2012. június 4., hétfő

Trianonra emlékezünk - 1920 június 4. 16:30.

http://www.trianon.hu/keret.phtml?/trianon/tria1920/

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe Apponyi Albert könyvét, melyben fájó részletességgel lehet olvasni a trianoni döntés következményeiről, illetve korabeli pontos statisztikai adatokról: Igazságot Magyarországnak! (A Babits kiadó jelentette meg néhány évvel ezelőtt reprint kiadásban, nekem ebből sikerült szereznem egy példányt)

17 megjegyzés:

  1. Már máskor is, máshol is írtam:
    TRIANON tragédiája ismétlődött, nem mehetünk el mellette! Nem mehetünk el azon sorsdöntő tény mellett, hogy az ANSCHLUSS, Ausztria és Németország 1938-as egyesülése kapcsán Hitler sorsdöntő, nemes gesztust tett a magyarság, Magyarország felé! SORSDÖNTŐT!
    Az "ezeréves határnál" leállította csapatait, mert természetes lépésként várta Magyarország elvárható természetes lépését, hogy Horthy Magyarországa egyesüljön az elcsatolt Burgenlanddal! Nem történt meg! Miért?
    Egyértelműen azért, mert az akkor is ZSIDÓ-sajtó-média eszeveszett gyűlölködő őrjöngésbe kezdett: "Hitlertől ajándékot?!" jelszóval!
    Az a zsidóság árulása érvényesült akik akkor már évek óta "hadat-üzenve", háborúban álltak Németországgal, Hitlerrel!
    Igazán felháborító, hogy Németország válaszolni merészelt a zsidó hadüzenetre...
    Mindenesetre Magyarországra nézve a kötelező lépés elmulasztásának következményei vonalasan, vitathatatlanul levezethetők:
    Elsősorban a bizalomvesztés, melynek tragikus következményei lettek.
    Vitathatóvá vált Magyarország egyesítésének kérdése, a megalázó I.-II. Bécsi-döntés, mások kezébe adva az ország sorsát!
    Elmaradt, Trianon kapcsán meghatározó elmaradást felhalmozó hadsereg, német segítséggel történő felfejlesztése! Egyértelműen a bizalomvesztés okán, amit aztán még további események csak fokoztak!
    A következmény a doni katasztrófa, ahol alárendelt fegyverzettel voltunk kénytelenek harcba szállni!
    Vitathatatlan tény, a tények fényében, a Szovjetunióval történő háború elkerülhetetlen volta. A Szovjetunió Európa lerohanására volt felkészülve, melynek szándékát Zinorjev nyíltan meg is fogalmazta!
    Elég csak a szovjet hadseregre vonatkozó adatokat megnézni ahhoz, hogy senkiben kétely ne ébredhessen!
    Bármily meglepőnek is tűnik, a német tengeralattjáró flotta erőteljes fejlesztése ellenére is több búvárhajója volt a szovjeteknek, mint a németeknek!
    A Szovjetunió elkötelezett háborús terveit támassza alá a páncélos haderő fejlesztése!
    Ami még meglepőbb 1941-ben a szovjet-német háború kitörésekor a szovjeteknek több harckocsija volt mint egész Európának együttvéve! S, hogy fokozzam a tudomásul nem vett tényeket, a szovjet hadseregben szolgálatban állított T34-es közepes, valamint a KV-1, KV-2 nehéz harckocsiknak nem volt ellenfele a planétán! /A német fejlesztésű "Tigris" harckocsi csak 1943-ban jelent meg a harcmezőn, s fantasztikus teljesítményei ellenére, csekély száma miatt, nem lehetett perdöntő./ Külön megemlíthetem a jó európai úthálózatot figyelembe vevő, arra tervezett BTR mozgékony harckocsikat...
    Lehet vitatkozni, de mindenképpen érdemes a tényeket nem figyelmen kívül hagyni. Érdemes tanulmányozni a hadviselő államok szándék-felfedő gazdasági adatait már a háborút megelőzően is!
    A valós történelmet nem lehet egy-egy hsz-be belezsúfolni, de talán némi útjelzőnek megfelelhet...
    Gyöngyösi Zoltán/p

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Zoltán, számítottam rá, hogy tartalmas hozzászólással járulsz hozzá a témához. Ha esetleg kedvet érzel, hogy egy hosszabb összefoglalót írj a trianoni döntést megelőző körülményekről (nem magyar középiskolás fokon), azt szívesen kitenném ide főcikknek. Nem szeretném, ha a nemzet tragédiája a pántlikás ünnepek sorába lépne, és mivel a hivatalos magyar közoktatásban nem sok igazságot lehet hallani Trianonról, legalább ilyen kis blogokon legyenek olvashatóan rövid, velős és igaz történelmi témájú írások.

