2010. október 10., vasárnap

Kis cikk egy lehetséges "nagy valamiről".

Mézesmózes megörvendeztetett egy írással, amit lelkesen megosztok veletek. Általában nem kedvelem a sci-fi kategóriájú rémálmokat, de amiről Mózes ír, az bizony nem legenda, vagy fantazmagória...



Hamarosan a "fekete lyukban"?

Egyik Isaac Asimov novellában az emberiség megkapja a "fejlődött faj" minősítést a galaktikus központtól az alapján, hogy elértük a nukleáris energia technológia szintet. Miután azonban a központ megtudja, hogy még nem vagyunk képesek utazni az űrben, nyomban le is minősít bennünket "seggfej" színtre ("Silly Asses"), mivel csak egy "seggfej" civilizáció hajlamos nukleáris technológiát fejleszteni anélkül, hogy képes lenne egy kietlen távoli űrsziklán végrehajtani a szükséges kísérleteket. Einstein szerint, csak két dolog biztos: a világegyetem és az emberi butaság. Enrico Fermi, egy másik híres fizikus szerint, talán azért nem vette fel velünk eddig a kapcsolatot egyetlen értelmes földönkívüli faj sem, mert a fizikusoknak rendszeresen sikerül megsemmisíteni a civilizációjukat mielőtt az képes lenne utazni az űrben. Eddig megúsztuk a nukleáris öngólt, de most úgy tűnik, hogy éppen egy másik armageddont készülünk megkockáztatni a tudomány nevében.

Ha minden igaz, 2010 november 9-én a felturbózott genfi (Svájc) CERN részecskegyorsító ("hadronütköztető") alagút először lép működésbe, és olyan méretű energiával fogja keresni az "isteni részecskét"   klikk ide!, hogy nagyon komoly fizikusok szerint ez akár a bolygónk megsemmisítését is előidézheti. Jelenleg egy Shanghaiban található kutatóintézet áll a "quark" részecskék teorikus kutatásának élén és a kínai kutatók szerint a CERN orosz rulettet készül játszani. Ugyanis, szerintük olyan "strangelet"-nek nevezett részecskék ("furcsácskák") keletkezhetnek az alagútban, amelyek láncreakció módon a bolygónkat egy 15 kilométer átméretű neutroncsillaggá varázsolnák  klikk ide!. Azt viszont a kínaiak sem tudják, hogy ez a láncreakció néhány másodperc vagy esetleg egy teljes évszázad alatt zajlana le. Ha bár a CERN kutatói elismerik, hogy ilyen "furcsácskák" valószínűleg léteznek és nagy szerepet játszanak a neutroncsillagok létrehozásában, mind eddig cáfolták, hogy ilyesmik létrejöhetnek a genfi hadronütköztetőben. Most azonban történt valami új. Olyan dokumentumok szivárogtak ki a CERN-ből, amelyek szerint az intézet vezető kutatói elismerik, hogy nem csak keletkezhetnek "furcsácskák" a felturbózott részecskegyorsítóban hanem, hogy ennek esélye nem kevesebb, mint 65-70%! Ez kvantumstatisztika, vagyis nem arról van szól, hogy lesznek vagy sem "furcsácskák", hanem arról, hogy mennyi lesz és a 65-70% azt jelzi, hogy legalább 500 darab jöhet létre minden hónapban a genfi alagútban.

A CERN úgy reagált, hogy nyomban kirúgta a kiszivárogtatásért felelős kutatót, Panos Katsas-t. Íme a  volt CERN-i kutató személyes weblapja  klikk ide!,   és most azzal igyekszik megnyugtatni mindenkit (szerintem önmagát is), hogy valóban létrejöhetnek azok a fránya gyilkos részecskék, de biztosan nem "stabil formában", vagyis önmaguktól meg fognak semmisülni még mielőtt beindulna a kínai kutatók által említett láncreakció. Tehát, jövő hónap 9-én megkezdődik az olyan nem kívánt részecskék (mellék)termelése Genfben, amelyek egyesek szerint a világ végét jelenthetik az emberiség számára, mások szerint pedig csak egy felesleges aggodalmat. Kinek lesz igaza? Azt csak akkor fogjuk megtudni, amikor beindult a kütyü, ahogy ezt a CERN főkutatója (Ellis John) is elismeri amikor mondja, hogy bezzeg ő biztos abban, hogy nincs mitől félni és az a legjobb módszer ezt bebizonyítani, hogy beindítjuk a hadronütköztetőt... Egyébként volt szerencsém találkozni Ellis-sel mivel valaha együtt érettségiztünk és, ha bár egy nagyon okos és kedves fickó, őt kizárólag a tudomány érdekli. Ő az a szakállas emberke ezen a videón a CERN 2009 karácsonyi bulijáról, ahol a csapat a világvégi jóslatokon viccelődik:  klikk ide!   Jó fejek, mi?

