból a rendszerváltás óta, hiszen jól tudjuk, hogy nálunk csak a banánköztársaságokban található korruptabb politikai elit, legyen az vörös, kék vagy narancs. Talán ez lenne a legnagyobb botrány, ha fény derülne erre az ajkai katasztrófa kapcsán, de nincsenek illúzióim, mert akkor valóban néhány tucatnyi közismert magyar politikusokat rács mögé kellene juttatni és valszeg akadna köztük narancs figura is, hiszen nem ez az első narancs kormány. A Greenpeace ugyan közölte az adatokat, de azóta fura módon semmi, most már kussol mint az a bizonyos a fűben.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  4. Még valami. Nem értem, hogy miért nem tesz fel legalább kettő kérdést a Jobbik a parlamentben:

    1/ Mikor kezdik összekaparni a kiömlött mérgezett iszapot, illetve hová lesz elszállítva, ha nincs vissza lezárva a tározo?
    2/ Mi az iszap pontos összetétele?

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  5. Ezt nagyon szépen összefoglaltátok. Gratulálok!

    Pont ez a lényege az ilyen fórumoknak, hogy elmondja mindenki amiről értesült és az elméleteit és abból azért már ki lehet következtetni a történteket és annak hátterét.
    Ami nekem kicsit gyanús, hogy a hírekben szinte csak Kolontár neve merül fel. Azt az ipari parkot amit valaki említett azt Devecser környékén akarják felhúzni. Így nem ugrik be az embereknek, hogy a kettő között esetleg valami összefüggés lehet (katasztrófa és ipari park létrehozása) Jó előre meg volt ez már tervezve - mármint szerintem.

    bukovinai

    VálaszTörlés
  6. @Mindenkinek!

    Ez a világ útjának végéhez közeledik. Az üdvtörténetben a személlyé válás követelése, mindenkire kötelezően érvényes.
    Az Evangélium a személy metafizikája.

    A Fidesz "roham" törvénykezésének, egyik oka, hogy lekösse egyetlen valódi ellenzékét, a Jobbikot. A Jobbiknak most az önkormányzatokba való beágyazódás megszervezése és az alapszervezetek rendbetétele is nagy kihívás.
    Nem várhatjuk ölbe tett kézzel, diskurálva, hogy mindent a Jobbik végezzen el. Szavazó bázisa, szimpatizánsai, sőt minden jó szándékú magyar is felelős a nemzetért.
    Azt hiszem, megérett az idő. Azonban tudni kell azt is, hogy minden megfigyelés alatt áll.
    Az aktív munka kétféle lehet: cselekvés és az őszinte kérelem, hogy "küldjön munkásokat az Úr a szőlőbe". Amint tudjuk, aki kér, annak adatik.
    Újratöltve! Személy: aki dönt, vállal és cselekszik.
    Azt, hogy ki, mit tesz, döntse el mindenki saját maga!

    Misi

    VálaszTörlés
  7. Akinek füle van, hallja meg!

    Misi

    VálaszTörlés
  8. Olyanoktól tudom, akik voltak segíteni lapátolni Kolontáron: az iszap alatt már kábé 10 centi föld annyira át van ittatva a lugos méreggel, hogy a lapát is behatol akár a vajba.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  9. Így teljes a kép iszapügyben is!

    „Botrányos ítéletindoklás nyomán spontán tüntetés folyik az Igazságügyi Minisztérium előtt Budaházyért
    Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete ügyében hoztak ma botrányos ítéletet a köztársaságot védő vérbírák. Az indoklás: most is előzetesben van Budaházy terrorizmus vádjával.
    A vérbírónő (aki a rendszerváltás előtt is bíráskodott hasonló ügyekben) helyben hagyta az előző ítéletet: 1 év 3 év próbára bocsájtva. Azaz, ha Gyurit elítélnék más ügyben, akkor le kell ülnie ezt is.
    A tárgyaláson az indoklást felolvasva botrány tört ki a hallgatóság körében, mert a bíróság szerint az az egyik "bizonyíték" alkotmányos rend erőszakos megdöntésének vádjában, hogy a szabadságharcos most is előzetesben van terrorizmus vádjával. Hol van itt az ártatlanság vélelme? - kérdezték sokan.”
    (részlet) http://szebbjovo.hu/node/4965

    Misi

    VálaszTörlés
  10. Mégis radioaktív lenne a vörös iszap? http://barikad.hu/mennyire_radioaktív_vörösiszap-20101012 Ha igen, ez megmagyarázna miért nincs felszedve, hanem e helyett elzárták gyorsan az elöntött terület egy olyan kavicsos-földes "gáttal". Ilyen mennyiségű radioaktív iszapot és immár fertőzött talajt nem is lehetne radioaktív hulladék különleges hordókba zárni. Ha kiderülne, hogy az ajkai tározót illegális radioaktív hulladék lerakónak is használták, minden idők legnagyobb politikai botránya robbanna ki Magyarországon és valószínűleg a kormány is belebukna. Nem nehéz utána járni, csak egy maréknyi vörös iszap és egy kétszázezer forintos Geiger-számoló kell hozzá...

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  11. Már az index cikke szerint is egyre zavarosabb az ügy:
    http://index.hu/belfold/2010/10/13/egyre_kodosebb_ki_felelt_a_gat_statikajaert/

    Jó lenne tudni egy illetékestől, de információim szerint le sem állították a kemencék fűtését a timföldgyárban, mivel az hamarosan újra fog indulni, és többe került volna a felfűtés, mint a "hőn tartás"
    Ha ez igaz, akkor honnan tudták előre?

    Az épülő gát szerepét továbbra sem egészen értem, de az már egész biztos, hogy veszélyes hulladék tárolónak szánják. Képeket továbbra sem láttam róla, mint ahogy az új tározóról sem, amibe folyatják az iszapot a cég újraindítása után.
    Közben Bakonyi már is szabadlábon.

    Mózesnek igaza van. Vagy el lesz síbolva az ügy, vagy tényleg komolyan borulna a bili "odafenn" is. Sajnos nekem sincsenek illúzióim ez ügyben.

    Igen valóban jó lenne tudni az iszap valódi összetételét, de attól tartok ezt sem tudjuk meg mostanában.

    Kraft

    VálaszTörlés
  12. Kraft, tudod hogy én számítok a Jobbikra, hogy egyszer valóban eljöjjön az a bizonyos "szebb jövő". Most azonban képtelen vagyok felfogni a Jobbik tehetetlenségét, segítsen már valaki. Szerintem két lényeges dolgot tehetne meg nagyon könnyen a Jobbik (és csak is a Jobbik) és nem teszi:

    1/ A parlamenti képviselőkön számon kérni a kormánytól az iszap vizsgálatának az eredményét és azt, hogy mégis mikor szándékozik a kormány elszállítatni a mérgezett iszapot az elöntött területről mert jelenleg mintha ez már nem is lenne a napirenden.
    2/ Megtölteni egy kis vödröt a Kolontár utcáit ellepő vörös iszappal és meg vizsgáltatni egy független laboratóriummal, lehetőleg külföldön (pl Ausztriában). Biztos vagyok benne, hogy sokan hozzájárulnánk a vizsgálat költségéhez, vagyis ez nem lenne gond. Már is visszatelepítik a lakosságot az iszaptenger partjára és napokon belül a térség légtere tele lesz a kotyvalék porával. Itt sok ember életéről van szó bammeg!

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  13. Helyesbítek: "a parlamenti képviselőkön keresztül", akarom mondani.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  14. Mózi!

    Most írtam Elődnek! De ezt te is megteheted, fogékonyak a szimpatizánsok véleméyére. csak azt kell tudni, hogy most annyi a dolguk, hisz be akarják darálni őket, hogy azt te el sem hiszed. Máskor írj nekik, ha kérdésed lenne! Íme a levél:

    Szia Előd!

    Bemásolok neked egy kommentet, ha teheted, lécci az egyik ülésnapon, vagy nyílt levélben kérdezz rá, ha teheted, mert hőbörögnek a szimpatizánsok.

