2012. május 24., csütörtök

Valami bűzlik Ócsán - mese "bal agyféltekeseknek"

Ez most egy rendhagyó kis mellékvágány lesz, de hátha érdekesnek találja valaki.
Egyszer volt, hol nem volt, 2012. áprilisában megjelent a Közbeszerzési Értesítőben a fizetésképtelenné tett lakáshiteleseknek családiház-program keretében építendő Ócsai lakások felhívása, a következő címmel:

Szociális Családiház-építési Program keretében Ócsa területén szociális lakásépítés és kapcsolódó közműhálózat, valamint út, kerékpárút és közvilágítás kivitelezése (I. ütem) vállalkozási szerződés keretében, közfoglalkoztatottak bevonásával.


Mivel állami beruházásról van szó, vélhetően a magánkézben lévő KÖZPÉNZ Zrt. munkatársai már gőzerővel dolgoznak a feladat megvalósításán, a jogi részlegük pedig teljes készültségben pöröghet a pályázat megnyerése érdekében. Tovább az eredeti cikkhez>>>

46 megjegyzés:

  1. Szerintem ez a projekt is része a nagy remény-etetésnek a devizahitelesek felé, mint ahogy a néhány megnyert per is a bankok ellen: így lehet fenntartani a reményt a devizahitelesek soraiban akik ezáltal nem szervezkednek komolyan, nem índítanak például egy nagy közös pert a devizahitel átverés lényege körül, nem vonulnak ki tömegesen az utcára, nem tesznek feljelentést az európai bíróságon, stb vagyis nem kavarnak nagy hullámokat. Közben a bankok a szalámi módszerrel elintézik a devizahitel problémát, azaz egymás után kilakoltatják azokat, akiket a kormány nem ment meg (nem vásárolja vissza a banktól a lakásukat) mert éppen nincs két gyereke a házaspárnak vagy ilyesmi. Ergo, néhány ezer több gyerekes családon kívül, akiket megment a kormány azzal hogy visszavásárolja lakásukat amit aztán kiad nekik (ami azt is feltételezi, hogy ezeknek a kiválasztott családoknak még rendelkezniük kell elegendő jövedelemmel), ezeken kívül tehát magukra vannak hagyva a devizahitel átverés áldozatai. Ezen csak egy óriás közös per és/vagy rendszeres tömegtüntetések hajráviktor ablakai alatt tudnának (talán) változtatni, de ezek szervezésére csak valamelyik "ellenzéki" párt lenne képes, csak hogy valami miatt ők is már lezárták a devizahitelesek dossziéját.

    mm

    VálaszTörlés
  2. Mindenesetre már láthatáron a következő társadalmi botrány: csak most fog igazán beindulni a munkanélküliség miután majdnem egész Európát is telibe kapja a gazdasági recesszió és nagyon sok magyar ember nem lesz képes már a lakás rezsijét sem fizetni és persze élelmiszert, illetve gyógyszert sem vásárolni. Ráadásul jövő télre nagy gázáremelés várható. Ha nincsenek gyorsan vissza államosítva a víz-gáz-áram szolgáltatók és a kormány nem szánja rá magát, hogy valóban visszaszerezze a forint nyomtatási jogát (hogy aztán állami és önkormányzati munkahelyeket teremtsen nagy számban a jelenlegi állami és önkormányzati leépítések helyett), tényleg szüksége lesz hajráviktornak egy olyan törvényre, amely 3 év börtönnel bünteti majd az "elégedetlenségre való uszítást", különben nagyon be fognak dilizni az elégedetlen tömegek.

    mm

    VálaszTörlés
  3. mm,

    próbáltam utána menni a gáz áremelésnek, de fidesz közeli barátom nem tud a dologról. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lesz áremelés, de egyelőre nincs szó erről. Mindegy, majd meglátjuk.
    Amúgy meg ne aggódj, együtt megyünk 3 évre egy jól finanszírozott magánbörtönbe, (amire férőhelyenként többet költ a magyar állam, mint egy-egy egyetemista oktatására...) mert mi már nem fogunk változni. Az igazság ugyan relatív, de mégis nagyon makacs dolog... Amúgy én is az "Árpi fanok" közé tartozom, nagyon bízom benne, hogy a deviza-hitel galádság apropóján sikerül neki felrázni a zembereket.
    Úgy gondolom, hogy azért becsülöd le Árpi munkáját, mert keveset tudsz róla, de idejében értesülni fogsz mindenről. Szerintem az elmúlt 20 év legnagyobb jelentőségű húzása az Ő nevéhez fog fűződni. Elég beszédes számomra, hogy a nagybankok egységfrontba tömörültek Árpi ellenében. Ez nem jelent mást, mint hogy sikerült a tyúkszemükre taposni, és tudják, hogy az érvényes magyar törvények alapján már vesztettek, bármit is mondjon a kúria. Arról meg ne is beszéljünk, hogy máris erkölcsi hulla minden bank vezetősége a PSZÁF és a parlamentünk teljes "személyzete" 20 évre visszamenőleg...