    VálaszTörlés
  3. VELOREX!

    Hosszú út vezetett el Trianonig!
    Felmérhetetlen mennyiségű ismeret, anyag, információ áll rendelkezésünkre, melyből jó megközelítéssel valós képet lehet nyerni.
    Mint minden eseménynek negatív kulcsszereplői, úgy ennek is, egyértelműen a zsidóság!
    Talán nem is egészen a nyilvánvaló vitathatatlan minősítő eseményekre utalnék.
    Ezek közt említhetném a 19-es zsidó vörösterrort, amitől aztán messze elmaradt a fehérterrornak kinevezett népi igazságszolgáltatás, ami egyébként nélkülözhetetlen volt, a bíróság /már akkor is/ zsidó befolyása következtében...
    Említhetném a zsidóság Világháborús szereplését, akár dezertálás árán is a lövészárok kerülést, -azért hivatkozási alap szintjén jelen voltak-, a meghatározóan zsidó hadiszállítók gyenge minőségű hadi-termékeit. Itt határozottan tiltakoznom kell a téves ismétlődő megnyilvánulások ellen, kik a II. Világháborúval kapcsolják össze a "papírtalpú" bakancsot, ez az I. Világháború sajátossága volt, a csekély túlélési esély tette lehetővé!
    Még csak nem is a zsidóság nyíltan megvallott, felvállalt 1910-es hírhedt „Az Alliance Israelitée felhívása:” förmedvény, amire gondolhatunk…
    Az időben visszafelé lapozgatva sokkal inkább gondolok az Amerikába kitántorogtatott vállalkozásra kész, mobil fiatalemberekre, akik aztán soha nem kerültek vissza; vajon hány hadosztály telt volna ki belőlük?
    Igen, gondolok az iparban, a gyárakban teremtett elviselhetetlen körülmények közt senyvedőkre, kiknek menekülésként megcsillantották Amerikát, hogy aztán ott is, valami zsidó tőkéjét növelje…
    Gondolhatunk a mezőgazdaságban nyomorultul tengődőkre, a földbérlet, a haszonbérlet áldozataira, a népi-urbánus vita kapcsán kitárgyalt lehetetlen viszonyokra…
    Gondolhatunk a báró Kronfeld Zsigmondokra, a Chorinokra…
    Avagy gondolhatunk a „passzív ellenállás” korszakára, mikor is a nemzethez nem tartozó zsidóság elsöprő előnyszerzésre használta ki ezen időszakot!
    Az anyag hatalmas! Sem időm, sem energiám hosszabb ismertető összehozására, de nagy örömet okozna, ha valaki ezt a nem kis munkát a közönségnek szánva felvállalná…
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  4. Nem teljesen világos számomra, mitől lenne érvényes a párizs környéki döntés. Tudtommal a bécsi Döntéseket ugyanúgy szentesítették a tagállamok a kézjegyükkel, azaz a román, szlovák kormányok kézjegyükkel látták el azt a dokumentumot, amely helyreállította Magyarország területi egységét. Ha az országunk területi egysége nem teljes, akkor az jogszerűen csak a II. VH-t lezáró szerződések rendelkezéseinek lehet köszönhető.
    Trianon két évtizedre valóban megfosztott bennünket országunk területének jelentős részétől, de az a szerződés a később történtek miatt nem lehet hatályos. A kérdésem: mi szabályozza a mostani határok vonalát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó kérdés... Azóta "elmúlt" Jugoszlávia, egyesült a két Németország, megalakult Szlovákia, csak mi maradtunk úgy, ahogy hagytak minket...