Lényegében most vannak azok a fizikusok, mint például a kínaiak, akik szerint Einstein M=E/C2 egyenlete még mindig érvényes és ezért a CERN-ben létrejött "furcsácskák" igen is lehetnek előbb-utóbb (a mennyiségtől függően) elég hosszú életűek ahhoz, hogy beindítsanak egy végzetes láncreakciót és vannak azok, mint például Stephen Hawking, akik szerint a "furcsácskák" azonnal "elpárolognának és egy "képzeletbeli időtérbe" kerülnének:  klikk ide!  Hawking azt találta mondani, hogy vagy Einsteinnek van igaza, vagy neki és ha netán mégis Einsteinnek, akkor hát mindannyian "spagettivá fogunk válni" a keletkező neutroncsillag láncreakcióban... Ezen a színten a fekete humor már valóban neutroncsillag azaz "fekete lyuk" -koromfekete. Egyébként a több, mint harminc éves "sztárfizikus" karierje alatt Hawking egyetlen egy elmélete sem bizonyosodott még be.


Olvasmányok:
 www.cerntruth.com
 Lehet hogy kihal a föld november 9.-én?
 Ha Isten nullával oszt, fekete lyuk jön létre

Video:
video

50 megjegyzés:

  1. Ne szarjál velorex, majd imi megoldja...:D:D:D

    Amúgy erről már hallottam....

    VálaszTörlés
  2. Nem szarok Mantis, ne aggódj. Ha kamu az egész, akkor nincs miért aggódni, ha meg nem, akkor nincs értelme az aggódásnak. Nem fog sokáig fájni..

    VálaszTörlés
  3. Köszi, hogy feltetted a cikket, Velorex. Talán ez még scoop hír Magyarországon, hogy a CERN-ből kiszivárgott adatok megcáfolják az intézet eddigi állítását, amely szerint ilyen gyilkos részecskék nem jöhetnek létre a genfi kütyüben.

    Mantis, amit eddig olvashattál, az kiszivárgás előtti anyag valszeg és ezért persze nem is lehetett nagyon komolyra venni a témát, de most már sajnos más a helyzet. A CERN-ből kikerült adatok ellenére nem foglalkozik a témával a nemzetközi sajtó, ami jól mutatja a CERN mögött álló óriás pénzhatalom befolyását. Csak a CERN kütyü több, mint két ezer milliárd forintos EU-s beruházás, nem is számítva a fenntartási költségeket, például a több, mint hét ezer kutató, technikus, mérnök és egyéb alkalmazott (magas) bérei.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  4. mézesmozes

    És gondolod egy jópofa kísérlet kedvéért lehúzzák a klotyón az egész világot?...áh...szerintem ez is amolyan 2012,niburu,pólusváltásos hisztéria keltés...
    Egyébként ha nem akkor is Velorex véleményét osztom...jobb híján.

    VálaszTörlés
  5. Mantis,

    azon mindenképpen érdemes töprengeni, hogy ha nem is csinálnak fekete lyukat a Földből, nagyon sok fekete napot okoznak azoknak az embereknek, családoknak, akik adóit nem a társadalmak fizikai és mentális fenntartására, fejlesztésére fordítják, hanem olyan egyébként érdekes kutatásokra, aminek eredménye esetleg valami borzalmas fegyver lehet...
    Nehezen tudom elképzelni, hogy a CERN-ben végzett ilyen irányú kísérletek eredményeit mondjuk a rák gyógyítására vagy termőföldek és a vizek meg a levegő regenerálására lehetne használni..
    Amúgy egy fizikus ismerősömtől tudom, hogy a fizikai laboratóriumokban olyan alapkutatások folynak, és olyan eredmények vannak, amihez képest pl. Jedlik Ányos elektromos "forgonya" csak kisded játék volt. Pedig a "forgony" megalkotása után nem sokkal sok ezer lóerős villanymozdonyt építettek, Jedlik alapkutatásait felhasználva... Jedlik laboratóriumában még csak játéknak tűnt az elektromosság, és mi lett belőle..
    A Hadron ütköztető számomra már első ránézésre sem tűnik játékszernek, milyen lesz az alapkutatást követő végeredmény?