    VálaszTörlés
  4. Velorex, ami Árpád pereit illeti, már elmondtam a véleményemet, aminek persze Árpád nem örül, de ettől még nem változik a véleményem. Ami a földgáz árát illeti, a következőről van szó: az EU bojkottálja az iráni gázt amit ezáltal még több orosz gázzal kell kompenzálni. Csak hogy Kína egyre több gázt importál mind Irántól, mind Oroszországtól (részben felhasználja, részben eltárolja) és ennek az a következménye, hogy Európának különösen magas árat kell ajánlani, hogy télen megkapja az oroszoktól azt, amit nem hajlandó megvásárolni Irántól. A nemzetközi piaci ár, az elemzők szerint, úgy 20 százalékkal növekedhet, amiből aztán a közvetítők miatt ennél is nagyobb áremelés lehet a fogyasztó felé.

    mm

    VálaszTörlés
  5. Szerintem nem lesz olyan hülye az EU, hogy teljes mértékben érvényesíti az embargót. Már most lehet látni, hogy fordítva sült el a fegyver. Többet ártanak vele az Uniónak, mint Iránnak.

    Ha csak nem az van a háttérben, hogy szét akarják verni Európát.

    VálaszTörlés
  6. Moonlight, rövid távon biztos nem fiog megszűnni az embargó, feltehetően csak jövőre. Addig viszont az is előfordulhat, hogy Izrael és az USA lebombázzák Iránt, ami által néhány hónapig nem csak a gáz, hanem az olaj ára is az egekbe szökhet. Amúgy az Európai Unió mint "szuperállam" nem kívánatos az USA elitek számára, de Izrael, Kína és Oroszország számára sem, ergo...

    mm

    VálaszTörlés
  7. Egy érdekes blog: http://oikosz.blogspot.com/ Az illető, filozófus, jobbikos volt, aztán most inkább fideszes, de azért kritikus és racionális gondolkodású ember, ami egyre ritkább.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mm, szerintem meg a jobbikos-fideszes-kritikus-racionális gondolkodásúakkal Dunát lehetne rekeszteni, akik ezzel a gondolkodással még a saját helyzetüket is KÉPtelelnek RENDbe tenni, úgyhogy nem értem, milyen alapon gondolják, hogy egy nagyobb közösségét sikerül. De azért önbizalom az van, de hogy mitől, az rejtély.
      Sz.

      Törlés
  8. Ha egyszer lesz egy valóban nemzeti magyar kormány, ami a magyar nép érdekeit képviseli, az első amit tennie kell az, hogy áthelyezze a kormányt és a parlamentet egy másik városba, minél messzebb Budapesttő, mert az a város a Gonosz hatalmában van. Nincs olyan kormány, amely a nemzet érdekét tudja képviselni ha Budapesten működik. Budapest körül egy láthatatlan negatív energiapajzs van, ami megakadályoz minden jó erő megnyilvánulását azon a területen.

    Galabriel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van Galabriel, de nem kell olyan messzire vinni a magyar kormányt, parlamentet és Szent-Koronát Budapesttől, a gonosz erők által megszállt várostól. A Pilis hegységbe kell vinni őket, minél közelebb a Nagy-Kevély hegyhez, ahol Árpád és Attila vannak eltemetve. Ott nincs hatalma a Gonosznak és akik onnan kormányozzák majd Magyarországot nem a gonosz erőket fogják szolgálni.

      Arszlán

      Törlés
  9. És ki az a gonosz, aki a markában tartja Budapestet? Muhaha

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gonosz erőket a Gonoszt imádó kazár feketemágusok telepítették a városra régesrég és azóta is ott vannak a kazár feketemágus nemzedékekkel együtt.

