2010. október 9., szombat

Csak egy út járható a válságból való kilábalásra?

Találtam egy blogot, ahol a szerző érdekes felvetéssel rukkolt elő. Nézete szerint az amerikai gazdaságot/embereket egy (vagy több) ragadozó tartja a karmai között, és bejegyzését az alábbi képpel illusztrálta:

Mi vagyunk a halak, az óriásbankok a ragadozó madarak- írja a szerző.

Nézetem szerint szemléletesebb lett volna egy szájában döglött halat tartó hiénát  betenni illusztráció gyanánt, de most ezen ne akadjunk fel...

A Washington's blog katt ide! szerzője  úgy gondolja, hogy csak akkor menekülhet meg a hal, vagyis az amerikai gazdaság és a fogyasztók, ha valaki lelövi a madarat, vagy legalább foglyul ejti, és megkurtítja a karmait. Más szóval az óriásbankok hatalmát meg kell törni, különben nem lesz menekülés a csődtől... Számos neves közgazdász is így vélekedik..
Az óriás bankok beavatkozása nyomán a piaci verseny továbbra is csökken, egyre kevesebb hitelt kap a gazdaság, nem lesznek alacsonyabbak a bankár bónuszok, az adósság probléma súlyosbodni fog, a piacok manipuláltak lesznek és várhatóan a munkanélküliség is folyamatosan emelkedni fog.
Ha nagy bankok továbbra is uralják majd az amerikai (és nemzetközi..) politikát, szétzúznak minden  esélyt, hogy helyreálljon az egészséges gazdasági működés.
A magán véleményem a fentiekkel kapcsolatban az, hogy az óriásbankok (pl.FED) szinte kizárólag a kormányoknak hiteleznek, ráadásul hamis pénzt (értsd nincs mögötte semmilyen fedezet, csak egy számítógép memóriájában létezik).
Ezen a szinten a bankok célja már nem az erőforrások elosztása, áramoltatása, tisztességes haszon fejében, hanem a hatalom gyakorlás. Az óriásbankok megtámogatva a hitelminősítő intézetekkel és a tőzsdékkel, gyakorlatilag egy globális tömegpusztító fegyvert alkotnak, amelyen keresztül bármely ország gazdaságának teljesítményét meg lehet csapolni, vagyis az államokat alkotó emberek életét befolyásolni, vagy akár "elvenni".
Nem más ez, mint modern kori rabszolgatartás... Ha az MNB-t nem tudjuk kiragadni az óriásbankok karmaiból, akkor Magyarországnak könnyen vége lehet. Talán rövid távon a kamat és infláció mentes helyi pénzek segíthetnek, feltéve hogy saját kormányunk és az emberek tudatlansága nem akadályozza ezek bevezetését és működtetését. 

21 megjegyzés:

  1. Az elmúlt tíz évben a magyar kormányok több, mint 200 milliárd forintot adtak át a nálunk portyázó bankoknak, "konszolidáció" címen. Hálából, a bankok tovább portyáztak uzsorás kamatokkal és ahelyett, hogy segítettek volna a magyar vállalkozóknak, sokat a csődbe kergettek. Pedig ezzel a "konszolidációs" pénzzel lehetett volna létrehozni egy olyan magyar állami bankot, ami valóban a magyar gazdaságot tudta volna segíteni, csak hogy a magyar kormányok a "rendszerváltás" óta mind ennek a bizonyos ragadozó madárnak a karmaiban voltak és ez ma is így van. Ez csak akkor változhat, ha lesz egy tisztességes és nemzeti kormányunk, addig viszont még sok nyomor vár ránk.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  2. Mózes,

    szerinted kibír még négy évet ez a kis ország, vagy a Fidesz csodában reménykedsz? Tegyük fel, hogy a jelenlegi, vagy egy új kormányzat a jövőben valóban a nemzeti érdekek mentén próbálja vezetni az országot. Lesz egyáltalán mozgástere, vagy a már megkötött IMF és más szerződések béklyójában továbbra is csak vergődni fognak?

    VálaszTörlés
  3. Ordánéktól nem lehet számítani semmi jóra, de amíg a nyakukon van a Jobbik akkora "hibát" sem fognak elkövetni. Szerintem itt a nemzetközi viszonyokon múlik sok minden. És 4 év mulva a Jobbik kitartó munkával már verseny képes lehet. Erre a banki kérdésre idehaza csak akkor lehet visszatérni mert a zsidesz ez irányban nem igen fog magától lépni.