    A momment, amit többen helyeselnek:


    Még valami. Nem értem, hogy miért nem tesz fel legalább kettő kérdést a Jobbik a parlamentben:

    1/ Mikor kezdik összekaparni a kiömlött mérgezett iszapot, illetve hová lesz elszállítva, ha nincs vissza lezárva a tározo?
    2/ Mi az iszap pontos összetétele?

    mézesmózes


    Köszönöm! Gábor

    Ha jön válasz, kiteszem azt is.

    VálaszTörlés
  15. Mózes én most speciel arra lennék qrvára kíváncsi hogy mi a jó büdös francért köröznek itt fölöttünk sötétedés után a harci helikopterek. Tegnap ugyan ez volt, ma megint kezdik.

    VálaszTörlés
  16. Köszönöm, Moto. Tudom én jól, hogy be akarják darálni a Jobbikot, talán én voltam az első közvetlen az EP választások után, aki ezt megírta Vonának. Akkoriban azt is megírtam neki, hogy mostantól tekintse magát harcosnak a csatatéren, mert a támadások állandóak lesznek és, hogy különösen óvja magát a hátulról (azaz saját tábortól való) jövő támadásoktól. Ez sajnos azóta bejött. Igazad van, kellett volna közvetlenül írnom, de nekem csak Vona címe van meg és biztosan nem ér rá elolvasni a mindennap több száz érkező üzenetet.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  17. Nincs mit Mózi, engem is érdekel a téma és jogos a kérdés. Viszont, ha nem írsz, nem is tudod meg, hogy válaszoltak-e volna. Biztosan sok a levél, de gondolom az értelmes leveleket értékelik. valahonnan kell tudniuk mit követel a nép, vagy hogy fejezzem ki magam. Nekem eddig mindig válaszolta, csupán 1x nem válaszolt Morvai, de Volner írt helyette. Szóval én még e-téren nem csalódtam bennük. Novák címét nem teszem ki ide, de pofon egyszerű, kitalálod magad is. De, ha még sem, akkor írj ide nekem és megadom:

    posta.imre.idiota@gmail.com

    VálaszTörlés
  18. Kraft, hát ezt én sem tudom. Talán mivel lezárták a légteret az elöntött terület felett, ez most egy ideális gyakorlótér az alacsony repülésre. Kérdés persze hogy vajon miért zárták le a légteret, csak azért hogy gyakorolhassák az afganisztáni manővereket vagy talán vmi másért? Sok válaszolatlan kérdés van már ez az ügy mögött, de mi csak idióta adófizetők vagyunk, akiknek ugye semmi értelme sincs bármit is közölni az adóbevallásokon és a választási dátumokon kívűminek is közölnék velünk bármit a nagy urak :)

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  19. A helikopterek figyelik a lakosságot.

    Misi

    VálaszTörlés
  20. Köszi, ha megadod, Moto. Itt a címem: jarogh@t-online.hu Mantis már ismeri.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  21. Ment a mél Mózi! Akár hivatkozhatsz is rám, hogy én adtam meg.

    VálaszTörlés
  22. Mózes, amit ezek itt csinálnak szerintem Afganisztánba édeskevés. Csak épp elég frász ül itt a környékbeli lakosságon, miért kell még rátenni pár lapáttal? Semmi nem indokolja már a honvédség ittlétét, és szerintem a légtérzárat sem.
    Ettől függetlenül gyakorlatozni valóban megfelelő alkalom. Azt kétlem, hogy csak szimplán túl sok a rendelkezésre álló kerozin.

    Egy valóban független laborvizsgálat eredményeire én is kíváncsi lennék. Ha már idő előtt elpatkolok, legalább tudjam, miért. :-)

    Kraft

    VálaszTörlés
  23. Kraft!

    Szerezz anyagot, minél közelebbről.
    INFO!!!

    Misi

    VálaszTörlés
  24. Misi én sem tudok többet, mint, ami az interneten is van. Este 10 után elhúznak majd, mint ahogy tegnap is, és az előtt is.

    "Légtérzárat rendeltek el az iszapömlésben érintett két település, Devecser és Kolontár felett (ergo ezt a helyet nem érinti)- közölte a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. kommunikációs vezetője csütörtökön.(okt. 07)
    Fehér Imre elmondta, hogy a légtérzár vasárnap 22 óráig, 1500 méteres magasságig érvényes, az e fölötti légiforgalom engedélyezett.

    A tiltott légteret csak a mentő- és kutatóegységek használhatják."

    Nos akkor nincs is légtérzár, bár azt nem mondták melyik vasárnap, de nyilván 10.-ére gondolt.
    Egy biztos: ezek nem mentőegységek. Azoknak nincs feles pénzük repkedni.

    Kraft

    VálaszTörlés
  25. A nemzetközi sajtóból veszem ki, hogy tegnap okt. 12-én az Egészségügyi Világszervezet (WHO) küldött egy csapatot Genfből (Svájc), hogy jelentést kászítsen a kormány és a szervezet számára az érintett lakosság rövid, közép és hosszú távú várható egészségügyi problémáiról. Egyelőre ezt nyilatkozta a WHO:

    "While serious short-term health effects are considered unlikely, potential medium- and long-term effects through contamination from heavy metals (for example entering the food chain) can only be assessed as more information becomes available," ...ami lényegében arra utal, hogy főleg olyan egészségügyi következményekre számít a WHO, amelyek közép és hosszú távon fognak jelentkezni és a nehéz fémekhez kapcsolódnak. Tehát nehéz fémek vannak (az MTA hazudott, mint ez nála szokásos) és nehéz fémek várhatóan nyavajákat fognak okozni. Az orvosok jól tudják, hogy ezek a nyavaják közép és hosszú távon daganatos betegségek, de még inkább különböző olyan betegségek amik a nehéz fémek által okozott központi idegrendszer károsításához kapcsolódnak. A nehéz fémekhez kapcsolódó "kevésbé súlyos" de annál is gyakoribb nyavaják pedig krónikus gerinc és vese fájdalmak, depresszió, alvás zavar, mémória zavar, rossz közérzet és különböző érzéki zavarok.

    Hogy mennyit lesz hajlandó elárulni a kormány a WHO jelentéséből, az persze más tészta...

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  26. link: http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5ieygh79b-OubbleMnbP3w1Xn3M9A?docId=CNG.d5c8923328fc3f2b551d29afe616b80a.481

    mézemózes

    VálaszTörlés
  27. Mózes a hazai internetes oldalak ebben a tekintetben is teljesen ellentmondásos adatokat hoznak le, már nehéz bárkinek is hinni.

    Két különböző forrásból hallottam, hogy a vörösiszap katasztrófában sem 9-en haltak meg, hanem többen. 20 körüli számról beszélnek.

    A helikopterekkel kapcsolatban tévedtem. Ma nem mentek el este 10-kor. Még mindig itt vannak a közelben.

    Kraft

    VálaszTörlés
  28. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  29. Kraft, ha ezek a helikopterek netán a radioaktivitást mérik, akkor úgy ismerheted fel őket, hogy mindig 90-100 méter magasban repülik át a terepet egyenes vonalban, aztán újra és újra, mindig 250 méterrel odébb. Így repülnek?

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  30. Mózes most egy kicsit megijesztettél, mert nagyjából így repültek a gépek, bár nehéz őket beazonosítani, ha ki sincsenek világítva, mert egy jó darabig mindenféle jelzőfény nélkül repültek. Később bekapcsolták, az egyik zöld jelzőfényű volt, a másik gép piros. Több, mint fél órán keresztül figyeltem őket.

    Egy képet akartam beilleszteni, de nem sikerült így bemásolom szövegesen, ez a google találata megadott kulcsszavakra:

    "naplo-online.hu - Címlapon - Radioaktív a vörösiszap"

    alatta egyel:

    naplo-online.hu - Címlapon - Nem radioaktív a vörösiszap!

    De ti is kipróbálhatjátok ha a keresőbe ezt beírjátok:

    veszprém megye vörösiszap radioaktiv

    4. és 5. találat.