      Arszlán

      Törlés
    2. És a táltosok nyaraltak közben? Itt valami nem kóser.
      Majsz (muhaha)

      Törlés
  10. Mózi,

    Az a bizonyos Irán elleni támadási szándék egyre inkább kezd halványodni, hála a jó égnek.
    Érdemes erről meghallgatni Nógrádi György véleményét:
    http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=108&v_id=13634

    VálaszTörlés
  11. A táltosok ereje nem képes megsemmisíteni a Gonosz erejét, ők mindig arra igyekeztek csupán, hogy a gonosz erők ne törjenek ki az általuk uralt Budapestről. Ma már sajnos fogytán a táltosok ereje és a Gonosz nem csak Budapestet uralja, de a Pilis hegységet sosem fogja tudni hatalmába keríteni, mert azt a táltosoknál sokkal hatalmasabb jó erők védik. Onnan kell visszafoglalni országát a magyar nemzetnek azokkal szemben, akik a gonosz erőket szolgálják. Árpád és Attila sírjában van egy csodálatos fegyver a Gonosz ellen és ezt persze a Gonosz szolgái meg fogják kisérelni ellopni, amint hamarosan fel lesz tárva az a pilisi barlang, ahol nyukszanak Árpád és Attila. Azonban nem lesz könnyű dolguk, mert Árpád ás Attila szellemei őrködnek felette.

    Arszlán

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arszlán, nehéz ezen nem mosolyogni, de azért megkérdem, hogy mire alapozod a kijelentéseidet? Feltételezések, személyes tapasztalat, olvasmányok, vagy megidézted Árpád szellemét?

      Majsz

      Törlés
  12. Én nem mosolygok azon, amit Arszlán írt, mert bizonyos körökben köztudott, hogy Budapest a nemzetközi sátánizmus egyik kedvenc gyülekezési helye. Nem mellesleg, az egyik barátom egy francia médium és amikor még Budapesten éltem eljött egyszer (1993) meglátogatni, ez volt az első alkalom hogy Magyarországon járt. Azt mondta akkor, hogy "rohadtul rossz sugárzást" érez a városban.

    mm

    VálaszTörlés
  13. mm ügyesen alkot karaktereket, most éppen Galabriel-t és Arszlán-t alkotta meg, "akikkel" alátámaszthatja későbbi mondandóját, ne dőljetek be neki.

    Csalán

    VálaszTörlés
  14. "Csalán", melyik szerencsétlen együgyű vagy azok közül akik utálják mm-t mert nekik nincs semmi mondanivalójuk? Próbálj valami értelmeset is írni, a változás kedvéért vagy inkább a klotyóba menj fingani.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ugyan nem utállak, pajtás, de ezzel a nevetséges támadással sikerült alátámasztanod az előző megjegyzésem.

      Csalán

      Törlés
  15. Ez is megérne egy (fekete?) misét, ezzel képviselteti magát narancsék Magyarországa az ájróvízilón: http://youtu.be/pr85K0WQ0vo Nagyjából a multikultit isteníti a dalocska és persze nem magyarul... Természetesen egy teljesen zárt (és persze 100% kazár) "szakmai zsüri" választotta. O Yeaaaaaaah!

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mai fiatal magyar zenészek nagyon tehetségesek, inkább örülni kellene, hogy végre lehetőséget kapnak megmérettetni magukat, és még fontosabb: megmutatni a tudásukat külföldön. Miért kellene bezárkózniuk a belterjes magyar zenei piacra? Miért ne énekelhetnének angolul? Jó, nekem is jobban tetszik ha egy magyar csapat magyarul énekel, de aki világhírnévre vágyik, annak be kell állnia a sorba sajnos. Ez egy ilyen trend most, akár tetszik, akár nem. Természetesen én is látom, hogy a zenei szakma mennyire műanyag, felépített illúzió az egész, látványcsapatokkal, látványzenékkel, de mégis... az utóbbi években a Petőfi rádió által felkarolt magyar zenekarok megmutattak valamit a kihaltnak hitt magyar szellemből. Multikulti lenne? Nem hinném. Fekete mise? Baromság. Narancsék hogy jönnek ide? Ez végképp téboly.
      mm barátom, neked elmentek otthonról, egy besavanyodott vén szoci vagy, aki utálja mások örömét, sikerét, miközben bevallatlanul Te is a szeretetre vágysz.

