2012. május 15., kedd

Mi is történt Izlandon?

Gyakran emlegetjük Izlandot példaként, alább megnézhettek egy riportot Utassy Ferenccel, Izland tiszteletbeli konzuljával. A riport nem mostanában készült, de véleményem szerint segíti a tisztánlátást. Érdemes végig nézni mindkét részt elejétől a végéig.

Izgalmas körülmény, hogy az izlandiak nem féltek megvizsgálni a személyes felelősség kérdését, a hírek szerint náluk egy politikus legalább olyan súllyal visel felelősséget a tetteiért vagy az elmulasztott intézkedések miatt, mint egy vállalat vezető, vagyis létezik a politikai felelősség fogalma.
Nálunk Magyarországon kiválóan működik a seregély effektus, vagyis időnként (általában 4 évente..) elzavarjuk a jómadarakat a cseresznyefáról, de azok mindig visszarepülnek, csak mindegyik másik ágra... Éremes lenne megvizsgálni, hogy melyik miniszterünk hol dolgozott korábban, illetve hol kap munkát a mandátuma lejártát követően. Bizonyára beszédes kis történeteket láthatnánk...


 

21 megjegyzés:

  1. Lazuljatok!

    http://www.youtube.com/watch?v=4B36Lr0Unp4&src_vid=BNZCZsHJIR8&feature=iv&annotation_id=annotation_185280

    Vannak még a Földön olyan emberek, akik a politika és a pénzvilág nélkül is jól tudják érezni magukat. :) De hogy nem fostak, hogy letörik az a kis szikla??

    TT

    VálaszTörlés
  2. Persze TT, főleg ha közben van tető a fejük felett és egy biztosított jövedelem is. Sajnos egyre ritkábbak ezek a szerencsések.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nekem olybá tűnt nem volt tető a fejük felett! :D

      TT

      Törlés
  3. TT

    Ezzel a videóval most baromira feldobtál. De komolyan. Ezek után olyan jó kedvvel fogom az új adókat fizetni a sárga csekkek mellett, hogy az csuda.

    Izlandot meg hagyni kéne már. mm anno leírta mit és hogyan tettek. Jól tették, de ti is tudjátok, hogy ez Magyarországra nem konvertálható át.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  4. Nem túlzott az empátia képességed, TT. Te ki tudod fizetni a számláidat és nem is éhezel, de gondoltál-e arra, hogy milyen sokan vannak már Magyarországon (és egyre többen nap mint nap), akiknek választaniuk kell, hogy a gáz-villany számlát fizetik vagy ennivalót bevásárolnak a családnak, nem is beszélve azokról, akik számára már ez a választási lehetőség sincs meg? A helyedben kerülném a jópofiskodást e téma körül, legalább az empátia látszata érdekében. Azzal ugye tisztában vagy, hogy empátia nélkül az ember csak lelkinyomorék lehet?

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @ mm

      Egy probléma megoldása nem az, hogy növeljük a sajnálkozók számát.

      Ö.T.

      Törlés
    2. Nem, te űberokos, a probléma megoldása az, hogy sokat imádkozzunk a Jóistenhez (a te esetedben mondjuk inkább luciferkóhoz?), aki majd kifizeti a számlákat és elzavarja a végrehajtókat. Egyébként jó nagy hatökör az, aki összekeveri a "sajnálatot" az empátiával, illetve a könyörülettel... gratula drakula!

      mm

      Törlés
    3. Alapvetően érvényes, hogy az ember a problémáit gondolkodással oldja meg, nem pedig hisztizéssel.

      Ö.T.

      Törlés
  5. TT

    Mivel így feldobtál, cserébe én is küldök neked egy videót! :-)

    http://www.youtube.com/watch?v=QeWBS0JBNzQ&feature=relmfu

    Lazulni így is lehet, mit nekünk gazdasági összeomlás, nemde?

    Anonymus

    VálaszTörlés
  6. Istenem, küldök egy szerintem kikapcsoló videót, ami esetleg néhány percre feldobhat, kizökkenthet az állandó szorongásból mert "gazdasági válság van bmeg, nem érted???!!", erre nekem estek, hogy nincs empátiám. Hm... Ennyit erről a "közösségről". Szevasztok!