    Nos ennyit erről.

    Jó éjt mindenkinek!

    VálaszTörlés
  31. Ebben a cikkben elég súlyos állítások hangzanak el, és többségével sajnos egyet tudok érteni.

    http://www.168ora.hu/itthon/vorosiszap-a-dontes-lenyegeben-egyenlo-a-halalos-itelettel-63141.html

    És sajnálom, hogy ezt pont a 168ora hozza le, nem a kuruc, vagy a barikád.
    Hol vagy Jobbik??? Miért az LMP szólítja fel a kormányt a mocsok összetakarítására??

    Még egy érdekesség:

    "Illés Zoltán közölte: a tározónál védőfalat akarnak építeni, amihez az IZRAELI és az osztrák hadsereg hadmérnökeinek a segítségét is kérik. Az államtitkár a munka nagyságát érzékeltetve azt mondta: ez akkora feladat, mintha három tízemeletes betonházat kellene felépíteni két hónap alatt."

    Hmm?

    Kraft

    VálaszTörlés
  32. Mi ez a pangás??? Gábor hol vagy? Ki fog engem szórakoztatni?

    VálaszTörlés
  33. Kraft,

    mélyen egyetértek a felvetéseddel. Több cikk is van a Barikádon, de szívesen meghallgatnék egy felszólalást az EU parlamentben, mondjuk Morvai Krisztina előadásában, tényekkel, fotókkal illusztrálva. Ha lenne kedved, folytathatnád a cikksorozatodat.

    Névtelen,
    ne méltatlankodj, törd meg a csendet egy velős hozzászólással.. :o)

    VálaszTörlés
  34. Sajnos erre a történetre is igaz lesz az, hogy minden csoda 3 napig tart.
    A következő szenzáció az lesz, amikor ledől az északi fal, addig egyre inkább mellékvágányra terelik az ügyet, hébe újabb egy-egy új részlet előkerül az eseményekből.
    Szerintem a Nat Geo is műsort fog ebből készíteni, Katasztrófám nyomában címmel, mert ugye katasztrófák nem történnek csak úgy, sok esemény láncolata okozza őket.

    Moto válaszolt már Előd? Baromira szeretném tudni mit tüdőzök le, mikor friss vörös levegőt veszek?
    Mit láthatod (te is Mantis) elég sok mindent próbálok kideríteni erről a katasztrófáról, tényleg tudnám értékelni, ha a Jobbikos kapcsolataitokat bevetnétek, és hallhatnánk már valami igazságot is az ügyben.
    Tudom nektek viccesebb Postát kifigurázni, de segíthetnétek ebben is.

    Kraft

    VálaszTörlés
  35. Kraft, két dolog azért jócskán csökkentheti a por mennyiséget a levegőben Tapolca környékén a következő hónapokban. Az egyik, hogy valszeg egy kemény tél lesz, amitől gyorsan be fog fagyni az iszap, a másik pedig, hogy az idén állítólag nem észak-keletről fognak fújni a domináns hideg szelek, hanem inkább keletről vagy dél-keletről.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  36. A veszprémiek és a zirciek számára viszont nem igazán ajándék lesz ez a keleti, illetve dél-keleti téli szél...

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  37. Sziasztok, helló Kraft!

    Még nem válaszolt Novák, szóltam volna. Nekünk, vagyis nekem nincs jobbikos kapcsolatom. Nem tudom, hogy Mantisnak van-e, de én csak egyszerű Jobbik fan vagyok, semmi több. Csak, ha olyanom van amit megszeretnék kérdezni tőlük, akkor nem vagyok rest írni nekik, hiszen ők híresztelték, hogy szoros kapcsolatot akarnak tartani a szimpatizánsokkal és meg akarják tartani a "családias hangulatot", ezzel is különbözve a többi párttól. Ezért szoktam bátorkodni íri nekik. Épp ezért javaslom, nyugodtan írj nekik és tedd fel kérdéseidet, javaslataidat, egyszerűbb, ha egyenesben intézed.

    Kedves Névtelen, Aragorn! (Mert szerintem te vagy)

    Ha bevallod nyilvánosan, hogy kedvelsz és felveszel Skype-re, akkor ezentúl kedves leszek veled! Nah, mit szólsz az ajánlatomhoz?

    Csóóóóóók... te kis aranyos! :)) Szeress, akarom! :))

    VálaszTörlés
  38. Mindennek eljön a maga ideje:)) Meg az informatikai háttere XD. Ugye nem gondoltad teljesen komolyan, hogy beengedlek a gépembe? Na meg a bizalom! Sajna azt eljátszottad. Egyenlőre válogasd ki a sok mindenből, amit te zagyvaságnak tartasz gyöngyöt. Gondold kérlek át a dolgokat. Úgy vagyok veled, mint Luke, Darth Vaderrel való küzdelemben. Apám tudom, hogy maradt benned még jóság.:)) Ez most nem az ellenségeskedés és széthúzás ideje.
    Moto ezért keményen meg kell dolgoznod. Ha tudsz normálisan válaszolni,
    utána tárgyalunk. De arra figyelmeztetlek, hogy hízelgéssel, már nem mész semmire.
    Sok emberrel levelezgetsz úgy, hogy nem tudod kik ők, én tudom, és tőlük ismerem a másik arcod.
    Utoljára kérlek gondold át, mit válaszolsz mert soha nem fogsz megtalálni. Most is csak azért jöttem, mert beszélnünk kellett.
    Nem fenyegtelek, hogy 5 perced 3 perced stb. van. Az nem az én stílusom, és nem is lovagias... Rágd meg a dolgokat, aludj rá.
    Tudom, hogy tudod, hogy látlak.
    A.

    VálaszTörlés
  39. Nah bébikém, akkor csak kibújt a szög a zsákból és az A betű Aragornt takar. Kicsit el vagy tévedve, mert én nem akarok hízelegni neked, csak hát látom, hogy érdekel a személyiségem és amúgy nincs is bajom veled, gondoltam haverkodhatunk. Nah, de ezek a posta imre allűrjeid, hogy "tudom, hogy tudod, hogy tudom", meg hogy "látlak", meg a "nem engedlek be a gépembe", ez kicsit elriaszt tőled, mert én nem szeretnék "bolondokkal" barátkozni. Úgy, hogy aludj rá inkább te, akár kettőt is és, ha úgy gondolod, hogy leszállsz a "normálisak" közé a földre, akkor szívesen haverkodok veled. Hidd el, nem vagyok én annyira gonoszka, mint amilyennek láccok. :))

    VálaszTörlés
  40. Gábor,
    A tartó néni mondta, hogy így bejut bárki a gépbe, szóval ez nem allűr. Mellesleg ő nézett ki bolondnak::))) Szegény rossz anyagot kapott,láttad volna iszonyú komikus volt, kár, hogy nem voltál ott.A látás, meg olyan, elcsépelt..közhely ahogy mondanád, mert én közhelyes vagyok a szemedben. De ezt is kivesézhetjük. Gonoszka?? Egyesek kifejezetten angyalnak tartanak téged XD. Biztos jó okuk van rá....
    De ha haverkodni akarsz akkor hívj fel! Tudod a számom, gondolom a telefont meg fizetik, vagy leírhatod az adóból.Különösebben nem érdekel melyik verzió.
    Ámbár még számomra is rejtély, hogy miről akarsz csevegni, és hogy jött az ötlet a skype-al, de gondolom ezt is elmeséled.
    A.

    VálaszTörlés
  41. Kedves Aragorn!

    Az első mondatodat nem értem, amolyan posta imrés. Se eleje, se vége. Én nem akarok veled haverkodni, én csak felajánlottam, hogy haverkodhatunk, hiszen nincs gondom veled és látom, hogy érdekellek. Nem hívlak fel, hisz nem számolja el azt nekem senki és drága :)) Ott a skype, ha akasrz valamit.

