2012. május 31., csütörtök

Példát mutatott a Jobbik békéscsabai szervezete

Mint korábban olvasható volt, tegnap, május 30-án előadást tartottam Békéscsabán, a Vasutas Művelődési Székházban. Háromnegyed hat körül értem oda, de meglepetésemre a környéken nem lehetett üres parkolót találni. A Jobbik Békéscsabai alapszervezete meghívásának tettem eleget, akik kiváló szervezésről tettek tanúbizonyságot és mint kihangsúlyozták, nem pártrendezvényről volt szó, hanem a széles rétegeket érintő probléma orvoslása érdekében cselekedtek. Kíváncsian várom, mikor kapok meghívást az LMP-től vagy a Fidesz-től, hogy az MSZP-ről ne is beszéljek. Szívesen elmondom az ő rendezvényükön is, hogy kit, milyen felelősség terhel és melyik miniszterelnöktől, melyik bankárig bezárólag kell a vádlottak padjára állítani.
Tovább>>>

32 megjegyzés:

  1. Árpi, egy ilyen törlesztési megtagadás valóban rákényszerítheti a bankokat és a kormányt, hogy komolyabban vegyék a devizahiteleseket... de csak akkor, ha elegen vesznek részt. Ha csak a devizahitelesek egy kis része cselekszik, azokat a bankok feltehetően örömmel és nyomban el fogják intézni (kilakoltatás), a többiek pedig még jobban fognak félni és kussolni. Hogy ez elkerülhető legyen, talán jó lenne, ha két felvonásban zajlana az egész:

    1. Először valahogy (talán a Jobbik apparátusa segítségével) begyüjteni azok zsákutcába került devizahitelesek szándéknyilatkozatát, akik készen állnak az akcióra amennyiben elég nagy számban lesznek (ezt a számot persze előre meg kell határozni).
    2. Amennyiben elegen jelentkeznek az akcióra, mindenkinek egyszerre kell értesíteni a bankot a befizetések befagyasztásáról.

    Szerintem nem ártana, ha a Jobbik bevetné a jogászait is, különösen a sztár jogászait, Morvait és Gaudit, hogy a bankoknak minél kevesebb jogi támadás lehetőségük legyen.

    mm

    VálaszTörlés
  2. mm,

    jók a meglátásaid. Nagyon bízom benne, hogy lesznek elegen, akik egyszerre azt mondják, hogy elég volt. Esetleg lehet kombinálni még azzal a dolgot, hogy szedje ki mindenki a pénzét a bankokból. Lehet kezdeni mondjuk a zótépé bankkal, aztán jöhet a többi is, míg ki nem derül, hogy "habár felül a gálya, alul a víznek árja, azért a víz az úr.."
    Szép szóval nem fog menni a dolog, eddig sem ment, viszont léteznek békés, de kemény megoldások...
    Igaza van Anonymousnak: Isten verd meg a magyart, míg meg nem tanul összefogni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, nem csak a levegőbe beszélek, én már kiszedtem azt a kevés pénzemet a zótépéből, sőt a számlámat is megszüntettem ott.

      Törlés
  3. mm,
    Nagyon jó az ötlet. Csak a szervezett összefogás segíthet mindannyiunkon.

    VálaszTörlés
  4. Én is kivettem a pénzem még 10-én, de csak hogy az 500 m-re lévő postán odaadjam a kedves zöld ruhás hölgynek, aki készségesen továbbítani fogja a vérszívók másik fajtájának. Lehet, hogy ezeknek a vérszívóknak, meg az öltönyös bankár társaiknak valahol az ég alatt összeér a kezük..?

    A békéscsabai jobbikkosok tényleg megkérdezhetnék a főnökeiket Bp-en, hogy mi a szarra várnak ezzel az üggyel kapcsolatban? Ekkora aduászra hogy lehet csendben hallgatni?? Népharag lesz ebből, gyerekek!