    Velorex! neked amúgy se sírjon a szád, hiszen neked már van is nemzeti kormányod...jééheehááá...:D

    VálaszTörlés
  4. Mantis,

    szokták mondani, hogy "sz@r a harag hatalom nélkül..".
    A Jobbik maroknyi csapata ugyan bent ül a Parlamentben, de semmi sincs a kezükben, amivel a parlamenti "gólemet" mozgatni tudnák.. Nem tudják eljátszani az SZDSZ "mérleg nyelve" szerepét sem, mert egyrészt nincsenek milliárdos támogatóik, másrészt a Fidesznek sajnos helyből megvan a 2/3, (és már nem csak a Parlamentben..) ezért nincs kényszerítve, hogy tárgyaljon bármelyik parlamenti társasággal. Sajnos jelenleg teljesen mindegy, hogy a Jobbik hová szavaz vagy mit terjeszt elő, bárhol simán leszavazzák. Egyetlen lehetőségük van: biliket borogatni, és tanulni, illetve információkat és támogatókat gyűjteni.. Ez is több mint a semmi, de gyakorlatilag nem tudják érdemben befolyásolni a jelenlegi rendszerben a dolgokat...
    Ha nekem van nemzeti kormányom, akkor neked is.. :o)

    VálaszTörlés
  5. Velorex

    "Egyetlen lehetőségük van: biliket borogatni, és tanulni, illetve információkat és támogatókat gyűjteni..."

    Pontosan. De gyakran egy-két információval nagyobb nyomást lehet gyakorolni a kormányra mint a szavazásokkal. A Jobbik ott van és figyel, ha a dolgokat rossz irányba kormányozza a zsidesz van lehetőségük a tájékoztatásra...Ez tényleg nem sok de egyenlőre itt tart az ország. Nem Vonáékon múlott...

    "Ha nekem van nemzeti kormányom, akkor neked is.. "

    Imréék?...csúnya lenne...:)) Ráadásul már célozgatott rá hogy ha átveszik a hatalmat akkor én meg Moto megyünk a tepsibe...:))))

    VálaszTörlés
  6. A pénzügyi válság célja szerintem a készpénz kiszívása az elit által ellenőrzött rendszerből. Ennek eszközei a bankok.
    Közben ezerrel nyomatják az elektronikus fizetési lehetőségeket!


    B.Misi

    VálaszTörlés
  7. Szerény véleményem szerint meg halvány fogalmatok sincs arról amiről beszéltek. A magyar parlament és az ott ülők nem jelentenek semmit az ég egy adta világon. Bárki ülhetne a parlamentben. Olyan erők uralkodnak jelenleg a világ felett amelyek egy perc alatt megennének bárkit aki ellenük nyíltan fellépne.

    Csak egy általános tudatváltás (az emberek részéről) és egy összehangolt népi engedetlenség akaszthatná meg a világot uraló elit terveit.

    Ha ezt nem látjátok át, akkor szűk a látókörötök. Nem látjátok a lényeget. Csak rész faladatokra öszpontisítotok, de fogalmatok sincs a háttérről.

    http://www.youtube.com/watch?v=4SUf3ZcA4TE&feature=related

    VálaszTörlés
  8. Misi,

    van abban valami, amit mondasz. A készpénz mennyiség szabályozásával durván be lehet avatkozni a mindennapi életbe, nagyon rövid idő alatt körbetartozást lehet generálni, ami gyakorlatilag leállítja a gazdaságot..
    Az elektronikus fizetési lehetőség két ok miatt is jó (a hatalomnak): olcsóbb, mint bankjegyeket nyomtatni, és minden tökéletesen követhető.
    The Big Brother is Watching..