      Törlés
    2. A kérdésben nem annyira a mostani, mint inkább a "szabályozza" szón van a hangsúly. Azt látja mindenki, hogy mi van, de a kérdés az hogy jogszerűen van-e, ami van. Mitől jogszerű a jelenlegi állapot. Biztos van valami szerződés féle, hiszen a Bécsi Döntésekkel a magyar területek elcsatolása - jogszerűen - megszűnt. A kétoldalú szerződések, amit a bolsi pribékek utódai kötöttek a jelenlegi határok kölcsönös elismeréséről a szomszédos országokkal, elvileg jogalapot képezhetnek, de ki ismeri ezeket? Kérdéses még, hogy ha a károsult nevében valaki szerződést köt a tolvajjal, hogy mostantól ővé a lopott aranyóra, vajon érvényes-e az a szerződés, tulajdonossá teszi-e ez a tolvajt?

      Törlés
    3. Névtelen,
      miért nem írsz egy cikket erről a témáról? Jók a meglátásaid, össze kellene szedni hozzá a tényeket.

      Törlés
  5. Máshová írtam, de kapcsolódik a gondolat:

    Mint írtam, írni szoktam, a zsidóság egyetemleges felelőssége minden esemény, történés mögött kimutatható, tetten érhető. Ezért volna érdemes összefoglalni mondjuk 1848-tól napjainkig megírni a zsidóság szerepét nem-zsidó szemszögből, de mindenképpen tárgyilagosan... Például gazdasági tevékenységük kapcsán, melynek természetes motivációja a gátlástalan mohó haszonszerzés volt, csak úgy mint napjainkban, ugyanakkor az országok fejlődési rátáját tekintve a világ élvonalába repítette a Monarchiát!
    Németország létrejötte óta a levegőben lógott, élt a gondolat Ausztria és Németország egyesítésére! Ez felboríthatta volna az európai status quót, különösen úgy, hogyha ez a Monarchia önmagában is jelentős pozíciójában történik meg... Ez volt egyik alapvető oka a Monarchia szétbomlasztásának, részünkre Trianonnak, a háborúnak!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zoltán,

      Trianont (is) döntően zsidók csinálták, de nem "a zsidók". Ha a Benes dekrétumokban nem szeretjük a kollektív bűnösség fogalmát, akkor másokra sem illik ezt alkalmazni. Az persze más kérdés, hogy a dekrétumok érvényességét nem kérdőjelezi meg senki a mai napig, én meg mentegetem itt azt, ami nehezen menthető.. Mindenesetre a magam részéről nem értek egyet azzal, hogy embereket egy kalap alá vegyünk csak azért, mert valamilyen ismérv miatt csoportosíthatónak gondoljuk őket. Van számos példa, ami igazolja, hogy az embereket elsősorban nem származásuk, hanem tetteik alapján lehet értékelni..

      Törlés
    2. VELOREX!

      -csak általánosságban van igazad, a zsidóság esetében más a helyzet.
      A végtelen, korlátlan soviniszta rasszizmus, TALMUD: "... a nem-zsidók közt egy sincs ki embernek neveztetnék.", a család, a hitközség, a rabiátus törhetetlen ereje kitérést nem engedélyez. Amennyiben mégis, az számunkra annál rosszabb, mert célzatos, lehet cél például valami elnökség, miniszterség, püspöki, bíborosi pozíció, akármi, akár elrettentő áldozatra szánás, hogy másoknak aztán végképp eszébe se jusson, hogy a zsidóságot el lehet hagyni...
      Más, nem betű szerinti idézet a szent Talmudból: -amit egy zsidónak elkövetni természetes dolog, megengedett, azért egy nem-zsidó halált érdemel!
      Gyz/p

      Törlés
    3. Nagy vonalakban ismerem a talmudi követelményeket, amik köszönő viszonyban sincsenek az általános emberi értékekkel, ebben teljesen igazat adok neked. Mégis úgy látom, hogy a zsidó emberek nagy része nem a Talmud szerint éli az életét, nagyrészük ugyanolyan tisztességes ember, mint bármely más népcsoport tagjai.
      Azzal akadályozzák az anya társadalomba való beolvadásukat, hogy minden eszközzel fenntartják a kölcsönös gyűlöletet, amit ha nem tudunk megtörni, akkor örök időkig fennmarad a zsidó különállás. Még olyan zsidó emberek esetében is, akik egyébként egyenrangú partnernek tekintik a honfitársaikat. Itt van az eb elhantolva Zoltán...