    Csalán

    VálaszTörlés
  5. Névtelen, ez nem az én ötletem, hanem Árpádé. Az ötlet egyszerű és zseniális, de a megvalósítására szerintem csak egy olyan szervezet képes, amely rendelkezik jogászokkal, valamennyi média felülettel, számos "hívekkel", önkéntes aktivistákkal és nem utolsó sorban anyagiakkal... mondjuk például a Jobbik. Az nem lep meg, hogy a Jobbik vidéki emberei derék emberek tele jó szándékkal, de sajnos a pártot központilag irányítják és szerintem ott már a jó szándékok zöme sírkő alá kerül. Talán a párt vezetősége valamiféle paktumot kötött hajráviktorral, de mindenesetre nem szokott olyant cselekedni, ami komolyan zavarná nemzeti viktorunkat. Nagyon remélem én is, Csalán, hogy a Jobbik vezetősége gatyába rázza magát, a rovásírás versenyek rendezésének ideje immár lejárt.

    mm

    VálaszTörlés
  6. Ejha!
    Építő jellegű, konstruktív és igen okos hozzászólás Mózitól.
    Itt már valami történik kéremszépen.
    Na akkor én is hozzászólok valami értelmeset.(legalábbis megpróbálok)

    Feltétlenül szükség van kettő dologra.

    1. Adatbázis
    Amely adatbázisban rögzítésre kerülnek a kezdeményezéshez csatlakozó adósok azon adatai, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a lehető legrövidebb úton tájékoztani, mozgósítani lehessen a kezdeményezésben egyértelmű szándékkal részt venni kívánó adósokat. Itt nem pusztán az elérhetőségekre kell gondolni, hanem minden olyan egyéb információra, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a teljes tájékoztatás és/vagy mozgósítás mindössze néhány óra leforgása alatt bármikor maradéktalanul megvalósulhasson.

    2. Cselekvési, mozgósítási terv
    Amely azokat a feladatokat és teendőket tartalmazza, amelyeket bizonyos konkrét esetekben, tenniük kell azoknak, akik ezen feladatok végrehajtását önként felvállalták. Teljes minden részletre és lehetőségre kiterjedő, pontos és egyértelmű cselekvési tervre van szükség, amely a normál esetben nem várható, nem valószínűsíthető esetekkel kapcsolatosan is egyértelműen kijelöli a teendőket.
    Mondok egy példát:
    Le kell legyen fektetve, hogy kinek mi a dolga, mi a teendője abban az esetben, ha például a bankok, félve az esetleges mozgósítás hatásától, valamilyen törvénytelen eszközhöz nyúlva elérik azt, hogy valamelyik hatóság, valamelyik korrupt tagja, egy adott időpontban, valamilyen koholt vádra, illetve gyanúsításra hivatkozva, lefogatja, őrizetbe veteti azt a személyt, aki a mozgósítás konkrét időpontját hivatott meghatározni.
    Tehát olyan terv kell, amely biztosítja azt, hogy az amúgy bármire képes ellen érdekű fél, ne legyen képes megakasztani vagy meggátolni a mozgósítást.

    :)


    EBO

    VálaszTörlés
  7. Ez a leghatékonyabb megoldás. Érdemes megpróbálni, veszíteni már nincs mit a hiteleseknek. A görög válság sajnos épp kapóra jöhet.

    Makkos Albertnél találkoztam olyan gondolatokkal, hogy ez a fajta konstrukció gyakorlatilag visszafizethetetlen.

    A közhangulat a hitelesek ellen van: ők a hibásak, miért vették fel, stb. Szerintem fontos, hogy minél több ember lássa át a bankok hitelezési gyakorlatát, azt, hogy milyen feltételekkel nyújtottak hiteleket.

    Sok sikert a kezdeményezésedhez!