    VálaszTörlés
  9. Szerintem sajnos a Jobbik nem tudja befolyásolni a narancs kormányzást. Már csak azért sem, mert nem rendelkezik olyan mediacsatornákkal amin keresztül meg tudja szóllítani a tömegeket. Az is szép lesz, ha sikerül a Jobbiknak életben maradni a következő választásokig. Szerintem csak úgy lesz esélye megváltoztatni a játék szabályait egy nemzeti kormánynak, ha nagyon erősen csap az asztalra. Az első feltétel, hogy újra legyen igazság, közbiztonság, munka, tisztességes munkabérek, stb Magyarországon az, hogy az adófizetők pénze itthon maradjon, nem pedig a nemzetközi bankárok zsebébe menjen örökké "államadósság törlesztés" címen. Ehhez pedig nagyon keményen kell majd az asztalra csapni egy nemzeti kormánynak és vállalni, hogy a bankárok bosszúból a béka segge alá fogják rúgni a forintot, ami azt fogja jelenteni, hogy nagyon vissza kell majd fogni az importot néhány évig, legalábbis nyugatról. Ha a Jobbik megnyerné a választásokat de nem merne igazán radikálisan kormányozni, annak nem sok értelme lenne. A jövő most csak egy nagy kérdőjel.

    mézesmózes

    VálaszTörlés
  10. Mantis,

    Imre szelíd ember, de ha Tas vezér megkapja a kalasnyikovját meg az 1000 db lőszerét, akkor jaj nektek.. :D

    VálaszTörlés
  11. Bukovinai,

    igazságod van, de mégis a Parlament az egyetlen hely, ahol jelenleg ha tyúklépésekkel is, de lazítani lehet az idegen bilincseket megfelelő intézkedésekkel. Ha az utcán akarná valaki letépni az ország láncait, akkor nagyon gyorsan elrendeznék, erővel...

    VálaszTörlés
  12. hali

    nem azzal van a baj, hogy a készpénzt ki akarják vonni a forgalomból, és elektronikus utra akarják tenni a teljes fizetési rendszert, hanem azzal, hogy ennek a rendszernek az egyedüli haszonélvezői a magánkézben levő bankok,háttérhatalom , akik szivattyúként , rabláncként müködtetik a rendszert. Az államnak semmi hozzáférése , vagy befolyásolási lehetősége nincs. -Lásd az MNB sincs a fennhatósága alatt, akinek a funkciója a pénzkibocsájtás, szabályozás lenne.
    Ha a pénzügyi, monetáris jogokat egy jól müködő kormány , parlament kezébe vehetne, az elektronikus pénzügyi tranzakciókat mint rendszergazda irányitaná, akkor ki lehetne iktatni a spekulációt, sőt a kamatrendszert is, és teljesen ki lehetne fehériteni a gazdaságot, a pénzből pénz csinálási mechanizmust. meg még nagyon sok mindent át lehetne alakitani, csak ehez pl meg kellene szüntetni a tőzsdét, a pénzt nem áruként kezelni ( a Cion bölcsinek jegyzőkönyvében mit gondoltok miért akarják a zsidók maguknak megcsinálni ugyanezt? )
    Lényegében már Kossuth is a kossuth bankóvan is ezt akarta, csak még nem tartott ott a technikai fejlettség, mint most, hogy teljesen elektronizálni lehet a pénzügyi rendszert, csak nem a mostani fináncoligarchia kezébe kell adni a rendszergazdai szerepet.
    (Most ne beszéljünk a BIG BROTHER ről,meg a gonosz bélyegéről , mert az más tészta , az igaz, hogy élő)
    mantisz, Moto
    ha egyszer itt elszabadul a pokol, én nem lennék a ti testőrötök. Ilyen stilusban kritizálni valamit kiérdemli a megfelelő választ egyesektől, kettesektől
    áldás békesség

    fapipa

    VálaszTörlés
  13. És mi lesz? Megkergecc a járókereteddel? :))

    VálaszTörlés
  14. "mantisz, Moto
    ha egyszer itt elszabadul a pokol, én nem lennék a ti testőrötök. Ilyen stilusban kritizálni valamit kiérdemli a megfelelő választ egyesektől, kettesektől
    áldás békesség "

    MICCSINÁÁÁSZ???????? :D:D:D:D:D
    És mióta szokás a fenyegetést áldás és békességgel zárni?...:))
    Szerintem pihenj rá öreg, hidd el jobb lesz...

    Amiket össze írkáltál túlkoros barátom annak az eléréséhez ERŐ kell, értsd egy tettre kész tömeg bázis valamint egy ország vezetésére alkalmas vezetőség. A Jobbik utóbbival rendelkezik (na jó még van mit tanulniuk) , előbbit pedig építik szépen fokozatosan(azért már van 1 millió ember mögöttük). Ti nem rendelkeztek egyikkel sem, és nem is fogtok soha. Szóval pihentesd az ujjacskáidat és gondolkodj néha...:D:D

    VálaszTörlés
  15. Kedves Fapipa!