    VálaszTörlés
  42. Jó majd ha akarok valamit,vagy lesz valami akkor kereslek:)
    Most megyek, mert edzésem lesz. Igaz nem RSG., ahogy elfantáziáltad, és nem is olimpiai ág,még nem is Imrével:)) de nagyon hasznos.
    Egyszer gyere le te is, nincs messze:)))
    Na ott aztán megtanul az ember imádkozni, még az ateisták is. XD.
    Ma már nem jövök. Majd talán holnap.
    Addig jók legyetek, és ne beszéljetek csúnyán.
    A.

    VálaszTörlés
  43. Jól van kedves Aragorn, légy jó, szia! Szeretlek! :)

    VálaszTörlés
  44. Sziasztok!

    Ezt láttátok már?

    http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/10/ez-egy-csernobil-az-elso-dokumentumfilm.html

    Üdv:
    SZ-M

    VálaszTörlés
  45. Idéznék egyet a radicalpuzzle oldalról :

    "Kövezzetek meg, de elhittem, amit akkor és ott OV mondott. Bár talán az mentségemre szolgál, hogy biztosan nem voltam ezzel egyedül, még itt a radikális oldalon sem. Aztán eltelt három nap és ismét rá kellett jönnöm, hogy naiv voltam, hogy a hangzatos narancsos felszólalások lószart se érnek."

    Amíg vannak ezek a három napok - addig a jelenlegi hatalom jól el lesz.

    A dolog nehézsége, hogy a valóság felismerése nem is olyan könnyű :

    "Ez a "néma jegy" csapdája a megismerésben, amikor a lényegtelen mozzanatok elfedik a valóságot."

    Az emberi agy működéséből fakad ez az egész. Egyszerűen így működik az agyunk. Ezzel sokan nincsenek tisztában és amíg nem is lesznek addig mindig lesz valami trükk amivel lehet etetni őket. És be fogják venni, mert így működik az elme.

    Így működik az agyunk :
    youtube.com/watch?v=Ahg6qcgoay4

    És ezt nem én állítom, hanem így működik és kész. Ezzel tisztában kell(ene) lenni és akkor nehezebben tudnának manipulálni minket a fő manipulátorok.

    Az Ózon networkös film is egy manipulációnak tűnik nekem. Próbál hatással lenni a hallgatóra. Valakik megrendelték ezt a filmet. Hogy miért pont ez került bele. A filmben például egy szó sem esik szándékosságról hanem a természetre kenik az egészet meg az építőanyagra. Nekem nem tetszett a film.
    Én még mindig nem hiszek a "véletlenben" Meg hát fizikusok is állították, hogy ez így ebben a formájában nem történhetett volna meg. Szerintem nagyon célirányosan szakadt ki a gát. így volt "tervezve". A véletlen nevű valami csak az ostobák elképzeléseiben létezik. egy profi nem bíz semmit sem a véletlenre. Kíváncsi volnék egy olyan elemzésre, amiben azt vizsgálják, hogy mi lett volna, ha máshol szakad ki a gát és másmerre folyik el az iszap...

    VálaszTörlés
  46. Névtelen írta...

    Kraft, Bukovinai, ... mi van akkor, ha az ott církáló valamelyik helikopterekről, egy jókora batyut ledobtak erre a gátsarokra, oszt az iszap el is pucolta onnan!?????....így nyoma sincs!

    G.A.

    VálaszTörlés
  47. én is így gondolom,,,nem a véletlen műve volt ez az egész az egyszer biztos, és nem vagyok képes leírni azt h "nem is értem hogy..." mikor pontosan jól tudjunk azt hogy bármire képesek "egyesek" céljaik eléréséhez.

    N.K

    VálaszTörlés
  48. Bakonyi Zoltán is célzott erre, de én nem hiszem.
    Túl nagy kockázatot vállaltak volna, ha valaha kiderül. Szerintem Bakonyi ezt a megjegyzést, pont az "agyalgó" magyaroknak szánta.

    Misi

    VálaszTörlés
  49. Szebb estét!

    Nah egy rövidke beszámoló:

    Mivel tegnap írtam novák elődnek a vörösiszap ügyben, nem levelet írt, hanem felhívott most este. felvázoltam neki, hogy a szimpatizánsok kissé mérgelődnek, hogy nem hallják vörösizsap ügyben a Jobbik hangját. azt mondta, hogy azért nem olyan hangos, mert a fidesz elfogadta javaslatukat és Orbán már előre is rohant vele szokásához híven, csak azt felejtette el mondani, hogy az Jobbikos javaslat volt amit a médiában harsog. A jobbik is mgelepődött, hogy elfogadták. lázás odament Vonához a folyosón és azonnal aláírta a javaslatot. Valami olyasmit mondott, hogy 78 aláírás kell egy javaslathoz, amit nem igazán értettem, így mondam Elődnek, hogy ne is bonyolódjunk bele, mert ezzel nem igazán vagyok tisztában. Nah a lényeg, hogy a parlament.hu oldalon Kepli Lajos neve alatt el lehet olvasni a beadványt, mert az ő neve alatt futtatja a fidesz.

    Továbbá megkértem, hogy ha teheti, a Kurucon, vagy a barikád.hun, tegyenek közzé egy nyílt levelet ez ügyben, hogy szimpatizánsok is tudomást szerezzenek róla és lenyugodjanak Jobbik ügyben. Meg nem ígérte, de megtesz mindet ez ügyben.

    Továbbá szeretettel üdvözöl mindenkit és tervben van, hogy hamarosan egy fórumot hoznak létre, ahol mindenki felteheti majd a kérdéseit, ötleteit és először heti szinten válaszolgatni fognak személyesen a feltett kérdésekre.

    Nah kb ennyi amit sikerült ez ügyben "intézkednem".

    VálaszTörlés
  50. Ez már volt hír Moto az althir.orgon (Barikád). Parlamenti vizsgáló bizottság és valóban a Jobbik javasolta (Kepli), amit tárgysorozatba vettek. A Házbizottság fog dönteni, ha megvan a szükséges számú támogató a képviselők közül.
    http://barikad.hu/jobbikos_javaslatra_parlamenti_bizotts%C3%A1g_alakul_v%C3%B6r%C3%B6siszap_katasztr%C3%B3fa_kivizsg%C3%A1l%C3%A1s%C3%A1ra-20101013
    Misi

    VálaszTörlés
  51. Moto, Megelőzési szempontból, jó a Jobbik parlamenti javaslata (http://keplilajos.jobbik.hu/), de ettől még mindig nem tudni mit tartalmaz az iszap milyen koncentrátumban, vagyis még mindig nem tudni az egészségügyi kockázatokat, főleg azok számára, akiket most visszaköltöztettek Kolontárra (eddig 370 ember, köztük gyerekek is). Aztán azt sen tudni, hogy mikor kezdik felszedni a mérgezett talajréteget az iszappal együtt, mert ugye ameddig az ott van, mind a talajt mind a levegőt fogja szennyezni. Nagyon sajnálom, hogy ezek a húsbavágó kérdések nem érdeklik jobban a Jobbikot, mert ezek sürgős válaszokat igényelnek, miközen a megelőzési jogi és technikai intézkedések a jövő nótája.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  52. Szewa Misi!

    Igen asszem erről van szó és már alá is írta Lázár. 78 aláírás kell hozzá vagy mi és a fidesz szó nélkül aláírta. Csak nem veri nagydobra, hogy Jobbik javaslat.