    Majsz

    VálaszTörlés
  8. Ez azért is jó ötlet, mert amennyiben sikerülne nagy számban bevonni a devizahiteleseket (persze ez az, amit nagyon nehéz kivitelezni, főleg egy magánszemélynek, mint Árpád), nem is kellene ezeknek feltétlenül megszakítani a befizetésüket, talán az is elég lenne kellő pánikot kelteni bankáréknál, ha a sok devizahiteles egyszerre küld bojkott ultimátumot a bankoknak, lehetőleg egy közös jogi képviselőn keresztül (Gaudi?).

    mm

    VálaszTörlés
  9. Érdekes az árfolyamrögzítés rendszere is. 250 ft, és 180 ft között pont 70 ft a különbség, amely megfelel 2,5% kamatemelésnek. De mivel a bankok továbbra is egyoldalúan változtathatnak kamatot mindenféle mutatókra hivatkozva, ezért simán megemelhetik a kamatokat, és vele együtt a törlesztőrészleteket. És egy görög válság tuti, hogy ki fog mozdítani jó pár mutatót.

    Majsz

    VálaszTörlés
  10. A Jobbik Tapolcán is példát mutatott:

    http://www.naplo-online.hu/helyi_kiadasok-tapolca/20120601_demonstracio_a_tapolcai_korhazert

    Bár nem pártpolitikai demonstráció volt, mégis Jobbikos, és nemzetű gondolkodású emberek szervezték meg.

    A hír bejárta az országos médiát, és ezzel a demonstrálók elérték a céljukat, mert a fidesz már ezt lemutyizta, és megy előre az országrombolásban, mint egy elszabadult mozdony.

    Hihetetlen mennyi elfojtott düh, elkeseredettség van az emberekben, és úgy látom egyre inkább felszínre tör.

    Igen, a vidéki Jobbikosokra még lehet számítani.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  11. Ma jutott eszembe egy apróság a vételi, és eladási árfolyamokról. Ugye a bank nem tette lehetővé a devizában történő törlesztést. De ha ez lehetséges lenne, akkor lemehetnék a pénzváltóba, vagy oda, ahol épp a legolcsóbban vásárolhatnék, és egyszerűen vehetnék CHF-ot valutában, vagy devizában. Ebben az esetben a bank nem lenne jogosult az átváltási költségre, valamint a forrásköltségek egy részének az elszámolására. A CDS felár 5%körül mozog, tehát meglátásom szerint ennyivel kevesebb kamatot kellene fizetni, így szerintem bőven nyerésre állhatnék.

    Ez csak egy ötlet, nem tudom, hogy mennyire állja meg a helyét.

    Majsz

    VálaszTörlés
  12. Ő is próbálja begyüjteni a devizahitel svindlihez kapcsolódó adatokat: http://kuruc.info/r/20/96883/

    VálaszTörlés
  13. Üdv elnök urak!
    Ezt most nem értem. Árpi összeállt a zsidó Jobbikkal? Ki kell nyírni az összeset családostól! Ugye?? :))

    Amúgy gratulálok, kezd alakulni a dolog!
    Hajrá Árpi!

    VálaszTörlés
  14. Az előző ötletemből egy újabb született.

    Ugye abból indultam ki, hogy csak forintban lehet kereskedni, devizában/valutában pedig nem, pedig adott esetben a piacon olcsóbban juthattam volna CHF-hez, és így nem háríthatták át volna az átváltás költségét, valamint a forrásköltségek egy részét (gondolok itt a CDS-felárra).

    De miért lett volna ez olcsóbb? Azért mert a CDS felárat csak az adott törlesztő után fizettem volna meg, és nem az egész tőke után.

    2008-ban esett CHF libor (a 'svájci alapkamat') 2,5-3%-kal, ezzel szemben emelkedett a kockázati felár 3%-kal. Ez a kettő látszólag kioltja egymást, de igazából 5% CDS változás felel meg 1% tőkekamat-változásnak.

    Felveszek 500 CHF-et, fizetek utána 5% CDS-t, akkor 25 CHF felárat kell kifizetnem. Összesen: 525 CHF

    De mi történik, ha a teljes kamatot emelem meg 5%-kal? 1% kamatemelés 5-10%-ban emeli meg a havi törlesztőrészletet. 500 CHF + 25% kamat= 625 CHF
    Rosszabb esetben: 500 CHF + 50% kamat= 750 CHF

    Lehet, hogy ez csak nekem új, de engemet ez nagyon meglepett.