    VálaszTörlés
  6. Szerintem itt alapvetően arról van szó, hogy a nyugati és elsősorban európai társadalom tudományos, gazdasági és politikai vezetői hajlamosak vállalni egy óriási kockázatot az emberiség számára, mert a szóban forgó kutatás fényes tudományos kariert biztosít egyeseknek és újjabb jövedelmező technológiai fejlesztéseket másoknak. Vagyis, a nyugati civilizációnk szellemi leépüléséről van szó és nem véletlen, hogy mind az oroszok, mind a kínaiak már leállították a hadronütköztető projektjeiket, de az amerikaiak is csak egy viszonylag gyenge hadronütköztetőt működtetnek. Az sem véletlen, hogy ennek a degenerált európai társadalomnak az egyik sztár tudósa, nevezetesen Stephen Hawking, arra használja fel mostanában a hírnevét, hogy "tudományosan" cáfolja Isten létezését. És talán az sem véletlen, hogy ezt a degenerált európai társadalmat most már minden szinten olyan személyiségek vezetik (a sírba?), akik egymás közt büszkén állítják, hogy nekik nincs szükségük Istenre.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  7. Szebb reggelt!

    Úgy látom szépe alakul az oldal. Értelmes viták alakulnak. Gratula Velorex! Úgy tűnik ez egy jobb oldal lesz, mint Postamajomé. Szerintem már hiányzott is egy ehhez hasonló, ahol nem a háborúk vizionálása, meg a megölünk mindenkit, mert mi vagyunk a Popejek szindróma tombol. remélem nem üti fel a fejét a MOSSAD fóbia és színvonalas marad ez a blog. Amúgy ez is egy amolyan fricska lesz Postagyökérnek, mert megmutatja, hogy érdemben is lehet vitatkozni különböző nézetekről és nem mindenki zsidó áruló, ha nem az mfnk nézeteit osztja. Mi megmaradunk mocskolódónak, ez a blog meg vigye az érdemi beszélgetéseket. Aztán remélem Irénke hamarosan eltűnik a süllyesztőben és még a nevét is elfelejti mindenki! Csak mi lesz azzal a pár online bolondokháza lakóval?? :)) Remélem nem szoknak ide, mert akkor itt is elburjánzik a hülyeség!

    VálaszTörlés
  8. Moto,

    Imre blogjának is megvan a közönsége meg ennek is, és páran talán itt is és ott is olvasgatnak. Nem célom hogy a postaimre.com-nak építsek konkurrenciát, nem is tudnék, és nincs is szándékomban. Azt viszont örömmel látom, hogy itt kialakultak érdekes beszélgetések még a két "ellenséges tábor" tagjai között is. Hiszem, hogy ezzel mindannyian előrébb jutunk.
    Én is úgy érzem, hogy kevesebb vér és világvége is elég lenne, viszont én is olvasom Imre írásait, és nem ritkán érzem úgy, hogy igaza lehet.
    Ne gondold, hogy Imre minden esetben azonosul az oldalán megjelenő kommentekkel...
    Ezen a blogon próbálok olyan híreket megjelentetni, amik a hivatalos magyarországi médiákban nem, vagy alig kapnak teret, viszont a nemzetközi médiákban jelen vannak, ezért sem Imre blogjának, sem pedig a Te blogodnak nem konkurrenciája ez az oldal.

    VálaszTörlés
  9. Nekem teljesen másféle gondolatok is eszembe jutottak.
    Ezek a tudósok megbízásokat kaptak titoktartásra kötelezve, különféle tudományos projektek végrehajtására. A megbízó az ügy nagyságrendjére való tekintettel, az elit. Onnan jön a pénz, paripa, fegyver. Biztos, hogy szorosan ellenőrzik is őket. Lehet, hogy nem a nekik megadott kutatás a valódi cél (céltévesztő Gordon-módszer)?
    Nem tudok többet a részecske fizikáról az egyetemet végzettek átlagánál.
    Azt is tudom, hogy az elit az egyetemi oktatást elképesztő mértékben befolyásolja
    Szerintem mégis Einsteinnek és a kínai kollégának lehet igaza. Ha ez így van az elit is „spagettivé” válik!
    Lehet, hogy az hadronütköztető nem az, aminek mondják, hanem valamiféle „űrfegyver”?
    A tudományos kutatók általában mániákusak, torzultak. Tisztelet a kivételnek. Az viszont nem biztos, hogy a világhálóra kijutatott karácsonyi buli, valóban gúnyolódás.
    Lehet, hogy üzenet.
    Na, milyen jó kis összeesküvés elméletet gyártottam?
    Misi