    Nem azzal van a baj? Aztán leírsz valamit, amit általában már mindenki tud ezen a blogon. Ezen már rég túl vagyunk.
    Aztán miér ne beszéljünk az azonosító-fizető chipről, amikor már sok ezer ember használja?
    A cash kivonásnak szerintem igenis ez a célja. Csak arra jön majd a fizetés, a nyugdíj, a járandóság stb.
    A leállítással el lehet majd venni az ember egzisztenciáját. El lehet lehetetleníteni a másként gondolkodókat. Mehetnek majd az erdőbe, ahonnan Pintér fogdmegjei bezsuppolják őket egy táborba. Nagyon hatásos eszköze ez az uralomnak.
    Aztán írod ha ez , ha az! A konkrét helyzet az érdekes! Semmilyen hatalmunk nincs jelenleg véghezvinni, amit leírtál. Ehhez a Jobbiknak kellett volna 2/3-ot szereznie. Rajtuk nem múlt.
    Annyit dolgoztak a kampányban, hogy a belük kilógott. A szavazókon és a nem szavazókon igen.
    Elnézésedet kérem, de ez a blog azért tetszett meg nekem, mert nem kell se rogyásig ismert háttérhatalmi ismereteket és különféle zagyva ezotériákat elolvasni, ahhoz, hogy az ember röviden és tömören elmondhassa a véleményét.

    B.Misi

    VálaszTörlés
  16. Srácok,

    használjátok ezt az oldalt arra, amire való: értelmes vitára...

    VálaszTörlés
  17. MR VELOREX

    Megnéztem, olvastam. A szándék lehet nemes de itt már a demokratikus elvek nem vezethetnek eredményre, addig míg ostoba faszoknak helyet biztosítasz agymenéseik megjelenítésére hamvába holt dolog az egész. A legdrágább kincs az idő mert nem lehet visszaforgatni, ne pazarold ilyenekre. Mondom én aki ugyanígy faszkalapokra pazarolom az időmet.
    kasar

    VálaszTörlés
  18. kasar,

    tudom én is, hogy a fotelből nehéz valamit megváltoztatni. Ez az oldal csak esti hobbi, a hétköznapokban én is próbálom a legjobb tudásom szerint végezni a dolgomat, csinálom azt, amihez értek. Nem olvassák ezrek ezt a blogot, de néhány tucatnyian igen, és ha hozzájárulhatok ahhoz, hogy az itt írók-olvasók árnyaltabban lássák a világot, már megéri. Tudod, " ember küzdj és bízva bízzál.."

    VálaszTörlés
  19. B.Misi :

    Azért érdekelne engem az az elképzelés ami szerint a Jobbik meg tudja állítani a világot uraló Elit diktatórikus elképzeléseit... csak úgy nagyvonalakban.

    Hogy fogjátok elgáncsolni az elitet ? Vagy hogy akarjátok kivonnimagatokat az ellenőrzésük alól ?

    Mert az irányító Elit messziről tesz a Jobbik-ra és a programjára. Majd ideküldenek valakit aki megmondja a Jobbiknak, hogy mit kell csinálnia és ha nem az történik amit ők elképzeltek, akkor az egész vezérkart felültetik egy repülőre ami meg balesetet szenved és mindenki meghal.

    Szóval nagyon érdekelne engem, hogy ti miként képzelitek a Szebb jövőt ? Hogy fogjátok megakadályozni a világkormány létrejöttét ??? Mikor a világon élő emberek nagyobb része teljesen agy-halott állapotban van. bármit bevesznek amit a média bead nekik. akkor hoghy is fogtok itt valami egyéni akciót végrehajtani ?

    Azt jépzelitek, hogy engedik majd nektek ? Vagy hogy ? Murányi úr már egy Jobbikos lakossági fórumon is elővezette, hogy az adósságokat bizony vissza kell fizetni... meg a többi.