    VálaszTörlés
  53. A vicces az, hogy kb. 12 cm mélyen akarják a talajcserét. Nem vagyok egy nagy agronómus, de egy tisztességes eke is mélyebbre fordul. Nem beszélve, hogy mióta kúszik a talajrésekben egyre mélyebbre a szennyezés. A horizontális terjedésről csak elképzeléseim vannak....
    Elképesztő ez az egész, de az biztos, hogy parasztvakítás, és nem lesz soha biztonságos ott élni. Az ingatlanárak lezuhannak, és a leggonoszabb álmaimban egy 2. Csernobil szerepel. Ki tudja ennek a hatását 10-15 év múlva mi lesz. Mondom, hogy népirtás ez a javából, csak balesetnek álcázzák.
    Lehet szaladgálni javaslatokkal a parlament folyosóin, de a bürokrácia végett az idő fogy. Habár nem tudom, ennek van-e már jelentősége.
    Még valami. Kártalanítást nem fognak fizetni, mert az csak a "jogos" károkért jár,és nincs benne a nem vagyoni kár.(pl. Kigyullad a szomszéd háza, te meg átrohansz a világbajnok rózsaágyásán tűzet oltani, emiatt méltatlankodik...) Ebben az esetben kártérítés jár. Ne keverjétek a két fogalmat.
    Szeretettel:Aragorn

    VálaszTörlés
  54. Szia Aragorn! Szeretlek! :)

    Amúgy jogosak a feltevéseid.

    VálaszTörlés
  55. Attól tartok, hogy jól látod a dolgokat, Aragorn. A politika ismét más "rezgésszintre" igyekszik beállni, mint Marika néni és Józsi bácsi mindennapi valósága.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  56. A magyar polikával kapcsolatosan az a kérdés is felmerül bennem, hogy miért nem nyúlnak a zsebükbe egy őszinte és széles mozdulattal azok a 386 parlamenti képviselők, akik átlagban havi 250 rongyot vesznek fel, valljuk be nem egy túlságosan fárasztó munkáért? Ha mindegyike csak egy havi képviselő bért áldozna fel most azok számára, akik mindent elvesztettek, az már közel 100 millió forintot jelentene. A Jobbik akár egy ilyen javaslatot is be tudna terjeszteni és, ha a narancs ezt vissza is utasítaná, annál is inkább példát tudna mutatni a nemzetnek azzal, hogy legalább a jobbikos képviselők feláldoznának egy havi képviselőbért. Ja, hogy most minden polgár fog kapni egy levelet Orbántól, hogy adományozzon? és talán a képviselők is a levelet várják, hogy adományozzanak?

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  57. Aragorn, ha el is jutunk a talajcseréhez, az érintett részeken ennek már semmi jelentősége nem lesz. A termőréteget már "sterilizálta" a vörösiszap, további esőzésekkel csak egyre mélyebbre jut. Hogy milyen mélyre az függ a környékbeli talajrétegektől.

    A 12 cm mély talajcserének ott már nincs sok jelentősége, ellenben óriási jelentősége van a Közép-dunántúli térségre nézve. A vörös por már szárnyra kelt és továbbra sem tudni, hogy milyen veszélyeket hordoz magával. A "közönséges" portól nagyságrendekkel finomabb szemcséjű ez a vörös nyavaja, ezért is jelent meg sok helyen, hogy egy olcsó maszk semmit nem véd, mert átjutnak rajtuk a finom szemcsék.

    Mózes, ha egy ilyen gesztus megtörténne a képviselők részéről, akor talán a rendszerváltás is végbemenne végre, legalább is sanszos lenne.

    Továbbra sincsenek illúzióim.

    Üdv:Kraft

    VálaszTörlés
  58. Részletek az MTA egyik blődségéből:


    "A levegő szállópor koncentrátuma a száradással arányosan nőtt az elmúlt napokban, de eddig nem érte el az egészségügyi határértéket. A védőmaszk és védőeszközök viselése azonban ajánlott."

    Ha nem érte el a határértéket, akkor minek védőmaszk??? (ami szart se ér)

    "A Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet mérései szerint a szennyezés nem jutott 10 cm-nél mélyebbre a talajba, és a nehézfémek mennyisége ebben a rétegben sem haladja meg a szennyezettségi határértéket.
    Az élővizek és az ivóvíz bázisok ellenőrzése továbbra is folyamatosan zajlik."

    Mi a fenének ellenőrizni az ivóvízbázisokat, ha a szennyeződés nem érte el a 10 cm-nél mélyebben fekvő talajrétegeket, és a koncentráció ebben a 10 cm-ben sem éri el a határértéket???

    Banyek azért ez az MTA kitesz magáért. Mi más várható tőlük, de azért ennyire hülyének nézni embereket???

    Már éppen csak a vörösiszap pakolást nem ajánlják zsíros pattanásos bőrre. Garantáltan eltávolítja azokat.

    Nagy az Isten állatkerje, de miért pont a Kárpát-medencébe terelte őket?

    Jó éjt:
    Kraft

    VálaszTörlés
  59. Mózes,

    korábban írtad, hogy vakoló tulajdonosi háttere van a MAL-nak. Az egyik ismerősön ismerőse szerint éppen ellenkezőleg, orosz érdekkörben áll a MAL, de természetesen ennek nincsenek nyomai a szerződésekben. Nem lehetséges, hogy mégis az orosz "holló szájából próbálják most kiénekelni a sajtot" az állami felügyelet alá vétellel? Így az egyszerű embereknek tetsző, szigorú példát lehet statuálni azzal, hogy a névleges tulajdonosok a kártérítések miatt elvesztik a néhány száz millióért megszerzett tulajdont, az állam pedig visszaveszi azt.. Aztán majd mégis tovább adja egy gondosabb tulajdonosnak..
    A tulajdonos-strómanok legfeljebb tarkón lövik magukat bánatukban, a valódi háttér tulajdonosok meg futhatnak a pénzük után...

    Kicsit fantazmagória ízű ez a gondolatsor, de véleményem szerint akár igaz is lehet. Neked sok ismerősöd van, nem néznél utána a dolognak egy kicsit jobban?
    Szeretném, ha ezen a blogon minél több lenne az igazság és minél kevesebb a találgatás..

    VálaszTörlés
  60. Velorex, már utánanéztem. A bogarászásom egy "magyar származásu" amerikai-izraeli állampolgárságu dollármilliárdos bányakirály irányába vezettek. Az egyik külföldi vakoló ismerősöm szerint viszont, akinek gyakran remek információi vannak, orosz érdekeltségek állnak a MAL mögött. Igaz, hogy ez az ismerősöm egy zsidó vakoló és nem csípi az oroszokat: talán csak félre akar vezetni. Szóval nem tudom, na!

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  61. Kraft, az MTA egy igazi bolhacirkusz mutatvány. Mi az, hogy "A levegő szállópor koncentrátuma a száradással arányosan nőtt az elmúlt napokban, de eddig nem érte el az egészségügyi határértéket"? Egy gyerek is megérti, hogy egy por veszélyes koncentrátuma nem ugyanaz aszerint, hogy mi van a porban? Nem véletlenül van az, hogy a mai napig sem tudjuk az ajkai vörösiszap összetételét.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  62. Valaki aki ért hozzá!

    Én nem igazán értek ehhez ezért lehet hogy hülyeséget fogok kérdezni!

    Nem igazán fér a fejembe, hogy miért nem dolgozik valaki azon, hogy a melléktermék gazdaságosan felhasználható legyen?

    Irtózatos mennyiségben gondolom azért tárolják mert bár magas a fémtartalma, de azt abból kivonni olyan drága lenne mint az állat!

    No de!

    Vannak baktériumok amelyekkel szennyezőanyagokat szoktak semlegesíteni, sőt úgy tudom még olyat is kifejlesztettek ami áramot termel miközben szennyezőanyagokat fogyaszt el!
    Olyat nem lehetne fejleszteni ami ezt a vörös szart eszi meg?

    Üdv:
    SZ-M

    VálaszTörlés
  63. Ááááá!

    Úgy látom próbálják pótolni a baktériumokat a talajban!

    http://www.hatekonytermeles.hu/newsletter-20101011.html

    Azt írják, hogy a folyamat visszafordításához arra van szükség, hogy baktériumokat juttassanak a földbe!

    Üdv:
    SZ-M

    VálaszTörlés
  64. És a baktérium megeszi a rádióaktivitást??? Hmmmm
    Ezek mit ki nem fejlesztenek sutyiban :))
    SZ-M,
    Az ügyészségen fiatalkorú elkövetőkel, illetve az ő sérelmükre elkövetett bcs.-kel foglalkoztam. Nem volt egy leányálom, főként ha belefutottál, egy Btk. 204 §-ba. És főként ha van gyereked.
    Aragorn

    VálaszTörlés
  65. Aragorn!