    VálaszTörlés
  10. Misi,

    anélkül, hogy összeesküvés elméleteket gyártanánk: nem szokás Euro milliárdokat ölni olyan kísérletekbe, amik célja különleges vagy éppen "furcsácska", de amúgy teljesen értelmetlen anyagi részecskék előállítása. Biztos vagyok benne, hogy nagyon is körülhatárolt, és valaki számára fontos dolog az, amihez ez az óriási "játékszer" szükséges.
    Einstein világában a fekete lyukak mellett féreglyukak, görbült tér-idő, és hasonló fogalmak is vannak, amiknek viszont gyakorlati haszna lehet, ha sikerül elérni az elméletekben már megfogalmazott a mai átlag ember képzeletét felül múló dolgokat.
    Az eddigi ismereteink szerint Einstein relativitás elmélete működik, lehet, hogy az eddig kipróbálatlan részek is...
    Nemrég felfedeztek egy egy olyan bolygót, ami kb 20 fényévnyire van tőlünk, és lakhatónak látszik..

    VálaszTörlés
  11. Velorex!

    Vicc vót! Nem állítom, hogy nincs haszna ezeknek a kísérleteknek is, amik kiszivárogtak, de azt gondolom, hogy nem ez az igazi cél, vagyis inkább a fő cél.
    Viszont Aranyi Laci honlapján olvastam egyszer egy figyelemre méltó dolgot. Állítólag egy amerikai kormánytisztviselő egy olyan elszólást tett, hogy a világűrbe ember nem tud kilépni, mert ott gyilkos sugárzás van.
    Sajnos mi ezeknek az igazság tartalmát nem tudjuk megvizsgálni.
    Misi

    VálaszTörlés
  12. egy magyar nyelvű írás a témához:
    http://cernblog.wordpress.com/2010/04/18/magyarok-a-cern-ben-az-lhc-kiserleteknel-2-resz-a-cms-csoport-extra-dimenziok-es-fekete-lyukak-keresese/

    VálaszTörlés
  13. Most olvasom ezt a kis CERN-es magyar cikket, Velorex, és hát megáll az ész és körülnéz. Idézem:

    "Az irodalomban léteznek olyan numerikus szimulációk, amelyek szerint előfordulhat, hogy a mikroszkopikus méretű fekete lyukak keletkezésének valószínűsége az LHC-ben nagy. Az így keletkező fekete lyuk nem stabil, hanem Hawking-sugárzás révén azonnal elbomlik mindenféle szokásos részecskébe. A bomlástermékek tanulmányozásából következtetni lehet az extra dimenziók számára. Bár a folyamatok jelenlegi elméleti megértése meglehetősen bizonytalan, a folyamatot érdemes tanulmányozni, hiszen a felfedezés alapvetően változtatná meg világképünket."

    Szóval nem képesek cáfolni, hogy nem lesz "fekete lyuk" vagy ilyesmi, hiszen elismerik, hogy "a folyamatok jelenlegi elméleti megértése meglehetősen bizonytalan", de ennek ellenére gond nélkül megkockáztatják a nagy megsemmisülést csupán mert "a felfedezés alapvetően változtatná meg világképünket". Azzal nyugtatják meg magukat, hogy egy Hawking emberke szerint az "így keletkező fekete lyuk nem stabil, hanem Hawking-sugárzás révén azonnal elbomlik mindenféle szokásos részecskébe".

    Na erről van szó, nyuszómuszó: játszik a gyerek a dinamittal miközben apuka (a CERN szponzorai) már előre örülnek az új fegyvereknek amiket tudnak majd fejleszteni a kisérlet eredményei alapján.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  14. Igen Mózes, ez valami olyasmi, mint amikor töltött revolvert adnak egy kisgyereknek játszani.. Jók a cikked bevezető sorai, tényleg "seggfej" szinten áll a civilizációnk..
    A végén még tényleg sikeresen megváltoztatják a világképet, és kevesebb lesz egy lakható bolygóval..

    VálaszTörlés
  15. mézesmózes

    Írtad hogy az amcsiknak is van egy kisebb hadron ütköztetője... akkor azért valami tapasztalatot biztos gyűjtöttek ezzel kapcsolatban, nem?...Aszongyák egyébként hogy egy ilyen fekete lyuk 7 perc alatt nyelné le európát...nem semmi...