      Csalán

      Törlés
  16. Miért nem lepődöm meg azon csalánkám, hogy neked tetszik ha Magyarorszságot egy mcdonald kultúraszerűség "képviseli" a világban? Különben attól jönnek ide narancsék, hogy nem a magyar közönség, hanem néhány multikulti és magukat "szakmai zsürinek" nevező szűk csoport tagjai választották a számot és ezek aligha "szocik" lennének mivel narancsék már mindenhová oda baxták saját emberüket.

    mm

    VálaszTörlés
  17. A gyökértelen, hazátlan és lelketlen multikulturálisnak nevetett moslék amivel tömik a magyar fiatalságot egy jelentős része a magyarság megsemmisítéséről szóló tervnek. Sajnos már sok fiatal agyát sikerült megmérgezni ezzel a moslékkal, mint ahogy Csalán hozzászólása is szomorúan mutatja. Ugyanez a harc folyik egész Európában a Gonosz ellen, az egyik oldalon az életet képviselő nemzeti szellemiségű emberek, a másikon pedig a steril globalizált szellemiségű veszett lelkek között.

    Arszlán

    VálaszTörlés
  18. Én is szívesebben hallgattam volna népiesebb dalokat, de ilyen nem is nagyon volt a hazai indulók közül, ha nem tévedek.

    Egyébként még mindig inkább a Compact disco képviseljen minket, mint az echte zsidó Király Linda, Király Viktor vagy a feltűnően Pinket majmoló Tóth Gabi, és még lehetne sorolni..

    Compact Disco száma meg nem tudom miért lenne multikulti Mózi:) Ha már ennyire narancsozol, akkor azt sem árt elfelejteni, hogy a szoci kormány alatt meg az MSZP-s rendezvényeken megforduló NOX ment a fesztiválra. Ilyen ez a popszakma...

    VálaszTörlés
  19. NOX nagyon szép is, mindegy hogy melyik párt rendezvényein volt meghívva. Az, hogy a baloldal kedvelte csak annyit jelent, hogy több izlésükvan, mint azok, akik nem hívták meg rendezvényeikre. Olyant kérdezni, hogy mitől multikulti a "Compact Disco" eléggé vicces. Először is maga a név, aztán a multikultik által kedvelt angol nyelv, az egész megjelenés és főleg maga a szöveg. Compactra már senki sem fog emlékezni egy év múlva, NOX viszont sokáig fog élni a szívekben, akkor is ha egyesek szerint "nem trendi".

    mm

    VálaszTörlés
  20. Hát ha Neked már az multikulti, hogy valaki angolul énekel, az még inkább vicces:) Ettől függetlenül szomorú, hogy kevés olyan fellépő volt, aki saját hazája nyelvén énekelt.

    http://kuruc.info/r/4/96631/
    Engem ez sokkal inkább irritál, hogy újfent rajtunk köszörülik a nyelvüket, most éppen Németországban, egy sz@ros dalfesztivál apropóján...

    VálaszTörlés
  21. Jaj és még mielőtt elfelejteném, nálam az a multikulti, hogy egy EURÓPAI dalfesztivált MAROKKÓI származású svéd csaj nyer. Nem éppen szőke hajjal és kék szemekkel, fehér bőrrel.

    Ahogy Szaniszló mondaná: jöhet az arab Franciaország, török Németország, néger Anglia.

    VálaszTörlés
  22. Legalább az euróvíziós faszságon ne vitatkozzatok. Inkább örüljetek neki, hogy izrael még a döntőbe se jutott be. :)

    Ez a szarság rég nem a zenéről szól, hanem a politikáról.

    Ami a magyar vonatkozását illeti a compact disco valóban nem a legjobb választás volt, de ezt meg lehet köszönni Csiszárnak, és Wolf Katinak.
    Egyértelműen Heincz Gábort kellett volna kiküldeni, ha már ez volt a választék.

    A kuruc inkább ezmiatt fröcsögjön, ne a német kis riportfilm miatt, ahol egy büdös szóval nem bántották a magyarokat, csak a vezetést. Ha mi fikázzuk Orbánt az rendben van, ha a németek, akkor megvédjük Orbánt?

    Most akkor ez hogy is van?

    Anonymus

    VálaszTörlés
  23. Szerintem elég rendesen cinikus töltete volt pár mondatnak. Gondolok itt arra, amikor azt mondta a csaj, hogy el se hitte először a dalról, hogy magyarok csinálták... Vagy amikor azon viccelődött, hogy azt hitte, biztos talpig magyar ruhában fogunk beállítani a fesztiválra stb.