    Igen azt már írtad korábban is hogy mit csináltál ott akkor az ügyészségen, de nem ennél a cikknél voltak ez irányú kérdéseim, és azokra meg nem is adtál választ!
    Igazából nem kérdésként csak érintőlegesen jegyeztem meg, azt hogy nem tudom most mivel foglalkozol, és hogy befejezted-e azt az egyetemet aminek a negyedévesként elvégzett gyakorlatát az ügyészségen teljesítetted!

    Semmi extra, csak kíváncsiskodtam! De látom, hogy nem publikusak ezek az infók!

    Üdv:
    SZ-M

    VálaszTörlés
  66. Vörösiszap: az izraeli hadsereg segít a falépítésben?
    2010, október 17 - 13:12



    Illés Zoltán a rekord gyorsaságú falépítés nemzetközi szaktekintélyeitől, az izraeli hadsereg mérnőkeitől vár segítséget.

    Az átszakadt tárolófalOsztrák hadmérnökök vizsgálják az ajkai zagytározó megsérült 10-es kazettáját, hogy miként lehetne megállítani a repedezett északi gátfal további süllyedését, és miként lehetne lezárni a kiszakadt tározót.

    Az erőd építésben jártas osztrák hadmérnök szakértők Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár felkérésére érkeztek a katasztrófa sújtotta térségbe, és Kolontárnál, a gáttetőn vizsgálják a tározó repedéseit, valamint a sérült zagytározó lezárásának lehetőségeit.

    Illés Zoltán az MTI-nek korábban elmondta: a tározó elé védőfalat akarnak építeni, illetve c hogy azzal is gátolják a tározóban lévé sűrűbb állagú vörösiszap kiömlését. Arról is szólt, hogy az osztrák hadsereg szakemberei mellett az izraeli haderő hadmérnökeinek segítségét is igénybe venné. (Tény, hogy falépítésben a zsidó állam szakemberei világszinten is élen állnak. - Barikád)

    Az izraeli referencia munka

    A tározó falán keletkezett 4-5 repedés közül a legnagyobb méretű hasadék jelenleg 58 centiméter széles, és a törésvonal 25 méter hosszú. A megsérült északi oldalfalon emellett 40 centiméteres süllyedést is mértek korábban.

    A gáttetőn dolgozó szakemberek elmondása szerint egy erősen esős időszak után kisebb elmozdulást lehet majd mérni, de abban bíznak, hogy a tározóban maradt kétmillió köbméternyi, sűrűbb állagú vörösiszap 500 méternél távolabbra nem kerülne, ha mégis leomlana az északi gátfal.

    MTI - barikad.hu

    nos????..."betondarabokat dobálnának helikopterről a kiszakadt tározó sarkához,...." erről beszéltem, hogy lehet így idézték elő, most így gyógyítanák is?!...megy ez nekik!
    G.A.

    VálaszTörlés
  67. G.A.

    Szerintem nem valószínű, hogy helikofferből dobálták a gát sarkát.. Ha mégis szabotázs történt, akkor vsz. ettől sokkal fúrmányosabban oldották meg. Hogy mit keresnek itt különböző hadmérnökök, az jó kérdés...

    VálaszTörlés
  68. Inkább valami olyasmi történhetett, mint amikor az ember lába alól kirántják a szőnyeget, ugyanis a gát alja kellett hogy meginduljon először, ami már önmagában képtelenség, viszont amit látunk magunk előtt amikor az átszakadt sarkot nézzük, az nagyon úgy néz ki, mintha kirántották volna a külső sarka alól a földet!
    Én sem értem igazán!

    Üdv:
    SZ-M

    VálaszTörlés
  69. SZ-M,

    a gát szakadás igazi pikantériája, hogy már napok óta repedezik a másik tároló fala, de még mindig nem szakadt át. Természetesen a sérült tárolón még a "rendszeres ellenőrzések" sem találtak hibát vagy repedést, de egyszer csak huss, pár millió köbméter tömény vegyi hulladék mégis útnak indult, minden előjel nélkül..
    Aha, biztos jött néhány száz "furcsácska" a CERN-ből, és kirágta a tároló falát..

    VálaszTörlés
  70. MR VELOREX!

    Én mindenesetre maradok annál a véleményemnél hogy aljas diverzáns akció (vagy szabotázs, kinek hogy) történhetett!

    A miértekre több lehetséges válasz is van, a hogyanok pedig, mindig titokban akarnak maradni!

    Üdv:
    SZ-M

    VálaszTörlés
  71. Veszélyes anyagot is öntöttek illegálisan az ajkai tározóba?

    A Veszprém megyei vörösiszap-tragédiát az okozta, hogy a tározóba oda nem való, veszélyes anyagokat öntött a Mal Zrt. - állítja a Jobbik.
    A Jobbik szerint nagyon valószínű, hogy az ajkai vörösiszap-tározó gátja azért szakadt át, mert a létesítményt működtető cégnél nem tartották be a technológiai szabályokat.
    Kepli Lajos, a radikális párt országgyűlési képviselője a parlament plenáris ülését megelőző sajtótájékoztatón közölte: a tározóban a sűrű, majdnem szilárd halmazállapotú vörös iszapon kívül nem lehetett volna más anyag. A több százezer tonna lúgos folyadékot le kellett volna párolni, ez azonban nagyon költséges eljárás, tehát a Jobbik szerint elképzelhető, hogy a cég spórolni akart.
    A kolontári gátat azonban nem ilyen anyag megtartására tervezték, ezért megrepedt, majd a leggyengébb pontján, a sarkánál átszakadt - fűzte hozzá Kepli Lajos. A környezetmérnöki végzettséggel rendelkező ellenzéki politikus szerint, ha így történt, akkor ezért a Mal Zrt. vezetője és műszaki igazgatója mindenképpen felelős.
    Kepli Lajos rámutatott, hogy lúgos folyadék már csak azért sem lehetett volna a tározóban, mert abban az esetben a létesítmény, mint veszélyes üzem, egy uniós direktíva alapján a katasztrófavédelem ellenőrzése alá tartozott volna. A Jobbik képviselője szerint a kiömlött anyag nehézfém-tartalma arra utal, hogy a tározóba mást: például galvániszapot is töltöttek.
    Kepli Lajos az Országgyűlés rövidesen megalakuló vizsgálóbizottságától várja mindezen gyanúk igazolását vagy cáfolatát, és fontosnak tartja, hogy a hatóság zárolja a felelősök magánvagyonát is.

    Herczeg Zsolt

    http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-387128

    Ami érdekes, hogy a barikad.hu nem teljesen így hozza.
    Misi

    VálaszTörlés
  72. Kedves Misi,

    Van egy kis probléma itt :

    Amit Kepli Lajos mond az több szempontból sem állja meg a helyét. Egyrészt egy négyszögletes alakú építménynek nem a sarka a leggyengébb pontja, másrészt most már számomra szinte biztos, hogy nem természeti katasztrófa történt, hanem szándékos "üzenet" volt ez.

    Tehát : NEM ezért repedt meg és nem a sarka a leggyengébb pontja a gátnak.