    VálaszTörlés
  16. Ajánlom ezt az oldalt azoknak, akiket érdekel a téma: http://lhc-concern.info/ Angolul és németül van az oldal. Sajnos meg kell szoknunk, hogy az angol, német vagy akár orosz nyelv ismerettsége nélkül el vagyunk szigetelve a legtöbb lényeges információs forrásoktól.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  17. Ami az amerikai hadronütköztetőt illeti, ott valóban kiderült, hogy nem keletkezik stabil gyilkos részecske és erre a CERN folyton hivatkozik is, de az amerikai kütyü sokkal kevesebb energiával ütközteti a részecskéket, mint a CERN és az az állítás, ami szerint a nagyobb energiával történő ütköztetés inkább még csökkenti a veszélyt állítólag -a kínai kutatók és jó néhány nyugati kutatok szerint- nem megalapozott.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  18. kb. 2 évvel ezelőtt egy éjjel a KFKI egyik kutatójával készítettek interjút kvantumfizika témában. Sok érdekeset mondott a szivar, de egyre még mindig élénken emlékszem:
    Ha ki tudnánk szedni valahogy az "űrt" az anyagból, akkor egy olyan vasoszlop anyaga, ami a Föld felszínétől a Holdig ér, elférne agy cigarettapapír vékonyságú, a rúddal megegyező alapterületű, cigaretta papír vékonyságú korongban. Ennek fényében lehet értékelni a mikroszkópikus fekete lyukakat...

    A további dimenziókról meg csak annyit, hogy bizonyos elemi részecskék mérhetően úgy viselkednek, mintha az egyik pillanatban léteznének, a másikban nem. A Kutató szerint ezek az elemi részecskék csak az idejük egy részét töltik a mi dimenziónkban, a többit más dimenziókban. Így magyarázható az időnként "eltűnő anyag" Máskülönben dőlne az anyagmegmaradás elve...

    VálaszTörlés
  19. Egyébként a különböző kutatócsoportok szerint két féle dolog történhet, ha beindul a láncreakció. Az egyik (főleg kínai kutatók szerint) az, hogy a keletkező "strangelet" részecskék szétbomlasztják a körülöttük lévő anyagot (bolygónkat) és összetömörítik az egészet egy kábé 15 kilométeres labdában ("neutron csillag"). A másik (spanyol, angol és amerikai kutatók szerint) az, hogy a keletkező "strangelet" részecskék szétbomlasztják a körülöttük lévő anyagot (bolygónk) és úgymond "strange matter" ("furcsa anyag") anyagot csinálnak belőle, aminek a tulajdonságai egyelőre totál rejtély.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  20. Velorex, ezt jól összefoglaltad.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  21. Magyarország 2010-es tagdíja a CERN-ben 7 610 650 CHF, azaz kábé 15 milliárd (!) forint. Ki mondta, hogy nálunk semmire sincs pénz?

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  22. Mózes, ezt az adatot honnan szerezted? Ha ez igaz, akkor kicsit piszkálhatjuk a témát, mert egy olyan országban, ahol a CHF-ben eladósodott családok feje fölül tömegestül viszik a házaikat, talán kevesebb pénz is elég lenne a "furcsácskák" megfigyelésére...

    VálaszTörlés
  23. Velorex, ki maradt a vessző. 1,5 milliárd forintba kerül a magyar adófizetőnek az idén a CERN. Természetesen ez nem forintban van befizetve. Forrás: http://www.nkth.gov.hu/nemzetkozi-tevekenyseg/cern/cern-magyarorszag

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  24. Még az is sok.. Ha az oktatásba vagy az egészségügybe tennénk ezt a pénzt, több haszna lenne... Amelyik ország az egészségügyi és halálozási statisztikák végén kullog, és évről évre butábbak a gyerekei, az ne a CERN felé kacsintgasson...

    VálaszTörlés
  25. A semmiért bizony sok pénz másfél milliárd forint. Most például pár száz millió forintért kunyerál adományokat a magyar kormány a polgárok zsebében, hogy a MAL károsultaknak lehessen építeni új házakat. Ausztria már tavaly eldöntötte, hogy 2010 után már nem vesz részt ebben a pazar részecskecirkuszban: http://www.austriantimes.at/index.php?id=13109

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  26. ... de az is igaz, hogy Ausztria a pazar és ráadásul tömeggyilkos (Afganisztán, Irak...) NATO tagságot is visszautasította. Nekünk magyaroknak mindenre van pénzünk, csak éppen nem a lényegre.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  27. Valószínűleg Ausztriában osztrák szivű emberek hozzák a döntéseket... Meg az is lehet, hogy Magyarországon is...

    VálaszTörlés
  28. Nem is gondolnánk, hogy milyen kevesen múlik az emberiség sorsa. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az emberiség halhatatlan, pedig éppen olyan törékeny és halandó, mint minden egyes tagja. Ma például, dél körül, egy 6 méteres aszteroida sasszézott el a fejünk felett alacsonyabban, mint jó néhány műhold pálya. A NASA reggel még nem tudta, hogy ütközni fog a bolygóval vagy sem és ezért valószínűleg nem is szólt előbb, hiszen jelenleg nincs semmi védekezési lehetősége az emberiségnek a vándor égitestek ellen. Azért, mert képtelenek vagyunk elhinni, hogy az emberiség csak egy porszemecske a végtelenségben, a CERN kutatói is viccelve vállalják a kockázatot.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  29. Sziasztok!