    Itt egyáltalán nem Orbán a központi dolog, hiába akarják ezt elhitetni a ballibek. Inkább tegyétek fel úgy a kérdést, hogy ha egy kétkulacsos Orbán vezetésénél mi vagyunk a rasszista, fasiszta, antiszemita ország, akkor mi lenne a Jobbik esetén?? Pedig Orbán max. demagóg szinten pendít nemzeti húrokat.

    VálaszTörlés
  24. Egyébként a kuruc még ahhoz is hülye volt, hogy kiderítse melyik adón ment le az a beszélgetés.

    A videóban is elhangzik, hogy a kérdések megválaszolására ki hívtak meg a Mitteldeutsche Rundfunk-tól, de maga a műsor az ARD-n ment le, ergo nekik kellett volna írni.

    De mit is? "Ne bántsátok már a mi Orbán Viktorunkat!"

    Komolyan hanyogolnotok kéne már a kurucot, az utolsó weboldal amit jó ideje megnyitok.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  25. Moonlight ez abból adódik, hogy nem ismered a németeket.

    A németek fejében egyszerűen ez van a magyarokról. Népviselet, erős paprika, és gulyásleves.

    Ezt egyáltalán nem bántó szándékkal mondta a csaj, arra meg csak büszkék kéne legyünk, hogy feltételezik rólunk, hogy népviseletbe vonulunk színpadra.
    Ez két nő locsifecsi műsora, tényleg nincs benne semmi bántó, én nem érzek ilyet, lehet azért mert a szöveget is értem, ami egy halványan azért másabb, mint a fordítás.

    A politikai részben pedig Orbán által korlátozott sajtószabadság került elő. Hagyjuk ezt a témát, mert ezzel megint nem minket minősítettek hanem a Fideszt.

    Azt meg megint hagyjuk, hogy Orbán hatalommániás nagypofájú gőgje vezetett minket ideáig, hogy Európa így emlegeti a kormányt, és ezzel azonosítani akarnak minket is.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  26. Itt az eredeti videó:

    http://www.youtube.com/watch?v=v-Mx84oKm-c

    A

    VálaszTörlés
  27. A Nox is nagyon tehetséges banda. A Petőfi rádió rengeteg olyan magyar csapat dalait nyomatja, melyekről mi sem gondolnánk, hogy magyarok, nem hogy külföldiek. Sokan meglepődnek, amikor kiderül, hogy magyar zenekaré egy külföldön is sikeres szám. Ez multikulti lenne? Lehet, de inkább azt domborítom ki, hogy a magyar zenekarok simán felérnek a nyugati agyonpénzelt zenei produkciók szintjéhez, szép kiejtéssel énekelnek, profi zenével alátámasztva, és jó témákat dolgoznak fel. Inkább legyen a zenében multikulti "mindenevő" az emberiség, mint mondjuk élelmiszerben. Az, hogy mm-nek nem tetszik a modern zene, az természetes. De attól, hogy az öreg agya már nem képes befogadni semmi újat, semmi jót, semmi "trendit", arról nem a Compact Disco tehet, akik legalább felmutattak valamit, nem csak pofáznak.

    Csalán

    VálaszTörlés
  28. Hogyan lássuk a külső "szépség" mögött az igazi arcot, a "belső" szépséget... vagy rondaságot? Ezek esetében inkább rondaságot látunk a külső szépség mögött, de ez nem meglepő, mivel híjjú, üres úgymond "sztárokról" van szó. http://youtu.be/VT9i99D_9gI Érdekes lenne ezzel a módszerrel rátekinteni a mi kis politikai "sztárjainkra".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanmár, ez csak egy optikai illúzió. Viszont annak számára, akinek tiszta a lelke, sosem nehéz "látni", ha valakinek beteg a lelke.

      mm

      Törlés
  29. Még egy kis adalék a kuruc info általt képviselt színvonalról. A cikk megjelenése óta szinte tele van a facebook, és a youtube ilyen stílusú megjegyzésekkel:

    "Te mi a lófaszról beszélsz? Hol van Magyarországon korlátolt sajtószabadság, te buzi? A ballib sajtó reggeltől estig basztatja a kormányt, hogyan lehetséges ez ha korlátolt a sajtószabadság, te retek?"