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.lelekkunyho.blogspot.com/2012/05/felelem-bere.html

      Ludmilla

      Törlés
    2. TT

      Nem a szándékkal van baj, hanem egyszerűen nem passzol ide a videód. Pont úgy, mint az én viszont videóm se.

      A téma Izland, tudom lerágott csont, de valahol még is csak e köré a téma köré kéne építeni a kommenteket, nem gondolod?
      Azt hiszed a nap 24 óráját bárki is a gazdasági válsággal tölti? Itt a hozzászólók biztosan nem.

      Én is hallgatok zenét, nézek amerikai filmet, a barátaimmal sem feltétlenül politikáról beszülgetünk.
      Ergo nem ez tölti ki az életemet.

      Személy szerint engem ezzel a videóval csak felhergeltél, mert én is szeretnék ilyen gondtalanul és vidáman élni, de eddig valahogy nem sikerült. Tudom bennem van a hiba, de azért azt hiszem az nem képezi vita tárgyát, hogy a mai gazdasági helyzetben egy nem tehetős családba született gyereknek valahogy nehezebb élni az életet, mint egy rockefeller kölyöknek.

      Erre most ezoterikusan mondhatod, hogy a pénz nem minden, a pénz nem tesz boldoggá.
      Én meg azt mondom lófaszt. A mai pénz alapú társadalmunkban pénz nélkül semmi nincs, csak hajléktalanszálló, meg adománykaja.

      Nem megsértődni kell TT, hanem venni a lapot.

      Üdv

      Anonymus

      Törlés
  7. TT!

    Ismét, és sokadszor szembesülhettél az általam is osztott véleménnyel, hogy szerencsés helyzetednél fogva, sohasem nélkülöztél, nem ismered a nincs fogalmát! A nálad ténylegesen valóságosan meglévő empátiaképtelenség végett tőled lehetetlen valós világképet várni!
    Ez a képtelenség arra is kiterjed, hogy ezt a képtelenségedet felismerhesd!
    Te a tömeges nyomort, a tömeges szegénységet, a tömeges tragédiákat is egyéni ügyetlenségnek, egyenesen egyéni nyavalygásnak tartod.., hát lelked rajta...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  8. Mindenesetre hajráviktor soha nem lesz képes követni az izlandi példát. Most például egy olyan törvényjavaslatot nyujtanak be narancsék, ami szerint bűncselekmény lesz "elégedetlenségre uszítani" EU tagságunkkal kapcsolatosan. Hajráhajrá csak arra képes, hogy tovább ássa az ország sírját, miközben minden újjabb kudarcát a gonosz szocikra keni, mint egy elkényesztetett kölyök, aki minden bajáért mindig másokat okol. Az a "szerencsénk", hogy már nem sokáig lehet tovább ásni lefelé, mivel kezdjük elérni a sziklaréteget, ahol az aktív lakosság nagyobbik részének nem lesz már jövedelme, nem is beszélve a több százezer jómadarokról, akik azt hiszik, hogy mindörökké segélyből fognak élni. Olyan jövő előtt állunk, hogy talán még TT-nek is lesz alkalma fejleszteni az empátiérzését, hiszen az akkor fejlődik, amikor magunk megismerjük a szenvedést.

    mm

    VálaszTörlés
  9. A TEMPO oldaláról hoztam át:

    "498.) A félelmük nagyobb mint a józan eszük: LEX TEMPO.
    Hírdetmény

    "T/6958. számú törvényjavaslat a Büntető Törvénykönyvről

    Jogszabály vagy hatósági rendelkezés elleni uszítás

    336. § Aki nagy nyilvánosság előtt, a köznyugalom megzavarására alkalmas módon az Alaptörvény, jogszabály, Magyarország nemzetközi jogi kötelezettsége vagy Magyarország által kötelezően alkalmazandó európai uniós jogi aktus ellen, vagy az ezek alapján működő bíróság vagy a hatóság rendelkezése ellen általános engedetlenségre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

    LEX TEMPO
    · Atlantisz - 2012.05.16. 23:44:27 · 1 hozzászólás"