    Jó és okos írásokat olvastam - kedves mézesmózes semmit nem változtál...

    Mindig így volt, ha nem így lett volna még mindig kőbaltával futkosnánk itt a Földön,

    FÉLELEMBEN TARTOTTA ÉS URALKODOTT FELETTE!

    Ma már más a helyzet mind két fél - fél - igen a félelem mind kettő félben benne van.

    A cél nem az, hogy a Földet elpusztítsa, hisz annyi atomja van, hogy a Föld többszörös elpusztítását is végre tudná hajtani... a cél az, hogy kikísérletezzen egy olyant ... amivel
    egyedi uralkodóvá váljon...

    Csak, hogy fél, mert nem tudja, hogy kísérletének mi lesz az eredménye, emlékezz csak a puskapor feltalálására, vagy az atom erejének demonstrációjára Japánban... stb.

    Végig csinálják, hogy kik, egyszerűen csak ŐK - nek nevezem őket...

    Nem értek a tudományos magyarázatához annak, hogy mi hogyan működik - valahol olvastam, hogy eisten tévedett - realitás elmélete nem állta ki az idők próbáját...

    Én azt mondom írom érzem, hogy olyan nagy a világ mindenség, hogy e kísérlet meg se kottyan neki, hogy a föld elpusztul vagy megmarad benne - miért gondolkodunk ezen, már most haldoklik...

    szeretettel: spartakusz...

    ui: lehet, hogy ez lesz az az energia amely a csillagközi ide-oda utazásinkat oldja meg...

    VálaszTörlés
  30. Spartakusz, Valóban arról van szó, hogy egy olyan energiaforrást fejleszteni, amivel többek közt utazgathatunk legalább a naprendszeren belül. Ez az energia nem más, mint az "antianyag". Erről szólnak a CERN eszement (mert felelőtlenül kockázatos) kisérletezései. Abban is igazad van Spartakusz, hogy hatalomról van szó, ugyanis az "antianyag" nem csak békés űrhajózásra lehet alkalmas, hanem "hatékonyabb" fegyverek készítésére. Nem én mondom, hanem az osztrák fizikus kutató prof. Hans Peter Anbauer. Javaslom mindenkinek, hogy olvassa el: http://www.alterinfo.net/Les-recherches-du-CERN-visent-elles-la-fabrication-de-bombes-a-antimatiere_a24352.html Franciául van, de le lehet fordítani a guglival.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  31. Adjon az Isten!

    Novák Előd engedélyével mi csináljuk a jobbik fórumot. Itt a cím:
    http://jobbikforum.xtreemhost.com
    Természetesen még pofásítjuk, de ha bárkinek ötlete van, szívesen vesszük!
    Várunk mindenkit szeretettel!

    VálaszTörlés
  32. Remek ötlet, Moto!

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  33. Szia Moto!

    Nekem a gugli nem hozta fel.

    Milyen lesz a leszabályozás? Igaz csúnya kifejezés ez magyarul, de nem találtam jobbat.

    Véleményem szerint, tekintettel arra, hogy idővel nagy lesz a forgalom egyes témákat eleve ki kéne zárni. Gondolok itt például a különféle ezotériákra, háttérhatalmi anyagokra. Ez utóbbiak egy része úgyis a névadótól származik.

    Etika! Tisztességes hangnem. Személyeskedés kizárása!

    Saját vélemény, ötlet. Ne idézgessenek orrba szájba. Hozzászólás méretének korlátozása. Ne kerüljenek át más ismert portálok cikkei teljes terjedelemben. Szerintem a linkelést se kéne engedni, legföljebb a link beírását.

    Gyakorlatias interaktivitás. Kapcsolat a választók és a Jobbik között.
    Kapcsolat a Jobbik és BÁRKI között, aki tisztességesen közelít!!!
    A beköszöntőben lehet ezeket rögzíteni.

    Misi

    VálaszTörlés
  34. Szia Misi!

    Köszönjük az ötleteidet. Igen, kb ezek felé orientálódunk. Egyenlőre még, csak pofozgatjuk, aztán csiszolgatni fogjuk, azaz testre szabni, de az úgy is majd kirajzolódik. Ma már beszéltem is Előddel, este megnézi mit produkáltunk és, ha tetszik neki, akkor hivatalos oldal lesz, ahol a vezetők is heti rendszerességgel fognak válaszolni a nekik feltett kérdésekre. gy megmarad a "családias" hangulat és a szimpatizánsok is "test közelből" tudnak majd beszélgetni. Szóval, reméljük érdemi vitákat lehet majd folytatni a fórumon.