    Most akkor megkérdezlek benneteket, mit ért el a kuruc info?
    Igen azt, amilyen céllel létrehozták. A sok nagyon kuruc saját 50-es IQ-ját villogtatja az "übermagyarságával".

    Aztán ha külföldről kapunk egy nem pozitív kritikát, akkor vérig vagyunk sértve. Ezek után ne is csoldálkozzatok rajta.
    Akinek van gyomra olvassa el a kurucon írodott kb 100 kommentet ehhez a fenti videóhoz.
    Ez lenne A NEMZET ma Magyarországon? Mert akkor kurva nagy szarban vagyunk...

    Anonymus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van, a kuruc mint sajtó orgánum szerintem sem a magyarok érdekeit képviseli (hanem valószínűleg az amerikai elitek érdekeit). Mivel azonban magyarok szerkeztik a kurucot, gyakran előfordul, hogy egyet érthet velük a nemzeti érzésű magyar ember, de ez akkor lehetséges csak, amikor a kurucot manipuláló erők ezt megengedik neki. Mindenesetre, általában arra céloznak a kuruc cikkjei, hogy gyűlöletre uszítson magyart a magyar ellen ("jobb"-"bal"), minket cigány és zsidó ellen, valamint cigányt és zsidót ellenünk és minden magyart román, szerb, szlovák és ukrán ellen. Sajnos a legtöbb ú.m. "hungaristát" csak az indulatok vezérlik, ezért ezt nem is akarják ezt észrevenni. Jelenleg mind a jobikosok, mind narancsék is örülnek a kurucnak, mivel mindkét párt aktívan azzal foglalkozik, hogy elterelje a tömegek figyelmét a nyomorról folyamatos zászlólengetéses manőverekkel (mint pl most a románokat szándékosan cukkoló Nyíró "újratemetéssel" és főleg a körülötte zajló román-ellenes politikai dumával). Mondta nemrég Orbán, hogy szerinte a politika egy "művészet" és ezt látjuk is mindennap: Magyarországon manapság (mondjuk különösen a Horn qrmány óta és még különösebben 2010 óta) a politika nem más, mint a tömegek megtévesztése "művészeti" színten.

      mm

      Törlés
  30. A kacsahápogásnak nincs viszhangja!

    VálaszTörlés
  31. Amikor már a józan észnek nyoma sincs: a több, mint harmincs államosított korházakban egymásután cserélik ki narancsék az igazgatókat (természetesen csak narancs pártkatona lehet igazgató), az új igazgatók pedig emelt fizetéssel lépnek a régiek helyére, egy millió feletti bérrel. Tudván, hogy ezzel szemben mennyit keresnek az orvosok és az ápolók, a narancs igazgatók aránytalan bérének csak két oka lehet: vagy teljesen elment narancsék esze vagy még nagyobb elégedetlenséget akarnak idézni az egészségügyi dolgozóknál, hogy ezek még gyorsabban seperjenek el Magyarországról.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csak a kórházakban, hanem az államigazgatásban (egészen az önkormányzati szintekig bezárólag) is.

      Vagyis a fidesz és a komcsik között semmi különbség.

      Ö.T.

      Törlés
  32. Egyébként, ne adj Isten ha valaki elveszíti az egyik még fiatal hozzátartozóját (pl balesetben), nem biztos hogy a veséjeivel fogja eltemetni... ugyanis ma már körülbelül ötven millió forintot ér egy vese (két vese = száz millió ft) a nemzetközi feketepiacon, ami természtesen virágzik, köszöni szépen.

    mm

    VálaszTörlés
  33. mm

    a józan észnek ebben az országban már rég nincs nyoma. Egyébként nem 30-at, hanem 70 kórházat államosítottak május 01-el, és mindenhol ki kell írni a pályázatot az igazgatói posztok betöltésére, "narancsimádók előnyben" jeligével.
    A meglévő bérfeszültségnél sokkal nagyobb probléma lesz a "strukturális reform" nevű kórházrombolás. Majdnem minden intézmény érintett, nagyon durván megnyirbálják az aktív ágyszámokat, teljes kórházak válnak krónikus elfekvővé, miközben az országos mentőszolgálatot nem fejlesztik. Mind az akkut, mint a krónikus betegellátás tovább lassul, ami az előbbi esetében könnyen végződhet halállal.

    Érdekel valakit? Ez a cél.