    Pont ez aggaszt engem, hogy a Jobbik az ilyen nyilatkozataival egyértelműen bizonyítja, hogy a háttérhatalom érinthetetlen. Ennek okai érthetőek. Így viszont miben reménykedik bárki ? Nem lesz jobb semmi. Aki nem a háttérhatalom ellen emel szót az vele összhangban cselekszik. Nem a fidesz az ellenség vagy a kommunista mszmp, hanem akik a háttérből irányítják a szálakat. Aki nem ellenük küzd az csak látszat harcot folytat. De nekem mindegy, majd szépen rájöttök ti magatok is erre, mert nem lehet ez másképpen.

    http://www.magyarkurir.hu/?m_id=1&m_op=view&id=34422&rovat=1

    Persze mindez csak a véletlen műve. Igaz ?

    bukovinai

    VálaszTörlés
  73. Szerintem a Jobbik tehet erről az egész iszap katasztrófáról. Pföööj rohadt zsidó banda az egész! Sőt! Dúró Dóra cigány. Csak tagadja. Éljen Posta Imre!

    http://kuruc.info/r/6/67585/

    --

    VálaszTörlés
  74. Moto, az tény, hogy most a Jobbik komoly hangsúlyt tesz a Fidesszel való "párbeszédi" szellemre és ezzel könyökig bedugja saját szemébe az ujját: Orbán csak akkor tekinti vitapertnernek Vonát, amikor az igazat ad neki. Nem tudom, hogy ez csak naívitás a Jobbik részéről vagy annak a jele, hogy a Jobbiknak lassan elmegy a kedve az igazságért való küzdelemtől, de abban biztos vagyok, hogy a jobbikos szavazók nem azért akartak jobbikos parlamenti csoportot, hogy "párbeszédet" folytatjon Soros György kedvenc pártjával. Az egyre nagyobb szakadék is aggasztó ilyen szempontból, ami alakul (mint a pópos gyerek a prés alatt) a Jobbik és a Magyar Gárda között. Minden arra mutat, hogy Vona kezd visszariadni a radikalizmustól és egyre inkább langyos vízben szeret fürcsizni. Ne legyen igazam bazmeg!

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  75. Mózes

    A Jobbiknak ahhoz hogy valami meg is valósuljon az elképzeléseikből (legalább részben) ahhoz muszáj párbeszédet folytatnia a kormánnyal, máskülömben nem jutnak sehová. De ha ilyen elpuhulási aggályaid vannak akkor tedd fel a kérdéseidet a fórumon.
    Én egyenlőre nem tartok ilyesmitől. Ne legyél posta imre. Ha Orbán és a Fidesz szóba áll a Jobbikkal az ne jelentsen már rögtön "langyos vízben fürcsizést".

    VálaszTörlés
  76. SZ-M , Lézerrel lehet-e üreget képezni?...teszem fel a másik oldalról kicsit megtórpedózták??...hmmm... csak töröm a fejem!!

    VálaszTörlés
  77. Szerintem izraeli távirányítású kémvakondok voltak. Asszem valami über nagymagyar ezt már említette korábban, hogy léteznek.

    VálaszTörlés
  78. Mantis, mégis miféle párbeszédet remélhet a Jobbik a Fidesztől? Mondok neked 2 tényezőt, a többit magad is kitalálhatod:

    1/ Orbán nem csak 4 évig akar kormányozni.
    2/ A Jobbik az egyetlen ellenzéki erő, aminek esélye van kiütni a trónust Orbán király segge alól a következő választásokon.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  79. Moto + Mantis : azért nem akarom elvenni a kedveteket. A jövő amúgy sincs előre megírva. Bármi történhet még. Bizakodjunk és reménykedjünk (mást nagyon úgysem tehetünk)

    Mézesmózes túl jól (át)látja a dolgokat és többször volt már úgy, hogy igaza lett. De még ő is tévedhet.

    Az mindenesetre tény, hogy a hattérerő túl nagy falat ahhoz, hogy szembe menjünk vele és legyőzzük. Inkább figyeljük, hogy mit csinál és mit kommunikál és próbáljuk meg kitalálni a szándékait. Mivel minket nem fognak beavatni a terveikbe...

    Orbán egyébként már megint az új világrendről hablatyolt. Jó lesz odafigyelni rá amit mond, mert ezeket nem az ujjából szopja ki :

    http://www.orientpress.hu/73205

    Ezek kőkemény üzenetek. Nekünk. Hogy értsünk a szóból...

    bukovinai

    ui: olyat is hallottam már valahol egyébként, hogy a világkormányos elképzelésekben a Kárpát medence fontos szerepet fog betölteni (nem részletezem a térség természeti kincseit és előnyeit) ezért se véletlen, hogy ide igyekszik a sok izraeli...

    VálaszTörlés
  80. Nem szeretnék senki hitében szamurájvágást ejteni, de az én álláspontom szerint a jövő csak bizonyos mértékig változtatható. A sorsunk főbb pontjai kivannak jelölve, maximum az utat választhatjuk meg.
    Mellékvonalakon megismerhetünk olyan helyzeteket, embereket akikkel egyébként lehet nem találkoznánk:)
    Sokan támadják a pártokráciát, pedig jobbat még nem talált ki az emberiség azonos illetve közel azonos gondolkodású emberek képviseletére.
    Komoly és felelősségteljes feladat, hogy KIK szólalnak meg, egy adott párt színeiben mind magasan és mit tesznek alacsonyan(kistelepülések). Ha a kettő összhangban van szerintem addig jó a párt.
    Az új világrendről János is ír a jelenések könyvében..(úgy emlékszem).
    Jobbikosok!
    Hol a beígért Turul? Miért kell másokra várni?
    Van egy jó ötlet nosza rajta hajrá!!!
    Ha van már ilyen üzlet kérlek osszátok meg, hol található.
    Üdv: Aragorn

    VálaszTörlés
  81. Kedves Aragorn!

    Az elején még nagyon jókat szóltál, de a végére lementél khmm... mondjuk alfába. Így most, csak a végére válaszolnék.
    A Turul hálózatot akkor igérte a Jobbik, ha kormányra kerül és kitessékeli Spart, Lidl, meg a többi multit. és most alfa leszek én is, hisz amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. (Aztán persze megint Moto lesz a bunkó)
    tehát: Minek neked Turul bolt? Te úgyis csak HAARP-os, vagy "I Love Imre" felíratút vennél, olyan ott meg uccse lesz.

    VálaszTörlés
  82. Kedves Moto,

    Ezen elsiklottam elnézést, de azért elkezdhetnék a piaci játék szabályai szerint. Úgy emlékszem elég szép állami támogatást kap a párt. Ha összefognák kísérleti jelleggel azon beszállítokat akik érdemesek arra, hogy a láncban termékükkel megjelenjenek egy boltot nyithatnának. Akár egész kicsit is településenként, ahol a helyi gazdák illetve területi iparosok munkáit árulnák. Csak nem az lesz ráírva, hogy ÁFÉSZ, meg ABC meg BÓT, hanem Turul. Kicsiben, mint Lázárék kezdték. Mellette a helyi közintézmenyket is kötelezni lehetne, hogy X%-ban a faluban megtermelt javakból főzzenek:)) Tudom ez nem szép gondolat és nem is EU-párti, de Istenem én már nem változom...
    A polóra visszatérve, megígérem ha küldesz I love Moto feliratút csak azt viselem szerte Miklóson:)))

    VálaszTörlés
  83. Ki az a Miklós?? És te mit keresel rajta?? Szólj neki, hogy kopjon le rólad, mert lecsapom! :)))

    Ahham értem. Szóval szerinted a Jobbik az valójában nem is párt, hanem egy nagykereskedelmi hálózat és jó lenne, ha már nem a parlamentben bohóckodnának, hanem nyitnának sok kiz Közértet, meg trafikot. Ok, majd szólok nekik.
    Jahhh mé nem szólsz Imrének? Gondolom ő is azért akar kormányt dönteni, hogy aztán országos élelmiszer hálózata legyen. Így már érthető, miért is lesz okt.23.-án golyózápor.

    Aragorn!
    Szerintem Jobbikkal kapcsolatban térjünk át a normális kommunikációra. Szívesebben venném.

    VálaszTörlés
  84. Az "I Love Moto"-s cucc az meg minőségen felüli és nagyon drága, egyedi darabok. Nem tudnád megfizetni. :)

    VálaszTörlés
  85. Kedves bukovinai!