    Itt a link még 1x:

    http://jobbikforum.xtreemhost.com/

    VálaszTörlés
  35. Holnap, nov.9-én indul a furcsacskák termelése a CERN-ben... íme egy nagyon érdekes friss cikk a témáról (sajnos angolul, de lehet guglifordítani): http://www.rense.com/general92/cerns.htm

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  36. Mózes már annyi világvágét túléltünk, hogy attól tartok a holnapi napot is végig kell majd dolgoznom.

    Hátha valamelyik magashomlokú, szemüveges kis cern okostojás megbotlik és lefejeli a főkapcsolót mielőtt megbokrosodnak a protonok. :)

    Na de vicc félre. Holnap kiderül mit alkottak. Ha megjelennek a hírekben akkor nem lettünk neutroncsillag.

    VálaszTörlés
  37. Nem valószínű, hogy holnap bármi is kiderül, Kraft. Elkezdik termelni a veszélyes részecskéket, de ez nem jelenti, hogy létre fog jönni belőlük egy "fekete lyuk". Arról van szó, hogy senki sem tudja garantálni az ellenkezőjét sem és ezért nem lenne szabad így játszani a tűzzel. A CERN tulajdonképpen egy igazi "újvilágrendi" létesítmény, vagyis egyetlen kormány sem rendelkezik felette, ezért semmiféle etikus felügyelet felette. Csupán az európai elitek, akik semmit sem értenek a fizikából, de abban reménykednek, hogy a CERN kutatások segítségével hamarosan létrejön az európai anti-anyag fegyver és, másrészt, olyan kutatók, akik tudják, hogy játszanak a tűzzel, de inkább nem gondolnak rá, mert számukra fő a tudományos dicsőség.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  38. Egyetértek Mózes. Ettől függetlenül nem hiszek benne, hogy komolyabb áttöréseket érnek el a proton kergetéssel.

    2012-re pedig leállítják a CERN-t.

    Ennek egyébként külön energiabetáplálása van, vagy hálózatról működik?
    Ha ez utóbbi, akkor holnap biztos sok helyen áramkimaradás vagy ingadozás lesz.

    Ezen a főcímen egyébként jót nevettem, még 2008-ból való:

    "Feltehetően emberi hiba okozta a nagy hadronütköztető meghibásodását"

    Miért kicsi zöldek is dolgoznak ott? :)

    VálaszTörlés
  39. A francia és a svájci hálózatokról működik a kicsike. Majdnem annyi áramot vesz át a francia szolgáltatótól mint a francia állami vasút. Valóban nem üzemel 2012-ben, hivatalosan technikai okok miatt de valszeg azért mert 2012-ben a NASA szerint rendkívüli mágneses viharok lesznek amik tönkre tehetnék az installációt ha áram alatt lenne.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  40. Szia Mózi!

    A 2012-es mágneses viharok! Nagyon jó, nagyon jó.
    Akkó, má nem sokáig köll itt lennünk. Hurrá!

    Misi

    VálaszTörlés
  41. Dehogynem Misi, tovább is itt leszünk csak éppen gyakran sötét lesz a képernyő és gyertyafénnyel nézzük meg a villanyszámlánkat :)

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  42. Tele van ez a világ paradox eseményekkel. Szűkülő energiaellátásról lehet olvasni, illetve sok olyan helyről, ahol nem is ismerik az elektromosságot, ezek meg megawattokat költenek részecskeütköztetésre.

    Energia nem vész el, csak átalakul. Kérdés a sorozatos és most csúcsra járatott proton kergetőgép mivé alakítja az elektromosságot.

    Mózes lehet hogy néha jót is tenne az a gyetyafény. Elektromosság hiányában mi se pörgünk annyira. Talán több gyerek is születne :)

    Anno nem volt rossz szoci találmány, hogy hétfőként nem volt adás.
    Manapság ezt úgy kéne módosítani, hogy hétfőnként legyen adás, a hét többi napján ne mossanak agyvelőt.

    No, hát reméljük, hogy nem leszünk neutron csillag.

    Jó éjt mindenkinek.

    VálaszTörlés
  43. Mózi ma a "cégünk" ISO auditálásának előzménye képpen megtartott felkészítő előadáson gondoltam a CERN-re hátha mégis csak sikerül nekik neutroncsillaggá "varázsolni" bennünket, de aztán csak végig kellett szenvednem az egészet.