    S az odaírt véleményem:
    #1 | piskota - 2012.05.17. 07:04:58
    Na akkor kezdhetik a kormányzatnak a parlamenti csőcseléknek kiosztani a három éveket, de tegyék haladéktalanul, mert a szenté emelt alaptörvényt mindenféle, a seggükből előhúzott, jogszabályokkal, törvényekkel, kiegészítésekkel támadják, módosítgatják, deklarálva annak instabilitását, képlékenységét!
    Ez a deklaráció nyíltan mutatja be a terrorállam terrorjellegét!
    Leváltandó, felelősségre vonandó az egész politikai-gazdasági maffiózó bűnözői "elit"! Minősített bűnözők bűnszövetségben!
    Gyöngyösi Zoltán
    Gyz/p

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen törvénnyel gyakorlatilag visszaesne Magyarország a Rákosi korszakba. 3 év börtön annak, aki merészelne kifogásolni mindazt, ami Magyarországot a nemzetközi pénzvilágnak és az EU-nak (ami valóban ugyanaz) szolgáltatja ki! Tán még "retroaktív" is lehet ez a törvény, hajráviktor immár bevezetett szokása szerint? akkor már készíthetem a fogkefémet, állítólag azt börtönben nem adnak.

      mm

      Törlés
    2. 2-3 millió embert nem lehet börtönbe zárni... Legalább ennyien lennénk, akik nem értünk egyet mindenben a fülkeforradalmárokkal.

      Törlés
  10. Ma hallottam a Kossuth rádióban fél füllel, hogy kezdenek elavultak lenni a magyar börtönök, felújításra ill. újak építésére van szükség.

    Nézzétek a dolog jó oldalát. Lefikázod az EU-t, vagy a kis zsebdiktátorunkat már is 3 évre vonulhatsz egy jól felújított dutyiba, és erre az időre semmi gondod nem lesz a devizahitellel, számlákkal, munkahellyel, ingyen van a kaja, és még konditerem is van.

    Egyébként meg Orbánt kéne lecsukni először, nagy nyilvánosság előtt ő fikázta először az EU-t. Én csak kisnyilvánosság előtt tudom.
    Apropó a fészbuk már nagy nyilvánosság?
    Mert ahogy olvasom, tényleg nagyon sok embert le kell majd vadászni... :-)

    Valahol félelmetes, valahol szánalmas ez a törvény.

    mm már egyre többen vonnak párhuzamot Rákosi és jelen korunk között. Tényleg komoly hasonlóságokat mutatnak, csak közben eltelt több, mint 60 év, és a módszerek is változtak. Az ÁVH-t most TEK-nek hívják meg ilyen apróságok.

    Egyik blogon téma is volt a szocializmus, annak "enyhébb" változata. Ez mondjuk nálunk a Kádár korszaknak felel meg, egyre többen úgy vélik lassan itt az idő az igazi szocializmusra, csak immáron egész ajrópa megtapasztalja.

    Kína tökéletes példát ad, Magyarország meg tökéletes kisérleti terep.

    Az új bejegyzésben Árpi elmondja nagyon jogosan, hogy milyen kishitű lett a magyar nép. Nyilván ennek meg van az oka, és úgy gondolom, hogy a hitet pont az olyan emberek, mint Árpi is tudják majd újra visszaadni az embereknek.
    Ha ez megtörténik, akkor Orbán mindegy milyen törvényt hoz...

    Anonymus

    VálaszTörlés
  11. Névtelen, nem vagyok benne biztos, hogy élveznéd a börtönt, még ha ingyen is az ellátás és van konditerem meg egyebek. Ugyanis a magyar börtönlakók majdnem mind navajonkik, akik számára a börtön valóban kellemes is lehet, meg afféle "státusz szimbólum" a "megélhetési bűnözés" (hehe..) világában, de ha nem tartozol hozzájuk, akkor éppen emiatt lehet ott pokol az életed. Ugye nem kell részleteznem?

    mm

    VálaszTörlés
  12. Ami a szocializmust illeti, sztem is egy igazi szocializmus hiányzik Magyarországon, ahol most egy olyan rendszer tombol, amiben nem a munka és a tehetség vannak megfizetve, hanem a mutyizás és a spekuláció (jelenleg pl a termőföldek halmozása egyesk által a világ legjövedelmezőbb spekulációja). Ez most nem egy magyar ország, hanem egy egy farizeus ország valamiféle új Kazária.

    mm

    VálaszTörlés