      Törlés
    4. Eszembe jutott az alaphelyzetről egy vicc, amiben a cigánygyerek beáll skinheadnek, és mikor hazamegy, elmondja ezt az apjának. Az apa persze megveri mint a lovat. A sarokba vonul a cigánygyerek a véraláfutásaival, aztán gyorsan megállapítja magában, hogy ugyan még csak két órája skinhead, de már nagyon utálja a cigányokat.. Ismerek olyan zsidó embert, aki nem bocsátkozik üzleti kapcsolatba más zsidókkal, mert meg van a véleménye. De mivel ettől függetlenül őt is zsidózzák ok nélkül, nem is tud közösséget vállalni a magyarsággal.
      Hát így megy ez, hülye helyzet nem?..

      Törlés
    5. Elfogadom, hogy vannak, egyébként nem mértékadó, nem tényező, fehér holló kivételek...
      Gyz/p

      Törlés
  6. Még annyit, hogy a "Leghűségesebb város" Sopron és környékének lakosságának kétharmados többsége német anyanyelvű volt!
    Ezt a tényt a mai események fényében értékeljétek, mikor is a fiatalok, a jövőt jelentő magyar fiatalok, ezrei hagyják el az országot, hogy helye legyen az új zsidó-hazát megvalósító betolakodó elnyomó hódítóknak!
    A már nyíltan zsidó, zsidó-csahos kormányzatok a nagyrészt zsidó parlamenti csőcselék bűnös egyetértésével, nem utolsósorban az idegen bankokon, valamint a megfizethetetlen szolgáltatásokon keresztül, /víz, csatorna, áram, fűtés, stb/ gátlástalanul folytatja a "bennszülött" státusú lakosság sanyargatását, ellehetetlenítését!
    A DEMOKRÁCIA, AZ EMBERI JOGOK, A JOGÁLLAMISÁG hazug paravánja mögött!
    A "Lisszaboni-Szerződés" felhatalmazás nélküli aláírása óta nem beszélhetünk Magyarország állami létéről!
    Ennek megfelelően még a látszatalkotmányt is eltörölték, holmi toldozás-foltozás alatt álló, remélhetőleg összeomló alapon kreált, tartományi törvényekkel fokozzák a magyar nemzet elnyomását!
    Gyöngyösi Zoltán/piskota

    VálaszTörlés
  7. Remek összefoglalók:

    Mi az, hogy Trianon?

    Mit írnak a kortársak, mi az amit, szőnyeg alá söpörnek?
    http://www.politaktika.hu/hirek/Trianon_5241lk65

    Mi az, hogy Trianon? 2.rész

    Tények, amiről tudni se akarunk!
    http://www.politaktika.hu/hirek/Trianon2_a542158

    Kata

    VálaszTörlés
  8. Kata!

    Trianon 2. rész;
    "1914-ben háborúba hajszolja a népet a bölcs ország vezetés a monarchia érdekeiért ahelyett,..."
    Eleve vitatkozásra ingerlő kitétel, csak azért nem teszem, mert a teljes nemzetközi hátteret kellene bemutatni, a belső feszültségekről nem is beszélve...
    Más államoknak jelentősebb érdeke fűződött a háborúhoz.
    Az akkori nemzeti önmarcangolás helyett, akár csak ma is, érdemesebb lett volna cselekedni...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  9. Zoli, igazad van! Itt egy jó írás ezzel kapcsolatban:
    Ha Magyarország egyben maradt volna!
    Kolumbán Sándor, 2012. május 25., 15:39 ·
    http://www.facebook.com/notes/kolumb%C3%A1n-s%C3%A1ndor/ha-magyarorsz%C3%A1g-egyben-maradt-volna/3889807571298

    és egy másik:

    Dr. Eva Maria Barki nemzetközi jogász: Trianon semmis!
    http://www.magyartudat.com/dr-eva-maria-barki-nemzetkozi-jogasz-trianon-semmis/?honnan=Nemzeti_Hirhalo

    VálaszTörlés