    Egyébként nem igazán találtam semmit a neten erről, bár csak a magyar oldalakat futottam át, de igazából nem tudom miért lett a 9-e kiemelt dátum.
    2012-ig szinte egyfolytában működni fog ez a kütyü.
    Vagy azért mert a teljesítményét növelték meg?

    VálaszTörlés
  44. Kraft,

    9/11 vagy 11/9 Nem rémlik a kabbalisztika és a számmisztika? Mintha olvastam volna már ezekről a számokról..
    Nem vagyok paranoiás, nem vagyok paranoiás, nem vagyok paranoiás ... :o)

    VálaszTörlés
  45. Szia Kraft, igen, felturbózták a kicsikét és most először tegnap képes volt elérni a tízezer milliárd (tíz trilliárd) celziuszt aztán ma el is kezdték a nagy pingpongot az elektronokkal és a protonokkal ezen a hőmérsékleten ami egy milliószor magasabb a nap belsejében található hővel vagyis ilyen hőmérséklet természetes módon csak a szupernovákban keletkezhet. Mától lehet imádkozni, egészen 2011 végéig de szerintem ha sikerül összezsugorítani a Földet vagy szupernovává varázsolni, az jóval előbb lesz.

    Ismered a zizós viccet a zizó (külső) auditorral és a birkapásztorral?

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  46. Nem ismerem Mózi, jöhet a vicc, holnap átküldöm a minőségirányítási vezetőnknek. :)

    Kraft

    VálaszTörlés
  47. így szól a zizó vicc:

    A minőségi szakember lát egy birkacsordát az út szélén és kérdezi a pásztort: "Halló jóember! ha pontosan megmondom mennyi birkája van, ad egyet nekem?" "Hogyne!" válaszol a pásztor. A minőségi előveszi a laptopot és mindenféle műholdfelvételekre meg egyéb birkatenyésztő adatbázisokra és egyéb exeltáblázatokra csatlakozik a neten aztán nagy büszkén jelenti a pásztornak, hogy pontosan 1329 birkája van. "Na, akkor elvehetek egy birkát, jóember?" "Hogyne!", mondja a pásztor. A minőségi gyorsan kikap egy birkát a csordából és a csomagtartóba tuskolja. Már készül is tovább meni amikor a pásztor aszongya neki: "ha kitalálom mi a szakmája az úrnak, vissza adja a birkámat?" A minőségi meglepődik de persze beleegyezik és már előre röhög a markába. "Az úr minőségi tanácsadó és auditokat végez" -mongya a pásztor. Az auditor csak pislog aztán kérdezi a pásztort hogy mégis hogyan jött rá. A pásztor: "Há ez nagyon eccerű teccik tudni. Maga idejön anékü, hogy hívtam vóna aztán jutalmat kér tőlem azé hogy megmongyon nekem valamit amit már tudtam miközben semmit sem tud a szakmámról. Na ugye kitaláltam? most pedig adja vissza a kutyámat..." :)

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  48. Itt egy másik vicc - bár lehet, hogy már ismeritek :

    Zsidó kisfiú rúgdossa a labdáját a templom falának. Kijön a pap és rászól :

    - Fiacskám! Ne rugdost ide azt a labdát, mert megkeresztellek!

    De a fiú tovább rugdossa. Erre megint kijön a pap.

    - Nem megmondtam, hogy ne rugdost ide a ladbád ? Elkaplak és megkeresztellek!

    De a kisfiú nem ijed meg és tovább rugdossa a labdát. Erre kijön a pap elkapja a fiút és megkereszteli.

    Bánatosan ballag hazafalé a fiú, mikor találkozik az édesanyjával. Az megkérdi, hogy mi a baj mire a fiú elmeséli, hogy mi történt. Az anyja jól elveri.
    Aztán hazaérnek és otthon is lógatja az orrát, mire az apja is megkérdi, hogy mi a baj. neki is elmondja, mire az apja is jól elveri.

    Erre kifakad a kisfiú :

    - Még csak egy órája vagyok keresztény, de máris utálom a zsidókat.

    :D

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  49. Jó a vicc Bukovinai, de Velorexel csak azért viccelgettünk az ISO ("zizó") minőségi rendszer kapcsán, mert hamarosan le lesz zizó-ellenőrizve a munkahelyén, én pedig az életem egyik legsötétebb korszakában (egy hosszú munkanélküliség után) zizó tanácsadó voltam, úgy hogy tudom milyen szőrszálhasogatóan idegesítő lehet a zizózás egy jó szakember számára.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  50. Alakul a molekula...

    http://www.mernokbazis.hu/cikkek/titokzatos-fizika

    VálaszTörlés