    Majsz

    VálaszTörlés
  15. Rosszul írtam. 2008-ban a CHF LIBOR 2,65%-kal csökkent, valamint emelték a tőkekamatot 2-3%-kal. Ezzel szemben állt forrásköltségként az 5,5 %-os kockázati felár növekedés.

    Ha a CDS felárat rárakom a tőkére, hogy ott kamatozzon, akkor 27,5 - 52,5 %-ban emelkedik a havi törlesztő. Ha pedig nem rakom rá, akkor csak 5,5%-kal nő a törlesztő.

    VálaszTörlés
  16. Megemlíti Kásler Árpit is :

    (3235) Gyurkó Tibor Zoltán
    2012-06-01 12:57:40
    email
    Orbán Viktor, Köztársasági Elnök, Belügyminiszter

    "........Viktor!
    Nem szégyenled magad, hogy a bankár Csányival meccsre és egyéb helyekre jársz, miközben az országban ezrek lesznek öngyilkosok a csaló bankárok miatt és tízezrek válnak egyik napról a másikra hajléktalanná? Mondd csak, mi a problémád Kásler Árpáddal? Miért nem állsz mellé és támogatod a rászorulókat?
    Mi van, Gyulán nincs foci csapat?

    Pedig nézd csak, a Harag Napja beindul nélküled is!: http://kaslerarpad.hu/?p=1088

    Mit szólnál hozzá, ha egyszer olyasmi történne, itt Magyarországon, ami még máshol nem, tudod itt úgyis hamarabb bemutatják az amerikai filmeket, mint kint. Szóval az Orwell 1984 című filmjének a magyaros változata itt jelenne meg nálunk először, ebben a formában, mert bizony a könyvből készült nyugati film, valljuk meg elég gyengécskére sikeredett. Tudod, a könyv egyik legjobb része az, amikor a prolikkal kapcsolatban leírja Orwell, hogy amíg nem ébredtek öntudatra, addig nem lázadhatnak fel, de amíg nem lázadtak fel, addig nem ébredhetnek öntudatra. Lefordítom neked. Ez azt jelenti, hogy a proliknak egyszerre kellene öntudatra ébrednie és fellázadnia! Szóval képzeld el, hogy mivel van pénzetek, ezért megoldható az, hogy egy több százezres nagygyűlést szervezzetek. A szokásos módon, hatalmas színpad rengeteg kivetítő, hangszórók zászlókat lengető emberek tömött soraival. Ekkor aztán önelégült, beteges mosolyoddal az arcodon a színpadra lépsz, hiszen ez az igazi élmény, becsapni és manipulálni az embereket, mert a sok lengető az nem tudja, hogy ez a szertartás a manipuláció szabályai szerinti feszültség oldására szolgál. Amolyan nesze nektek semmi, fogjátok meg jól, lengessetek, éljenezzetek és te fürdesz a népszerűségben.
    De. Képzeld el, hogy ekkor váratlan dolog történik és hiába a bájvigyor az arcodon, a mikrofonod néma marad! A színpad irányából egyre erősödő orrfacsaró rohadt narancs bűze lengi be a környéket. A kivetítőkön egy állatkerti, gacsos lábú majom ugrándozik össze-vissza és közben megszólal egy hang: senkit sem hagyunk az út szélén! Ezután hirtelen váltás a képernyőkön és a kilakoltatásokról mutatnak képeket!
    Tudod ez olyan, amit te nem láttál személyesen, nem toltad oda a képedet, de itt legalább szembe nézhetsz vele! Most éppen egy 73 éves néni kilakoltatásáról mutatnak jeleneteket, majd hirtelen ismét megjelenik a gacsos lábú majom, immár egy labdával és elkezd majomkodni! Ezután az előzőtől is hangosabban megszólal a hang: senkit sem hagyunk az út szélén! Ismét váltás és az öngyilkosok rokonaival készült interjút mutatnak. Arról beszélnek, hogy miként csapta be őket a bank, hogyan kerültek az utcára és milyen árván, apa vagy anya nélkül élni. Ezután ismét a majom következik, akit éppen megdobáltak naranccsal, de az kitüntető örömmel habzsolja, sőt mivel olyan sokat kapott, hogy már nem tudja megenni, ezért néhányat a fejére pakol, úgy néz ki, mintha narancs koronája lenne. Az emberek rögtön elnevezik Nérónak!
    Ezután jön a rémálmod, mert a kivetítőkön a hírháttér szólal meg és pedofil, drogos dolgokról beszélnek a fiúk, sőt még képük is van hozzá!
    http://hirhatter.org/orban_bush.htm Többek között ez is, de van olyan is amelyikben azt mondják:mi, öcsi! Ezután ismét a majom következik és a már jól ismert hang: senkit sem hagyunk az út szélén, mondja egyre hangosabban. Hiába, ezek a majmok értenek a fokozáshoz.
    Nem tör ki tömeghisztéria, de az emberekben egyszerre támad fel a vágy, hogy a színpadon álló öltönyösnek segítsenek nyakkendőt kötni!
    Ezt csak olyan aktuális lázként jellemezném! A történet folytatását a képzeletedre bízom, de az biztos, hogy ezután már csak a végtelenített bécsi keringők szólnak és az emberek saját maguktól stadion alakot vesznek fel, - így már otthonosabban is érezheted magad -, de csak egyetlen rigmus skandálására hajlandók: Hazaáruló! Hazaáruló!