    Akkor érdekes lenne hallani, hogy szerintetek hogy is lesz azzal a Szép Jövővel ? Hogy birkózzátok le ezt az ezer fejű ezer karú gólemet ? Mert, ha csak egy helyi helytartója lesz a Jobbik ennek az elitnek, akkor minek ? arra már ott van a fidesz...

    Szóval ?

    Engem érdekelne a terv. Ha titkos, akkor csak a publikus részei... Ha meg nincs semmiféle terv, akkor mitől hiszitek magatokat különbenek a fideszeseknél ? A fideszesek között is vannak magyar érzelmű emberek. ők is próbálnak annyit tenni amennyit tudnak. csak hát a kezük eléggé meg van kötve. Miből gondoljátok, hogy a ti lehetőségeitek nem lesznek éppen ennyire korlátozva ? Ez csak egy hiedelem részetekről vagy tudtok valamit amit én nem ?

    Érdeklődve várom a választ! bármelyik jobbikos válaszolhat aki tudja...

    Ha meg nincs válasz, akkor nem inkább készülni kéne arra ami úgyis be fog következni és nem hiú ábrándokban ringatni magunkat ?

    A totális hatalom a világ felett régóta célja az uralkodó rétegnek. És céljaikhoz egyre közelebb jutnak. miben bíztok, hogy ez miért nem fog bekövetkezni ?

    Inkább élvezni kéne a szabadságot - amíg lehet. És készülni arra az időre amikor már nem lesz minden ilyen szép és jó. Meséljek Svájcról ? (majd legközelebb...)

    VálaszTörlés
  20. Szia Névtelen!

    Hogy a Jobbik mit kíván tenni? Azt, ami a programjában szerepel. Mi mást tehetne, erre hatalmazták fel, azok, akik bizodalmukat belé helyezték.
    Nincs ebben semmi titok. Mást nem tudok mondani Neked, mivel nem vagyok tagja a szervezetnek, de azt hiszem, Ők is ezt válaszolnák. Amikor a programot elkészítették, az általuk reálisnak tartott mozgásteret figyelembe vették.
    A Jobbik nem azért van a világban, hogy hatalomra kerüljön, mivel már ott van.
    A Jobbik az a hatalom, a világban, amely a közösségi élet területén szólít fel minket az igazság melletti kiállásra. Az, hogy a világ fiainak szemével nézve hatalomra kerül vagy sem, azt a Teremtőtől kérdezd, ne Tőlem. Ami biztos, hogy az új ég és új földön,
    országunk újraszervezésében ezek az emberek vezető szerepet fognak kapni. Azért ülnek a parlamentben, hogy az ehhez szükséges készségeket a gyakorlatban elsajátítsák.

    Ha meghalnak, hát meghalnak. Gondolod nincsenek tisztában vele? Felelősségük az itteni életükkel kapcsolatban a halállal megszűnik. Aztán, már más lesz a felelős!
    Nem kell a magamfajtát naivnak nézni, mert kiderülhet, hogy Te, a Te racionalizmusoddal, naivabb vagy, mint én.
    Ezek az emberek, ahogyan én is, teljesen másként állnak ezekhez a dolgokhoz, mint ami a Te kérdéseidből látszik. (folytatom)

    Misi

    VálaszTörlés
  21. Ne haragudj, de nem tudom az almának elmagyarázni, mi az a körte lét, pedig mind a kettő gyümölcs. Ha kérded, hogy ezt honnan tudom, a válasz az, hogy valaha én is alma voltam.
    Az ember szabadsága abban áll, hogy dönthet.
    Az ember szabadságát, senki sem veheti el. Azt, csak saját maga játszhatja el. Ugyanez áll a létezésére. Életemet elvehetik? Igen, de létezésemet, melynek az élet csak egy kis része, csak magam játszhatom el. Tudod az élet arra való, hogy föláldozzuk valamiért, ami az életnél magasabb rendű.

    Az ezerfejű gólem már rég le lett győzve! Csak a térben és az időben az átalakulás, lassú.

    Kérdeznék én is, ha már megszólítottál. Amióta a Jobbik berobbant a politikába, állandóan róla van szó.
    Mire föl ez a nagy „acsarkodás”? Te például, miért támadod ilyen vehemens elkeseredéssel?

    Misi

    Ui.: Furi, de Svájc sosem érdekelt különösebben. Idegenkedésem oka valószínűleg éppen az, hogy sokan annyira istenítik.

    VálaszTörlés