    A szögletes építmények statikája egy dolog. Egyébként sem vasbeton építményről van szó, amelynek a "sarkai" nagyon meg vannak erősítve.
    A építmény bedőléseket az alapvető tervezési statika mellett nagyon nagy mértékben befolyásolják a kivitelezési és fenntartási tényezők (pl. repedések!)! Ezektől függ a kidőlés helye.
    Az okok megállapíthatók, de lehet hogy nem fogjuk megtudni.
    Nem emlékszem kicsoda, de Posta Imre honlapjára valaki feltett egy hozzászólást ezzel kapcsolatba, amelyben a homok várra hivatkozott. Azt hiszem innen terjedt el ebben a kis körben ez a sarok "elmélet".
    Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a tározó alapanyaga döntő mértékben állítólag kohósalak volt.
    A homok és a kohósalak statikai jellemzői pedig különböznek.

    Misi

    VálaszTörlés
  86. Aragorn!

    Te valószínűleg nem vagy igazi vállalkozó és nem is értesz hozzá. Számtalan ilyen kezdeményezés volt már, de elbukott.
    A legfontosabb ok pedig nem a tőke hiánya volt. Viszonylag kis tőkével is meg lehetne szervezni a dolgot.
    A valódi ok a magyarság jelenlegi állapota, a mostanra kialakult lelki attitűdjei. Pesszimizmus, hitetlenség, irigység, árulás. Itt mindenki vezető akar lenni. Ha valakik összehoznak egy jó dolgot, mások biztos elkezdik értelmetlenül fikázni, mert nem nekik jutott eszükbe. Ebben általában a legostobábbak, a legnagyobb hangadók.
    De ha akarod, megszervezheted a Turul hálózatot.
    Miért mindent a Jobbiktól vársz el?
    A Jobbik csupán a nemzetben gondolkodók politikai (legfontosabb közösség szervezési)zászlós hajója.
    Van elég dolguk.
    Egyébként is először ütőképes médiumra van szükség.

    Misi

    VálaszTörlés
  87. Bukovinai!

    A háttérhatalom terveit csak részlegesen és utólagosan vehetjük észre.
    Nem velük kell foglalkozni bármennyire is hatalmasnak tűnnek.
    Ne a rossz ellen harcolj, hanem a jót fokozd!
    A többit meg bízd a Jóistenre.

    Misi

    VálaszTörlés
  88. Amúgy is ez a Turul dolog számo kérés eleve kerecsen szövege. Ő szokta hajtogatni, főleg mikor már semmi érve nem marad a Jobbik ellen. Hiába mondod, neki, hogy Tiszavasvári, az nem eredmény. Hol a Turul bolt???? Aztán, ha valamikor majd megmutatod neki, akkor már az sem eredmény, mert hol a 2/3 ????? Aztán, ha majd azt is megmutatod neki, akkor mé nincs sajtból a Hold??? Vagy akármi.

    Aragorn!
    Ne kerecsenről vegyél példát, mert beszűkül az agyad.

    VálaszTörlés
  89. Kedves Misi,

    Ehhez mit szólsz :

    http://jezusosveny.plebania.hu/

    Még mindig úgy gondolod, hogy a "természet" meg a sok eső, meg a mittudomén mi játszott közre csak és nincs benne ebben senkinek a keze ?

    A Rossz ellen lehet harcolni. A saját magadban lévő rossz ellen. Csak az ellen tudsz igazán harcolni. A jót persze lehet fokozni és terjeszteni. Én is azon vagyok. ÉS természetesen a "Többit meg bízd a jóIstenre" ezzel is maximálisan egyet tudok érteni.

    Itt csupán beszélgetünk és megosztjuk egymással a gondolatainkat észrevételeinket.

    Ezen túl szerintem kell némileg foglalkozni a háttérhatalom dolgaival is, mivel azok egész sok mindent befolyásolnak. Még akkor is kell egy picit foglalkozni velük, ha csak utólag jövünk rá dolgokra. Az is valami. (Több annál mintha csak bután és értetlenkedve néznénk ki a fejünkből) Szerintem nem hiábavaló se a céljaik se a terveik felől informálódni. Ha már ők irányítanak mindent legalább legyünk tisztában vele, hogy ők mit szeretnének.

    Remélem te is így gondolod...

    bukovinai

    VálaszTörlés
  90. Moto!!!
    No comment:((( Ne keress ott ellenséget ahol nincs!!!
    Ahogy a te fejedben van ez olyan Imrés, és juujjj!!!
    Pártok és gazdálkodásáról vagy valami hasonló címen futó szentleckét, uccu neki kapd el hamar:)) Szerintem normális kommunikáció, csak nem ismered a hátterét. A bevétel elosztásáról meg szintén lennének javaslataim.
    Szóval kérlek kattanj le a hőbörgésről, mert nincs igazad.
    Inkább készülj, mert lehet Miklós is nyűgös rád:))) A turulon meg 20.22-58ig ezen rágódsz
    Senki sem bántotta a Jobbikot. Ja és a polót ajándékba kértem, vagy már nem ér meg neked ennyit?
    Misi,
    nem vagyok vállalkozó, de egy elemzés nem árt min bukott meg a sztori. Az ötletet meg csinálja aki kigondolta. Tanultunk közgazdaságtant 4 féléven át, igaz nem volt a kedvenc tárgya... de egy vállalkozás felfutásához idő kell, és pont beérne nekik a következő választásra. Csak halkan szóltam, nehogy a pártkatonák szunyokálását megzavarjam.))
    Én is megyek aludni, jók legyetek.
    Aragorn.

    VálaszTörlés
  91. Uraim!

    Valaki kitudná bogozni nekem miről is írt Aragorn? Mert sajna nekem nem sikerült :))

    VálaszTörlés
  92. Szia Bukó!

    Figyu! Lehet, hogy nem olvastad: 2010. október 13. 11:18 hozzászólásom a cikkhez.
    Igen gyomlálni kell magunkat, mást nem is tudunk. Viszont javaslom ezt úgy megoldani, hogy a rossz jó ellenpárját erősítjük. Ne tilalomfákat állítsunk. Szerintem Te is így csinálod.
    A hátérhatalommal való foglalkozás már túl sok.
    Gondolom, Te is túl vagy rajta.
    Lehangoló. Ami kell szerintem, az az aktualizálás. Így nem szegi a kedvünket.
    No, minden jót!
    Misi

    VálaszTörlés
  93. Nem tudom Moto! Valszeg, nagyon fáradt.
    Lehet, hogy csalódott Imiben? Vicc, vót!

    Lelkem Aragorn, a Jobbik nem vállalkozó, arra az esetre ígérte, példálódzva, ha hatalomra jut.
    Nem rajta múlott!!!
    Ha hatalmon lenne sem az ő dóga lenne!

    Kielemeztem a kérdést, mert leírtam a lényeget.
    Változás csak akkor lesz, ha mi változunk.

    Szép álmokat neked is!

    Misi

    VálaszTörlés
  94. Misi,

    Teljes mértékben egyet tudok érteni veled : "Változás csak akkor lesz, ha mi változunk"

    Ámen! Úgy legyen.

    Jó éjt mindenkinek!

    bukovinai

    VálaszTörlés
  95. Erősítsük a jó dolgokat :

    Betyár a házban :

    http://www.youtube.com/watch?v=3O0sglR4ujU&feature=player_embedded

    bukovinai

    VálaszTörlés
  96. Moto!

    Lehet hogy nagy az arcunk, de annyira nem, hogy azt állítsuk magunkról, hogy megértjük a női logikát! Én bevallom töredelmesen, hogy ilyen esetkben (Aragorn mondanivalójának megfejtése) nem tudok a segítségedre lenni!

    Üdv:
    SZ-M

    VálaszTörlés
  97. Üdv urak!

    Itt van az amerikai iszak-katasztrófa amit említettem.

    http://www.origo.hu/nagyvilag/20101006-buffalo-creeki-katasztrofa-egy-1972es-amerikai-iszapolmes-tanulsagai.html

    Egy újabb kis adalék a történtekhez és a gondolkozáshoz.

    bukovinai

    VálaszTörlés
  98. Azért ez véletlen egybeesés. És nem is akarnak vádolni szerintem senkit, hisz csak egy csoport a bűnös, akikről itt szó sincs.
    A földrengésért pedig egy másik csoport felelős.

    VálaszTörlés