    Arról sem cikkeznem túl sokat, hogy egyelőre jócskán mínuszos az államosítás szaldója. Az átállást lebonyolító cégek természetesen fidesz közeliek. Több 100 millióba kerül ez most a kórházaknak.
    A gyemszi megkezdte a kórházak adatlekérését, hamarosan indulhatnak a közbeszerzések szintén fidesz közeli szállítóknak, és ha már közbeszerzés, természetesen megint súlyos milliárdok fognak eltűnni a rendszerből.

    Ja és még hab a tortán. A facebookra kitett bírálataim miatt (az a kórház is elfekvő lesz, ahol dolgozom) a helyi önkormányzat szólt az ügyvezetőmnek, hogy rúgjon ki. Szólásszabadság?

    Ez a narancsbirodalom. Jó lenne ha kezdenétek komolyan venni, és a felesleges hamis illúziókat elhessegetni.

    És ezek után még háborogtok, meg a sok agyatlan kurucos, mikor sorra kapjuk a külföldi bírálatot? Szerintetek miért látják úgy Európában Magyarországot, ahogy?

    Ébresztő!

    Anonymus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem véletlenül említettem előzőleg, hogy milyen vagyont ér ma már egy vese a feketepiacon. Ráadásul Magyarországon nagy számban halnak meg fiatalok a közúti balesetekben (a motorozás például nagy divat már nálunk, de az utak legtöbbször csak kétsávosak és sok helyen afrikai állapotban is vannak) és minden esetben kiveszik a szerveket a korházban a hullákból (civilizáltabb éghajlatok alatt ezt csak a család engedélyével teszik). Ergo... E mellett most nagyon dicsekednek narancsék az új internetes "várólista" nyomonkövethetőségéről, igen ám, de ezekre a listákra sosem kerülnek a nyugat-európai és izraeli betegek, akiket a külföldi magánbetegbiztosító küld a magyar műtőasztalra és akik természetesen prioritásban vannak kezelve, különben nem jönnének hozzánk műtétre... szóval ezért is kellenek talán a búsásan megfizetett pártkatona korházigazgatók, hogy ne derüljön ki az átlag magyar beteg számára: saját országában ő csak másodosztályú beteg (illetve harmadosztályú, mivel a magyar pénzes beteg sem kerül várólistára) a magánbiztosítóval rendelkező külföldi beteggel szemben. Ezt a rendszert akarta bevezetni annó az SZDSZ, most narancsék be is vezették.

      mm

      Törlés
    2. Anonymus,

      az elfekvő osztály nagy üzlet, hamarosan különböző európai országokból lehet majd olcsón ide küldeni a haldokló nagymamákat, nagypapákat (a haldoklás is sokba kerül máshol).
      Azért is jó lesz majd ez az üzlet, mert itt nem lesz probléma, ha véletlenül egy pillanatnyi áramszünet áldozata lesz az évek óta kómában fekvő beteg. A család persze erről nem fog tudni, csak arról, hogy a kedves nagyika a lehető legjobb ápolás mellett lehelte ki a lelkét. A többit leboltolja egymással a magyar "ellátó hely" és a külföldi biztosító.. Jut eszembe, a hamvasztás is nagy üzlet, az elfekvő intézmények fejlesztésével lehet bővíteni ezt a piacot is.

      Törlés
    3. Velorex, az "elfekvő" osztály (lényegében a geriátria) azért is jó üzletnek számít Magyarországon, mert 2011-ben olyan lazán lett megszabályozva nálunk a korházi betegeken végrehajtott tesztek a még nem forgalmazott (azaz még nem engedélyezett) új gyógyszerekkel, hogy ma már a nyugati világban Magyarország let a gyógyszer multik kedvelt helye a tesztelésekhez. Ezeket a teszteket leginkább az idős betegeken hajtsák végre, mert ha valami bibi van, mindig rá lehet fogni az idős ember gyenge szervezetére a halál okát. Minden kisérleti beteg után a gyógyszergyártó fizet egy bizonyos összeget a korháznak és a főorvosoknak is. Tegnap még India volt az egyik kedvelt tesztelési hely a gyógyszeripar számára, de az ottani kormány lényegesen megszigorította a szabályokat ami által ma a magyar korházakban könnyebben tesztelhetnek, mint az indiai korházakban. Szóval, az átlag magyar kisöreg a geriátriai osztály ágyában egy olcsó kisérleti alany a gyógyszeripar számára.

      mm

      Törlés