    2012.05.29. Gyurkó Tibor Zoltán "

    http://www.tmrsz.hu/vendegkonyv/

    GA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajráviktor csak röhög ilyen üzeneteken. Bízik a tekes pretóriánus gárdában és az AVH-ban, hogy ne essen baja nyakkendőjének. Hamarosan a mezei rendőrség is tele lesz pakolva navajonkikkal, azok pedig tuti hogy nem fognak lelkizni a magyarral ha rákerülne a sor. Ne álmodozzunk forradalomról, nem lesz ilyen... nem ilyen lesz.

      mm

      Törlés
  17. Ha érteni akarjuk, miféle érdekeket képvisel valóban az orbanizmus: http://youtu.be/g36gdTgGyrA

    Arszlán

    VálaszTörlés
  18. És persze tudjuk, hogy az "úvilágrend" építése igényli a lakosságok leépítését azaz ritkítását. Nézzük például ezt a jelenlegi Magyarország légszennyezettség térképet: http://jovonk.info/sites/default/files/kepek/hir/2012-05-17-brutalis-legszennyezes-kolontar-kornyeken.jpg Jól látni, hogy mekkora halálfoltot jelent már a kolontárból kiszabadult és továbbb is kiszabaduló méregpor. Valójában szinte semmi sem történt a kataszrófa óta annak érdekében, hogy ez ne így legyen. Akkoriban a Greenpeace aktivisták mérő eszközei kimutatták, hogy különösen nagy mennyiságű higanyt, ciánt és egyéb halálos nehéz fémet tartalmaz a kolontári vörösiszap pora... természetesen hamar elhalgattatták a Greenpeace aktivistákat, valószínűleg megértették velük, hogy ez mind kell az újvilágrend felépítéséhez, mindenesetre azóta sem hallani már róluk. Ajánlott (rövid) olvasmány: http://jovonk.info/2012/06/01/mergezo-viharok-kolontaron

    mm

    VálaszTörlés
  19. Meg lesz ám a tagytakarítás, vége a fagyizásnak áááám, hallgassátok csak végig!....jól meg lettünk szivatva:

    http://www.youtube.com/watch?v=Ms2RvT7w524&feature=related

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre az "51-es körzet" mesére nehéz bármi okosat mondani, az is lehet hogy igaz. Ahogy mondta Shakespeare, "több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcs elmetek álmodni képes". Orosz források szerint a bolygónk mágneses tengelye több, mint ezer kilométerrel mozdult el az idén miközben néhány év óta csak olyan 40-50 kilométeres elmozdulása volt évente. Úgy látszik, hogy valami folyamatban van, de persze nem tudni, hogy mi és, hogy ez kapcsolatban van-e az "újvilágrenddel"és, ha igen, miként. Olyan érzésem van, hogy hamar meg fogjuk tudni.

      mm

      Törlés
  20. http://www.youtube.com/watch?v=dec9saENvu0&feature=youtu.be&t=1h6m25s

    Hehe

    VálaszTörlés
  21. Ezt sem említette a "magyar" sajró, még a Jobbiké sem: Farnkfurtban május 19-én több, mint húsz ezren tiltakoztak a bankár kapitalizmus és különösen az ájrópai központi bank diktatúrája ellen. Nos -itt válik érdekessé a történet- a kivetérelt német rohamrendőrség, ahelyett hogy a tüntetőket molesztálta volna, LEVETTE A SISAKJÁT SZOLIDARITÁSBÓL A TÜNTETŐKKEL ÉS CSATLAKOZOTT A TÜNTETÉSHEZ! Vajon mikor lehet ilyent látni nálunk?

    Itt a videó: http://youtu.be/5ebC8_q0zCM

    mm

    VálaszTörlés
  22. mm,
    Okostojás, mondanám, hogy vegyél szemüveget, de az már nem segít rajtad. Neked már rég az elfekvőben lenne a helyed.

    http://barikad.hu/a_nap_kepe_igy_is_lehet_pelda_a_magyar_rendoroeknek-20120524

    --

    VálaszTörlés
  23. kuss moto! ne ugass rágd csak tovább a gumicsontodat hehe..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Irigykedsz, mi? Ha lenne még fogad, te is tudnál rágcsálni. :)

      De, hogy jobb kedved legyen közelgő halálod előtt, fogok szólni ennek a zsidó Jobbiknak, hogy ezentúl a világ összes hírét jelentesse meg, nehogy nyugger mózi ugatni tudjon.
      Sőt, az lenne a jó, ha külön közölnéd melyek azok a hírek amik a kedvenceid, és azokat főoldalon, főhírként fogják hozni hónapokig. Jó lesz így, tata?

      Törlés
  24. Egyfolytában egymást piszkáljátok, ahelyett, hogy Árpi ügyére koncentrálnátok. Azzal nincs semmi gond, ha különböző véleményen vagytok bizonyos dolgokban, és kritikával illetitek a másikat, de ezt tegyétek emberi hangnemben! Majsz

    VálaszTörlés
  25. Mióta az internet működik, mindig is jelen voltak, s jelen lesznek az ellenérdekelt fél, az álcázott, vagy nyíltan ellenséges profi ügynökök, avagy csak lelkes ellenséges amatőrök.
    A mozaikokat már régóta nem kell összerakni, a képlet régóta világos! Míg ellenségeink könyörtelenül hajtják végre országkifosztó, hódító terveiket, addig a károsultak, az elszenvedők, a kifosztottak közt mindig akad nem egy idióta, ki hallgatva ellenségein demagógiáját, saját nyakába akasztja a hurkot, s másokat is az önpusztítás útjára próbál terelni!
    Nevesíthetném is soviniszta-rasszista gyűlölködő, emberiségellenes beépült ellenségeinket, kiknél szent törvényként írva vagyon: "...a nem-zsidók közt egy sincs ki embernek neveztetnék."!, de nem akarok zsidózni, mert egyesek, igen helyesen mutatnak rá visszatérően, mindig helyénvalóan, hogy ne zsidózzunk!
    Gyöngyösi Zoltán/piskota

    VálaszTörlés
  26. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PQ_wY_GHuSo#!

    Árpi, ebben a videóban az első 25 percet neked szentelik.
    Alapvetően pozitív képet festenek le a peredről, de azért egy kis kritikával is illetnek. De gondolom tudod, csak azt lehet kritizálni, aki letett valamit az asztalra.

    (Csak arra az esetre, ha kíváncsi lennél Makkos véleményére, akinek meglátásom szerint ugyanaz a célja, mint neked.)

    Majsz

    VálaszTörlés
  27. Utána a 34. perctől is szó van a peredről...

    VálaszTörlés
  28. Ugyanaz a videó, egy vodafon per alapján felmerül a precedens-jog is:

    youtu.be/PQ_wY_GHuSo?t=56m18s

    VálaszTörlés